Menu Utama

Saman RM100 Juta Ke Atas Rafizi: Dalam ‘Glad’, Ada Gegar

PEMBANGKANG kalau buat kecoh satu kampung memang tiada yang sehebat atau setaranya.  Tapi perlu penulis akui, pembangkang banyak dibantu kecekapan portal berita mereka seperti Malaysian Insider dan Malaysiakini untuk mendapatkan komen balas pemimpin pembangkang dengan segera atas apa juga isu yang membabitkan mereka.

Dalam contoh isu saman RM100 juta oleh Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil masing-masing ke atas Pengarah Strategi PKR aka budak jambu tutuhan Anwar, Rafizi Ramli dan Ketua Wanita merangkap Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamarudin the Komodo Dragon, jawapan balas dari Rafizi disiarkan Malaysian Insider tidak sampai 2 jam selepas writ saman diserahkan.

Rafizi kata dia ‘glad’ (gembira) kerana disaman, tapi daripada kenyataan dibawah itu jelas sangat Rafizi gementar sebab takut menjadi papa kedana sebelum sempat tua!!!  Dan semuanya untuk mempertahankan parti yang bakal karam seperti PKR ini.

Ini adalah reaksi biasa dikalangan pembangkang setiap kali dikenakan tindakan, tunjuk berani depan khalayak tapi sebenarnya di ‘dalam’ itu Allah swt sahaja yang tahu.  Penulis ada mendengar budak-budak yang merusuh di depan  UPSI awal sambutan tahun baru lepas, ada yang menangis dan terkencing meminta dibebaskan.

Tapi sebaik bebas, berlagak macam hero, macam polis takut dengan dia.

Balik pada isu saman tadi.  Penulis rasa jarang berlaku pemimpin UMNO ambil tindakan saman sedemikian sebab saman malu ini tempohnya itu panjang, maksimum 10 tahun.  Silap-silap menjelang keputusan diberikan, yang menyaman atau disaman telah tenang di alam barzakh menanti hari pengadilan sebenar.

Mungkin mereka tidak ada masa untuk melayan semua itu, sebab itu mengambil tindakan tidak mengendahkannya dan menyerahkan kepada rakyat untuk menilai, dimana ada kebaikan dan ada keburukkannya juga.

Rakyat ni tahulah, ada macam-macam jenis, bukan semuanya yang ‘makan saman’.

Tapi elok jugalah sesekali diajar budak-budak macam ini akibatnya menjadi terlalu celupar.  Konon prihatin dengan wang rakyat sedangkan tidak ada satu mahkamah dalam Malaysia inipun yang mengatakan dana NFC itu diselewengkan dan sebagainya tapi biasalah pembangkang, dalam hal macam ini merekalah hakim, pendakwa, pembela, saksi dalam masa yang sama.

Penulis juga tak terkejut bila Rafizi kata ada lagi dokumen yang nak didedahkan sedangkan umum pun tahu kalau kes dah dibawah ke mahkamah, akan ada perintah injuksi yang menghalang sebarang penyiaran dokumen dan kenyataan yang boleh mendatangkan subjudis kepada kes.

Kata Rafizi itu sebenarnya untuk memelihara sedikit maruahnya yang masih tinggal.  Apatah lagi dia tahu bakal berhadapan dengan peguam Shahrizat yang bukan calang-calang orang – Datuk Shafie Abdullah, bekas pendakwa raya yang kini menjadi peguam bela terkenal.

Sebenarnya apa pun masalah NFC ini ialah masalah perniagaan biasa yang wujud dalam mana-mana syarikat.  Sama macam hal dalam rumah jugakla, ada masa kita terkentut, ada masa kita mencarut.  Perkara-perkara macam ini kalau terlepas ke luar memanglah buruk nampaknya tapi siapa yang tak buat macam itu pun?

Serupa jugalah dalam isu NFC ni, selagi syarikat tersebut tak melungkup, apa nak dibisingkan?

Nah sekarang, bersedialah menerima akibat dari salah perbuatan sendiri.






109 Komen to Saman RM100 Juta Ke Atas Rafizi: Dalam ‘Glad’, Ada Gegar

  1. Yop Tulin says:

    Teruskan saja Kak Izat, biar putih tulang jangan putih mata.Jangan berundur lagi.Zaman Kak Fidah dulu, kecoh kes saham bagi kat menantu, sampai Peguam Negara dah bukak fail kata boleh dakwa, dia tak berani nak saman, takut terlondeh kain hingga dedah segala fakta.

