Menu Utama

NFC: Pendakwaan Ismail Bukti Shahrizat, UMNO Tidak Terlibat

PENDAKWAAN ke atas Pengerusi Eksekutif NFC Corp, Datuk Seri Mohamad Ismail Salleh hari merupakan satu bukti kukuh bahawa ‘skandal’ yang melingkari isu NFC ini tidak langsung berkaitan dengan UMNO dan Ketua Wanitanya, Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil.

Dua pertuduhan melibatkan dakwaan pecah amanah (CBT) dan 2 kes melibatkan kesalahan di bawah Akta Syarikat jelas membuktikan bahawa UMNO tidak terlibat dimana-mana seperti mana yang didakwakan PKR dan Pakatan harami.

Sekali lagi, ini hanyalah satu dakwaan, belum ditentukan bersalah atau tidaknya lagi.  Kita sentiasa yakin dengan kewibawaan pihak NFC, dilihat dari langkah mereka menguruskan isu ini sebelum dibawa ke mahkamah.

Ini sebenarnya adalah satu kelegaan kepada UMNO dan penyokongnya, manakala di pihak pembangkang, penulis percaya mereka telah ‘ditampar’ dengan hebat kerana isu NFC ini tidak mencapai matlamat yang sebenarnya iaitu untuk menjatuhkan imej UMNO di mata rakyat.

Penulis sememangnya menyanjung tinggi intergriti Jabatan Peguam Negara dan sistem keadilan di Malaysia ini secara keseluruhannya dalam mengendalikan kes-kes sebegini tanpa memilih sama ada ia membabitkan Menteri kerajaan atau tidak.

Melihat pasukan pembelaan yang mewakili Salleh dalam isu ini juga penulis yakin mereka ada keyakinan yang mereka tidak bersalah.  Cuma persoalan undang-undang dan pertimbangan hakim sahaja yang akan menjadi penentu.

Kita semua sedia maklum, hakim di negara ini ada macam-macam pandangan, sehingga DNA jumpa dalam rektum pun masih kata tak bersalah meliwat lagi sebab ada pertimbangan lain yang perlu diambil kira.

Yang penting itu ialah membiarkan proses berjalan dengan lancar dan berharap segalanya akan berakhir dengan baik.

Kita tidaklah seperti mana di pihak pembangkang yang sentiasa meletakkan halangan untuk sistem keadilan berjalan dengan lancar.

Di akhirnya nanti, kalau NFC ‘dibersihkan’ dengan cara pengadilan di Mahkamah, tidak ada lagi modal untuk pembangkang guna dalam pilihanraya umum akan datang.



(Next News) »



131 Komen to NFC: Pendakwaan Ismail Bukti Shahrizat, UMNO Tidak Terlibat

  1. Mooohyideen says:

    Eh setahu aku hari tu si Mooooohyideen menteri sembab ni cuba membantu kes ni. Nasib baik PR bawak kes ni. kalau tidak…selamat kes ni.

    Kak Jata da conflict of interest ketika kabinet meluluskan kes ini.

    • bujuk says:

      Bukan dulu depa kata tak salah guna duit ternak lembu buat kondo ke?
      … hehe, kelakar la. Dulu kata tak salah siap pertahankan CEO NFC, sekarang dah lain bunyinya. Silap2 ke dalam jugak si Salleh ni sebab Kak Ijat dah takda kuasa atau pengaruh bila letak jawatan menteri.

      • selamber says:

        itu maknanya UMNO lebih telus & tak memilih bulu dlm mengadili sesuatu kes..dah korang beriya2 sgt bawak kes ni jugak jd silakan la..kak jat pun dah umum nak letak jwtn menteri kabinet..pendakwaan CEO NFCcorp pun telah berjalan..jd apa masalahnya lg..tak perlu SELCAT pun..hehe

        • bujuk says:

          Orang bodoh aje kata tak terlibat kalau letak jawatan selepas hampir setengah tahun heboh. Itu pun bersyarat dan bertangguh… kalau betul Iklas Kak Ijat tak patut tunggu 8 April 2012.

      • StinGray says:

        aikk…baru kena dakwa dah seronok sgt…Kalau hakim kata depa tak bersalah nanti, apa plak cacai2 nyet ni spin??….jgn bakar mahkamah sudah le…..

        • bujuk says:

          Yg. pasti mahkamah rakyat telah menghukum dia bersalah kerana salahguna wang ternak lembu untuk beli kondo. Semua orang yg. tahu undang2 kata salah…. jadi kalau tak salah apa maknanya?

          • selamber says:

            rakyat mana tu bujuk..korang dua tiga ekor rakyat pembangang je ye..hehe

          • bujuk says:

            kalau takat 2-3 orang boleh paksa Najib tak sambung tugas senator pada Kak Ijat, wow… hebatnya.

