Menu Utama

Khalid Jadi Gila Bila Pakatan Ramal BN Menang 32 Kerusi Di Selangor

Tan Sri Khalid Ibrahim hampir gila dan terpaksa membuat cerita kartun kononya UMNO akan menerbangkan 130 ribu pengundi luar dari Sabah dan tentera untuk mengundi di Selangor pada 5 Mei nanti setelah mendengar laporan risikan Pakatan mengenai kekalahan Pakatan di Selangor.

Risikan politik Pakatan sejak minggu lalu memberitahu pimpinan tertinggi Pas, Dap dan PKR, bahawa BN akan membentuk kerajaan negeri Selangor dengan “simple majority” selepas pilihan raya ini. Menurut laporan tersebut BN Selangor akan menang dengan 33 kerusi Dewan Undangan Negeri.

Tertekan dengan keadaan laporan tersebut Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim mendakwa UMNO akan membawa masuk dengan menggunakan kapal terbang dan tidak akan mendarat di LCCT atau Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.

Apabila ditanya adakah beliau mempunyai sebarang bukti, beliau lantas menyatakan bahawa kenyataannya berdasarkan laporan risikan mereka. Jika beliau mempunyai risikan yang hebat tentulah Menteri Besar ini tidak perlu lari ke DUN Pelabuhan Klang di saat-saat akhir. Jika risikan beliau juga hebat tentulah beliau tidak dikejutkan dengan laporan Pakatan akan kalah di Selangor.

Apa yang khalid nyatakan ini sangat kartun sehingga sukar untuk diterima akal. Berapa kapal terbang yang diperlukan untuk mengangkut 130 ribu pengundi luar menggunakan kapal terbang? Sukar dibayangkan dan sukar dikira.

Bayangkan orang gila sebegini pun boleh jadi pemimpin mereka!

“Based on intelligence, we find Umno has carried out activities to bring in outside voters, especially from Sabah, using air transport. From our surveillance, (we find) there is a special flight left open for that purpose and landing is carried out in a specific location, and not in the usual locations such as KL International Airport (KLIA) and the Low-Cost Carrier Terminal (LCCT).”

“We are also informed of actions to bring in army voters from Sabah and Sarawak. This is weird as army personnel and their families are listed as postal voters,” Khalid said in a statement.

He also accused Umno of increasing the number of identity cards it is allegedly handing out to foreigners from Indonesia, Myanmar and Bangladesh.

He claimed that Pakatan was informed by the group concerned that the foreigners were issued with MyKad on the condition they pledged to vote for the BN.



« (Previous News)



43 Komen to Khalid Jadi Gila Bila Pakatan Ramal BN Menang 32 Kerusi Di Selangor

  1. sungai_siput says:

    sepatut nya khalid bagi sokongan padu pada BN semula, bila sumber risikan PR mensahihkan kemenangan BN di selangor semula, insyaAllah, itu lah juga yg hangat di perkata kan dan di perbual kan di kalangan pengundi selangor sekarang ini, depa akan All out bagi selangor semula pada BN

    harap YB khalid tinggal kan lah anwar tu seperti yg di buat oleh sidek baba, tiada untung nya anak2 melayu kalau kita nak ikut anasir luar(singapore) yg mahukan kalimah Allah di gunakan di dalam bible yg di terjemah dalam bahasa melayu

    aku ada dengar2 cerita yb khalid ada ura2 nak jump balik dalam UMNO,aku sedang giat cari info pasai nih

    • pasteri says:

      ini semua propaganda PR nak set minda macai PR utk merusuh/buat kacau minggu PRU13 & hari mengundi ni…jaga jaga, 2/3 dunia akan sokong PR walaupun yg mengundi hanya rakyat malaysia. Kita serahkan segalanya pada Allah. Semoga kita semua terus dlm rahmat & keampunannya. 1 Malaysia. Tolak tangan asing!!!

    • Dyemz says:

      ni ahli politik yg separuh sedar…lupa dan ingat….ckp pun overriding…tiada ketepatan….xde buat homework…utk memajukan rakyat…

  2. Cfu says:

    Bahlul punya Khalid. Pesawat terbesar Airbus mampu bawa 150 penumpang. Bayangkan untuk angkut 130,000 pengundi terpaksa guna sebanyak 866 buah Airbus. Gila…..

