|Laman Utama| MyKMU Forum | MyKMU WebTV | MyKMU Mobile Apps | MyKMU Mobile Site | MyKMU RSS Feed| MYKMU E-MEL: mykmunet@gmail.com

Editor: kakchah | Diterbitkan pada: 7 May 2013| Kategori: Berita,SELANGOR,Utama | 34 Comments »

SPR Dikuasai DAP Secara Terancang, Provokasi oleh DAP Hanya Untuk Mengaburi Mata Rakyat

Selama ini kita amat hairan mengapa pakatan haram telah menghentam SPR tanpa henti. Mereka cuba mencetus provokasi bahawa SPR bertindak bagi pihak kerajaan Barisan Nasional.  Jangan kita mudah tertipu dengan helah mereka ini.  Seorang kawan penulis bertugas sebagai “counting” dan “polling” agent di Selangor.  Menurut beliau agen dari DAP telah berlagak seolah-olah mereka merupakan Ketua Tempat Mengundi (KTM)  manakala KTM yang dilantik bertindak sebagai budak suruhan agen DAP ini.

Bagi membolehkan mereka menguasai dan memonopoli proses pengundian dan pengiraan, mereka telah memburukkan dan mengeji SPR bagi menutup hakikat bahawa sesungguhnya mereka menguasai SPR dengan meletakkan agen-agen SPR yang terdiri dari “Orang” mereka.

Seawal pagi agen SPR balaci DAP telah memeriksa surat sumpah agen Barisan Nasional tetapi mereka tidak perlu memerika surat sumpah agen DAP dan PKR walaupun agen Barisan Nasional membuat bantahan. Agen SPR dengan bongkaknya memberi isyarat tidak perlu memerika agen DAP dan PKR.

Agen DAP telah memantau perjalanan sehingga ketahap mengatur “Q” pengundi dengan memaksa pengundi mengundi dengan cepat, mengarahkan KTM membuat pengumuman setiap lima minit bahawa pengundi yang memakai pewarna kuku segera menanggalkan sendiri sebelum masuk mengundi.

Semasa pengiraan undi pula agen SPR yang jelas merupakan balaci DAP telah bertindak “double standard” dengan memaparkan kertas undi yang memihak kepada Barisan Nasional lebih lama bagi membolehkan Agen DAP dan PKR mencari salah dan membatalkan undi tersebut.

Kita dapat lihat dengan jelas bahawa KTM dengan terketar-ketar terlalu takutkan agen DAP yang berlagak amat angkuh kononnya merekalah paling pandai mengira atas alasan kecinaan mereka sedangkan Mesyuarat Agung CEC yang begitu mudah pun berlaku kesilapan pengiraan yang amat ketara sehingga melibatkan ROS.

Pegangan diktator dan komunis mereka amat ketara dalam tindak tanduk mereka. Kita harus ingat Cina ni lagak aje lebih tapi banyak tong kosong.  Mereka tidak mampu uruskan Negara Cina dengan baik sehingga rakyat Cina terpaksa merempat ke Negara lain dan mendapatkan kerakyatan bukan Cina demi untuk survival namun tetap berlagak angkuh kononnya bagus sangat.  Perpaduan Melayu demi untuk menegakkan Islam dan mendaulatkan bangsa agama dan tanahair kini merupakan jihad kita. Semoga Allah permudahkan segala proses keamanan Negara kita, aminnn ya rabbal alamin.

Ada 34 Comments setakat ini.

  • alfie
    May 7th, 2013 at 5:22 PM

    Kita sudah tahu tampa undi orang Cina UMNO boleh perintah. Kita perlu jaga hati orang India,Sabah dan Sarawak cukuplah.

    Kita tak beri bantu atau tolong orang cina lagi. Kalau ikut Amerika George Bush berkata ‘either you are with us or against us’ kita perlu ambil perdirian ini sebab contoh ala Amerika sangat di sukai oleh pembangkang.

  • umnoover
    May 7th, 2013 at 5:23 PM

    Masih ramai melayu tak sedar diri.

    Mungkin ramai pengundi hantu di kalangan mereka.