          • pasdaplaknat says:

            ko ni sekular lah bujuk..munafiq sugguh..
            mahkamah rakyat tu sistem sekular barat.. kit aorg Islam letak mahkamah yg disandarkan pd Allah dan RAsul..

            so cmne nk buat HUDUD ni bujuk ngok kalau aspiasi xbetul…pendusta sgtlah ko ni bruk..ehh silap bujuk..

          • selamber says:

            hebat mmcmna tu bujuk..hebat kene BODOH je ye bujuk..hehe..kesian

    • pandipory says:

      ini kes wayang punya hal..itu nuar pkr mau cuci sharizat punya bayang kat lembah pantai. itu nuar punya anak manyak takut sama itu sharizat punya bayang2.. cakap sama nuar.. dia punya anak hali2 tido ..apa pun tarak bikin.. olang sudah gali lubang mau tanam dia punya anak dlm pru nanti..

  2. layarilah laman portal web berita terkini freemalaysiakini2

  3. carlosmontoya says:

    HAHAHAHAHAHAH…

    HARI TU KATA KES INI CUMA FITNAH…
    BILA KANTOI KATA UMNO DAN LEMBU TAK TERLIBAT…HAHAHAHHA…

    BAGI BAGI KONTRAK UMNO, YANG REMBAT KONTRAK PUN UMNO..TAPI UMNO TIDAK SALAH..

    UMNO DULU KINI DAN SELAMANYA LEMBU..HAHAHAHAHHAHAHAAHHA

    • bujuk says:

      bro.. tumpang ketawa. Hahahahaha…

      • selamber says:

        memang korang yg buat fitnah..disebabkan adanya pendakwaan jd kene la ada pembelaan..tengok la kesudahan kes ni nanti..

      • BEBULU says:

        Ketawalah wahai Bujuk seronok kerana yang didakwa adalah orang melayu dan islam menang sorak kampong tergadai… Nauzubillah…

        • bujuk says:

          kalau betul melayu ISLAM dia tak salahguna dana RAKYAT dan RASUAH POLIS hingga 1.9 juta. Ko sedih ke pengkinat d dakwa?

          • selamber says:

            lg sedih dgn melayu islam yg menyokong pengkhianat bangsa yg memburuk2kn negara sendiri di luar negara..satu negara dikhianati..takkan ko hepi & menyokong tindakan pengkhianat negara yg semacam ni bujuk..?

          • bujuk says:

            itu bukan khianat, tapi tegur kesalahan pemimpin k’jaan yg. taknak dengar bila d tegur cara berdepan. Menegur kesalahan itu bukan khianat tapi DAKWAH. Tapi orang yg. rosak hati dia memang kata khianat la kecuali bila dia d puji…

          • selamber says:

            ape?..dakwah apekejadahnye bujuk..menegur dgn menyatakan kenyataan pada masyarakat luar negara ke?..menegur pemimpin kerajaan tp guna saluran antarabangsa ke?..alahai sempitnya akal ko nih….ko nak kata pentadbiran negara tak betul la ya..korup..zalim & undang2 negara tak betul pada org luar negara la ye..hehe..BODOH la manusia yg bertindak mcmtu..dakwah apakebenda macamtu..

      • StinGray says:

        Puak hangpa masuk dlm perangkap sendiri pun hangpa ketawa…ada la strategi yg buat hangpa melopong nanti…hangpa ni dah kantoi byk kali pun tak serik2 lg…. over excited la hangpa ni…last2 nanti monyok jea muka sekoq2 mcm lembu…..

        jgn baling hakim tu nanti dgn selipar sudah laa…tak pasai2 kena jail…..

  4. C4 says:

    kalau tidak langsung berkaitan dengan UMNO dan Ketua Wanitanya, Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil…..

    tak kan semudah itu UMNO boleh meluluskan pinjaman sebanyak RM250 juta ….????

    kalau tidak Shahrizat Abd Jalil sebagai Ketua Wanitanya, tak kan dapat pinjam …..????

    jangan nak memperbodohan kan rakyat

    • ex-umno says:

      Setahu saya tu bukannya pinjaman tapi geran dari kerajaan untuk projek lembu UMNO. Maknanya kalau gagal projek ni…tak da tuntutan pun. Burn macam tu je laaa…

  5. C4 says:

    itu semua taktik penipuan UMNO …. dakwa lah juga… nanti di katakan tidak diambil tindakan ….

  6. nickarshaw says:

    UMNO tidak bersalah, cuma pemimpinnya saja yang lupa matlamat asal penubuhan UMNO..Inilah kesannya bila pemimpin yang kita beri amanah leka dan terpesona dengan kehidupan dunia…Ketahuilah bahawasanya dunia ni hanyalah tempat kita hidup, beramal dan mati..

