HKR 2013 -Kehadiran 40 Ribu orang, Apa Masalah dengan FB Polis KL dan Malaysiakini.com?

Oleh: KuntaKinte Malaysia (January 12th, 2013) [Utama][130 Comments »]

Fokus dari udara

Oleh Kunta Kinte Malaysia (ciplak)

Himpunan Kebangkitan Rakyat @ Himpunan Shamsidar mencatatkan kehadiran sekitar 40 ribu orang. Anggaran di dalam stadium sekitar 35 ribu orang dan sekitar lima ribu orang lagi di luar stadium termasuk penjual dan penjaja kecil. Ini berdasarkan laporan pihak berkuasa dan juga pemerhatian pemberita yang berada di sana.

Namun pentadbir Facebook Polis KL dengan tidak semena-mena mengisytiharkan jumlah kehadiran di dalam stadium sahaja menjangkaui 80 ribu orang. Malaysiakini pula menyatakan 100 ribu orang hadir. Memang susah untuk berhujah dengan mereka yang membuat anggaran menggunakan kepala lutut

Kenyataan Facebook  Polis KL

Kenyataan Facebook Polis KL

Kenyataan ini bertentangan sangat bertentangan dan tidak langsung di sokong oleh gambar yang dipamerkan oleh facebook itu sendiri.

poliskl2

Sehingga jam 4 petang tadi, Malaysiakini langsung tidak berani menyiarkan gambar-gambar di dalam stadium.

Untuk kiraan mudah ialah standard tempat duduk Stadium Merdeka hanya boleh dipenuhi sekitar 25 ribu orang. Jika diasak-asak dan semua berdiri ia boleh mencapai 35 ribu orang. Jika ada sesiapa yang mempunyai gambar menunjukkan tempat duduk Stadium Merdeka telah diisi secara tersusun, padat dan ramai yang berdiri maka sila tunjukkan bukti. Ini kerana gambar-gambar yang sampai kepada kami menunjukkan sebaliknya.

Keluasan padang bola pula ialah sekitar 50 ribu kaki persegi. Dengan andaian setiap orang berdiri secara menegak dan hanya mengambil ruang sebanyak 2 kaki persegi setiap orang, hanya 25 ribu dapat dimuatkan di atas padang. Dua kaki persegi adalah ruang sebesar “dua tile” saiz biasa di rumah anda. Bolehkah semua orang hanya menggunakan 2 kaki persegi untuk berdiri?

poliskl3

Jika kita andaikan boleh pun, adakah gambar-gambar yang ditunjukkan dalam semua laman web media menunjukkan padang bola sepak di Stadium Merdeka begitu padat seperti yang digambarkan dalam tulisan ini?

Fokus dari udara

Fokus dari udara


Nota: Oh ya, sila bawa gambar photo yang asli bukan yang telah diedit oleh laman penipu seperti Malaysiakini.com, suarapakatanrakyat.com dan Kl-today.com

Ada 130 Comments setakat ini.

  • tengkudin
    January 12th, 2013 at 4:15 PM

    ini dari blog parpukari

  • StinGray
    January 12th, 2013 at 4:15 PM

    35ribu tu belum tolak 50% budak2 sekolah lagi…kalau takat 15-18 ribu pengundi yg datang bg support himpunan ” indahnya meliwat & berzina “… toksah gebang la nak tukar kerajaan…

  • Adamyan
    January 12th, 2013 at 4:17 PM

    polis KL terdarab 2 kali kot…huhuhu..apa pun tak sampai 1 juta

  • tengkudin
    January 12th, 2013 at 4:21 PM

    panggil adamgay adli soh kira..dia kata 200 ribu..hehehehe

  • nik aziz pukimak
    January 12th, 2013 at 4:24 PM

    harun din dtg ngan jin nya. tu yg kejap nampak penuh kejap nampak tak penuh.

  • lynkubeso
    January 12th, 2013 at 4:29 PM

    kalau benar 80K yang hadir nampak sangat rakyat dah mula menolak pakatan haram…

  • kadiology
    January 12th, 2013 at 5:02 PM

    aku dulu sekolah menengah sebelah stadium tu aje. sebelum stadium shah alam wujud, ini la tempat selangor main. ini jugak tempat permainan final. dulu kapasiti 40 ribu (termasuk VI stand, berhadapan grand stand). VI stand paling besar kapasiti, tapi VI stand dah roboh. jadi sitting kapasiti dah jadik dalam 30 ribu. campur padang 10 ribu. kalau tengok dalam gambar tu, aku bagi 30 ribu la kedatangan.

  • tengkudin
    January 12th, 2013 at 5:09 PM

    itupun kalau betol betul penuh la..tapi tengok gaya kureng ..hehe

  • tengkudin
    January 12th, 2013 at 5:17 PM

    jangan pulak kata polis sabotaj konon..sekat jalan….dah la si mat jubo bohong kata jalan sesak..cam semalam..hehehe

  • Tubir
    January 12th, 2013 at 5:19 PM

    Memang tak sampai 40000 yang datang….tapi aku hairan polis dang wangi bagi tau yang datang 500000 atau 1/2 juta orang …….apakah polis tak tahu buat anggaran?……bodoh punya polis
    aku dari jam 10 pagi ada kat stadium tu dan ada ambil gambar setiap 30 minit….lalalalalala mampuslah PR lepas ni………

  • bangKano
    January 12th, 2013 at 5:22 PM

    Aiii ramai tu jerr…? Kalo kita kigha ahli ahli PAS,PKR & DAPn seluruh negagha mau sampai 2 juta kan gitu….????

    Jangan jangan depa tak kena huloq kot mana depa nak mai….!!!

  • mohdnasir
    January 12th, 2013 at 5:24 PM

    Ramai ni je… mana yang sejuta. UMNO punya meeting hari tu kat Bukit Jalil tiga atau empat kali ganda.

  • bangKano
    January 12th, 2013 at 5:25 PM

    Ala polis tu bukan nya expert dalam membuat pengiraan…depa cuma tau kuat kuasa kan undang undang & peraturtan jerr. Kerja mengira kehadiran manusia di luaq bidang tugaih depa…!!!

  • PASpartyNGOK
    January 12th, 2013 at 5:28 PM

    Kalau setakat 3/4 stadium kapacity, anggaran 30K.. boleh menang PRU ke dgn jumlah ini.

    Selamat berjuang. Anda sedang perjuangkan individu seorang bukan rakyat.

  • bangKano
    January 12th, 2013 at 5:30 PM

    Hang bukan tak tau tang ngan UMNO depa tuduh semua yang mai kena bayaq. Tu sebab ramai datang beratuih ribu oghang.