    Pengundi hantu Bangla untuk mengaburi rakyat.

    Kalau dasar penipu, penipu juga. (ingat lagi kes pemilihan pucuk pimpinan DAP?).

  • umnoover
    May 7th, 2013 at 5:34 PM

    Dah.
    Kalau nak tolong Melayu dan Bumi Sabah Sarawak dan orang India, buat aje.
    Tak payah fikir sensitiviti orang Cina. Kita dah lama bersabar namun tak dapat balasan yang diharapkan.

    Diaorang undi anti-Umno, tak pernah fikir sensitiviti Melayu. Di Lembah Pantai dan Gelang Patah, jelas pemilihan berdasarkan anti-Umno walaupun BN bersusah payah buat kerja di sana.

    Harap Najib dapat form cabinet berasaskan wakil2 yang menang PRU13 dengan sewajarnya.

    Lagi kita bagi kat kaum Cina, lagi diaorang tak respect kita. Itulah hakikatnya.

    Mulai sekarang sehingga PRU14, Najib mesti protect n defend kawasan2 yang menang kali ni dengan memberi fokus kepada penduduk2 dan wakil2 rakyat kawasan2 tersebut. Kalau ada lebih masa, tumpukan pula kawasan yang kalah sipi.

    Najib perlu ambil penasihat2 yang tahu perihal masyarakat, on the ground. Biasanya golongan berpendapatan rendah terasa diabaikan. Mereka ini ramai dan mempunyai semangat berpolitik yang tingg. Perlu rapat dan jaga orang2 seperti ini.

    Mungkin boleh fikirkan untuk bergabung dengan PAS satu hari nanti untuk kesejahteraan dan kesatuan umat Islam dan bangsa Melayu jangka masa panjang.

    Cyber trooper Umno mesti ditubuhkan untuk counter fitnah2 lahanat DAP.

    Just do it..!!

  • DataCode
    May 7th, 2013 at 6:47 PM

    Sama-sama lihat apa PM akan buat selepas ini,pasti akan ada kejutannya.

  • pasBab1
    May 7th, 2013 at 7:10 PM

    najip perlu menubuhkan kabinet tanpa orang cina, berikan quota tersebut kepada bumiputera sabah, sarawak dan india yang banyak menyokong BN semasa PRU13 biar orang cina rasa sikit kepedihan sikit seperi apa yg dirasakan orang melayu dan india.

  • baba
    May 7th, 2013 at 7:14 PM

    dah banyak pegawai kerajaan ni yg jadi agen pakatan. kita perlu lihat semula dan do something about it asap.

  • Pak Cik Man
    May 7th, 2013 at 7:15 PM

    Masa kita bertegas PM, dengar lah rintihan orang UMNO yang dipaparkan kesemua blog di internet ini. Kita sudah 20 tahun di tipu pengundi PAS kelantan untuk dapat projek negeri mereka. Kini kita pula di tipu oleh CINA. Cukup cukup lah. Pandang lah kebawah kepada pengubdi setia mu.

  • NAN GUA
    May 7th, 2013 at 7:51 PM

    pm kita perlu jaga hati penyokong bn, tak usah harapkan mca dan gerakan, semua kawasan yang mempunyai mejoriti melayu umno kena tanding pada pru14 nanti, tak ada alasan jaga hati cina, pru13 sudah terang lagi bersuluh, pm kena buat sesuatu untuk memecahkan monopoli pernigaan yang dikuasai oleh bangsa cina, selagi melayu tidak boleh bersaing pernigaan dengan bangsa cina selagi itulah mereka akan menjadi duri dalam daging negara ini.kepada pm masa sekarang adalah masa untuk membagunkan perniagaan orang melayu, india dan bumiputra sabah dan serawak, tidak ada alasan lagi untuk takut pada undi cina kerana pru13 membuktikan undi melayu india dan bumiputra sabah dan serawak boleh membentuk kerajaan. PM harus ingat jangan sampai penyokong sendiri menjatohkan PM. penyokong setia menanti apa tindakan PM selepas ini kemenagan ini.

