|Laman Utama| MyKMU Forum | MyKMU WebTV | MyKMU Mobile Apps | MyKMU Mobile Site | MyKMU RSS Feed| MYKMU E-MEL: mykmunet@gmail.com
Editor: dukeofmontecristo | Diterbitkan pada: 7 May 2013| Kategori: dukeofmontecristo,KOLUMNIS,PILIHAN RAYA 2013,Utama | 135 Comments »

Kaum Cina Di Seluruh Malaysia “Merah Muka” Ditipu Anwar Secara Besar-Besaran?

PRU ke-13 sudah berakhir dan mandat sekali lagi diberikan rakyat kepada BN untuk membentuk Kerajaan Persekutuan. Walaupun gagal merampas Selangor, Kelantan dan Pulau Pinang, setidak-tidaknya kemenangan BN di Kedah agak melegakan para penyokong BN di seluruh negara.

Namun dalam kelegaan itu, seorang rakan yang bukan berbangsa Melayu kelam kabut menghubungi saya, katanya ada cerita “menarik” untuk diceritakan. Kami bertemu dan “ngeteh tarik” bersama.

Katanya, Timbalan Pengerusi DAP Kedah/Perlis baru saja menghubungi rakannya dalam keadaan yang sangat marah dan kecewa. Katanya, pemimpin DAP itu begitu marah dan kecewa terhadap Anwar yang dikatakan telah menipu bangsa Cina di seluruh negara!

Menarik! Saya minta dia teruskan cerita tersebut…

Katanya, sebelum PRU ke-13, Anwar telah meyakinkan DAP dan rakyat berbangsa Cina di seluruh negara bahawa dia akan menjadi Perdana Menteri pada PRU kali ini. Kata-kata Anwar itu sangat meyakinkan mereka…

Dalam pada masa yang sama, Anwar turut menjelaskan bahawa undi-undi majoriti bangsa Melayu sudah ada di dalam tangannya. Katanya, hampir seluruh bangsa Melayu di negara ini sudah memihak pada PKR dan PAS. Anwar jamin Melayu akan beri undi pada Pakatan Haram.

Dalam ertikata lain, DAP uruskan kaum Cina, Anwar uruskan banga Melayu. Dan pada 6 Mei, kononnya bolehlah dia angkat sumpah menjadi PM…(mujurlah saya tak muntah masa tu!)

Rakan saya memberitahu bahawa jaringan masyarakat Cina telah bersepakat untuk berkempen secara besar-besaran dan “all out” habis pada PRU ke-13 ini.

Buktinya, kedai-kedai Cina di Kedah sebelum ini tidak pernah ditutup pada setiap kali PRU diadakan. Tapi berlainan pada PRU ke-13 ini, boleh dikatakan hampir seluruh kedai Cina tutup dan mereka beramai-ramai berkempen dan mengerah anak beranak mereka untuk mengundi Pakatan Haram.

Apabila tiba hari mengundi, boleh dikatakan hampir seluruh bangsa Cina memang memberika undi pada Pakatan Haram. Hanya segelintir saja yang tidak percaya pada Anwar sanggup untuk menongkah arus memberikan undi pada BN…

Malangnya, kaum Cina dan DAP tidak sedar bahawa Anwar sekali lagi telah menipu mereka. Anwar gagal memastikan bangsa Melayu memberikan undi pada Pakatan Haram.

Malah bangsa Melayu, khususnya golongan atas pagar, pada 5 Mei lalu tidak sabar-sabar keluar mengundi BN di seluruh negara! Lebih menyakitkan Anwar lagi, boleh dikatakan semua masalah dalaman UMNO selesai dan seluruh orang ahlinya setia memberikan undi pada BN..!

Kini fahamlah saya. Anwar berbohong pada DAP dengan memberi harapan palsu kepada kaum Cina di seluruh negara. Kaum Cina pula “terlalu bijak pandai” sehingga termakan pembohongan Anwar itu dan kini mereka marah pada Anwar kerana merasakan diri mereka tertipu.

Lebih teruk lagi, kaum Cina kini dikatakan turut marah pada DAP yang turut dituduh berbohong dan memberikan harapan palsu pada PRU ke-13. Dan ketika itulah senyuman saya bertukar menjadi ketawa besar yang bergema di ruang restoran tersebut.

Saya ulangi, ini bukan cerita tipu. Ini adalah kisah benar. Namun ia tidak dapat dibuktikan kerana rakan kepada rakan saya itu tidak merakam perbualan telefon yang melucukan dengan Timbalan Pengerusi DAP Kedah/Perlis itu.

Merah padam muka rakan saya itu. Dia berbangsa Cina. Walaupun memberikan undi pada BN pada PRU baru-baru ini, dia malu besar mengenangkan kebodohan kaumnya sendiri.

Katanya, sampai bilakah kaum Cina nak percaya pada Anwar? Melayu sudah sedar betapa pembohongnya Anwar. Tapi masyarakat Cina pula yang kononnya “bijak” telah ditipu secara “mega” oleh “chameleon” itu. Nasiblah! Siapa suruh percaya, kan? Padan muka..!

Ada 135 Comments setakat ini.

  • DataCode
    May 7th, 2013 at 11:03 AM

    Bukan orang cina jerr..orang melayu pun kena tipu juga dengan Anwar…

  • ancus
    May 7th, 2013 at 11:30 AM

    morale of the story…bangsa cina memang keparat..kesepakatan di dalam BN telah dicurangi. Abaikan bangsa ini untuk 5 tahun ini.

  • alfie
    May 7th, 2013 at 11:33 AM

    Dalam PRU ini kita sudah tahu hati perut orang cina. Mereka nak kan lebih kuasa dan utamakan bangsa mereka dahulu.

    Walau pun mereka tahu Anwar sudah berbohong banyak kali mereka tetap sokong dia sebab dia sahaja yang COMMITTED untuk HANCUR UMNO/BN. Kerana azam dia yang tebal walaupun dia banyak berbohong dilubok hati orang Cina mereka berharap setiap kali mereka support berbohongan dia mungkin satu hari ia jadi kenyataan. Ini bukan kali pertama dia tipu orang cina tapi kalau Anwar boleh ‘deliver’ janji dia,orang cina akan untung BESAR. They have nothing to loose kalau Anwar gagal dengan janji sebab dengan ada Anwar mereka boleh berselindong kebencian mereka terhadap orang melayu atas nama politik bukan racist.
    Anwar BENCI UMNO sebab menghalang dia dari menjadi PM,orang cina benci UMNO sebab menghalang Anwar dari menjadi PM dan juga ia parti orang Melayu.

  • umnototok
    May 7th, 2013 at 11:35 AM

    Peristiwa 16 September telah berulang!!!!

  • Yop Ghanjo
    May 7th, 2013 at 11:50 AM

    Udaaaaah penyangak dah kena tipu dengan penipuuuu…. aje itu le citernyeeeeeee….

  • Mat Panjang
    May 7th, 2013 at 11:53 AM

    Anwar betul-betu tidak menepati janji!

    Anwar kata bila PR kalah dia nak jadi guru, nak jadi lecturer! Jadi ke?

    Saya kasihan dengan SPR. Anwar tuduh macam-macam. lim Guan Eng dan Ambiga pun ikut sama. Terpaksa Datuk Wan beri penjelasan.

    SPR telah menjalankan tugas yang amat baik.

    Sebenarnya process mengundi senang sahaja – beratur di Pusat Mengundi, bagi Kad Pengenalan untuk disemak dengar Daftar Mengundi, masuk dalam Bilik Mengundi, semak Nama dan Kad Pengenalan sekali lagi, calit jari telunjuk, 2 keeping kertas undi diberikan dan pergi ke tempat X kertas undi dan masukkan kertas kedalam Peti Undi. Senang sahaja. Apa yang Anwar dan rakan-rakannya bising-bising lagi. Kalau tak setuju den keputusan PRU13 panggillah Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan adakan upacara perlantikan dan angkat sumpah MB dan KM. Mangkok punya Anwar!

  • Mat Panjang
    May 7th, 2013 at 11:59 AM

    Kalau Anwar tidak setuju dengan keputusan PRU13 maka Anwar patut nasihatkan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan jangan adakan upacara angkat sumpah dan perlantikan MB dan KM. berani ke Anwar?

  • Wan
    May 7th, 2013 at 11:59 AM

    “we have the number !…..muak ak muak ahak…muntah .anwar cekap menipu….inilah orang melayu yang boleh menipu cina…selalunya cina yang tipu melayu…tahniah mr anwar..you are greaT….TABIT KASTAM.

  • PASpartyNGOK
    May 7th, 2013 at 12:03 PM

    Kita percaya cerita diatas adalah cerita benar. Ini pulak apa yang saya bualkan dengan bisnes partner saya.

    ” Kita sebenarnya kecewa dengan parti yang patut wakilkan kita kaum Cina.Ceramah mereka kosong tak berisi. Ceramah hanya dipenohi dengan tohmahan, tuduhan dan memperkecilkan lawan. Kita mahu dengar janji2, perancangan masa depan untuk kita sekarang dan jenerasi akan datang , bukan tohmahan dan memfitnah lawan”

    ” Kedua kita jugak teruja dengan polisi yang diperkenalkan Anwar. Samarata agama, samarata hak sebagai rakyat dan penghapusan sistem beraja”

    Sebab2 diatas membuatkan kita begitu teruja pangkah PR tak kira PAS atau DAP asal bukan MCA/BN.

