Menu Utama

Fahaman Ala PAS: Malidur Rasul Bidaah, Minum Holy Water Takpe

PENULIS tidak faham apa persoalan yang sesuai ditanya kepada PAS sekarang kerana parti itu nampaknya sudah hilang arah tuju.  Ibarat kereta hilang kawalan, payah kita nak tentukan ke kiri atau ke kanan.

Dulu PAS tidak langsung kompromi dengan apa-apa isu berkaitan Islam, kini tidak lagi.

Ada beberapa orang pemimpin PAS tertentu sudah berani mempersoalkan kewajaran menyambut maulidur rasul kerana bidaah katanya, tapi dalam masa yang sama mengunci mulut bila ada pemimpin PAS kata, Holy Water tidak akan mengubah orang Islam jadi Kristian (maka itu tidak mengapa orang Islam minum).

Dua perkara ini kalau dilihat secara berasingan, memang tak nampak berkaitan, tapi bila bercakap dua isu ini di bawah tajuk besar PAS, maka semua kaitan yang sukar lihat di awal itu, akan nampak lebih jelas.

Penulis hampir pasti bahawa PAS mula jadi pro Kristian sejak Anwar Ibrahim ajak bergabung di dalam Pakatan Rakyat. yang penulis tak pasti ialah sejak bila PAS mula menerima amalan Kristian demi untuk mewajarkan perjuangan politiknya di dalam pakatan haram tersebut?

Termasuk dalam soal boleh minum Holy Water?

Memang betul kata Mujahid Rawa bahawa minum Holy Water tidak akan mengubah sesiapa jadi Kristian, tapi, itu amalan orang Kristian, orang kafir – sejak bila kita orang Islam dibenar meniru amalan orang kafir?

Pulak tu bukan sebarang amalan, tapi minum Holy Water adalah sebahagian proses menerima pengikut Kristian yang baru!!

Alangkah melagakan cawan sebelum minum pun para ulama sepakat mengatakan haram kerana meniru perbuatan orang kafir nak minum arak, sekarang nak kata minum Holy Water boleh pulak dah sebab tak akan tukar sesiapa jadi Kristian?

Mungkin selepas ini bila Mujahid Rawa mendapat anak, dia boleh meminta sesiapa, atau dia sendiri merendam anaknya di dalam sungai sebagai tanda penyucian diri (baptis).

Ada berani ke?

Justeru, sementara PAS selesaikan hala tuju parti itu yang sekarang semakin parah, elok berhenti mempersoalkan sambutan Maulidur Rasul yang diamalkan di negara ini dan majoriti besar negara Islam yang lain, sebab nampak sangat PAS tak layak.

Nanti Harun Taib buka mulut, cerita lain, Harun Din buka mulut, cerita lain, Nik Aziz buka mulut pun cerita lain juga – tak pernahnya yang sama.

Selamat Menyambut Maulidur Rasul






57 Komen to Fahaman Ala PAS: Malidur Rasul Bidaah, Minum Holy Water Takpe

  1. raplahjingaa says:

    Mujahid munafikun tu nak minum holy water 5 baldi pun lantak lah dia…pi mai – pi mai dia dah munafik pun.

    • alimedanbaru says:

      kalau ikut pengakuan dia, berbelas kali dan banyak gereja yg dia dah berkunjung..agaknya masa bincang2 tu hidangan minuman air mineral holy water kot.
      patutlah terbalik kong
      bukan paderi yg ikut cakap dia
      sebaliknya dia yg banyak mendengar cakap dan arahan paderi
      aku yakin dia dah cuba minum
      sbb tu dia keluar kenyataan’minum holy water tak masuk kristen pun’
      tapi dia lupa
      dia dah jadi jurucakap gereja
      daripada sorok2 masuk kristean
      jadi ‘MULUT’ kristean lebih bahaya lagi..

    • Rosmah87 says:

      UMNO MEMANG DILAHIRKAN BODOH KE?
      SEJAK BILA HOLY WATER ITU DIMINUM?
      UMNO DENGAN LEMBU TIADA BERPISAH..

