|Laman Utama| MyKMU Forum | MyKMU WebTV | MyKMU Mobile Apps | MyKMU Mobile Site | MyKMU RSS Feed| MYKMU E-MEL: mykmunet@gmail.com
Editor: dukeofmontecristo | Diterbitkan pada: 3 September 2013| Kategori: dukeofmontecristo,Utama | 56 Comments »

Ummu Jah Sudah Sedia, PAS Bila Lagi?

Alhamdulillah, syukur pada Allah apabila media melaporkan tentang balu pengasas pertubuhan Al-Arqam, Hatijah Aam atau lebih dikenali sebagai Ummu Jah telah mengumumkan kesediaannya untuk bertaubat dan kembali pada Islam sebenar.

Sebelum ini Ummu Jah memang terkenal dengan kontroversi di seluruh dunia apabila berkali-kali ditahan atas tuduhan mengamalkan ajaran sesat, “aurat Muhammadiah”. Berbaik sangka dengan keikhlasannya untuk bertaubat nasuha, kita wajar berfikiran positif atas kenyataan Ummu Jah itu.

Lagipun, siapalah kita untuk menutup pintu taubat padaNya, bukan? Dan Allah sendiri berfirman bahawa Dia sentiasa mendengar taubat hambaNya dan pintu taubatNya sentiasa terbuka pada mereka yang kesal serta ingin pulang ke pangkal jalan…

Meskipun mengamalkan ajaran sesat sebelum ini, Global Ikhwan Sdn Bhd milik Ummu Jah dilihat sangat berjaya apabila dilaporkan memiliki aset dan aliran tunai berjumlah ratusan juta ringgit. Pandai sekali bekas pengikut Al-Arqam berniaga, bukan?

Melihat pada kesediaan Ummu Jah untuk bertaubat dan kekayaan yang dikurniakan Allah padanya, terus terlintas tentantg PAS di benak pemikiran saya. Ummu Jah dan pengikut Al-Arqam sedia bertaubat, PAS bila lagi mahu mengikut jejak langkah mereka?

Kita pun tahu bagaimana PAS sebagai sebuah parti politik biasa, berlagak bagaikan dialah “Majlis Fatwa Kebangsaan” dengan mengelirukan umat Islam di negara ini dengan pelbagai fatwa songsang dan kontroversi.

Kononnya terlalu dalam ilmu uluhiyyah dan rububiyyah di dalam otak Mursyidul Am PAS, Nik Aziz pernah menuduh Allah bersifat samseng sehingga Majlis Fatwa Kebangsaan tampil menafikan penghinaan itu. Bukankah Allah terhindar dari sebarang sifat mazmumah?

Sudah berkali-kali fahaman agama di dalam PAS ditegur. Malah Menteri Besar Terengganu pernah mengeluarkan kenyataan mengatakan bahawa PAS itu sesat. Marah benar PAS padanya. Tidak sesatkah kalau menolak agenda perpaduan umat Islam?

Paling memalukan ialah insiden terbaru PAS di mana 9 ADUN parti itu begitu “dungu” menolak Rang Undang-Undang Jenayah Syariah yang dibahaskan di dalam sidang DUN Kedah baru-baru ini.

Kononnya mereka menolak kerana Rang Undang-Undang itu tidak memperbaharui hukuman bagi umat Islam yang minum arak, berzina dan undang-undang qazaf. Kononnya tiada hudud di dalam RUU itu dan mereka enggan menyokongnya.

Pelik betul. Ketika PAS menjajah Kedah selama 5 tahun, tidak pula mereka menggubal RUU Jenayah Syariah tentang minum arak, zina dan qazaf. Pusat hiburan pula yang mereka dahulukan di Kedah hingga timbul banyak masalah sosial. Kenapa tak gubal hudud?

Padahal, RUU itu digubal khas bagi membendung fahaman Syiah yang semakin menular di Kedah. Malah RUU itu juga digubal khas bagi sebarang fahaman songsang dari tersebar dan mempengaruhi aqidah umat Islam di negeri itu.

Sepatutnya, ADUN-ADUN PAS menyokong RUU tersebut. Tapi mungkin kerana terlalu bebal, mereka menolaknya mentah-mentah! Lepas itu buat muka tak malu berikan alasan dangkal yang tak masuk akal pada rakyat? Tolonglah…rakyat Kedah tidak sebodoh penganut ajaran PAS!

