Menu Utama

Air oh Air, Bangau oh Bangau!

Oleh Nur Azlina Shaari

Terlalu lucu bila melihat cara Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim berfikir dan menyelesaikan masalah air yang melanda di negeri pentadbirannya.

Seperti kita semua sedia maklum, masalah kekurangan bekalan air di Selangor menjadi parah sejak tahun lepas di mana bekalan air mentah dan air terawat di Empangan Kuala Selangor semakin hari semakin susut.

Ia meleret sehingga ke hari ini apabila Khalid menunding jari menyalahkan kepada pihak SYABAS dan melemparkan tohmahan mengatakan masalah bekalan air tidak cukup timbul sebab pengurusan yang tidak cekap dilakukan oleh SYABAS.

Walhal ia berlaku kerana Kerajaan Negeri Selangor terlalu degil untuk tidak melihat secara dalam isu penstrukturan air di Selangor dan pembinaan loji rawatan air Langat 2 (Langat 2) tidak dipersetujui seperti mana yang telah disarankan oleh Kerajaan Persekutuan.

Dalam Manifesto PR sebelum PRU12 dahulu juga, Khalid menjanjikan akan memberikan bekalan air percuma kepada seluruh rakyat Selangor.

Hakikatnya, itu adalah omongan kosong sahaja kerana janji mahu memberikan air percuma hanya tertakluk kepada syarat seperti jenis rumah dan beberapa kawasan sahaja yang terpilih yang layak diberikan air percuma.

Itupun kuantiti air percuma yang diberikan hanyalah sebanyak 20 meter padu.

Mengenai isu air ini, baru-baru ini Khalid memberikan kenyataan penyusunan industri air di negeri Selangor yang sudah berlarutan sejak beberapa tahun ini akan diselesaikan sebelum 31 Disember ini.

Sekali lagi Khalid memberikan janji dan satu kata putus yang kononnya masalah air bakal dihentikan selamanya dari menghantui kehidupan rakyat Selangor.

Lebih melucukan dan memperlihatkan Khalid seperti boneka di mata rakyat apabila kenyataan beliau dalam akhbar rasmi negeri Selangor, Selangor Kini, air percuma akan terus diberikan sehingga 10 tahun lagi.

“Penyusunan semula industri air ketika ini ada nampak cahaya di hujungnya, tetapi masih belum selesai dan kita akan teruskan program subsidi ini untuk tempoh 10 tahun akan datang,” kata Khalid.

Justeru, persoalan sekarang ini bagaimana Khalid dapat memberikan janji yang beliau belum pasti dapat tunaikan walhal penstrukturan semua industri air di Selangor belum berjaya diselesaikan lagi.

Masalah bekalan air yang kerap tidak mencukupi di beberapa kawasan di Selangor pada waktu-waktu tertentu juga menunjukkan masalah air tidak berkesudahan.

Dan, memberikan janji air percuma akan terus diberikan untuk tempoh 10 tahun lagi menunjukkan Khalid yakin yang beliau akan terus menjadi MB Selangor untuk dua penggal akan datang.

Persoalan juga, bagaimana Khalid dapat menilik nasib dirinya sendiri yang yakin akan kekal menjadi MB Selangor untuk tempoh 10 tahun lagi? Hebat insan bernama Khalid Ibrahim ini.

Maka setiap kali kita berhadapan masalah air di Lembah Klang, Khalid akan terus menyanyikan lagu bangau oh bangau menyalahkan semua orang kecuali pentadbirannya.






102 Komen to Air oh Air, Bangau oh Bangau!

  1. Moohyideeeeen says:

    Kalau semua masuk PR pun kerajaan yg kuat jugak.

    • WTF says:

      Kuat apa Mooh…

      Kuat gebang ka???