    Kerajaan/rakyat perlu ambik iktibar dan kita rasa masa tetap bersama kita untuk memperbetulkan kepincangan yang mencacatkan kecemerlangan BN selepas kerja kuat.

    Cakap apa jua mengenai DS Najib dan Muhyiddin, mereka berdua dan rakan sepasokan bukan setakat bekerja untuk kemenangan tetapi mereka telah bertungkus lumus terlalu kuat melebihi kemampuan manusia dalam bekerja. Jika kita tafakkur dan amati kita pasti terasa sebak dan boleh menitis air mata.

  • albandy
    May 7th, 2013 at 12:11 PM

    AKU TAK PAHAM PASAI APA NAJIB NAK PI PUJUK CINA LAGI, DENGAR KATA DIA NAK BUAT PROJEK UNTUK RAPATKAN JURANG PERKAUMAN. KALAU HANG BETOI2 IKHLAS DAN BERANI NAJIB, MULAKAN DENGAN SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA DULU, TENGOK RESPON CINA!!
    http://www.thepetitionsite.com/1/kempen-satu-sekolah-untuk-semua/

  • Anak Lenggong
    May 7th, 2013 at 12:12 PM

    Sebagai orang melayu, Kita kena fikirkan corak pemerintahan sebagaimana harus ditinggalkan kepada anak cucu kita dikemudian hari.

    Mereka harus disedarkan peranan orang tua yang memerdekakan serta menaikan nama Malaysia dan mengenali siapa LIM KIT Siang dan DAP..serta apakah punca rusuhan kaum 13mei berlaku.

    Wahai kaum melayu ingatlah bahawa pabila Cina memerintah:-

    a. Akan adakah lagi kaota bumiputra untuk membeli rumah.
    b. Akan ujudkah lagi sekolah berasama penuh, MRSM dan UITM yang disasarkan kepada golongan bumiputra.
    c. Akan ujudkah lagi pemberian biasiswa kecil persekutuan ataupun Yayasan disetiap negeri bagi anak melayu.
    d. Tengok sahaja contoh dibawah PR di Selangor tanah untuk dibina MRSM dirampas oleh kerajaan negeri..duit zakat pun mau disapu..adakah kerajaan sebegini yang dimaukan.
    e. Adakah benar pemerintahan berlandaskan syariah islam dan hukum hudud boleh dilaksanakan oleh melayu PAS sekiranya mereka bersama dengan cina DAP..ataupun hanyalah mainan bibir sahaja.

    Saya bercakap bukannya bermakna saya racis tetapi buka lah minda dan lapangkan pemikiran..ini lah hakikat sebenarnya..lihat sahaja apa yang terjadi kepada melayu peribumi di Singapura..dan lihat sahaja apa yang berlaku kepada melayu dikawasan pulau di penang..so fikirkan lah adalah ini kah corak pemerintahan yang kita maukan ditinggalan kepada anak cucu kita dikemudian hari..

    Wahai kaum ku yang seagama dan sebangsa..masih belum terlambat untuk kita berusaha untuk membentuk kesepaduan dibawah satu rumpun..BERSATU LAH WAHAI BANGSA KU..buang rasa hasad dengki dan tamakkan kuasa..mari lah kita bersatu demi masa depan anak cucu, negara, bangsa dan agama.

  • Hamba Ar Rahman
    May 7th, 2013 at 12:15 PM

    Sebenarnya kaum Cina memang opportunist…mereka golongan berniaga….dalam jiwa mereka hanya ada satu keutamaan…material dan money…as long as it is profitable…it is acceptable…mereka ada pepatah popular…brother kills brother is nothing personal….it is just business…jadi mereka tidak tahu erti kesetiaan dan lain2…selagi ia membawa keuntungan dan boleh diniagakan…maka itulah yg menjadi keutamaan mereka….

  • TintaSiber
    May 7th, 2013 at 12:15 PM

    Aku bukan tidak mahu mempercayai kisah di atas. Namun, jika korang perasaan sekarang ni dah bermula puak puak yang sokong biaDAP ni membuat pelbagai teori dan analisis berkaitan dgn kemenangan besar puak biaDAP bukan daripada undian golongan mereka. Mereka berkata..sokongan pengundi baharu dan pertengahan menjadikan undi terhadap puak biaDAP meraih lebih. Mereka mula berasa tempias daripada tindakan mereka dalam PRU13. Mereka punya hak untuk memilih namun ‘kita’ juga punya hak untuk menilai mereka.

  • TintaSiber
    May 7th, 2013 at 12:22 PM

    Aku setuju sangat usul ko Mat Panjang

  • lembah Bujang
    May 7th, 2013 at 12:23 PM

    kah…..kah….kah….. Org cina di tipu Anwar…. x aku sangka…… wahai org2 cina….. Silap kali pertama kerana x tau….. silap kali kedua benda yg sama, mungkin terlupa…… lu mau tau ka? kalau silap benda yg sama kali ketiga? lu banyak boloh punya olang oooooooo…….

  • Hamba Ar Rahman
    May 7th, 2013 at 12:29 PM

    Saudara anak Lenggong…jangan khuatir memberikan pendapat dan menekankan bahawa kamu tidak racist….perlu difahami racist ini bermaksud perkauman yang mudarat….contohnya membenci dan menindas orang kulit hitam atau asian di Europe….apabila kita orang melayu bangkit dan mempertahankan hak kita…tiada seorang bangsa lain pun yg berhak untuk memperkatakan itu adalah racist…buktikan??…jika kita racist…jika melayu benar2 racist…kaum lain tidak dapat IC…kaum lain tidak dapat bersekolah di sekolah kebangsaan…kaum lain tidak dapat memiliki rumah dan membina sekolah Cina dan tamil…kaum lain tidak dapat merayakan chinese new year dan deepavali…serta mendapat pula cuti umum untuk perayaan mereka….kaum lain juga tidak dapat memiliki asset2, kedai2 dan perniagaan serta mengumpul sebanyak2 harta di sini….jika ada puak2 ini mengatakan kita racist…suruh depa bawa bukti negara mana di luar yg memberi keistimewaan2 sebegini kepada kaum minority….jadi melayu tidak racist…bahkan kita sanggup memberi banyak kekayaan negara kita kepada bangsa lain yg sanggup hidup bersama2 kita dengan aman…tanpa gangguan….kita cuma minta satu sahaja dari mereka….mereka boleh hidup dengan kita…tapi jangan ganggu dan rampas hak kita…yang lain…mereka nak ambil…ambillah sebanyak mana mereka mampu…tetapi tinggalkan sebahagian untuk kami..dan jangan rampas hak kami….

  • pasdaplaknat
    May 7th, 2013 at 12:32 PM

    tuan2 tolonglah jgn tertipu dgn GAME PLAN bangsa Cina Harbi Malaysia ini. DAP dan Cina tk ditipu Anwar atau sapa, wpun kit alihat Anwar tu penipu. Kita duduk dlm negara ni dgn bangsa Cina tp kita tkpernah pun kenal bagaimana sifat org Cina Kafir.

    DAP dan Cina hanya jadikan Anwar kambing hitam wpun kita tahu Anwar mmg perosak tp dlm isu ini DAP lah iblis sebenar.

    Cina tkperlukan apa2 plan dr Anwar kerana mereka yang plan untuk PR. Anwar hanya tergilakan jawatan PM, tp DAP merancang perkara lebih besar iaitu KESATUAN CINA untuk penguasaan Malaysia-Singapura.

    Yang penting kita wajib bersatu, fikir secara bijak. Negara di ambang kritikal, percayalah.

  • pasdaplaknat
    May 7th, 2013 at 12:34 PM

    Perkongsian maklumat Kegiatan HARAM Cina Harbi DAP.

    (dipetik dr blog MatKilau Penang)

    BODOHNYA MELAYU BILA TAK PANCUNG CINA BANGSAT………….?

    DAP pada tahun 2008, apabila menang PRU 12 di Pulau-Pinang, telah menjadikan Red Rock Hotel yang terletak di Jalan Macalister sebagai kubu kuat mereka dan juga disitulah DAP Penang telah bertapak dengan Pusat Gerakan War Room mereka terdapat di Hotel tersebut. Red Rock Hotel adalah kepunyaan dua orang “Gangster” Cina yang bernama – Loh Lam Peng dan Loh Nam Seng.

    Mereka berdua ini adalah daripada kumpulan kongsi gelap – Hung Mung yang bermakna “Pintu Merah”…Lazimnya, jika ahli kongsi gelap Cina ingin membuat perniagaan yang sah maka mereka akan masuk dalam bidang “construction”. Maka selepas Pulau-Pinang berjaya ditawan DAP atas sokongan undi dari orang-orang Melayu PAS dan PKR….maka habuan yang diberi kepada Loh Lam Peng dan Loh Nam Seng oleh kepimpinan DAP adalah dengan diberi projek-projek “construction” di seluruh Pulau-Pinang kepada syarikat “construction” milik Loh bersaudara ini yang diberi nama – Red Rock Constrcution Sdn Bhd.

    Selain daripada itu, MAFIA Penang ini juga telah menubuhkan – ” Red Rock Group of Companies” yang berselindung disebalik perniagaan haram – penyeludupan, menjual dadah, menjual pil-pil khayal (Happy 5 Pills), khidmat seks haram, ah long, peras ugut dll dan kini setelah berkuasa maka DAP telah memberikan perniagaan sah dalam bidang pembangunan hartanah dengan tertubuhnya Red Rock Construction Sdn Bhd kepada dua orang adik breadik MAFIA ini dengan bantuan pengundi-pengundi Melayu PAS dan PKR.Red Rock Hotel terletak di hujung persimpangan antara Macalister Road dan Aboo Siti Lane yang dikenali oleh penduduk tempatan sebagai – Sam Seng Hung…yang merupakan lubuk ganster Cina di Pulau Pinang.