Sudahlah enggan kembali ke pangkal jalan, undang-undang yang mencegah sebarang penularan fahaman songsang pun PAS bantah? Entah Islam jenis apa pun saya tidak mengerti. Apakah PAS juga satu lagi fahaman songsang hingga takut untuk menyokong RUU itu…

Kembalilah PAS pada Islam yang sebenar. Sesungguhnya Islam dan Iman pada seseorang hambaNya tidak dilihat dia dari parti mana. Saya parti ustaz-ustaz PAS sendiri tahu hal ini. Cuma ego saja yang melarang mereka untuk mengaku salah dan bertaubat atas dosa mereka itu, wallahu’alam.

Ada 56 Comments setakat ini.

  • alimedanbaru
    September 3rd, 2013 at 8:52 AM

    Kepada Nik Aziz dan Hadi usahlah mengikut perangai Abu Lahab dan Abu Jahal. Apakah penghinaan kamu terhadap Nabi Muhammad s.a.w yg kamu sedar atau tidak sedar:
    1. Paling utama kamu ‘menjual kalimah Allah’ kepada kafir laknattullah sedangkan baginda Nabi mengamanahkan umatnya untuk menjaga dan membesarkan ALLAH.
    2. Baginda Nabi dan AlQuran memerintahkan umat Islam supaya bersolad. berpuasa dan beramal kebajikan seperti membina masjid, tetapi kamu menafikan sabda Nabi dengan mengatakan pahala hanya untuk kumpulan kamu sahaja yg lain amalannya hanyalah sia-sia belaka. Kamu hina Nabi.
    3. Nabi bersabda dan berpesan supaya hidup dalam kasih sayang dan perpaduan dengan p[egang tali Allah tetapi kamu hina Nabi dengan berkata sesiapa yg sebut soal perpaduan, ‘aku ludah muka dia’. Kamu hina Nabi.
    4. Baginda Nabi memberi sunnah untuk hidup dalam perpaduan antara kaum selagi yg kafir patuh dan hormat akan agama Islam, tetapi kamu wahai Hadi, disaat kafir Mca Dan Mic hormat akan agama Islam dan tidak ganggu kesucian agama Islam, maka kamu senang2 jatuh hukum UMNO kafir sebab berkawan dgn bukan Islam. Kamu hina Nabi bila kamu berkawan dgn DAP yg hina dan ganggu Islam dan mungkinkah kamu yg kafir? Kamu telah hina ajaran Nabi.DAN BANYAK LAGI CONTOH KALAU MAHU DITULIS.

    UMMU JAH ALLAH BERI HIDAYAH MUNGKIN KERANA DIA TIDAK SAMPAI KEPADA MENGKAFIRKAN ORANG ISLAM YG LAIN, WALLAHHUALAM, NAMAUN WAHAI NIK AZIZ DAN HADI JANGAN BERLAGAK GEDEBE MACAM ABU LAHAB DAN ABU JAHAL… BURUK PADAHNYA!

  • Moohyideeeeen
    September 3rd, 2013 at 9:13 AM

    Propa ameno….

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 9:25 AM

    Ummul Jah balik ke pangkal jalan pun propa jugak????

    Hang ni…one liner jer….macam ni ka Oxford scholar!!!

  • Anak_Nogori
    September 3rd, 2013 at 9:26 AM

    Saya tak fikir PAS sudah terbuka pintu hati mereka utk bertaubat, krn ego mereka terlalu tinggi.

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 9:46 AM

    As long as we know PAS is sesat, is all that I care…

  • Moohyideeeeen
    September 3rd, 2013 at 9:50 AM

    Itu Fatwa ko..ko ka dah hafiz….

  • sireh ke gagang
    September 3rd, 2013 at 9:52 AM

    moo sakit hati la tu , bila duke tembak parti kartun dia .

  • Anak_Nogori
    September 3rd, 2013 at 10:01 AM

    Tak perlu fatwa pun moo…..anak buah saya pun tahu undi pas masuk surga tu adalah sesat lagi menyesatkan.

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 10:17 AM

    Aik…yg ikut Amanat Hadi tu “Fatwa” ka???