    • sireh ke gagang says:

      Daftarkan PR jadi entiti sah dulu dgn ROS. BARU BOLEH SEMBANG PASAL NAK TUBUH KERAJAAN .HANYA RAKYAT DUNGU DAN SUKA DIPERBODOHKAN SAJE MENGAKU PR TU SEBUAH GABUNGAN PARTI YG TAK SEHALUAN DGN BARISAN NASIONAL.

      • dkds says:

        mereka tidak akan mendaftarnya…apantah lagi Pas masih lagi dipegang oleh golongan yang anti sekular…kalau mat sabu menjadi presiden…barulah usaha pendaftaran akan di lakukan…sekarang ini hanya lakonan sahaja…

    • bangKano says:

      Mooo aku nak tanya hang satu soklan jerr..pasai apa sampai la ni Pakatan Rakyat lum lagi di daftar kan ngan ROS hah…? Selagi belum daftar PR ada la Pakatan Rapuh yang hampir hampir nak roboh….!!!

      Jawab…jawab…jangan tak jawab….!!!

    • gambus says:

      kerajaan Pakatan yang kuat menipu !

    • DataCode says:

      Kuat apanya Mooh,,kuat bukan sebarang kuat,kuat makan pun kuat juga

    • raplahjingaa says:

      Ada ka parti nama PR mooo ??? tak dak kan….

    • alimedanbaru says:

      aku nak pulang buah keras yg selalu ustad Pas canangkan: “siapa yg salah memilih kerajaan yg bodo, tak tahu mentadbir, menipu rakyat, menindas rakyat maka dia akan b/jawab diakhirat kelak”.

      dan sekarang siapa yg pilih kerajaan diSelangor? yg pasti 90% manifesto adalah menipu dan MB adalah boneka Cina DAP!

  2. Moohyideeeeen says:

    Laporan Audit Negara: Kementerian Belia dan Sukan mengenai K-Pop yg menurut mereka bukan dibayar oleh kerajaan, tetapi ada penaja.

    Alih2, duit rakyat jugak yg kopak..Tapi tak pe, pemimpin umno dan ahlinya suka…

    Berbodonghttp://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&file=article&sid=9139

  3. WTF says:

    Wah Mooh…

    Sensitif betul hang dgn tajuk BANGAU ni…sampai 3 posting hang buat…

    WAKAKAKAKA

    • Moohyideeeeen says:

      Ulasan aku keyiga2nya mengenai artikel bi ker??? Ko yg malas baca …typical ahli umno yg kurang ilmu…

      • WTF says:

        TYPICAL!!!!

        Yang hang cut and paste tu ulasan hang ka Mooh!!!

        WAKAKAKAAKAKA…hang reporter akhbar mana ni??? Akhbar Cut and Paste ka???

        • Hamba Ar Rahman says:

          definisi Moo tentang orang tinggi ilmu adalah….tak perlu mengulas dan hurai….hanya copy and paste…..tingginya IQ puak2 pakatan ni….sampai terbakar neurons….

          • WTF says:

            TErbakar habis sampai tak tinggal apa2…

            Cuma tinggal fungsi motor jer nak gerakkan otot…

            HEhehehehe

      • anakbochek says:

        Mooh, kau punya ejaan pun tunggang langgang. Apa kau tulis ni pun aku tak faham. Anak aku yang darjah 1 lagi baik tatabahasa dia.

      • AntiKomunis says:

        moo kau jgn perasan kau hebatla moo…stakat copy n paste pastu lariiii…ape kejadah…macai2 pakatan haram jadah mmg bacul2 belaka…yg mereka tahu mencari n menggali article utk salahkn org pastu lari…xde maruah langsung…manusia dungu mcm kau ni moo xlayak ade kat cni…

      • bangKano says:

        Moohyideeeen aku nak tanya…ILMU tu apa…? Tolong jelaih kan…!!!

      • gambus says:

        ilmu moo lembu ialah bertarafkan kereta Peugeot hahahaha

    • anakbochek says:

      Bangau supersonic. Hehehe… mistikal betul.

