Menu Utama

Pertunangan: Penafian Shangri-La, Pembangkang Ubah Strategi

SEMUA kita perlu maklum bahawa perkara pokok penipuan PKR hari Jumaat lepas dalam soal penganjuran Majlis pertunangan anak Perdana Menteri pada Jun 2011 ialah MAJLIS TERSEBUT DIBIAYAI DENGAN MENGGUNAKAN WANG RAKYAT.

Setelah penafian dibuat Pejabat Perdana Menteri (PMO) pada hari yang sama pun, Rafizi mengadakan 8 tuntutan yang perlu dijawab Perdana Menteri pada Sabtu – semuanya berkisar tentang dakwaannya pada Jumaat bahawa wang rakyat digunakan untuk membayar kos majlis tersebut.

Tapi setelah Shangri-La sendiri menafikan bahawa wang kerajaan digunakan untuk membiayai majlis itu, tiba-tiba Rafizi mengubah kenyataannya dan mendakwa Perdana Menteri masih menyalahgunakan kuasa kerana menggunakan Pejabat Perdana Menteri untuk menguruskan majlis tersebut.

Dakwaan yang boleh membuatkan mana-mana pihak yang biasa menguruskan Pejabat Menteri Besar, Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor, Pejabat Pengarah Urusan di syarikat-syarikat besar – ketawa tidak berhenti-henti, dalam kes Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor, ketawa bagi pihak diri sendiri.

Ini kerana, memang biasa untuk para pegawai di pejabat yang disebutkan di atas menguruskan hal-hal peribadi boss masing-masing.  Tapi itu tidak membuktikan bahawa wang rakyat digunakan untuk membayar.  Rafizi perlu tanya dirinya sendiri, apa fungsinya sebagai CEO di pejabat Penasihat Ekonomi Selangor, kalau tidak menguruskan hal ehwal Anwar.

Penipuan dan putar belit macam ini yang kita perlu faham.  Ini memang strategi pembangkang bila sudah tersepit.

Dalam erti kata lain, tanpa sedar Rafizi mengakulah bahawa dakwaannya wang rakyat digunakan untuk membayar majlis tersebut tidak betul, sebab itu dia mengubah strateginya sekarang ya.

Rafizi ini nama saja muda tapi politik yang dibawanya tidak banyak beza dari politik zaman awal merdeka dulu, malah lebih teruk lagi dengan tidak langsung mempedulikan dosa dan pahala.  Fitnah orang lain yang berbeza fahaman politik, burukkan imej orang dengan berita bohong dan lain-lain lagi, semuanya menjadikan Rafizi tidak layak dipanggil manusia.

Seperti yang telah penulis katakan dulu, Rafizi hanya dilembukan Anwar untuk kepentingan politiknya sahaja.  Tidak ramai orang berpendidikan tinggi yang sanggup buat kerja sia-sia seperti yang dibuat Rafizi sekarang (walaupun bayarannya tinggi).  Akan sampai masa Rafizi jadi tidak berguna dan tidak diperlukan – pada waktu dan ketika itulah sampah pun lebih bernilai dari harga dirinya.

Contoh?  Dah banyak, dah berlambak.



« (Previous News)



109 Komen to Pertunangan: Penafian Shangri-La, Pembangkang Ubah Strategi

  1. P164 says:

    Mamat ni pn muka jambu. Tu yang AbG NuAr lantik dia jd orang kuat tabur fitnah merata tempat. Cian budak jambu ni…

  2. Anak Jantan says:

    mamat ni memang sial…suka buat fitnah….jambu la katakan tu yg Nuar percaya tu…..pr ni buat la kerja elok sikit…dah dapat 5 negeri….tadbir la dengan elok…bukan buat kerja mcm ni….pastikan janji pilihanraya dulu di kotakan….

  3. Putra Kulim says:

    Mereka ini adalah tukang2 fitnah berlesen yang dilantik oleh nuarbraham. Depa sanggup tanggung dosa (membuat fitnah) asalkan terlaksana tugas2 mereka.

  4. konceng says:

    aku mrasa yakin apa yg budak jambu ni buat bukan dri hati nularinya.
    mustahil budak yg bpelajaran tidak dpat bfikir atau sedar akan tingkah laku bosnya,tapi demi atas kpentinggan dirinya untok hidup selesa dia menengtang akan kata nalurinya akhirnya jahanamlah hidupnya ddunia /akhirat.
    begitu juga dgn penyokong2 tegarnya mereka sedar dn tahu siapa bos dia orang,tapi demi kepentinggan & keselesaan hidup mereka2 lakukan juga.

  5. Bulan Empat says:

    Dalam tempoh ketabsuban berapi manusia gagal melihat sebarang yang lain selain dari individu yang diangkat jadi idola dia.

    Bak kata orang masa bercinta semua sedap dan dipandang cantik belaka ketahap kentut pun berbau wangi. Keadaan begini lazimnya akan bertahan untuk seketika saja sebelum ianya pudar lalu keadaan akan berubah menjadi berapi dalam bentuk berlawanan pula.

    Untuk maintain perlu top-up. Sama macam prepaid phone yang perlu ditop up credit. Masa tak ada credit sebelum top up fungsi telepon tinggal 50% saja kerana hanya boleh terima call tak boleh hantar sms, tak boleh call.

    Budak rafizi ini hanya lah tool yang digerakkan dengan remote yang bukan ditangannya. Bercakapnya dia ikut skrip yang sudah tersedia.