    Di sinilah terdapat – pusat-pusat hiburan Aboo Siti Lane yang terkenal dengan disko-diskonya yang lebih hebat dari Bukit Bintang di Kuala Lumpur. Selain dari disco, terdapat juga perkhidmatan seks kira jam bagi pelanggan-pelanggan yang berkunjung ke pusat-pusat hiburan di sini.

    Dengan penglibatan Low Eng Hock dari Ivory Property, maka Red Rock Construction Sdn Bhd juga akan berkesempatan meluaskan perniagaan mereka yang HARAM dan HALAL apabila orang-orang Melayu Islam memberi sokongan kepada DAP menerusi PAS dan PKR…..Maka segala macam FASAD (pencemaran) akan berlaku apabila TEROWONG RM 8 billion dibina dan ianya menguntungkan syarikat yang depannya BUMIPUTERA tetapi hakikatnya dikawal oleh gangster gangster Cina seperti Loh Lam Peng dan Loh Lam Seng….

    Atas bantuan kerajaan DAP maka kini Red Rock Construction Sdn Bhd pula diberi peluang bagi membina projek-projek mewah yang tidak mampu dibeli oleh orang-orang Melayu Islam di sekitar Logan Road.Inilah hakikat sokongan orang-orang Melayu Islam PAS dan PKR kepada DAP P.Pinang dimana kita menang sorak tetapi malangnya, kampung, maruah agama dan bangsa telah tergadai. Wahai orang-orang Melayu Islam di Pulau Pinang, bangun dan sedarlah !

    http://peopleagainstopposition.blogspot.com/

  • berani buat
    May 7th, 2013 at 12:42 PM

    bro…dorang tertipu ato tidak sekurang-kurangnya kite dah namapak belang mereka…memang patut diajar…tak yah nak bagi muka lagi..tak yah nak kesian lagi..majoriti orng dia memang tak tau berterima kasih dan suka tikam belakang..sesama bangsa dia pun itu jadi amalan apa lgi dgn melayu..masa utk kita jadi lebih tegas

  • hang tuah
    May 7th, 2013 at 12:58 PM

    pengkhianat melayu yang di upah bukak pintu putrajaya pun tak diterima oleh bangsa melayu sendiri..sbbnya dia adalah tali barut n akan menghancurkan keharmonian sesama bangsa melayu…SYABAS DAN TAHNIAH kepada rakyat PUTRAJAYA kerana memilih KEAMANAN dan KESTABILAN…hapuskan PARASIT yang boleh merosakkan perpaduan di MALAYSIA..

  • cencaluk
    May 7th, 2013 at 1:02 PM

    Bagi orang cina kalau disuruh memilih antara Tuhan mereka dengan Wang mereka sanggup memilih Wang.

    CERITA INI MUNGKIN BOLEH DIDENGAR TAPI TAK BOLEH DIPERAYAI.

    KALAU IANYA BETUL CUBA ORANG CINA UMUMKAN YANG DAP DAN ANWAR TELAH MENIPU MEREKA SO DAKWA LE ANWAR DAN DAP MUNGKIN IANYA BOLEH MENGEMBALIKAN SEDIKIT (maksud aku 5%) KEPERCAYAAN KEPADA MEREKA KALAU TAK SO KITA ANGGAP INI HANYA REKAAN?

    CINA MACAM BIASALAH BILA DAH TERJERUT LEHER DIAORANG MULALAH SALAHKAN ORANG LAIN

  • Hamba Ar Rahman
    May 7th, 2013 at 1:15 PM

    Aku bukan hendak mencetuskan pergaduhan…tapi aku rasa ada ramai bekas2 tentera yg sudah habis kontrak dan bekas2 polis yg tak der kerja dan tak buat apa…patut mereka2 ni diambil dan jadikan tentera/perisik yang menyamar sebagai civillian…kita boleh create 2 kumpulan…satu yang kita serapkan ke dalam kubu depa dan jadi samseng macam depa…satu lagi yang memang tugasnya memerhati dari luar dan spying ke atas orang2 kebanyakan….jika depa ada army…kita pun ada askar diraja…dan lebih terlatih……army kita lebih banyak…ada lebih 150,000 army kita yg terlatih…itu tak termasuk yg dah keluar dari army….sudah tiba masanya army2 kita ni diberi lebih fungsi…jangan nak duduk diam makan gaji buta aje….maaf yer tuan/datuk/mejar/kapten…terlebih emo pulak

  • castro
    May 7th, 2013 at 1:25 PM

    Setuju dgn Cencaluk 102pm. Diorag mmg nk salahkan org Melayu je kalo dah terjerat. Ini mmg diorg punya perancangan jngka pnjg utk dptkn kuasa Politik pulak. Sbb kuasa ekonomi dh ada dlm tangan diorg.

    Oleh itu kita smua kena bersatu semula utk menangkis serangan/perancangan diorg.

  • kukukambing
    May 7th, 2013 at 1:31 PM

    CINA ini sebenar nya kaum yang TAAAMAK!!!! Dah menguasai ekonomi hasil kebaikan sikap dan dasar orang melayu juga.Sekarang ni tak sedor diri berangan angan mat jenin nak jadi raja kat bumi Malayu ni.Tapi percayalah dalam mana mana bangsa di muka bumi Allah ni ada pepatah masing masing yang mengingatkan bahawa orang tamak selalu rugi macam anjing dengan bayang bayangnya .MUNGKIN DALAM BANGSA CINA TAK ADA PEPATAH NI KOT?

  • selendangbiru
    May 7th, 2013 at 1:35 PM

    Pada pendapat saya adalah paling penting UMNO dan PAS duduk bersama berbincang atas dasar sesama Islam bagaimana untuk menyatukan semula orang Melayu, kerana apa yg saya nampak skrg DAP telah mendapat profit dpd penyatuan mereka dgn PAS serta PKR kerana mereka DAP mendapat undi extra dpd pengundi Melayu…marilah kita sama sama berdoa semoga penyatuan ini terjadi demi Islam dan bangsa Melayu.Aminn.

  • aku melayu
    May 7th, 2013 at 1:52 PM

    So… kalau tertipu kenapa? Tak ada beza nya kena tipu atau tidak. Yang kita lihat disini niat mereka itu. Nakkan kuasa di Tanah Melayu, tamak, walau dah bagus ekonomi masih tak puas selagi tak halau org Melayu jadi bangsat di tanah air sendiri. Sudahlah pekung korang dah terbuka. Bukan mereka tak tau segalanya tentang PR. Mereka tau Anwar bukan economist,PAS bukan pentadbir yg cekap. Yg paling mereka tau dalam PR, yg berkuasa DAP. PKR topeng dan PAS boneka. Fullstop. Sorrylah Admin. Kawan u maybe good as a friend masa suka2, tapi kalau bersekongkol dengan “kiasu2″ tu dua kali lima lah mereka semua.

  • Tasyahud Akhir
    May 7th, 2013 at 1:56 PM

    Sebenarnya mereka tahu SPR telus tapi saje je cakap tak telus. Mereka kata BN menipu tapi dalam masa yang sama terima pulak kemenangan mereka.
    Bangang punya manusia.

  • Al-Khalidi
    May 7th, 2013 at 2:09 PM

    Selaku pewaris Jeneral Khalid Al-Walid,saya amat amat amat bersetuju. Perjuangan sekarang adalah antara Islam( Melayu ) VS Kristian (DAP).

  • iman
    May 7th, 2013 at 2:13 PM

    Bagi saya orang cina ni tidak boleh dipercayai, kalau tidak menipu bukanlah cina namanya, jadi ulasan diatas 10 peratus saja boleh dipercayai..

  • Tasyahud Akhir
    May 7th, 2013 at 2:20 PM

    Cina selalu mengewarwarkan ketelusan, rasuah dan sebagainya. Cuba kita lihat berapa banyakkah syarikat2 cina mengamalkan apa yang mereka katakan.
    Saya ingin bertanya:
    1. siapa yang melobi dan memberikan rasuah bagi mendapatkan projek2 kerajaan.
    2. siapa yang merasuah penjawat awam sekiranya syarikat non bumiputera merekahendak mendapatkan projek2 bumiputera.
    3. siapa yang merasuah kementerian kesihatan terhadap pekerja bangla, myanmar, vietnam atau indon mereka yang berpenyakit
    4. siapa yang merasuah JAS sekiranya kilang mereka mengeluarkan asap merbahaya
    5. siapa yang merasuah pegawai immigresen sekiranya pekerja asing mereka tidak mempunyai permit

    Dan banyak lagi. Siapa pula yang menjadi perantara? Mereka adalah melayu2 bodoh yang kebanyakkan mereka penyokong pembangkang.