      • WTF says:

        Susah nak jumpa tu…

        Setahu aku or2 Cina jer suka bintang mystical ni…

        Salah satunya ialah bangau bernama Bifang…

        http://www.chinawhisper.com/top-10-chinese-mythical-creatures/

        Mooh benda tahyul pun boleh percaya lagi, silap2 Mooh ada patung bangau kat rumah…

        Hehehehe…

  4. Moohyideeeeen says:

    Setiap Tahun Laporan Audit Negara menunjukkan ketirisan belanja, baca Star hari ni (Bukan Metro la). Apatdkan yg dah di ambik??? Sbb apa kakitangan kerajaan berani buat.??

    UMNO Kerajaan Rasuan Top-Down, Peminpin ke akar Umbi. Kesannyanya – rakyat yg tanggung.

    • sireh ke gagang says:

      apa yg tiris ? nyatakan secara terperinci . kerajaan selangor pegi bangkok ape cerita ?itu nak panggil apa? jalan2 cari makan ?

      • Moohyideeeeen says:

        Tak keluar pun Laporan Audit Negara….

        • WTF says:

          Oh…kalau ikut teori Mooh, kalau isu itu takder dalam Laporan Audit Negara, maksudnya kerajaan negeri Selangor tipu la bila depa justify mengapa kerajaan negeri Selangor pergi ke Bangkok membincangkan dan merangka Pelan Tindakan Lima Tahun melaksanakan Manifesto Pilihan Raya Umum Ke-13 FUCKUTAN!!!

          http://www.selangorku.com/?p=34885

          WAKAKAKAKA

        • gambus says:

          pasal kerajaan selangor tak keluar laporan audit negara ?? ilmu kau memang bahlol laa moo lembu !!!

          • WTF says:

            Lain kali Mooh bawak cerita bohong lagi, kita counter “Tak keluar pun Laporan Audit Negara…”

            KAKAKAKA…

        • sireh ke gagang says:

          itu je ko counter moo ? yang dinyatakan itulah maknanya jujur pada kebenaran (laporan audit negara) .bukan mcm kalid gagap , eli wong dan kroni jalan2 cari makan kat bangkok , semuanya disorokkan dari pengetahuan marhaen selangor . so skrg , siapa lagi telus ? kerajaan pusat atau kerajaan negeri selangor itu ?

      • anakbochek says:

        Laporan Audit Negara bagi laporan untuk semua negeri. Baca betul2 Mooh, tengok negeri mana yang tiris.

    • Mawar says:

      Kelakarlah mooh….kakitangan kerajaan terdiri dari penyokong parti politik yang pelbagai….
      Mana kau tahu kalau2 puak2 yang terima/ambik rasuah ni sebenarnya org dari golongan kau mooh, pembangkang??? Setau aku yang kuat amalan rasuah@undertable money ni dtg dari puak cinabeng….sejak azali lagi kita dah tahu hakikat itu…tak taulah ko duduk celah kangkang saper smpi buta mAta….

      Dan aku nak cakap ler…..kerajaan negeri yang diterajui oleh pembangkang-belum tentu mereka amalkan pentadbiran yang bersih cekap amanah.

      Nak salahkan Umno pulak…..

      • AntiKomunis says:

        yes especially DAPigs…bullshit la kalo kate party ko bersih mooo…mata kau je kelabu asap tak nmpak kejengkelan party kau dlm bab menguruskan wang rakyat!

  5. kluangman says:

    realitinya pakatan pembangkang akan terus menerajui selangor kerana kemenangan besar di selangor baru-baru ini dan sokongan padu orang cina dan selari juga dengan pandangan Tun M – umno dan bn akan bungkus di pru14 jika umno dan najib masih dok perasan bagueh.