    Keadaan ini sama juga macam bossnya yang bergerak mengikut SOP yang sudah siap dilakar oleh pihak yahudi zionist yang ternyata berjaya memilih watak yang tepat memenuhi kehendak skrip mereka.

    Mereka perlu seorang pejuang yang punyai semangat juang yang tinggi tidak mudah luntur. Mereka perlu orang yang tamak haliba. Mereka perlu orang yang mudah goyah, senang luntur pegangan dan akidahnya. Mereka perlu pendusta dan bermuka lebih pada dua. Mereka perlu orang yang tebal kulitnya menaglah kulit durian lagi bercabang lidah nya. Mereka perlu orang yang tidak bercakap tentang halal haram dalam hukum hakam.

    KetahuiLAH ciri ciri ini lengkap ada semua pada Anwar tanpa tercicir walau sekelumit pun.

  6. Moooohyideen says:

    1. Pesal tuan empunya badan sendiri tak bwk bukti?????

    2. Pesal lama sgt tunggu Najib nak response, kalau perkara ni straight forward, no hanky panky, pesal lama sgt, nanti org ingat PM fabricate evidence.

    3. Tak selari dgn konsep ‘wastiyyah’ yg dicanangkan oleh Najib dgn lavish spending ini.

    • man on da street says:

      Abis apabila anak si gay tu, bapak kepada segala LGBT menganjurkan perkahwinan anak lelaki nya tidak lama dulu, siapa yang bertungkus lumus mengerjakan urusan perkahwinan tu? Malaikat yang turun dari langit kut, maklum lah dia kan anugerah tuhan , tuhan yang mana satu , wal lah hu alam !

    • selamber says:

      mooo..moo..ko ni ckp macam budak2 la..hmmm..

    • konceng says:

      moooo sayang….
      kau ingat sinajib macam sianurgay kau merapo sepanjang masa,klu nak dbanding standard mentality najib dgn anurgay kau jauh skali mooo badigol sontoloyo,

    • StinGray says:

      hang ingat najib tu keje dia nk layan fitnah merapu puak hangpa jea ke???…dia PM tu rakyat malaysia, majoriti rakyat memerlukan perkhidmatan dia, kalau asik nk layan bodoh hangpa jea, ape nk jadi dgn negara ni…puak hangpa ada israel bleh la????

    • bangKano says:

      La ni semua pemimpin & pengikut ketegaq bebai pembangkang dah terdesak dan mental depa dah nok sasau. Populariti depa dah menjunam di mata rakyat banyak. Nok tak nok depa terpaksa buat muhung lagi untuk last kopek sekadaq nok menyedap kan jiwa depa yang dah ketaq tu termasuik la si Mooo..lembu ni….!!!

    • mqzan says:

      mooooooooo…menantu Nik Aziz beli kek besday pun claim dgn GLC kerjaan negeri..engko ni mmg siamang!!!

    • duan says:

      Sudah la ko mooo..berbelit belit…ko nak fitnah orang semak la dulu..patutnya ko kena hudud je…memamg liar

  7. Moooohyideen says:

    Tak kisah lah, tapi siapa yg dah salah giuna duit rakyat skkg ni???

    Ada siapa berani buat siasatan telus??? Apasal MACC macam tak bertindak (pengarah MACC pun PM lantik…)

    • jebat says:

      MACC putuskan nik aziz bebas..ko percaya tak mooo.. mahkamah bebaskan anwar aljuburi ko percaya tak?

    • man on da street says:

      Saya syorkan ahli PKR sendiri membuat laporan polis terhadap ahli exco yang kena tendang rakyat di Perak dik kerana memberi kontrak membuat” baju rasmi” kepada isteri beliau sendiri. Yang kedua ,ahli PKR di Kelantan perlu membuat laporan polis dik kerana memberi jawatan kepada menantu beliau sendiri. Sudah lah tu , selepas di expose untuk mengerjakan umrah dan haji “first class” yang memerlukan berpuluhan ribu ringgit baru nak tarik balik! Duit sapa tu bro. Tak lupa juga , ahli PKR di Kedah perlu membuat laporan di Kedah dik kerana pemberian konsesi balak kepada kroni terdekat dan juga isteri. Amacam bro, ada berani ka? Mungkin lu lupa, kami tak lupa, apa hal ngan guna duit rakyat selangor memberi lembu untuk di sembelih sewaktu perayaan korban , tak salah guna duit rakyat tu. Issue ni dah lama , sewaktu LGE baru baru naik jadi KM di Tanjung, beliau menduduki sebuah rumah yang sederhana selesa nya, tetapi selepas tu bolih lak duduk rumah yang “very comfortable befitted as the CM”, duit sapa tu bro. Lu memang “BUDAK KECIK dan BERHINGUS” berbanding ngan commentators yang lain! This is what i’ve got to say to you, “FUCK YOU”.

      • Moooohyideen says:

        MACC dah masuk, dia skg kena suspend, internal investigation.

      • Moooohyideen says:

        Org umno tak tak nak jawab mula lah memaki hamun dan berlucah, lepas tu tuduh org.

        Anyway Kak Jat dan RM250 juta duit rakyat dah selamat, apa..ko nak ganti kah RM250 juta tu???

