Menu Utama

Anwar Kantoi Bersama Salman Rushdie Di India

Di Malaysia Anwar dipotretkan sebagai seorang pemimpin anugerah tuhan yang suci, alim dan warak.
Pergi keluar negara dan sewaktu diwawancara oleh stesen BBC di Mumbai, pemimpin yang diangkat sebagai anugerah tuhan telah berkata undang-undang homoseksual di Malaysia perlu dikaji balik dan menyifatkannya itu sebagai undang-undang lapuk.
Sekali rakyat Malaysia ditipu Anwar Ibrahim untuk tahun 2012.
Di Malaysia Anwar kata dialah pejuang negara Palestin dan akan berlawan habis-habisan menentang israel.
Di akhbar Wall Street Journal, Anwar kata dia akan memastikan keselamatan negara israel.
Dua kali rakyat Malaysia ditipu Anwar Ibrahim untuk tahun 2012.
Yang ketiga pula,
Sebelum itu saya nak ucapkan terima kasih kepada rakan blogger pisau.net yang turut mendedahkan perkara ini.
Pada 16 Mac 2012 , Anwar Ibrahim tweet di laman twitternya menyatakan dia serta isterinya tidak akan hadir dalam satu persidangan yang dinamakan India Today Conclave yang berlangsung di New Delhi pada 16 dan 17 Mac 2012, kerana membantah kehadiran Salman Rushdie yang turut hadir di forum tersebut.
Apabila dah diumumkan begitu, maka sudah tentulah pencacai-pencacai serta penjilat tegar Anwar di Malaysia akan mencanangkan berita berkenaan habis-habisan kononnya bos mereka mempunyai pegangan yang kuat dan tidak boleh bersekongkol dengan orang yang menghina Rasulullah. Sudah tentulah bermacam-macam perisa lagi yang ditambah untuk menyedapkan cerita dan nak menutup kisah Anwar hendak memastikan keselamatan israel.
Anwar tak datang ?
Anwar bantah kehadiran Salman Rushdie ?
Ish….ish…..ish…..bagusnya Anwar…..baiknya Anwar…..alimnya Anwar……..
Erk ????

Satu Malaysia kena tipu dengan Anwar beb……

Tapi kat bawah ni gambar siapa dan dimana ya ?
Salman Rushdie sedang berucap di India Today Conclave
Yang ni pula gambar siapa yang sedang berucap ?
“Saya dan Azizah tidak akan hadir ke acara petang esok kerana membantah kehadiran Salaman Rushdie yang secara biadab menghina Rasullullah”
Kot-kot ada yang kata gambar Anwar itu gambar tipu atau fitnah dari blogger-blogger pro Umno, tabahkan hati anda untuk menerima kebenaran dan sila klik di sini serta di sini

Kah…kah….kah……

Kena tipu dengan Anwar lagi beb….

Mana Wan Azizah nak letak muka tu ?

Wan Azizah masih nak pertahankan lagi ke suaminya baik dan anugerah tuhan ?

http://www.rbfonline.net/2012/03/anwar-kantoi-bersama-salaman-rushdie-di.html





3 Komen to Anwar Kantoi Bersama Salman Rushdie Di India

  1. ahmad_albab says:

    Rushdie factor: Imran Khan won’t attend India Today conclave

    March 14, 2012

    New Delhi, (IANS) Pakistani cricketer-turned-politician Imran Khan has refused to attend the India Today conclave this week because of the presence of “The Satanic Verses” author Salman Rushdie, the organisers said Wednesday.

    “We deeply regret that Imran Khan will not address the India Today Conclave because of Salman Rushdie’s participation. The India Today Conclave is a platform for free and frank exchange of ideas,” India Today Group chairman Aroon Purie in a statement.

    The conclave is being held March 16-17. Pakistan Tehreek-e-Insaf chief Imran Khan was one of the listed speakers along with former Malaysian deputy prime minister Anwar Ibrahim, former US secretary of state Henry Kissinger, anti-corruption crusader Anna Hazare, minister Kapil Sibal and Bollywood star Kareena Kapoor.

    “We do not endorse the views of any of our speakers but we do stand for the freedom of expression in all that we do; it’s an essential principle of a free nation and free media,” Poorie said.

    “We wish that Imran had used this opportunity to express his views at the conclave with all the force and lucidity that he possesses. We can all agree to disagree but we must present our argument,” the statement added.

    Khan, who founded this party in 1996 after retiring from cricket, rededicated himself to “Islamic values” in the 1990s.

    He said he was committed to a liberal economy, clean governance and an anti militant-vision for a democratic Pakistan at the time of his switch to active politics.

    In January this year, Imran Khan has lashed out at Rushdie for “hurting Islamic sentiments” at a literary meet in Kolkata.

    “The issue is not what Rushdie wrote (in ‘The Satanic Verses’). The real issue is that nobody has the right to inflict pain on a society. We should respect each other and then only we can live peacefully,” he said.

    Rushdie could not attend the DSC Jaipur Literature Festival in January this year and his video address was also cancelled after several Islamic groups demanded that he should not be allowed to come to India for allegedly hurting religious sentiments of the community in “The Satanic Verses” published in 1988.

    http://nvonews.com/2012/03/14/rushdie-factor-imran-khan-wont-attend-india-today-conclave/

    imran khan tak datang tapi anwar tetap juga datang

  2. INTIFADAH says:

    ANWAR BOLEH BUAT PARTI LIWAT BERAMAI-RAMAI. INILAH YANG DIIDAM-IDAMKAN OLEH AMBIGA & SUKU-SAKATNYA. MAKA WUJUDLAH SEBUAH KERAJAAN SESAT & SONGSANG JIKA ANWAR BERJAYA JADI PM. RENUNG-RENUNGKAN LAH??????????? NAUZULBILLAHMINZALIK

  3. mustaqim says:

    salam…

    aku patuh pada kata nik aziz…dalam hal nie aku tak salahkan dap dan pkr…ye laa…dap mmg kafir manakala pkr dia tak paham islam…xpa…org tak paham islam kita snang dakwah…..

    tapi aku nak dgr pendapat org pas……org islam….kopiah tak lepas…pejuangkan ALLAH DAN RASUL…..apa pendapat diorang sekutu diorang boleh comolot dgn org yg dah menhina RASULULLAH….jawabbb…..-jawapn dia amno pun buat,amno naik harga, amno rasuah, rosmah kaki shopping…..tapi dpan ALLAH dia jawab apa ek kalau ALLAH tanya apa dah kita buat untuk Rasulullah SAW yg dah byk berkorban utk kita????

Leave a Reply