Menu Utama

“Wira Rakyat” Lari Lintang Pukang Langgar Pintu Kaca..?

Mungkin teruja setelah digelara “wira rakyat” kerana menurunkan bendera Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak, di PWTC sebelum ini, Adam Adli mengada-ngada buat hal lagi. Kali ini, dia buat hal di tempat belajarnya sendiri, UPSI…

Saya tahu, kecoh benar media melaporkan sana sini mengenai insiden Adam Adli dan geng-geng dia buat hal di depan UPSI baru-baru ini. Dan jelas kali ini, tiada maaf untuk Adam Adli dan rakan-rakannya lagi. Makin diberi peluang, makin melampau jadinya…

Berhadapan dengan Light Strike Force yang seakan-akan FRU, Adam Adli disekat dari terus buat kacau di depan pintu pagar UPSI. Insiden itu difahamkan bermula lebih kurang jam 5 petang…

Menurut sumber, kejadian itu dihiasi dengan bacaan sajak, upacara “talkin”kan AUKU, memaki hamun kepimpinan kerajaan, mencaci maki kepimpinan UPSI, mengeji pemimpin UMNO dan meng”anjing”kan pihak polis. Ada juga yang mengambil kesempatan tidur atas jalan macam puak-puak PAS buat tu…

Demo itu difahamkan adalah atas usaha Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) yang tidak berdaftar. Atau, di dalam nama lainnya sama seperti Pakatan Haram, SMM berstatus pertubuhan haram!

Setelah puas berdemo, tiba giliran polis pula bertindak mahu meleraikan perhimpunan. Mungkin kerana nak tunjuk hero, budak-budak hingusan ini buat-buat pekak, buat-buat bodoh dan berdegil tak mahu bersurai. Ini membuatkan polis bertindak nak tangkap mereka setelah mereka cuba memanjat pagar, bertindak ganas dan membuat provokasi melampau.

Saya ingin bertanya. Sekiranya sekumpulan samseng datang ke depan pintu pagar rumah pelajar-pelajar ini, buat kecoh, maki hamun mak bapak mereka sesedap mulut, panjat pintu pagar rumah mereka dan gelar mak bapak mereka sebagai “anjing”, mereka sukakah dengan tindakan samseng-samseng itu?

Dalam proses menangkap budak-budak yang dipercayai “dibakar” Anwar itu, ada budak yang cuba melawan polis. Paling kuat pun meronta saja. Namun, polis dapat atasi rontaan budak-budak itu.

Tapi, yang paling jelas, “hero-hero” pembangkang ini yang mengaku sangat “jantan” lari lintang pukang! Bukan sikit-sikit punya lari. Pintu kaca klinik pun dirempuhnya, punyalah takut! Macam tu ke “wira” Malaysiakini dan MalaysiaInsider??? Apa lagi, teruk la budak tu cedera..!!!

Tiba-tiba esoknya, budak-budak “mahabangang” tu memekik terlolong mendakwa polis belasah mereka? Ada ke patut? Sudahlah malam itu mereka membuat provokasi melampau dan gelar polis sebagai “anjing”, lepas tu mereka fitnah pula pihak berkuasa yang hanya menjalankan tugas?

Pertamanya, kalaulah di negara timur tengah, sudah tentu budak-budak hingusan itu sudah kojol telan peluru hidup. Paling tidak pun, sudah tentu pecah kepala budak-budak tu kena pukul dengan belantan polis…

Keduanya, takkanlah nak tangkap perusuh yang buat kacau dengan gerakan tarian lemah gemalai? Mesti la kena keras sikit.

Saya percaya pembaca pernah main polis-polis masa kecil dulu. Masa tu, pembaca-pembaca tangkap “pencuri” dengan kasih sayang atau pembaca semua terkam dan bergomol dengan rakan-rakan pembaca semua? Dan ekoran tangkapan yang “agak ganas” itu, sudah tentu ada yang tercalar sana sini bahagian tubuh. Kalau tak bernasib baik, ada yang terseliuh sana sini, kan? Lepas tu menangis…

Lebih kurang begitulah yang terjadi di depan pintu pagar UPSI. Cuma, kali ni lebih serius sikit sebab ia melibatkan polis betul dan bukan polis olok-olok. “Orang jahat” pun yang betul-betul, bukan olok-olok. Jadi, takkanlah nak tangkap lembut-lembut? Kalau terseliuh tu, dalam bahasa medianya, ia dipanggil “cedera”, kan?

Namun, sudah resmi pembangkang yang suka manipulasi cerita sebenar, polis dijadikan mangsa lagi untuk diburuk-burukkan. Skrip Bershit 2.0 dimainkan semula. Timbul semula watak Suhardi yang pura-pura mati! Cuma, “Suhardi” kali ini hanya masuk hospital saja. Mungkin takut “kantoi” lagi macam Suhardi sebenar hari tu kot?

Sebenarnya, saya memandang serius mengenai hal ini. Pada hemat saya, Adam Adli dan penuntut IPTA yang terlibat mencetus kekecohan itu patut dibuang saja dari universiti. Ia sangat perlu untuk dijadikan pengajaran kepada mahasiswa supaya lebih bijak dalam memperjuangkan sesuatu perkara.

Tambahan pula, UPSI merupakan IPTA yang bakal mengeluarkan puluhan ribu guru-guru yang akan mengajar anak-anak kita di sekolah. Saya tak mahu anak-anak saya diajar oleh guru-guru yang kurang ajar sebegitu! Pembaca semua mahu anak-anak kalian diajar Adam Adli yang kurang ajar itu?