    Hehehe…PAS ni mmg very strange, dia ikut apa tok guru “fatwa”kan…tok guru dia ber”fatwa” bahawa kalimah Allah dibenarkan sbg kata ganti nama Tuhan dlm Bible, cai2 PAS setuju dan ikut “fatwa” tu…

    Aku tak ikut mana2 fatwa mengatakan PAS tu sesat, tapi sudah pastinya bila ada pemimpin PAS ber”fatwa” bahawa kalimah Allah dibenarkan sbg kata ganti nama Tuhan dlm Bible dan pengikut2 PAS setuju akan “fatwa” itu, bermakna PAS dah sesat…

    Nak tunggu fatwa apa lagi…

    But since hidup hang berpandu pada “fatwa”…let me show the light to you…

    http://my.news.yahoo.com/pas-adalah-parti-ajaran-sesat-pondok-minda-093801553.html

    Now these people from Pondok Minda are not only more credible than you and me (let’s face it la, you bukan ahli hafiz pun, silap2 SPM pun tak lepas), but more credible than Hadi Roi and Nicky Ajis…they are Al-Hafiz…

    So, fatwa dah pun dikeluarkan…pilihan di tangan anda Mooh…hehehe…

    Ya Allah, Light our darkest hour…

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 10:27 AM

    Mooh…are you looking at Oxford Dictionary right now to counter my writing!!!

    Hehehe…

  • anakbochek
    September 3rd, 2013 at 10:57 AM

    Well actually Mooh is watching Youtube Oxford debate to counter your facts WTF. If all else fails, he will cut and paste (pinnacle of stupidity) or pretend smart with a one liner. Are you with me Mooh?

  • Hamba Ar Rahman
    September 3rd, 2013 at 11:00 AM

    Ko plak dah hafiz ker…kalau tak hafiz pun…juz amma dengan yasin atleast ko hafal tak??? tu belum masuk surah sajdah…surah a’la…surah ghashiyah….surah waqiah…dan beberapa lagi…hang hafal yang tu dulu…baru tanya orang lain hafiz satu quran atau tidak…

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 11:08 AM

    Come on Mooh…

    Give me a glimpse of your intelligent (if you have any…hehehe…)

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 11:11 AM

    Mooh tanya org mcm dia sendiri ahli Hafiz

    Saya bukan ahli hafiz, tapi perkara saya tak tahu, saya rujuk pada org yg tahu…

  • PASpartyNGOK
    September 3rd, 2013 at 1:15 PM

    Ummu Jah hidup bahagia dan menjana pulus dengan cara dia yang dihasil dari sumber expertise tersendiri dalam kumpulannya .

    Negara aman, dunia tidak kucar kacir, pulus pun masok, tanpa putus.

    Ummu Jah tak perlu jumpa datok, jumpa Tan Sri untuk pulus. Ummu Jah tak perlu pengaroh lain, tak perlu diundi mahu pun mengundi.

    Dipendek kan, dia tak miliki kepentingan politik. PAS ke, PUS ke, dia tak ambik pusing. Orang yang tak ada kepentingan senang untuk sedar dan boleh bertaubat untuk kepangkal jalan. Saperti suaminya yang pernah memeranjat semua pengikutnya diserata dunia dengan pengakuannya yang disiar di TV bahawa jalan dia jalan salah bukan jalan yang diredhai. Ramai pengikutnya menangis dengan pengakuan itu.

    Orang yang tak ada kepentingan boleh round-up dan kembali ke AlQur’an, satu2nya jalan Allah.

    Ini mustahil untuk berlaku pada PAS yang perlu jaga semua perkara kecuali nama Allah.

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 1:38 PM

    Mana Mooh ni…

    Lamanya refer Oxford Dictionary….

    Lari dari medan perang salah satu dosa besar tau Mooh…

  • anakbochek
    September 3rd, 2013 at 1:56 PM

    Apa barang pakai Oxford Dictionary Mooh… orang pakai Google Translate la sekarang ni. Orang suruh pakai komputer untuk improvekan hidup bukan buat layan chikaro.

  • baba
    September 3rd, 2013 at 2:23 PM

    pas kembali kepada ajaran syiah la, mana nak kembali kepada jaran agama islam yang sebenar,

  • alimedanbaru
    September 3rd, 2013 at 3:02 PM

    hebat pandangan abang! cantikkkk

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 4:40 PM

    Setuju dgn pandangan saudara…

    Kalau PAS kembali ke jalan yg benar, habislah identity PAS sbg “pejuang (walaupun sebenarnya penjual)” Islam…

  • mek esah
    September 3rd, 2013 at 10:19 PM

    “bila pas nak kembali kepada ajaran Islam sebenar ?”… sepatutnya…. bila umno nak tinggalkan Lord Reid….

  • WTF
    September 3rd, 2013 at 10:23 PM

    Hehehehe…

    Enakmen Jenayah Kelantan 1993, bila Kelate nak laksanakan???

  • Hamba Ar Rahman
    September 3rd, 2013 at 10:27 PM

    kalau aku kata hang bodoh hang marah…pi baca apa tu undang2 Lord Reid dan perlembagaan Malaysia…kalau dah bercanggah…dah lama dah mufti keluarkan fatwa haram ikut Lord Reid…aku malas explen sini…panjang sangat…hang baca sendiri…bolehkan…..kalau hang tak faham..sah hang bengap….

