Menu Utama

DYMM Agong Sudah Bertitah, Jangan Sampai Umat Islam Hilang Sabar…

Semalam berlangsung upacara majlis istiadat menyembah tahniah dan pengurniaan darjat bintang kebesaran di Istana Anak Bukit sempena Hari Keputeraan DYMM Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu’azam Shah.

Teks ucapan DYMM Yang DiPertuan Agong telah dibaca oleh Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah, Tan Sri Tunku Annuar Sultan Badlishah, dan sesungguhnya baginda Tuanku telah bertitah tentang suatu yang sangat bermakna bagi seluruh umat Islam di negara kita.

DYMM Tuanku Sultan Kedah dalam titahnya menegaskan bahawa kalimah “Allah” merupakan hak eksklusif umat Islam di Malaysia dan adalah dilarang sama sekali penggunaannya oleh para penganut agama lain.

Sebagaimana maklum, kedudukan DYMM Yang DiPertuan Agong adalah yang tertinggi di dalam struktur perlembagaan negara. Malah tarafnya lebih tinggi dari Perdana Menteri. Baginda merupakan Ketua Tertinggi Agama Islam dan Pemerintah Tertinggi Angkatan Tentera DiRaja Malaysia.

Apabila Baginda Tuanku bertitah, maka suka diingatkan kepada seluruh rakyat jelata bahawa titah tersebut perlulah dihormati dan tidak wajar disanggah selagi tidak bertentangan dengan kehendak syar’ie dari sudut agama Islam.

Jadi, apabila Ketua Tertinggi Agama Islam di negara berdaulat ini sudah menitahkan bahawa kalimah “Allah” adalah hak eksklusif umat Islam di Malaysia, saya kira datanglah beribu-ribu “lemon” resolusi” sekalipun, ia tidak akan dapat menandingi titah DiRaja itu.

Lagipun, mahkamah pun tidak membenarkan kalimah “Allah” digunapakai oleh penganut agama lain di Malaysia, kecuali Sabah dan Sarawak. Ia adalah senada dengan titah DYMM Tuanku itu…

Nah! Apa lagi yang mahu dikatakan oleh puak-puak DAP dalam titah Tuanku itu? Nak saman DYMM Yang DiPertuan Agong? Silakan! Kita tengok siapa yang “kena” nanti…

DAP dan Pakatan Haram perlu ingat. Sekali mereka menderhaka pada titah Tuanku dalam hal membabitkan kepentingan aqidah umat Islam kali ini, saya yakin mereka hanya akan mengundang padah. Bukan hanya umat Islam, malah mungkin mereka akan berhadapan dengan ATM!

“Jangan dijolok sarang tebuan”, binasa badan nanti. Jangan dicabar atau meminta sesuatu yang bukan hak untuk dimiliki, sudah pasti bertemu geruh nanti. Jangan mencari nahas di Tanah Melayu ini, takut-takut nanti dihantar pulang ke tanah asal…

Saya tidak tahu betapa bangsa Melayu beragama Islam sudah bersabar dalam hal ini. Sudah berkali-kali dihina dan dicabar Islam di negara ini. Mungkin terlalu kaya dengan tolak ansur, sikap memaafkan dan hormat pada undang-undang menyebabkan kami tidak bertindak diluar batasan.

Namun saya yakin, kalau isu seumpama ini berlaku di Aceh, silap-silap Guan Eng tidak pulang ke rumah dan mungkin Kit Siang serta Betty hanya akan menerima “kepala” saja nanti ditepi pagar rumah. Mujurlah kita belum lagi seekstrim itu…

Namun kesabaran kita ada batasnya. Sebab itulah sudah berkali-kali dipesan, supaya jangan cuba mencabar batas-batas kesabaran itu. Silap-silap nanti akan berlaku sesuatu yang jauh lebih dahsyat dari peristiwa 13 Mei 1969.