      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAA

      • WTF says:

        Yang kata Holy Water boleh minum tu MUJAHIL RAWA!!! Tu budak FUCKUTAN!!!

        http://beta.malaysiakini.com/news/251531

        The best part is, golongan2 Kristian yg ada masa tu takder pun tegur MUJAHIL RAWA, siap angguk4444 setuju Holy Water boleh minum Holy Water.

        Adakah org2 Kristian dgn secara tak langsung setuju Holy Water digunakan sbg minuman.

        KAKAKAKAKA…nampak sangat majority penganut2 Kristian di Malaysia juga tak tahu amalan agama Kristian sendiri!!!

        PADANLAH PUAK4 EVANGELIST MALAYSIA KELIRU, SAMPAI NAMA TUHAN SENDIRI PUN TAK TAHU!!!

        KAKAKAKAKA….BODOHNYA EVANGELIST KRISTIAN NI!!!

        • gambus says:

          inilah contoh puak kristian DAPigs maasm Rosmah87 ni , nama tuhan sendiri taktahu !! yang kata holy water tu boleh diminum pun pemimpin PAS … hahahaha makin bebal aku tgk puak kafir DAPigs ni !!!

      • Pemerhati says:

        kalau bukan buat minum, buat cebok kot walaupun nakram(ros87) tak cebok

      • gambus says:

        aikk puak kristian DAPigs macam kau pun nak membelit jugak kee ??? kau jangan nak tipu wahai puak kafir DAPigs , holy water tu memang untuk minum , habis puak kafir DAPigs macam kau buat apa kot , guna untuk mandi kaa ???

        hahahahahaha

  2. Amir Hamzah Amha says:

    Sdr, menentukan sama ada sesuatu itu bid’ah atau tidak bukan pada PAS atau UMNO. Tuntutan pembersihan ibadat adalah haq merentasi politik. Jangan dikaitkan dengan fahaman. Jika mahu lakukan bid’ah walhal nas terus terang tidak membenarkannya, maka lakukanlah. Tak perlu kaitkan dengan mana-mana parti. Walhal UMNO sendiri banyak terpalit bukan sahaja dengan bid’ah, tetapi tafsiran salah dan penghinaan terhadap Allah SWT dan Rasulullah SAW.

    • raplahjingaa says:

      hehe…satu lagi budak PAS nak try divert isu minum holy water tak salah.

      Kalau malaun PAS ni…camoufladge la macam mana pun dari jauh aku dah tau !!

    • badrole amin says:

      ternyata semua penganut ‘isle’ PAS yang masuk myKMU kategori cetek ilmu agama, munafiknya mereka kemain lagi!

      aku tak nak kata ‘amir hamzah’ kategori munafik dan fasik(walaupun dia memfitnah UMNO kata buat bid’ah dan menghina Allah dan Rasulullah SAW)…aku kategorikan ‘amir hamzah’ sebagai ‘pencuci berak’ n.ajis saja yang pernah kata sambutan Maulidur Rasul ialah bid’ah

      ‘amir hamzah’ masuk myKMU sebab nak cuci berak n.ajis, tahniah lah ye!

      ————————————————————

      Upacara sambutan Maulidur Rasul adalah harus selagi ia tidak melibatkan unsur-unsur pembaziran dan tiada aktiviti yang melanggar syariat. Malah jika perisian sambutan itu ada unsur ilmu dan ibadah ia tetap diberi ganjaran pahala oleh Allah Subhanahu Wa Taala.

      Adalah tidak tepat pendapat yang mengatakan bahawa sambutan Maulidur Rasul adalah bid’ah dhalalah dan bertentangan dengan syariat.

      Upacara memperingati hari kelahiran Rasulullah saw ini telah dilakukan sejak 300 tahun sesudah Rasulullah wafat. Diantara pembesar yang menganjurkan sambutan ini ialah Malik Muzhaffar Abu Sa’id penguasa Irbil, Iraq. Dan seterusnya ia terus berkembang sehinggalah sekarang. Diantara ulamak besar yang mengatakan bahawa sambutan Maulidur Rasul ini adalah harus dan digalakkan ialah;
      1. Said Ahmad Zaini Dahlan dalam kitabnya `Siratun Nabawiyah’. Antara lain beliau menyatakan bahawa; “masyarakat telah terbiasa berdiri tegak ketika mendengar riwayat kelahiran Rasulullah saw. Berdiri tegak menghormati kelahiran baginda adalah baik dan cara-cara seperti ini telah ditiru oleh cerdik cendikiawan lainnya.”