  3. freemalaysiakini says:

    Webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan

    Freemalaysiakini2.com

  4. baba says:

    jeneral kera tu ke ketua perisik pkr,hahahaha. lawak sungguh la kera2 pkr, tunjuk gambar airasia la , mas la bawa pengundi.bengong.

  5. bujuk says:

    D taman aku…
    UMNO guna dewan org. ramai jadi bilik gerakan. Dah tu guna pekerja asing buat kerja pasang poster dan lain2… sedangkan Polis kata tak boleh. Jadi tak mustahil orang asing akan jadi pengundi 5 mei nanti.. biarlah Allah membalasnya jika menipu kerana tipu daya Allah tidak terlawan.

    • gambus says:

      aikk dulu kau kata dulu kat bahagian ulu sampai takde saloon melayu , sekarang kata duduk taman pulak ??? alahaaiii kalau dah kaki penipu sapa mau percaya kau lagi bujuk oiii !!!

      kat tempat aku Pakatan pun guna dewan orang ramai bujuk , tukang tampal poster pun ramai orang asing !!!

    • pasteri says:

      Dei paria…55 tahun merdeka dalam, lu satu kali kasi bukti itu luar punya orang ada undi ini dalam elektion punya. Lu satu bukti pun tarak mari kasi, lu punya hati manyak busuk itu pasal lu panggil lu punya nama bujuk. Itu busuk punya bujuk…

      • bujuk says:

        mana keputusan siasatan suruhanjaya IC sabah???
        TunM sendiri ngaku ada bagi IC pada pendatang, malah pegawai pendaftaran dan SPR sediri mengaku terlibat bagi IC dan daftar undi… siapa yg. hang nak tipu?

        • sungai_siput says:

          takyah divert issue la juk

          issue nya kat sini, perisik PR selangor habaq kat khalid dhn nuar, rakyat selangor nak humban PR dari selangor PRU13 ni nanti, insyaAllah

          sama2 kita tunggu 5hb ni nanti

        • anakbochek says:

          Bujuk, RCI IC Sabah tak habis lagi la siasatan. Macam mana nak tau keputusan. Tapi Menteri Pertahanan dah tahu siapa pembangkang yang jadi dalam kes Lahad Datu. Hehehe…

    • badrole amin says:

      org bangla tu ko jangan takut lah mek esah sebab ejen pakatan haram di setiap polling station boleh dapat tahu mereka pengundi hantu kalau bangla tu cuba nak mengundi

      sekarang ni si gagap kata lebih 100 ribu pengundi hantu tu ialah org negara kita sendiri…ko dengan kawan2 ko kena cari tempat ‘specific location’ yang si gagap kata tu

      manalah tahu BN nak daratkan pengundi2 hantu tu di kawasan ulu seperti si joned kata…cakap banyak pun tak guna pum pang pum pang kalau ko & kawan2 ko tak tolong si gagap & pakatan haram cari tempat ‘specific location’ tu

      ko tak nak pakatan haram kalah kan bujuk?

      so tunggu apa lagi jangan buang masa pergilah berkampung di kawasan ulu mulai esok hingga hari mengundi…ko tak sempat pergi mengundi pun takpe…yang penting ko dengan kawan2 ko ada buat jasa pada pakatan haram & rakyat dapat buktikan pengundi2 hantu seperti si gagap sebutkan tu wujud

    • raplahjingaa says:

      Buj, hang cakap orang asing macam tu, jauh hati mooo yang tengah dok tebang pokok buluh nak buat batang bendera DAP kat rawang.

      hang baca suratkhabar lama ke buj ??

    • sungai_siput says:

      itu kau fitnah jer bujuk…..
      10 dari cakap2 kau, satu pun tak boleh di percayai

      mudah aje, report pada pihak polis juk kalau benar lah

      apa hang ingat , pengundi malaysia laa ni senang2 hang nak tipu ka juk….