Harapnya tidaklah sampai ke tahap begitu. Namun saya positif, jika pihak-pihak tertentu itu tidak kendurkan diri dan terus keras kepala, tidak mustahil ia berlaku. Harap pihak tersebut faham dan jadi warganegara yang baik sebelum sesuatu yang buruk berlaku…


26 Komen to DYMM Agong Sudah Bertitah, Jangan Sampai Umat Islam Hilang Sabar…

 1. korokstabang says:

  puak dap dan pelampau kristian semakin berani menghina/mencabar kesucian agama islam serta kedaulatan undang2, jika pihak kdn berlepas tangan serta berdiam diri tanpa mengambil sebarang tindakan sewajarnya keatas puak puak ini tidak mustahil orang melayu beragama islam akan bangkit dengan kuasa di tangan ketika itu kdn sudah tak boleh berbuat apa apa lagi

 2. sireh ke gagang says:

  pembetulan duke . kuasa DYMM agong juga ada pd PDRM . beliau 5 stars police general . kalo atm , field marshal la. this is malaysia . land of 9 kings .

 3. acid says:

  Demi Islam dan akidah yg perlu diselamatkan, Kami menunggu dan bersedia melaksanakan atas apa jua titah baginda. kami patuh dan taat.

 4. mooooo says:

  Umno berdemo dan siap belasah org kat Penang. Tak ganas la pulak… ? Tak gabggu perniagaan la pulak?? Tak ganggu lalu lintas la pulak?? FRU tak ganggu la pulak??? Tiada roadblock la pulak??

 5. Kayu says:

  Daulat tuanku..dengan nyawa kalimah Allah akan dipertahankan…biar mati mulia dari hidup dalam kehinaan dan kesesatan..

 6. alimedanbaru says:

  titah perintah tuanku dijunjung
  yg langgar adalah pendurhaka
  kalau ikut undang2 zaman keris dan tombak
  sipenentang raja
  dan pendurhaka
  patut disula atau nyawa dihujung keris
  apa tah lagi
  kalau penentang agama Islam
  sebagai Raja Negara Islam
  penentang agama Islam
  wajar dioetangi

 7. alimedanbaru says:

  titah perintah tuanku dijunjung
  yg langgar adalah pendurhaka
  kalau ikut undang2 zaman keris dan tombak
  sipenentang raja
  dan pendurhaka
  patut disula atau nyawa dihujung keris
  apa tah lagi
  kalau penentang agama Islam
  sebagai Raja Negara Islam
  penentang agama Islam
  wajar diperangi
  diaorang Tak Sedar atau buat bodo xpaham

 8. bujuk says:

  “DYMM Tuanku Sultan Kedah dalam titahnya menegaskan bahawa kalimah “Allah” merupakan hak eksklusif umat Islam di Malaysia dan adalah dilarang sama sekali penggunaannya oleh para penganut agama lain.”
  Merujuk tulisan d atas, maknannya KDN adalah pencabul titah YDPA bila membenarkan rakyat Sabah/s’wak yg. kafir guna kalimah Allah. YDPA jelas merujuk M’sia dan bukan SEMENANJUNG M’SIA.
  Jadi bila KDN/k’jaan nak ubah…

  • alimedanbaru says:

   apapun bujuk kau adalah tetap tukang simpati dan tukang sapu peluh kristean.
   tak perlu KDN umat Islam sendiri spt kamu kena tunjukkan dahulu kebencian kamu terhadap kristean spt paderi Lawrence. Allah tak menilai KDN
   tetapi
   sejauh mana jihad kamu untuk agama mu
   kamu tuding jari pd pihak lain
   jangan ingat kamu terlepas
   dari perjuangan ini..

   • WTF says:

    In truth, Bujuk sungguh beria4444 mahukan kalimah Allah digunakan sbg kata ganti nama tuhan dalam Bible!!!

    Bujuk dah jadi paderi Kristian sejak PAS sanggup berkawan dgn syaitan (DAPigs) demi undi!!!!

  • WTF says:

   Apa kena mengena KDN ataupun kerajaan yg memerintah dalam hal ini?

   Kalau hang nak Sabah/Sarawak juga turut sama ubah melarang kalimah Allah digunakan sewenang2nya, suruh bebudak Fuckutan dalam Dewan Undangan Negeri Sabah/Sarawak usulkan dalam Dewan Undangan Negeri Sabah/Sarawak!!!