  • gambus
    September 4th, 2013 at 12:37 AM

    orang nak bertaubat sebab sesat pun propa juga, macai ooo macai

  • gambus
    September 4th, 2013 at 12:39 AM

    Lord Reid tu laa yang DIJUNJUNG , DIJULANG , DIBANGGAKAN oleh Pakatan dalam manifesto mereka

    macai sungguh mekk kau ni

  • sireh ke gagang
    September 4th, 2013 at 7:19 AM

    sian mek. bertubi-tubi kena tempeleng . tak serik2 lagi .pencen la jd macai mek.

  • anakbochek
    September 4th, 2013 at 8:35 AM

    Arqam walaupun pernah dilabelkan sesat tetapi banyak ekonomi Islam yang dibangunkan. Tak macam PAS yang bukannya hendak membangunkan ekonomi Islam sebaliknya lebih suka melalak dan berbaring di atas jalan. Pathetic la lu…

  • Hamba Ar Rahman
    September 4th, 2013 at 10:50 AM

    Aku rasa kita perlu belajar dari mereka cara2 menaikkan ekonomi Islam…yang aku tahu mereka mengamalkan konsep perkongsian….jadi tiada yg monopoli…dan mengurangkan elemen2 ketamakan….

  • DataCode
    September 4th, 2013 at 11:38 AM

    Pemimpin PAS yang telah meninggal dan masih hidup memang teruk.kena minta maaf dengan semua penyokong umno yang dikafirkan.

  • DataCode
    September 4th, 2013 at 11:40 AM

    Naya,persoalan yang tohor akal yang selalu di mainkan oleh anak didik pas,Lord Reid.Jadi puak-puak yang menjadi pengamal undang-undang macam mana?

  • bangKano
    September 4th, 2013 at 11:08 PM

    Weiii…mek esah hang dah semak ka Undang Undang Tubuh Kerajaan Negeri Kelate tu…? Ada ka roh perlembagaan tu ada kaitan ngan idea sekular…?

    Kalo lum baca sila baca & paham kan betoi betoi…!!!

  • kekuda
    September 5th, 2013 at 1:56 PM

    pas kononnya memperjuangkan islam, tapi pada hakikatnya bersekongkol dengan pihak yg memperjuangkan LGBT. jadi mana mungkin berjuang untuk islam tapi secara tak langsung menyokong seks bebas.

  • Mek esah
    September 5th, 2013 at 3:55 PM

    Silap tu gambus…..lord reid tu le yang umno pakai sejak dari merdeka hingga ke tua bangka skrg….sikit pun tak terusik yang induknya kan….minda penjajah berkarat bitu !!!!!!

  • Mek esah
    September 5th, 2013 at 4:02 PM

    Banyak le bercanggahnya….lord reid tu bapak kapir….mana sama undang2 depa dgn undang2 Islam….kalau ada satu dua yg sama tu hanya faktor kebetulan…..kapir ni selamanya tak redha dgn Islam…sehasta demi sehasta…sejengkal demi sejengkal……Mufti bukan tak tau tapi berani HAR….

  • Mek esah
    September 5th, 2013 at 4:03 PM

    Madey dan umno tak berani nak luluskan untuk kelate……

  • Mek esah
    September 5th, 2013 at 4:04 PM

    Umno memang karat biru…..

  • WTF
    September 5th, 2013 at 4:10 PM

    Mek,

    Cuba baca item 1 of THE FRATERNITY OF THE PEOPLE of Manifesto Pembangkang which said:

    “Respect the position of Islam as the official religion and guaranteeing the freedom of religion as enshrined in the Federal Constitution”

    Tak caya Mek, please refer the below link:

    http://www.therocket.com.my/en/manifesto-rakyat-pakatan-the-peoples-hope/

  • Mek esah
    September 5th, 2013 at 4:13 PM

    Semua kita org Islam perlu taubat dan istighfar hari2 kerana kita bukan maksum…..pemimpin umno lagi lah kerana sering membelit rakyat….mengkhianati pengikut ……hehe

  • WTF
    September 5th, 2013 at 4:20 PM

    Mahathir kena luluskan ker????

    Padanlah Nicky Ajis tak diberi jawatan MB Kelantan lagi, bodoh nak mampus sampai nak laksanakan Enakmen Jenayah Syariah Kelantan 1993 kena mintak permission kat Mahathir…

    Org belajar setakat darjah 6 pun lagi pandai dari hang Mek….