  6. […] Read the original: Khalid Jadi Gila Bila Pakatan Ramal BN Menang 32 Kerusi Di Selangor […]

  7. Mek esah says:

    Kerja2 menipu ni dah memang masak dgn umno….dulu,kini dan………ish ish ish

    • gambus says:

      mekk kat dalam ni dah berapa banyak penipuan PAS dikantoikan , sampai bujuk sendiri menghalalkan cerita putar belit dan palsu serta fitnah ni demi politik PAS hahahaha .. tipu dan fitnah ni halal sebab jatuh pada cakap poiltik kata bujuk , kakakaka

      • bujuk says:

        takkan nak jual nama orang pulak. Apa nama GAMBUS tak cukup kuat ka…
        kalau hang nak fitnah, p sorang2 jangan guna nama orang lain untuk halalkan fitnah hang.

        • sungai_siput says:

          udah la bujuk

          sampi laa , fitnah kata sapina kerajaan perancis kat najib dah di keluarkan dak laa nampak2

          mane nyea….?

          cakap APCO yahudi punya kunun, mana bukti nya..tak bagi bukti nya

          nik aziz kata dr hassan ali tak senonoh pasai tu dia di pecat, mana bukti dr hassan tak senonoh, yg ada bukti tak senonoh stopa ali spenda macam roti canai adalah

          lepas tu bagi pempuan duit ubuh dalam sampul surat, duit collection ceramah…hish jijik teman dgn akhlak korang semua

          lagi mau cakap org lain fitnah, bagi rakyat malaysia la ni, fitnah dgn PAS/PKR/DAP berspisah tiada juk

    • raplahjingaa says:

      mek hang pun try nak mohong kat sini dengan cerita minyak hang…tapi hang tak sedar, husam lagi awal mohong hang dengan cerita minyak !!

      dah la tu mek…hang basuh beras nanti jangan pulak cincai, nanti tercekik laki hang tertelan pasir.

    • zumazore says:

      yang aku tahu banyak menipu rakyat ialah PR sebab bila berjanji mereka mungkiri. cikgu agama aku kata itu perbuatan orang fasik dan pasti mendapat dosa…
      dah terang lagi bersulun mek ( mekk.. mekkk bunyi kambing! )

  8. m8 says:

    dari 01119169242

    Perak sepatutnya makmur seperti penang. Tapihak kita dirampas Zamry dan katak BeEnd. Kita anak Perak tak lupa. pastikan undi BUKAN UumNo-BeEND. Sebarkan.ABU

    • feed n kill says:

      Lagi sekor berjangkit dgn Khalid gagap..

    • gambus says:

      yang melalak macam anjing pasal 16 Mei sapa kot !!! sampai kejar ahli Parlimen BN kee luar negara guna duit rakyat tu HALAL laa pulak kan .. inilah otak bodoh Pakatan

    • pasteri says:

      ABAI boleh aku tolong sebarkan…

    • anakbochek says:

      Punca sebenar Pakatan fobia kat Perak sebab diorang beria2 kata nak tukar kerajaan Malaysia pada 16 Sept tapi Allah maha berkuasa. Diterbalikkan keputusan dengan menukar kerajaan Perak.

      Niat tak baik, hasil pun tak baik jugak. Orang PR lupa qada dan qadar Allah, buleh gugur iman.

  9. har 51 says:

    Bahol punya MB. Can’t you accept defeat instead of creating lies. Please talk with facts and proof.

  10. Nadim says:

    10 Dalil Kenapa Anwar Ibrahim Tidak Boleh Jadi Perdana Menteri

    https://www.facebook.com/notes/ahmad-uzair-mazlan/salam-perjuangan/569494146416550

  11. dkds says:

    mungkin khalid maksudkan semut atau nyamuk…kah kah kah kah

  12. Joned says:

    Aku cuma mampu berdoa agar bujuk, moo, mek esah & lain2 diberi hidayah serta diberikan kembali kerawasan akal mereka kerana percaya dengan penipuan khalid gagap tentang pengundi hantu itu konon2 akan mendarat dengan pesawat di “specific location, and not in the usual locations such as KL International Airport (KLIA) and the Low-Cost Carrier Terminal(LCCT)”.