Sebenarnya, saya menunggu respon dari Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah, juga. Reaksinya sejak kebelakangan ini agak pelik kerana sering mengeluarkan kenyataan-kenyataan bodoh yang tidak seiring dengan Khaled Nordin. Kalau dia pun nak buat hal macam Adam Adli, dipersilakan! Maka dia akan masuk “list” seperti Pak Lah dahulu…

Pada saya, tiada lagi toleransi dengan budak-budak seperti Adam Adli mahupun Safwan Anang, menantu kepada salah seorang pemimpin Muslimat PAS itu. Ingat lagi kes calon pilihanraya mahasiswa hilang di kampus? Safwan tu ada menantu kepada muslimat PAS itu lah…

Justeru itu, saya desak pihak UPSI untuk membuang Adam Adli dan mengenal pasti mana-mana mahasiswa yang bersekongkol dengan perlakuan itu dikenakan tindakan yang sama, tanpa kompromi. Jangan biarkan budak tu main kepala anda…kurang ajar namanya!



(Next News) »



144 Komen to “Wira Rakyat” Lari Lintang Pukang Langgar Pintu Kaca..?

  1. C4 says:

    PEMIMPIN UMNO DAH GILER TALAK…KESIAN

    UMNO mengajak PAS untuk bersatu kononya demi perpaduan Melayu dan Islam……

    Hakikatnya untuk mengekalkan UMNO terus berkuasa dan memperBODOHkan PAS….

    Perkara ini telah pun berlaku semasa PAS dibawah Dato Asri Haji Muda dahulu….

    Apa jadi lepas itu PAS telah diterajang oleh UMNO juga …. Tapi hari ini UMNO meraih simpati dari PAS…

    ALAHAI KESIAN NYA UMNO…… TAPI KUASA ALAH MENGATASI SESIAPA PUN….

    ALLAH BERI KEKUATAN UNTUK PAS BANGUN SEMULA …..

    NYATA HARI INI UMNO MEGHARAPKAN PAS UNTUK BERSATU…

    Bagi menghadapi PRU ke 14 ini…..

    sebab Melayu sudah berpecah kepada 3 golongan PAS, UMNO dan PKR….

    Adalah sukar untuk UMNO mengajak PKR untuk bergabung didalam Kerajaan Perpaduan anjuran UMNO….

    Seperti mana yang kita ketahui UMNO banyak meghentam PKR terutamanya Ketua Umumnya Anwar Ibrahim …..

    Najib akan memastikan Anwar Ibrahim akan meringkuk dalam penjara …..
    lagi
    Kepimpinan UMNO mula merapati kepimpinan PAS … terutamnya pemimpin2 yang boleh dibeli oleh UMNO…..

    melalui Rosmah Mansor dan wakil2 yang diutuskan oleh UMNO….

    Memujuk untuk masuk dalam UMNO….

    Agak malang sekali UMNO telah gagal ….memujuk PAS…

    Dengan itu UMNO menuduh PAS…kononya
    1.PAS suka jadi boneka DAP…..tidak mahu kepada perpaduan

    2.PAS jadi kuda tunggangan DAP….. DAP yang berkuasa sekarang

    3.PAS suka DAP dari UMNO…..

    UMNO gagal melihat kenapa mereka gagal memujuk PAS….kerana ….
    1.Pemimpin PAS bukan macam pemimpin UMNO yang mudah dirasuah….

    2.UMNO terus menghentam PAS melalui media cetak dan elektronik nya

    3.UMNO terus memburuk2kan kepimpinan PAS

    4.PAS juga masih ingat diatas perbuatan UMNO keatas nya semasa berada didalam UMNO dahulu..

    5.Pembunuhan beramai keatas pemimpin2 PAS diatas arahan pemimpin UMNO di Kampong Memali , Mukim Siong Baling Kedah

    6.Pemimpin UMNO terus mengarahkan pihak polis untuk terus membelasah penyokong2 PAS ketika berceramah

    7.Berbagai tuduhan dilemparkan oleh UMNO kepada pemimpin PAS bagi menjatuhkan pemimpin PAS….
    a.Nik Aziz sebagai Nabi ………..
    b.Nik Aziz menuduh tuhan mencarut …….
    c.Nik Aziz kata Undi PAS masuk surga……..

    8.Peruntukan yang sepatutnya diserahkan kepada Kerajaan Negeri tidak diserahkan………UMNO takut nanti PAS kuat …..

    APAKAH PAS BOLEH MELUPAKAN PERKARA INI DENGAN SEMUDAH ITU????????

    • jebat says:

      he..he..anjing pondan ni asyik menyalak je..kesian lari tajuk..

      • C4 says:

        tak kisah lari tajuk pun ..asalkan masuk ………..

        • raplahjingaa says:

          jenis hang memang macam tu….janji masuk !
          hehe..

        • ala..aku pon boleh lari tajuk, ingat kau sorang ke C4?… kau nak gelakkan UMNO..baik kau pikir dua kali dulu…
          _____________________________________

          FAC, singkatan pada akronim free anwar campaign.

          mula digerakkan selepas pilihanraya 1999, atau lebih tepat sekitar 2001.

          kenapa 2001 ? kerana pada waktu pas dilihatkan lebih menggunakan isu anwar untuk kepentingan politik mereka sendiri.

          asalnya barisan alternatif ditubuhkan adalah bertujuan untuk membebaskan anwar. dap dan pas bersama parti keadilan nasional.

          namun politik, pangkat dan kuasa yang baru diperolehi oleh pas ( perintah kelantan dan trengganu sambil menafikan 2/3 majoriti dun kedah) telah membikin pimpinan pas besar kepala.

          perjuangan negara islam dan hudud diperkenalkan tanpa mendapat persetujuan barisan alternatif.

          akhir tindakan ini, dap telah keluar dari gabungan.

          dari sudut kepartian, parti keadilan nasional terpaksa bergabung dengan parti rakyat malaysia untuk meneruskan saki baki perjuangan pembebasan anwar.

          bagi pas, lebih lama anwar di penjara adalah lebih baik untuk mileage politik mereka.