    Tang Himpunan 1Juta Rakyat mana nak ghamai yang datang keghana depa tak kena huloq sen oleh pemimpin haprak kepala dongga. Coba depa tu di beghi elaun khas dah tentu berjuta juta yang dok maii….!!!

  • tengkudin
    January 12th, 2013 at 5:57 PM

    soh buat kat padang TPCA je la..situ kecik sikit..dah boleh cover semua cai cai DAP ni..hehehe

  • kuburamno
    January 12th, 2013 at 6:01 PM

    kenapa x cover sakai sakai yg di semenyeh tu atau nak tompang gelemer di #KL112 hehehe

  • rakyat
    January 12th, 2013 at 6:12 PM

    oghe dtg sendiri, oghe tau la ramai ke dok. ramai la. mana ada sdikit. penuh stadium tu. mu dtg dok? jgn memandai nak ckp ja. tak baik :(

  • Tubir
    January 12th, 2013 at 6:27 PM

    Aku terpaksa balik awal sebab perut sakit rasa nak termuntah semasa anwar berucap….dengan tak semena satu stadium berbau busuk dan orang ramai bejalan meningalkan stadium ………
    Macam macam gelagat anak anak muda baik perempuan atau lelaki melayu…….ada yg pakai bendera DAP kat depan dan belakang…..Ramai pempuan muda yang bertudung dan nampak lawa lawa juga ……..tapi tak sesuai untuk dijadikan isteri muda sebab berbau busuk …..aku banyak rakam gambar diorang nantilah akan aku masukan dalam FB…khas .nanti aku war warkan .tengoklah gambar dan ingatlah wajah merika ……dan hati hati bila memilih pasangan anda ataupun calun menantu…..Ramai pelajar dari U tu pempuan ………

  • bujuk
    January 12th, 2013 at 6:34 PM

    Aku p tadi, pukul 3 >< aku dapat masuk stadium setelah sersesak2 d luar. Masuk dalam tempat duduk 98% penuh hingga tangga, so kena selit nak duduk. Padang 95% penuh, ada kumpulan yg. mula keluar (mungkin dah lama tunggu, keluar cari makan atau buang air)dan ramai yg. baru datang. Parking lot kat luar stadium memang penuh… melimpah ke jalan. lain2 lagi aku tak nampak. Jadi kalau korang kata 300 orang pun aku tak kesah.
    Aku cuma nak ucap TAHNIAH pada PDRM kerana perkhidmatan yg. CEMERLANG pada hari ni. Tampa PROVOKASI semua SENANG HATI, umno gigit jari.

  • delta_source
    January 12th, 2013 at 6:53 PM

    kau tak kesah, tapi harakah & malaysiakini kesah. tu yg dorg up jadi 100 ribu tu

  • delta_source
    January 12th, 2013 at 6:54 PM

    Tubir,

    bila masa lak polis bgt 500 ribu yg datang?

  • Rakyat Boss Kerajaan Kuli
    January 12th, 2013 at 6:59 PM

    gAMBAR orang baru masuk kauorang letak kat blog! tunggulah PRU 13…taulah nasib korang!!!

  • PASpartyNGOK
    January 12th, 2013 at 7:14 PM

    Ini kes kembang kuncup. Sekejap kembang sekejap lagi kuncup. Disaat2 manusia dikeliling kawan, sabahabat, teman, taulan dan pengikut, terasa betapa kembangnya.

    Bila itu semua tiba pengakhir serta surut lalu kempis lah dia.

  • Adamyan
    January 12th, 2013 at 7:42 PM

    cukup ka banyak ni nak tawan putrajaya? rasa macam nak tulis artikel..huhuhu

  • delta_source
    January 12th, 2013 at 7:46 PM

    Yang bagitau 500 ribu datang tu Hishamuddin Rais.
    Adam Adli lak bagitau 200 ribu

  • mm
    January 12th, 2013 at 8:21 PM

    Perlu ka percaya Laporan TV3 dan UMNO ni??? Gamabar di atas adalah pukul 111.00 pagi . acara start pukul 2.00 petang.

    Nampak sangat tanpa provokasi FRU/Polis, tak ada masalah buat perhimpunan. Kalay tahun leaps, macam2 polis jumpak, parang lah, senjata berbahaya lah..PDRM kuat kelentong…

  • mm
    January 12th, 2013 at 8:22 PM

    Bermula 2.00pm – 5.00 pm, ada ka perhimpunan umno macam- kalau tak berbayar???

  • bujuk
    January 12th, 2013 at 8:35 PM

    Kalau banding majlis PM d semenyeh… dah berlebih.

  • tengkudin
    January 12th, 2013 at 8:35 PM

    tulis je…dalam tu pun budak budak dah sure 10%…itupun langgar undang2 Perhimpunan..

  • duluPas
    January 12th, 2013 at 8:53 PM

    300 kamu tak kisah. Hishamuddin Rais kata 500,000 tentu kamu kisah. DAP Tokong tambah undi Zairil Cina dari 300 ke 800 kamu tak kisah juga ka?

    Apapun jumlahnya, Staduim Merdeka waktu ada 2-tier dulu, kapasitinya 35-40,000 saja. Sekarang, tier atas sudah dirobohkan, jadi kapasiti balik ke asal 20-25,000.

    Kalau penuh 30,000 kat tempat duduk tu dan campur 10,000 atas padang 10,000 luar stadium maka jumlah cuma 50,000. OKlah kalau Polis kata 80,000 mana mai 500,000 tu?

    Dulu Polis estimate 25-30,000 Bersih mereka tak percaya. Anwar kata 300,000 mereka percaya. La ni tunggu la PC Anwar, saya rasa dia akan gebang 500,000 hehe.

  • kadiology
    January 12th, 2013 at 8:57 PM

    ni dari WIKI.

    Location Kuala Lumpur, Malaysia
    Broke ground 25 September 1956
    Built 21 August 1957
    Opened 30 August 1957
    Renovated 31 August 1957
    Owner Permodalan Nasional Bhd
    Operator Perbadanan Stadium Merdeka[1]
    Surface Grass pitch, track
    Architect Malaysian Public Works Department (JKR)
    Capacity 25,000

  • duluPas
    January 12th, 2013 at 8:57 PM

    hehe, himpunan kecoh kamu salahkan UMNO, himpunan tak kecoh pun kamu salahkan Umno.

    Itulah kalau Bersih dulu Ambiga Anwar dengar nasihat Polis, kan tak kecoh kan.

