|Laman Utama| MyKMU Forum | MyKMU WebTV | MyKMU Mobile Apps | MyKMU Mobile Site | MyKMU RSS Feed| MYKMU E-MEL: mykmunet@gmail.com
Editor: dukeofmontecristo | Diterbitkan pada: 18 February 2013| Kategori: dukeofmontecristo,Utama | 44 Comments »

Apa Rasional Guan Eng Sabotaj Pembinaan Rumah Mampu Milik di Pulau Pinang?

Entah apa jenis Kerajaan pun saya tidak tahu dan saya tertanya-tanya apakah rakyat Pulau Pinang masih “buta” untuk menilai niat dan corak pemerintahan “penjajah” DAP yang menguasai Pulau Mutiara itu.

Terbaru di Pulau Pinang, “Khalifah” Lim Guan Eng dilihat sengaja memaksa sebuah syarikat pembinaan, JKP Sdn Bhd, untuk mengemukakan kelulusan laporan Penilaian Kesan Alam Sekitar (EIA) EIA dari Jabatan Alam Sekitar.

Persoalan itu timbul bila Guan Eng seolah-olah sengaja meminta pelbagai syarat yang tidak masuk akal dipercayai bagi menggagalkan syarikat itu membina sebanyak 400 buah rumah mampu milik di Pulau Pinang.

Menurut maklumat, JKP Sdn Bhd telah membeli sebidang tanah berukuran 5.26 hektar dengan harga RM12 juta dan akan membina sebanyak 703 unit bangunan yang melibatkan sebuah kawasan perumahan rakyat.

Ia termasuklah rumah kos rendah yang akan dijual pada harga RM42,000 seunit, rumah teres dua tingkat dengan harga RM299,000 seunit dan rumah kedai pada harga RM129,000.

Saya tidak tahu buku undang-undang tanah mana yang dibuka Guan Eng dalam hal ini memandangkan EIA kebiasaannya perlu dikemukakan bagi projek pembinaan yang melibatkan kawasan yang melebihi 20 hektar.

Jadi, mengapa projek yang hanya melibatkan tanah seluas 5.26 hektar perlu dikemukakan EIA?

Lagipun, rumah-rumah yang ditawarkan itu jauh lebih murah dari rumah-rumah yang dibina oleh rakan-rakan Guan Eng sebelum ini yang berharga sekitar RM400,000 ke atas.

Apakah Guan Eng fikir semua rakyat di Pulau Pinang mampu untuk memiliki rumah yang berharga RM400,000 ke atas?

Saya difahamkan bahawa Guan Eng punya masalah untuk membina rumah mampu milik di Pulau Pinang diatas sebab-sebab tertentu yang boleh dikatakan tidak berapa masuk akal. Mungkin dasar kerajaan Guan Eng hanya membina rumah mahal saja.

Tapi, bila sebuah syarikat swasta yang mahu membina perumahan mampu milik dengan harga serendah itu, maka sepatutnya Guan Eng tidak memberikan sebarang alasan untuk menidakkan projek berkenaan.

Apakah motif Guan Eng yang mengenakan syarat EIA itu sebagai satu cara untuk menafikan hak rakyat berpendapatan rendah untuk memiliki rumah di negeri “jajahan”nya itu?

Saya juga dimaklumkan oleh rakan-rakan di Pulau Pinang bahawa sejak awal pemerintahan Guan Eng lagi beliau sudah “mengusir” rakyat berpendapatan sederhana dan rendah untuk keluar dari negeri itu secara halus.

Ketua Menteri Pulau Pinang itu dilihat sengaja membina rumah-rumah mewah dan kondo elit di negeri itu sehingga memberikan tekanan kepada rakyat berpendapatan rendah untuk memiliki rumah sendiri.

Akibatnya, ramai dikalangan orang Melayu dan India “terusir” secara halus dari pulau tersebut dan kekosongan itu telah diisi oleh “tauke-tauke” Cina kaya yang membolot kebanyakan lot dan hartanah di situ.

