|Laman Utama| MyKMU Forum | MyKMU WebTV | MyKMU Mobile Apps | MyKMU Mobile Site | MyKMU RSS Feed| MYKMU E-MEL: mykmunet@gmail.com
Editor: dukeofmontecristo | Diterbitkan pada: 5 January 2013| Kategori: dukeofmontecristo,Utama | 46 Comments »

Uruskan Undi Parti Sendiri Pun Tidak Betul, Ada Hati Nak Kutuk SPR?

Adalah sangat memalukan apabila sebuah parti yang begitu galak menyalak di jalanraya mempersoal dan menghina orang lain, tapi parti politik itu sendiri yang sebenarnya langsung tidak boleh diharap kreadibilitinya.

Itulah yang terjadi pada persidangan Kongres Kebangsaan DAP yang lalu apabila sistem pengundian bagi pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP Kebangsaan didapati tidak telus dan berlaku kesilapan teknikal.

Akibat dari kesilapan kiraan undi pada pemilihan tersebut, beberapa perubahan besar akan dapat dilihat di kalangan 20 orang barisan kepimpinan DAP yang baru dipilih sebelum ini dan mungkin ada di antara mereka yang tidak akan tersenarai.

Bagaimanapun, anak Cina yang diMelayukan DAP, Zairil Khir Johari yang sebelum ini mendapat 305 undi dari dikatakan bakal tersenarai di tempat terakhir di kalangan pemimpin DAP yang terpilih untuk menganggotai CEC.

Fakta menunjukkan bahawa pemilihan DAP itu hanya melibatkan 2,000 pengundi dari semua bahagian parti itu yang datang berkampung di Pulau Pinang. Saya ulangi, hanya sekitar 2,000 orang perwakilan saja yang perlu diuruskan.

Namun persoalannya, dengan hanya 2,000 orang pengundi, mengapa masih ada “kesilapan teknikal” di dalam sistem undian para perwakilan DAP itu? Apakah DAP tidak tahu menguruskan sistem undian dalaman parti?

Apakah undian DAP selama ini telus, mulus dan berintergriti sehingga tidak wajar dipersoalkan? Apakah kemenangan CEC parti itu sepanjang tempoh diwujudkan DAP itu juga jujur? Atau ada juga berlaku “kesilapan teknikal”?

Untuk pengetahuan DAP, Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) di negara ini ditugaskan untuk mengendalikan data dan maklumat bagi lebih 10 juta orang pada setiap detik, setiap masa dan ketika.

Setiap detik, ada saja para pengundi di negara ini yang meninggal dunia dan ada di kalangan waris si mati yang tidak melaporkan kematian tersebut kepada Jabatan Pendaftaran Negara. Dan sedap pula DAP kutuk SPR kononnya “tak buat kerja”. Wajarkah?

Setiap masa, ada saja para pengundi yang baru berdaftar dan perlu diingat bahawa beratus ribu yang datang menghulurkan borang pendaftaran pada setiap bulan kepada SPR. Semuanya kena proses dan dikemaskinikan data-datanya.

Itu belum lagi termasuk tindakan ratusan ribu pemindahan pusat mengundi yang dijolok DAP ke “kawasan-kawasan kelabu” untuk mengalahkan BN pada PRU ke-13 nanti. Semuanya SPR juga yang kena proses!

Kalau dihitung, dicampur, ditolak, didarab dan dibahagi perubahan data dan maklumat lebih 10 juta orang pengundi di negara ini, sudah tentu ada logiknya terdapat segelintir kesilapan di dalam data-data tersebut.

Sedangkan DAP menguruskan 2,000 orang pengundi pun sudah huru-hara parti itu dibuatnya, cuba bayangkan situasi yang dihadapi SPR untuk menguruskan lebih 10 juta pengundi di negara ini. Logiklah kalau ada kesilapan sedikit, bukan?