    • mustaqim says:

      setuju bro…..pemimpin umno ramai yg lupa dan sandiwara je lebih…tapi umno terbukti series dalam pembersihan dan ramai yg dah kena termasuk khir toyo(walaupun kes pelik)………i think we must kredit umno for this…..

  7. bujuk says:

    Aku hanya nak ketawa dengan alasan PELIK adamyan… hihihi. Jangan marah aa..

    • yon76er says:

      Ada juga yg berani nak mengaku atas kesalahan yg dituduh. (jika benarlah) tapi Air Mani dlm Jubor(suka sama suka alasannya) vidoe bertengek dgn Cina Doll pon nak bagi alasan(bukan aku tuu hanya mcm aku ajer) yg akhirnya membazirkan Duit Raayat dan membodohkan org sprt. bujuk.c4@AHJ dan SiMooo@Lembu (yg seronok sendiri) melayan kemaruk org yg nak jadi PM @Nuar Al’Juburi konon nya…

      • tengkudin says:

        hehehehee….betul tu…
        air kote dalam jubo orang pun ada hati nak jadi PM!!! hehehe

        • Mooohyideen says:

          Kalau ikut propaganda pemimpin umno memang macam tu, bukan sekadar dgn jantan, china doll la…semua ada…

          • tengkudin says:

            bukan propaganda la..tapi memang betul betul…nuar tabuq air kote dalam bontot orang dan cipap china doll pun ada hati nak jadi PM!!! hehehe..

          • selamber says:

            apa la yg menyebabkan korang jd buta ye..brapa la nuar tu bayar kat korang (pencacai pakatan haram ni ye)

      • Mooohyideen says:

        Kalau ikut si Saiful dia di rogol, tapi kalau mengikut keterangan dalam mahkamah macam ‘suka sama suka’.

        Anyway prosiding memang macam kartun, cerita tak konsitent dan lwak jenaka.

        pokoknya, you have to create thousand lies to cover One lie!

      • ex-umno says:

        Org bincang pasal lembu, cakap pasal lembu jee laa. Memang mentaliti tahap lembu orang2 UMNO ni.

      • bujuk says:

        hihihi… hang meroyan apa?
        Budak tadika pun tak caya fitnah UMNO ni, hang p jual kat MCA dan MIC kut diorang percaya. penat nak terang pada korang sebab otak korang tak boleh fikir..
        Takda orang yg. sanggup d paksa liwat jumpa dan hidang air pada peliwat dia.
        Takda orang juga yg. dayus pasang kemera rakam orang buat seks, kemudian jual cerita bodoh. Kalau betul dia kena telefon JAWI atau halang orang buat maksiat dan bukan jadi juru kemera.
        Tak masuk akai la….

    • StinGray says:

      harap2 ketawa hang ni berterusan sampai selepas hakim umumkan keputusan yea bujuk….jgn bersedih plak lepas tu???..

      • bujuk says:

        hahaha… sekali-sekala dengar ayat sedih macai UMNO gumbiranya….

        • selamber says:

          kalau citer tamil tu biasanya penjahat akan nampak menang dulu tp endingnya hero gak yg menang..tu citer tamil..ko jgn ikut perangai penjahat citer tamil tu ye bujuk..hehe

  8. Mooohyideen says:

    Pelik…hari tu org yg sama mempertahankan NFC ni..kata “sekurang2nya melayu dapat kontrak” la…

    Untuk pengetahuan ahli umno yg dok bwh tempurung… Kat Malaysia ni byk lagi melayu yg berwibawa…tapi alih2 yg dapat kontrak ialah kroni umno. Macam kes buat Highway Kinrara baru ni…yg dapat RM2.2 billion ialah Lawyer UMNO dan bini Tun Zaki. apa pengalaman mereka dalam Building???

  9. tony gunawan says:

    adamyan,u orang melayu yang tak tau malu!

  10. tengkudin says:

    ramai btol lembu PR sakit ati ngan ko adamyan…hehehe.

  11. tony gunawan says:

    bila pula taib nak berundur macam shahrizat????

    • C4 says:

      taib mana ….???? Raja berok Sarawak ke????

      dia tak akan letak jawatan lah ….

      masa pilihanraya dulu dia tipu jea….

  12. C4 says:

    Pengerusi Eksekutif National Feedlot Corporation Sdn. Bhd. (NFCorp), suami kepada Ketua Wanita UMNO Malaysia, Datuk Seri Dr. Mohamad Salleh Ismail mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas dua tuduhan pecah amanah melibatkan wang RM49.7 juta dan dua tuduhan melanggar Akta Syarikat 1965, tiga tahun lalu.

    Mohamad Salleh, 64, kelihatan tenang semasa membuat pengakuan tersebut di hadapan Hakim S.M. Komathy Suppiah di dalam mahkamah yang penuh sesak dengan petugas media, pekerja syarikat tersebut dan ahli keluarga tertuduh termasuk isterinya, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

  13. C4 says:

    Dituduh didakwa menipu kerajaan Malaysia ….