    Gigit jari? inilah dasar buruk sangka penyokong Pas

  • duluPas
    January 12th, 2013 at 8:59 PM

    Majlis Semenyih jemput semua satu malaysia datang ka? lawak la

  • duluPas
    January 12th, 2013 at 9:03 PM

    Kalau bagi fakta2 begini, mana Pakatan reti baca. Microsoft Excel pun mereka boleh pusing dan konar

  • duluPas
    January 12th, 2013 at 9:06 PM

    Mula jam 11 ka, jam 2 ka, jam 5 ka, ada sampai 500,000 ka?

    Kamu percaya ka dgn kelentong Hishamudin Rais. Meloyakini paling2 pun 100ribu je putar dia.

  • 123
    January 12th, 2013 at 9:10 PM

    Bujuk, ramai gitu. penyokong umno semuanya tak nak buat macam orang ko buat sebab tak cukup semua stadium kat malaysia ni nak di isi. Tak caya tunggu lah bila pru13 nanti okay bro…..

  • bujuk
    January 12th, 2013 at 9:52 PM

    Bukan apa… bekas KPN kata Menteri bagi arahan terus pada pegawai dia dulu.., jadi kita tahulah sebab apa berlaku serangan watercanon dan gas beracun. Berlaku sekatan dan provokasi seperti molotov, pedang dan parang. Apasal kali ni takda semua tu..

  • bujuk
    January 12th, 2013 at 9:53 PM

    Seluruh m’sia dapat mesej jemputan.. hang tak dapat ka?

  • bujuk
    January 12th, 2013 at 9:54 PM

    Tak 90% budak2 bawah umur dan baby.. orang dewasa 1o% je.

  • bujuk
    January 12th, 2013 at 9:56 PM

    Penyokong umno mana ada keberanian..
    nak datang kena sogok tambang dan nasi bungkus, tak cukup kena panggil k-pop lagi.

  • baba
    January 12th, 2013 at 10:08 PM

    polis pening agaknya, tapi telah dibetulkan angka sekitar 45ribu saja.

  • duluPas
    January 12th, 2013 at 10:30 PM

    Kalau Menteri beri arahan terus kpd pegawai KPN, dan arahan itu tak wajar, maka menunjukkan menteri tu dah x suka KPN dah, dan itu kuasa menteri lah.

    Bererti, bekas KPN yang pakatan dok kutuk selama ini, memang seorang yang berwibawa lah. Sebab itulah, Anwar Ibrahim yg tak kena mengena dgn KDN disabitkan kesalahan rasuah cuba ganggu tugas polis iaitu tugas bekas KPN yg sama. Dan bekas KPN tu juga yg bawa kes sodomy 1 terhadap peliwat tu juga.

    So, kena terima lah Bujuk bahawa Anwar memang perasuah dan peliwat. Sepertimana kata bekas KPN la. Ok?

  • rakyat biasa
    January 12th, 2013 at 10:31 PM

    Senang je nak kira.Ahli UMNO dah 3.5juta campur MCA,MIC,GERAKAN,SUPP dan parti2 komponen dari Sabah dan Sarawak katakanlah jumlah semuua 8 juta ahli.Dijangka keluar mengundi sekitar 13 juta.Campur dengan pengundi atas pagar.Pembangkang kira lah sendiri boleh menang ke tak.Lagi bnyk demonstrasi lagi besar peluang untuk BN menang.Rakyat keseluruhan tolak demonstrasi.Yg datang tadi tak sampai 2% dari jumlah pengundi berdaftar.

  • mm
    January 12th, 2013 at 10:34 PM

    Takki kisah lah…janji kami tak bayar sesapa..tak macam umno..himpunan sejuta belia penuh dgn kakitangan awaam yg kena paksa (dan dibayar jugak). FYI, bukan kat KL sahaja malah hampir di seluruh bandar2 utama di Malaysia.

  • mm
    January 12th, 2013 at 10:34 PM

    Itu kalau seated, dah campr kat atas padang dgn luar stadium?? UMNO jeles….

  • duluPas
    January 12th, 2013 at 10:36 PM

    Tak boleh lah kata2 bekas KPN yg kamu suka kamu terima, yang kamu tak suka kamu tak terima. Tak boleh la berpilih2 macam tu.

    Serupalah mcm kamu setuju Tun Mahathir kata umno busuk hingga ke usus (memang busuk di zaman tun dol, sbb tu umno dah tendang tun dol).
    Maka kamu kena terima lah bila Tun M kata Anwar seorang Peliwat (dan peliwat ni dah tak boleh dibersihkan lagi sbb dah buat kerja tu berulang2). Ok bujuk?

  • mm
    January 12th, 2013 at 10:36 PM

    Polis Malaysia memang pening pun, iku Laporan TV3 suku tadi, “Polis berjaya kawal keadaan”.. kepala hotak hangpa..dulu hangpa jugak yg create provocation, Himpunan Ulangtahun UMNO ada polis Kacau???

  • mm
    January 12th, 2013 at 10:36 PM

    Perhimpunan UMNO kat Bukit Jalil tak ade budak2 ka???

  • mm
    January 12th, 2013 at 10:37 PM

    Pok Jib buat majlis kat Semenyeih hari ni…org UMNO tak pi ka?? Dok kecoh pulak majlis PR yg meriah dan dapat sambutan ni…

  • duluPas
    January 12th, 2013 at 10:47 PM

    Tak bayar sapa2? Buat lawak ke. Tak kan kau bayar sana sini kau nak menunjuk2. Budak2 kolej tu dtg, kau ingat mrk byk duit ke datang kosong tak makan minum tambang, mak bapa bayar ke?

    Yg berduyun2 dtg dengan bas, van, mpv beratus2 dari kedah, kelantan…kau ingat minyak free ke? Sapa bayar sewa bas, petrol? Tuanpunya bas?

    Air mineral, nasi lemak yg diedar pagi n tengah hari tadi, jatuh dari langit ka?

    Tshirt H112 dapat free, kilang baju bagi free ka? Hang kalau buat lawak mengalahkan lokman

    Tadi pagi sy nampak bas plat kedah bawa turun baju2 kuning dan merah dan hitam kat resto mamak yap kwan seng, punyalah makan ramai2, tup2 ada kepala bayar tau. Hang pikir mamak kg pndn kandar tu sponsor ka?

    Mana ada menatang free la ni bro…

  • duluPas
    January 12th, 2013 at 10:53 PM

    Itulah mamat2 pakaton ini tak paham fakta. Kadiology bagi fakta kapasiti stadium, bukan bagi fakta jumlah yg datang.