Jadi, tak payahlah DAP nak tunjuk lagak di jalanraya sambil ditemani Ambiga sambil menyalak-nyalak kepada SPR. Adalah lebih baik DAP pulang ke rumah dan duduk di depan cermin sambil menyuluh kekurangan diri sendiri yang lebih teruk dari orang lain!

Lainlah kalau DAP memang muka tak malu dan tidak bermaruah. Jika bermuka tembok, bolehlah DAP duduk sebaris dengan Anwar. Anwar lainlah, satu dunia tengok video dia telanjang pun dia boleh buat muka tebal keliling dunia, kan?

Ada 46 Comments setakat ini.

  • PASpartyNGOK
    January 5th, 2013 at 7:24 AM

    Ketiga2 puak dalam pakatan ini bertaraf pengail dalam kaedah menangkap ikan. Bermakna mereka pergi kelaut menangkap ikan dengan mata kail atau alat memancing yang hanya mampu menangkap ikan seekor setiap kali tarik. Itu pun bila tarik kekadang ada kekadang tidak.

    Dalam erti kata lain mereka seakan lakukan kerja berskala kecil dan hanya sebagai sambilan/cuba2/suka2.

    Pemancing kelaut kebanyakkan bukan utuk tujuan cari makan tapi sekadar hobi atau suka2. Yang buat hasil laut sebagai sumber cari makan mereka gunakan pukat. Pukat menangkap beribu ikan sekali naik/tarik.

    Bagi puak pakatan ini walau dengan nafsu membara mereka utk tumpaskan BN bagi ambil alih takhta… mereka sebenarnya tak ada hala tuju, tak tau sapa nak jadi apa. Dalam kepala mereka , mereka tetap berharap penyertaan orang yang sedia ada dalam BN membantu buat jadi penggerak kerana pengalaman yg mereka miliki.

    Ketiadaan kredibiliti dan bijak pandai bakal menguburkan segala impian mereka yang terlahir dari nafsu tamak haloba.

    Antara DAP, PAS dan PKR mereka ditaraf yg sama tentang carca merba mereka. Mereka buat kerja dalam skala kecil .

  • PASpartyNGOK
    January 5th, 2013 at 8:57 AM

    Yang benggali tua nak mampos itu apahal masih menyemak.

    Berak sendiri pun tak boleh urus , patut fikir utk bersara duduk rumah.

    Ini semua jenis setan tak sedar diri . (tapi mana ada setan yang sedar diri kan? nama pun setan- bukan orang)

  • man on da street
    January 5th, 2013 at 9:39 AM

    Pada orang Melayu sekelian, ini ada lah sandiwara parti DRAMATIC ANJING SOCIALIS saja.! Sendiri mau ingat lah orang orang melayu yang di tipu sekian lama olih Parti Ajaran Sesat dan Parti Kemakmuran Sekeluarga! Tiba tiba pulak salah kira undi, ada akai kah? Dah lepas tiga minggu baru nak buat check n balance. Tau takut orang Melayu dah tau tembelang DAP. Konon konon salah kira undi, adei chit podah! Kalu si anak khir johari ni pun kalah memang padan muka pun, beliau dan ibu nya tak lah semelayu nya pun! Even bapak nya tak lah semelayu sangat, sila rujuk latar belakang khir johari ni, sikaki botol sehingga akhir zaman. Isteri nya pulak ada kah mengamalkan sebagai orang melayu/islam/? Berketuakan parti dap ni ngan “accountant” yang hampih dan failure , beliau ingat bolih menipu dan manipulate the accounts , even to the extends of his own manipulative dap party’s elections. Ada hati nak soal the election commisions. Jangan tipu lah wahai cina komunis , nak ambil hati melayu konon konon nak manipulate the dapigs election results to gain the malay hearts of the desperados of the stupid melayus in your clans. Even that stupid melayus in the dapigs cannot even rebut about the kalimah ALLAH’s as propagated by the tokong in dap. YUCK FOU , the swindlers in malaysian politics. Shame to all the melayus yang mempercayai si drama plotics dapigs ni, gua anjurkan supaya kamu semua tungging dan tenguk penngung kamu sekelian, ada basuh kah atau apa warna nya,