    KERAJAAN MALAYSIA PUN KENA TIPU ….

    APA LAGI RAKYAT MALAYSIA …..

    MEMANG SELALU KENA TIPU

  14. Moooohyideen says:

    Aku rasa yg dok dalam kabinet discuss pasal isu ni ramai..tapi skg ni buat2 tak tahu pulak. Even on NFC issue. korang ingat nak approve RM250 juta boleh dalam mesyuarat JKKK ke??

    On PKFZ, Kjaan Malaysia di tipu???? atau menteri dalam kabinet tu bodoh2 belaka..???

    Kalau aku kat kabinet aku dah tahu, they bought land for such a cheap price because they had the information and later sold off to the government for sucha cool profit more than RM900 million. They are the same party at govermenta and this Kuala Domensi. Itu baru land deal, tak termasuk lagi dgn business and operations.

    UMNO sgt… tapi bila ustaz kena charge di atas apa yg dia tak buat, dia marah sbb kena penjara, kalau aku pun baling lebih dari kasut. then kena 12 bulan.

  15. Moooohyideen says:

    UMNO kata nak bantu rakyat, aku tak clear..rakyat yg macam mana???? Yg korup dan penyangak kah??

    • bujuk says:

      btul la… bantu rakyat sikit2, bantu kroni banyak2. Yg. miskin bagi rm500 tapi yg. kaya seperti menteri bagi rm250 juta. Agak2 PM dan TPM dapat berapa?

      • selamber says:

        hehe..BR1M pun bukan main korang kondem..konon rasuah la..haram la..ada hati nak mintak bnyak2 konon..nti kata rakyat jd pemalas pulak asik kene suap je..hehe korang ni..suka pusing2 ckp..

      • StinGray says:

        org yg dapat RM500 semuanya bersyukur, yg hang plak tak abih2 jaja fitnah pasai duit tu….hang ni dah convert agama ke??

  16. C4 says:

    Laki shahrizat ni ….Datuk Seri Mohamad Ismail Salleh bukan main berlagak sungguh…. bila meeting main baling-baling file….

    bercakap macam bagus sangat ….

    sekarang ni PADAN dengan muka …..mampus kau …..

  17. C4 says:

    tu sebab dalam dunia ni kita …..

    jangan berlagak sangat …

    jangan sombong sangat …..

    jangan riak sangat…..

    lambat laun satu hari kita kena juga …..

  18. Anti Ungrateful Immigrants says:

    Kalau orang tu salah, tak kira orang UMNO ke, siapa ke, tetap kami orang UMNO kata salah. Sebab perjuangan UMNO tak salah. Even Pak Lah tak pandai buat kerja, kami suruh resign. Bezanya dengan puak barua PKR & penganut agama PAS, mereka tak boleh terima kenyataan. Video yang jelas2 tunjuk imam mahdi lantikan diorang tu berzina pun puak2 celaka ni tak nak terima kenyataan.

  19. nazwan says:

    bila nak pilihanraya ni. boring la. lama sgt tgu. Ayah aku yg dah 40 tahun menyokong umno last week dah naik bengang dah.Hari2 propaganda dlm TV. Tp election nye ntah bila. terkejut jugak la aku, smpai ayah aku yg kuat menyokong pun dah naik fed-up. Umno please do somethings. bahaya kalau camni bro. sorry lari tajuk. tp benda ni kenyataan.
    NFC ni kat kampung aku je. mmg ada kes, sbb tu la didakwa. apa2 pun keputusannya kita tgk je la nt.
    p/s: member aku tgh usahakan project 5 years supply lembu utk cover bekalan daging.x byk pun 12 ribu ekor je utk 5 tahun. modal sendiri je. nak beli lembu aku leh tolong dealkan..hehehe

    • C4 says:

      kenapa tak mintak geran dari kerajaan???

      laki shahrizat senang jea dapat …..

      • nazwan says:

        x tahu la..cable x cukup besar bro..

      • StinGray says:

        bkn tak nak bg kat puak hangpa…tp kalau bg abih duit tu pi kat amoi2…kesian aku tengok hangpa semua ni, mcm pengemis mintak duit…

        lg pun kalau bg kat hangpa projek tu, apa yg hangpa bleh buat…ngaji pun tak tinggi, ilmu yg hangpa ada cuma pasang bendera jea…hangpa pikir la sendiri yea…

        • nazwan says:

          bekalan daging lembu kat malaysia ni smpai hari ni x mencukupi. Malahan NFC pun masih lagi x dpt bekalkan daging secukupnya. bukan senang nk ternak lembu ni kalau x cukup ilmu. Jd gunakan lah ilmu & dana yg diberikan sebaik mungkin.
          Mungkin kita berlainan ideologi, tp malaysia ni tetap kepunyaan kita bersama. x timbul siapa2 pun yg mengemis minta duit. masing2 ada hak yg sama sepatutnya. so sama2 kita mencari rezeki yg halal.
          kejayaan manusia bukan hanya bergantung pd belajar tinggi. tp yg penting daya usaha mereka dlm kehidupan. masing2 dgn kepandaian masing2.
          saya rindu suasana pilihanraya. tgk org pasang bendera. syok jgk.