          raja petra hari ini kata anwar gay.
          gay tak boleh jadi perdana menteri di malaysia.
          di australia boleh, kata petra.

          raja petra adalah pemfitnah terbesar najib dalam kes altantuya.

          pada pilihanraya kecil ijok sekitar 2006, pertembungan antara kalid gagap dan cekgu partiban isu altantuya muncul.

          kata raja petra dalam web malaysiatoday, mereka ada foto satelit yang memperlihatkan penglibatan rosmah di lokasi.

          sayang sebenarnya, pada hakikatnya rosmah pada waktu itu ada di tabung haji sedang menyampaikan bantuan kepada anak yatim.

          petra penasaran. aku melihat petra sedang mencuci balik silap.

          hari ini petra sahkan anwar gay.

          selepas pru 1999 rajapetra tidak membuka website malaysia today, sebaliknya website free anwar campaign.

          sepanjang tempoh webite itu berlangsung, pelbagai reka cipta diwujud dan ditimbulkan bagi mempelbagaikan persepsi dan serangan.

          anwar kena arsenik.

          anwar kena arsenik disamakan dengan pembunuhan napolean bonaparte.

          movement FAC nampak cukup tersusun.
          perjumpaan dengan pimpinan luar diatur begitu rapi.

          sokongan luar ditagih dalam membangkitkan kesedaran kononnya anwar dianiaya.

          anwar digambarkan sebagai mandela dan adakala aung san su kyi.

          manakala BN pulak digambarkan sebagai faktor kezaliman dan penganiyaan.

          zalim,kejam,ganas,diktator dan pelbagai istilah jahat difaktorkan sebagai bahan ceramah pagi petang siang malam.

          typical pembangkang. semua orang salah dan semua orang pun salah.

          pada saat itu, malaysiakini lebih pro kepada BN. itu adalah sejarah.

          website FAC dilihat cukup berketerampilan dalam melakukan agenda psy war pembohongan, ulangan ide goebel si propagandis hitler.

          di sini sebenarnya politik kebencian mula disemai kepada rakyat.

          benci yang disemai hingga padi tak menjadi di kedah itu pun disalahkan kepada BN.

          hujung penceritaan anwar bebas. FAC bermotifkan kepada agenda mengangkat anwar menjadi ikonik politik tersohor .

          begitu tersusun organisasi ini hinggakan ada gerakan untuk ‘KLIK SOKONG’ kepada anwar dalam anugerah noble price secara online.

          hari ini player lama sudah tiada.
          hari ini penggerak lama sudah tiada.

          pas hingga ke saat ini lebih bertindak kepada aturan silent mode.
          macam dulu dan macam sekarang.

          pas sudah hancur dan bakal hancur pada pru ke 13.

          jadi pas tidak mahu untuk memburukkan lagi keadaan di mata rakyat.

          player yang ada, dilihat mahu membebaskan anwar adalah …. kurang, tak nampak.

          semuanya ( di pihak oposisi) menunggu saat anwar dihumban ke penjara.

          dari situ baru lah mereka bermula untuk meraih simpatisan politik.

          politik pembangkang sepanjang 12 tahun ni adalah di tahap low class dan tiada kualiti.

          perjuangan mempertahankan hobi konek anwar yang menggila mencari lubang haram wajib dihentikan.

          biarkan sahaja dia mati berseorangan. adam adli sebenarnya telah merosak hancur move yang dihendak dibawa. anwar silap besar apabila mengheret pemain amatur yang tiada experience ke kancah jalanan.

          movement mahasiswa otak udang ini sebenarnya telah membantu mempercepatkan kesedaran rakyat dan ibu bapa akan mainan politik pembangkang yang memperalatkan mahasiswa demi memperjuangkan satu batang yang bengkok.

          anwar dari awal kamu telah silap.

          dosa kamu dahulu telah dicuci sepanjang 6 tahun kamu terpenjara.
          pada saat itu kamu seharusnya bermuhasabah diri.

          tapi sayang kamu tetap bersungguh melayan karenah batang bengkok itu.

          lubang haram kamu cari.lubang belakang kamu gali.
          inilah silapnya kamu. kamu sudah tersilap besar.

          1998 memang ada sokongan tapi sekarang sudah terlihat bantahan.

          free anwar campaign 2 (FAC2) elok ditukarkan sahaja kepada FUCK ANWAR CAMPAIGN. itu lebih anggun wahai pak anwar.

          • selamber says:

            peeerrh..ambik kau pembangang..!! kalau tak baca & taknak berfikir memang BANGANG..

          • bujuk says:

            RPK dah tak relevan… mamat ni rindu sangat pada M’sia, nak balik takut kena tangkap. Cara terbaik ialah sokong UBN, ikut rentak Ustaz yg. d tuduh WAHABI. Sekarang dah senyap cerita wahabi. Lagi satu Afdlin yg. d katakan menyindir Isteri PM. Ramai yg. minta ambil tindakan pada Afdlin, tapi lepas isi borang UMNO dia akan selamat.

          • jebat says:

            RPK tak relevan kpd puak pakatan haram buat masa ini je.. tp kalau RPK kutuk najib nescaya relevan kan bujuk…

    • BudakPilah says:

      Kesian PM Try Nak Buat Tranformasi Tapi Polis Tak reti Nak Handle Demontrasi.Kat Al Jazeera CNN keluar Polis Malaysia tendang Budak2.Apa la bodo sangat KPN.Ni zaman internet bukan tahun 70an.Dunia Dah pandang negative kat Malaysia.Kalau Kat Europe KPN dah kena resign.

      • raplahjingaa says:

        kalau kat europe…polis akan tengok saja sambil tepuk tangan ?…hang buat analisa macam budak tengah marah…sebab kehilangan lollypop.