  • tengkudin
    January 5th, 2013 at 9:55 AM

    nak kira undi 1800++ pun FAIL…patutla penang tu melingkup sebab dapat guan eng yg tak reti kira..wakakakaka

  • man on da street
    January 5th, 2013 at 10:08 AM

    Silver lining

    Pooi said the matter was brought to the attention of DAP secretary-general Lim, who then instructed that the correct results be made public after an internal audit and verified by external auditors.

    “I sincerely apologise to all the DAP members and congress delegates for the mistakes made in the tabulation process,” said the remorseful looking Pooi (left), who also apologised to both Wu and Zairil.

    As a result of the error, the CEC convened tonight to affirm the new results, co-opt 10 CEC members and appoint new positions. The announcement was made late tonight at 10.30pm.
    However, the net change was zero as Wu was reappointed as the assistant organising secretary and Zairil as the assistant publicity chief.–

    Comments di atas ada lah dari blog Datuk Rocky Bru, maaaf bro kerana menceduk , but the real intentions is for the truth to prevail.–

    So what now, that Pooi will be a millionaire after this , or awarded some kind of business contract in Penang or somewhere within the adminstration of the PKR ruled states, Kelantan most likely.

    To those who knows this bloke, Pooi that is, be it his neighbour, colleagues at work or chilhdhood friends, watch out towards his sudden profound wealth. Its not easy to becoming a black sheep without unusual sacrifice in the dapigs clans. So stupid a fella to kowtow in such an unrealistic claim of “salah kira”!

    Maybe its not a stupid claim after all , having a stupid failed accountant as its secretary general as their boss.

  • NORLIN BINTI ARSHAD
    January 5th, 2013 at 11:00 AM

    Saudara Pembaca,
    Agama apa pun yang anda anuti, kita semua percaya pada Tuhan.
    Saya yakin ini petunjuk dari Allah swt bahawa mereka yang kerjanya menyalahkan orang lain dimalukan akibat perbuatan mereka sendiri.
    Dulu pemilihan dalam PKR. Begitu kocar kacir. Sekarang DAP pula.
    Kalau saya LGE, ‘I will let it be, sahaja daripada bertindak bagai tikus membaiki labu. Labu tidak juga mampu dibaiki. Lagi menambahkan malu besar saja.
    So pengajarannya jangan cuba hendak mengajar SPR. Diri sendiri pun gagal.
    Ini juga petunjuk mereka akan kalah besar!

  • mm
    January 5th, 2013 at 11:10 AM

    UMNO nak urus Negara sendiri pun tak tau, ada hati nak terus jadi kerajaan….

    Undi PRU penuh sabotaj…dgn pengundi hantu dan pengundi pos…

  • Hamba Ar Rahman
    January 5th, 2013 at 12:48 PM

    Sorrylah Moo sebab berburuk sangka dengan kamu…entah kenapa kalau hang copy paste…aku jadi macam malas nak baca…baca juga tapi….tak berapa nak percaya….sebab hang ni suka sangat bawa cerita bohong….

  • reena
    January 5th, 2013 at 12:56 PM

    To be a great ruler is not easy especially with multi racial citizens. So be grateful that we’re lving in peace n able to earn a living. Thank to Allah for giving us a wonderful country to live in. Those who like to condemn the rulers maybe unable to handle your own family. As good citizens, we should contribute to the country in your own ways positively. Rulers are humans too, just like us

  • baba
    January 5th, 2013 at 1:21 PM

    kalau dah penipu tu,buat mcm mana pun nampak penipuan tu

  • mm
    January 5th, 2013 at 1:25 PM

    Kedutaan Jepun di Malaysia mengesahkan kerajaan negara itu telah menyerahkan sejumlah wang pampasan kepada kerajaan Anak Bangsa Malaysia GoMalaysianuntuk diserahkan kepada buruh paksa pembinaan landasan kereta…pi Thailand Myanmar.