    Jika cina ini terlalu bersih daripada perkara di atas, adalah tidak mungkin di negara CHINA, jambatan yang baru dirasmi roboh, keretapi laju berhenti tiba2 setelah seminggu beroperasi dan yang paling dahsyat hukuman kepada pesalah rasuah mereka adalah HUKUMAN MATI. KENAPA? Sebab mereka terlalu korup sehingga tiada hukuman biasa yang mampu menakutkan mereka. Polis boleh dibayar daripada rangking bawah sehingga kejawatan paling atas. Sebab itu mereka ada istilah polis baik dan polis jahat. Mereka cuba lakukan diMalaysia. Malangnya pihak berkuasa Malaysia walaupun ada yang gelap mata, tetapi ramai juga yang takut dengan hukuman ALLAH dari hukuman manusia.
    Sebab itulah seorang manusia Melayu ISLAM ditembak gara2 menghalang kemasukan barang2 haram kepunyaan taukeh2 CINA bernilai berjuta ringgit dipelabuhan2 di Malaysia. Jika hamba ALLAH ini gelap mata, mungkin dia masih hidup sekarang. Tapi arwah lebih takut hukuman ALLAH dari hukuman manusia, terutama hukuman dari manusia melayu bodoh penyokong CINA pembangkang.

  • baba
    May 7th, 2013 at 2:21 PM

    lawaklah anwar ni, aku tengok dia teringat poster bakal perdana menteri ke 7. sekarang dia jadi bekas bakal perdana menteri ke 7

  • pasdaplaknat
    May 7th, 2013 at 2:36 PM

    Sokong cdgn tuan, sbb salah satu kekurangan zaman selepas Tun M pula ialah kurangnya SB2 dr kalangan civilian. Sbb itu juga jenayah menjadi2 dah sukar dikawal. Kita terlalu bergantung kepada POLIS rasmi. Jadi SB2 ini boleh digunakan untuk penjejakan rancangan jenayah juga utk berfungsi menyelinap masuk dlm aktiviti MAFIA terutama KONGSI GELAP CINA.

  • cencaluk
    May 7th, 2013 at 2:37 PM

    Salam,
    Aku baru balik dari kedai pas tu aku saja ronda2 sekarang ni kedai-kedai cina nampak lengang.

    Kalau tak ada satu kedai tu mesti penuh dgn orang melayu beli barang tapi hari ni lengang.

    Familly Store kat kampung aku pun nsmpak lenggang tak macam biasa.

    Bagus semua orang Melayu kalau kita bersatu tak sampai 3 bulan aku garenti ada yang kena serangan jantung.

  • Mat Panjang
    May 7th, 2013 at 2:37 PM

    You tengok.You Tube semasa press conference Mustafa dari PAS tengok Anwar macam menyampah aja.

  • m8
    May 7th, 2013 at 2:52 PM

    Depa lari korup dan tak amanah, cuba kira berapa banyak director/syarikat yang hancur sebab depa kat KLSE

  • Abdullah Al Banji
    May 7th, 2013 at 3:09 PM

    Pada pemerhatian, kekuatan DAP & PKR terletak pada sokongan PAS.PAS dgn fatwa merapunya telah membingungkan penyokongnya sehingga mengundi PR@DAP.

    Jika PAS keluar dr PR maka kekuatan mrk akan lemah. Macamana caranya? Mudah jer. Tak payah kita nak gaduh dgn cina. Bangsa dan suku ni memang Allah yg buat

    Kerajaan bagi jer Kelantan laksana hudud sebagai Pilot Project.Mesti DAP bengang.Baru nampak perangai sebenar DAP yg kononnya sokong Islam.

    Nak bagi lagi panas, bagitau lepas ni kerajaan benarkan Selangor pulak buat hudud dan Penang utk org Islam jer…

    Insya Allah PR akan bergaduh punya..

  • djray
    May 7th, 2013 at 3:13 PM

    Boleh la terbitkan satu buku ‘Aku Mat Jenin Bakal PM selamanya’ hahaha.. habis duit berkempen, tapi DAP yg kenyang.. pape pun tentulah duit haram, maka ke tempat haram pergi nya juga..

  • bangKano
    May 7th, 2013 at 3:31 PM

    Ya memang ada orang awam di lantik secagha perkhidmatan kontrak sebagai polis dan di tempat kan dalam Cawangan Khas(SB). Depa ni terdiri dari kaum cina. Tugas pegawai ini semata mata nak dapat kan risikan keselamatan berkaitan aktiviti subversif & penetrasi komunisme dalam organisasi sosial,politik & keagamaan. Setelah tiada ancaman komunis terhadap negagha ni pengambilan pegawai polis kontrak khusus untuk SB di henti kan.

  • alfie
    May 7th, 2013 at 3:49 PM

    Kita mahu tanya anarchist Hishamuddin dan Haris Ibrahim bila mereka nak mula ‘Anwar konek Spring’?

  • bila pahat berbunyi
    May 7th, 2013 at 4:02 PM

    aku tk marak cina undi DAP tapi aku sangat marah melayu undi DAP

  • bangKano
    May 7th, 2013 at 4:04 PM

    Ceghita yang di petik oleh penulis mungkin ada kebenaran nya walo pun tiada bukti mengabsah kan nya. Memamg ada unsur lojik sebab la ni DAP mau perguna kan Anuaq yang gila sakan nak jadi PM. Melalui Anuaq la DAP dapat sokongan padu dari pengundi melayu islam menyokong perjuangan PR. Depa tau Anuaq ada la masaalah moral tapi demi politik perkauman depa sanggup buat apa saja asai kan tujuan tercapai. Bila Anuaq dapat sokongan padu dari semua golongan rakyat tanpa batasan kaum,dia akan dapat jadi PM sekigha nya PR menang melebehi 2/3 perengkat federal/negeghi semasa PRU.

    Dari titik ni la DAP akan mendapat laba politik,depa leh pinda perlembagaan bagi menghapus kan semua hak melayu termasuk kedudukan istimewa. Penyempadanan semula kawasan pilihan raya mudah di laku kan untuk menyisih kan kekuatan politik & keberadaan pengundi melayu islam.Lepaih tu depa biaq kan Anuaq menimbok segala harta untuk menimbun kekayaan nya semasa tempoh jadi PM. Mungkin dalam tempoh setahun depa akan desak peliwat gila ni meletak jawatan secagha hormat tanpa sebarang dakwaan perundangan atas perilaku tak bermoral.Lepaih tu PM baghu akan di ganti dari kaum cina sebagai PM Republik Malaysia. Kuasa melayu dah habih sejak perlantikan PM dari kaum cina.

    Tapi la ni keputusan PRU13 masih di pegang oleh BN di mana UMNO menduduki kerusi federal bertambah ka 109. Sementara kerusi PKR & PAS semakin susut 1 & 3. Sokongan padu dari oghang melayu & peribumi terhadap UMNO semakin mantap walo pun pertambahan undian bangsa cina ka DAP khas nya & PKR & PAS am nya naik mendadak 100%. Ni membuat kan oghang cina yang menyokong habih DAP & PKR/PAS dah meghoyan sasau keghana PR gagai merampas Putrajaya. Dengaq habaq esok 8/5/2013 depa nak ada kan demontrasi pasai tak puaih hati kat SPR mengendali kan PRU13 kunun tak adil,tak teluih & tak bersih.

  • Anuwar berahi m
    May 7th, 2013 at 4:05 PM

    Anwar juga kna nafi kemenangannya di Ptg Pauh

  • Anwar
    May 7th, 2013 at 4:13 PM

    Anwar dapat la hidup senang di Washington Univertity. Mat Sabu terpaksa minta sedekah dengan loyar buruk di mesjid mesjid di Selangor, Kelantan dan Penang.
    Hulur hulur terus.

  • Abg J
    May 7th, 2013 at 4:15 PM

    samaada cina kena tipu dengan anwar atau tidak…kita semua orang melayu jgn terlalu syok sendiri…

    klu tgk keputusan PRU 13 baru2 nih kita sendiri pun tak pasti apa niat kaum china atas bangsa melayu….

    soalnya sekarang bukan siapa tipu siapa…tapi macammana survival bangsa melayu di masa depan…di dalam tanahair sendiri….macammana anak cucu kita nanti..merempatkah mereka di tanahair sendiri bila kita tak ada nanti..???

    skang nih yang patut kita risau adalah mengenai nasib bangsa melayu…ada lebih baik kita bersatu untuk tentukan nasib bangsa kita sendiri daripada dok bergaduh sesama kita…

    It is the right time for UMNO and PAS meet in the negotiating table to discuss about collaboration…

    aku pasti…walaupun sukar ia tak mustahil untuk terjadi…pokok pangkalnya hati pemimpin parti masing2 lah..

    yang dah lepas tu lepas lah…buang yang keruh ambil yang jernih

  • anakmersing
    May 7th, 2013 at 4:17 PM

    Saya sangat bersetuju…
    Dah alang-alang penang, selangor dan kelantan pembangkang menang…bolehlah PAS laksana HUDUD !

  • bangKano
    May 7th, 2013 at 4:24 PM

    Aku yakin cadangan nak laksana kan hudud mesti dapat tentangan hebat dari MP MP bukan islam. La ni MP islam cuma dok ada 130 oghang jerr …campoq MP UMNO 109 ngan MP PAS 21 masih tak cukup korum 2/3 nak pinda perlembagaan. Korum sekughang kughang nya mesti ada 148,mana kita nak cekau lagi 18 MP….? Nak dapat sokongan MP PKR muslim belum tentu lagi,dah tentu Ketua Umum PKR/Raja Liwat tak setuju kan…kan…? Kalo dia setuju memang dah gila balau sekoq ni sebab dia ada masaakah moral & masih ada kes liwat yang belum selesai kat mahkamah. Andai nya dia di sabit salah dah tentu dia kena sebat 100 kali…mampuih melecoq kuit badan nanti.

