Menu Utama

Dulu Langkah Mayat, Sekarang Tanding Guna Lambang PAS

TRANSFORMASI parti PAS dari sebuah pertubuhan yang memperjuangkan Islam ‘tulen’ kepada parti caca marba yang hilang arah tujuan, hari ini memasuki era baru apabila Kit Sing dan Karpal Singh diumumkan oleh Teresa Kok akan bertanding menggunakan lambang PAS dalam pilihanraya akan datang.

Kenapa Teresa Kok yang umum, bukan mana-mana pemimpin PAS, itu agak sedikit musykil.  Paling tidak, bintang  porno terbaru parti tersebut, Musekstafa Ali sepatutnya mengumumkan keputusan tersebut pasal dia Pengarah Pilihanraya PAS Pusat.

Perkara itu bagaimanapun tidak berlaku, Teresa Kok yang baru ini sebat duit ibu-ibu tunggal pulak yang buat pengumuman tersebut bagi pihak PAS.  Agaknya ini pun sebahagian tranformasi PAS – menjadi lembu kepada DAP secara terang-terangan.

Penulis nak lupakan Kit Siang dulu pasal maklumat perisikan dari CIA, FBI, MI6 dan sebagainya menunjukkan dia akan tewas di Gelang Patah dengan majoriti yang jauh lebih besar.  Sebaliknya penulis nak tumpu pada Karpal Singh sebab mamat ni dulu pernah isytihar langkah mayat dia dulu sebelum laksana hudud – yang juga perjuangan rasmi PAS.

Kalau Karpal sudah tarik balik kenyataan tersebut dan menyokong hudud, itu lain hal.  Masalahnya pendirian Karpal sama macam dulu, yang berbeza ialah Karpal sekarang duduk atas kerusi roda, dulu berjalan sendiri, itu saja.  Tapi pendiriannya untuk menolak hudud sama sekali tak pernah berubah.

PAS pernah dakwa bermusuh dengan UMNO sebab UMNO tolak hudud, tapi ini terang-terang hina hudud pun dibenar guna lambang dia sekarang!!   Sudahlah tu, tak berani nak umum sendiri, suruh Teresa yang kebas duit ibu tunggal ini pulak umumkan.  Sejak bila Teresa Kok ada jawatan dalam PAS?

Secara tidak langsung juga menunjukkan cacamarba pembangkang sekarang masuk tahap baru.  Dengan Pakatan Rakyat itu sendiri cacamarba yang terbesar, bila DAP guna lambang PAS begitu saja, bertambah cacamarba lagilah pembangkang kita ni.

Tahun 2008 dulu, masa penamaan calon dan kempen, tak tahu pun DAP dan PAS berpakat. Alih-alih bila berjaya menang banyak di Selangor dan Perak, masa itu jugalah Anwar umum Pakatan baru yang sekali di dalamnya DAP.

Sekarang, dia pakai taktik macam ini pulak.

Apapun rakyat harapnya jangan terperdaya.  Takde mananya 2 ekor tua bangka DAP tu menyokong perjuangan PAS.  Ini semata-mata nak kelentong orang Melayu supaya mengundi tua bangka DAP ni sebab banyak bukti menunjukkan orang Melayu cukup trauma dengan DAP dan lambang roketnya.






25 Komen to Dulu Langkah Mayat, Sekarang Tanding Guna Lambang PAS

  1. Anak Lenggong says:

    Kesiannya melayu PAS..cuba peratikan sudah la sekarang ni dijadikan kuli batak untuk menjahit dan memasang bendera DAP dan PKR..disetiap malam..mereka menjadi hamba untuk mengutip upah daripada PKR dan DAP sahaja..

    Lepas ni pulak melayu PAS akan diupah dan dikerah supaya membawa sepanduk, gambar sikapir yang mengutuk islam dengan berlandaskan bendera PAS pulak…kah kah kah..tapi elok la jugak sebab sekarang ni lambang PAS bukan lagi Bulan Mengambang tetapi dah bertukat menjadi lambang underware putih..so memang layak laa…

  2. alfie says:

    Saya fikir situasi ini adalah satu ‘eye opener’,PAS dan DAP boleh merancang tapi Allah yang menentukan. Jika DAP gunakan lambang PAS kita boleh kesimpulan parti PAS bukan lah parti 100% islam lagi dari percalonan nya.
    Kerjasama BN dengan Hindraf adalah satu ‘smart move’ oleh Najib sebab apa yang di tuntut oleh mereka memang pun BN hendak laksanakan dan sekurangnya kita ada lagi satu ally dalam PRU ini.
    Saya fikir this is a beginning of the END of PAS dalam PRU ini.

  3. alfie says:

    Kita jangan lupa PAS telah menghalalkan pergunaan kalimah Allah untuk DAP,dan bila Teresa Cock bertanding bawah lambang PAS dia juga boleh membuat kerja tablik Kristian dia dengan mengguna nama Allah juga. Padan muka PAS!!! Instead of undi PAS masuk syurga dah jadi undi PAS go to Heaven and be with Jesus!!!! Praise the Lord.

  4. alfie says:

    Era PAS di kristian kan oleh di DAP akan bermula pada pukul 3 petang hari ini.

  5. Mek esah says:

    Dont worry era pas Islamkan dap…harapkan umno Islamkan mca?……hampeh

    • EVLee says:

      Nasib baik la ada rocket, dapat ‘terbang’ ke bulan. Kalau crashlanding, mungkin terpacak menyucuk bulan. Sejak di bumi lagi, Ketua Dap ni memang terkenal sebagai seorang ‘angka’-sawan. Jadi mungkin sekarang mereka akan jadi astro’nut’ untuk meneruskan projek moonraker…. atau kalau moon’rocking’…. bagus juga.