      2. Imam Jalaluddin As-Sayuti lebih jauh menerangkan dalam kitabnya `Al-Wasail Fi Syarhisy Syamail’ , menyatakan; “Apabila diadakan peringatan Maulidur Rasul di sebuah rumah, masjid atau tempat lain maka malaikat mengawal dan mengawasi tempat tersebut sampai upacara selesai dan semua hadhirin mendapat rahmat dari Allah subhanahu wa taala.”

      3. Ust. Hj. Harun Muhammad Al-Kelantani (1953) dalam kitabnya Senjata Syariat, Pakaian Ahli Sunnah Wal Jamaah menyatakan bahawa “dapat pahala bagi orang yang berdiri yang adalah niat mereka membesarkan Nabi saw.

      ———————————————————

      ada bekas penganut ‘isle’ PAS bagitau aku….

      nabi Kelantan(n.ajis) kata sambutan Maulidur Rasul ialah bid’ah sebab dia jeles(pada Rasulullah SAW)…jeles lah kan sebab kalau nabi Kelantan(n.ajis) mati nanti tiap-tiap tahun orang Islam tak mungkin nak sambut hari lahirnya macam orang Islam sambut Maulidur Rasul yang berhimpun, berarak dan buat pelbagai majlis sana sini

    • acid says:

      Amir Hamzah ! kau bukan sahaja bodoh, kau juga membenarkan kekeliruan berlaku di kalangan umat. Tak payah lah nak tunjuk pandai dan alim kat mykmu dengan ayat-ayat kau. Gi balik ngaji biar khatam baru mai sini balik !

    • gambus says:

      semata-mata nak selamatkan kebodohan pemimpin dia .. terus difitnahnya UMNO .. hebat betul ‘ilmuwan agama’ PAS ni , inilaa contoh ajaran agama PAS , fitnah orang lain untuk selamatkan pemimpin dia !!!

    • bangKano says:

      Yang sering mengurafat kan ajaran islam ada la para ustaz setengah masak baru dapat titel agamawan kunun….bukan politikus tulen sama ada dari UMNO mau pun PAS. Setelah sebahagian besaq para agamawan berakal sampah menyusup masuk ke dalam organisasi tertentu…maka membiak la benih benih virus kekurafatan tercipta oleh aktivis ajaran sesat ni….!!!

  3. tengkudin says:

    PAS apa pun sanggup…Matlamat Menghalalkan Cara…

    makin teruk dah PAS ni…

  4. Anak Lenggong says:

    Keluar tajuk jap..

    Sekarang ni senang je kan..Puak PR akan membuat seribu macam fitnah..maki hamun dan berbohong kepada rakyat dan penyokong nya diserata pelusuk Negara dan media mereka..tetapi pabila disaman dan kes dibawa keMahkamah..senang je lepaskan diri dengan memohon maaf serta selesaikan kes diluar mahkamah..woii pemimpin UMNO..kalau nak berkeras tu biar lah sampai kepenghujungnya jangan main sekarat jalan..diri dan parti dah dimalukan tapi bila orang minta maaf terus cool down..so sampai bila perkara ni nak berlarutan,,tunjuk telur laa sikit..

    Kes 1. Tian Chua kesal fitnah UMNO

    KUALA LUMPUR 13 Jan. – Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua hari ini menarik balik kenyataan fitnahnya yang mengaitkan UMNO dengan kejadian pencerobohan pengganas dari selatan Filipina di Lahad Datu, Sabah pada Februari tahun lalu.

    Beliau turut melahirkan rasa kesal atas dakwaan yang dilemparkan terhadap parti politik itu seperti yang disiar dalam artikel bertajuk ‘Insiden tembakan di Lahad Datu konspirasi terancang UMNO’ dalam portal berita PKR, KeadilanDaily.com bertarikh 1 Mac tahun lalu.