Persoalannya, apakah Guan Eng fikir undi dari golongan kaya saja yang laku pada PRU ke-13 nanti dan undi dari rakyat yang dizaliminya selama ini pula tidak laku di mata SPR?

Jika nak tengok laku atau tidak undi golongan berpendapatan rendah yang dizalimi Guan Eng itu, sila bubar DUN Pulau Pinang dan kita lihat undi siapa yang bakal menentukan jatuh bangun kerajaan Pakatan Haram di Pulau Mutiara itu nanti…

 

IMG_1173

Ada 44 Comments setakat ini.

  • tengkudin
    February 18th, 2013 at 1:35 PM

    rumah untuk gundik dia bagi free… yg lain kene byr la….itu yg tongong guan eng tau

  • baba
    February 18th, 2013 at 2:07 PM

    agenda dia satu saja, tak mau melayu beli rumah di penang. ni agenda jahat parti rasis dap.

  • Jinkun
    February 18th, 2013 at 2:41 PM

    bukan melayu je malah india pun turut diusir secara halus oleh cina rasis DAP…..sekiranya DAP memerintah penang 10 tahun lg nescaya penang akan menjadi seperti singapura.

  • DataCode
    February 18th, 2013 at 3:02 PM

    Dengki dengan harga rumah yang akan dijual lebih murah dari rumah mampu milik yang diumumkan oleh LGE sendiri.

    Jadi tidak hairanlah jika LGE minta apa sahaja syarat untuk melambatkan proses pembinaan projek tersebut.

  • pasdaplaknat
    February 18th, 2013 at 5:31 PM

    Boleh tanye Cik P.. LGE punya nyoya mesti marah punya..

  • pasdaplaknat
    February 18th, 2013 at 5:38 PM

    Utk permohohan rumah mewah diluluskan dgn cepat, permohonan JKP, PERDA-agensi pusat satu2nya pemaju rumah yang bina rumah kos rendah dan sederhana yang mampu dimiliki oleh org Melayu atau India telah disekat dengan macam2 prosedur pelik2.

    Jahatnya LGE hanya Tuhan shj yg tau tp malang sekali talibarut Melayu PAS yg cuba puji dan jilat LGE konon baik.

    Ketua2 LEMBU PAS spt di kawasan2 seolah2 buat BODOH tntng kerja khianat LGE, Malik Kassim Dayus PKR hnya jd patung boneka, Salleh Man pula pencacai PAS yg juga jd Dayus utk LGE.

    Jgn bohonglah pencacai PAS mengatakan LGE lebih baik dr Koh Tsu Koon.

    Dasar BN masing2 pemimpin bangunkan kaum masing2, dasar PR hanya LGE yg tentukan siapa boleh dibangunkan.

  • pasdaplaknat
    February 18th, 2013 at 5:40 PM

    off tapic- Pengecutkan REJIM DAP komunis-!

    PENGURUS DEDAH ANCAMAN BUNUN TERHADAP PSY – POLIS

    TASEK GELUGOR 18 Feb. – Polis mengesahkan pengurus Psy sendiri yang memaklumkan adanya ancaman terhadap penyanyi lagu “Gangnam Style” itu ketika membuat persembahan pada sambutan Tahun Baharu Cina 1Malaysia, di sini 11 Februari lalu.

    Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, pengurus artis terkenal dari Korea Selatan yang hanya dikenali sebagai Dan itu ada mengirimkan khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada pihak polis bagi memaklumkan perkara tersebut.

    “Polis terima satu SMS daripada pengurusnya memaklumkan mengenai ancaman bunuh ke atas penyanyi itu pada pukul 8 malam 10 Februari lalu, sehari sebelum penyanyi itu membuat persembahan.

