|Laman Utama| MyKMU Forum | MyKMU WebTV | MyKMU Mobile Apps | MyKMU Mobile Site | MyKMU RSS Feed| MYKMU E-MEL: mykmunet@gmail.com

Editor: HackerXP | Diterbitkan pada: 24 July 2013| Kategori: HackerXP,KOLUMNIS,PRK KUALA BESUT,Utama | 11 Comments »

Tidak Rasmi: BN Menang DUN Kuala Besut

Seperti dijangkakan ramai PRK DUN Kuala Besut kekal milik BN apabila keputusan tidak rasmi menunjukkan BN hampir pasti memperolehi kemenangan selesa berbanding keputusan PRU-13.

Menurut RBF Online angka majoriti kemenangan BN yang belum rasmi ialah 2,605 undi melebihi majoriti kemenangan 2,434 undi yang diperolehi BN pada PRU-13.

Sementara itu keputusan tidak rasmi bagi PDM Seberang Barat pula mencatatkan kemenangan majoriti 353 undi berpihak keada BN, peningkatan 43 undi berbanding majoriti kemenangan sebelumnya.

Jika semua angka itu betul atau hampir menepati keputusan rasmi bermakna ia satu peningkatan yang memberangsangkan meskipun jumlah keluar mengundi tidak sampai 80%.

Dari sudut lain, ia membuktikan PAS semakin kehilangan pengaruh dan taktikal strategi melantik Naib presiden PAS Husam Musa sebagai Pengarah Pilihan Raya PAS adalah satu tindakan yang silap.

Apa pun keputusan rasminya kelak, yang pastinya Kuala Besut Bertambah Biru. Pengundi Kuala Besut lebih selesa menyerahkan amanah tok wakil mereka kepada Ore Mudo, Anok Ustaz & Professional.

* Guano mung Che Long, dah kalah tu jangan duk meroyan pulok deh.

Ada 11 Comments setakat ini.

  • WTF
    July 24th, 2013 at 8:27 PM

    Saya ucapkan tahniah (secara tak rasmi sbb keputusan pun tak rasmi) kepada calon UMNO/BN dan juga kpd barisan jentera UMNO/BN yg berhempas pulas memenangi PRK Kuala Besut.

    TAHNIAH

    HIDUP MELAYU

  • raplahjingaa
    July 24th, 2013 at 8:38 PM

    Moga-moga keputusan tak rasmi menjadi rasmi, kemenangan BN/UMNO adalah kemenangan dalam kesinambungan tanggungjawab memperkasakan agama dan bangsa…tanggungjawab yang semakin mencabar…

  • tony gunawan
    July 24th, 2013 at 9:13 PM

    duit raya!duit raya!duit raya!

  • WTF
    July 24th, 2013 at 9:31 PM

    Terima kasih Tony kerana mengundi UMNO/BN

    Berbaloi juga bg duit berbilion kat kau ya!!!

  • badrole amin
    July 24th, 2013 at 9:49 PM

    kemenangan BN adalah berkat doa puan napisah juga, hehehehe

    ada pengundi di Kuala Besut beritahu dia dan seluruh keluarganya(ada le dekat 14 org) dapat isi minyak free dan dapat duit RM500 setiap seorg dari PAS tapi mereka pangkah juga calon BN

  • raplahjingaa
    July 24th, 2013 at 11:18 PM

    Hang raya apa toni ? posa pun dak. Tak lena la hang tidur malam ni ye toni…siannn.

    Luka lama pun belum sembuh…dah kena luka baru, hahahahaha

  • WTF
    July 24th, 2013 at 11:18 PM

    Hehehehe…

    Berkat amanat Hadi Roi

  • kekuda
    July 25th, 2013 at 2:42 PM

    Harap2 BN menang bukan sebab pengundi nak tengok naked runner.

    p.s: Penduduk daerah Besut biasanya cakap loghat Kelantan.

  • WTF
    July 25th, 2013 at 2:51 PM

    Hehehe…

    Siapa lari bogel????

Who Linked To This Post?

  1. Tidak Rasmi: BN Menang DUN Kuala Besut | Kamaluddin's Blog
  2. Media Shah Alam – Tidak Rasmi: BN Menang DUN Kuala Besut

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!

© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.