  2. Moooohyideen says:

    Zaman dulu BN lagi kuat…..lagi senang kes tutup…..even kes Rahim Thamby chik, org yg buat report kena tangkap…

    Zaman skg, BN masih menguasai Mahkamah, so exercise your right no issue. Kita bukan terima jawapan bulat2, kami pun nak tengok prosiding kat mahkamah jugak..

    • selamber says:

      bersedia la PKR utk menuju kehancuran..PAS sudah kucar kacir..DAP juga masih mengalami konflik..bersedia la Pakatan HAram utk mengalami kejatuhan..sabar ye moo

      • bluekang says:

        apa?…Dia nak tengok prosiding mahkamah and nak transparent konon…bila time Saiful beri keterangan..terus aljuburi mintak di buat behind camera…kenapa pulak tu..tahu takut…macam mana nak rakyat jadi hakim yg adil kalau dia org tak dengar cerita sebenar ..

    • pasdaplaknat says:

      Moo (lembu) merintih2 kesal..sbb no point lg nak jilat PR. DGn kehancuran fikrah PAS.. PAS ibarat wanita yg dicabul, rorogol berterusan, dan kini PAS ibarat ‘mayat’..

      Manakala golongan Freemason Melayu spt ANu-war semakin ligat berjoget2 meraikan kejayaan mereka satu eprsatu membodohkan macai2 PAS..

      Usah kaitkan dgn BN lah Moo(lambu), BN xde kena mengena..kalau BN kontrol semua HAKIM2 skrg akan buat demo jugak.. skrn kan zama demo.. ko byr sorang 100juta pn duit akan diambil tp bocor tetap bocor.. org xheran bro..

      sbb BN xbuatlah smpai skrg xde pulak pengakuan dr sesiap yg buat mcm tu.. kecuali pengakuan Saiful lah yg kena liwat..

    • bangKano says:

      Hang ni betoi betoi capoi punya olang cakap tak mau pakai akai. Cakap ikut emosi lain kali kaji la fakta kes tu dulu jangan pakai tibai macam pak lebai dah gatai teloq kena gigit tupai….

    • Orang kampung says:

      hebat ye BN ni tak sangka boleh kuasai mahkamah kalo gitu semua kes rogol,menyamun adalah agenda BN termasuk kes anwar terlepas hukuman pun BN yg tentukan kalau gitu buat apa anwar dok saman sana sini buang masa aje tu pasal dah tahu BN menguasai mahkamah,lagi eluk duit tu gunakan bantu org miskin.

    • Maaameee says:

      Moooo,

      Sama je, Azizan & Umie Hafilda yang buat report pasal Anwar pun kena tangkap semasa poojaa’an hati ko ada kuasa sbgi TPM.

  3. Moooohyideen says:

    Dalam kes NFC ni TPM jugak terlibat waktu tu dia jadi Menteri Pertanian & Asas Tani.
    macam mana sebelum dia TPM buat Statement:
    i. Kak Jat tak ada kaitan dalam kes NFC – Eh mamat ni ada agensi siasatan dan dah conduct siasatan kah???
    ii. TPM sendiri pulak yg terlibat, dia sendiri nak ambik Audit Firm. – eh vukan patutnnya third party yg buat siasatan???

    • pasdaplaknat says:

      Moo (lembu), ko ni xhabis2 nk jadi HAKIM dlm NFC..ko rekayasa fitnah ni hari2..

      padahal akaun anak betina Anu-war berpuluh2 million USD dlm Bank of Israel ko senyap pulak..

      Rm250 juta itu pinjaman 20 tahun Moo (lembu)..kenapa ko sakit hati sgt Moo..? sbb ko xdpt ke grant tu?

      alahai sewel jd nya Moo dgn RM250 juta tu..

      • C1 says:

        bodohnya dia ni….

        • zumazore says:

          kenapa lak bodo?…
          kak ijat keluarkan saman supaya si 2 bodo dari PR tu tak terus fitnah dia… tapi yang al-juburi n anak betino dia takut nak saman bloger pro-bn yang menulis cerita pasal JAM OMEGA DAN DUIT BERBILION DALAM BANK ISRAEL???..
          yang bodo ialah orang PR (PR tu apa? PaRia ker?)

    • yon76er says:

      Mooooo@Lembu dah xda benda lain nak spin…kes lembu pon dah jadi minat siMooooo & the Geng…sebab apa??? Simooo kesian dan nak bela kat kwn2 dia tuu..maksud aku Lembu2 kat NFC tuuu…kah…kah…kah…

  4. C4 says:

    SHANGHAI 19 Jan. – Mahkamah Agung China hari ini mengekalkan hukuman mati ke atas seorang wanita yang pernah tersenarai sebagai wanita terkaya di China selepas dia didapati bersalah melakukan penipuan melibatkan AS$60 juta (RM186 juta).