    Setiausaha Kedua Kedutaan Jepun ke Malaysia, Takaharu Suegami, ketika mengesahkan penyerahan wang itu berkata, Berdasarkan maklumat yang dikaji, kami dapati wang tersebut diserahkan sekitar tahun 1990an.

    Malangnya Tun Mahathir yang dikatakan banyak berjasa kepada negara dan orang2 melayu telah menyembunyikan wang pampasan kepada buruh paksa sehingga ada yg telah meningal dunia tidak dapat merasai pampasan tersebut.

    Inikah pemimpin yg kita sanjung dan agung2kan? subhanallah.

  • mm
    January 5th, 2013 at 1:26 PM

    Org yang malas membaca (membaca bahan2 berfaedah) tapi suka hiburan memang org umno pun eg suka baca Metro, Tonton Drama, Maharaja lawak, AF, Mentor semua tu..

  • Anak Lenggong
    January 5th, 2013 at 2:19 PM

    mm says:
    Kedutaan Jepun di Malaysia mengesahkan kerajaan negara itu telah menyerahkan sejumlah wang pampasan kepada kerajaan Anak Bangsa Malaysia GoMalaysianuntuk diserahkan kepada buruh paksa pembinaan landasan kereta…pi Thailand Myanmar.

    Setiausaha Kedua Kedutaan Jepun ke Malaysia, Takaharu Suegami, ketika mengesahkan penyerahan wang itu berkata, Berdasarkan maklumat yang dikaji, kami dapati wang tersebut diserahkan sekitar tahun 1990an.

    Malangnya Tun Mahathir yang dikatakan banyak berjasa kepada negara dan orang2 melayu telah menyembunyikan wang pampasan kepada buruh paksa sehingga ada yg telah meningal dunia tidak dapat merasai pampasan tersebut.

    Inikah pemimpin yg kita sanjung dan agung2kan? subhanallah.

    Buat repot la mm…suruh nuar repot..

    Yang ni pulak pehal mm….

    KUALA LUMPUR: Sekitar 300 orang peneroka Felda Kemahang 3, Kelantan hari ini kecewa dengan pengerusi Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak), Mazlan Aliman kerana enggan menerima memorandum mereka.

    Wakil peneroka Felda Kemahang 3, Abdullah Yusuf berkata peneroka-peneroka Felda Kemahang 3 menuntut Mazlan mengarahkan Tetuan Rohimin & Asmadi agar mengembalikan wang pampasan yang dimenangi ke atas saman Felda.

    “Mazlan nyata gagal membela nasib malang kami (peneroka) apabila Tetuan Rohimin & Asmadi gagal untuk mengembalikan wang pampasan yang dimenangi peneroka.

    “Mazlan tidak bertanggungjawab di dalam menyelesaikan pembayaran pampasan kepada peneroka dan terus melarikan diri tanpa mahu berhadapan dengan kami,” kata beliau kepada pemberita selepas gagal menyerahkan memorandum bantahan terhadap Mazlan di hadapan Wisma Felda di sini, hari ini.

    Tetuan Wan Rohimin & Asmadi adalah peguam kepada 354 peneroka yang menyaman Felda dan Felda Palm Industries Sdn. Bhd.

    Pada 26 Ogos 2010, Mahkamah Persekutuan Malaysia telah bersetuju dengan Mahkamah Tinggi Kota Bharu untuk memberi kemenangan kes saman ini kepada 354 peneroka-peneroka Felda Kemahang 3.

    Tetuan Wan Rohimin & Asmadi yang dibawa oleh Mazlan pada permulaan perbicaraan memaklumkan setiap peneroka akan menerima pembayaran sejumlah RM30,000 seorang.