    • pasdaplaknat says:

      wah2 import propaganda fitnah jauh nampak..
      nazwan, best jugak citer ko tu kan..tp modal ko xbrape besar lah nk cover story kotor Nuar n geng.

      Setau aku plak UMNO area aku sibuk dgn gerak kerja..the true UMNO members skrg xde persoal bile nk PRU sbb masing2 sibuk dgn tugasan.. so masing rase xsempat nk cover.. pelik jg ye daddy ko.. PARASIT dlm UMNO kot heheh..sorry ekk gurau je bro..org UMNO betul mau cool kan..mne bising2 election.. PARASIT upahan mgkinlah kot..bikin propaganda.. hehe

      sterusnya..

      yg bersalah tetap bersalah.Insya Allah..jgn risau..org g beriman tidak gentar dgn kebenaran..tp yg xbersalah kita tolang fitnah kan..dptlah saham ‘fitnah’ akhirat ye..

      kalau yg bertonggek dlm video membalun pelacor tu sepi xberbalas, clear sgt wajah, TAKZIR sudah pasti..tapi?.. kes lembu yg belum ada fakta jelas sudah berbalas..mmg dunia akhir zaman kan..

      • nazwan says:

        propaganda x semesti nye apa yg dikatakan tu salah. dan saya x kata apa yg dikatakan tu salah.cuma org letih je hari2 tgk. tp mmg hakikatnya kena propaganda jugak kan. cuma pengundi yg 50-50 ni je kdg2 bosan. daddy saya bkn apa2 dlm umno. cuma rakyat yg setia dgn umno. nazir masjid je.. tujuan saya nyatakan disini bukan apa. untuk peringatan pd anda semua pejuang umno. bahawa anda mungkin kehilangan undi dr mereka2 ni. kalau sudah jalankan tugas dgn baik, eloklah.

        saya cuma x faham maksud en.’ import propaganda fitnah jauh” tu. apa maksud ye. kalau nk kata saya fitnah NFC x pulak. Polis sendiri dah siasat dan bawa kes ke mahkamah sbb ada kes. xkan bawa kes ke mahkamah saja2 je or suka2 je.

        untuk pengetahuan en. undi saya sgt berharga bg diri saya. sbb tu saya baca & lihat semua propaganda dr semua pihak. dr situ saya nilai, sebelum saya memberi undi pada mana2 pihak.
        saya ni kerja merantau. sanggup balik ke kmpg halaman utk sebuah undi. dan x pernah pun saya ambil duit undi anak perantau. (yg nie semua party ada bg). saye senyum je bila kwn2 suruh ambil dgn jkk.hehe.

        anwar? hahaha. secara jujurnya saya tolak anwar. saya juga tolak najib. saya tolak shahrizat, saya tolak ustaz badrol dan saya tolak semua pemimpin yg bermasalah. minta maaf semua. undi saya pd pemimpin yg berkerja utk rakyat. boleh x anda bayangkan bagaimana susahnya rakyat spt saya nk memberi sebuah undi pada pemimpin2 skrg.anda semua fikirkan lah.

        satu lg perkara yg saya perhatikan. dlm mana2 blog x kira pembangkang or penyokong kerajaan, tolong jgn gunakan kata kesat. x kira setinggi mana ilmu anda sekuat mana iman anda pd Allah. ianya mencerminkan sebaliknya. tolong fahami baik2. saya dah band blog papagomo. =)

        • mustaqim says:

          bro nazwan..haha…sama la kita block papagomo….aku sokong gak xpelu la guna kata kesat.matanglah dalam politik…diorang kat atas ok je..kalau gado pun skjap je sok minum semeja balik….

          pasal nfc nie aku mmg differ ngn rakan mykmu pro bn….pada aku dari segi etika mmg shahrizat salah….dia adalah menteri kabinet masa apply, approve dan duit kuar pada nfc…..kalau member2 umno nak kata xsalah jugak…then aku rasa kita dah letak nilai yg murah pada umno….umno xspt pas…dari dulu….bukan soal teruk atau baik…tapi soal kepimpinan…umno lebih matang memimpin dan pas pula hanya tau membangkang…baru negeri kedah dah gawat…belum mesia…

          itu bukan soalnya…walaupun saya umno, saya liberal saya atas pagar saya undi pkr pru12….salah ttp salah….betul ttp betul…barulah tamadaun mesia ada nilai dan integriti…..

          bro nazwan….saya hormati pasal tolak anwar dan tolak najib….dan saya juga sama akan undi yg buat keje sahaja…tapi sudilah kiranya menimbangkan faktor negara disini…..dimana pr telah diberi peluang di slangor kedah penang perak wpkl…kelantan mmg depa punya laa…tapi pr gagal membuktikan kualiti yg mereka ada untuk memipin mesia….negeri pada saya masih boleh didebatkan…tapi negara….pr to far behind la bro……if possible..just consider ur vote for federal gov to umno which has prooven…soal songlap nie xyah citer laaa….2×5 je mana2…tapi terbukti kerajaan najib series dan tegas…..

          nehow…selemat berkenalan….