        • P164 says:

          kalu nk tunjuk kebodohan pn jangan lah bengap sangat. Duit loan kerajaan, kena bayar balik. Hutang kena bayar blik, ko fhm x. Jgn macam budak2 pencacai pr, hutang ptptn x nk byr blik. Kalau rasa parents ko orang kaya sgt, x yh ambik loan ptptn… Bangang…

        • raplahjingaa says:

          hang dok merepek apa mooo oiii…? hang tak nak tanya ke projek kambing PAS kat kelantan tu apa cerita ?

          hang tak mau tanya ke 600 juta dah di beri kat kelantan…apa hasilnya ?

          hang tak mau tanya ke, apa jadi kat kontrektor bumiputere kelas E/F kat selangor ?

          hang tak mau tanya ke cerita lanjut kes rasuah pasir yg melibatkan rafizi tu…apa perkembangannya ?

          hang ni mooo….dah macam desperate jer…moo..mooo wake up ! wake up !

    • bangKano says:

      Hang ni betoi betoi paria cakap lidah bercabang cabang bila ttentang orang lain bagai kon ghak hamg tuduh bukan bukan. Tapi bila tang pemimpin idola Imam Mahdi hang jadi TPM/Menteri Kewangan masa Tun M jadi PM apa cerita..? Beratus ratus juta dolar AS di=uit simpanan tetap dalam akaun ataih nama anak nya. Mana sihamlau ni cekau duit sebanyak itu hah..? Bukasn duitb rakyat dia pui cilok..? Ato duit dari sumbangan rakyat noekon zionis AS ka ?

      Jawab jangan tok jawab Moo lembu mabuk todi…!!!

  8. man on da street says:

    Duit rakyat lu kata, apa hal ngan duit daripada luar negara , dengan duit daripada Konrad, dan juga daripada the jewish foundation yang di salurkan untuk menghancurkan Malaysia, tu lu tak kisah kut, kenapa ? Kerana si “ketagih buntut” menerima duit ni dan agihkan kepada lu ke? Wa lau weh! sedar lah diri sendiri , lu pun menagih di tepi gantang, mau sokong orang yang menghancurkan negara sendiri dik kerana ketagihan kuasa, kerana apa ? Hanya untuk menegakkan keadilan yang berpaksikan kepada ketagihan buntut, ,pelopor LGBT lah ku? itu saja. Sehingga kini, ISRAEL ada lah musuh ISLAM, tertakluk dalam kitab yang kita anuti, kitab apa , lu tanya diri lu sendiri? Kaum apa nya ISRAEL ni, tak kan dari sekolah rendah sampai menengah, pelajaran AGAMA tak menerangkan kaum jenis apa mereka ni! Yo , this is heavy stuff to talk about religion? Lets talk about patriotism to one’s country. Heard anyone from amerika badrapping their own country, none WHY.. Yo man why is the BABI i.e that anuwar gay boy having a visa specifically given by the american as status J1. Special teatment no doubt! You are learned in this field no doubt , to enable us to dialog as such , yo moo., the bloody cow bred from the state of US of A, same like the george bushes, who violated any form international law!Not forgetting that Tony Blair, another war criminal!

  9. P164 says:

    Terima duit drpd yahudi, pastu g ceramah laugkan takbir. Bangang….

    • Mooohyideen says:

      Siapa terima duit dari Yahudi??? Habis tu Apco bayar RM76 juta??? Malaysia antara rakan negara dagangan utama Israel?? any comment??

      • selamber says:

        buta sejarah pe ke ko ni..mana ada malaysia jd rakan dagang israel..

        • pasdaplaknat says:

          bab berdagang dgn Israel bukan maslahat Aqidah kalaulah adapun yg dilakukan oleh mana2 syarikat bukan Islam..itu tidak melibatkan kita, malangnya yg sokong Israel dlm bentuk pemikiran itulah yg dikira rosak ijtihad Aqidah.

          kita wajib faham susur galur kedudukan Yahudi, sejarah dr zaman Nabi Musa sehinggalah ke zaman Rasulullah. Dan haru difahami di zaman Nabi juga ada hubungan perdagangn yg dibuat oleh umat Islam dan Yahudi, cuma kita kena faham dr sudut FEqh pulak, bagaimana dan bila.

          Berbeza dgn statement Anwar, beliau telah ‘sekutukan’ Aqidahnya kerana hndk tunjuk pd Israel beliau seorang yg ‘fair enough’ dan pencacai Yahudi.. bila cita2nya disandarkan oleh ejen2 Yahudi seluruh dunia.. beliau dikira rosak Aqidah.

          Kita ditautkan ikatan Aqidah Islamiyyah sgt kasihkan dan risau KESELAMTAN UMAT ISLAM PALESTIN dan BUMI AL_AQSA, tp si bedebah itu pulak risaukan keselamatan ISRAEL..sedangkan telah jelas Israel adalah perosak dan pembunuh umat Palestin, memiliki senjata2 pembunuh, canggih serta propaganda jahat di seluruh dunia… aakah logik si Nuar itu blh bercakap mengenai ‘keselamatan’ Israel?

          itu isu pokok yg cuba ditutup oleh bghal2 lembu2 balaci2 nuar termasuklah beberapa ekor dlm MyKMU ini dgn isu perdagangan.. mereka sendiri bodoh dn jahil, tetapi pura2 utk sesatkan lg ramai pemikiran umat Islam dgn logik akal..puak2 mcm Moo, Bujuk dan C4 ni..bangsa MUNAFIQ

          Sebab itulah Anwar ditolak HAMAS, dan HAMAS tidak mahu dikaitkan dgn Nuar yg bedebah tu. dan Hamas tidak akan menerima apa jua perbuatan Israel wpun kelihatan ‘baik’ dimata Barat, sedangkan tidak selari dgn tuntutan Islam, iaitu tiada konsep pembahagian wilayah bumi Palestin dan Palestin dan bumi Al-Aqsa adalah wilayah Islam yg MERDEKA!

