Menu Utama

Berjaya Dengan Isu KANGKUNG, Pakatan Cuba Pula Isu Muzik REMIX Kutuk Najib

Nama komposer lagu sudah pun diketahui. Butirannya, tidak hanya nama, tetapi juga melibatkan kedua-dua alamat dan tempat kerja selain nombor telefon dan nombor kad pengenalan. Sekaligus sebenarnya ia membuka banyak perkara lain selain daripada risiko ditangkap kerana identiti yang sudah terdedah.

Apa yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat atau dalam kes ini, PKR?

Fariz Musa, Ketua JINGGA 13, entiti PKR yang banyak mencipta isu fitnah dan kemudian mempromosikannya menerusi blog dan Facebook, cuba meraih kemarahan orang Cina selain membangkitkan sentimen perkauman. Mereka pernah berjaya menerusi sentimen kemarahan di kalangan masyarakat India apabila menyalahkan PDRM secara besar-besaran kerana menembak mati penjenayah-penjenayah yang kebetulan pula, berita yang tersiar, melibatkan penjenayah-penjenayah India. Mereka juga pernah berjaya menerusi kempen kononnya, kerajaan Malaysia enggan memberikan kad pengenalan dan warganegara kepada segelintir masyarakat India yang langsung tidak mempunyai dokumen pengenalan diri.

JINGGA 13 dan bala tenteranya yang terdiri daripada jurublog, memutarbelitkan setiap isu dengan sebaik-baik mungkin, sehinggakan kalau mereka dilantik sebagai jurujual, orang Eskimo di Kutub Utara pun akan membeli ais daripada mereka.

Apabila identiti Wong Yu-Ri, pencipta parodi REMIX KANGKUNG yang ‘menampilkan’ Najib Abdul Razak sebagai ‘penyanyinya’, PKR menerusi JINGGA 13 melihat ini peluang terbaik mereka untuk mendapatkan lebih banyak sokongan daripada masyarakat Cina. Penguasaan mereka ke atas Internet digunakan sebaik-baik mungkin. Mereka segera mencipta persepsi bahawa UMNO sudah terlalu tersepit dengan isu KANGKUNG sehinggakan perlu mengarahkan polis menangkap Wong Yu-Ri.

Isu KANGKUNG sebenarnya memberi terlalu banyak kelebihan kepada PKR. Dalam ucapan Perdana Menteri di Padang Astaka, Bandar Chukai, Kemaman Ahad lepas, yang sepatutnya menjadi perhatian adalah bantuan yang diberikan kepada mangsa-mangsa banjir. Tidak sahaja bantuan dalam bentuk barangan tetapi juga tunai di mana Kerajaan Pusat memperuntukkan RM500 bagi setiap keluarga dan ditambah pula oleh Kerajaan Negeri Terengganu pada kadar RM1000, menjadikan jumlah keseluruhan bagi setiap keluarga yang menerima bantuan tunai itu adalah RM1500. Manakala barangan berupa televisyen dan sebagainya, berjumlah lebih RM5000.

Mengapa jumlah tersebut tidak disebut, sebaliknya yang disebut hanya KANGKUNG?

Tidak lain dan tidak bukan adalah kerana untuk mengelirukan serta menimbulkan sentimen agar rakyat terus alpa dan dilalaikan dengan cerita-cerita dan permainan politik yang tidak berkesudahan.

farizmusa

Oleh kerana itulah, apabila sudah tidak ada isu, maka timbullah idea untuk berbohong. Timbul juga idea untuk membuat pelbagai cerita-cerita karut. Antaranya ialah penangkapan Wong Yu-Ri oleh polis hanya kerana mencipta lagu. Walhal, cerita tersebut tidak benar pun. Polis tidak pun menangkap Wong Yu-Ri. Bahkan PDRM sendiri telah mengesahkan bahawa laporan dan berita kononnya jurutera bunyi itu ditangkap adalah palsu.