    Menurut akhbar Daily Shanghai, mahkamah agung wilayah timur Zhejiang semalam menolak rayuan yang dikemukakan Wu Ying, bekas Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Bense Holding yang terlibat dalam mengutip dana secara haram.

    “Hukuman yang dijatuhkan setimpal dengan perbuatan pesalah,” kata mahkamah.

    Wu disenaraikan sebagai wanita keenam terkaya di China pada 2006, menurut Laporan Hurun yang disiarkan dalam majalah-majalah ternama di China.

    Agensi berita Xinhua melaporkan, syarikatnya, Bense, menjalankan pelbagai perniagaan dari perhotelan hingga bahan-bahan binaan.

    Dalam kesnya, Wu mengutip dana daripada golongan pelabur dengan menjanjikan pulangan sebanyak 80 peratus, namun dia menyalahgunakan wang tersebut untuk membayar hutangnya.

    Hukuman mati tersebut, bagaimanapun perlu diteliti Mahkamah Agung Rakyat.

    Pihak berkuasa menahan Wu pada 2007 dan dia didapati bersalah buat kali pertama pada 2009 dan dibicarakan sejak April tahun lalu selepas mengemukakan rayuan. – AFP

    kat malaysia macam mana ???? tipu 250 juta pun masih seronok ……

    • StinGray says:

      jawab la saman tu dulu….lpas tu barulah nak merapu sampai ke china pun…

      • pasdaplaknat says:

        masuk sekor lagi anak freemason C4 tu, sakanlah macai2 ni menjilat2…

        copy-paste lagi hahaa.. bape rate hari ni C4? dkt2 chinese new year rate payment ko menjilat2 tu mahal ke?

        • C1 says:

          kesian.. mak kau lahirkan anak dah sedia bodoh macam kau pasdaplaknatullah

          • zumazore says:

            takut ngan saman kak ijat?… seronok muka mak lamir gabra… akhirnya terjawab gak sapa yang berani sapa yang fitnah… apa-apa pun kita tengok n lihat apa yang mak lampir-ampang dan rafizi jambu tu nak auta..
            BODO TU DATANG DARI PR DAN PR TU MEMANG BODO!!!

          • selamber says:

            hehe..dah tabiat PAKATAN haram macam tu bro..pandai memandai2..tp sebenarnya tak pandai..BODOH la tuuu..!!

          • pasdaplaknat says:

            Alhamdulillah, ibu aku lahirkan aku dan didik aku kenal siapa org beriman dan siapa syaitan.. dan bila aku tk sokong PR-Paksi Kejahatan maknanya aku tidak bodoh.

            Tp org yg sudah berkali2 diberikan peringatan tapi masih lgi menjadi anjing upahan Paksi Kejahatan mcm ko C1/C4, itu bukan sekadar bodoh tapi bahlol murakab.

            Otak ko sendiri yg xbetul C1, kasihanilah mak bapak ko, sia2 lah lahir anak mcm ni (sesat)

          • zumazore. says:

            AKU dapat sumber yang mengatakan yang
            C1 = cipan 1
            c4 = cipan 4
            so kita yang PRO BN kena berhati-hati sebab dari sumber yang aku tahu cipan ni hidup dalam tanah dan makanan dia ialah cacing, khasiat terbalik yang kita tahu… yang dasatnya kalau kena sentuh ngan dia ni maka kita akan jadi mangkok untuk al-juburi…
            khi khi khi…sory melawak pepagi ni boring cuti kat rumah tak leh sakat orang!!!

          • pasdaplaknat says:

            hahaha..speesis2 C1/C4 laknatullah ni lah cipan2 parasit negera.. diorng ni sanggup makan najis khinzir skalipun dgn syarat dpt DUIT!

    • yon76er says:

      Dah dapat budaya Komunis budak nie…Terlupa kuda Tungagan DAPigs..

  5. C4 says:

    makahmah malaysia tengok sapa dulu …. kalau ada kaitan dengan pemimpin UMNO …pasti boleh lepas….

    • selamber says:

      iye ke c4..anwar bole lepas bebas pun elok je..sihat je..majlis peguam lagi la asik tidak menyokong kerajaan pun..cmna yg dikatakn mahkamah mengikut telunjuk kerajaan (UMNO)..?

      • Moooohyideen says:

        Anwar ade kes ka??? Chua soi seks??? yg terang2 ada viedeo…? Ooopsss.. Anwar ambik berapa billion yer..?