    Mamat2 ini ingat fakta = auta = microsoft excel cap ayam DAP.

    Benda simple mcm ni pun dia nak spin

  • duluPas
    January 12th, 2013 at 10:55 PM

    Tak ada, semua bayi2 dan baby2.

  • tengkudin
    January 12th, 2013 at 11:10 PM

    sebab nak cover malu….hehehe..patutla tak nak pi stadium bukit jalil..takut 1/4 je dtg..heheh

  • tengkudin
    January 12th, 2013 at 11:11 PM

    memang meriah sebab yng dtg tu pun cai yang hina kalimah ALLAH!!

  • tengkudin
    January 12th, 2013 at 11:13 PM

    tu sebab mm bodo tak tau matematik dan paham bahasa…..hahaha…sama cam DAP yang kantoi pasal kira undi..hahah

  • Tubir
    January 12th, 2013 at 11:21 PM

    Betul bujuk aku sokong kau 90% budak dan 10% dewasa……sebab tula aman…..selama ini polis yang buat kedaan jadi kecoh…..Tengok hari ni semuanya aman semua jadi bodoh dan boring sebab tiada kejar mengejar baling membaling ….boring kan?
    Aku suka kalau selalu buat himpunan macam ni dan mungkin lain kali boleh buat kat stadium sah alam tentu ramai orang selangor boleh datang dan bujuk pun boleh berucap sama untuk menaikan semangat ……eloklah buat latihan bercakap dihadapan rapat umum…

  • kacapoon
    January 12th, 2013 at 11:41 PM

    rilekla bojok….jangan merajuk….hohoho

  • kacapoon
    January 12th, 2013 at 11:48 PM

    Bojok…apakata kalau u perjuangkan penggunaan kalimah Allah dlm Bible Inggeris & Manderin….

  • pasbodoh
    January 13th, 2013 at 12:04 AM

    aku balik dari kl ptg malam tadi, meriah sungguh kat highway sampai jam kat dengan susur sungkai, rupanyer geng lebai kulup tersondolo excident sesama sendiri 3-4 kereta. nasib baik tak der yg mati kalau tak…sahidla depa ni…hahaha

  • bujuk
    January 13th, 2013 at 12:09 AM

    Salah tu…
    Beliau maksudkan, pegawai bawahan tak berani tolak permintaan menteri, apatah lagi masa dia jadi pegawai bawahan dan arahan datang dari Perdana Menteri.

  • bujuk
    January 13th, 2013 at 12:10 AM

    betul 3x… hahaha

  • bujuk
    January 13th, 2013 at 12:35 AM

    Kita tunggu muka depan laman2 utama akhbar perdana…. beranikah mereka tunjukkan gambaran udara KL112.

  • bujuk
    January 13th, 2013 at 12:38 AM

    Terus terang la… hang p tanya TUBIR(dia p KL112). baju, sepanduk, topi, lilitan dan sebagainya dapat free atau kena beli jika nak pakai. Lagi 1, orang ramai d bayar atau kena bayar?

  • bujuk
    January 13th, 2013 at 12:50 AM

    Kenyataan ketua polis dang wangi.
    “Beliau berkata sebanyak 200 anggota polis ditugaskan dalam memudahcara pergerakan peserta termasuk menjaga keselamatan dan lalulintas”
    Bandingkan dengan bersih 2 dan 3… ribuan anggota polis d kerahkan, jutaan duit rakyat d hanguskan. Semua orang marah polis… walaupun arahan datang dari pihak tertentu.
    KL112 200 anggota dah cukup dan aman, tiada kesesakan lalulintas… semua happy termasuk para peniaga.

  • HeroTamil
    January 13th, 2013 at 12:55 AM

    Erkkkkk ..yang like nya 30K??…iyer ker page polis KL bro??….
    ambil terus atau dapat dari page pemakan dedak tu??

    kat page poliskl tu aku tgk..paling tinggi ialah 300 “like” jer….

  • HeroTamil
    January 13th, 2013 at 12:58 AM

    oo…lupa, gambar waktu 1445??? tak der pulak dalam page tu…

  • Zarman
    January 13th, 2013 at 1:16 AM

    Zaman Tun dulu, dlm perhimpunannya yang hadir dlm 2,3 ratus saja, tapi BN menang besar…. Begitulah tradisi BN. Hang jgn risaulah Bujuk…
    bN akan mengekalkan tradisi ini sampai bila2.

  • Zarman
    January 13th, 2013 at 1:29 AM

    Kalau ramai sekalipun apa yang pelik? X ada sapa nak heran lah bujuk… Aku mengundi dah 6,7 kali…. Benda yang sama hangpa dok jaja, akhirnya BN jugak yang menang..
    Cakap pasal lain lah bujuk… Pasal Nik Aziz rasuah tanah kat nga dan ngeh ka, pasal hj Hadi kena perbodoh dgn dap ka, pasal anwar dah gelabah sebab shamsidar dah nak kena jadi saksi ka…. Tu baru syok…

  • Tembusu Tua
    January 13th, 2013 at 6:08 AM

    KERANA … ramai peserta himpunan mulai SEDAR bahawa negara ini aman …. PERCAYALAH…. bila balek, mereka akan terfikir “Buat apa nak tukar kerajaan, sedangkan kerajaan masakini dah cukup ok, tak seperti pentadbiran kerajaaan negeri yang diperintah oleh samada DAP, PKR tau PAS, semua pentadbiran tongang langgang macam calon PM yg mereka pilih jika menang PRU13 …

  • nik aziz pukimak
    January 13th, 2013 at 7:44 AM

    laaa.. bodoh gak kau ni bujuk. yg arah kan rosak KL dulu kan anuwar. kau buta ke? video pun ada. kan senang masuk stadium mcm lembu. ni lari keliling dataran merdeka mcm anjing.
    tiada kesesakan lalu lintas? kau ni pegi jalan kaki kot. maklum la nak simpan extra duit anuwar bagi tu.

  • PASpartyNGOK
    January 13th, 2013 at 7:51 AM

    Dlm ceramah salah seorang dari mereka ada timbulkan balik menuntut PRU yg adil dari SPRM…. Ha ha.

    Patut LKS tak ada. Takut air ludah berdetup jatuh atas muka dia semuala.

    Alangkah sesatnya manusia macam ini.