          Bab berdagang dgn syarikat Yahudi adalah masih dlm soal akhlak pd ketika ini..tidak boleh kita istimbath hukum ‘baru’ mengatakan HARAM SYAR’EI selagi Ulama’ belum sepakati ia adalah HARAM utk berdagang.

          jgn pandai2 haramkan yg halal..kufur jdnya..nauzubillah

      • pasdaplaknat says:

        si lembu Moo ni xhabis2 melembukan diri yg sgt bodoh tu..meroyan tk habis2..

      • pasdaplaknat says:

        Tk habis2 fitnah Yahudi APCO.APCO bayar ape ni? ko mabuk ke Moo?

        Ni aku nk comment.. so mana justifikasi ko pasal bab berdangan Yahudi dn bab pemikiran Anwar soal protect YAhudi? dua soal yg jauh beza dr sudut HUKUM ISLAM.

        Hukum Berdagang dgn Israel, bg lembu2 PR spt Moo Lembu dan lembu2 PR lain dlm MyKMU, Sila baca dibawah ini.. bab Hukum Islam ada sandaran dan NAs, jgn sesuka hati pakai logik akal..mau sesat jdnya mcm Pok Nik Bujuk tu.

        SUMBER : [http://zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/572-hukum-mcdonald-kfc-maxis-a-syarikat-yahudi.html]

        1) Hukum asal urusniaga dengan Non-Muslim termasuk Yahudi dan semua syarikatnya adalah halal selagi transaksi yang dibuat menrut syarat jual beli Islam.

        2) Kewujudan syarikat-syarikat ini di negara Yahudi dan MoU perniagaannya di negara Yahudi tidak boleh dianggap sebagai membantu kerja keganasan Yahudi. Justeru, sebarang pembuktian seperti ini tidak kuat untuk mensabitkan bantuan ‘direct’ kepada kerja jahat Yahudi atau lainnya.

        3) Hukum asal ini hanya akan bertukar kepada haram berurusniaga atau wajib memboikot mereka jika :-

        a- Pemerintah Islam tertinggi iaitu Khalifah bagi seluruh dunia Islam mengarahkan boikot demi mencapai maslahat tertentu untuk Islam. Ia adalah kerana Allah SWT memerintahkan umat Islam agar mentaati pemerintah dalam hal ehwal yang tidak bercanggah dengan Islam. Peirntah ini tercatat di dalam Al-Quran. Hal ini dapat dilihat dalam tindakan Khalifah Umar al-Khattab yang mengarahkan seorang sahabat agar menceraikan isterinya dari kalangan Ahli Kitab dari negara Rome atas dasar ‘maslahat’ iaitu untuk menjaga kepentingan wanita Muslimat di ketika itu. Tatkala itu, perkara harus tadi sudah menjadi larangan sementara waktu disebabkan arahan pimpinan Islam (Nizam Al-Usrah Fil Islam, Dr Uqlah)

        Malangnya di ketika tiadanya seorang khalifah yang bertanggung jawab bagi seluruh umat islam, adalah sukar untuk menggunakan peruntukan kewajiban ini. Sekadar fatwa ulama besar seperti Syeikh Dr Yusof Al-Qaradawi masih tidak mampu menjadikan hukum boikot sebagai wajib buat setiap individu umat Islam. Ia masih berada dalam lingkungan ‘afdhal’ atau ‘elok’ sahaja dan tidak wajib untuk boikot dan tidak haram untuk terus berurusniaga.

        Bagi lembu2 PR yg ada kt sini..TOLONG HENTIKAN SPIN isu perdagangan dgn Yahudi ini yg boleh mengelirukan lg isu umat berkaitan Israel.
        ada 2pengajaran di atas, pertama patuh pada pemerintah Islam, kedua hukum berdagang dgn Yahudi.. awal2 lagi balaci2 PR dh FAILED!

        usah spin dan cuba tutup kerosakan Aqidah Anwar si bapak pembohong Malaya tu dgn isu perdagangan YAhudi.

        sebelum kita ckp bab perdagangan dgn bangsa YAhudi, lembu2 PR mcm Mooo, tu sudah berjayakah boikot 100% produk yg berkaitan dgn Yahudi? bahan2 hiburan?

        Usahlah berterusan jd MUNAFIQ wahai balaci2 PR, berhujah bkn utk mentaati hukum tp hnya utk cover isu..

      • duan says:

        moo..PAS pun cakap kawan dengan Israel tak berdosa…so apa ko sibuk dengan Apco tu…..ko ni pencacai mat jubor ke?

  10. selamber says:

    hehe..lg..lg

  11. Spin1331 says:

    saman malu ajer si Rafizi ni..