    Selepas kemenangan kes tersebut, peneroka tidak menerima jumlah wang yang dijanjikan tetapi mereka hanya menerima sekitar RM16,000 hingga RM19,000 sahaja.

    Malah masih ada peneroka yang tidak menerima pampasan termasuklah balu peneroka.

    Kalau tak belit bukan Pas namanya…..

    Kohilal – belit….

    Tabung Memali – belit…..

    Duit peneroka – pun belit……

  • Hamba Ar Rahman
    January 5th, 2013 at 2:22 PM

    Aik…hang mengata diri sendiri ke Moo..setahu aku…hang yang pernah jadi ahli..hehe

  • Hamba Ar Rahman
    January 5th, 2013 at 2:31 PM

    Kalau statement dari hang…siapa nak percaya Moo…cuba hang selalu jangan buat fitnah…hang cakap tahi anjing boleh tukar jadi emas pun orang percaya…tapi sebb hang suka sangat fitnah…cerita betul pun orang dah tak percaya… hehe…bangau terbang dari Alor Setar…

  • lady_j
    January 5th, 2013 at 2:52 PM

    nak urus negara tatau apakehalnya? adakah msia dah bengkrap mcm di eropah, mcm indonesia yg terpaksa melutut kat imf dan la ni ramai rakyat terpaksa berhijrah ke msia cari sesuap nasi? tak perlu la nak tunjuk sebilangan rakyat msia yg miskin (yg banyak negara kat dunia, even negara maju mcm amerika pun ada) bilamana ada rakyat kelantan sampai tahap duduk kandang kambing. yg penting secara umum, boleh tengok taraf rakyat msia masih di tahap baik juga.

    undi PRU penuh sabotaj? habis apacerita yg pembangkang menang banyak negeri sampai tahap negeri2 maju mcm selangor dan penang? tu pun pembangkang menang cara menipu ke? klu mcm tu,apsal tak bubar negeri masing2 atas nama integriti kononnya?

    tapi lagi lucu bila penyokong pembangkang langsung senyap tak berani komen kat artikel di atas tentang berlakunya ketidakbetulan dalam “pilihanraya kecil DAP”. kalau tak sampai 2000 perwakilan pun boleh tersilap sampai 500+- undi, apakes? samaada penyelewengan, konspirasi dan penipuan, atau kesilapan bodoh yg tak sepatutnya berlaku. either way, nampak sangat DAP pun bahlol, lagi mau kutuk SPR ka? belum lagi cerita “pilihanraya kecil PKR” yg sampai baling kerusi, samseng, dakwaan konspirasi, kroni dsb.

  • raplahjingaa
    January 5th, 2013 at 3:15 PM

    Anwar pun malas nak guna isu yang tak ujud mooo…kalau la betul, dah bergulung-guling anwar buat demonstrasi…minta penjelasan.

    RM 209 Billion, pampasan untuk buruh paksa malaya !! hahahahahahah

    moooo…moooo…hang ni jual insurance ke ? aku tengok hang macam salesman insurance jer….cakap benda yang tak ada.

  • gambus
    January 5th, 2013 at 3:41 PM

    moo lembu kalau bawak isu ni aku faham laa sebab mmg moo lembu tu adalah parasit sampah jee kat mykmu ni , tunggu bujuk bawak isu ni mmg siaplah kahkahkah

    Aku pun naik terkejut campur nak tergelak fitnah terbaru ni pasal isu pampasan buruh paksa oleh Pakatan DAPigs ni .. dorang ingat yang jadi buruh paksa ni rakyat malaysia sahaja kaa??? dorang lupa ada berapa banyak dokumentari pasal buruh paksa landasan keretapi ni oleh Jepun dan setiap satunya tak sentuh langsung pasal pampasan sebab apa?? sebab tak pernah dapat dan tak pernah ada pun hahahahaha

  • gambus
    January 5th, 2013 at 3:44 PM

    kalau BN tak boleh nak urus negara , takkan nik ajis mampu pakai kereta mewah , takkan anwar ada mercedez dan naik jet mewah kehulu hilir , takkan ambiga duduk bungalow sambil naik kete mewah dia !!