    Tian Chua atau nama sebenarnya Chua Tian Chang, 51, menarik balik kenyataan fitnah itu sebagai penyelesaian kes saman yang dikemukakan oleh UMNO terhadapnya dan Editor KeadilanDaily.com, Fazallah Pit serta penulis artikel, Aisha Geoffrey.

    Saman fitnah itu yang sepatutnya dibicarakan hari ini dan Rabu, difailkan pada 15 Mac 2013 menerusi Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Ab. Rauf Yusoh.

    Penyelesaian kes saman itu dibuat menerusi penghakiman persetujuan yang direkodkan oleh Pesuruhjaya Kehakiman, Rosilah Yop di kamar hakim di Mahkamah Tinggi di sini.

    Terma lain yang terkandung dalam penghakiman tersebut ialah Fazallah dan Aisha bersetuju menarik balik artikel tersebut serta-merta daripada portal berkenaan.

    Pada prosiding hari ini, peguam Datuk Mohd. Hafarizam Harun hadir mewakili UMNO dan peguam William Leong mewakili Tian Chua, Fazallah dan Aisha yang dinamakan sebagai defendan pertama hingga ketiga.

    Tiada sebarang arahan dibuat oleh mahkamah berhubung kos.

    Sementara itu di luar mahkamah, Tian Chua sekali lagi mengulangi rasa kesalnya berhubung dakwaan itu.

    “Artikel ini memberi implikasi terhadap UMNO namun bukan niat saya hendak mengaitkan UMNO dan bersetuju demi mengelakkan kekeliruan, KeadilanDaily.com akan menarik balik artikel ini,” kata beliau.

    Dalam pernyataan tuntutannya, UMNO selaku plaintif mendakwa Tian Chua membuat kenyataan tersebut selepas ditemu ramah oleh wartawan portal itu.

    Plaintif menyatakan, perkataan-perkataan fitnah itu membawa maksud, UMNO merancang insiden pencerobohan di Lahad Datu, UMNO pembelot negara yang kononnya membawa masuk pejuang Kesultanan Sulu di Lahad Datu dan UMNO sengaja mahu menakut-nakutkan rakyat dengan insiden tersebut.

    Akibat penyiaran kata-kata fitnah itu, plaintif mendakwa, reputasi UMNO terjejas kerana kes pencerobohan di Lahad Datu melibatkan kedaulatan negara yang juga merupakan isu sensitif dan mengakibatkan pertumpahan darah serta tuntutan yang tidak wajar oleh pihak luar terhadap negeri Sabah yang diisytiharkan milik Malaysia sejak sekian lama.

    Kes 2. Video lucah: Mustafa tarik balik kenyataan fitnah (Watpe nak teruskan tul tak pak Mus sebab penyokong bangang pun dah lupakan semua kes moral pak mus..)

    KUALA LUMPUR 13 Jan. – Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali, peguamnya dan akhbar lidah rasmi Pas, HarakahDaily, menyatakan persetujuan menarik balik kenyataan fitnah terhadap UMNO kerana didakwa mengaitkan parti itu dengan penyebaran video lucah yang dikatakan mirip beliau.

    Peguam Datuk Mohd. Hafarizam Harun memberitahu pemberita, Mustafa; peguamnya, Asmuni Awi; dan Ketua Pengarang HarakahDaily.net, Zulkifli Sulong, telah memaklumkan perkembangan kes itu ketika menghadiri proses mediasi hari ini di hadapan Ketua Pusat Mediasi, Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur, Hakim Zainal L. Salleh.

    Menurut beliau, Rabu ini pihaknya akan memaklumkan persetujuan yang dicapai ketika proses mediasi untuk direkodkan oleh Hakim Datuk John Louis O’Hara.

    Pada 22 April tahun lalu, Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Ab. Rauf Yusoh atas kapasiti pegawai awam UMNO selaku pihak plaintif telah memfailkan saman ke atas Mustafa, Asmuni dan Zulkifli masing-masing sebagai defendan pertama hingga ketiga.