  • Tubir
    January 13th, 2013 at 9:07 AM

    lilit kepala RM10 ,baju 30,dan macam macam lagi lah semua kena beli sendiri kalau nak pakai .yang aku dapat Free hanyalah risalah semua aku ambik dan simpan baik baik untuk bahan bacaan ….walau sekecil mana pun .Air minuman semua kena beli sendiri……..aku cuma beli kacang kuda aja …adalah sahabat nak bagi percuma tapi aku menolaknya dengan sopan ,kerana dia berniaga …..saya kenal merika dan merika kenal siapa saya :)
    soal ditaja atau free bukan soal utama bagi saya …..contohnya acara yg dibuat oleh Bn diputra jaya pun saya tak dapat apa apa selain dari risalah …begitu juga ketika mengundi diPRU 12 balik mengundi di pasir panjang perak tiada satu parti pun bayar saya….
    Ada satu yang lucu bagi aku semasa h112 ni bila solat dengan berbagai arah kiblat …….ini bukan tuduhan tetapi kebenaran saya ada gambar gambarnya ….walaupun berdekatan tapi arah kiblat bertentangan samasekali .Yang sembahayang kat track berhampiran dengan grandstand sebelah kanan lagi haru bertentangan terus dengan arah kiblat…360…..Allah tak suka pada yang riak…Tak payah berdoa terpekik pekik …..angkat tangan lepas kepala …

  • amin
    January 13th, 2013 at 9:09 AM

    Semalam perhimpunana kat Semenyih bersama-sama dgn Perdana Menteri pun ada kanak2.

  • tengkudin
    January 13th, 2013 at 9:34 AM

    EHEHEHE…maklum la..kira undi CEC pun FAILEDD!! hehhehehe

  • arizmaya
    January 13th, 2013 at 9:51 AM

    http://www.aljazeera.com/news/asia-pacific/2013/01/2013112105947732781.html

    Aljazeera pun kata lebih kurang 45 ribu yang hadir…

    sedutan dari laporan Aljaeera:

    [At least 45,000 people have joined a massive opposition rally in Malaysia's largest city in a show of force ahead of key general elections due in months.]

    [Most analysts believe Najib's ruling coalition will still have the upper hand in the elections because of its entrenched support in predominantly rural constituencies.]

  • the silent majority
    January 13th, 2013 at 10:11 AM

    fact of the matter is, more and more people go against you BN. belajarlah menerima kenyataan dan muhasabah diri

  • sungai_siput
    January 13th, 2013 at 10:11 AM

    tak elok macam tu mm

    george soros dah bayar puak hang buat himpunan, patut hang bayar lah macai2 yg datang himpunan HKR tu

    tak amanah langsung lah hang ni mm

    majikan hang george soros pun hang kelentong, apakan lagi rakyat malaysia

  • rakyat biasa
    January 13th, 2013 at 10:37 AM

    45 ribu sikit sangat,tu pun campur budak kecil.Publisiti bagai nak rak,dgn banner satu Malaysia,dgn sms.dgn twiter,,promosi kat ceramah,facebook,mcm2 lagi la..Setakat 45 ribu tu kira tak dapat sambutanla.Tu pun susah sangat ke nak fikir..

  • sungai_siput
    January 13th, 2013 at 10:55 AM

    http://jinggo-fotopages.blogspot.com/2013/01/sekitar-himpunan-kebangkitan-rakyat_13.html#more

  • WakKang
    January 13th, 2013 at 11:14 AM

    Berhimpun dlm kawasan tertutup mcm stadium tu ok. Ko nak 1million org pun tak pe. Polis bleh jaga. Tapi klau nak berarak dlm bandar, atas jalan dataran merdeka, tu tak bleh. Menyusahkan orang ramai, merosakkan harta awam … Hak tu memang menempah watercanon, belantan FRU la … Jgn nak salahkan polis plak.

  • WakKang
    January 13th, 2013 at 11:23 AM

    Kalau nak berhimpun setakat pasal orang, oasal seseorang, org umno memang tak layan punya. Kalau Najib suruh berhimpun pasal masalah peribadi dia ….maafla …org umno memang tak layan punya. Takde kepentingan kepada rakyat.
    Lain le korang, pembangkang memang camtu. Pasal samsidar kena jadi saksi pun korang berhimpun, Anwar masuk court pasal ngongkek pun korang berhimpun …. Bangang betul! Dia orang tu dah dapat syok nye, korang plak terkinja kinja apahal??

  • WakKang
    January 13th, 2013 at 11:28 AM

    Memang mereka nak cam tu..cover story. Lepas ni naik le semangat dia …. Boleh le buat kerja tu balik, dating kat belukar ke, kebun sawit ke … Pasal Nala dah taknak tolong hantar …apa ada hal,

  • WakKang
    January 13th, 2013 at 11:45 AM

    Betulll!! …..ni yg sebuk berhimpun pasal samsidar ape hal….nak alih perhatian rakyat le tu. nak ajak rakyat bercakap balik pasal kisah kongkek, liwat, zina menjelang PRU la tu. nak “rewind” tape lama ….
    Rakyat dah muak la. Cuma orang PR je yg seronok dgn benda ni. Tu pasal sanggup keluar berhimpun.
    Kalau isu pasal nama Allah, pasal rasuah tanah, pasal rumah kat penang, ….org PR tak kisah pasal tak stimmmm!!

  • mRsTURDY
    January 13th, 2013 at 11:45 AM

    Apapun ini menjadi bukti bahawa Pakatan Rakyat sudah kurang popular, jika dilihat kpd jumlah kehadiran perhimpunan semalam berbanding perhimpunan sebelum ini.

  • mm
    January 13th, 2013 at 11:54 AM

    Hang mengundi 6.,7 kali. nampak sgt hang dah tua dan org lama yg tak tahu apa2..Dok baca Utusan dan TV3. Patut hang sokong umno…lepas tu…keje cukup makan jer…kerajaan kasi Br1m hang pun tak sanggup gadai nyawa…hello..RM500 jer.. Hang tahu kerajaan ambik balik berapa dari rakyata..sati saman AES je RM300, belum tentu 1 sama setahun, kekadang lebih..

  • mm
    January 13th, 2013 at 11:56 AM

    UMNO dalam TV semalam ambik gambar time Bersih + KL112

  • mm
    January 13th, 2013 at 11:57 AM

    Tak kisah lah hang nak kata berapa..100 orang ka..500 orang ka,5 juta org ka,..a fact is a fact.

  • zarman
    January 13th, 2013 at 12:49 PM

    lama ka baru ka, yang penting aku tak terperdaya dgn tipu helah pas. dan kini, aku bersyukur kerana banyak saudara dan handai taulan yang dulunya toto pas dah mula sedar dari menjadi mangsa penipuan. sesiapa yang hatinya suka diri mereka dibersihkan dari ajaran pas, kita kena pakat beri sokongan..