  12. man on da street says:

    Pemimpim UMNO jikalau di dapati tak effektif atau pun memberi masaalah kepada parti di tendang keluar, terkini, PM yang terdahulu, yakni Pak Lah. Lu bolih comment sendiri, apa hal ngan pemimpin PKR? Yang menayangkan burit berkarat pun tak nak turun, walau pun bukan salah beliau , tetapi bersekedudukkan ngan “boyfren yang bukan suami beliau” ada lah isu moral!Amacam mau beri ceramah isu moral terutama kepada kepada “constituency” beliau, kecuali lah beliau pun menerajui ” liberalism in illegal relationship”. Agama apa pun di Malaysia ni tak menghalalkan “persetubuhan haram” ye tak. Sebagai contoh, cuba lah mendaftarkan perkahwinan di mana mana kuil, gereja atau pun masjid atau pun tok kong untuk merestui perkahwinan sejenis tak akan di terima ye tak! Yang anih nya puak puak PAS terutama nya kaum muslimat Pas sendiri bertangisan sewaktu si “Bukit Lanjan ” ni kena aib, thats a bloody fucking joke. Dont be a hippocrate, especially in politics! Apa hal ngan si Badrol , mana isteri beliau sewaktu “counselling sessions” tengah malam, tabik kepada beliau kerana terlalu “sporting!

  13. tony gunawan says:

    macam-mana dengan bayaran RM80,000 sambut hari jadi PM!!!!!!!

  14. Nanyang says:

    kalo betol sirafizi ada bukti nape x report polis atau SPRM??…kenapa mintak bukti dari PM pulak….nmpk sgt bodoh…mcm tony gunawan….heheh

  15. Nanyang says:

    Nmpk sgt bebal barua2 PaRia ni…

  16. man on da street says:

    Kenyataan yang melucukan semillineum” “Selepas sepinggan nasi saya pun menunrunkan tanda tangan untuk mempersetujui kontrak ayer Kelantan!” Ini daripada seorang MB Kelantan!Dia masih MB, ayer masih berkarat dan kotor,dan kenyataan ini di sebut bertahun dahulu! Any comments from the Kelantanese? Melayu mudah lupa ye tak? Kami tak lupa kenyataan politik daripada seorang ahli politik yang mengakui bolih berkawan ngan syaitan untuk kepentingan nya sendiri. Serupa lah pada waktu sekarang, beliau bermatian menyokong BABI yang menyokong Israel untuk menghancurkan bumi ISLAM. Ini ada lah classical example of ular dalam semak! Dajjal digital pada waktu sekarang!

  17. tony gunawan says:

    Kos majlis pertunangan RM400,000: Inikah makna wasatiyyah Najib?

    • selamber says:

      Wasatiyyah tu ape tony?

    • beast2878 says:

      kalau ada duit nak belanja brapa suka hati dia…bukannya pakai duit ko….datuk siti dgn datuk k kahwin berjuta2 ko pun tak bising kat sini pun….buatlah laporan macc dan polis mintak buat penyiasatan mcm mana boleh ada duit banyak yu utk kahwin….kes bangang betui lah ko ni

  18. man on da street says:

    “tony gunawan says:
    macam-mana dengan bayaran RM80,000 sambut hari jadi PM!!!!!!!
    5:02 PM on March 14, 2012”

    Dei tambi tony mabuk todi. Lu ada bukti kah tarak? Cakap macam mabuk aje? Pabila mau tuduh orang lain sebut ngan bukti, faham? Dont be a bloody parrot , harping on issues without proof, gua pun bolih tuduh lu anak luar nikah? tetapi saya tak dak bukti? So the moral of the story is, pabila kita nak sebut sesuatu perkara yang mengaibkan orang lain sila kemukan bukti untuk orang lain “rebutt”! Cakap senang, bukti susah. Tunjukkan receipt kah, credible witness kah atau pun lu ni merepek . Ada sedap kah jikalau gua tuduh lu punya keterunan yang bukan bukan tanpa bukti, bolih terima kah wei? Sendiri mau ingat lah!

  19. StinGray says:

    yang si khalid gagap melalak nyanyi tu bukan kugiran ke???…biar bln bicara sendiri konon…pirahhhhh

  20. man on da street says:

    #tony gunawan says:
    Kos majlis pertunangan RM400,000: Inikah makna wasatiyyah Najib?
    5:19 PM on March 14, 2012#

    There you go again, lu cakap apa ni, kan kah saya kata tunjukkan bukti, ???Cakap senang, gua pun bolih cakap lu “@#$%@# @#$% ” itu bangsa censored la bro, tetapi tak dak bukti gua pun tak mau cakap! Grow up man, and be a man who have the balls and the guts to have integrity in what you write. Show proof! Otherwise , saya hanya akan mengatakan anda tidak bertelur . Cakap tak serupa bikin , itu saja. Tunjukkan bukti, jamgam berkokok tak kena tempat. Bak kekata omputih, empty vessles make the most noise, kalu di mahkamah pun memerlukan bukti bukan just hearsay!

  21. Bulan Empat says:

    Dalam bahasa yang kurang halus ..

    Jangan tonggeng kalau takut diliwat.

    Ye.. dalam scenerio masakini kita tak rasa ada orang yang berani tonggeng.

    Dalam bahasa yang lebih halus…

    Kalau takut kena belasah jangan buat salah.

    Kita tak rasa ada orang yang nak kena belasah kerana keadaan semasa yang semakin ramai kaki pukul diluar sana . Bila tak nak dibelasah orang susah sikit nak buat silap.