          • nazwan says:

            selamat berkenalan en. mustaqim.
            InsyaAllah saya cuba yg terbaik PRU13 nt. Ya, saya setuju undi untuk kepentingan ugama & negara. Sama spt ckp pakcik saya(ketua kmpng & imam kampung aka org kuat umno).

  20. tukul says:

    balaci pr asyik backing org atasan yg moralnya dh rosak

  21. melayu_islam says:

    pendakwaan keatas suami sharizat satu tamparan hebat pada penyokong amno terutamanya yg ada dalm mykemut nih…
    dulu bkn main kta fitnah la..apa lah.. skrg terbukti ada kes.. jgn nk nafikan kononnya kes ni x ada kaitan dgn shahrizat….kalau shahrizat n suami dia gembala lembu kampung je masakan boleh dpt pinjaman mudah 250 juta dari kerajaan…boleh buka restoren..ada kreta, kondo mewah berbijik2..
    sedarlah..x ada guna lg menyokong amno..merugikan duit anak cucu kite…

    • selamber says:

      lebih baik dari menegakkan peliwat & penzina jd ketua (PM)..mcmna nak memimpin negara banyak yg songsang drpd kebenaran..mcmtu ke gambaran melayu islam?..macamtu ke sokongan melayu islam kpd pemimpin yg tak bermoral?..kita dok sibuk memajukan bangsa tp korang dok sibuk nak menjatuhkan & melingkopkan bangsa sendiri..kes NFC ni bukan tamparan tp satu tanggungjwb & komitment kerajaan BN..bis tu dah korang yg dok dakwa jugak..dakwa la & tentu la ada pembelaan jd tggu la kesudahannya..nukan mcm korang..tak berani

      • bujuk says:

        hehehe… nak bangunkan bangsa dengan kaut selagi boleh harta negara untuk diri sendiri? bagus la tu…

        • selamber says:

          ala bodohnya ko ni bujuk..diorang buat modal perniagaan bukan dia sebat sorang2 pun..ala dlm pengurusan NFC kan ada penyelewengan jugak yg dilakukan oleh ahli dap yg dulu keje kat situ..400k lg..ko tak ambik tahu ke

          • pasdaplaknat says:

            org bodoh mcm bujuk mmg enak bila disogok dgn berita2 mcm ni.
            sedangkan puak dia yg celaru haru biru tidak pula dipedulikan..

            bagus juga mereka concern utk perelokkan UMNO, pd masa yg sama puak2 ngok ni tinggalkan ‘medan perang’ mereka kucar kacir..

            yg aku pasti Tok Jijan dgn Hasan Ali with the group tkkn duduk diam..tunggulah PRU13 nnt..SENGIT Insya Allah tp UMNO akan dpt pertolongan Tuhan dr puak2 yg tidak dijangka..

          • StinGray says:

            hehehe..bujuk tu mana pernah pandai pun…kalau pandai tak kan jd pencacai pembangang…PRU13 ni kempunan la lagi dia….begitu la seterusnya hikayat citer sibujuk jenin ni…

      • melayu_islam says:

        melayu xkan lingkup lah..melayu amno je lingkup…dpt je pgang gomen..siap la..ramai la kene hantar pejare sbb rasuah..sbb tu melayu amno lingkup…ramai lg melayu dlm pas, pkr…dap pon ada org melayu..jg melayu still jg majoriti…x kan la nk hancurkn kaum sediri..tu modal korang nk takutkan org melayu yg pekat amno lg…

        • selamber says:

          ape?..nak jg orang melayu?..hehe..sudah la jangan nak jadi bodoh la org2 melayu islam pakatan haram ni..cuba korang fikir balik yg korang perjuangkan keadilan utk semua bangsa kan..kd apa akan jd kalau kesamarataan telah berlaku..bermakna melayu islam akan hilang suara..cuba ko bayangkan ko sorang melayu..pastu ada sorang bangsa cina & sorang bangsa india..mcmna ko nak kata melayu itu majoriti?..kira2 paling mudah pun dah kantoi..bodoh punya melayu islam