        London burns ! itu salah satu sebab yang berlaku bila polis tak ambil tindakan.

        yang bodoh bukan KPN….tetapi bebudak hingusan yang results exam entah apa-apa…bebudak melayu yang tak ada vision.

        Peduli apa CNN ke AL-Jazerra ke…macam kita peduli apa kat harakah.

        • BudakPilah says:

          Sebodoh Budak Hingusan tuu majoriti SPM result 4A keatas ada yang dapat 10A tapi ramai orang tau result SPM PM & TPM .malas nak buka aib orang.Cuma OKU jer rasa diaorang pandai wakaka kesian…itu sebab bila media international siar polis terajang budak korang rasa no effect padahal akan impact biz.

          • zumazore. says:

            dah buat lapuran kat suhakam?… kaau benar duat lah aduan jangan sekadar di sini jer…
            sibodoh sebenarnya orang yang merugikan masa depan mereka kerana sesuatu yang boleh mereka tukarkan bila mereka ada peluang . tetapi peluang yang mereka ambil nampaknya merosakkan masa depan sendiri, terlalu gelojoh dan otak pendek…

          • bujuk says:

            Majlis peguam kata, ada bukti Polis bersalah…. malah katua kumpulan pelajar tersebut akan saman POLIS.

          • BudakPilah says:

            APA PULAK ROSAK MASA DEPAN..KALU KENA BUANG UPSI BANYAK LAGI U NAK TERIMA .Bahkan geng yang kena tangkap lagi senang dapat keja dan kalau tak ada keja boleh contest PRU 13 wakaka.OKU jer yang befikir ke belakang.wakaka kesian OKU.aku pasti tragedi 1/1/12 akan membuatkan anak muda meluat kat UMNO

          • selamber says:

            waduh2..dah memang perbuatan budak2 student kurang akal tu SALAH n menyalahi undang2..tp korang nek bela jugak diorg..majlis peguam tu pembohong je tiket atas nama peguam je tp lebih kpd kepartian jugak jgn la nak bohong..kalau tak de demonstrasi mcmtu polis pun tak kacau ape pun kan..sape suruh buat demonstrasi..dah tu salahkan polis la pulak..kan ke keje BODOH

    • zumazore. says:

      bodo kah c4 atau dia sendiri tak tau pilihan raya ke berapa telah MALAYSIA lalui… agak keBODOHAN jugak bebudak konon pandai ni…
      YANG PASTI IALAH YANG JAHAT TU SELALUNYA DATAG DARI P.R… DAN YANG BAIK SELALUNYA DATANG DARI B.N..
      P.R tu anjing laut ker?

  2. C4 says:

    “mahabangang”…. maki orang juga anjing UMNO ni …..

    • selamber says:

      hehe..BODOH punya ‘wira rakyat’..padahal rakyat pun tak suka..bangang

      • diharapkan pembangkang stop la mengheret budak mentah ke kancah politik kotor…

        • C4 says:

          apa salah nak budak2 nak tahu politik … nanti tak ditipu sahaja ….

          • selamber says:

            memang la kene tipu..kene tipu ngan Anuar berahim..bebudak student ni memang la BODOH kene tipu..yg dah tua2 bangka ni pun lg BANGANG..asik kene tipu je dgn si penipu tu..hehe..bodoh bangang la jdnye..

          • PUTERI UMNO says:

            C4 nak anak2 dier nanti [kalu leh masuk U] sekerat jalan je.. tak mampu nak pegang ijazah sbb sibuk berpolitik…makin bodoh la anak2 MALAYSIA akan datang….baik tak yah masuk sekolah terus..buat habis duit je sampai U duk berpolitik… pemikiran pembangkang… tak pernah nak maju mcm orang lain.. bangga sangat ngadap nasi bungkus tu…

  3. Fuck PR says:

    C4…..kau hidup pun atas belas ihsan kerajaan UMNO…masih tak sedar diri….pi mampus la kau

  4. shamsul says:

    C4 -Nampaknya hasil dari ajaran Nik Najis and peliwat tegar kamu telah jadi taksub tahap makan najis babi. Nik Najis dok jilat jubur DAP setiap hari dan mengagungkan peliwat dan penzina.Kenapa? Sebab babi2 PAS diberi duit haram oleh DAPigs hasil judi dam pelacuran menyebabkan orang2 PAS dah jadi sasau.

  5. MenantuOrgFelda says:

    kita semua dah masak dah dengan drama ni semua, sampai bila nak diteruskan drama bodoh ni pun kita tak tau..gamaknya sampai kiamatla depa dok main taktik 70-an anwar ibrahim…dulu bolehla, skang ni macam-macam ada…

    • Bulan Empat says:

      Depan orang, depan kamera dia dilihat pakai bekung leher.

      Masuk dalam bilik bekung ditanggal dan dia dilihat pulih macam biasa.

      Semasa keairport dalam satu masa dia ditolak atas wheelchair macam orang lumpuh separuh badan dengan lehernya juga disokong macam orang leher patah.

      Sampai keairport destinasti dia jadi sihat walafiat.

      Selepas dia merusuh di ‘Bersih’ ada photo tunjuk dia tahap nyawa ikan nak mampos kena belasah dek polis lah kononnya. Bebarap minit dia sihat walafiat

      Pakar sundal beri statement dia sakit pinggang tak bolih membongkok.
      Video footage yang tersebar dalam adegan membalun, kita tengok dia balun macam orang kemaruk.

      Dia maki polis sebagai anjing semasa ceramah diikuti dengan dibelasah oleh KPN sampai pengsan kerana menganjingkan polis.

      Dalam penjara didakwa nya dia NAK kena suntik virus HIV dan TELAH disuntik dengan arsenic. Arsenic adalah racun bisa bertahap tinggi saperti formadehyde, acrylynitrile dan banyak racun yang bolih memampuskan manusia dalam beberapa minit jika terminum atau disuntik.