    “Dalam SMS itu juga, pengurus Psy meminta kawalan keselamatan yang ketat diberikan kepada penyanyi itu semasa beliau tiba di lapangan terbang sehinggalah beliau pulang,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Program Sahsiah Unggul Murid di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Al-Irsyad di sini hari ini. – UTUSAN

    Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130218/je_12/Pengurus-dedah-ancaman-bunuh-terhadap-Psy—Polis#ixzz2LF4WH1nY
    © Utusan Melayu (M) Bhd

  • neutron
    February 18th, 2013 at 5:51 PM

    Mamak sini Sabah makan angin…… Aiyoo banyak cerita panas sini pasal itu Melayu Islam Suluk mau bikin kacau ( itu bangsa Madey kasi IC satu masa dulu )sampai itu kita polis sama tentera punuh sana…

    Mamak dengar juga itu worang tempatan banyak ada kutuk kutuk Madey sama kerajaan.. apa macam 100 libih worang senang senang landing konon siap ada senjata tapi kita punya kerajaan tarak mau halau tapi itu senator Australia satu worang kena halau sana airpot…kah..kah.. lucu sugguh ini KERAjaan UMNGOK

  • raplahjingaa
    February 18th, 2013 at 6:32 PM

    hahahah..dey aneee hang jangan dok bawak mai pembohongan cerita Tamil kat sini !!

    Aku pun selalu pergi Sabah, 4-5 hari lepas aku kat sandakan, orang sana ok jer…orang suluk adalah penyokong BN, terlalu banyak jasa BN kat kaum suluk. Kat Sabah memang banyak tentera dan polis, tugas mengawal pulau pulau di Sabah, hang first time pi Sabah kot.

    ” Tentera ” kesultanan sulu…memang ada mendarat di lahat datu, dan sekarang mereka bersetuju untuk keluar secara aman…itu lah kepakaran kita dalam rundingan satu peluru pun tak di lepaskan.

    Senator Australia ? hehe..hang pun gay macam dia jugak ke ? keling macam hang jadi gay…buruk sangat rupa, ada ke pondan yang nak kat hang ???

  • Topup
    February 18th, 2013 at 6:58 PM

    pungkoq hitam kalau ada panau huduh sungguh !

  • Topup
    February 18th, 2013 at 7:00 PM

    apa yg psy buat sanggup buat ugutan bunuh ….sebabnya populariti psy mengatasi dap

  • raplahjingaa
    February 18th, 2013 at 7:26 PM

    Senyum aku bila penangkap hantu PAS kata dia akan mempertahankan kalimah Allah dari di pergunakan kafir hingga ke akhir hayat.

    Datuk….masa si tua kutuk nik ajis dan hadi buncit buat keputusan merelakan nama Allah di gunakan oleh kafir, apasal hang senyap menikus ??

    Bila si tua kutuk tu buat kenyataan bersama dengan kit siang dan pondan tua tu, hang tengah tidur ke ??

    depa ni semua pelakon…

  • PASpartyNGOK
    February 18th, 2013 at 9:08 PM

    Kalau diamati betul2 muka LGE, nampak macam dia tengah hafal surah. Atau sedang mengingati balik surah yg dihafalnya. Mungkin surah Albaqarah atau surah Alwaqiah. Mungkin jugak surah Yusuf kerana surah Yusuf susah utk dihafal. Saiyiddina Omar sendiri ambik masa selama setahun utk menghafal surah Yusuf. Dia ambil hanya satu hari utk hafal Albaqarah yg ada 200+ lebih ayat tapi 12 bulan utk surat Yusuf yg punyai 111 ayat saja.

    Kita tak nak kecikkan LGE, kerana dlm diam2 mana tahu Nik Ajis and the gang sudah berjaya ajar LGE baca Quran ulQarim. Mana tahu? Ini berkat dia benarkan cina berkulop masok masjid bertarbiah sebelah mimbar.

    Org terkenal bercakap benda pelik2, buat kerja yg pelik2 dan berkelakuan pelik2. jadi tak heran mungkin dia ajar dulu cina itu menhafiz Quran kemudian baru suruh dia potong. Setakat ini LGE tak pernah hilang smpai 2 minggu, kerana kalau dia potong tentu dia hilang selama 2 minggu tak muncul tgu semboh lancau dia. Takut juga org pelik tengok dia jalan terkangkang.