          • melayu_islam says:

            nape masalhnye..diorg pon manusia gak..ada hak jugak…agama kita x pernah membezakan manusia..yg memebezakan adlh pegangan hidup…ke ko rse TUHAN jadkan ko tu special sket sampai bangga diri sgt jd org melayu…jgn igt bangsa melayu je ada atas dunia ni…x payah la kte nk bela melayu…lembu pon x terbela…cmne amno nk bela org melayu…

          • selamber says:

            masalahnya ko ni melayu islam yg bodoh..kene pergunakan bangsa lain pun ko kata hak..itu la kalau hati dah dikuasai oleh perasaan yg negatif..perkara yg sepatutnya pun ko tantang..tak sedar2 diri betul melayu islam ni

          • melayu_islam says:

            pertahankan la lg sifat rasis ko tuh..mentaliti tahap kuno..kalu da rase x leh hidup dgn org lain ko pergi buat planet sendiri..sbb bumi ni Allah cipta utk semua makhlukNYa..bkn utk org Umno saje…mcm la amno sje yg ade dlm dunie ni…prasan bagus la korang…mudah2 jatuhlah amno GE13 nti..hapus mentaliti rasis puak amno totok ni…bkn boleh membangun org melayu pon..tanggung biawak hidup mcm pemimpim korang yg xhbis2 menyusahkan rakyat adelah…

          • selamber says:

            hehe..kata2 org melayu islam yg bodoh..dah elok keistimewaan sedia ada senag2 nak di bg kat org lain..nak gadaikan maruah bangsa & islam..hak konon..rasis konon..apa yg ko perjuangkn sebenarnya ni..brckp pasal islam bukan main pandai konon..hehe..memang bodoh bangang punya melayu islam..

    • C4 says:

      Datuk Seri Mohamad Ismail Salleh …laki shahrizat mampus kau kali ini……PADAN dengan muka

      dulu masa meeting kat Technology Park …asyik baling-baling file kat orang…bila marah….

      sekarang awat tak baling file kat SPRM atau Polis?????

      tunjuk lah samseng kau…..

      • selamber says:

        korang lg samseng..bawak geng ramai2 pakai baju kuning tulis ‘bersih’ pastu nak lawan kerajaan..nak melawan polis..bom mahkamah..ugut kerajaan nak runtuhkan penjara hehe..mcm2 tu

    • C4 says:

      nak hairan apa ling liong sik pun boleh tipu kerajaan malaysia….

      menunjukkan kerajaan malaysia BODOH taraf raban lagi…

      menteri kabinet nya boleh tipu kerajaan dia sendiri….

      • selamber says:

        kerajaan PKR selangor lg penipu..habis aset anak syarikat negeri selangor nak dipelingkopnya..konon negeri kebajikan tp peruntukan dari krjaan pusat digunakan konon bantuan dari kerajaan negeri..pehhh!!

      • pasdaplaknat says:

        itu bukan bodoh..itu dinamakan manusia ini penuh kelemahan..tp bagaimana pembetulan dibuat itulah mentukan sistem itu terbaik.

        C4, ko tu betul sgt ke? aku tgk anatar anjing dgn ko..anjing lg mulia dan berhemah dr ko C4..

        sejahat2 pelacor dia melacorkan diri utk manusia yg cari dia.. ko ni melacorkan seluruh otak tubuh badan ko utk org yg xnk dgn ko..malu lah wei..follow perjuangan syaitan dan iblis..sampai byk kali ko hina Islam meroyan je bila posting..

    • mustaqim says:

      tapi umno berani dakwa pemimpinnya sendiri..dan pemimpin umno yg didakwa berani ke mahkamah tanpa tangguh2……

      perlu dinotakakikan juga korup nya guaneng, khalid, ngeh perak…tapi dap xberani amik tindakan……

  22. C4 says:

    LEPAS MAMPUS LAKI SHAHRIZAT MASA KAT TECHNOLOGY PARK DULU…..

    BUKAN MAIN BERLAGAK SANGAT ….

    SEKARANG MUKA LAKI SHAHRIZAT MACAM MUKA PUKI…..

    • bujuk says:

      releks bro… jangan lebih sangat, kesian pulak aku.

      • C4 says:

        tak apa …. biar aku ajar puak UMNO yang bangang ni..

        • selamber says:

          larrr…korang yg nampak BANGANG dah hehe

          • pasdaplaknat says:

            bujuk tk tercover sahabat syaitan die dh menggila.. menggelupur.. the true story Anwar dibiayai musuh luar PRU12 lalu ckup dhsyat…itu lebih dhsyt dr segala penyelewengan dlm negara.. bukti berlambak..

            cuma cm biasalah sindrom UMNO rekabentuk..
            sharizat case ni UMNO rekabantuk utk jd back fire kot?