  • anon
    May 7th, 2013 at 8:03 PM

    setuju..paling ramai dalam kementerian pelajaran

  • Hamba Ar Rahman
    May 7th, 2013 at 8:30 PM

    kepada pegawai2 yg anti kerajaan ni kita freezekan saja jadi peti ais…biar dia tak naik2….kalau negeri2 pakatan boleh buat macam tu kepada penyokong kerajaan…apa salahnya kita buat kepada mereka pula….kalau mereka tak suka…boleh angkat kaki…they have done enough damage to the country and the nation…anggap jer depa2 tu enemy of the state…jgn bagi muka lagi…so what….kalau ada yg komplen kata kuku besi..biarkan….lebih baik duduk bawah kuku besi tapi ketuanya Islam daripada duduk bawah kuku besi komunis dan kapiaq yang makan babi…Mod KMU…biar kita kasi panas….supaya lagi ramai melayu2 ni yang rasa hangat dan hangit…

  • Kak N
    May 7th, 2013 at 9:03 PM

    Pemilihan CEC di P Pinang kantoi kenapa tak de nak cakap hah..less than 1K, ini
    13 juta beb..memang ada la sedikit cacat cela nya.. itu pun nak salahkan UMNO ke..jgn2 dia org yg sendiri create..

  • syahmi
    May 7th, 2013 at 10:59 PM

    cuba tgk kedai runcit org melayu…kalau dok depan kedai selama satu hari suntuk…try kira brapa org cina datang beli…dah lama dah rasis…

  • jawa totok
    May 8th, 2013 at 12:03 AM

    Aku dah berjanji pada diri sendiri.. Walaupun ilmu tak setinggi gunung..
    Cyber trooper Umno adalah jihad aku kepada bangsa dan agama..

    Walaupun tak dibayar sesen pun..

    Kita gempur redbean army (istilah diberi kepada macai cyber DAP)

  • tok wan lama
    May 8th, 2013 at 2:00 AM

    bn menang kaw luar bandar,jadi kerajaan kena tengak kawasan luar bandar lebih sikit.kawasan bandar dah ada belaka.pelbagai bentuk pembangunan perlu dilakukan.luar bandar kereta nak selisih kena tengak tempat persimpangan.lampu jalan jarang2.sekolah masih jauh mundur dari sek cina .dah sampai masanya kerajaan bagi tumpuan lebih luar bandar.di kawasan inilah aset bn(kaw bandar bukan lagi aset bn dah jadi sarang komunis)sakit ati bila dong zong minta, kerajaan tunai.tapi tetap sokong dap.ni macam minta kat kekasih macam2 tapi nikah dgn orang lain.pepatah lama kata kalau tak tipu bukan cina memang benar.melayu cakap untuk kepentingan melayu dicap perkauman.cina asut di skhabar depa tak racis.kalu tak racis tak dak keputusan pru lagi.nak kata gena

  • Jinkun
    May 8th, 2013 at 2:13 AM

    aku rasa pun memang ada pengundi hantu, bkn bangla tapi cina. satu kejadian di sg acheh cina mampos dah 20 tahun tapi nama dlm daftar pemilih masih ada. apa maksudnya??? kematian cina ni tidak dilaporkan, ic cina yg dah mampos ni digunakan pula oleh chinadoll.

  • Khairul Izzuan
    May 8th, 2013 at 3:21 AM

    Malu dengan bangsa aku yang tak sedar diri. Komen berbaur racist. Inikah UMNO yang sebenarnya? Kalau macam tu cukai saja Penyokong BN tak payah mintak cukai dari penyokong pembangkang. Syabas kepada penyokong2 BN kerana menyebabkan GST dan AES terlaksana. Br1m tu banyaklah sangat, mmg khas untuk bayar cukai2 tersebut. Bukalah mata wahai penyokong2 UMNO. Isu perkauman dah tak relevan zaman sekarang. Nobody choose the leader base on skin color now. x habes2 agenda burukkan DAP, walhal BN sendiri lebih banyak parti2 perkauman, MCA, MIC, Gerakan. Malas nak cerita panjang. Ape kata saudara2 search video youtube perbahasan2 di parlimen. Tengok sendiri gelagat wakil2 BN yang anda semua sanjungi.