    Ni semua mimpi jerrr sebab tu la PAS awai awai lagi tak berminat nak laksana kan hudud keghana depa dah tau korum 2/3 tak cukup…. cuma retorik politik jerrr saja nak memuhung penyokong PAS yang serba tongong tu…..!!!

  • the uneducated one
    May 7th, 2013 at 4:26 PM

    Kekuatan orang melayu adalah satu..iaitu bila kaum melayu bersatu..

    Cuba satukan Umno dgn pas dulu Dan biarkan cap dgn pkr Dan lihat reaksi Chinese cap….

    Dari orang I ban Sarawak

  • bujuk
    May 7th, 2013 at 4:34 PM

    hihihi… apasal aku rasa penulis yg. menipu atau d tipu.

  • bangKano
    May 7th, 2013 at 4:35 PM

    Idea nak gabung kan UMNO & PAS memang pasti jadi realiti sebab la ni Pok Nik dah tak dak kuasa lagi dan dia sedang sakit sakit plak. Kalo dulu leh la dia masih ada taring sebagai MB Kelate dok sakan menentang habih idea ni.. Aku yakin Presiden PAS mau berbaik ngan UMNO untuk mencaghi solusi menyatu kan saf oghang melayu islam tambahan plak Tim.Presiden Mat Sapu dah kantoi kat Pendang. Lagi mudah Presiden PAS buat pendirian murni tu.

  • Anak Lenggong
    May 7th, 2013 at 4:37 PM

    Pada aku yang paling jadi mangsa adalah melayu daripada PAS..selain daripada hadi gendut dan mr bean Mahfuz..semua pemimpin tertinggi PAS lingkup sedangkan semua pemimpin tertinggi DAP dan PKR menang dengan bantuan melayu PAS…kesihan betul sebab sedari awal lagi melayu PAS lah yang dijadikan hamba abdi, pacacai dan kuli batak DAP dan PKR..mereka ini lah yang dijadikan tukang pacak bendera..tukang buat provokasi dan mereka ni juga lah yang dijadikan budak upahan diwaktu program bantahan dijalanraya..sekarang yang untung sape..mungkin melayu PAS boleh berbangga dengan mengatakan mereka puaknya mungkin akan menjabi MB tapi berkuasa kah mereka ini sekiranya 15 dun dimenangi oleh DAP sama dengan PAS dan 14 oleh PKR..siAzmin tengah melobi calun PAS hulu klang untuk menjadi MB..so akan jadi MB boneka jugalaa..sebab ini je yang layak bagi melayu PAS.

    Apa yang pling aku kesihankan melibatkan penduduk tetap Kelantan..mereka mengharapkan perubahan berlaku tetapi disebabkan puak hipokrik iaitu watga kelantan yang bekerja diluar balik mengundi PAS menyebabkan mereka yang duduk di kelantan maseh ditahap lama juga..Ada beberapa orang rakan aku yang menetap dikelantan sangat marah dengan puak ni dia kata “mereka ni cilako sebab cuma balik 2-3 hari tayang kemewahan..lepas tu balik semula ke kerumah diluar kelantan..mereka mengecapi kemewahan dinegeri luar sedangkan kami disini dinafikan hak’..perkara ini jarang berlaku kepada warga negeri lain..yang mengundi ditempat mereka duduk dan menyerahkan kuasa pemilih kepada warga tempatan..ini baru lah adil sebab mereka yang bakal memilih arah tujuan mereka.

  • bujuk
    May 7th, 2013 at 4:39 PM

    dengan jutaan/billion ringgit d laburkan untuk membeli undi melayu, taklah hebat sangat UMNO. Kalau cerita pasal BN kira kalah teruk…

  • bangKano
    May 7th, 2013 at 4:43 PM

    Hang tu bujuk saja nak menipu diri sendiri jerrr….kalo hang bepikiaq secagha kritis mesti nampak unsuq unsuq kelojikan nya berdasaq kan senario & lanskap politik selepas PRU13 ni.

    Lain la hang tu spesis tongong tak tau nak menerima hakikat. UMNO semakin berrtambah kerusi parlemen & dun tapi PAS & PKR semakinn bekughangan,hangb tgak kajim ka keputusan PRU13 yang tesiaq kat media pwerdana..? Ohhh..aku lupa hang memang taksub baca kat Harakah & Suara Keadilan mana ada tesiaq semua data keputusan semua tu kan….kan…kan

  • bujuk
    May 7th, 2013 at 4:50 PM

    Mana Najib berani… nak laksanakan hudud untuk umat islam SAHAJA pun tak berani. Inikan pulak nak kacau sekolah cina. Mimpilah…

  • bujuk
    May 7th, 2013 at 4:59 PM

    Ulas pasal t’ganu pulak boleh?
    Y Azhan (PKR) menang lawan dengan MCA kawasan Bandar yg. majority cina?
    Kedah tu sebab ada tunM dan last minit najib guna Mukhriz jadi MB. Selain jutaan pelaburan…

  • bujuk
    May 7th, 2013 at 5:00 PM

    hang masih beli barang d kedai cina ke tidak?

  • bangKano
    May 7th, 2013 at 5:14 PM

    Sapa kata BN dah kalah teghuk…? Hang tak baca ka statistk keluaran SPR kata BN meraih 133 kerusi federal. Walo pun BN dah ekhilangan 7 kerusi tapi dah puun bentuk kerajaan. Kalo di rinci lagi UMNO dah capai kejayaan besaq dari 79 kerusi dalam PRU12 ka 109 pada PRU13. Pertambahan sebanyak 30 kerusi banyak tuuuu…

    Lagu mana plak PR…?

    PRU12: PRU13:

    DAP = 28 DAP = 38 ( + 10 )
    PKR = 31 PKR = 30 ( – 01 )
    PAS = 23 PAS = 21 ( – 02 )

    Nampak nya DAP dah untung besaq dalam PRU13 ataih ketololan melayu PKR & PAS.DAP dapat tambah 10 kerusi tapi PKR & PAS dapat apa…? PAS dah hilang 1 negeghi kat Kedah….bodo nya PAS bergabung ngan parti sekular tapi depa yang rugi habih….DAP tetap kekai di Penang. Kat Selangoq apa ceghita plak…? Sungguh pun Selangor dapat kekai kat PR tapi yang berkuasa DAP berkongsi ngan PAS ( DAP 15,PAS 15 & PKR 14 ). Jadi sapa yang layak jadi MB PAS ka ato PKR…? Aku berdoa biaq la calon PAS yang jadi MB Selangoq keghana depa tu bersih dari rasuah,salah laku moral & waraq plak. Semoga Selangor dapat di besih kan dari unsuq unsuq maksiat yang banyak tumbuh rumah urut,pelacoran & perjudian selama wakil calon PKR jadi MB nya. PAS ada la isle…..

    Ada berani ka mau nafi….?

  • melayu
    May 7th, 2013 at 5:27 PM

    Risau hati saya mengenangkan nasib putrajaya sbl PRU13 aritu, asakan pembangkang cukup kuat. manifestonya cukup membuatkan golongan melayu marhain terkasima. dah la pencabarnya anak emas PAS. Tetapi alhamdulillah org putrajaya bukan saja bijak malah anda lah org melayu sejati dan tulen. Smuga menjadi contoh kpd melayu-melayu di Shah alam, bangi dan selayang. “tak da sapa yg boleh mengubah nasib kaumnya sendiri kalau bukan kaumnya sendiri”. Jgn salahkan cina racist tp salahkan kita (melayu) ni krn tdk racist dan selalu bertoleransi!!!

  • gambus
    May 7th, 2013 at 5:39 PM

    nik ajis sampai dah tak jadi MB sendiri takut nak laksanakan hudud kat kelantan , munafik kau ni dengan nik ajis tu … sembang lain kali laa bujuk hahahaha

  • gambus
    May 7th, 2013 at 5:40 PM

    kita orang Melayu perlu berani memberi pendapat , kalau DAP dah melalak macam anjing nak itu ini untuk bangsa mereka dan menentang Islam yang telah dinobatkan dalam perlembagaan dan tetap tak digelar racits !! kita juga perlu berani !

  • gambus
    May 7th, 2013 at 5:57 PM

    hudud ?? dekat kelantan hudud dah diluluskan DUN , tapi nik ajis menipu dan memfitnah macam orang takde agama konon Tun M menghalang dia buat …

    Kat Selangor aku nak tgk apakah disco dan rumah urut dan kedai nombor akan ditutup .. mari kita lihatt !!!

  • gambus
    May 7th, 2013 at 5:59 PM

    bujuk ni bab menipu dan memfitnah dia pandai laa , bab membaca cari ilmu memang bodoh !

    sebab menipu dan memfitnah dihalalkan oleh PAS

  • gambus
    May 7th, 2013 at 6:01 PM

    kau je yang kena tipu bujuk .. ayat lain kali jee laa memang sesuai untuk kau hahaha .. agak2 kau siapa PM sekarang dan siapa MB kedah sekarang hahahaha

  • gambus
    May 7th, 2013 at 6:06 PM

    Kedah tu dah memang semua pilih Mukhriz jadi MB , baik kau risau pasal MB selangor .. adakah disco , pusat urut dan kedai nombor masih wujud diSelangor hahahahaha aku nak tgk semua ni bujuk , mampu kee PAS tutup kakakaka atau sememangnya PAS ni adalah manusia munafik seperti amalan kau

  • dsR
    May 7th, 2013 at 6:55 PM

    sapa kata melayu bodoh.. tengok mcm mana seorang melayu bernama anuar telah berjaya menipu berjuta2 orang cina di malaysia…
    eh jadi ke Anuar nak angkat sumpah PM.. sultan kiram dah panggil tuu.. hahah

  • penghulu
    May 7th, 2013 at 6:57 PM

    mujur jugak ada orang macam anuar..sekurang2nya kita tahu sebenarnya cina tak suka melayu dan akan belot pada melayu.. kita dah lama kenal sapa anuar ni..terimalah 5 tahun akibatnya…

  • sungai_siput
    May 7th, 2013 at 6:59 PM

    bujuk

    laa ni satu malaya bagi 2 gelaran kat hang

    1.pengkhianat agama islam dan bangsa melayu

    2. agen cina DAP…. agen british pun org menyampah apakan lagi jadi agen cina ye dak juk….

    juk
    sapa PM malaysia hah, cina ka melayu la ni??