Mungkin setelah mengetahui polis telah mengeluarkan kenyataan dan penafian berhubung penangkapan itu (BACA SINI), barulah Fariz Musa mengeluarkan TWITTER baru yang menyatakan, ‘dia telah menghubungi’ peguam Wong Yu-Ri dan lelaki tersebut selamat. Nak mengaku yang telah membuat fitnah dan melakukan penipuan dengan tujuan hasutan, jangan haraplah. Sebaliknya dia masi hcuba untuk terus menimbulkan persepsi bahawa penangkapan tersebut benar-benar berlaku dan polis terpaksa mengeluarkan kenyataan yang Wong Yu-Ri tidak ditangkap untuk melindungi perkara sebenar. Dan oleh kerana berita penangkapan tersebut telah tersebar, polis tidak mengapa-apakan Wong Yu-Ri.

Motif Fariz Musa sebenarnya mudah. Alihkan isu-isu besar yang sedang melanda Pakatan Rakyat sekarang, terutama sekali yang membabitkan Lim Guan Eng dan Kerajaan Negeri Pulau Pinang yang sudah tidak dapat memberikan sebarang alasan berhubung penurunan jumlah pelaburan asing di negeri tersebut secara drastik berbanding tahun 2008 ketika dia mula-mula mengambilalih pentadbiran, selain kereta mewah dan kehidupan mewah para pemimpin DAP serta isu-isu besar yang melanda PKR dan pentadbiran Negeri Selangor.

KANGKUNG sudah semakin basi walaupun ada yang cuba menghidupkannya. Jadi, mahu tidak mahu terpaksalah PKR mereka-reka cerita sepertimana mereka menerusi Tian Chua mereka cerita dan gambar Najib Abdul Razak bersama-sama Altantuya!






30 Komen to Berjaya Dengan Isu KANGKUNG, Pakatan Cuba Pula Isu Muzik REMIX Kutuk Najib

  1. meMangTERok says:

    1. Orang amerika memakai pakaian ala apache memasoki penempatan orang putih dengan menunggang kuda dan menembak rambang. Ramai orang kulit putih yang terbunuh. Saksi mengesahkan mereka dibunuh oleh indian berpakaian apache yang menembak secara rambang.

    2. Worldtrade centre di NY dirempoh oleh pesawat . Dalam masa sama pentagon juga diserang tetapi kemusnahan hanya sedikit. 3000 lebih jiwa terkorban di world trace building dan tiada seorang yahudi pun diantara yang mati oleh rempohan pesawat yang didakwa dipandu oleh muslim terrorist.

    Peristiwa pertama telah mewajarkan orang kulit putih amerika menyerang balas perkampongan indian sebagai serangan balas. Lalu memusnahkan terus perkampongan itu didalam misi penghapusan etnik yang menjadi cita2 mereka sekian lama. Demikian, kejadian kedua mewajarkan Iraq & Afghanistan diserang dan ditaklok.

    Ini otak yahudi dan kerja america.
    Soalannya apakah orang kita akan applikasi cara yang sama untuk mengajar ‘musuh’ mereka dinegara kita ?

    Jawabnya, ye, kemungkinan nya ada. Kerana kita ada ramai yahudi yang berkulit melayu disini. Mereka dididik dan ditanam cita2 yahudi. Diajar cara yahudi berfikir dan bertindak.

    Kerjaan perlu serious dan proaktif jangan pandang mudah hal ini.

  2. mooooo says:

    Bagus lah….jahat betul budak ni yer..err Ayah Pin dah jumpak ke belum..?

  3. saiful says:

    Najib bacul

    Najib dayus

    Najib pondan

    Najib lembik bapok tak tegas

    Gagal memerangi pemberontak nasrani

    Gagal membenteras pelampau cina dap komunis samarata

    Gagal menangkap subversif pas kopiah khawarij barua dap

    Gagal mendakwa pengkhianat anwar homosex kj marina mujahid murtad liberal

    Gagal menaikkan sosio ekonomi melayu cina gak yg kaya

    Gagal menutup sekolah cina the source of evil rasist

    SILA LETAK JAWATAN

    SILA LETAK JAWATAN WAHAI NAJIB PONDAN

    • mooooo says:

      Perkara2 mcm ni, ko kena suarakan kat PAU la…..