    Kita sedang bersangka baik bukan buruk sangka .

  • freemalaysiakini
    February 18th, 2013 at 9:45 PM

    Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

  • Zarman
    February 18th, 2013 at 9:47 PM

    Aku tak boleh jawab bab ini, nanti melanggar syariat syiah. – Moooooooyideeeen

  • DataCode
    February 18th, 2013 at 10:27 PM

    LGE-Darjat khalifah,kini darjatnya dikedudukan pelpah kelapa sawit..

  • Hamba Ar Rahman
    February 18th, 2013 at 10:36 PM

    HAHAHA…ada lagi si Neutron ni rupanya….benci2 kat Umno pun…tak malu pulak menebeng kat sini….

  • DataCode
    February 18th, 2013 at 10:42 PM

    Kekadang terpikir juga apa hala tuju sebenar,kata mahu membantu golongan rendah pendapatan tapi rumah mampu milik LGE buat pembeli tak makan.

  • Hamba Ar Rahman
    February 18th, 2013 at 10:44 PM

    Tadi di buletin utama..government Australia pun tak support senator penyibuk tu…puak2 PR jer yang terhegeh2 support penyokong LGBT ni…

  • raplahjingaa
    February 19th, 2013 at 12:39 AM

    Hanya gay yang suka gay.

  • pasdaplaknat
    February 19th, 2013 at 2:44 AM

    Satu shj sebabnya.. sbb PSY tu dtg buat persembahan program BN.. itu sja modus oeprandi utk gagalkan program BN!

    ugutan bunuh itu jg utk menakutkan PSY, seterusnya pengurusnya dan melarang aktiviti bersama dgn PM Najib di atas pentas, gaul Yee Sang.. isu ini ditangguk hebat oleh pencacai bodoh PR yg akan ditumbangkan tklama lg (Insya Allah)!!

  • pasdaplaknat
    February 19th, 2013 at 2:46 AM

    Paria lidah biawak ni ckp pi Sabah jgn percaya lah.. PRU13 dh sgt dekat, mereka kelam kabut skrg.. macam2 mereka akan buat.. utk psiko rakyat.

    Mereka tkperlu buat kerja, tp hny perlu bykkan fitnah dan rekacipta cerita.. mmg itu kehandalan mereka.. CERITA BOHONG!

  • pasdaplaknat
    February 19th, 2013 at 2:49 AM

    Xde halatuju pun.. dlm Buletin Pulau Mutiara-paper free yg rakyat pn xminat nk baca..mereka gemburkan konon dana utk org Islam naik 300%.. satu pembohongan besar utk tipu rakyat.

    Pembiayaan GAJI pokok KAFA RM800 setiap guru/setiap bulan adalah dr JAKIM-agensi krjn Pusat BN!!

  • bujuk
    February 19th, 2013 at 11:11 AM

    Apa cerita sebenar d lahad datu?
    K’jaan seperti mahu melindungi sesuatu kerana tiada berita yg. meyakinkan setakat ini. Semua orang tau bawa/memiliki senjata api salah, Nalla meringkuk berapa tahun sebab ada senjatapi, Al-maunah kena hukum gantung sampai mati… jadi pelik bila orang luar ada senjata api kita lepas sanang2 camtu. Sedangkan mereka berniat nak rampas sulu dari m’sia.
    Apakah kerana mereka adalah pengundi BN jadi suruh balik filipina dulu nanti hujung MAC’2013 datang mengundi?

  • bujuk
    February 19th, 2013 at 11:15 AM

    hihihi.. bila dah d malukan oleh psy, timbul isu keselamatan. Buktikan la… atau ulang skrip dakwat kekal masa PRU dulu… alih2 bekas pengerusi SPR kata arahan UMNO elak d malukan masa PRU.