  • bujuk
    January 13th, 2013 at 1:12 PM

    KL112 pada aku cipta sejarah, sebabnya 1st time solat subuh masjid negara macam solat jumaat dan solat zohor jemaah d atas padang stadium. Apapun PR benar2 telah mengubah pemikiran ramai rakyat m’sia dan perbezaan antara HAK dan BATHIL.
    Kita tahu UMNO mampu himpunkan 10x ganda himpunan PR, tapi belum aku jumpa himpunan UMNO ada solat jemaah ribuan orang d PADANG stadium atau DATARAN.
    Inilah SYIAR ISLAM yg. PAS tunjuk dan bawak. Janji Allah, orang yg. solat mencegah perkara MUNGKAR. Inilah yg. PAS nak bagitau, kami nak cegah MUNGKAR.

  • bujuk
    January 13th, 2013 at 1:14 PM

    hang tak P kl semalam baik jangan sebok.. hang tak tau apa.

  • bujuk
    January 13th, 2013 at 1:19 PM

    Tajuk pasal KL112 hang nak p tajuk rasuah? kegelisahan UMNO jelas bila 2-3 hari ni semua tajuk KL112.
    Sebab dah lama sangat menang, kali ni kita bagi kalah sekali sepaya tak sombong dan besar diri. Supaya tahu hormat semua parti, supaya tak tamak haloba curi harta negeri.

  • WakKang
    January 13th, 2013 at 1:22 PM

    Alaa…..ko lagi teruk. Sokong pembangkang ape ko dapat? Kerja cukup makan gek ….BRM ko sapu gek, malah bising bila tak dapat!!
    Wak dah sepuluh kali mengundi, dah sepuluh kali mengalami PRU. Apa yang Wak nampak DAP PAS makin bercelaru sekarang ni bandingkan dengan dulu. Semua tu pasal ada PKR la. Kalau masa pertama dan kedua kali mengundi dulu memang susah nak pilih antara PAS dan BN. Tapi sekarang ni, emmmm …..belum mengundi pun Wak dah loya tengok PAS!!!

  • WakKang
    January 13th, 2013 at 1:28 PM

    Sebenornye yang datang tu semua pasal dapat pitis laaa …kalau tak, rasenye setakat 3 ke 4 ribu je yang datang. Jangan cakap sombong laa…..tak bayar konon.

  • tengkudin
    January 13th, 2013 at 1:41 PM

    nak riak tapi sampai 3 kiblat…ye la..dalam PR kan banyak kiblat tapi bukan kiblat kaabah..tapi kiblat setan..

    hina ALLAH SUDAH..
    KAFIRKAN ORANG PUN SUDAH..
    SOKONG GAY DAN SEX PUN SUDAH



    INILAH NAMANYA MATLAMAT MENGHALALKAN CARA..

  • gambus
    January 13th, 2013 at 1:45 PM

    campur monyet dan anjing yang dibawa peserta , aku akui mmg 80ooo orang hahaha

  • tengkudin
    January 13th, 2013 at 1:49 PM

    nak menang punya pasal..sanggup superimpose..wakakakaka..

    kantoi lagi..heheh

    cam kes bershit 3.0 dulu la ni…heheheh

  • gambus
    January 13th, 2013 at 1:51 PM

    mmga ku setuju bujuk kalau KPN yang diberi kuasa penuh , time tu baru kena padan muka denganp puak-puak monyet Pakatan DAPigs ni …

    kau nak meniopu lagi ke bujuk , KPN sendiri yang kata arahan dalam bentuk pelbagai dan sukar untuk tentukan yang mana perlu diikut …

    Mana ada KPN kata arahan dari KDN untuk lemparkan cannon water dan gas pemedih mata dasar lembu punyak puak DAPigs

    weii kalau gas beracun ,kau dan keluarga kau dah mati katak laa kahkahkah

  • gambus
    January 13th, 2013 at 1:53 PM

    yang lembu-lembu DAPigs tu datang bukan kena bayar jugak kee bujuk?? hahaha

    Pnggil k-pop?? macam pak lebai pak lebai PAS kat Penang kaa yang tgk pompuan menari sambil pakai kopiah dan mulut ternganga??? muahahahaha

    bujuk best jugak perhimpunan ni lelaki dan pompuan bebas oooo , kiranya Nik ajis dan pemimpin PAS yang lain dah jilat ludah sendiri kahkah

  • gambus
    January 13th, 2013 at 1:56 PM

    Polis laa berjaya kawal keadaan .. takkan nak harapkan puak-puak monyet DAPigs yang kawal keadaan hahahaha bebal laa kau moo lembu

  • gambus
    January 13th, 2013 at 1:59 PM

    bodohnya moo lembu , AES tu untuk monyet macam kau jee yang suka bawak laju , padan muka kena saman hahahaha

  • gambus
    January 13th, 2013 at 2:01 PM

    ehh kau nak merengek buat apa bujuk , memang laa semua dah tahu kerajaan Pakatan semua dah bebal nak memerintah , padahal negeri sendiri teruk , sombong dan tak sedar diri

  • gambus
    January 13th, 2013 at 2:03 PM

    bodoh punya bujuk , dari dulu dah kata monyet-monyet DAPigs ni elok berkumpul kat dalam Stadium , mau cerita nagka-angka besar masuk laa Stadium Shah Alam yang Selangor DAPigs punya tuu gerenti takde masalah ,

    ni melalak dan membuat rusuhan kat kawasan kuala lumpur memang laa patut kena pelangkung

  • gambus
    January 13th, 2013 at 2:05 PM

    mana harakah berani nak papar waktu tu … hahaha sampai hari ni terpaksa cakap tahap ratus ribu .. nak menipu tak habis-habis laa tu

  • gambus
    January 13th, 2013 at 2:06 PM

    kalau kau sendiri tak pasti tu bukannya fact moo lembu

  • gambus
    January 13th, 2013 at 2:08 PM

    Memang cata sejarah bujuk , setelah PAS melacurkan kalimah Allah .. kali ini kita boleh tgk kebebalan dan kejahilan pengikut PAS yang merangkap lembu DAPigs , sampai sembahyang pun ada pelbagai arahh … itulah manusia-manusia sombong dan tak sedar diri serta angkuh .