        • StinGray says:

          mooo…sampai termuntah amoy tu…bukan dari video jugak ke???..hang ni suka sgt kantoi kan diri sendiri…

          • pasdaplaknat says:

            Moo (lembu) dan geng die skrg dpt arahakn kot kena ALL-OUT serang UMNO/BN sb mereka telah lemah..

            PAS dh hancur, jd utk kaburkan rakyat kena reka mcm2 isu2 recycled.. tutup cpt2 isu2 PR ..haha.. no way man..

            Allah Maha Besar..hancurlah PR!

          • C1 says:

            pasdaplaknat asyik membodohkan diri sendiri..

          • pasdaplaknat says:

            C1, xkn ko diupah sbg ANJING just nk maki aku? aku bukan ahli UMNO..

            hahaha..sewelnye mamat ni..

            Mat Jubry tu mana berani apa2.. bab bersumpah ni kerat jari dia pn dia xbrani.. dia menjerit2 bg ceramah sbb ada org protect dia.. cuba buat demo di aduk kt depan.. tahulah dia tu tu NORMAL ke GAY!

        • selamber says:

          Halo moo bangang..cuba ko bezakan kes CSL tu ngan Anwar..mana yg lebih berani (gentlemen)..ada Anwar berani mengaku ke..ada berani bersumpah (dimahkamah / Al-Quran)..ada berani bg sampel DNA ke..Ada berani meletak jawatan ke..bezanya cuma yg sorang kapir & sorg lg Islam..tp yg Islam lg buruk perangai..yg video nuar balun pelacur tu bukan nuar ke..BONGOK tul..

        • bangKano says:

          Aku kata hang bodo hang marah tapi tu la hakikat nya. Kes liwat l & ll oleh Anwar ada la salah mengikut 327B Kanun Keseksaan. Itu ada la fakta bukan auta. Tapi kes Chow Soi Lek bersetubuh ngan pompuan bukan isteri nya tidak jadi kesalahan kalo ikut jenayah sivil. Kalo ikut undang undang syariah Choi Soi Lek & pasangan depa tu bukan muslim mana bole dakwa. Bengong apa hang ni dah tak reti guna akai waras lagi ka…???

        • yon76er says:

          jangan lupa Cina doll abg Nuar kor tuu

        • wmwi says:

          jgn lupa dsai pun ada video mooo/shit.

        • truthseeker says:

          Hoi Moo taik, kau nak suruh pendakwaraya bawa kes CSL atas kes apa? zina ker? bodoh babi betul la kau ni. CSL tu bukan Islam dan seks antara laki dan pompuan. Dan bukan rogol. Bukan bawah umur. anwar nni kes liwat, ada peruntukan undang2 utk liwat. PAHAMMMMM

    • StinGray says:

      suara2 dihujung nyawa dua tiga kerat pencacai2 Aljuburi…

    • pasdaplaknat says:

      C4, itu bapak ko ckp ke? setau aku Hakim ada penhujahan bertulis, xde pulak ckp arahan UMNO..
      ataupun hakim2 tu cerdik2 belaka.. kalau UMNO perintahkan yg xbetul..anytime diorng boleh dedahkan..kn skrg banyak platform.. BERSHIT, 901, Freemason Anu-war..

      haha..hujah lembab lah ko ni C4..ngok

  6. C4 says:

    KESIMPULAN NYA ITU LAH KUALITI KEPIMPINAN UUMNO….. ADA KAH ANDA MASIH MAHU MENGUNDI BN????????

    • selamber says:

      Umno (BN) tetap menjadi parti pemerintah yg terbaik..!!..tiada yg terbaik selain UMNO (BN)..hidup UMNO!!

    • StinGray says:

      Sudah tentu BN…nak undi parti mana lg kat malaysia ni melainkan BN…takde pilihan dah..kalau lah ada parti2 lain yg nampak lebih berwibawa dari BN, nk jugak cuba undi parti tu..TAPI?????

      bilalah BN ni nk ada pesaing…penat dah tunggu…

      • Moooohyideen says:

        Wibawa sungguh..PKFZ RM12.1 billion pun selamat. Record imegresen altantuya deleetd, Bom C4 masuk/keluar – no record at all.

        • pasdaplaknat says:

          wibawa sungguh pemimpin Anugerah dajjal-PR bantai pelacor China, video terang pun boleh lepas..lepas tu jam omega hilang.. sampai skrg xjumpa2..

          Keluar masuk Thailand kejap2..je.. melawat siapa di sana ye? Dato Eskay tahu ‘kewibawaan’ nya.. tulang belakang problem tp boleh lanyak jantan-betina WOW..ajaib!

          • C1 says:

            pasdaplaknatullah ni.. semakin digelar bodoh.. semakin menjadi-jadi bodoh dia..