    Ab. Rauf dalam writ saman menyatakan, kenyataan fitnah itu diucapkan Mustafa bersama Asmuni dan telah diterbitkan oleh Zulkifli.

    Pihak plaintif mendakwa, Mustafa membuat kenyataan berunsur fitnah yang pertama ketika berucap dalam satu majlis di markas Pas Kampung Molek, Dungun, Terengganu pada 13 April 2013.

    Pada tarikh sama, kenyataan itu disiarkan oleh http://www.malaysiakini.com melalui artikel bertajuk ‘Mustafa nafi letak jawatan SUA Pas’ manakala HarakahDaily.net menyiarkan artikel bertajuk ‘Mustafa ceramah di Dungun, dakwa UMNO terdesak’.

    Artikel ketiga bertajuk, ‘Peguam Mustafa dakwa ia fitnah UMNO’ bertarikh 12 April dan artikel keempat bertarikh 13 April bertajuk, ‘GE13: Mustafa: I’m not the man in videoclip’ manakala artikel kelima bertajuk ‘Saya tidak mahu jawab, serah kepada peguam – Mustafa’.

    Akibat tuduhan serius dilemparkan dengan niat jahat itu, pihak plaintif menegaskan, Mustafa bertanggungjawab ke atas reputasi UMNO yang terjejas teruk dan pihak plaintif layak diberikan ganti rugi.

    • mooooo says:

      Org u no keluar tajuk tak pe, org PR je tak leh…

      • maha says:

        kau tajuk keluar tajuk aku tak larang pun jangan malu mooo

      • WTF says:

        Relaks lah Mooh

        Pergi TAKE BEER dgn HOLY WATER, okay!!!

      • bangKano says:

        PR tok leh pasai pemimpin depa Kaki Penipu Rakyat…ada Peribadi Kaki Rembat PKR apa saja asai kan ada lubang leh tojah…ada plak kunun pejuang demokrasi liberal tapi sebenaq nya Demokrasi Akan Pupus DAP kelak jika depa memerentah. satu lagi ada macai macam Paria Amalkan Seks lagi hebat semua bini oghang depa nak taram macam pakai kain batik basahan jerrr.

        Atas fakta fakta yang di bentang kan di ataih tu aku beghani kata PR tok leh…bahaya bala pada rakyat & negara Malaysia ni. Ada paham moooooo….???

      • gambus says:

        hahaha merengek moo lembu yang suka copy paste !!!

    • bangKano says:

      Habih nak wat lagu mana lagi pada balaci UMNO nih…dah pemimpin elit hierarki tertinggi UMNO sendiri dah taksub ngan pahaman wasatiah tak kena pada tempat ni la jadi nya…memanjang kena kencing oleh penipu haprak dongga Penipu Rakyat PR tuh.Hati berasa lega & kembang juboq bila puak puak pemfitnah buat akuan mintak maaf….tu la harga UMNO la ni. Tu sebab sepanjang zaman UMNO memang kena torak jerr ngan haprak dongga tu….bermula sejak zaman PM pertama dulu sampai Singapura masuk & last sekali keluaq dari Malaysia..kan tu bukti UMNO selalu kena tipu oleh pendatang sialan tu ngaku cerdik tapi pandir.

      Aku mintak maaf kat pemimpin UMNO keghana keceluparan beri pendapat…tapi terpaksa laku kan jugak sebab hati dah kecewa sebagai oghang melayu yang sangat bergantung haghap pada UMNO selama ni…buat camne lagi dah tak dak pilihan lain terpaksa la pilih UMNO ni demi survival bangsa & agama…..!!!

  5. BNbagoos says:

    Kalau ketahap mengizinkan pengikut mereka minum air yang memang sah berpangkah itu, tak ape, tak salah… ini fahaman senget sebelah. Seharusnya dia tidak menuduh pihak lain mengeyiakan sesuatu kerana tujuan politik kerana dia jelas sekali menyetujui minuman itu kerana poltik.

    Sudah kurang air ke untuk diminum oleh umat. Air sirap ada, air bandung ada, air sumetera ada, kenapa harus minum air yang berpalang bekasnya.

    Sesat sungguh manusia menganut agama pas ini.