      Tapi dia dilihat berjoget dan terpekik cekik dalam ceramah selepas itu.

      Kita banding kan alkisah yang dicipta oleh bapak segala dajal itu dengan lakunan dajal apprentis diatas, banyak persamaan nya bukan ? Jadi sahlah mereka sebenarnya apprentis yang dilatih untuk menjadi dajal yang bertauliah satu hari.

      Kita akan tinggalkan 3 perkara selepas matinya kita. Salah satu ialah ilmu yang dimenafaatkan. Dajal juga bakal tinggalkan ilmu. Ilmu putar belit kepada pencacainya yang tak ada pada orang lain.

  6. Mooohyideen says:

    Laa….drama apa??? DRama RM250 juta Kak Jat lagi best…

  7. C4 says:

    semua tu didalang oleh parti pembangkang …….

  8. Jack says:

    MENENTANG PUAK KAUM NABI LUT A.S. ADALAH SATU JIHAD!!!!

  9. jebat says:

    ala..anjing mcm ko ni c4 tak layak nak ulas pasal intergriti org lain.. menyalak je la mcm budak2 U yg bodoh langgar pintu cermin.. he..he.. padan muka..kesiannnnn…………….

    • StinGray says:

      apa yg budak giler ni merepek….x sabar nk tunggu 9hb ke????…..jantung hang berdegup laju yea…..kesiannnn…..

      • hri says:

        korang bnyk menyalak drpd bg hujah..

      • C4 says:

        kita dah tahu apa hukuman nya …..

        hakim perbicaraan hanya menjalankan perbicaraan …..

        ada satu lagi hakim hukuman …. Rosmah

        • selamber says:

          merepek je la..asalkan masuk ye..

        • Shah says:

          Kalau nak jadi PM, suruh Anwar jangan main bontot. Itulah ubat nya

          • Moooohyideen says:

            La..tu imaginasi UMNO.

            Eh Bom org leh lak jadi PM???

          • P164 says:

            Ko ada bukti ke bom orang…
            kalau raja petra pn dh mengakui itu bukan pekara sebenar.. Itu lah keja PR, asyik fitnah sampai masuk lubang kubur.

          • Bulan Empat says:

            Apa nak buat itu saja modal dia yang ada. RPK pernah cakap dia ada bukti isteri PM berada ditenmpat kejadian hasil dari rakaman satelite. Kemudian dia nafikan.

            Satelite yang tinggi beribu kaki bolih rakam muka orang dibumi dengan jelas, waktu malam lagi. Ini mesti setalite paling canggih,bukan buatan US bukan buatan Rusia kerana dua gergasi itu pun belum dapat cipta setalite semacam itu lagi.

          • Mooohyideen says:

            Korang ada buat siasatan telus?? apa motif pembunuhan? apasal rekod keluar masuk bom c4 tak buat siasatan?? Ini jenayah serious? apasal tak siasat perimekar? apasal kat Peranchis dia org dah suspect something fishy is going on?? apasal rekod keluar masuk Aantuya is being deleted? siapa yg delete? apsal???

          • C4 says:

            tak leh nak jawap …. kalau jawap pun merapu jea…

          • jebat says:

            yg merapu tu ko anjing c4 ooiii…

          • bege benjo says:

            x ble jawab bce dlu buku ape2 yg ptut…pas tu da ble jwb br jawb…jdik jwpn ko tu pon nanti x le merapu…hahaha…

          • jebat says:

            yg tu ko percaya pulak.. yg menyondol cina doll tu ko nafikan.. pembangkang yg pembanganggg…….

          • C4 says:

            betul ke dia main bontot tu ???

            atau alasan najib nak mengena kan dia ???

          • jebat says:

            bodoh punya c4.. kalau najib nak kene kan pemimpin anugerah tuhan tu senang je.. tembak bg mampus.. habis cerita..

          • C4 says:

            habis apa tak tembak ????

          • pasdaplaknat says:

            bongok..sbb dia xkenakan Anjing Yahudi tu lah sbb tu dia tk tembak..
            Aku rasa Anuwar kalo jd PM (nauzubillah) Najib dh lama dia siksa..yelah takut dgn bayang2 NAJIB..

            org lain yg londek kemaluan dia (Anuwar Brahi Al-Syaitan), Najib yg jd magsa tohmahan hari2.. GILA SASAU punya perjuangan!

          • neutron says:

            Deii.. kalau tarak paham agama jangan la mau tunjuk alim juga… sekejap Nauzubillah… lepas itu cerita kemaluan orang… masih Islam ka sedara ni???

  10. dunhill says:

    esok klu lusa kalau budak budak mahasiswa yg panggil anjing polis tu..klu umah kau org kena rompak ke samun ke..adik beradik perempuan kau org kena rogol ke mak bapak kau kena parang ke..jgn panggil polis..respec lah org sikit..mmg ada separuh polis keterlaluan..tapi xsemua mcm tu..setahu aku bukan polis yg suka tunjuk dia polis..mcm polis bantuan tu..yg selalu ikut polis betul keluar menjaga keharmonian…polis bantuan ni yg lebih..nk kenal dia polis bantuan..depa klu kuar berkelompok tu..ada yg tiada pistol..itu lah polis bantuan..bawak rotan je

    • C4 says:

      betul yang polis keterlaluan tu lah dipanggil anjing ….. yang lain tu O.K.

      • selamber says:

        aik..bebudak yg konon jd ‘wira rakyat’ tu tak keterlaluan la ye..hehe..BODOHnya la manusia..

      • StinGray says:

        hang ni suka kat yg lembut2 la C4…hang ni sapa….shemale ka??????