          • pasdaplaknat says:

            C1 laknatullah apesal ko sumpah parti kesayangan ko tu?
            ko dh buat tebiat ke? dah nk mampos?
            anjing upahan mcm ko mana blh ckp mcm tu..

            mesti mau jilat2 elok2 TAU..

            taraf bahlol mcm ko C1, mmg layak sgtlah posting for payment.. nk buat keje halal otak dh bodoh.. kan..kan?

        • selamber says:

          altantuya..altantuya..altantuya..hehe..dia dah jd hantu dah..

    • pasdaplaknat says:

      hahahaa ayat2 org sakit dan otak lembab..
      nak pakse org lain jilat najis keluaran PR…

      ADAKAH ANDA MASIH MAHU MENGUNDI PELIWAT?
      PENGGERAK FREEMASON-YAHUDI MELAYU?
      PERUNTUH ISLAM?
      PENCABUL HAK MELAYU?
      PEJUANG GAY DAN HOMOSEKSUAL?
      PENJOGET YANG BIJAK MENUKAR2 JADI IMAM?

      ADAKAH ANDA TIDAK RASA TERTIPU MENGUNDI SESUMPAH INI?
      JANGAN SAMA SEKALI UNDI PAKATAN RAKYAT-PAKS SYAITAN..

      UNDILAH BN INSYA ALLAH ANDA SELAMAT!

      • C1 says:

        .. bodoh tak boleh diajar dia ni..

        • pasdaplaknat says:

          ye ke ko bahlol?

          atau ko takut sgt berhadapan dgn org cerdik?

          org 2bodoh dlm PR skrg kena tipu dgn org2 cerdik-jahat.. hahaha..duduk leh menjilat2 ye C1 ngok

        • pasdaplaknat says:

          xkan itu je hujah balas ko macai ngok?
          bodoh nye otak ko aku bru kasi point sikit ko dh slow…bongok le ko ni rugi je PR upah ko jd ANJING diorng..

          FAILED…

          • selamber says:

            C1 ni tak fasih berbahasa melayu bro..ayat kontot2 je..hotak ada tp akalnya pun kontot2 je..tahunya nak kutuk org je..takde ayat yg ilmiah..jahanam c1 ni

          • truthseeker says:

            C1 C4 bujuk Moo ni manusia celaka yg hidup bukan mencari kebenaran. kalau tak menipu bukann C1 C4 Bujuk MOO

    • zumazore says:

      YE TETAP UNDI UMNO… undi aku bukan untuk parti PutaR=PR

    • bangKano says:

      Mesti undi UMNO/BN apa… kerana selama ni BN dah buat banyak kebaikan & keselesaan pada rakyat. La ni kat tv hari hari dok tayang penyerahan vocer tunai RM500.00 BR1M pada semuam kaum yang pendapatan kurang RM3000.00 isi rumah. Tu kan bukti kerajaan prihatin pada rakyat betoi tak….???

  7. Anak Lenggong says:

    Ngape pulak ko tak sentuh kes nuar brahi bawak kuar duit RM1000/= & RM500/= tu dan juga bapak dan keluarga nuar daripada takde harta tetiba jee selepas nuar brahi jadi TPM dan menteri kewangan..bapak dan keluarga dia mempunyai berjuta ringgit..

    • Moooohyideen says:

      Kalau betul2 dia bwk keluar, perkara ni under the purview of BNM. Apa BNM tak buat siasatan kah? Makan gaji buta kah???

      ada org mampu beli cincin sebentuk RM23 juta???? Org tu skerang dalam kepimpinan tertuinggi umno. Apasal tak berani lagsung bersuara??

      Zaman Pak Lah dulu bukan Main lagi Islam Hadahari dalam PWTC tu.. ada org berani bersuara time Pak Lah jadi PM? Lepas letak je jwtn terus kutuk…

      • pasdaplaknat says:

        apakah SPRM tk buat kerja kah kalau cincin 24 juta? maksudnya itu fitnahlah sbb sbb mana ada bukti video pun..
        skrg kena ada bukti..

        sedangkan yg sedang balun China Doll terang2 pun ditolak.. so benda2 lain kalu xde bukti, xde saksi atau video sah2 lah FITNAH kan..

        lainlah Yahudi kasi duit sponsor pd Anu-war.. BNM xblh nk trace lah..