    • WTF says:

      I can only agree on one point, UMNO dan BN akan bungkus di PRU14 kalau UMNO dan BN masih perasan bagus…

      But to say sokongan padu pada PRU13 baru2 ni selari dgn pandangan Mahathir, I disagree with you.

      DAP menanam perasaan benci pada kaum Cina terhadap UMNO dan kaum Melayu. To the extend menghasut bahawa dgn sokongan padu kaum Cina, DAP akan memerintah Malaysia.

      Unfortunately for DAP and fortunately to Muslim community in Malaysia, that does not happen.

    • sireh ke gagang says:

      Realitinya pakatan rakyat selangor gagal mentadbir dan mengurus kerajaan negeri selangor , hingga dgn tak tahu malu memohon dana tambahan dari kerajaan pusat yg diterajui UMNO .nama selangor itu melayu . itu negeri melayu. bukan negeri cinabeng bangsa merempat . tolong buka mata .jatuh atau bangun kerajaan negeri selangor atas kuasa sokongan org melayu selangor itu sendiri.

    • Mawar says:

      Nampak seperti Agenda ciner memang baguih….setting harga tanah/rumah tinggi, dan yang layak mampu beli is puak cinabeng…lama2 melayu sedikit sebanyak terkeluar dari selangor, sebab? Harga tanah dah terlalu mahal kat selangor….. So baguih tak agenda nih? Puak melayu pembangkang mana ada sedar benda2 macam ni….? Tak cayer, cube tengok perumahan baru yang ada dlm selangor, brapa peratus penduduk mengikut kaum bangsa kat situ….
      Siapa yang mentadbir hasil tanah dan negeri? Kerajaan negeri kan…? Mana perjuangan melayu pembangkang dlm hal nih.

    • gambus says:

      Yang lai tu aku setuju , kalau kenyataan kau konon kata selari dengan pandangan Tun M ,memang jauh panggang dari api laaa , aku taktahu macamana kau boleh mimpi apa nak tulis macam ni

  6. anakbochek says:

    Kau tentu marah kat Tun M kan sebab kau yang paling awal beratur ambik BR1M. Aku tau bajet bayar Pug kau mesti lari kalau takde BR1M.

  7. anakbochek says:

    DAP is not a democratic party, and will never become one like Umno, MCA or MIC. DAP is ‘owned’ by Lim Dynasty; others in the party are there only to serve them.

    Why? Read this:

    1. While other political parties like Umno, MCA and MIC saw changes to its top leadership since Merdeka, DAP retains Lim Kit Siang as the supreme leader. Nobody dared to contest this, let alone challenge Lim to step down.

    2. Umno, MCA and others hold direct elections with, for and by members for all positions in the party. In the DAP, however, office-bearers were chosen by a 20-member central executive committee (CEC) which had been elected by delegates. Technically, a CEC member who may have finished at 20th position, needed only 11 votes to hold a top position like chairman and secretary-general.

    3. Compared to DAP, Umno and MCA do not sack any member without holding an internal inquiry, in which the affected person would be given all avenues to defend. But scores of DAP members had been expelled without even showcause letters. Even many members did not receive notice of EGM or general assembly.

  8. m8 says:

    Uit mereka nampak kerugian yang sikit2 je 2,3 juta paling tinggi pun silap2 500 juta tu pun bila terkumpul, bukan semua kakitangan penyokong BN, so tak boleh nak salahkan BN.

    adatlah berniaga ada untung dan rugi, kerugian 500Juta tapi EPF untung 12 BILLION ni tak nak hebohkan ke…….

    http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2013/10/02/AuditorGeneral-report-KWAP-should-invest-wisely.aspx

    kalau + – pun gomen masih lagi untung banyak, bagi kakitangan yang GAGAL tu tunggu le denda yang akan dihadapi.

    • Moohyideeeeen says:

      KWAP Rugi melabur dalam TDM. TDM ni dulu kroni ameno..sbb tu buat bisness lingkup. Skg yg tanggung ialah rakyat. Tapi org umno masih tak nampak.