    Senang cite laa moo lembu , ahli Pakatan semua tu naik kete mewah dan duduk umah mewah adalah kerana kemakmuran negara Malaysia dibawah kehebatan BN hehehe

  • gambus
    January 5th, 2013 at 4:12 PM

    its no secret in DAPigs , to any person who dikambing hitamkan akan dapat ‘sesuatu’ .. No , its not fitnah , Tunku already esposed it !!!

  • raja kongkiak
    January 5th, 2013 at 4:31 PM

    DAP buat wayng saja…memang betoi depa kira. Cuma nak habaq kata depa telus..hahahahahaa nak ambik hati melayu-melayu yang dok nganga mulut dak telan ayaq lioq pemimpin DAP.Nak ambik hati Pas sebab boleh “jariah tanah “Kalau 30 undi tuh ok laa tapi 500 undi silap.Tak kan yang kira undi tuh semua kena tutup mata@buta..agak-agak laaa.haha haha haha..pekak,buta dan bisu saja yang boleh percaya!!!!!…

  • PASpartyNGOK
    January 5th, 2013 at 4:38 PM

    Itu semua puak2 lancau berkulup dgn cita2 mereka utk menjahanamkan hak orang lain. Seharusnya mereka sedar taraf pendatang mereka dan dgn bertaraf sedemikian mereka tak akan boleh jadi ‘raja’.

    Malang sikit puak lancau berkulup ini disokong oleh segelintir manusia yang konek bersunat. Puak minoriti tak sedar diri sanggup jadi kuda. Kecik2 tak nak mampos sudah tua menyusahkan orang.

  • StinGray
    January 5th, 2013 at 4:51 PM

    kahkahkah….moo dah mati akal….UMNO bkn saja bijak mentadbir negara, malah mampu menguruskan hang sekali, sehingga kenal huruf dan tau pakai seluar secara sempurna….

  • StinGray
    January 5th, 2013 at 4:56 PM

    Kedutaan Jepun Merah ke lembmooooo??…mcm keldai sakit mulut dan kuku la hang ni….kesian pun ada dgn hang ni, 365 hari dok maintain otak keldai…

  • StinGray
    January 5th, 2013 at 4:57 PM

    maksud hang membaca kita HaramkahJadah ke mooo…emmmmm…

  • Anak Lenggong
    January 5th, 2013 at 5:28 PM

    Kesian aku tengok kan puak lobai malang PAS ni kuasa dan duit..sanggup jilat ludah dan muntah yang dikeluarkan oleh cina DAP dan Nuar brahi..aku rasa lebih baik melayu PAS buang je ketayap atas kepala dan jangan dok pakai jubah..asyik dok menipu rakyat je kononnya mereka pejuang islam tengok ni.

    KUALA LUMPUR 5 Jan. – PAS menyatakan pendirian membenarkan golongan bukan Islam menggunakan kalimah Allah sebagai rujukan terhadap Tuhan bagi Agama masing-masing.

    Timbalan Presiden PAS itu berkata, pendirian tersebut telah dinyatakan Presiden parti tersebut pada tahun 2010 yang lalu malah tidak pernah menjadi masalah di kalangan penganut Islam dan Kristian di Timur Tengah dan Malaysia Timur.

    “Presiden PAS (Abdul Hadi Awang) pernah keluarkan kenyataan pada tahun 2010 untuk tidak melarang penganut agama selain Islam untuk menggunakan kalimah Allah.

    “PAS masih kekal dengan pendirian itu,” katanya ketika dihubungi The Malaysian Insider.