  8. C1 says:

    woii… cerita sebenar macam ni…

    projek lembu NFC ini dilulus zaman abdullah badawi,
    muhyiddin ketika itu menteri yang bertanggung jawan dalam hal pertanian
    shahrizat ketua wanita umno telah memberi undi wanita kepada muhyiddin
    ketika muhyiddin dilawan oleh ali rustam

    KESAH BERTERUSAN:
    bila kes NFC ini kantoi, shahrizat kena tekan pelbagai pihak…., maka, najib ambil peluang untuk bakar lagi keadaan
    kerana najib nak hubungkan kes lembu shahrizat ini dengan muhyiddin kerana itu kes ini berpanjangan,
    kerana itu rafizi dapat maklumat satu demi satu,
    kalau tak ada orang dalam yang bocorkan maklumat kes lembu shahrizat ini dah lama tamat,

    NOTA:
    najib hantar nazri untuk minta shahrizat letak jawatan,
    shahrizat amat berani,
    shahrizat tak gentar dengan najib,
    shahrizat kata kalau nak minta dia letak jawatan,
    biar najib sendiri yang dantang jumpa

    kah kah kah
    tu pasal shahrizat belah bercuti

    • pasdaplaknat says:

      wow.. dua ekor anjing PR sedang meroyan.. mengejar payment ANGPOW dr LGE kot?

      pimimpin2 PAS tgh bercakaran skrg.. PAS akan hancur.. yg macai2 kt bawah ni pulunlah menjilat2 hahaha.. teruskan kebodohan dua ekor anjing belaan..

    • selamber says:

      ..jauh imaginasi ko ye C1..hehe..takut dengar cerita ko

  9. pasdaplaknat says:

    waaaa kali ni archive copy-paste ko berbahasa Malaya ke Moo (lembu)?
    ko lost full payment 2-3 hari lepas.. so skrg ni dpt budget baru lah ye?

    perang saraf (fitnah) ko ni ko dh buat kajian ke feedback keberkesaananya?
    atau ko just dpt duit je..then blah?

    hahaha.. sakit mental ko dtg balik ye Moo (lembu)..

  10. tony gunawan says:

    berita terbaru A-G membuat rayuan terhadap kes saiful ,tengok mana ada kebebasan kehakiman ,inilah tektik kotor umno!

    • Dari Jemapoh Ke Liverpool says:

      Hai Tony Mengawan. Itu hak si Saiful untuk merayu. Jangan nafikan hak dia. Samalah macam pujaan hati kau tu menggunakan haknya menangguhkan kesnya berulang-ulang kali. Kau ni bangang ke aper?

    • zumazore says:

      SAIPUL = orang pkr
      ANUA = orang pkr….
      so bia la dia pkr lawan pkr, kata parti keadilan rakyat, mana adilnya tah aku oun tak tau….
      tony lu dah berus gigi ker… bodo semacam je

    • selamber says:

      Waduh2..BODOH PIANGnya mamat Tonik ni..ko ni ada ilmu ke tak nak berckp ni..main balun je asal bg komen ye…hehe..ko kalau tak reti nak post isu takyah nak memandai2 ye..menampakkan KEBODOHAN ko je..buat malu kawan2 ko je…

    • bangKano says:

      Tu dia dah jadi lagu ni…kalo Anwaq kalah kes liwat 1 dulu boleh buat rayuan tak dak pulak kata sisem peradilan tak adil tapi tang bila saiful buat rayuan kata kebebasan di kawai oleh umno. Hang ni betoi betoi bongok,begok,blow on.

    • StinGray says:

      tony…aku hanya bleh bersimpati dgn keluarga hang jea…sudah menjadi suratan hidup mereka mendapat suami dan ayah yg kurang siuman…doa aku supaya mereka tabah, mengharungi dugaan hidup bersama-sama pesakit mental yg tiada harapan utk sembuh…

      sabar yea madam tony…kepada anak2 tony, uncle nasihatkan belajar rajin2 dan selalu ingat tuhan, jgn jadi mcm bapak hang tu…take care..

  11. zumazore says:

    CERITA YANG BENAR IALAH NAPA NUA TAK SAMAN ORANG YANG PUTAR BELIT CERITA DIA MASA DIA DI WAWANCARA OLEH BBC?
    apa lagi saman laaaaa oiii bang nua!

    • pasdaplaknat says:

      jenis salak anjing Nuar pencacai die je pcye.. sb btu xlaku pn kalau buat kes saman

    • bujuk says:

      Anwar dah saman Utusan RM100 juta… lu cerita apa?

      • StinGray says:

        tu jea ke bujuk…ayam sabung mat sabu ni dah mati akai…

      • pasdaplaknat says:

        hahaha berita2 bujuk munafik ni mn bleh pecaya…awl2 lg dia dh tipu..

        Anwar saman Utusan RM50 juta, Shahrizat saman Rafizi lembu RM100 juta..