    Bila anwar nak angkat sumpah jadi PM?
    Jadi dak nuar p ngajar kat Oxford university….. juk english nuar banding dgn anak murid aku , macam sampah busuk juk….

    lagi mau kencing boleh jadi lecturer kat oxford U

  • sungai_siput
    May 7th, 2013 at 7:03 PM

    batul tu bang karno

    bujuk salah satu agen cina DAP kat sini, kita layan aje lah dia, orang melayu lain kat ukeliling dia sure pulau kan diam tu pasai dia datang sini

    orang kalah biasa nya macam tu lah

  • sungai_siput
    May 7th, 2013 at 7:06 PM

    hang dah kalah lah juk, terima lah hakikat melayu tak undi PR, sbb PR kristian nak dakwah anak orang melayu guna kalimah Allah

    akan tetapi rancangan Allah azawajalla lebih hebat dari pakatan kristian hang bujuk

    menang UMNO/BN ni pun Allah yg izin kan juk

  • sungai_siput
    May 7th, 2013 at 7:08 PM

    hahahaha

    “lain kali lah juk”

    kami tak kan ‘UBAH’ kalimah Allah ada 3 sekutu

  • sungai_siput
    May 7th, 2013 at 7:10 PM

    hahahaha

    memang kelakar lah bro gambus bujuk ni

    sibuk pulak dia nak jaga negeri yg BN menang pulak ya….muka tak malu sungguh

  • raplahjingaa
    May 7th, 2013 at 7:33 PM

    hehe..buj betul tak ramalan aku ???
    Betul kan ?

    Nampaknya buj lagi lima tahun lah hang kena buat fitnah, peeh ! lama lagi tuuu..

    see buj…atas kehendak Allah swt jugak BN masih mengusai negara, atas kehendaknya jugak terurai pengkianatan orang cina pada agama dan bangsa melayu, dan atas kehendaknya jugak cai macam hang di tipu oleh anwar kemudian di tipu sekali lagi oleh DAP.

    supaya hang dapat melihat…tapi sayang, hati hang terlalu hitam.

  • melayu
    May 7th, 2013 at 7:36 PM

    jangan kasi muka sama depa x de cina pun parti melayu boleh tubuh kerajaan..nih semua damege control jer nak kasi sejuk balik hati org2 melayu…kasi bakar….

  • raplahjingaa
    May 7th, 2013 at 7:50 PM

    Puak ni matematik dari dulu memang depa failed !!

    buj..bila kita nak buat bantahan penipuan SPR di selangor, Penang dan Kelantan ?? kalau hangpa nak buat hang bagitau kami kat sini, kot-kot boleh kami pi peramai !!

  • raplahjingaa
    May 7th, 2013 at 7:52 PM

    Tak tentu jugak..cell pondan tua tu dalam PAS terlalu ramai..depa akan pastikan ianya gagal.

    Kalu si tua tu padam dan haron din naik…mungkin ada harapan walaupun tak banyak.

  • Deen
    May 7th, 2013 at 7:52 PM

    Senang saje, BN terutama UMNO mulai sekarang daftarkan pengundi melayu dan bumiputra di bandar2 besar kerana ramai org2 melayu/bumiputra tinggal di bandar. Jgn suruh lagi sesiapa yg tinggal di bandar mengundi di kpg2 sebab di kpg2 UMNO memang menang. Apabila sudah ramai @ lebih separuh pengundi melayu/bumiputra berdaftar di bandar letaklah calon melayu/bumiputra bertanding jgn harap kpd calon cina lagi, saya fikir masa itu parti DAP pun akan gulung tikar kerana tiada pengundi cina membantu mereka lagi. Jgn fikirkan parti MCA ke, Gerakan ke mereka ni memang tak guna dan tak boleh diharap langsung…

  • raplahjingaa
    May 7th, 2013 at 7:56 PM

    yang kena tipu cai macam hang jer buj, kena double tipu, first kena tipu dengan anwar, lepas kena top up sekali lagi di tipu DAP.

    buj…bertambah ke kerusi parlimen PAS ? apa jadi kat Kedah ??

    BN dapat balik Kedah
    DAP dapat menambah kerusi parlimen.
    PKR akan mengetuai Selangor
    PAS ?????? hahahahahahaha..

  • raplahjingaa
    May 7th, 2013 at 8:16 PM

    Yup….laungkan kembali semboyan satu negara satu sistem pelajaran !!

  • anti maksiat
    May 7th, 2013 at 8:43 PM

    tu sbb anwar dah kantoikan video dia. klu tak PAS mesti dapat tambah kerusi parlimen.

    kui..kui..kui…

  • Hamba Ar Rahman
    May 7th, 2013 at 8:53 PM

    Kalau hang perati komen2 Bujuk…semuanya berbunyi macam malu2 kucing…sbb haritu konfiden sangat depa nak menang…siap boleh cakap kalau PR menang habislah semua org2 BN akan dihukum…konfiden giler…hah skang dah terhegeh2 masuk sini macam malu2 kucing…komen pun dah macam takda taring…

  • anti maksiat
    May 7th, 2013 at 8:56 PM

    mana boleh berkurang.
    nanti mustopa ali si spender besaq putih nak beristirehat tak de tempat.

  • Zul ajoy
    May 7th, 2013 at 9:26 PM

    Ko tak kira pulak Anwar labur berapa juta kat permatang Pauh ke bujuk????

  • alfie
    May 7th, 2013 at 9:58 PM

    Kita patut tanya pukimak Dong Zhong di mana janji dia untuk menyokong BN! Liamak punya cina.
    Sudah lah Najib bagi kat sekolah mereka macam2 last sekali Dong Zhong liwat UMNO.

  • Hadi Suhaimi
    May 7th, 2013 at 10:41 PM

    saudara ku dlm pas’ sedar lah oleh kamu bahawa dap telah menghianati pas dgn tidak memberi undi pd calon pas. jadi kenapa nak bersama lagi?

  • tamingsari
    May 8th, 2013 at 12:25 AM

    jangan percaya la weeei. semua perancangan DAPig ini dah diatur untk jangkamasa panjang. bukan hanya untk GE13, tapi untk GE14, GE15 dan seterusnya. ingat lagi projek Tanjong di PPinang. walaupon DAPig tak dapat kuasai kerajaan sekarang, tapi mereka akan teruskan dengan projek mereka. salah satunya ialah dengan rekrut lagi ramai melayu mcm ariff sabri kedalam DAPig, supaya dia diterima oleh Cina (sebab mewakili parti Cina dan org melayu pon dah rasa ok untk undi dia). Raub adalah satu eksperimen. Cina tak takut bagi India atau Melayu menang atas lambang roket asalkan mereka2 ni ikut cakap Tokong. sama mcm PPP di Singapura.

  • jawa totok
    May 8th, 2013 at 12:25 AM

    Awas, kenyataan bujuk ni macam kenyataa Red Bean Army… Seorang memprovoke cyber

  • jawa totok
    May 8th, 2013 at 12:32 AM

    Hamba Ar Rahman… Kata2 mu bagai seorang tabib terakhir melayu… aku terpesona membaca bait-bait komen mu… ceh wah

  • melayu bangkit
    May 8th, 2013 at 2:12 AM

    MARILAH KITA BERSAMA-SAMA BERTAFAKUR SEJENAK ,DAN BERMUHASABAH DIRI KITA SEJENAK ”

    RAHSIA DI DALAM RAHSIA
    TIDAK MARAH
    TOLONG ORANG JADI SIHAT DAN KAYA
    KITA AKAN JADI LEBIH SIHAT DAN KAYA
    TOLONG KELUARGA ORANG JADI LEBIH SIHAT
    DAN LEBIH KAYA BERSAMA
    DENGAN KELUARGA KITA AKAN JADI LEBIH SIHAT DAN LEBIH KAYA
    KESIHATAN+KEKAYAAN =SAMA
    TOLONG MENOLONG
    +
    KASIH SAYANG SESAMA MANUSIA ADALAH TANDA TUHAN SAYANG DIRI KITA
    =
    “PEACE AND HARMONY”
    TIDAK MARAH

  • brother_borak
    May 8th, 2013 at 2:28 AM

    Setuju. Ini semua adalah rekaan untuk menyedapkan hati orang Melayu. Hati orang Melayu mudah dipujuk. Sekarang ni tengah marahkan cina. Baru lebih kurang 3 hri lepas mengundi. Lagi 3 hari senyap balik. macam taik ayam. Masa hangat berbau bila dah kering hilang bau. Itulah Melayu. Mudah lentur.

  • gorgon
    May 8th, 2013 at 2:49 AM

    kalau menang macam mana pun x pa..3 bas bawak bangla p undi.tapi lepas kira semua tetap kemenangan kat puak PR sial ni,gerenti x jadi isu…puji melambung lagi SPR ni ada la..