      Financially, Najib tak pandai urus kewangan negara. Sebab byk boros dan rasuah, negara yg kaya ni, terpaksa potong subsidi…rakyat terpaksa tanggung. Najib buat keje menunjuk2.

      • raplahjingaa says:

        Negara yang kaya terpaksa potong subsidi ???? hang tau ke pasal ekonomi ni moooo ?? ke hang belajar ekonomi dunia dari Harakah ???

        Tarif air naik sehingaa 100% di pulau pinang dan kelantan tu kira depa pandai urus kewangan la ??

        Macam-macam naik di Selangor tu kira depa pandai urus kewangan ke ??

        hang ni mooo…bodoh tak boleh di ajar…cerdik, opps ! hang tak pernah cerdik pun.

      • WTF says:

        Najib tak pandai urus kewangan negara!!!

        Apa hang cerita ni Mooh???

        Sedangkan dari hari tu sampai la ni tak cerita pun apa itu “Dilution of Interest”!!!

        Cuba Mooh terangkan apa itu “Dilution of Interest”???

    • bangKano says:

      Hai paria sekoq ni apesal…? Dah sasau meghaban ghaban dah tak dapat togak ayaq ketum campoq mekong & ayaq suci gereja ka saiful….?

  4. raplahjingaa says:

    Lantak pi la kat depa…depa buat la apa pun, depa suka tak suka Najib tetap presiden UMNO, pengerusi BN dan Perdana Menteri Malaysia. Lagu tu tak kan boleh menambah undi untuk pembangkang.

    Apa yang lahir dari perbutan depa hanyalah gambaran betapa sakit hatinya depa kerana gagal merampas negara dari pemerintahan orang Melayu.

  5. tengkudin says:

    memamg lahabau la cina kapir lahanat ni…tunggu apa lagi..kasi tangkap sama dia….tengok dia kecut ke tak telo dia?? kasi kongkangkang dia

  6. decepticon jr. says:

    betul apa ada barang yg rege turun.dulu nokia butterfly harga seribu ,spec die mcmane.skang harga seribu dah ble dpt xperia sp.dulu masa bru klua n73 seribu setengah,klu skang rege tu dah dpt glxy mega spec pun dah mantop.ha ha ha.tp org x ble makan phone hari2.x kan pm nak sebut semua barang yg harga turun.jd di berikan contoh simple.budu kat kelantan pun mane ada turun rege.naik lg ada la.tah hape2 org melayu pr ni.bende mcm tu pun nak spin bia jd viral.byk lg isu yg penting/berfaedah.sakit hati x dpt terima kekalahan tu yg meroyan mcm budak kecik.pemikiran pun mcm budak kecik.nak susu?

  7. saiful says:

    KORANG TAU TAK

    TAU TAK PASAL APA CINA NAIK TOCHANG

    PASAL APA BEROK FUCKATAN KEMAIN SAMSENG

    SEBAB APA?

    SEBAB NAJIB BACUL NAJIB DAYUS NAJIB BAHALOL NAJIB BAPOK NAJIB POBDAN NAJIB TADAK TELUR MELAKSANAKAN UNDANG UNDANG MENANGKAP PEMBERONTAK SEMUA NI

    ADA PAHAM TAK UMNO DUNGU

    ADA PAHAM TAK PENJILAT BONTOT NAJIB

    KORANG SEMUA MAJORITY BAHALOL
    MELAYU KENE LANYAK NAJIB MEMBISU

    MEMANG KANGKONG NAJIB NI
    ZAHID KDN TIN KOSONG MENTERI AYAM

    JIJIK AKU TENGOK SEMUA UMNO BUNCIT NI
    DARI PM KE MENTERI AYAM SEMUA BODOHH

    ADA KUASA TAK RETI GUNA KUASA
    NAJIB BAHALOL ZAHID DUNGUUUU

    CINA NAIK KEPALA LU MASIH TIDOR
    UMNO YG CERDIK PEGI TENGOK PORTAL MKINI MALAYSIA CHRONICLE ETC
    HARI HARI HINA ISLAM MELAYU

    APA MENTERI KDN BUAT
    MELANCAPPPPPPPPPPPPPPP
    BODOH MENTERI UMNOOOOOOOOO

    • bangKano says:

      Woiii paria haprak dongga…kalo hang jadi PM lagu mana hang nak buat kat baruah baruah Paria Rembat/PR ni…? Tolong kasi idea sikit mana tau kot kot Najib leh terima idea baik punya hang tu….!!!