        Anwar saman sbb dia takut perancangan jahatnya gagal.. dan perkara biasalah Anwar dgn saman menyaman ni.. Dato Eksay dia xbrani saman plak.. PENGECUT

    • mustaqim says:

      nuar juga x saman en eskay mahupun dato T…..awat????saman la 50juta…biar nik aziz marah jgn fitnah anwar….er…..

      tak pun minta kenapa nik aziz dan PAS tak dakwa eskay ngn qazafffff…..awat?????

  12. amir says:

    abistu tony ngn moooooo,pasal isu atlantuya yg nuar jubooo degar2kan tu mane buktinye?mane videonyer?kate najib yang buat semua tu.setakat ckp2,pastu main tuduh tanpa siasat munafik namenyer.itulah nuar.korang puak2 pas ni suke sangat dengar kabar2 angin.mcm sial siot…..

    • bujuk says:

      bro.. polis yg. kena siasat, mana unit khas yg. jaga keselamatan TPM masa tu dapat C4 yg. perlukan kelulusan Menteri pertahanan untuk d guna. Siapa TPM dan Menteri pertahanan masa tu yee?

  13. amir says:

    moooo ngn tony gunawwan tu aku rase barua nuar juboo kot.

    • selamber says:

      Dah memang pun bro..hanjing peliharaan Nuar sume tu

    • pasdaplaknat says:

      skrg ni pengikut2 Anuwar mcm pengikut2 ayah PIN.. wpun seluruh umat ckp mereka sesat, tp apa mereka peduli…

      Paksi Kejahatan-PR skrg akan tumbang bila2 masa..sama2 kita berdoa mohon Allah bantu kita, jauhkan dr spesis2 laknatullah PARASIT2 agama ini bermaharajalela..

  14. selamber says:

    dengan anjing2 Pakatan Haram bole la ko gebang..bole la korang percaya ckp Nuar Jubor ni..sbb diorang ni buta hati..BODOH & BANGANG..ckp pusing2 konon nak cover balik la tu…PEHHH..!!

  15. Wong Pin Ter says:

    Biarlah perkara ini dibicarakan di mahkamah agar semua fakta penting berkaitan projek NFC ini dapat didedahkan. Tidak kira sama ada kes akan memihak kepada BN atau PR yang penting rakyat bawahan dan tiada kepentingan politik mahu tahu cerita sebenar mengenai projek NFC ini kerana ia melibatkan peruntukan wang awam sebanyak RM250 juta , hari ini adalah zaman ketelusan tidak boleh cover up macam dulu lagi. Kalau sudah membawa kes ke mahkamah ini bermakna ada keberanian kerana tiada apa yang perlu ditakutkan dan dibimbangi andai kata tiada apa-apa penyelewengan dan salah laku yang dilakukan. Berani kerana benar tahniah Datuk Seri Shahrizat. Mungkin ada beberapa kelemahan dan non-compliance di dalam projek NFC ini tetapi telah diberi publisit secara besar-besaran atas kepentingan politik. Ia sama seperti projek Rare Earth Lynas di Gambang Kuantan yang telah diperbesar-besarkan kerana ada motif politik tersendiri di situ walaupun pakar-pakar berkelayakan di dalam bidang-bidang yang berkaitan termasuk yang turut menjadi MP bagi pihak Pakatan Rakyat pun sudah menyatakan projek ini selamat masih lagi pihak ini berdegil untuk memberikan imej yang negatif kepada projek Lynas tersebut.

    • Bulan Empat says:

      Yang terlalu menghairankan kita nampak jelas ketidak seimbangan kedapatan. Apa yang didedahkan oleh pembangkang hampir semua berkesudahan dgn siperlaku disaman dan diheret utk menjawab kes.

      Teringat kita issue Nik Ajis dgn anak menantunya. Kes tawaran menunaikan haji oleh seorang kontraktor padanya. Kes Khalid gagap dgn lembu korban nya. Dan beberapa lagi. Semua ini berkesudahan dengan ‘diam’ sunyi dan sepi.

      Nasib baik juga kita dilegakan dgn harapan saiful dan ayahnya dilayan olih Ghani. Jika tidak, semua ini memerlukan penilaian semula akan duduk perkara.

  16. amir says:

    betul tu.kitaorang org bn kalau pemimpin kitaorang salah,kitaorang tegur and pemimipin kita boleh terima.contohnye isu khir toyo.xbising pun wwalaupun dibicarakan kat mahkamah semua.cube kene kat batang hidung pemimpin pr,contohnye nuar brahim ngn nik aziz,bile orang bawah tegur ckit,melenting sana sini.orang tu xbetullah.ini xbetullah.mcmlah pemimpin pr tu semua maksum sangat.yg aku tau nabi jer yang maksum.saidina umar yang hebat dr nik aziz tu pun sanggup terima teguran orang ramai.