      • yang keterlaluan cuma mahasiswa yang membuat cerita tentang kononya berlaku keganasan.

        padahal diorang sendiri yang melakukan keganasan terhadap diri sendiri…
        bodoh, yg hang p langar glass door tu pasai ape?.. bengong…

        lepastu nak tuduh polis buat…

        mak bapak antar p universiti untuk belajar, bukan untuk jadi antu raye amatur belaan PR… budak2 macam ni PR anggap hero?… bodoh punye PR…

        nampak sangat dah terdesak…

  11. C4 says:

    UMNO seharusnya faham dengan situasi masyarakat Kelantan, masyarakat Kelantan adalah masyrakat yang menghormati golongan ulamak ….

    Tak kira dari PAS atau UMNO…. Tak kira samada rakyat Kelantan jahat atau baik …. Mereka tetap menghormati golongan ulamak…. Perkara ini bermula sejak Tok Awang Kenali lagi….. Kerana itu PAS terus menang kat Kelantan… hampir 20 tahun …..

    Sehingga kini UMNO masih belum boleh melahirkan golongan ulamak yang hidup secara khanaah, zuhud…..

    Sama juga kalau kat Pahang apabila di sebut jea Genting Highland… nama besar dan lagi tershohor seperti TanSri Mohamed Noah ( Datokanda Najib PM Malaysia , bapak mertua Tun Haji Abdul Razak dan juga bapak kepada Toh Puan Raha) akan dikaitan sebagai tokoh perniagaan dan korperat yang menjadi salah seorang ahli Lembaga Pengarah kepada Genting Highland Berhad ….

    • selamber says:

      takde ape masalah pun..

    • dari mane kau petik artikel ni C4?…

      the problem is, sekarang PAS dipimpin bukan dari golongan ulamak, tapi golongan penjilat anwar… yang berfungsi untuk menghalalkan yang haram jadah…

      PAS sekarang hipokrit…
      suke suki mak bapak tukar perjuangan..
      suke suki nak bangunkan pusat komersial atas tanah wakaf dan sanggup robohkan tempat penyebaran Agama islam. orang islam sendiri dah tak ambik kira pasal sensitiviti umat islam….

  12. Jack says:

    Kadang2 Iblis itu menyerupai seperti orang warak. Dan orang2 yang tidak diberi hidayah akan mempercayai mereka dan melantik mereka sebagai imam. Di dalam hal ini Iblis ini amat luarbiasa sekali. Bukan saja penzina, tapi juga peliwat, pembela murtad dan pejuang pluralisma. Insaflah kalian semua sebelum terlambat. Bertaubatlah sebelum terlambat.

  13. C4 says:

    Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah, dia bukan mengampu dan membodek pemimpin2 UMNO macam Khaled Nordin …

  14. Jack says:

    Nak contoh lagi??? Tok imam korang Anwar tu kekadang jadi imam, kekadang baca khutbah kekadang keluar dalam video lucah, kekadang kena hadap mahkamah dituduh meliwat, kekadang keluar video membela Lina Joy, tak cukup lagi ke???? Berdoalah kepada Allah supaya diberi hidayah, kerana tanpa hidayah korang takkan boleh terima kebenaran.

  15. Jack says:

    Nih! Tengok video nih! Bukti nyata Iblis bermuka? Berkenaan membela murtad Lina Joy pada minit 8.45. Masih mahu bersekongkol dengan Iblis?

  16. pego says:

    Mampos C4 tak percaya kat video di atas tu….tu semua dianggap besi.

    Besi kepala bana kau

  17. Jack says:

    MENENTANG PUAK KAUM NABI LUT A.S. ADALAH SATU JIHAD!!!!
    TERUSKAN PERJUANGAN ANDA!!!

  18. mrSkundel says:

    Hello, Happy New Year.

    Bukan aku hendak membuat dosa diawal tahun 2012 ini. Tapi aku ingin sedikit berkongsi pendapat mengenai perwatakan atau pelakuan pelajar-pelajar yang terbabit dalam demonstrasi UPSI.

    Pertama sekali tujuan AUKU adalah ini tidak lain dan tidak bukan ialah untuk memastikan bahawa para pelajar Malaysia bersatupadu. Kerana apabila para pelajar terbabit dalam hal ehwal politik maka akan terbentuk pelbagai puak. Apabila terbentuk pelbagai puak maka akan ada banyak persengketaan.

    Kedua ialah untuk para pelajar memfokus kepada tujuan utama mereka iaitu untuk menimba ilmu. Kita semua tahu manusia yang berumur sekitar remaja dan awal 20an kebanyakkannya memberontak serta degil. Ini adalah fakta. Walaupun ianya dipandang hinis atau tidak diambil endah, tetapi hakikatnya sifat-sifat kedegilan inilah yang akan membuak-buakkan keegoan masing-masing apabila percakaran politik berlaku.

    Dia kira mcm ni lah, time sekolah masing-masing ada geng masing-masing. Setiap geng ada kumpulan. Ada geng alim, ada geng cina, ada geng india, ada geng pemalas/pemonteng sekolah dan ada juga kumpulan yang nerd. Setiap yang kononnya dipanggil geng ini ada ketuanya. Apabila ada ketua maka akan ada seorang atau dua pengikut setianya yang sentiasa mengangkat nama ketua itu. (Kemungkinan boleh berlaku dan sentiasa berlaku)

    Disitu kita boleh apa? Jawapannya ialah tidak lain dan tidak bukan ialah POLITIK.

    Jadi katakanlah kita membenarkan AUKU dimansuhkan. Dan kita beri kebebasan mutlak. Maka seandainya satu hari nanti ada demonstrasi mengenai GAY atau LESBIAN. Kita tidak boleh tentang.

    Dan katakanlah melalui kebebasan mutlak ini, ada pula yang mahu keluar-masuk agama sesuka hati. Kita TIDAK boleh menentang.

    Dan katakanlah wujudnya pertelingkahan fahaman politik yang berbeza dikalangan golongan pelajar dan mereka berpecah belah. Kita tidak boleh tentang.