  • apek
    May 8th, 2013 at 4:18 AM

    Siapa yg janjikan pemberian duit lebih banyak? BN ke PR?

    Kalo Kaum Cina pentingkan duit, sudah undi BN. Cina sudah tahu mca & gerakan takkan masuk kabinet kalo kalah teruk.

    Jika betul2 mata duitan, malah pentingkan jawatan, mengapa kaum cina sanggup tolak undi terhadap bn?

    Sbb maruah lebih penting drpd duit & janji2.

    Lagipun, kebanyakan kawasan bandar yg dikuasai oleh kaum melayu dimenangi oleh PR. Cuba siasat sebelum komen.

    Fikirkan.

  • Jinkun
    May 8th, 2013 at 4:19 AM

    tak usah cakap lah ditipu oleh nuar kalau hati sendiri mahukan kuasa politik dipegang oleh kaum cina tu sendiri. ini adalah mainan pemimpin gerakan dan juga mca. pru 12 presiden gerakan tak bertanding. pru 13 presiden mca tak nak bertanding. apa maksud semua tu??? ini adalah plan kaum cina utk serahkan undi cina pd dap. mca dah umum sebelum pru lg kalau kalah teruk tak nak jawatan dlm kabinet. serampang 2 mata. memang mca dah agak BN akan kalah sebab undi cina utk dap. tapi Allah maha kuasa BN masih diberikan kuasa utk meneraju msia. terlajak perahu boleh undur, terlajak kata tanggunglah sendiri. jawatan kabinet utk sbh dan srwk perlu ditambah, jgn pula nanti sbh n srwk berpaling tadah. kukuhkan ekonomi bumiputra dan kaum india yg masih jauh ketinggalan.

  • Jinkun
    May 8th, 2013 at 4:39 AM

    sekarang tak perlu takut utk kata kita racis. biaq pi depa nak kata racis ke apa ke, janji tanah melayu ni harus dipertahankan oleh melayu islam sejati. siapa lagi kalau bukan melayu racis yg nak pertahankan bumi melayu ni??? nuar??? rapussy?? lks??? jgn haraplah. yg depa pentingkan adalah kuasa dan wang. keistimewaan org melayu yg termaktub dlm perlembagaan pun nak dihapuskan oleh kaum sendiri. sedarlah sikit wahai cina2 yg tak kenang budi, keistimewaan org melayu adalah tukar ganti utk kewarganegaraan pendatang dr tanah besar china. jgn pula bila dah jd warganegara senang2 nak hapuskan apa yg telah dipersetujui.melayu menjadi racis adalah hak melayu kerana ni adalah tanah melayu. kalau cina nak jd racis sila berambus balik negara china.

  • Manik Urai
    May 8th, 2013 at 6:51 AM

    Setuju sangat sangat. Orang Kelantan di KL contohnya, tak perlulah berpesta balik kampung. Tolonglah BN untuk kurang majority kemenangan besar besaran DAP di kawasan KL ini.

  • ghaz
    May 8th, 2013 at 7:23 AM

    Cina kena tipu? Tak cayalah kan Cina keparat ni bijak dan lebih pandai dari Melayu? Takkan tak tahu menilai. Hakikatnya bangsa ini memang tak tahu berterimakasih dan racist kalau adapun hanya sedikit. Buy Chinese Last! Malays Power!.

  • ghaz
    May 8th, 2013 at 8:03 AM

    Setuju sangat. Aku memang anti bangsa ni sejak azali kerana tak tahu kenang budi dan biadap. Depan baik belakang lain cerita. Kalau tak ada kepentingan untuk depa langsung tak respect pada kita. Sebab tu aku sanggup hantar 2 org anak aku belajar kat SJKC dan dapat menguasai Mandarin sehingga darjah 5. Lepas tu aku transfer balik ke SK. Sekarang anak-anak aku kat sekolah asrama penuh Seri Puteri, Cyberjaya dan Sekolah Sultan Alam Shah, Putrajaya. Supaya akan datang
    anak aku tahu agenda mereka.

  • Jesse Labu
    May 8th, 2013 at 11:27 AM

    iyea lah tu cina kena tipu dgn anwar… Apa yg depa undi tuh dah jelas menunjukkan apa yg diorg mahukan. Nak pusing alik mana lagi…

  • Jesse Labu
    May 8th, 2013 at 12:00 PM

    lnilah Masanya!!!

  • Mat Panjang
    May 8th, 2013 at 4:18 PM

    Orang Cina tak mahu duit? Orang PAS dan semua orang mahu duit. Ada yang kata “Dia bagi kita angkatlah. Tetapi kalau Anwar dan DAP janji boleh UBAH kita pangkahlah. Cuba-cubalah.”

  • Mat Panjang
    May 8th, 2013 at 4:31 PM

    Orang Melayu, keluarga Melayu yang tinggal di bandar dan bandaraya mempunyi fahaman dan pendirian yang betrbeza-beza tentang pentadbiran, pemerintahan, politik dan pimpinan.

    Mereka bukan sahaja baca eletronik media mereka pun baca The Star, NST, bercampur gaul dengan kawan-kawan dari berbilang kaum dan pelajaran serta pendidikan.

    Ada yang berusaha sendiri, perniagaan sendiri, bekerja dengan swasta. Ada pula yang masih tetap dengan sikap mendapatkan bantuan Kerajaan, bekerja dengan Kerajaan, ada gaji bulanan, ada pencen.

    Our approach and our explanation and briefing to these different types of people is different. Their levels of understanding and acceptance is different.

  • Hamba Ar Rahman
    May 8th, 2013 at 8:29 PM

    Tak per laa kalau orang Kelantan di KL tu undi BN…kalau depa undi DAP lagu mano pulok…ekekeke

  • Hamba Ar Rahman
    May 8th, 2013 at 8:42 PM

    Ghaz…saya tidak rasa tuan anti kepada bangsa ini…jika benar tuan anti..tuan pasti tidak menghantar anak tuan ke SJKC…tidak seperti caya nun alip..mereka memang benar2 racist…buktinya…mereka tidak mahu menghantar anak mereka ke SRK dan memilih menghantar ke SJKC…mereka tidak mahu belajar bahasa Malaysia (tak semua, terpaksa pun kerana untuk ambil SPM)..begitu ramai ah so 2 dan ah pek 2 yg tidak tahu bercakap bahasa kebangsaan di hospital dan klinik kesihatan….ketika mengambil ubat….kita bangsa melayu sebenarnya tidak sekejam dan racist seperti yg dituduh…kerana istimewanya bangsa melayu ini…selain lahiriah mereka penuh dengan adab sopan…tapi kita dilahirkan automatik Islam…kerana itu kita dapat melatih diri dan jiwa kita dengan nilai2 murni…sangat jarang kita bertemu seorang melayu yg sangat kejam kecuali dari spesis sakit mental….sebusuk2 melayu yg normal…kita tidak akan membiarkan jiran mati kelaparan…walaupun dia caya nun alip…saya tak rasa tuan akan biarkan…jadi….kita tidak seperti yg mereka dakwa…kita tidak membenci pun mereka…kita cuma menjaga hak kita dari dirampas…berbeza dengan mereka yg semakin hari semakin tamak dan mahu semua hak kita supaya diberi sama rata..dalam Islam…jika rumah kita dimasuki perompak…dan kita mati kerana mempertahankan harta benda kita…kita dikira mati syahid…maka tidak salah lah jika kita cuba menghalang mereka merampas hak kita (tanah tumpah nenek moyang kita)….kerana kita bukan sahaja mempertahankan bangsa dan tanah kita…tapi kita sebenarnya mempertahankan agama kita…kerana kita tidak mahu melayu di masa depan bukan lagi automatik Islam…wallahualam…

  • Hamba Ar Rahman
    May 8th, 2013 at 8:59 PM

    Setakat duit dari BN tu berapa sangatlah apek oii…orang Cina bukan nya bodoh…kalau depa undi DAP dan DAP berkuasa…mereka boleh dapat untung yg jauh berlipat ganda dari undi BN…bukan sahaja dapat lebih…siap boleh ambil dan kaut semua sekali…kita komen bukan sebb kita baru hidup 3 hari, atau 3 bulan atau tiga tahun…kita komen kerana kita sudah belajar sejarah dan peradaban Cina ni dari sebelum mereka datang dengan crew laksamana Cheng Ho…sampai ke Yap Ah Loy…sampai lah ke LKS…dan lepas ni ada lagi junior2 mereka yg akan lahir dan meneruskan perjuangan membina sebuah China state (republik) di asia tenggara ni…mereka sudah tidak berminat dengan China town…it is nothing…they want more…they are so greedy…so they want more…so..before u ask the malays to think before commenting…u better halt and ponder upon why we say and comment such things…we malays never disturb the chinese…we just want to share what we ought to share and live together in peace…so…if u guys start playing tricks…don’t think that we are just going to sit around and watch…next, we can rest assure that Malaysia is not going to be a better place to live in anymore…..

  • bujuk
    May 8th, 2013 at 11:13 PM

    takkan cina mampu bagi PAS 15 kerusi d s’gor, kalau takda undi melayu?

  • bujuk
    May 8th, 2013 at 11:16 PM

    secara keseluruhan undinya PR dapat 5.6 juta dan BN dapat 5.3 juta. Siapa banyak… mungkin PR silap, majority undi bukan majority kerusi. Yg. penting negeri paling kaya gagal d tembusi Najib dan konco2 nya…

  • bujuk
    May 8th, 2013 at 11:18 PM

    kerusi parlimen berkurang 2 tapi kerusi DUN bertambah banyak… d s’gor je tambah 8.

