Menu Utama

PRU13: Boleh Pulak Iktiraf 192, Tak Iktiraf 30!!

BUKAN rahsia Anwar menyasar 30 kerusi parlimen tambahan lagi untuk membolehkan dia menjadi Perdana Menteri dengan cara penipuan, bukan pemilihan.  Maklum saja, Anwar lebih tertekan sekarang berbanding sebelum pilihanraya umum berlangsung kerana komuniti cina hari-hari bertanyakan janji Anwar kepada mereka.

Apa nak jawab?  Jadi hidupkanlah peluang yang sebenarnya tidak ada.

Itulah akibatnya menipu terlebih sangat, sekarang bila dah kantoi, merapu, mencipta ilusi yang pelbagai untuk memberi justifikasi kenapa kalah hari itu.

Kalau ada terlupa, penulis nak ingatkan pembohongan Anwar sepanjang kempen dan semasa hari pengundian:-

  1. Dakwaan 40,000 pengundi hantu dari Sabah/Sarawak dibawa dengan pesawat komersial dan tentera.
  2. Dakwaan pengundi hantu Bangladesh yang ditangkap di Selangor, sampai sekarang tidak ada laporan polis.
  3. Dakwat kekal yang tidak kekal dan ada orang mengundi 2 kali, tapi siapa dia orangnya tu?
  4. Blackout di 30 tempat yang satu pun tidak dinamakan secara rasmi oleh Anwar.  Ya, balacinya ada buat senarai, tapi tak disahkan dengan bukti.

Peliknya, kenapa balaci tidak menanyakan Anwar tentang kebenaran semua dakwaan tersebut, apa follow upnya ke atas semua dakwaan tersebut?  Lebih menarik, tak satu laporan polis pun dibuat ke atas semua tuduhan di atas, hanya gebang-gebang macam itu sajalah.

Lim Kit Siang lagi best, dah tua-tua pun nak menipu juga lagi.  Sementara Pengerusi Karpal Singh gembira dengan keputusan pilihanraya kali ini, Kit Siang pula dikatakan menerima keputusan secara am, tapi menolak keputusan di 30 kawasan parlimen.

Macam mana tu? Kalau ini pilihanraya penuh penipuan, ia sepatutnya berlaku di semua tempat, bukan 30 tempat sahaja.  Persoalannya sekarang apa signifikan 30, kenapa tak 40?  Adakah Kit Siang menjadi burung kakaktua dengan mengulang dakwaan Anwar kononnya berlaku blackout di 30 tempat?

Dari apa yang penulis lihat, Anwar dapat idea 30 kawasan ini kerana dengan tambahan 30 kawasan itulah dia boleh membentuk kerajaan dengan majoriti paling mudah.

Itu saja, yang penting rakyat perlu tahu, Anwar menipu lagi buat kesekian kalinya.






24 Komen to PRU13: Boleh Pulak Iktiraf 192, Tak Iktiraf 30!!

  1. tony gunawan says:

    magic show BN !
    sudah kalah tapi Blackout boleh menang balik!

    • sungai_siput says:

      tony lu sudah kalah lah
      rakyat sudah tolak PR,lagi mau bising

      duduk relaks2 la makan kuaci

    • Mat Panjang says:

      Jangan susah hati. Polis sedang siasat siapa yang menyebarkan maklumat palsu itu. Siapa puncanya.

    • syaa says:

      rakyat bodoh bangang jer yg percaya penipuan dan fitnah pakatan haram ni.cilako pakatan haram.

    • dina says:

      dah kalah ..pastu menang balik?
      camner tu?… ke masa blackout ko pun blackout sekali….lol

      • Hamba Ar Rahman says:

        Tony ni nak buat fitnah pun biar betul tony….ada satu polis citer kat aku masa kiraan undi di Selangor….BN sudah menang…tapi kecoh2 dan disuruh kira undi balik….then PR menang pulak..itu pasal keputusan di Selangor keluar paling lambat…so..tak payahlah kita nak buat citer…setakat citer…macam2 citer orang boleh cakap…

    • BN Man says:

      Woi tony “No”gunawan”brain”.

      Yang blackout tu macai PR, Kalah je blackout pengsan.

    • gambus says:

      Blackout kata mana tony oiii ?? kalau tak menipu dan buat fitnah bukan Pakatan laa namanya

    • Jack says:

      Tony anak haram jadah. Dari keluarga haram jadah.

    • Mat Panjang says:

      Semasa pengiraan undi dari mula akhirnya OCPD Bentong dan Wakil DAP ada sama dan mereka sahkanlah tidak ada blackout.

      Tungguuuuu. Somebody will be arrested an charged in Court.

    • kekuda says:

      apasal Haji Hadi pun kalah tapi menang balik?