    Symbolik sangat ke bahasa aku ni ? Boleh faham kan.

  22. StinGray says:

    Mentaliti pencacai malaysia memang mcm ni…tuduhan depa tak dikira dosa walaupun berbentuk fitnah..konon2nya menjalankan tugas sebagai pembangang..

    kalau dipihak kerajaan semuanya dikatakan fitnah walaupun berfakta dan benar..abih semua hadith dan nas keluar utk mempertahankan kesalahan depa…

    yg ketara sila rujuk pada komen2 melayu islam ( tah betul2 melayu islam ke tidak ) dan bujuk…

    • Moooohyideen says:

      Kita bwk NFC, abih tu pesal Kak Jat resign????? Kalau tak ada angin…

      Abih tu ada tindakan ker..??

      • raplahjingaa says:

        kalau tak dak angin..apasal ustaz badrul tersohor hang di cutikan ?

        ada tindakan ke oleh PKR ? tak dak pun….

  23. tony gunawan says:

    u nak apa bukti!!!!!rafizi pun dan tunjuk resit pembayaran oleh pejabat perdana menteri kepada shangri-la hotel!itu bukti dan cukup!najib dan catering hotel pun tidak menafi kos belanja majlis tersebut!apa u masih degil enggan menerima!

    • Moooohyideen says:

      Kalau lama sgt Najib nak response to simple allegation like this, people will think that he needs time to fabricate the evidences!

      • raplahjingaa says:

        people mana tu mooo ? yang macam hang ?

        alaaa…mooo jam omega tu pun dah lama kita tunggu nak tengok…tapi tak dak pun !

        so…hang tak rasa ke anugay dan kak jijah fabricated story ?

        hang ni moooo….pembanggang sungguh !!

      • selamber says:

        ala..lebih 60 kali penagguhan kes..hehe

      • beast2878 says:

        yeah najib take alot of time to fabricate evidence just like anwar 62 postponements for his case….and how many years again was his case?? plus where is the watch he supposedly still has?? battery died so not wearing or what??

    • beast2878 says:

      dey….tony bukti ape?? it is just a banquet order bukan resit tak tau beza antara resit gan banquet order ke?? banquet order utk confirm menu, harga semua barang yg diperlukan dll….ni bukan resit bahlol….resit utk yg dah bayar selepas function habis lagi pun tak nampak nama secretary najib kat situ ke…dlm kes vip semua PA diaorg yg handle ada faham!! Ni kes bahlol tahap gaban

  24. man on da street says:

    selepas moo the bloody cow kena tiaw , masuk pulak si tony si pemabuk todi, lepas ni tak heran si C4 yang blurr tu pulak buat komen, pattern yang sama olih puak puak fuckatan ni. Its that the best of your bloggers. Bring it on bro, lets fight till the end!

  25. man on da street says:

    Bukan kah si hotel Shang gri la tu pun pun dah buat kenyataan, lu mau kelentong sapa bro?

    • StinGray says:

      sitonyXguna ni, dok dalam rumah kongsi..kalau takde kelibat polis/rela baru dia keluar rumah, tu yg asik tertinggal jea…

  26. tony gunawan says:

    ia hanya nafi pejabat pm yang bayar tapi tak nafi kos berbelanja majlis tersebut!

    • StinGray says:

      so ape isunye tonyXguna..bkn pejabat PM yg bayar, hang pun tau kan….biaq pi la kos dia berapa pun…bkn dia pakai duit makbapak hang pun….hang dulu kawin atas sampan memang la tak de kos…tu dah takdir hang, jgn pertikai takdir org lain plak…

    • raplahjingaa says:

      aku pun boleh kata..kos kawin si anak buluh betung nurul tu di biayai oleh yahudi !!

      apa hujah hang nak deny benda tu ?..hehe

  27. man on da street says:

    “najib dan catering hotel pun tidak menafi kos belanja majlis tersebut!’

    Najib dan catering hotel tak nafi tu betul ,tapi lu spin bahawa orang lain( pejabat PM) yang bayar tu tak betul. Jangan guna physocology spin untuk menipu. Stick to the fact. So what! Anak Bill Clinton dan Hilarry berkahwin sewaktu mereka berkuasa sebagai presiden america pun di rancang sewaktu mereka masih di dalam white house, seluruh dunia pun tahu! Tetapi kos pembayaran perkahwinan anak mereka di biayai sendiri, so whats the big deal! Just because anak anwar kahwin juga di biyai olih sympathisers PKR is not an issue , why the fuss? Look around you man! Even tok guru konon nya, orang lain nak sponsor beriburibu RM , termasuk ahli keluarga nya sekali, lu cakap sama gua , podah la dei, mabuk todi lah lu!

  28. tony gunawan says:

    kalau dicampur majlis perkahwinan kos berbelanja mungkin cecah 1 juta !satu anak satu juta !najib ada berapa anak?????

    • penyokongketuanan says:

      Tak puas hati lagi? Tak nak buat demo ke? Buat di Kuantan jer. Tok Nan memang welcome Demotourism. Kalau nak tarik perhatian lagi, buka baju dan seluar, panggil press, dari Tel Aviv pun dia akan datang kalau bogel beramai-ramai. Tapi jangan panggil Anwar, takut kena liwat pulak. Nanti orang kata Demo liwat.