  • yeop
    May 8th, 2013 at 3:35 AM

    memang betul..dari atas sampai ke bawah..baik melayu islam, cina , sama2 naik roket dlm pru13..

  • pasdaplaknat
    May 8th, 2013 at 9:01 AM

    Bila ADMIN KMU nk betulkan page ni.. posting members mcm org asing jer.???

  • pasdaplaknat
    May 8th, 2013 at 9:04 AM

    Masalahnya org Melayu sndiri jgk yg suka beli kedai Cina.. alasan.. murah banyak..
    dgn ‘murah’ itulah ‘berkat’ Cina pedajal Melayu. Setakat murah sernggit dua tkkn jd jutawannya kita..
    tp jika kita bantu kedai Melayu Insya Allah dgn niat dia untung dn akan bayar zakat perniagaan, maka kita juga diberkati dan dpt pahala atas niat itu.. fikir tak? betapa indahnya hidup jika kita faham konsep agama. Double untung..dunia akhirat..

  • army
    May 8th, 2013 at 9:59 AM

    Memang patut yang makan gaji dengan kerajaan BN ini diajar sikit. Termasuklah Akak aku yang keje DBKL tu tak sedar diri keje senang lenang, gemuk malas. Bila kena perintah dengan Cina Laknat esok padan muka dia. Masa itu jangan nak meerintih menyesal. Padan Muka jeee.. Hasil Ajaran Parti Sesat HamPAS.

  • Aljuburit
    May 8th, 2013 at 4:47 PM

    Datok Seri Najib
    Sekarang masa bertegas..plan tindakan seperti berikut.

    1)Hapuskan opersi judi black market..
    2)Lumpuhkan Operasi ceti haram…
    3)Hapuskan penjualan VCD haram…
    4)Saman lori lebih muatan..
    5)Hapuskan Kumpulan kongsi gelap

    Semua operasi di atas adalah sumber kewangan bagi mereka..Jadi selama 5 tahun ini sebelum pru 14…terus bagi tekanan paling maksimum keatas aktiviti di atas tanpa sebarang toleransi…

  • raplahjingaa
    May 8th, 2013 at 6:04 PM

    Khairul Izzuan says

    ” Nobody choose the leader base on skin color ” ??? hehe…you wish

    yup..but you idiots choose your leader by their sex orientations !!

    you must be one of those fucking gays !

  • man
    May 8th, 2013 at 9:58 PM

    cuba JPN tinjau guru – guru di sekolah kebanyakan menyokong pengbangkang terang – terang ,kalu boleh ambik tindakan pada mereka tukar ke tempat jin bertendang biar meraung selama ni makan gaji dgn kerajaan belakang megutuk kerajaan. kalau tak nak berehenti saja.

  • norahim
    May 8th, 2013 at 10:04 PM

    Saya amat menyokong ditubuhkan truper siber UMNO dan sebahagian para forumer dalam kmu.net ramai yang mampu berhujah secara kritis,intelektual & rasional. Gunakan mereka ini untuk mematahkan tuduhan berdasarkan persepsi,dengar-cakap & omongan dongengan.

  • Tenggiling
    May 8th, 2013 at 11:43 PM

    Sudah!!!! SPR jangan layan lagi puak puak ni!! Jangan buang masa!! Buat kerja dan kukuhkan SPR sebagai badan bebas. BUKAN untuk DAP, PKR, PAS mahupun BN. Buat untuk negara dan rakyat. SPR tak perlu jawab mereka, rujuk mereka. Biarkan mereka dengan soalan bodoh mereka. Diam lebih baik dari ikut sama bercakap bodoh macsm mereka.

  • Tenggiling
    May 8th, 2013 at 11:48 PM

    Setuju dan amat disokong!!!!
    Kerajaan kena perangi kegiatan jenayah haram tersebut habishabisam selama 5 tahun ni. PASTI!!! Puak rebel ni tentu runtuh!! Kerana merekalah sebenarnya dalang dalam peningkatan jenayah tersebut!! DAP disokong oleh kumpulan kongsi gelap cina selama ni!!!