    Dan kalau ada sektor-sektor atau pertubuhan yang mahu debate dan menyoal mengenai kandungan Al-Quran pun kita TIDAK boleh tentang. Kerana apa? Kerana apabila memberi hak kebebasan mutlak, maka akan termaktub diperundangan atau perlembagaan NEGARA.

    Dan katakanlah ada pasangan lelaki dan perempuan yang tidak mahu kawin tapi hanya mahu tinggal sebumbung, Kita TIDAK boleh menentang. Walaupun pasangan itu muslim. Kerana, HAK KEBEBASAN.

    You (Pro-pembangkang) mungkin tidak percaya apa yang saya katakan. Tetapi dalam masa yang sama kamu juga percaya bahawa perkara sedemikian rupa boleh berlaku.

    Kalau hendak menentang rasuah, tentang lah rasuah. Janganlah pusing sampai ke hak bebasan, hak bumiputra, hak orang islam digadaikan.

    Sesal dahulu berpendapatan, sesal kemudian mungkin DAP yang untung.

    • bege benjo says:

      da bejuta org blajo U dan dpt kje bgs dr dlu lg…x de pon diorg kcoh psal AUKU ni..x de plak aku dengo diorg rempuh pintu klinik mcm bdk2 yg bakal jdik ‘cikgu’ tu buat…ape lg yg x ckup…blajo x de duit buat loan dgn PTPTN…x de nikmat nak bersyukur ke…kang klo da kne tindakan buang U bru nak menyesal…lpas tu dok nyusahkan mak bapak…aduhai…malang btol nsib family kome2 ni sume…

  19. bujuk says:

    Aku nak komen jack berhubung video tersebut. Antaranya lakonan sakit Anwar bila tiba2 sihat jumpa keluarga dia. Masalahnya gambar tersebut kabur dan pergerakan seperti sengaja dilakukan. Tiada seorangpun yg. dikatakan keluarga dia kita kenal. Yg. pasti bukan ahli keluarga dia. Aksi mengangkat tangan ke belakang adalah aksi yg. jarang kita buat kerana hanya dilakukan ketika strecing. Siapa sebenarnya pelakon ini, apakah dia orang yg. sama dalam video eskay, perut dia hampir sama sebab Anwar waktu dalam penjara memang kurus.
    Begitu juga wawancara BBC, kenapa ayatnya tergantung dan tak habis? jelas ada niat tak iklas d situ. Anwar awalnya kata Lina Joy perlu melalui proses sediaada iaitu mahkamah syariah.

    • pasdaplaknat says:

      cehhh…susun kata2 konon nk tunjuk sistematik.. knowledgeable person..tp xhabih2 duk jilat pemimpin2 perosak.

      gambar kabur lah..gambar hitam putihlah.. tp duk fitnah UMNO berjabu2 xde bukti pun ‘gerong’ sampai lunyai..!!

      bujuk hang toksah tunjuk ‘alim’ lah.. kepala otak hang putar alam.. tp bila kantoi cpt2 cari agama.. masa menipu ko xingt plak halal haram dosa pahala..cehh MUNAFIQ!

      low class punya pencacai..

    • raplahjingaa says:

      hahahaha….percubaan nak betul kan yang salah…nak halalkan yang haram…

      PAS sungguh !!

      • bujuk says:

        Alasan aku kukuh dan takdapat dinafikan. adakah ko nampak Azizah dan anak2 Anwar dalam video tu? nampak sangat lakonan sebab ada polis dan nurse. Aku tak nampak sebab pelakon tersebut sengaja menggayakan gerakan2 tak masuk akal.

  20. Moooohyideen says:

    PR is not about Anwar. But it is a testimony of how fair Malaysian Legal System.

  21. tengkudin says:

    lari tak cukup tanah!! cakap je besau!! tapi telor kecik..heheheh

    adam ooo adam….periksa pun cukup makan…

  22. pasdaplaknat says:

    Berok2 pencacai PR.. xpyhlah nk karang panjang2 hujah mcm taik tuu.. org otak BODO, otak GILA je yg minat dgn aktiviti anjing2 ADAM ADLI sbg kepala anjing tu..!

    kalau UMNO betul ada rasuah pn..aku TEKAD akan tetap sokong UMNO
    aku tidak akan sokong SYAITAN dan PENCINTA SYAITAN dan PAKATAN2 SYAITAN Laknatullah, yang diketuai oleh SYAITAN berserban dgn SYAITAN kemaluan bengkok

    Manusia normal ikut fitrah yg Allah jadikan inginkan keamanan, kebenaran..

    tp kalau jenis suka buat GILAB*BI mcm spesis adam adli bongok tu.. itu bukan fitrah manusia sihat..itu perangai SYAITAN!

    kebebasan mahasiswa korok mu! nk bebas aje..

    • C4 says:

      buka lah minda sikit jangan kolot sangat …semua nya tak boleh ….. asyik nak menyokong UMNO jea…. ini bukan masyarakat tahun 40an lagi lah …..

      • pasdaplaknat says:

        kalau tk sokong GAY kire kolot lah?
        kalau tk sokong BISEXUAL pun kira kolot lah?

        mesti mau sokong huru hara..freedom damn shit alat Adam adlim anak ikan Anuwar tu??

        kalo ko ade anak jantan..ko suka ke ank ko jadi gilasawan mcm anjing anuwar tu?

        aku rela bersikap zaman 40-an dr ikut puak2 tahun 2000-an tp perangai BINATANG!

        Sorrylah aku nk sokong org GILA!

      • selamber says:

        BODOHNYA c4 ni…

  23. Bulan Empat says:

    Hakim belum buat keputusan, mereka sudah tahu keputusan. Apa makna nya ?