   ADA BERANI ATAU FUCKUTAN TAKUT HILANG UNDI!!!

 9. saiful says:

  UMNO PONDAN

  UMNO BAPOK

  UMNO BACUL

  UMNO KEDI

  UMNO DAYUS

  UMNO TELOR SEBELAH

  AGONG DAH TITAH SULTAN DAH TITAH CUMA NAJIB PONDAN DAN ZAHID TIN KOSONG TAK BUAT KEJE

  2 EKOR PONDAN YG DIPILIH OLEH UMNO BAHALOL TAK RETI GUNA KUASA 2 EKOR BAPOK YG PATUT UMNO BAHALOL SINGKIRKAN

  AMARAN AMARAN NI AKU INGAT HISHAM GAGAP JE KELUARKAN RUPANYE ZAHID TONG KOSONG PUN SAMA BAPOK

  SUDAHLAH UMNO BONGOK..MELAYU DAH JIJIK MELUAT TENGOK KRPONDANAN LU KOTE LU ORG MEMANG LEMBIK. PERJUANGAN MELAYU LU DAH SUBCON KAT ISMA PERKASA PEMBELA NGO N LU KEJE GOYANG TELUR LANCAP KOTE..BAIK MELAYU UNDI ISMA BUKAN UMNO PERUT BUNCIT YE TAK

  KPD PENGAMPU UMNO SILA MUHASABAH JIJIK AKU TWNGOK KORANG PONDAN TELOR SEBELAH PENAKOT DGN PELAMPAU CINA

  PEMIMPIN UMNO BACUL TAK TEGAS PENYOKONG UMNO BAHALOL BENGAP PILIH PEMIMPIN PONDAN

 10. anoi says:

  elok lempangkan biar berdama telinganye puak puak yang menyokong isu kalimah tu, cilikan mulut tu tak reti nak cakap/bezakan yang dibolehkan dgn yang tak dobolehkan.

 11. Jambol says:

  Puak-puak peguam mereka berani menyatakan yang titah DYMM Agong dan Raja-raja Melayu tidak perlu diguna-pakai oleh rakyat bukan-Melayu ! Ini bermakna mereka tidak perlu mengiktiraf apa-apa yang dititahkan.

  Apakah mereka ini layak menjadi rakyat negara ini ? Tidakkah Najib terdengar seruan TS Rais Yatim agar sistem kehakiman dikaji semula ?

  Ramai yang mempersoalkan kenapa pelancaran VMY perlu diadakan di Pulau Pinang. Kenapa tidak di Langkawi, di Melaka, Terengganu atau di Pahang ? Apa dah jadi dengan kepala otak bahalul Nazri ? Dah dijangkiti kuman DAP kot.

  Ingatlah UMNO, ramai pengundi yang sekarang ini melihat UMNO di bawah pimpinan Najib ini lemah, lembab dan penakut. Bertindaklah dengan cepat,tegas dan berani bagi memulihkan kepercayaan mereka, dan bangunlah daripada tidur kamu.

 12. saiful says:

  UMNO BODOH

  UMNO BAHALOL

  UMNO BONGOK

  KERNA MEMILIH PEMIMPIN PONDAN BAPOK DAYUS TAKDE TELUR TAK BERANI BERTINDAK MENANGKAP PELAMPAU CINA

  AHJIB BANGSATWAN LEMBIK
  ZAHID MENTERI TIN KOSONG
  KJ KIMAK MURTAD LIBERAL PENJILAT VAGINA REGINA

  PEMIMPIN BACUL TAK LAYAK PIMPIN MELAYU
  PEMIMPIN PONDAN SILA BERAMBUS

  UMNO SUBCON JUANG MELAYU KAT NGO PERKASA ISMA JATI ETC SO PEMIMPIN BUNCIT BACUL BOLEH GOYANG KAKI

  MAMPOSLAH LU PEMIMPIN UMNO SIAL HARAMJADAH BAPOK KEDI

 13. baba says:

  Daulat Tuanku. kita harap semua sultan dan tyt keluarkan kenyataan serupa.

Leave a Reply