      Ya Allah selamatkan kami dari kejahatan mereka yang zalim

    • selamber says:

      ala tonyXguna..sikit sgt tu..kalau ko ckp 10juta ke 100juta ke kan lg banyak..tak cukup tu..sikit sgt

    • StinGray says:

      bukan pakai duit makbapak hang pun…

  29. man on da street says:

    Berapa anak jangan di persoalkan bodoh! Isu nya sekarang awak tadi cakap siapa yang membelanjakan nya , ye tak. Jikalau saya ada berkemampuan apa salah nya, jangan cemburu buta!Sepuluh anak pun I will give them the best, lu apa hal? Awak sendiri pun tak kan nak awak berkahwin ngan menyajikan maggie mee ye tak? tu pun kalu awak mampu lah, kalau tidak pun bermenantukan berhutang duit mas kahwin. Apa lu cakap ni bro?

    • beast2878 says:

      anak nak kahwin no issue brapa harga janji mampu ok lagi….agaknye si tony tak guna ni kahwin kat tepi jalan je gan saji mee maggi in my cup kot?? ko kahwin belanja brapa takkan rm 30 je utk kahwin….komen yg sangat membodohkan…

  30. raplahjingaa says:

    alaaa mooo…pasal kugiran pun hang nak buat modal politik ?? hehe…

    • Mooohyideen says:

      Pemimpin umno ni sebati dgn benda2 yg laqa…

      • selamber says:

        BONGOK la ko ni moo..

      • StinGray says:

        tp tak la sampai hangkut bini org kat otel…tak le sampai mabuk pungkok jantan….wtcow

      • pasdaplaknat says:

        cehh nk kutuk UMNO..tp hampeh…bodoh. ‘laqa’ tu menatang ape? najis ke? atau china doll?

        ilmu agama pun cedok2..ada hati nk ‘syarah’ suruh org lain be better than u? suluh rupa lu dulu lah dlm mangkok jamban..that’s mak eu know better who is ur self..being fooled!
        si pencacai murahan Moo..

  31. malay malays says:

    Anak PM bertunang ngan anak pembesar negara lain… tak kan nak buat ala kadar.

  32. Cfu says:

    Rafizi tu memang bangang. Takkan dia tak tau yang bertunang tu anak perempuan DS Najib dengan pemuda warga Kazakhstan. Kebiasaannya kos pertunangan & perkahwinan dibiayai oleh pihak lelaki yang melamar anak perempuan. Jadi ianya bukanlah satu isu. Nanti anak dara Rafizi nak kawin takkan la nak letak belanja 10 sen kot? Nampak jelas kebodohan Rafizi.

  33. tony gunawan says:

    najib tu hipokrit, suruh rakyat mengamalkan pendekatan wasatiyyah tetapi diri mengamalkan super mewah!sayang sekali masih ada macai-macai seperti selamber yang tak berakal masih menyokong dia!!!!!

    • selamber says:

      Iye..aku suka tengok korang susah hati..hehe

      • StinGray says:

        PM ( Perdana Menteri ) kena la sokong…tak kan nk sokong PM ( Peliwat Melayu ) plak….hang ni selalu confused la tonyXguna….

    • beast2878 says:

      lah macam si anwar tu hidup sederhana ceh….ko suruh dulu boss ko tu jual segala harta dia dan dermakan segala duit dia utk charity dulu baru cakap….rumah besar dah lah banyak pulak tu, kete semua mewah2, duit melimpah-limpah ada hati nak cakap orang…pegi dah

  34. tony gunawan says:

    kalau begitu, suruh Najib tunjukkan resit yang dia bayar! Buat kenyataan sebigini tidak dapat buktikan apa2!

  35. Bulan Empat says:

    Isu lembu seharusnya sudah reda.

    Isu Felda pulak sepatutnya tak ada isu kerana konfusion sudah diperjelaskan dan seharusnya diterima.

    Isu Felda dalam terma ringkas seolah olah harta peneroka diampungkan di pasaran terbuka. Dimana apabila harta diniagakan sebagai saham lain dipasaran risikonya apabila pemilik saham menjual saham mereka, mereka akan memperolihi cairan RM hasil jualan dan tanah mereka tergadai.

    Itu yang diandaikan. TEtapi sebenarnya bukan begitu.

    Bila isu besar sudah reda kerajaan boleh mula tukar strategi permainan dari defensive ke taktik menyerang. Midfielder, winger dan striker yang selama ini kurang menyerang tapi lebih bermain di bahagian bawah dalam taktik defensive kini boleh mula bergerak all out untuk attack habis2an.

    Kelompok Manusia haram jadah ini tak akan berhenti cari isu. Kerana mereka memangnya tak ada kerja lain selain berjalan dengan binoculers ditangan untuk meneropong. Jika sehari mereka tak dapat hasil dari teropong orang atas mereka akan marah, maki dan hamun. Itu cara mereka.

    Mereka tetap akan terus teropong cari isu dari majlis pertunangan, perkahwinan, sambutan harijadi dan sebagainya. Dapat sikit cerita oleh salah seorang dari mereka, mereka akan hidang untuk ditatap ramai ramai. Seorang buat bunga, seorang lagi tambah reben dan cerita baru hasil rekaan akan tercipta yang berbunyi hebat dan dahsyat.

    Ini kepandaian mereka. nama pun haram jadah kerana hobi mereka pelik pelik, kotor, dahsyat dan busuk.