  • ku2
    January 13th, 2013 at 10:36 PM

    org umno bukan tak berani..cuma penyokong karam macam ko yang tak de akal..dari nak berpanas tak pasal2 macam tu kan baik buat benda berpaedah..puak binagi macam ko dtg tak de sponsor ke..lancaulah lu..silap2 ada yang datang siap bagi puki sekali..macam dulu himpunan ijau kat kuantan..badrul amin dtg siap di sogok puki..last2 kaantol..huhuhu..bodoh punya org tua..

  • ku2
    January 13th, 2013 at 10:51 PM

    bohonglah..ko cakap mana ada yang betul..kaum2 kerabat ko bolehlah ko bohong..

  • Tasyahud Akhir
    January 13th, 2013 at 11:38 PM

    Tahniah kepada peserta2 perhimpunan kerana berhimpun di stadium dan lebih2 lagi kepada polis terutama adik ipar aku yang terpaksa berkawal dari pukul 2am sampai 11pm.
    Katanya seronok sikit sebab mereka berada dalam kurungan di stadium dan tidak ditempat terbuka seperti didataran merdeka. walaupun terpaksa escort beberapa peserta yang tunjuk hero dijalanan, tetapi masih dalam kawalan.
    Sudah terbuktilah kata2 polis jika buat ditempat tertutup keadaan akan terkawal dan yang pasti tiada pihak dapat melakukan provokasi.
    Aku tak hadir perhimpunan ni sebab kekangan tugas tetapi beberapa rakan dalam UMNO, PAS dan PKR telah pergi bersama2 meraikan. Kesianlah beberapa cai PAS dan PR dalam blog ni yang terpaksa berbelanja sendiri. Tetapi rakan2 aku ni bukan setakat dapat baju, topi free malah makan dan minum serta duit belanja lagi. Yang pelik tu macam mana puak2 UMNO ni pun boleh dapat baju free.
    Mungkin 2,3 cai PR ni nafi dibayar tetapi rata2 yang hadir memang disponsor dari A sampai Z termasuk duit belanja. Ada seorang ahli PAS ditempat aku bercerita yang dia agak hampa dengan perhimpunan kali ini sebab ianya langsung tak menunjukkan apa2 kebaikan kepada PAS. Aku tak pasti cai2 yang lain tapi dia cerita beberapa perkara:
    – kesempatan utk bergaul bebas diluar kawalan
    – pakaian menjolok mata
    – risalah2 propaganda komunis
    – risalah kebebasan beragama
    – risalah penggunaan nama Allah
    – terdapat juga beberapa kumpulan yang menyerupai kumpulan gay kerana berkelakuan tidak senonoh
    – ada yang membawa salib dan risalah2 daripada gereja yang berbahasa melayu
    ….dan yang paling mengecewakan beliau adalah pemimpin ni banyak bercakap dan mengungkit perkara lama dan berulang dan ada sesetengahnya telah diperbetulkan oleh kerajaan UMNO dan yang paling beliau meluat adalah apabila pemimpin PAS berucap seolah2 bagi pihak dan bukan kehendak Islam seperti yang mereka laung2kan dimasjid2 dan surau2.
    Aku rasa banyak lagi perkara2 lain yang tidak dicerita terutama cai2 dan puak2 PR dalam blog ni.

  • bujuk
    January 13th, 2013 at 11:42 PM

    Kita solat mengadap Allah, kaabah sebagai panduan. Tak berdosapun kalau kita tak tau mana arah kaabah.

  • bujuk
    January 13th, 2013 at 11:50 PM

    Bukan korang kata majlis tahun baru d bkt.jalil, 1 juta datang ka?
    Kalau tempat duduk penuh 80k tambah padang separuh 20k(banyak sangat dah tu…) baru 100k X 10 baru dapat 1juta.

  • bujuk
    January 13th, 2013 at 11:56 PM

    Anwar memang penutup pidato… maknanya hang tunggu sampai habis. cuma tak sempat ikrar d ketuai Saifudin Nasution.

  • gambus
    January 14th, 2013 at 2:26 AM

    aku tak dapat pun ?? dasar penipu dan kaki fitnah punya macai PAS ni

  • umno bangang
    January 14th, 2013 at 11:57 AM

    UMNO dan macai mmg akan terus bodoh sepanjang zaman,,,,gambar org baru nak masuk stadium ko brani plak tunjuk,,,ko pegi pon x,,sumber bergantung dari blog2 macai mcm ko jgk,,bangang nak mampus,,,,kalau brani sngat tunjuk la gambar yang stadium full,,mase kemuncak,,ade brani??bangang,,,aku pegi aku taw la mana yang kelentong mane yg betul,,dan yg kaki kelentong mestila macai UMNO mcm ko,,bangang sepanjang zaman

  • is
    January 14th, 2013 at 5:01 PM

    assalamualaikum Menghadap Kiblat adalah syarah sah solat sebagaimana yang disebutkan oleh ALlah dalam surah al Baqarah yang bererti:

    “Maka palingkanlah wajahmu ke arah Masjidil Haram, dan dimana sahaja kamu sekalian berada, maka palingkanlah (hadapkanlah) wajah kamu ke arahnya”

    Al Bukhari (5897) dan Muslim (397) meriwayatkan bahawa Nabi sallaLlahu ‘alaihi wasallam berkata kepada orang yang diajarkannya cara mendirikan solat dengan sempurna :

    Apabila kamu hendak mendirian solat, maka sempurnakanlah wudhuk kemudian hadapkanlah (dirimu) ke arah kiblat dan bertakbirlah.

    Maksud Masjidil Haram di atas dalam ayat, dan kiblat dalam hadith ialah ka’bah.

    Soal diterima oleh Allah atau tidak atas sebab tidak tahu – maka Allah sahaja yang Maha Mengetahui. Jawapan kepada sahabat yang bertanya telah dijawab oleh Ustaz Al Amin. Wallahua’lam.

    sumber :komuniti i luv islam

  • TUBIR
    January 14th, 2013 at 5:45 PM

    APA PUNYA BODOH LA ALASAN TAK TAU KIBLAT….BUKANYA MALAM …..BUKANYA BAWAH TANAH ATAU DALAM AIR…..INI TENGAH PADANG ….DULU AKU KAT TENGAH LAUT BERLAYAR PUN TAU ARAH KIBLAT …….MASA TU TAHUN 70 PULUH ….APA LU CERITA BUJUK ….NAMPAK SANGAT RIAK …..DAN PALSU SEMATA MATA ….bODAH SANGAT ORANG ORANG YANG SEMBAHAYANG TU SAMPAI TAK TAHU ARAH KIBLAT …..aKU PU SOLAT JUGA HARI TU TAPI TUMPANG SOLAT KAT STESIN MONORAIL …….mONORAIL NI LAIN MACAM SIKIT SEMUA STESIN DIAORANG ADA SURAU…….