      • Moohyideeeeen says:

        Sory TDC -TimeDotCom

      • AntiKomunis says:

        kau ni moo lembu ckit2 umno…parti songsang n penjual maruah islam tu kau xnak salahkan plak…cermin diri sniri la mooh…asyik tabur fitnah je keje pencacai mcm kau ni…kau taknak komen ke isu Pulau Pinang yg mane rakyat kene tanggung cukai yg tinggi utk dpt air bersih?kat selangor plak mcm2 haram jadah cukai dikenakan, kau xnak plak menyalak?kenapa asyik nk salahkan BN je?kau ade personal problem ke dgn kerajaan BN ni?ke sebenarnye kau nak tackle rosmah dlu tp kene reject…tu yg meroyan sakan tu…

        • WTF says:

          Hehehe…Mooh…

          Aku cadangkan hang suruh bini hang buat rambut macam Rosmah la…

          Dan kalau boleh, suruh bini kau tukar nama jadi Rosmah…hehehehe

          • Mek esah says:

            Muslimat kita tak de yg tayang rambut….. mengerbang mcm hantu dlm hutan tu…ya Allah buka le pintu hati makcik semah !!

          • WTF says:

            Hehehehe, sensitive nampak bila aku sarankan bini Mooh tiru rambut Rosmah??? Mek ni bini Mooh ka????

            Rosmah tu hang panggil “makcik” Mek???

            Then we shall you NENEK la…

            BTW, semoga Allah makbulkan doa Mek supaya terbuka hati Rosmah untuk tutup aurat…

          • Hamba Ar Rahman says:

            memang muslimah hangpa takdak yg tayang rambut Mek…tapi depa tayang ….’tuuuuut’…(sila gunakan bahasa sendiri)…kepada suami orang dalam coach keretapi dan bilik 121 hotel perdana….hebat betul muslimah hangpa…..

          • raplahjingaa says:

            hehe..hang dok dalam gua mana mek ??

          • sireh ke gagang says:

            untuk mek esah . aku kesian mek ni. dia ni TEGAR ABADI sampai buta mata dan hati .

            kak semah nak tanyang rambut , itu urusan dia , suami dia menjawab depan Allah swt nanti .sebagai hajah , org yg dah melihat baitullah , dia tentu maklum mengenai perintah Allah dalam surah An-nur , ayat 31 itu .suami nya tentu tahu juga mengenai firman Allah ini.

            dan lagi mek ,tolong ingatkan juga pada muslimat PAS , hentikan sebarang caci-nista kepada UMNO dan BN Sewaktu penamaan calon atau apa juga program tajaan PAS Atau yg pas sertai untuk pakatan .kalau benar muslimah PAS mahu menunjukkan kepada dunia , merekalah muslimah terbaik pada abad 21 ini .can you do that mek esah ? saranan terbuka kpd ketua dewan muslimat pas .

      • WTF says:

        Apa lagi, DEMO LA!!!!

        Kata ada UNDI POPULAR!!!

        Awat??? UNDI POPULAR TAK BOLEH PAKAI LAGI KA????

        • bangKano says:

          Mana leh nak pakai lagi…pasai dapat undi popular la PR masih gigit-gigit jari nak ke Putrajaya….kesian Anuaq…!!!

          • WTF says:

            HAHAHAHAHA!!!!

            DAP buat tahi dgn FUCKUTAN, no. 5 boleh lantik jd Setiausaha Agung DAP!!!!

            UNDI POPULAR digebangkan FUCKUTAN dah tak boleh dipakai dah, no more MERIT(bukan MARRIED yer Mooh) katakan!!!

      • bangKano says:

        Wah hang ni Moooo cuma nampak kat kegagalan UMNO jerr…lagu mana plak ngan KOHILAL tajaan hamPAS tu…? Dah untung berbilion ka…?