    • pasdaplaknat says:

      bro..jgn haraplah pemimpin PR especially PAS kita boleh tegur..
      jgn memandai2lah nk tegur wpun kaki betina, wpun pro-gereja..wpun jual Akidah..

      akibatnya tgklah.. fitnah yg kena pada Hasan Ali dan Nasharudin..

      kalau PKR pulak, silap2 kita kena padah dgn samseng2 upahan Nuar.. balik2 umah tgk umah kosong-cat merah.. stail Mossad

  17. amir says:

    Betul bro.sbb aku tgk pemimpin pr ni xboleh kena tgur org bawahan.tegur ckit melentinglh diorang.geram aku.pastu kalau ade isu ckit mulelah tuduh org umno ygbuatlh apelah.xpernah nk menerima qada dan qadar allah.xpernh nk muhasabah diri.kite kene sentiase muhasabah diri kite.barulah betul caranya.

  18. amir says:

    alah nuar juboo tu.alah utusan tak takut pun saman nuar juboo tu.padahal nuar tu yg xde telo.tunggulah saiful dah wat rayuan kat mahkamah.mase tu siaplah ko nuar jubooooo.aku xsabar nak tgk nuar juboo masuk penjara.and pada bujuk,ape yg ko sokong sgt nuar tu?aku nak tnye ko bujuk,ape hukum org yg mendengar berita dr org yg fasik yg xde bukti tanpa kesasihannya tanpa siasat namun ko terus percaya kabar angin tersebut.contohnye nuar juboo tu.ape hukum die bujuk?

  19. C4 says:

    sudah lah anak keling abdool jalil …sapu 250 juta ….lepas nak lagi 100 juta……

  20. mustaqim says:

    aku xsokong NFC sbb pada aku mmg salah umno terlepas pandang hal ini dan undi rakyat akan brpindah….

    tapi aku sokong tindakan shahrizat(bukan selinsing tangan)…tapi bercuti 3 minggu untuk sprm siasat sepenuhnya….

    dan…minta rakan2 PR hormati hak shahrizat menyaman….kalau mmg dia xsalah…n rafizi zuraida yg salah fitnah dia…biar mahkamah yg tentukan…

    dan pada hemat aku yg xseberapa….shahrizat saman bukan untuk tutup mulut spt yg dilakukan nga kor ming dan anwar…tapi shahrizat amik masa yg lama untuk saman sbb dia rasa dia x bersalah….berilah dia peluang..bukankah islam juga ajar kita bg org yg dituduh membela diri….

    ps: biasa la kita manusia kalau 1 jadi seribu,kdang2 sedap mengumpat abih yg tak betul pun kita ckp bg sedap….

    • bujuk says:

      Sharizat harap kalau menang boleh langsai hutang NFC kut… setidaknya kondo2 mewah tu tak perlu d jual. Hehe.. ini rakaan aku je…

  21. amir says:

    nuar jubooo ngn nik aziz takut nak saman eskay sbb nuar ngn nik aziz tau diorang salah.nuar juboooo ngn nik aziz mane ade telo.dah2lah bujuk, c4 ngn mooooo lembu.ko orang ni dah xde modal lain nak kutuk bn.salah puak2 ko pas sendiri ko xnampak.

  22. neutron says:

    Ayoo… Melayu sangat laaaa Meloyakan… esp itu dalam Ameno juga… mentaliti lumbu kondo fitlot… asyik ingat itu BONTOTTTT saja… Melayu Meloya…

  23. Jack says:

    Dia ingat boss dia nak tolong dia tu. tu pasal dia rasa bangga kena saman. Budak bodoh!!! Masih tak sedar boss dia cuma nak lepaskan diri sendiri saja.

  24. pasdaplaknat says:

    yg penting Sharizat dan saman dua ekor balaci/ jambu Anuwar..

    RM100 juta..

  25. pasdaplaknat says:

    yg penting dua ekor jambu/balaci Anuwar disaman 100 juta..

    bujuk ko ni PARASIT belaan nuar jgk rupanye yer..

    ko redho dgn fitnah, ko redho dgn semua permainan jht Nuar krn nk tumbngkn UMNO ye.. tp Tuhan alihkan.. PAS yg kena..

    baguslah cpt2lah sungkurkan PAS dr muka bumi Allah ni!

  26. teropong politik tak lain hanya teropong nujum pak belalang ,siapa tau

  27. teropong politik tak lain tak bukan teropong nujum pak belalang je,siapa tau

Leave a Reply