    • mooooo says:

      Sendiri propo, sendiri kecoh….very umno..

      • raplahjingaa says:

        Berapa botol hang dah sebat holy water tu mooo ?? hang air dalam tokong cina pun hang sebat, dalam tokong hindu pun hang sebat, dalam kedai todi pun hang sebat…last sekali ait longkang pun hang sebat !!

        hehe..

      • gambus says:

        yang kata tu mujahid rawa boleh pulak kau belit kata umno propa … hebat betul kau membelit moo lembu oii !

      • meMangTERok says:

        Apa boleh buat Hadi sendiri pun sudah cakap ” Tak apa, tak kisah, tak kira itu semua asalkan kita dapat berkuasa/Putra jaya.

        Nik Ajis pulak pernah kata ” kita sanggup kerjasama dengan siapa saja, malah setan sekali pun, asalkan kita dapat ganti UMno.

        Dan kedua kenyataan itu dilisankan oleh manusia yang menggelar diri mereka ulamak. Itu yg paling kita kesal.

    • bangKano says:

      Mana tak puak puak serba hamPAS ni sesat…pasai depa dah banyak togak ayaq SUCI gereja dah di campoq ngan arak siam Mekong & ayaq ketum…..tu sebab pencacai Paria Akal Sampah sasau & sewel memanjang…dah lalok la tuu…!!!

  6. raplahjingaa says:

    Harun Din nak kata apa pulak lepas ni ????

    • WTF says:

      Harap2 janganlah Harun Din dok backing Mujahil Rawa dgn berkata bahawa air jampi yg diberi kepada puak2 PAS yg suka berubat adalah air berasal dari Holy Water!!!

      But, if you think again, ada logicnya kenapa puak2 PAS ni telah dibutakan mata dan hati mereka.

      Hehehehe

  7. mooooo says:

    Yg ni propoa umno je…buat apa nak kisah….ftnah dapat dosa….

  8. Ali says:

    x maluke dgn dr zakir naik yg banyak telah mengislamkan banyak paderi keristian di seluruh dunia kerana keilmuan yang ada padanya,kita di msia x habis beretorik dengan org kristian dan bangsa lain sampai bila…

    • raplahjingaa says:

      Zakir Nair tak sehebat nik ajis…

    • gambus says:

      yang beretorik ni macam kes kalimah Allah , puak kristian DAPigs yang mainkan isu ni ???

      PAS pulak kata maulidur rasul bidaan dan holy water takpe .. camana ni beb .. siapa yang retorik kat sini ???

      kau tu yang patut malu beb , adakaee tuhan kau beranak pinak ???

  9. Ali says:

    kena panggil dr zakir naik bagi sekolahkan semula ustaz2 di negara kita macammana nak tarik non muslim untuk mendekati islam semuga mereka di bagi allah hidayah untuk masuk islam

  10. baba says:

    salam dgn penjual daging babi(kat market) tak apa, masuk gereja tak apa , dan mcm2 lagi….sambut maulidur rasul bidaah…….bangsat sungguh pas ni

  11. Anak_Nogori says:

    Minta Moo dan bujuk minum holy water barang semangkuk dua.

  12. dkds says:

    Pas dah jadi mubaligh kristian secara percuma

  13. Anak Lenggong says:

    mooooo says:

    Org u no keluar tajuk tak pe, org PR je tak leh…

    12:27 PM on January 14, 2014

    mooooo …aku kuar tajup mintak laluan la..ngutuk umno..ngape tak boleh kee..aku bukan saperti ko mooooo, mooh lembu, bujuk dan mek esah..maian sondol dan ngangguk je mengiayakan apa yang dilakukan oleh pemimpin kalian..tu tengok saja kes underware besau..mustaffa..dia kata tu fitnah..kemudian semua lobai PAS ngangguk sedangkan terbukti ada video..mana penjelasasan yang wak mus nak buat sampai sekarang ni pun takde..so soal moral dia ilang camtu je..bila masa panas dulu kata fiynah daripada umno..sekarang ni minta maaf pulak bila kes dibawa kemahkamah so bermakna secara logic nya dia memang kemaruk lubang mak janda..