        • WTF says:

          Kalau ikutkan 12 billion-500 million = 11.5 billion…

          Which means UNTUNG!!!

          But kalau FUCKUTAN kira, jadi terbalik lak…

          Salah EXCEL kot…

          Undi popular no.5 dlm CEC DAP 2013 pun boleh jadi Setiausaha Agung DAP, apa nak hairan dgn puak2 ni…

  9. […] View original post here: Air oh Air, Bangau oh Bangau! […]

  10. dkds says:

    Selangor akan bangkrap…pengurusan kewangan mereka seperti chipsmore..sekejap ada sekejap tiada…wang cair ditangan licin tanpa dikesan….

    • Moohyideeeeen says:

      Ini propa umno jer..padahal Kjaan Selangor Budget Surplus.

      • gambus says:

        Kjaan Selangor Budget Surplus ?? kepala hotak kau laa macai !!! Budhet 1.66 billion habis sampai mintak tambahan 700 juta ..

        nak bagi subsidi air pun mintak budget tambahan !! surplus kepala hotak kau laa macai !!! subsidi air yang guna duit rakyat TAPI rakyat marhaen duduk flat/apartment tak dapat yang dapat ialah orang kaya jee

        • Mek esah says:

          Fitnah semata2…..cakap ikut nafsu….beginilah modal insan product bn,,,,ishish

          • raplahjingaa says:

            iyooo lah…

          • sireh ke gagang says:

            exco selangor dan MB khalid sleeping gi bangkok , bukan fitnah tau mek . itu nak jelaskan mcm mana pada rakyat selangor ? heheheh…

          • WTF says:

            Fitnah apa Mek…

            Bukan semua yg dapat subsidi air kat Selangor tu…

            Sebab kat flat/apartment pakai meter pukal, bukan meter individu…

            Hang duduk flat, hang takkan tak tahu, atau pura2 tak tahu!!!

          • gambus says:

            aduhh !!! hahahahaha , mekk !!! benda ni nak check tak susah pun , dalam DUN pulak tu … kau hanya menunjukkan , kau hanya pencacai tahap lembu jeelaa mekk hahahaha

      • WTF says:

        Surplus pun mintak budget tambahan lagi…

        Surplus apa tu Mooh….

        UNDI POPULAR KER YG SURPLUS!!!

    • AntiKomunis says:

      sbb buat meeting pon smpai kene p Bangkok…alasan sbb xnak ade yg ponteng meeting…bullshit btol alasan…moo lembu je yg percaya…

      • WTF says:

        Nampak sgt geng2 FUCKUTAN ni kaki ponteng meeting!!!

        Ialah, bila masuk meeting pun balik2 bincang macam mana mau buat fitnah, divert issue to UMNO, last2 semua ahli2 meeting tu dah automatic tahu apa yg berlaku dlm meeting, sbb asyik ulang2 agenda yg sama jer…

        • AntiKomunis says:

          inikan pakatan haram jadah, mana ade agenda yg lebih baik lg selain menyebarkan fitnah pada BN…hati longkang mereka ini mmg dh xbley dipulihkan lg, nak2 macai mcm moo ni..tgkla ckit2 ade je fitnah kat UMNO/BN…dasar manusia yg xtau bersyukur…aku gerenti la moo kau ni pegi skolah pon hasil bantuan kerajaan sbb pakatan haram jadah kau pon xmampu nk tanggung pelajaran kau…kawan aku punya anak buah skolah kat PASTI (kunun igt lg islamik)…skali tgk yuran ni MasyaAllah punyala mahal.dah tu, kalo bersukan pon kene bwk alat sukan sniri..giler pathetic..dan yg lebey pathetic lg, cikgu2 aka ustajah kuat plak tdo tu..ade yg dok jual kuih kt student2…giler ape…ini berdasarkan ape yg diceritakn oleh anak buah kwn aku sniri..budak 5 tahun, mane pandai menipu…kebetulan budak ni dibesarkan di Ireland (family die bru blk Malaysia for good)..so bahasa melayu pon x brape nk pandai sgt..dah tu cikgu plak x pandai nk berbahasa Inggeris dgn dia..nasib ko la nak skolah kat PASTI yg x brape nk pasti mase depan tu…la ni dgr cite parents die nk kluarkan dia dr skolah tu n masuk blk skolah government sbb xde progress langsung dgn asyik2 nk mintak duit je skolah tu…nk beraktiviti pon kene kluarkan duit…ape la parti hang ni moo lembu…itu baru tadika. kalo hapus ptptn maka ramaila yg x g uni pastu…sbb pakatan haram jadah serba serbi miskin. kalo ade duit pon utk memboncetkan pemimpin2 mereka yg dh sedia boncet…loser!