  • Tenggiling
    May 8th, 2013 at 11:52 PM

    Kalau tak nak bayar cukai cakap je ler!!! Jgn nak ngutuk bangsa sendiri dan UMNO!!! Dasar bangsat hipokrit macam kau ni tak sepatutnya lahir sebagai melayu!! Patutnya jadi lembu je!!! Tak de racist!!!
    Bangang punya budak!!!

  • Hamba Ar Rahman
    May 8th, 2013 at 11:54 PM

    Dia ni umur baru 2 tahun kot…dia lahir 40 tahun selepas merdeka….sebb tu dia tak tahu appreciate kemerdekaan…dia ingat apabila PM nanti ‘caya nun alip’…dia akan dapat all the privilege seperti sekarang…no way man…depa ni kalau dah dapat depa takkan lepas…they will make do with anything to keep their power…and to the coloured people (coloured kat sini bansga melayu laa, depa kira cerah sikit…) hanya akan jadi alas kaki buat depa yg boleh ditukar ganti dan pakai buang….look no further…go and check all the high ranking in big companies…pi cek doktor pakar di UMSC cukuplaa..tak dak nama lain…nama depa jer….kronisme? rasuah? depa lagi terror….they are the biggest player…so…look before u leap…think before u speak…

  • Tenggiling
    May 8th, 2013 at 11:58 PM

    Manusia mana yg tak racist?? Melayu, Cina, Jepun, afrika???? Dah manusia ni lahir berbangsa, memang la racist!!!! Rimau, lembu pun racist!!!…mana ada rimau je put lembu makan kambing!!!
    ….yang tak racist cuma mereka yg berpurapura je!!!!!

  • Hamba Ar Rahman
    May 9th, 2013 at 12:04 AM

    Sebenarnya budak ni masih muda…semangat berapi2…tapi hakikatnya dia tidak faham apa yg diri dia perjuangkan….dalam perjuangan kita mesti consistent dan ada hala tuju….terlalu ramai anak2 muda yg mempunyai semangat yg berapi2 tapi akhirnya di hujung tidak mendapat apa2 melainkan kerugian….mereka ini sebenarnya terkeliru di antara being a rebel and being a patriot…so…tak susah kita nak identify puak2 ni…malangnya kita sudah hampir kepupusan genuine patriot…yg ada hanyalah fake and cheap reformists…

  • aku melayu
    May 9th, 2013 at 5:29 PM

    Ya ke…jgn2 ramai yg meninggal tak dilapur pastu tukar orang saja pegang mycard sama. Satu lagi pasal melayu tak cerdik sama2 nak gadai tanah air dan agama dengan DAP dan PKR ni, nak wat camna… hal tak cerdik ni semua bangsa ada tapi pendapat peribadi, melayu kat sini terlebih sangat pulak tak cerdik nya.

  • aku melayu
    May 9th, 2013 at 7:34 PM

    Betul tu. Amik gaji dengan kerajaan bagi makan anak bini. sokong puak nak gadai bangsa sendiri dan tanah air kita. Ko bagi makan anak2 ko tiap hari tu supaya esok2 anak2 ko besar kat tanah air yg dah tergadai ke? Tak faham lah….

  • Puteri
    May 10th, 2013 at 9:02 AM

    Pengalaman aku sepanjang tempoh berkempen dlm pasukan penguatkuasa….aku kata salah letak bendera DAP & PAS (sbb DAP & PAS tk bertanding di parlimen aku) juga any keratan akhbar yg menghina parti lain (yg dipsg oleh DAP)…ketua pasukan penguatkuasa buat “don’t know’ je….lps aku membebel 2/3 hari baru mrk ‘cuba’ ambil hati aku utk buang….aku sendiri tak faham ngapa budak2 yg sertai pasukan ni jadi cam tu….

  • hang tuah
    May 10th, 2013 at 3:54 PM

    sbbnye fikiran mereka telah di racun leh puak2 PAKATAN HARAM JADDAH yang nak menghancurkan negara n bangsa …dahsyat kan hasutan PAKATAN HARAM JADDAH ni…

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!

© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.