  • WTF
    September 5th, 2013 at 4:22 PM

    Lord Reid tu bapak kafir???

    Kat mana hang dapat tahu ni, cuba link kat sini…

    Hebat betul Lord Reid, lagi hebat dari bossnya Winston Churchill???

    Belajar lagi Mek…

  • WTF
    September 5th, 2013 at 4:23 PM

    Jawapan takder kena mengena dgn soalan!!!

    Hang dah baca ker belum Mek???

  • WTF
    September 5th, 2013 at 4:27 PM

    La…bukan pemimpin2 PAS ker yg kena bertaubat!!!

    http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2010/1/4/mstar_berita/20100104184356&sec=mstar_berita

  • mek esah
    September 5th, 2013 at 9:00 PM

    rasanya Deris anak Jala cakap kerajaan BN bagi kebenaran import bibble yg guna kalimah Allah dari Indonesia kan ?

  • Hamba Ar Rahman
    September 5th, 2013 at 9:42 PM

    daripada bercakap dengan Mek…lebih baik bercakap dengan beruk Mek..beruk Mek…bila kita suruh panjat…dia panjat…dia faham..tapi Mek ni…apa yg dia tahu..dia tahu menyalak dan meroyan tak sudah2….

  • Hamba Ar Rahman
    September 5th, 2013 at 9:45 PM

    takyah lah hang susah2 cari link bagi Mek…lebih baik hang suruh beruk Mek jer yang baca…beruk Mek pun lagi faham aku rasa…hahaha…hang faham tak sindiran aku pada Mek ni…..??? dalam maksud aku tu Bro….

  • WTF
    September 5th, 2013 at 10:04 PM

    Aik, main rasa2 pulak yer Mek…

    Hahaha…bawaklah bukti…

    Btw, bukankah Mek yg start cerita org2 Islam perlu bertaubat dan banyak istighfar, bila aku tunjuk kat Mek Haron Din mintak pemimpin2 PAS yg membenarkan kalimah Allah digunakan sbg ganti nama Tuhan dlm Bible, Mek bawak cerita Idris Jala???

    Jatuh hukum kufur ker Idris Jala sampai Mek nak Idris Jala bertaubat????

    Untuk pengetahuan Mek, Idris Jala tu Kristian…

    http://en.wikipedia.org/wiki/Idris_Jala

    Mek ni tak tahu buat argument langsung la…beruk Mek pun lagi pandai dari Mek tau…

  • WTF
    September 5th, 2013 at 10:10 PM

    Hehehehe…

  • WTF
    September 5th, 2013 at 10:11 PM

    Banyak makna tu…

    Dan sungguh mendalam…

  • Hamba Ar Rahman
    September 5th, 2013 at 10:13 PM

    tak pernah lagi aku dengar karat berwarna biru…sah sah Mek ni memang tak pernah jejak kaki ke sekolah….rust (karat) adalah iron oxide….so…warna molecule ini bila membentuk karat adalah ke- orenan…. atau dekat2 warna copper gitu….bukan warna biru….hang faham tak ni Mek….

  • Hamba Ar Rahman
    September 5th, 2013 at 10:46 PM

    hahahha…nampaknya Mek dah ada pembantu….iaitu seekor beruk….yg bijak laksana seperti tuannya….

  • Mek esah
    September 6th, 2013 at 7:32 PM

    Budak tadika pun tau deris anak jala yg jadi kesayangan najib tu bapak kapir

  • WTF
    September 6th, 2013 at 8:36 PM

    Budak tadika memang tahu Idris Jala tu kafir…

    MEK YANG BODOH TAK TAHU MASIH LAGI HIDUP SEGAN MATI TAK MAHU

  • aswj
    September 7th, 2013 at 12:11 PM

    betultu…..mat sabu pasti menang lg nov. ni,…tunggu masa nk jd presiden passyiah pertama di malaysia.

  • aswj
    September 7th, 2013 at 12:15 PM

    mek….nik ajis takut manusia ke takut ALlah! Kalau manusia ugut nak bunuh skalipun,jgn pusing kata hudud tu 0.0001% je dlm Islam(rujuk Hj Hadi dlm sidang DUN
    Trg masa jd MB).Islam ni bukan tokki hadi punya boleh pusing2 mcm tu.

  • aswj
    September 7th, 2013 at 12:18 PM

    mek…Father joseph Lim Guan Eng tu taraf tadika ilmu kristian dia?

Who Linked To This Post?

  1. Media Shah Alam – GEMPARRR..!!! UMMU JAH MALUKAN PAS DI KHALAYAK RAMAI..!!!

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!

© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.