          • WTF says:

            Hehehe….depa pandai cakap jer…

            Tabur fitnah, divert issue, modus operandi FUCKUTAN…

            SYABAS dipunyai jugak oleh kerajaan negeri Selangor bawah FUCKUTAN, tapi asyik tuduh UMNO jer…

            Kalau FUCKUTAN ditakdirkan perintah negara Malaysia satu hari nanti, dan subsidi minyak petrol untuk pasaran domestic perlu dikurangkan, percayalah nanti FUCKUTAN akan kata “Ini semua UMNO punya kerja”

          • MelayuSelamanya says:

            Ini bukan first time aku dengaq cerita kureng sedap pasai PASTI…anak aku sempat pi sebulan, lepaih tu dia x mo…puas dipujuk. Rupa2nya, dengor soksek ustadah kat sekolah tu tgh angau nak kawennnn!! Dan yg paling ngeri, ada dengaq tak cerita ustadah PASTI sembur budak taska dgn hose sbb x hafal surah lazim??! Tersirap darah aku…ini budak2 baru 5-6 taun…dah tu bukan semua pi PASTI nak jadi tahfiz!! Yg ustadah melaun tu tibai anak orang sedap2 apasai?? Tensen sbb depa x dpt kerja gomen ka??

            Sejak PR pegang Selangor, haram jadah x nmpk apa2 kebaikan…janji tinggai janji!! Mau bagi tuisyen Bahasa Inggeris FOC pd keluarga berpendapatan rendah…jgn ckp x nmpk kelas, sapa hantu nak mengajar?? Nak cover tahi sebesaq gajah so depa dok menyalak kat Gomen tiap2 ari…Kata gomen serba serbi x betui tp depa yg Mooh dok agung2kan lagi 100000X TAK BETUL!! Tanya jer la kontraktor2 Bumiputera kelas F kat S’gor apa k’jaan FUCKATAN da buat kat depa…Nanti bila cacin da naik ke mata, ada kot yg akan lapor kat SPRM…Tungguuuu….

      • Moohyideeeeen says:

        Pe..kalau sala, mana SPRM?

        • WTF says:

          SPRM adalah badan pencegah rasuah, bukan badan untuk mendisiplinkan ahli2 yg tak datang meeting…

          Hang tau ker buat2 tak tahu ni???

        • AntiKomunis says:

          ini bukan issue SPRM la bodowwww…ini isu makan wang rakyat utk makan angin..alasan sbb nk buat meeting sampah…lps tu kau kenekan cukai ni cukai skala mak bapak datuk nenek kau…alasan utk kemajuan negeri..tp sebenarnye kemajuan perot2 pemimpin pakatan haram jadah kau la moo lembu oiiiii…lembu pon lg pandai dr kau mooo lembu oiiiiii….buta hati, buta kayu, macai oh macai…tiada yg lebih hina selain menjadi macai pakatan haram jadah…loserrrrr!

        • anakbochek says:

          Ketua kampung pun tak boleh buat apa2 dengan masalah ponteng meeting YB pakatan nih.