  • raplahjingaa
    May 8th, 2013 at 11:21 PM

    pujuk lah diri hang buj…pujuk lah.

  • bujuk
    May 8th, 2013 at 11:23 PM

    hehhehhhh…
    hairan aku umno tambah 30 kerusi sedang PAS & PKR kurang 3 kerusi. Umno rompak kerusi mana pulak banyak sangat. Kalau menang sebab br1m… tak payah la gebang tinggi sangat. PR boleh bagi lebih banyak… tapi kita tak suka rasuah rakyat untuk undi.

  • hang tuah
    May 8th, 2013 at 11:41 PM

    Statement meghapu n perkauman serta rasis dari bujuk yahudi…pr bagi bangsa kafir menguasai parlimen malaysia bolehlah..rakyat dah bosan…pr banyak sgt dolak dalik….tak suka rasuah tapi diberi rasuah untuk pecahbelahkan rakyat..jahat bujuk nih….

  • hang tuah
    May 8th, 2013 at 11:43 PM

    Statement meghapu n perkauman serta rasis dari bujuk yahudi…pr bagi bangsa kafir menguasai parlimen malaysia bolehlah..rakyat dah bosan…pr banyak sgt dolak dalik….tak suka rasuah tapi diberi rasuah untuk pecahbelahkan rakyat..jahat bujuk nih….

  • celik hati
    May 9th, 2013 at 12:02 AM

    setuju.. bangsa kita terlalu berlemah-lembut.. semua yang mereka nak kita beri..
    tapi kini terbukti niat sebenar mereka, mereka tidak mengiktiraf ketuanan kita selama ini

    Bangsaku bersatu dan cemerlang di dunia & di akhirat.. insyaAllah.. aminn..

  • celik hati
    May 9th, 2013 at 12:07 AM

    ya AYUH KITA LAUNGKAN.. kita juga harus mempertahankan hak kita..

    Berani kerana benar!!

  • celik hati
    May 9th, 2013 at 12:11 AM

    Beli barang melayu dahulu!!! barang lain kemudian..!!!

    hidup Melayu..hidup Islam.. aminn..

  • fendy
    May 9th, 2013 at 1:36 AM

    terbaik lah bro..

  • tompang skaki
    May 9th, 2013 at 5:27 PM

    wow..smangt baca komen2 org kita..syukur la..bila kita2 da sdar..buat la yg terbaik..erat kan silaturohim..kuat kan smangt..jaga ngeri kita bersama.gn sampai berpeca Bela..org lain ambil kesempatn kita yg rugi..tkde pinggan yg tk retak ni kan kita manusia…

  • ku2
    May 9th, 2013 at 11:21 PM

    padan muka cina..selalu tipu org..INI KALILAH cina ditipu nuar..hehehe

  • ku2
    May 9th, 2013 at 11:30 PM

    ko apa melalak ni bujuk..LAIN KALILAH ..lu pegi mampos lah ngan cina..

  • mat gong
    May 10th, 2013 at 12:08 AM

    mungkin lebih 90% senjata awam yg berlesen dipegang olih mereka. kerajaan perlu kaji yg sabenarnya dan bertindak sewajarnya..

  • mat gong
    May 10th, 2013 at 12:18 AM

    maklumat ni mungkin sahih, ttp mungkin juga usaha terancang mereka untuk melembutkan kemungkinan2 tindakkan tegas kerajaan yg dijangkakan untuk memperkasakan yg menyokong dan buah keras thd kumpolan2 yg memboikot.

  • mat gong
    May 10th, 2013 at 12:29 AM

    selagi pok nik ada, jangan buang masam dan tenaga mngharap harapkannya sangat. lebih berfaedah usahakan bagaimana orang2 pas bolih sedar sbg orang siuman…..

  • bujuk
    May 10th, 2013 at 11:22 AM

    tak lebih banyak dari pelaburan Dr.Mazlan… calon BN paling bersih.

  • bujuk
    May 10th, 2013 at 11:27 AM

    BN ramal dapat 2/3 dan tawan s’gor. Kenyataannya hanya menang mudah dengan berkurang 7 kerusi dan kalah teruk d s’gor.

  • dotdot
    May 10th, 2013 at 3:07 PM

    mu nok kene ludah ke gan nicky aziz,,,,heheheh

  • hang tuah
    May 10th, 2013 at 3:30 PM

    memang pr silap..dan negeri paling kaya akan di lapah serta diratah oleh puak2 pakatan haram jaddah dan sekutunya sampai tak tinggal tulang pun…JAHANNAM punya PR..PERKAUMAN DAN RASIS

  • hang tuah
    May 10th, 2013 at 3:34 PM

    KEMPEN JHANNAM PAKATAN HARAM JADDAH telah bermula..kemungkinan serangan memburuk2kan kerajaan dan melayu akan dilakukan…..kemungkinan syarikat2 kepunyaan bumiputra akan diserang dan di jatuhkan oleh puak2 PAKATAN HARAM JADDAH ini termasuk orang melayu sendiri..

  • anon
    May 10th, 2013 at 4:43 PM

    hadi awang kono turun ganti yg baru boleh bersatu melayu kalau tak jgn haraplah. pasal dielah perpecahan terjadi dan tak kan bersatu. percayalah bile umno & pas bersatu on the sport pkr lumpuh.

  • malay dilema
    May 10th, 2013 at 10:37 PM

    Guano nik ajis nak ludoh oghe…tak dan dio ludoh oghe ludoh dulu…pok nik jale pun tak ghak doh…oghe dok papah hulu hiler….ado ati nak buak jahak lagi tu…tobat loh semetagho ado maso…

  • AJ
    May 11th, 2013 at 1:42 PM

    SAYA ADA BEBERAPA KOMEN: (1) Camana kita nak lancar & amalkan BUY CHINESE LAST sedangkan semua perniagaan di Malaysia dikuasai oleh Cina? Sebagai contoh, cukong yang merupakan 5% rakyat Indoneisa menguasai seluruh ekonomi Indonesia. Lagi pun sikap orang Melayu memang suka berhabisan di kedai Cina daripada menyokong perniagaan anak bangsanya sendiri kerana mereka akan dengki & cemburu jika anak bangsa Melayu sendiri naik & maju. (2) Kesian SPR Malaysia yang menjadi sasaran & tohmahan pembangkang yang menjijikkan di negara anda. Untuk ketelusan & memuaskan hati semua, lain kali ambillah pihak SPR dari Singapura untuk menguruskan pilihan raya di Malaysia. DAP pasti tidak akan membuat tuduhan kerana SAYANGKAN Singapura manakala PKR & PAS juga tidak akan membuat tuduhan kerana TAKUTKAN Singapore!

  • raplahjingaa
    May 11th, 2013 at 2:24 PM

    menang 1-0 ke, 12-0 ke, 2-1 ke….tetap menang, yang kalah dok sebelah sana…kawasan yang kalah, kawasan pembangkang !!

  • raplahjingaa
    May 11th, 2013 at 2:26 PM

    undi melayu sikit undi cina yang banyak…tu kenyataannya, cuba hang buat homework sikit.

  • hang tuah
    May 12th, 2013 at 9:04 AM

    hudud lagi….nak mampos ka hang ni bujuk….kena tembak jugak hang ni dengan sahabat karib hang DAP.DAP dah tambah kekuatan perisai menangkis hudud hang bujuk kat parlimen..jangan memandai2..sudah2lah tu bujuk…

  • chemanchemut
    May 12th, 2013 at 6:13 PM

    Sebenarnya orang cina tak merah padam ditipu oleh an-war dan isu ini tidak timbul.Mereka lebih yakin bahawa an-war akan berjaya mengambil kedudukan di putrajaya pada PRU13.Kalau kita kaji pilihanraya kecil sebelum ini parti pembangkang menang dikawasan majoriti cina ,oleh yang demikian kenapa kita masih percaya bahawa mereka akan mengundi BN pada PRU13?,sehubungan dengan ini kita harus menumpukan pengundi melayu dan bumiputera, undi kaum india mungkin boleh diharap sikit sikit aje tapi tumpuan pada kawasan majoriti melayu yang dikuasai oleh PAS dan PKR, macama dinegeri Kelantan kita tak boleh harap sangat, fikirkan temapat temapat yang lebih boleh dijadikan fixed deposit. Sebenarya dalam isu ini melayu yang kena tipu bukan orang cina.

  • DataCode
    May 13th, 2013 at 5:09 AM

    Boleh cakap cina kena tipu dengan Anwar,,tapi pernahkan pula dengar cina begitu gembira kerana depa dapat menunjukkan taring pada BN..

  • anoi
    May 13th, 2013 at 8:31 AM

    lupekan sibangsat itu akan kata spr singapura kena suap dlm senario ini seeloknya cokau simalaun ni beri pendawaan jatuhkan hukuman penjarakan dia kalau terbukti salah baru aman … yg lagi seko hantu raya pun kena cara sama jugak … sebab dialah mastermind behind these liar ajenda.

  • Mazlan
    May 14th, 2013 at 4:06 PM

    Ingar cina pandai tapi bodoh betul cina ni ikutt anuar aljuburi

Who Linked To This Post?

  1. Media Shah Alam – KAH! KAH! KAH! CINA KENA TIPU DENGAN ANWAR…!!! KAH! KAH! KAH!

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!

© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.