    Kebabian parti DAP memang dari dulu lagi besar sungguh degree nya. Dari dulu DAP anggap Msia ini mak bapak dia punya. DAP tak mahu sultan dan raja. DAP tidak mengintirafkan hak bumi kerana DAP sebenarnya komunis. DAP parti korup yang mengamal kronisma kerena mereka terdiri dari bapak, anak, bini dan menantu.

    Jika kita biarkan DAP terus dengan kebabian mereka tersesat dalam kufuran mereka, sebenarnya tidak merugikan kita orang melayu barang setengah sen pun. Tetapi malangnya dalam kelompok haram jadah ini terdapat melayu islam yang tak pandai study asal usul , tak ada visi arah tuju lalu menjadikan diri mereka sebahagian dari yang kufur. Mereka mengharamjadahkan diri mereka sendiri.

    PKR pulak dari parti semut yang berjuang untuk seorang banduan semata kini menjadi parti yang mewakili yahudi di bumi islam Msia. Ini sebagai kesinambungan perjuangan penasihat nya yang dari dulu menjadi ejen yahudi. Bezanya dulu dia bergerak dari dalam sebuah parti sah yang bernama Umno. Sekarang dia sambung tugas itu dari dalam parti nya sendiri.

    Bagi yahudi mereka tak ambil kira ini semua. Apa yang mereka perlu hanya orang yang boleh menbaca skrip yang ditulis mereka dan melakunkan watak yang mereka lakarnya , sudah cukup baik.
    Atas platform apa mereka berdiri, dibawah payung apa mereka bernaung tidak menjadi soal.

    Anwar dari hari kehari semakin buruk mukanya. maklumlah muka seorang yang hatinya penuh dendam dan hasad dengki. TEntunya penuh kegeraman, amarah dan bersikap kominis.

    Kita lihat pemimpin besar atau kurang besar lepas satu, satu berundur jika nama terpalit dengan skandal. Yang penting bagi mereka adalah maruah diri dan keluarga. Jawatan dan nama bukan segala galanya.

    Tapi ini tidak akan berlaku pada perlaku maksiat yang seorang ini. Dia akan terus buat segala perilaku durjana yang kotor, hapak dan hangit, tapi orang lain pulak yang dimarahnya. Teori mudah dia seolah olah berbunyi ” who cares for what I do. You may say what you like, I cant be bothered, you go your way, I have mine.”

    Setakat ini dia berjaya membaghal keldai kan pemikiran sekerat dua manusia yang sudah berubah menjadi specis tak sedar diri macam dia jugak. Walau tak ramai, tapi kelompok ini tetap berbau babi kerana mereka memang kotor dan bertaraf haram.

  36. penyokongketuanan says:

    Tahniah!

    Puak Pakatan memang kena sekolahkan. Bangga jadi urban konon, Bangga pergi sekolah tinggi, tapi apa yang dia dapat? Jadi balaci penzina dan penyokong Israel. Bersubahat dalam gerakan murtadkan umat Islam. angkat cina yang anti Melayu dan pro komunis sebagai khalifah. Tabur fitnah merata-rata. Sokong gerakan hak asasi (baca LGBT). Nak lingkupkan Melayu bangsa sendiri kerana menyokong puak yang menentang istilah Bumiputera.

    Ya Allah selamatkan kami dari kejahatan mereka yang zalim

  37. penyokongketuanan says:

    Laa komen kat bawah naik kat atas, susahnya pakai keyboard kecik ni. Tapi tak apalah. Asal masih dapat menegak kebenaran.

    Ya Allah peliharalah kami dari kejahatan mereka yang zalim

  38. INTIFADAH says:

    PAKATAN HARAMJADDAH DAH TAKDER MODAL, ISU YAHUDI & MURTAD MEREKA TAK DAPAT SELESAIKAN TAPI CARI KESALAHAN ORANG LAIN LAK. SETELAH KEPALA DEPA BELA ISRAEL, PAKATAN HARAMJADDAH NI TUNGGU LAKNATULLAH JERLAH. TUNGGU MASA JER UNTUK BERKUBUR DI KUBUR YANG DIGALI SENDIRI.

  39. tengkudin says:

    Anwar la…Anwar jugak tu…PAS yang cakap pasal islam dan HUdud berdegar degar sejak dulu lagi tapi dah buang islam hanya kerana DAP!! hehehe

  40. hikam says:

    Kita duduk di bumi Allah bukan milik kita… kalau kita tak ikut hukum yang ALlah tetapkan tak malu duduk kat bumi milik Allah???

  41. bluekang says:

    aku cadangkan PM & friends saman je beruk2 PR yg suka bawa cerita bohong…jangan ambil duit menang saman tu.. kasi sedekah kat org miskin…baru syok..baru dia orang ada akai..

  42. djray says:

    memang PuKi-R ni x de isu yg intelectual.. balik2 isu-isu CIBAI.. cita fitnah memanjang.. memang parti CIBAI..

  43. djray says:

    klu UMNO silap.. kita minta maaf.. kalau si geng Puki ni silap.. mesti spin.. itu lah watak yahudi kufur..

  44. Ikhlas Menjawab says:

    Seronok kan jadi ahli Pakatan Rakyat… Tuduh, sebar fitnah… lepas tu gasak suruh kerajaan jawab!

    Bila x betul, muka selamba je macam kulit babi macam x ada apa2 yg berlaku!

Leave a Reply