  • neutron
    February 19th, 2013 at 5:49 PM

    CACAI UMNGOK BODO BODO belaka..tau tengok tv3 suku sama UTUSEX MELAYU… sini Sabah Daily Express cerita macama macam… paling lawak itu Hishamudin cerita tarak sama macam cerita polis Sabah.. satu page muka depan cerita pasal senjata tarak sama..kah..kah

    Macam mau sorok cerita sebenar… cover malu sebab lebih 100 worang landing kita punya polis sama army tarak tau mungkin… berunding atas tanah sendiri…kah…kah… cacai kata Mesia pandai tarak mau tumpah darah..kah..kah… lawak BODO CACAI UMNO kah..kah

  • raplahjingaa
    February 19th, 2013 at 7:25 PM

    aneee…hang ingat polis sabah kerja dengan pakatan haram ke ?? apa yang tak sama ?? cerita mai sat..

    hang tau tak berapa besarnya sabah ?? tok nenek hang dulu landing kat malaysia, polis tau ke ?? hang nak suruh askar kami tembak depa tu semua sampai mati ??

    alaaa hal negara kami hang jangan meroyan la aneeee…mahmohan singh apa cerita ??

  • Anonymas
    February 19th, 2013 at 7:28 PM

    Pelaq apa nak buat rumah pun kena EIA? Syaratkalau nak kenakan EIA adalah jika projek dikhuatiri mendatangkan impak terhadap alam sekitar tak kira dari segi kimia, fizikal mahupun biologi contohnya macam projek Ladang Babi Mega Selangor. Itu barulah kena EIA.

    Perumahan….eh apa pulak, bukannya buat di lereng bukit pon. Dia nak kaut untung la tu dari EIA, dia suruh pakai syarikat kroni dia?

  • raplahjingaa
    February 19th, 2013 at 7:34 PM

    laaaa…hang pusing-pusing, najib pulak di malukan oleh psy ?? agak-agak la bujuk…nak fitnah pun.

    Bujuk..muaalaf kelantan di halau keluar dari tanah adat apa cerita ??

  • DataCode
    February 19th, 2013 at 8:32 PM

    Pada Mac 1984 P.Patto,Timbalan Setiausaha Agung DAP.di Sungai Tiang,Perak bahawa Kerajaan mengamalkan polisi satu bangsa.satu bahsaa dan agama yang tujuannya menjadikan Malaysia negara Islam.

    Jadi tidak hairanlah sampai sekarang DAP berkeras lidah dengan PAS,sehingga membawa kepada mendirikan negara Islam kepada negara berkebajikan.Pas ingat DAP bodohkah,

  • EVLee
    February 19th, 2013 at 11:16 PM

    Dari semalam dah cuba…tak dapat saya nak bersangka baik. Saya cuma boleh kata LGE sedang memek ‘amoi aiskrim’.

  • gambus
    February 19th, 2013 at 11:53 PM

    orang Sabah sendiri rilek jee , yang meroyan dan sawan babi ni pemimpin dan pecacai Pakatan jee . adake suruh bunuh dan serang semua 100 orang tu .. dasar bangang punya pencacai Pakatan , sebab tu kalau dorang ni cerita agama patut kena maki SEBAB pencacai macam bujuk dan neutron hanya tahu mempermainkan dan memperalatakan agama jee

  • EVLee
    February 20th, 2013 at 2:58 AM

    Pas ingat Dap tu bodoh kerana Dap berpura2 bodoh supaya Pas terasa pandai dengan menganggap Dap itu bodoh sedangkan Dap memperbodohkan Pas tanpa Pas perasan bodoh supaya Pas rasa Dap bodoh jika nak bodohkan Pas yg memang dah bodoh. Erkk… saya konfius, tapi rasanya macam tulah lebih kurangnya.