    Apa pun jika bujuk, moo, mek esah & lain2 tetap mahu menjahilkan diri mempercayai penipuan khalid gagap itu, adalah lebih bermakna jika mereka turut sama membantu khalid gagap & pakatan haram mulai esok sehingga hari mengundi untuk mencari ‘specific location’ itu dari terus membuang masa dalam myKMU memberi komen bodoh sepanjang masa.

    Jangan lupa ambil gambar ya untuk dijadikan bukti, aku sarankan bujuk, moo, mek esah & lain2 pergi mencari ‘specific location’ itu di kawasan seperti Ulu Selangor atau kawasan ‘ulu’ lain dimana BN dikatakan akan mendaratkan pengundi2 hantu itu. Bukan sedikit tetapi lebih 100 ribu pengundi hantu dikatakan akan didaratkan!

    Aku tahu & faham kenapa si sewelan sialan khalid gagap tak kata BN akan mendaratakan pengundi2 hantu itu di KLIA & LCCT. Kalau bujuk, mek esah, moo & lain2 nak tahu jawab je kata ‘nak tahu’ nanti aku beritahu kenapa.

  13. badrole amin says:

    konpem si gagap kena demam chikugunya campur demam ‘gila B.A.B.I.’

  14. alfie says:

    Bukan kah kata kata ini yang di tunggu oleh penyokong PR unutk memulakan ‘malaysian spring’ selepas PRU13. Anwar sudah saiko penyokong PR kalau mereka kalah sebab SPR dan BN tipu mereka.There is no way Anwar can loose this election to his supporters.

  15. MatIwan says:

    Nmpknya pengundi luar yg Si Gagap kata akan terjun guna payung nati…BUJUK Fasik bole tembak guna roket dan mata lebam…hati2 jgn tersasar pada bulan eh.

  16. lofalofa says:

    Bosan tengok orang yg sama memerintah.Negara ni perlukan pembaharuan, minda baru, kerajaan baru. kalau lagi 5 tahun pun masih BN, sampai bila2 pun tetap sama. Rakyat masih di tahap yg sama. bekerja untuk membayar hutang sahaja, tapi yg di atas bersenang2. Adilkah begini? Salahkah kalau rakyat memilih pembaharuan demi masa depan anak2? Kita sendiri boleh lihat apa yg dijanjikan, kebanyakannya tidak ditepati. Why not mencari pembaharuan demi negara kita. Jangan memilih parti politik, pilihlah yang boleh meneraju negara dengan baik, hapuskan hutang, banteras rasuah, dan menaikkan taraf hidup rakyat. Klinik kesihatan masih daif dan terpaksa menumpang di balai raya, hospital shah alam terbengkalai waktu pemerintahan mereka. Apakah semua ini? Saya sangat gembira dengan selangor sekarang yg lebih banyak ceramah2 agama berbanding selangor yg dulu yg mementingkan hiburan semata. Isu air juga telah diselesaikan oleh khalid. bersusah payah beliau selesaikan kerana kerajaan pusat adalah BN. Mengapa memilih PM yang takut dengan perdebatan? Seorg pemimpin seharusnya pandai berdebat. In a nutshell, it’s time for change lah. I’m sick of seeing the same old fella in TV3, Utusan, The Star. It’s NOT FAIR.

  17. linda says:

    hidup BN!!

  18. […] Khalid Ibrahim membuat cerita bohong mengenai 130 ribu pengundi hantu yang akan diterbangkan ke Selangor, hari ini muncul Calon Ahli Parlimen Batu dari PKR telah membuat […]

  19. Kak N says:

    SYABAS, ANDA HEBAT UMNO, you’re simply the best, dulu, kini & selamanya.. Anda digeruni musuh.. perghhh..VOTE for BN…

  20. Dapigs says:

    Byk ceramah agama di sgor?? Biar betul…ceramah politik yg byk..umah urut n spa x yah cite lah..psl isu sampah kat Ampang nie pon x setle lagi..agak2 lah kalo nak ckp..si zuraida aka mak lampir tu dah 7 kali renovate umah..ko tanyalah penyokong2 die sendiri..5 tahun cukuplah tuk fuckatan..aku benci manusia yg pandai berjanji..ustaz aku kate munafik kalo janji x ditunaikan…

Leave a Reply