        • gambus says:

          Laa mooo lembu selama perkara yang kau cakap konon banyak salah dan rasuah , kasi laa bukti kat SPRM , takat menipu jee pemimpin Pakatan pun pandai buat tak payah macai macam kau !

  11. Moohyideeeeen says:

    UMNO parti yg dah meroyan…

    • WTF says:

      Napa Mooh…

      To tell you the truth, it will be too late for kerajaan negeri Selangor to solve masalah kekurangan bekalan air di Selangor dan Wilayah Persekutuan in the coming years…

      Kerajaan negeri Selangor kenalah bertanggungjawab,jgn asyik nak divert issue dan blame UMNO jer…

      • Moohyideeeeen says:

        Sbb kjaan dah berseongkol dgn Syabas- agreement yg nobody knows, and yet rakyat yg kena tanggung. hanya org umno tolol saja yg percaya…

        • WTF says:

          Apa pulak agreement nobody knows…

          Bukankah agreement tu antara kerajaan negeri Selangor dgn Syabas…

          Sekarang ni, kerajaan negeri Selangor diambil alih oleh FUCKUTAN…

          Ker hangpa tak setuju dgn agreement tu…

          Kalau tak setuju dgn agreement tu, teruskan program penstrukturan air (yg antara lain ialah mengambil alih SYABAS secara total, no more Puncak Niaga involvement but 100% nilik kerajaan negeri Selangor).

          Ni dari 2008 asyik gebang jer…apa cerita??? Kata banyak duit surplus!!!

        • WTF says:

          DIVERT LAGI DAN TUDUH UMNO JUGAK…

          Nilah dia FUCKUTAN…

          Agreement tak tahu pulak, padanlah semua kaki ponteng meeting, mmg takder apa mau bincang pun!!!

          Bincang DIVERT ISU DAN TUDUH UMNO…tu jer hangpa tau..

        • gambus says:

          hahha kepala hotak punya moo lembu , kerajaan selangor DAPigs sendiri ada saham dalam syabas , ada orang kerajaan selangor dalam syabas pada peringkat pembuat keputusan .. MB pun ada kuasa untuk arahkan syabas untuk buat kerja atau tak !!!

          inilaa contoh pencacai PAS

    • AntiKomunis says:

      party kau pulak party nyanyuk!!!
      dgn pemimpin dia ade psychopath!…lagik pathetic…kesiannnnnn

  12. AntiKomunis says:

    mooo penerima tegar BR1M…falsafah mooo “orang bagi, kite amek”..tp dok amek2 tu kau kutok jugak…sampah punye orang…

  13. baba says:

    kena tukar kerajaan selangor baru akan selesai masalah air ini.

  14. reds says:

    abang mooh ni perasan diri dier pejuang… tapi tarak otak…x de isu yang bleh amik serius….banyak cite tarak fakta jek….

  15. cik kelisa says:

    mooh tak kisah kalau tak air kat selangor, sebab dia tak mandi. sebab tu nick dia moooooo….

  16. DataCode says:

    Aku lihat Pakatan Rakyat dan orang-orangnya gembira hal-hal ketirisan berlaku,mungkin dia nak buat modal,yang peliknya dibanding dengan negeri yang diperintah oleh rejimnya,,nak kata tak cerdik ,rasanya salah,,tapi seperti tak cerdik pula kalau dikira perbandingan yang dibuat antara negari dengan negera,dah tentu yang besar itu lebih banyak dari yang kecil masalahnya.

  17. jombo says:

    HARAP MACAI PR BERNANA MOOO…BERAMBUS DARI PAGE INI.DAN BAGI SESIAPA YANG ANTI MACAI PR WAJIB LIKE PAGE NI. (aku copy paste ayat dari page macai pr)

  18. az says:

    duk kek selanggor skang nih mcm duk kek hatyai.

Leave a Reply

Threesome