    • Hamba Ar Rahman says:

      Aku rasa…apa kata hang pakai baju hitam macam ninja…atau pi create satu baju and jadi macam adiwira…pastu malam2 hang pi tangkap semua orang2 yang hang tak puas hati yang hang kata bodoh…samseng dan lain2..pastu pi campak sekor2 masuk dalam Sungai Kelang…kasi bersih sama ini negara…supaya orang2 yang bodoh…samseng dan lain2 ni pupus…ada berani????

  8. alfie says:

    Dengan cina kucing kurap ini kerajaan dayus Ah Jib Kangkong berani lah,tapi bila Anwar membusuk nama Malaysia diluar negara senyap aje,bila anarkis Bersih rosak harta benda dan pukul polis senyap aje cerita,bila Tian Chua,Rafizi,Stopa Ali fitnah UMNO tarik balik saman. Siapa nak HORMAT sama LU!!!

    • bangKano says:

      Berbahas ngan puak puak macai macam barua Paria Rembat/PR ni memang susah sikit….sebab otak depa dah rosak kena bius oleh pemimpin sewel giler nak jadi PM. Tak dan otak barua barua nak kebah di suntik lagi ngan beberapa dos ubat lali supaya depa teruih lalok memanjang sambil meracau racau.

      Ada pahamka dai kici alfie….?

  9. raplahjinggaa says:

    saiful lu sudah bertayam tak???
    kalau belum sila bertayam,ini baru kelihatan jantan!
    kalau tak bertayam lu cakap apa pun macam pondan!
    hahahahahahahahahaha!

  10. meMangTERok says:

    BErjaya dengan isu ….
    Kejayaan macam mana ? Berjaya kecohkan, berjaya sensasikan. Itu bukan sebuah kejayaan untuk diraikan.

    Berlainan dengan isu kangkang china doll yg kejayaannya dengan barang bukti dipaparkan ditonton dunia. Pun begitu itu belum jadi kejayaan yang boleh diraikan. Ini kerana sipunya diri tidak pun rasa malu, jauh sekali untuk rasa sesal. kerana dia itu jenis specis bebal yang kekal punya kulit tebal.

  11. alimedanbaru says:

    apalah sangat isu kangkong dgn prgm Tranfornasi Najib
    dgn komitmen menerapkan pentadbiran Islamiah
    dgn program nenjelang

  12. alimedanbaru says:

    dgn prgm menjelang 2020
    yg pasti pembangjang ibarat
    memukat dihul
    yg disaring bukan ikan
    tapi sampah dan taik
    sbb apa
    sebab dia tak nampak kebaikan
    yg dimata dan benaknya kekotoran

  13. raplahjinggaa says:

    alimedanbaru,lu banyak cakap benda yang orang tak faham,lu sudah bertayam tak?
    kalau belum sila cuba!agak seronok!
    hahahahahahahahaha!

  14. Jambol says:

    Di negara ini apa-apa pun boleh buat. Bila kena “ngap” kelak, pura-pura kesal, tarik balik dan minta maaf; lepas itu kerajaan akan ampunkan ! Kerajaan ini macam anjing yang berpusing-pusing cuba menangkap ekornya. Itu sebabnya menteri-menterinya pening tak dapat menggunakan kepala otak masing-masing; “DAP and Pakatan are laughing all the way in their Mercedes Benz s300 to Putrajaya!” (mereka hanya beri basikal burok kepada PAS untuk berkayuh daripada Kota Baru ke Putrajaya).

  15. Najibulghunnah says:

    Najib… najib…

Leave a Reply

Threesome