    • bangKano says:

      Dah jadi strategi secagha alami bagi puak puak haprak dongga Penipu Rakyat PR ni bila timboi sesuatu isu kontroversi yang melibat kan diri depa…teruih kemuka kan saman berjuta juta ringgit kunun kat pemimpin UMNO kunun dah buat fitnah semata mata nak bersih kan imej diri & parti.. Bila kes tu nak sampai masa pendengaran mahkamah…dan dan malaon musibat jahanam ni mintak hakim selesai luaq mahkamah…bukan apa ni semua nak buat gempaq kat rakyat yang pemimpin Penipu Rakyat PR ni betoi betoi manusia Suci macam holy water tu tak pernah buat dosa pun. Tengok kat Anuaq tarik balik saman kat Chandra Muzafar,Tony Phua tarik saman pasai kenyataan fitnah Lahad Datu dll.

      Ni semua rakyat akan bukak mata depa luas luas tang kebusukan perilaku haprak pemimpin Parti Kelentong Rakyat PKR,Demokrasi Akan Punah DAP & Paria Akal Sampah PAS tu. Masa akan tiba kelak Pakatan Roboh PR akan rebah ke bumi…tunggu & lihat jerrr….!!!

    • Pejuang IMR says:

      Wahai anak lenggong. Tak fahe lagi ke. Itulah namanya kawin Mutaah. Sondol ke tak ke: telah pun dihalalkan dengan hanya menegok holy water.

  14. saiful says:

    Ah jib bacul

    Ah jib pondan

    Ah jib dayus

    Ah jib bapok

    Ah jib gagal membenteras pelampau cina dap communist dong zong king kong

    Ah jib gagal memerangi pemberontak nasrani kafirun

    Ah jib gagal menghapuskan puak kopiah pas khawarij bebal bidaah sesat

    Ah jib gagal menangani marina mujahid kj liberal murtad

    Ah jib harus meletak jawatan tidak layak memimpin agama bangsa negara

    Ah jib adalah pemimpin lemah 7x lebih bodoh drpd paklah

    NYAH KAU AH JIB GOR

  15. Azizan says:

    Semoga pas dibubarkn satu hari nanti.pas sekarang bkn pas yg Dulu.pas sekarang dah murtad dah.Pas anak angkat syiah.

  16. Azizan says:

    Maksud pas pada hari ini adalah..Partia Agungkan Syiah.

  17. bangKano says:

    Sungguh tak logik kunun sapa sapa oghang islam dah minum ayer suci di gereja/holywater tu akan lemah akidah ny terhadap ajaran Allah. Tu dia sikit punya turrr laa. Aku terus terang akui zaman waktu sekolah dah terminum ayaq suci tu di sebauh gereja di b ndar kampung aku. Ini di saran kan oleh soghang kawan aku yang selalu dok pi kat gereja tu…dia kata ayaq tu memang sedap aku pun coba la minum. Tak dak apa apa pun perubahan pada minda & jiwa aku selama la ni. Tapi aku tak lagi pernag jumpa kawan tu nak tau tang akidah islami dia sama ada dah longgar ka ato pun mantap macam aku ni.Jiwa aku tetap akui ALLAH tu tuhan yang Maha Satu/Esa dan percaya pada rasul rasul nya sebagai pembawa risalah serta percaya pada hari akhirat/hal hal ghaib tapi bukan semua karut marut tang ghaib yang leh di miliki oleh manusia. Malah pikiran aku lagi bertambah liberal dari unsuq unsuq kurafat setelah memahami teks alquran.

  18. jombo says:

    Kepada Mooo.. adakah kau bersetuju dengan pendapat Mujahid? dah terang lagi bersuluh lagi kau nak mempertahankan si fasik tu ke? Macai pakatan mana fikir tentang nasib melayu… siang malam memikir macamana nak jatuhkan BN biar pun melayu akan dibalun.. maka siang malam memfitnah bangsanya sendiri..

  19. Pejuang IMR says:

    Jomboo. Hang tak tau lagi ka, Moo mana boleh pikiaq macam manusia. Dia kan lembu.

Leave a Reply