  2. PASpartyNGOK says:

    Saperti pembohongan 16SEptember nya Anwar juga tidak akan kemana dengan usaha dan tipu helah dia sekarang. Tabii Anwar menuduh semua benda/semua orang tanpa sebarang pembuktian. Sedangkan tuduhan keatasnya semua dilengkapi dengan bukti kukuh.

    Bukti liwat dengan sahnya DNA dia ditinggal dalam lubang gelap seorang pemuda. Bukti suntut sundalnya bukan setakat jam omega malah video sepanjang beberapa minit.

    Bangsa dia sendiri sudah muak. Yang belum muak dan terus mempercayainya tinggal dua tiga kerat yang telah digelapkan hati, ditutup hijabnya saja.

    • Mat Panjang says:

      Anwar dah tidak ada cara lagi bagaimana hendak menipu rakyat supaya keluar beramai-ramai untuk turut serta himpunan haramnya. PRU 2008 di bagi tahu ada 30 Ahli Parlimen dari Sabah nak join PR. Sekarang dia nak pertikaikan kuputusan 30 kerusi Parlimen. Ramai juga yang percaya. Itulah pengikut tegar semacam penagih dadah tegar. Sudah kena virus.

  3. raplahjingaa says:

    Yang black out kepala hang jer…pusat megundi mana yang black out tu moooo ??

    Ada laporan di pulau pinang, ah soo yang tak reti sepatah haram pun bahasa malaysia dan ic pulak di ragui sebab tak sama gambar boleh mengundi, di escort pulak ke pusat mengundi oleh samseng DAP….apa cerita ni ??

  4. baba says:

    lain kali sajalah anwar oiii, ini kali lah kau jadi ketua pembangkang untuk kesekian kalinya.

  5. raja kongkiak says:

    Jangan hairan sikit hari nanti, mana nak tau kita akan terjumpa seorang manusia yang pernah kita kenai di simpang-simpang jalan, di depan stesyen bas atau di depan putrajaya berdiri dan berkata” wabilahi, watallahi, Saya Anu……sesungguhnya telah dilantik sebagai PM malaysia” hahah makna kata cari laa mana-mana spital mental atau bomoh siam cepat….

  6. ahmad says:

    jgn pandang rendah kemampuan peliwat ni…berapa byk kesalahan yg dilakukan tetapi tetap bebas…pengikut yg buta pula semakin ramai…umno pula semacam ada masalah dalaman…jgn hairan kalau satu hari nnt pendokong dsn semakin berkurangan…

  7. randomsee says:

    mengarut saja…sampai hari ini polling agen dan counting agen parti mereka sendiri pun tak buat laporan polis…jika ada penipuan…

  8. mamu says:

    Anwar memang dalam keadaan terdesak sekarang ini. Sebab tu dia jadikan SPR dan BN sebagai kambing hitam untuk dia membuat huru hara.

  9. mRsTURDY says:

    Ini semua kerja-kerja Red Bean Cybertroopers DAP. Kerjanya mereka-reka fitnah kemudian disebarkan besar-besaran. Sampai media asing pun percaya dan ini amat memalukan negara. Pihak berkuasa pula jgnlah biarkan red bean berleluasa, sila pergi tangkap mereka sekarang juga. Ini yg ditangkap blogger kerajaan yg berjuang mendedahkan tembelang PR. Besok ntah2 datang tangkap mykmu.net pulak..? manalah tahu bila jadi panik tak tentu hala disebabkan byk sgt fitnah..BEBASKAN PAPAGOMO!!!!

  10. shawn says:

    Anwar ni memang kepala buat orang kecoh, celaru, haru biru. Dengar cerita disebabkan gagal meraikan kemenangan di putrajaya bersama penyokongnya kaum cina… Sebagai ganti Kelana Jaya menjadi tempat meraikan kegagalan.

    • Mat Panjang says:

      Iitulah cara untuk dapat kemenangan. Mereka akan fail petition terhadap 30 kerus Parlimeni yang mereka kalah, mengapa? Mereka nak cuba buktikan adanya penipuan dan fraud dan cuba mendapatkan pengistiharan yang PRU 13 tidak sah dan adakan PRU semula. Gila tak?

  11. nbi3930 says:

    SiNua ni terpaksa buat apa saja untuk capai cita-citanya. Ini pusingan terakhir dia untuk jadi PM. Kalau tak dapat kempunanlah dia…umur dah tua, akal dak tumpul, tenaga dah tak cukup untuk menjerit buat ceramah. Masakan nak kena usung kesana kesini untuk berpidato. Itu yang dia putar semua idea yang ada untuk menafikan PRU 13. Kesian..kesian..kesian.

Leave a Reply