    Orang sudah aturkan solat hajat minta petunjuk dari Allah. Saiful sudah setuju, dia tengah fikir cara nak tolak dan belit. Apa makna nya ?

    Awak kan dikonspirasi, dikhianat, difitnah dan didengki. Dengan siapa lagi nak minta pertolongan kalau tidak yang Yang Maha Kuasa ? Tidak percaya kekuasaan Allah ke ? Kan Dia sudah janjikan memberi pertolongan kepada umatNya yang teraniaya.

    Asyik asyik nak mintak tolong dengan yahudi. Yahudi bolih beri duit tapi tak boleh beri petunjuk kerana mereka umat yang tersesat, adanya.

    • bujuk says:

      bro… boleh percaya ke cita Zul tu. Ada ke dia tengah bagi ucapan buat solat hajat, tiba2 dapat sms saiful setuju hadir. Nampaknya Zul dah berjaya tipu budak UMNO.
      Aku sokong buat solat hajat minta Allah tunjukkan kebenaran dan hukum orang yg. bersalah. Aku mintak siapa yg. menipu dan fitnah, Allah lemahkan sendinya hingga tak dapat berdiri sampai dia mengaku kesalahan dia dan mohon maaf.

  24. Bulan Empat says:

    911 adalah tragedi yang diketahui segelintir orang yang merancang. Dunia tidak tahu akan 911 sehingga tercetusnya dia.

    Sekarang 901 seluruh dunia sudah tahu. 901 ialah rusuhan yang dirancang sempena pengumuman verdict dajal diatas kesalahan berikut :-

    1. Membalun buntut saiful
    2. Tinggalkan air mani nya didalam rectum saiful sebagai bukti perlakuan liwat.

    Sama macam soalan peperiksaan bocor. 901 adalah verdict mahkamah yang bocor. Sebenarnya bukan bocor tapi verdict yang sudah sedia semua maklum diatas perlakuan diatas.

    Semua orang tahu impending verdict termasuk OKT sendiri atas alasan dibawah :-

    1. Kegagalan dia membuktikan sebaliknya diatas pertuduhan tersebut.
    2. Kegagalan mengadakan alibi
    3. Keengganan bersumpah laknat sebagaimana yang dibuat oleh mangsa nya
    4. Keengganan menjawab pertuduhan dari kandang OKT bagi mengelak dialog. Dia pakar ceramah dan ceramah adalah monolog tidak ada dialog. Satu hala, orang tak bolih soal. Ceramah adalah monolog orang tak bolih soal.
    5. Dan seterusnya sila rujuk 1,2,3 & 4 diatas.

  25. toksah gaduh toksah gapo… meh sini duk gelak samo2 dgn ambo… kahkahkah…

    (bukan nak gelak ape, gelak pasal betapa nak tunjuk pandainye orang PAS)

    http://malaysianewsnet.com/index.php?view=video&id=3&option=com_jomtube

  26. nH hambik lgi…
    anwar bukan berjiwa rakyat…. mane dapat duit pun tak tau… mewah nak mapuh….tu budak2 penyokong PR taknak persoal lak…

    http://malaysianewsnet.com/index.php?view=video&id=7&option=com_jomtube

  27. mihar says:

    Afdlin shauke dan Haron salim bacik masuk UMNO

  28. C4 says:

    Najib dan rosmah Lari Lintang Pukang Langgar Pintu Kaca..? sebab BN kalah pada PRU 13 ni …

  29. C4 says:

    Najib dan Rosmah Lari Lintang Pukang Langgar Pintu Kaca..?

    Kerana BN kalah dalam PRU 13 ….

  30. Bulan Empat says:

    Pengakuan atau pendedahan RPK pada NST itu tidak pun membuat kita ingin mengangkat dia sebagai hero kita. Kita tak teruja pun malah bertambah lost atau terpinga pinga tentang kewibawaan seorang yang kureng berprinsip dlm hidupnya. Sekejap macam itu, sekejap macam ini.

    Sudah buat akuan sumpah utk rosakkan hidup orang lain, masih bolih katakan statutory itu bukan tuduhan tapi hanya andaian. Macam macam lagi.

    Dalam usia begitu kalau sesaorang masih lalang ikut haluan angin, apakah objectif kewujudan nya.

    Anwar kes lain. Anwar memang jenis spesis dajal laknat yang tak ada halal haram dalam kamus hidupnya. He is a gone case who will be buried by history as time goes by. Sungguhpun bagitu apa perlunya untuk wujud individu lain yang perlu menyamainya, menandinginya ?

    • pasdaplaknat says:

      betul to bro…kita bukan jenis penjilat najis mcm PAS..PR..

      dulu kutuk Mahathir Mahafiraun..
      lepas Tun ubah ‘komen’ sikit..tergedik2 lebai2 bongok PAS puji meleeh Tun..

      stail politik xde maruah.. PELACOR HARAM sokong PR pn diorng suke sakan!

  31. RAJA KONGKIAK says:

    C4 masih tak yang boss depa suka menoron jantan dan jugak suka menyuntik poen sundal. C4 masih tak boleh faham yang BOSS depa tak nafi pun yg dia dengan sepon masuk dalam bilik dan balun membalun..kacau laaaaaaa…dah tuh peguam dia un kata depa suka sama suka. Makna kata BOSS C4 tuhhhhh memang balun pongkoq laaaaaaaa….hahahahaaha buat-buat lupa ingatan laaa pulak!

  32. neutron says:

    Kenapa la suma cacai Ameno ni tarak sedar sedar…. Itu pasal tuduh orang main bontot, Mamak hanya kata apa yang selari dengan hukum Islam saja.. mamak ada sedih kalau sedara Islam tergolong dlam golongan FASIK… tapi ini cacai suma macam bangga jadi FASIK… ayoo cacai AMeno.. sedar la..

Leave a Reply

Threesome