  • Hamba Ar Rahman
    February 20th, 2013 at 3:27 PM

    LAst night…aku tengok berita buletin utama…ada cerita tentang pembinaan projek keretapi laju (3 jam dari KL ke Singapore)…dan mungkin siap 2020….erm…aku tak tahulah orang lain..tapi pendapat aku dari segi ekonomi memang lah menguntungkan dan bagus…serta membuatkan hubungan dua hala dan perjalanan di antara kedua2 negeri lebih cepat…makanya segala urusan lebih cepat diuruskan dan efektif…sama macam PARIS dan LONDON…tapi aku cuma terfikir..adakah projek ini benar2 memberi kebaikan kepada rakyat Malaysia amnya?? berapa ramai rakyat Malaysia yg perlu berulang alik setiap minggu/hari/bulan ke Singapura atas urusan business dan pekerjaan….terutamanya melayu?? yang aku nampak ia membawa impak kepada sosioekonomi dan menguntungkan hanya sesetengah pihak dan bangsa…yang aku nampak…lebih ramai rakyat Singapore yang akan masuk ke Malaysia dan berulang ke KL atau di kawasan antaranya contoh..Johor/melaka/negeri Sembilan etc…apabila ini terjadi…harga rumah akan naik…rakyat Singapore mungkin akan ramai2 membeli hartanah di sini…kerana lebih murah dan landed pula…bukan apartment….so hartanah akan naik harga…cost of living juga akan naik…seperti di Johor…akhirnya…apabila kehidupan menjadi sukar dan mahal…rakyat yg tidak mampu akan keluar dari bandar dan pulang tinggal di kampung dan outskirt…sudah tentu juga Singaporean ini akan melabor dan invest di sini…kedai2 akan disewa oleh mereka…maka harga sewaan akan makin tinggi…contoh (di Pekan kecil Yong Peng sahaja…di deretan rumah kedai ramai yg dimiliki oleh Singaporean)…aku pernah singgah dan ada lihat barang2 di sana..ada barang2 branded yg murah dan cantik2…bila ditanya rata2 memberi tahu boss depa dari Singapore….brg bawa ke Johor dari Singapore…sebb itu design lebih cantik2…aku bukan menentang projek ini…ianya adalah satu projek yg sangat bagus untuk jangka masa panjang…tetapi kerajaan perlu fikir satu formula and try to strike a fair balance supaya tiada komplikasi di kemudian hari…wallahua’lam

  • Jinkun
    February 20th, 2013 at 3:30 PM

    aku setuju

  • raplahjingaa
    February 20th, 2013 at 5:31 PM

    Aku pun setuju dengan HAR, Aku nak ceritakan apa yang pernah diceritakan pada aku oleh seorang askar singapore pada aku satu masa dulu, walau apa pun anggaplah ini satu teory jangan lebih daripada itu…

    Pada pertengahan tahun 90an dulu, lee kuan yew pernah berkata singapura dan malaysia akan bersatu, akhbar-akhbar kita memandang sinis kenyataan kuan yew
    tersebut, apa yang tersirat dalam kenyataan kuan yew ialah persiapan singapura untuk ” memiliki ” malaysia secara economy atau pun fizikal.

    Jika berlaku pergolakan politik di Malaysia seperti di Syria,Mesir dan Libya, pendek kata seperti ” Arab Spring ” yang di war-warkan oleh pembangkang, pemerintahan negara menjadi lemah, angkatan tentera tertumpu kepada tugas pencegahan di dalam negara yang bergolak, dan menuju kepada peperangan saudara. Pada masa yang sesuai tentera singapura akan masuk ke johor dengan alasan untuk memelihara kepentingan mereka dan juga keselamatan rakyaat mereka di johor, nah…iskandar di ” dihadiahkan ” kepada mereka untuk di jadikan alasan…

  • pasdaplaknat
    February 20th, 2013 at 6:53 PM

    hihihi puak Lembu dh gentar tgk Psy dtg penang, pakai pun sopan, xde isu.. so nk buat kacau jugak… spin hebat isu NO.. NONSENSE lah.. pengcut je LGE tu.. PAS pun jilat sama lah.