    Beliau merujuk kenyataan Presiden PAS pada 7 Januari 2010 yang menyatakan pendirian tidak boleh melarang bukan Islam menggunakan perkataan Allah dalam sebarang bentuk amalan ibadat merujuk kepada maksud asal berdasarkan bahasa Melayu.

    Isu kalimah Allah ini mula dibangkitkan kembali menerusi ucapan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng bersempena Sambutan Hari Natal yang menggesa kerajaan Barisan Nasional (BN) membenarkan penggunaan kalimah Allah dalam Bible versi bahasa Melayu.

    Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam satu kenyataan yang dikeluarkan menerusi Sidang Media baru-baru ini mengesahkan Mesyuarat Khas Pimpinan Pakatan Rakyat bakal berlangsung pada 8 Januari ini bagi menyelesaikan isu tersebut.

  • raplahjingaa
    January 5th, 2013 at 7:02 PM

    ” Adalah haram bagi umat Islam membaca Harakah…sesiapa yang membaca harakah akan masuk neraka “….mooo hang agak kenyataan tu betul ke salah ??

  • raplahjingaa
    January 5th, 2013 at 7:10 PM

    Moooo…hang percaya tak kalau aku kata kedutaan Jepun jugak mengesahkan anwar meliwat dan di liwat di Tokyo ?? kalau hang tak percaya hang pi tanya setia usaha pertama kedutaan Jepun di Kuala Lumpur…Mr Takata kotekukecewa.

    hehe…mooo..moooo hang tak serik-serik lagi ke buat fitnah murahan macam ni.

  • PASpartyNGOK
    January 5th, 2013 at 8:44 PM

    Puak ini semua mana pernah bawak cerita betul. Orang sibok berusaha utk memajukan negara bagi memakmorkan rakyat… mereka sibok buat apa?

    Mereka sibok berbohong, menipu, mengeliru dan menafikan perbuatan sumbang yang memang jelas sumbang.

  • PASpartyNGOK
    January 5th, 2013 at 8:48 PM

    Yang pompuan sorang tu bukan main tinggi lagi angkat ketiak.

    Dalam photo yang pernah kita tengok dia angkat peha dia utk boyfriend melayu dia.

    Rupa2nya cina tu suka pisang berkupas..

  • anakbochek
    January 5th, 2013 at 10:23 PM

    Dari baca Harakah baik baca Mona Gersang. Setidak2nya Mona Gersang takde fitnah.

  • Lady j
    January 5th, 2013 at 11:23 PM

    Mona gersang? Cerita apa tu? Pernah dengar abang sembang dgn member2 lelakinya tapi bila i tanya,sorang pun taknak bagitahu.

  • Zarman
    January 5th, 2013 at 11:45 PM

    He he he!!! Nak ubah identiti jadi tasawuf pulak lah dia… Kalau mentornya (aljub) jadi ostad, dia ni lebih lagi…. Ha ha ha…. Kartun betul

  • Zarman
    January 5th, 2013 at 11:52 PM

    He he he sian mm, kwn baru nak tujuk baik sikit, korang pun patut iyakan saja…. Mm ni ada ilmu tasawuf woooo…. Yang dia dok jadi balaci dan pendokong aljub a.k.a kaum nabi lut tu, dia berlakon je lahhhh he he he…

  • Zarman
    January 5th, 2013 at 11:55 PM

    Tu ciite pahlawan, org pompuan tak leh baca, bukan korang nak jadi pahlawan….. Nak cite pun, aku blum khatam, bila khatam nanti aku citelah…. (mamud jun)

  • raplahjingaa
    January 5th, 2013 at 11:59 PM

    hehe…

  • Hamba Ar Rahman
    January 6th, 2013 at 12:09 PM

    Hahaha…cerita bekas artis jadi ustazah yang gersang tak keluar lagi ker…hahaha…maaf ler jika sesiapa terasa….