        • StinGray says:

          hehehe…nk ajar org lain…lu cermin muka lu la bro….dah lebih 50 tahun, takat tu jea la gempak puak2 lu…setakat guling2 atas jalan, lu simpan la lu punya samseng…lu ingat lu anak penghulu kg dusun ke???…podahhh

        • melayu_islam says:

          c4..jgn merendahkan taraf kite sama dgn mereka..byk2 kan bersabar…dorg ni suka provok sbb nk menunjukkan kite ni buruk..jgn tertipu dgn agenda mereka

          • selamber says:

            hehe..sape yg provok..hehe..ko nama je melayu islam tp..sedih nak ckp..tp memang korang ni mana sama taraf ngan kitorang pun..sbb korang lebih hina dgn keje2 fitnah..tohmahan & provokasi..jadi dah memang jelas korang memang buruk akhlak..& korang yg terpedaya dgn agenda korang sendiri..sudah2 la..kembali la ke pangkal jalan

          • melayu_islam says:

            kate diri sendiri..hahaha…

          • selamber says:

            tak pe kata diri sendiri pun..ada la jugak kesedarannya..jangan jadi org melayu islam yg tak sedar diri pulak..cmna nak jd org yg nak menegakkan syiar islam konon tp diri sendiri takde kesedaran..hehehe..hampeh punye malayu islam

    • pasdaplaknat says:

      Astaghfirullahaladzim..
      Melampaunya..

      moleknye ‘tarbiah’ ko bujuk sehingga dpt ‘kwn’ seperjuangan yg rosak akal mcm ni.. ini IBLIS ke SYAITAN kwn ko ni bujuk? mmg brjayalah ko follow Pork Nik dlm mencari kawan..berkawanlah dgn syaitan xpe jgn kwn dgn UMNO..

      Ko nk ajar ape dgn org UMNO, C4?
      Jgn lagak samseng sgt bro..seolah2 mcm ko akan menongkat langit.. apehal yg ko meroyan sgt ha?

      Kes pendakwaan baru, belum bersalah dan adakah dgn ini kes2 KOTOR, RASUAH dan seleweng PR telah clear dan closed?

      Org yg bersalah dlm UMNO didakwa, jika bersalah maka bersalah lah, terima dn muhasabah, tidak perlu buat huru hara. Itulah sistem membersihkan organisasi. dn UMNOI Insya Allah kekal relevan dan dipelihara Tuhan.. wpun pahit pd yg benar..teruskan itulah kasih sayang Tuhan pd hamba2-NYA yg beriman dgn peringatan Tuhan.

      Tp puak ko C4, lubuk Pakatan Haram, semuanya songsang..tidak ada satupun yg boleh dijadikan tauladan..penjenayah Aqidah dr kategori penyokong Gereja sehinggalah ke kategori Sekular dan Pluarlisi agama, perompak wang rakyat, penjenayah seks pelacor, gay, perampas isteri org, salah guna kuasa-kroni, projek mambazir semuanya di protect dgn kemas, malah undang2 dipermain, hakim diugut, dibaling selipar, rakyat diheret ke medan huru hara, penjenayah dibela, polis dihina.. apa itukah yg dibangga2kan?
      SIstem rosak inikah yg dipaksa utk rakyat ambil? mmg sukalah IBLIS dgn SYaitan dgn puak2 ko C4.. lubuk MAKSIAT!

      Org2 baik pulak di hina dicerca, dihukum dan dipecat..sehingga sebesar kuman dicari salah untuk bodohkan rakyat, MB dilucut kuasa krn xjg kroni, MB DAYUS dan BODOH pula dijulang sbg ‘wira’

      apakah semua ini boleh ditutup dgn kes suami Sharizat?

      yg salah tetap salah..yg benar tetap benar..tidak akan bercampur antara yg HAQ dan yg BATHTIL..

      dlm PR yg BATHIL di gaulkan dgn yg HAQ..sistem pembetulan ROSAK..yg jahat dijulang yg baik dihumban..

      lastly..tiada siapa heranlah dgn ‘gertak’ org jahil-bodoh-sesat berperangai IBLIS mcm ko C4..yg padat dgn mencarut dan ayat2 org GILA..

      semoga ko akan dpt laknat Allah C4..melampau!

  23. pasdaplaknat says:

    Sakan puak2 laknatullah PR ni maki hamun,mati mematikan..amboi2 melampaui Tuhan sungguh berok2 upahan ini ye.

    Kalau org lain belum bersalah cpt2 sudah dihukum ‘mati’…tp yg berok tua menonggek buruk itu sampai mengheret rakyat merusuh.. jd bahlul xnampk pulak.

  24. parpukari says:

    Peduli ape aku dgn melayu…taksub sgt dgn kemelayuan kamu, agama itu lebih utama dari suku, ade ko dgr pasal sirah perjuangan rasulullah dahulukan suku…hampir ajal baginda sebut ingatkn umatnya…dlm kubur nnt malaikat x tny ape bangsa kamu,yg ditny apa agama kamu…

Leave a Reply