    • raplahjingaa says:

      PAS Islam kan DAP ?? PAS Islam kan ikut mahzab apa tu mek ?? aku ni bukan apa, bila cai PAS macam hang bercakap pasal Islam sedangkan akidah hangpa pun huru hara aku rasa kelakar la pulak.

    • gambus says:

      PAS islamkan DAPigs?? hahaha yang DAPigs menolak segala perjuangan PAS tu kau kata dah Islamkan DAPigs ?? hahaha cakap guna otak mekk

    • anakbochek says:

      Pok Nik akan berbangga menyatakan di dalam kempen dan ceramah beliau yang “lihat, ini bukti orang bukan Islam sudah mendekati Islam”, sambil disambut dengan laungan takbir. Pathetic.

    • yeop says:

      dont worry nik aziz dan anwar akan ditanam dalam satu lobang kubur bersama kit siang dan karpal..

    • Kak N says:

      Aku nak tanya la mek nie ugama apa agaknya ye.. mengagong2kan orang yg nak menggunakan kalimah Allah nie kau kata bagus..

    • Fazli Yusof says:

      Errr Mek….berapa ramai orang bukan islam Dap yang Pas islam kan tu….cer citer sikit…ekekekeke

  6. baba says:

    ni semua wayang dap nak simpati org islam….waspada.

  7. Hamba Ar Rahman says:

    Yang masih tinggal dalam PAS atau menyokong PAS hanyalah saki baki puak khawarij dan Syiah..yg tersedar ramai yg dah meninggalkan PAS….

  8. raja kongkiak says:

    Bersama kepimpinan “ulamak” Lim Kit Siang, Karpal Singh,LGE,hhahhahah . 2 Lim dan satu singh boleh memakai kopiah putih untuk mencalonkan diri esok dan berkempen..hhaaa kita tunggu tengok, Oppp jangan lupa boleh bawak sekali ayaq tin cap ghimau bawah pokok nyioq. Lagi satu kalau nak makan ba alif ba ya pun tak paaa ..ulamak 2 lim sudah makan lama..Opppp..hahha boleh masuk masjid laaa kali nih si Lim sebab satu mereka adalah barisan ulamak baru dalam Pas..

  9. Abu Hurairah says:

    DAP sebenarnya dibenarkan menggunakan logo mereka sendiri oleh SPR dan ROS, sebaliknya DAP memberikan seribu satu alasan menyalahkan ROS, hanya kerana mereka ingin menggunakan logo PAS. Bukan sahaja mereka akan menjadi majoriti mewakili PAS dalam Parlimen, mereka juga ingin menunjukkan kepada masyarakat China yg PAS akan menuruti sahaja apa saja yang DAP kehendaki, bukan setakat berkongsi nama Allah tapi apa saja…! Apa sahaja….! Nampak jelas strategi mereka hendak memusnahkan PAS dan Islam, tetapi hati nurani Melayu dalam PAS telah di tutup angkara kerakusan hendak berkuasa di Putrajaya. DAP boleh saja menggunakan lambang Roket kalau dia mahu, atau lambang mata bengkak kalau dia mahu, tetapi mengapa dia memilih PAS…? Roket memang sudah mendarat di bulan…! Dan bulan telah ditakluki… dan orang bulan bersorak gembira tanpa disedari mereka sedang diperbodohkan sebodoh-bodohnya… Memang orang2 bulan ini tidak layak diberi peluang memerintah sebuah Negara yang agama rasminya Islam. Betullah kata ramai orang, kalau nama Allah sanggup dijual beli, jangan peliklah parti mereka juga telah diserahkan untuk di nodai dengan rakus oleh kafir lahanat ini. Allahuakbar.

  10. Hantu Raya says:

    bodohnya korang isu ni pun tak dapat nak fikir sebenarnya strategy ROS nak sabotaj DAP belum 48 tarikh penamaan calon memakan diri ..haaa padam muka

    • raplahjingaa says:

      hang lagi la bodoh…koperasi sekolah rendah pun ada rules and regulations inikan pulak parti politik.

      Buat pemilihan tapi tak hantar jemputan pada semua ahli yang layak, main pilih-pilih kroni, pulak tu dalam 1800 undi boleh tersilap kira sampai 500 undi, sepatutnya pemilihan di lakukan semula, ini main jawab ” kami manusia biasa kesilapan tu tak di sengajakan ” dan dalam ” pengiraan ” tiba-tina jer ada wakil yang menang tiba-tiba kalah lebih 200 undi.

      Tu semua siapa yang ” uruskan ” SPR ke..ROS ke…BN ke, tidak tapi DAP.

      hang boleh terima ke kalau pondan tua tu menang dan tiba-tiba SPR kata anwar kalah dalm pengiraan semula yang tak melibatkan langsung parti politik yang terlibat, boleh ke hang terima ??

      kebodohan hang dah sampai tahap tepu !! dah tak boleh nak di bantu, patut hang minum racun rumput, berkurangan lah sorang lagi mangkuk yang bodoh tepu kat malaysia ni, cepat la sikit kita capai wawasan 2020.

  11. DataCode says:

    kosong kosong kosong sampai bila pas di perkosong oleh DAP

  12. Parti Ajaran Syahwat says:

    Tahap PAS skang ni dah jd pencacai najis mughallazah ni.. berat 66.. ibarat PAS tolong DAP mencampakkan kepala babi kedalam rumah nik aziz.. pas for nothing..

  13. djray says:

    heran sungguh PAS nih.. air kencing cina kolop pon minum ke? cuba bitau dah berapa org kapir DAP masuk Islam?

Leave a Reply