  • Hamba Ar Rahman
    January 6th, 2013 at 12:11 PM

    Kita bersangka baik jer laa…maybe dia baru balik umrah….alhamdulillah….

  • ku2
    January 6th, 2013 at 10:39 PM

    dah nama parti kominis..macam tulah peel dia..cuma melayu2 yang taksub nyokong pembangkang tu sadar2lah ..kalau korang memang dilahirkan ada akal takyahlah nak nyokong keroni yang ada kaitan ngan parti komunis tu…cakap je parti berbilang kaum..tapi yang terpilih pun kaum sepet jugak..cuma nama je macam orang melayu..tapi cina babi jugak…

  • ku2
    January 6th, 2013 at 10:46 PM

    ko baca harakah tu berfaedah ke..dalam enuh ceri bohong tu…ko kalau dah bodoh jangan nak kutuk org..dalam harakah tu kalau babi langgar basikal pun diterbalikkan basikal langgar babi..
    kalau nuar main amoi pun di kata fitnah..bodo lah sapa yang baca harakah..kalau baca metro tu banyak cerita betul..aku suka apa baca metro..muka depan je dah cerita sensasi..ko cakap tanak tonton raja lawak..tapi ko bukan main puji azhar idrus..kan ke azhar idrus tu biasa main raja lawak bodoh..

  • ku2
    January 6th, 2013 at 10:51 PM

    nak kata haram tu tidaklah.tapi baik ko baca benda lain lah..situ iklan kurang tak macam metro..dlm harakah cuma ada iklan KY jelly je..tu pun tajaan abg nuar bontot..ehehe

  • yon76er
    January 6th, 2013 at 10:53 PM

    Dah tak tau nak komen on the Issue ker mm?…UMNO x tau urus negara??? dah nak masuk 56tahun Perikatan/BN menerajui Malaysia…aman..maju…stabil…lubok rezeki…..berbandingkan selangor baru nak masuk 5 thn diperintah PR diketuai MB Gagap…apa dah jadi?????janji kosong..saman dr Raayat..Air…Cukai naik..cover Hutang Kroni berbillion…pecat sana sini..PAS/PKR jd kaldai DAPigs…maksiat grade AAA…mm ko buta or benggap gah mcm MB ko??????

  • selendangbiru
    January 7th, 2013 at 9:32 PM

    Bro…pergi kedai beli cermin yg paling besar!….buat lawak tul DAP dan sekutunya nya yg begap!

  • selendangbiru
    January 7th, 2013 at 9:34 PM

    DAP konon nak tipu org melayu, hanya org melayu dlm PKR PAS boleh lah tipu sbb mereka ZERO MINDED!

  • WakKang
    January 8th, 2013 at 1:50 PM

    Puak pembangkang ni memang macam tu, terutama sekali pemimpin pemimpin nye yg gila kuasa tu ……. Kata dulang paku serpih, Kata orang, sebenarnya dia yang lebih !!
    Hakikatnye ……….
    Oleh kerana dia org ni kaki fitnah, kaki tipu, kaki songlap, kaki rasuah, kaki putar alam, kaki bodek, kaki tak ape lagi, kalau dia buatbenda tu tak de hal … Dia punya suka. Tu pasal dia dok asyik tuduh orang lain buat benda cam tu, macam dia jugak ! Kata Dulang, Paku Serpih …….

  • Jr M
    January 8th, 2013 at 9:06 PM

    Nasib baik la UMNO memerintah dgn betul. Sebab tue MOO dan kengkawan bangla dapat hidup aman sentosa dan dapat kerakyatan kat Malaysia. Kalau tak jadik macam sedara bangla dia kat Myanmar tue si Rohingya asyik kena bunuh jer. Agaknyer apakat kita tangkap dan hantar jer Moo dan kerabatnyer ke Myanmar baru tau dia nak Bersyukur.Pirahh Bangla.

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!

© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.