    Kalau dh Polis dpt laporan dr pengurus dia itu tanda betul lah. Bukan org BN yg buat laporan. Ko rimas ke bujuk? PAS dh mcm wwujud kt Penang weii..Ust Hafiz akan balun sakan2 punye PAS!

  • pasdaplaknat
    February 20th, 2013 at 6:57 PM

    hang tkpyah sibuk nktau kes lahad Datu lah kalau minda hang setakat pencacai Pork Nick je. baik ko pikir cmne PAS Kelantan nk settelkan kes RASUAH tanah sblm Pork Nick pencen. Tidak jenuh nk menjwb nnt.. sian si tua kutuk tu.

    Anyway kes di di Lahad Datu kebijaksanaan Krjn BN utk buat rundingan..tkmau bg tumpah darah dan mereka juga menghormati negara ini cuma mereka ditindak teruk oleh Kristian Filiphina, pd masa yg sama PAS juga menjilat Kristian dlm dakyah jahat mereka isu Kalimah Allah.

    Mereka hanya mahukan perlindungan dan tidak mahu kembali ke Filiphina. Mereka Islam dr Kesultanan Sulu yg pernah memerintah Sabah sblm kdtgan Brooke.

    Aku just bg pencerahan bg org2 bodoh PR faham.. klu tkphm juga tnda bodoh lah. Jgn kaitkan isu ini dgn politik. Cuba hidup bebas dr pikir politik parti sama wahai pencacai!

  • pasdaplaknat
    February 20th, 2013 at 6:59 PM

    kesan isu ini KLIA juga mgkin akan jatuh dr segi kemasukan penerbangan. Singapura akan jd HUB penerbangan. Projek ini pernah dibantah masa zaman Pak Lah dulu.

    Wallahualam.

  • pasdaplaknat
    February 20th, 2013 at 7:00 PM

    hehehe DAP pura2 bodoh supaya pas terasa pandai.. best ayt tu.. bg bujuk paham elok2..

  • PASpartyNGOK
    February 20th, 2013 at 7:06 PM

    Pembangkang negara kita merupakan puak yg hanya bercita cita memenangi PRU lantas utk ambil alih tompok pemerintahan . Agenda mereka hanya agenda memenangi PRU. Mereka tiada agenda selepas PRU. Baik menang atau kalah. Kalau kalah pastinya agenda mereka ialah berpecah belah antara mereka. Bertaburan macam ayam hilang ibu. Jika menang juga mereka bakal berpecahbelah kerana berebutan jawatan sesama sendiri.

    Alangkan tanpa apa2 mereka memang sudah lama berbalah.

    Semua jelas dan terang. PKR terang2 pamerkan cara undemocratic mereka. DAP terang2 manupulasi undi dlm pemilihan parti. PAS sentiasa galak dan rancak memecat ahli ,mencantas mereka yg tidak sebulu.

    Tapi mereka menjerit lantang, bahawasanya kerajaan sekarang perlu ditukar kerana memeras rakyat, rakyat menderita… dakwa mereka.

  • PASpartyNGOK
    February 20th, 2013 at 7:08 PM

    Siapa yang sebenarnya menderita. Bagaimana penderitaan mereka. Kenapa menderita. Tahap apa penderitaan mereka…. tak pernah pulak dijelas secara terperinci.

  • PASpartyNGOK
    February 20th, 2013 at 7:19 PM

    Dalam kelangsongan agenda memenangi PRU mereka hanya perlu meneruskan cara lama tagline pembangkang. Yg diowarisi turun temurun.

    Ye ini memfitnah, memburuk, mempersenda dan memperkecilkan pihak lawan. Agenda yg mudah dan ringkas jika kita memfitnah sedangkan buktinya tidak perlu dikedepankan.

  • Jinkun
    February 21st, 2013 at 2:08 AM

    aku di fahamkan bahawa waris james brooke ingin kembali menguasi sabah…anuar beruk (sepupu sepepet james brooke)…kahkahkah

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!

© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.