  • bujuk
    January 14th, 2013 at 11:05 PM

    Aku terimalah kalau ko kata mereka jahil.. tapi kita tak boleh tentukan arah kiblat waktu zohor kecuali beberapa ketika selepas asar kerana waktu tersebut matahari atas kaabah atau mekah. Bukan semua orang tau guna smatrphone cari arah kiblat, tapi dosanya atas mereka yg. tahu arah kiblat yg. betul untuk menegur. Tuan solat d surau tu berapa IMAM? sebab pasdap… kata haram solat 2 imam dalam masa sama.

  • Hamba Ar Rahman
    January 15th, 2013 at 2:35 PM

    Pelik aku dengan hang ni Bujuk….hang OK jer….aku pulak yg letih baca komen hang…orang cerita bab kiblat hang pulas kot imam pulak….

  • Hamba Ar Rahman
    January 15th, 2013 at 2:37 PM

    Semua pun orang bangang….kecuali yang join perhimpunan tu jer….tu saham akhirat tuh…jangan tak tahu…betul tak brader….hebat brader ni…mujahid akhir zaman….tahniah…. :)

  • Hamba Ar Rahman
    January 15th, 2013 at 4:27 PM

    Ish mana ada Wakkang…Wak tak tahu ker…PR adalah kumpulan parti yang paling berintegriti dalam dunia….manada main duit2 ni….kalau suh penyokong2 dia minum racun pun dan kata mati syahid pun depa sanggup….lagipun pemimpin depa mana ada duit ni semua….pemimpin depa paling telus…sama taraf dengan khulafa Ar rasyidin…yang kata yahudi sponsor tu semua fitnah tu bro….walaupun skang zaman nak masuk toilet pun kena bayar 30 sen…tapi parti depa ni spesel sikit…tak payah bayar apa2…seru dan doa jer….pastu bagi arahan jer…semua datang bro….BN jer yg kena bayar2 semua ni….

  • Hamba Ar Rahman
    January 15th, 2013 at 4:34 PM

    bukan setakat bayi dan baby…yang belum lahir pun ramai….yang mengandung2 tu….saja datang buat menyemak kat Bukit Jalil tu…bukan dapat pekdah pun…kalau gi HKR…atleast tu saham akhirat…sebb kita cuba nak protect dua org manusia suci yg teraniaya….

  • Hamba Ar Rahman
    January 15th, 2013 at 4:37 PM

    Ish kamu ni salah kira ni….orang Umno mana nya pandai matematik….penyokong PR ni…dia dikira 2x….seorang sama macam 2…..itu lah suara depa….hebat tak hebat PR ni… :)

  • raplahjingaa
    January 15th, 2013 at 8:08 PM

    hang sorang jer cai PAS yang sokong anwar..hehe

    dua tua kutuk..gadai nama Allah hang sokong.

    dua tua kutuk kata tak boleh gadai nama Allah hang sokong

    guan eng nak gereja guna nama Allah…hang sokong.

    Anwar nak jadi PM…hang sokong.
    Hadi nak jadi PM..hang sokong.

    hang ni ok ke bujuk ??

  • raplahjingaa
    January 15th, 2013 at 8:09 PM

    Siapa kat 1 juta yang datang bujuk ???
    tak ada siapa pun kata 1 juta yang datang !!

    hang tidur time maghrib ni bujuk.

  • raplahjingaa
    January 15th, 2013 at 8:11 PM

    mooo…tak ada latest news ke pasal 207 billion tu ??

    update le sikit…hehe

  • anti maksiat
    January 16th, 2013 at 8:53 AM

    klu mati pun belum tentu masuk syurga Allah. mungkin ‘syurga’ yesus. mereka kan share tuhan.

  • Adam Abdullah
    January 16th, 2013 at 10:19 AM

    Stadium Merdeka telah diubahsuai (renovated) dan tempat duduknya mengikut lapuran hanya tinggal 30,000 sahaja.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Stadium_Merdeka).

    Berapakah luas padang bola di Stadium Merdeka kita sekarang?

    Mengikut maklumat keluasan padang bola ialah:

    “For International Matches
    Length: min 100 m (110 yds) max 110 m (120 yds)
    Width: min 64 m (70 yds) max 75 m (80 yds)”

    Jadi luas padang bola di Merdeka Stadium, KL ialah lebihkurang 110yards (ela) X 120 yards (ela) iaitu 13,200 square yards (ela). 13,200 X 3 kaki = 39,600 kaki persegi sahaja.

    Katalah tiap-tiap seseorang yang hadzir di Padang Bola di Stadium perlu berdiri atau duduk atau menyangkong dipadang selama 3 jam dari 2pm hingga 5pm dan mereka memerlukan kawasan atau tempat seluas lebihkurang 6 kaki persegi.

    Berapa ramaikah yang boleh berdiri dalam kawasan 39,600 kaki persegi?
    Jawabnya ialah 6600 sahaja.

    Katalah tempat duduk di atas semua penuh dengan 30,000 termasuk ANWAR IBRAHIM, LIM KIT SIANG, HADI AWANG, NIK AZIZ dll. Jadi 30,000 + 6,600 baru 36,600 sahaja.

    Nak campur lagi yang berada diluar berapa orang? 20,000 baru jadi 36,600 + 20,000 = 56,600 orang sahaja.

    Jadi anggaran Polis KL yang lebihkurang 45,000 orang berada di Stadium Merdeka Kuala Lumpur antara 2pm hingga 5pm pada 12.1.2013 betullah tu!

    Pehak pembangkang dan penyokong mereka tidak setuju pasal apa?

    Mana datangnya angka 80,000, 100,000 atau 500,000 tu?

    Pehak pembangkang memang penipu dan tidak pandai kira-kira dan berkira.

  • Adam Abdullah
    January 16th, 2013 at 1:15 PM

    Sila ikuti vedio clips dari PDRM ini melalui You Tube.

  • Adam Abdullah
    January 16th, 2013 at 1:17 PM

  • Adam Abdullah
    January 16th, 2013 at 5:22 PM

    Commonwealth Games 1998 Closing Ceremony – YouTube

    Adamayan,

    Tengok vedio Commonwealth Games 1998 lagi baik. Tak pening kepala.

    http://www.youtube.com/watch?v=rG1avPpjDSI
    May 12, 2010 … Commonwealth Games 1998 Closing Ceremony. … 1998 Kuala Lumpur

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!

© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.