Menu Utama

Laa..Wartawan Sydney Morning Herald, Gay Rupanya

Penulis nak cakap macam mana ya, asal Anwar je mesti ada gay, asal gay je mesti ada nama Anwar.  Dalam hal ini penulis merujuk kepada kolumnis akhbar Sydney Morning Herald yang buat cerita bohong kononnya Datin Seri Rosmah berbelanja beratus ribu semasa bercuti di Australia.

Andrew Hornery yang  menulis cerita itu khabarnya (dan diakuinya sendiri) cukup terkenal di Australia kerana mengaku secara terbuka seorang gay!!

Ini bukan main-main tau, penulis dah jumpanya akaun twitter mamat gay tersebut (gambar atas) yang secara terbuka mengaku akan tabiat seksnya yang luar tabiee itu – sama macam satu personaliti di Malaysia ini jugaklah.

Selain dari gay, Andrew Hornery jugak pernah dicalonkan sebagai wartawan paling teruk Australia yang pautannya boleh dirujuk disini.  Dia ni pandai buat cerita gosip bagi nak melariskan jualan saja, bukan berita yang benar-benar serius pun.

 Jadi macam manalah orang tak bercakap, macam manalah orang tak yakin yang Anwar ini homoseksual kalau semua yang berkaitan dengan dia, majoritinya mesti ada masalah gila jubor ini.

Penulis tidak langsung berhasrat cerita lanjut pasal pembohongan oleh Andrew Hornery kerana penulis dah tulis panjang lebar Ahad lepas.  Lagipun Rosmah sudah beri kenyataan menafikan laporan tersebut, apa nak dipanjang-panjangkan lagi?

Yang penulis nak sebutkan hari ini ialah bagaimana aktifnya golongan gay di seluruh dunia menyokong Anwar Ibrahim memburuk-burukkan Perdana Menteri dan isterinya.  Isu Rosmah dan pemborosan ini memang melibatkan Anwar, secara langsung dan tidak langsung.

Nak mengelak macam mana ya?  Banyak bukti yang menjurus ke arah itu.

Selama hari ini selalu kita promosikan yang Anwar ini memang dikelilingi oleh budak-budak muda jambu atau paling tidak yang menerima konsep seks luar tabie ini dengan hati penuh terbuka macam Raja Petra Kamarudin (RPK).  Fakta itu kalau disebut bersama dengan pelbagai kes mahkamah yang membabitkan dia meliwat beberapa orang jantan, sudah cukup untuk menunjukkan belang sebenar Anwar.

Jadi penulis tidaklah faham sebenarnya kenapa orang mati-mati mempertahankan Anwar sehingga ke tahap mengatakan dia aadalah pemimpin suci dan sebagainya.  Itu pun bercampur aduk dengan imej bertudung isteri dan anak perempuannya.






27 Komen to Laa..Wartawan Sydney Morning Herald, Gay Rupanya

  1. selamber says:

    Hmmm..dah la GAY..Australia sendiri iktiraf dia “Australia Worst Journalist”..hehe..apa citer..patut la puak2 pembangang makin bangang..

  2. Fazli Yusof says:

    Kalau dah ‘gay’…..mesti nak ampu gay jugak….kah…kah…kah….nasib la labuuu….sat lagi ko tengok pulak gay gay seperti Mooo, Neutron, bujuk dan C4 akan mempertahankan bapa gay dia….tak percaya…..nanti korang tengok….kah…kah…kah…..

  3. konceng says:

    siapa yg akan meroyan dulu…
    adakah mooooo…
    adakah neutron…
    adakah bujuk…
    adakah c4…
    cuba teka..kakakakakakak

  4. Moooohyideen says:

    Apa isunya gay?? apa wartawan dalam umno bukan byk main dgn mistress kah, yg byk tonggang kah (skg dia jadi bekaas menteri umno)???

    • zumazore. says:

      masalahnya masa isu ROSMAH pi australia berbelanja sakan , aku tengok ko and BENGONG’S yang lain bukan main lagi percaya… last sekali… rupanya orang yang tak tau dosa pahal punya angkara… woiii dah banyak sangatkah pahala ko nak pi bagi kat ROSMAH?.. JAWAB!

    • selamber says:

      nak bela gay jugak tu..hehe..memang bangan moo ni

  5. man on da street says:

    Mr. Moo, Now we declare you as numero uno. i.e number one, dei macha for being the most gay’est person in the whole (hole)of Malaysia, yea! The runners up following closely behind will be neutron, bujuk or C4. Any takers for the number 2 spot?

  6. man on da street says:

    Dont be shy, neutron, bujuk or “bojud” or C4, you guys are following closely behind Mr. Mooo, the cow that is . Its always synonym when cows are referred to , its always the cows are being cucuk hidung , ain’t it?Come on nyah, grab for the second place between you gals.

  7. man on da street says:

    “Ouch” that hurts for such a bellow the belts comments , ain’t it gals?

  8. Bulan Empat says:

    Aku baca cerita yang ditulis oleh wartawan Ausie itu sama macam baca SD yang dibuat oleh RPK 2 tahun lepas.

    RPK dalam SD fitnah nya …. ‘dari sumber luar yang saya dapat, saya difahamkan bahawa sipolan ada disitu pada hari itu untuk buat kerja itu.. bla bla”.

    Fasa tersebut tidak diteliti oleh polis betul2 sebelum bertindak mendakwa dia lalu keluarkan warrant of arrest diatas keengkaran dia muncul.

    Sehingga lah RPK sendiri buat akuan bahawa dia disuruh reka itu dan ini dan galakkan orang fahamkan betul2 fasa tersebut yang hanya direka berdasarkan lapuran dari orang lain yang dia sendiri akui kepalsuan nya. Buat apa dia berputar berbelit macam itu kalau benda itu betul.

    Dan wartawan Ausie itu apa ke jadahnya suka suka menulis benda yang langsong tak penting untuk orang tahu kalau tidak disuruh, diupah atau di gunakan. Cerita itu pasti tidak mebgugungkan dia langsong sebagai seorang individu, mahu pun negara nya kerana Msia bukan tengah berperang pun dengan Australia.

    INi semua cerita karton yang budak 6 tahun suka baca. Kita tidak mendewakan pemimpin kita atau isteri mereka. Tapi kalau nak buat cerita agak2lah. Kalau nak menyamun jangan menyamun depan balai polis. Hendak berbohong jangan depan masjid mengadap kiblat.

    Buat kerja lahanat ditempat lahanat saja lah.

  9. bluekang says:

    Knock..knock…mana gay boy c4,c1, bujuk and d gang…tak de kat rumah ke???….senyap je ni..

  10. raja kongkiak says:

    LORRRRRRRRRRRRRR!!!!! GAY kerrrrrr!!! Huissssssssh sabit punnn laaaaaaaa syioq ..maaakalau laguuu tuhhh kumpulan main jamban jugak laaaa..heheh hahahah…ingat tadi dari CNN kaaaaa…cehh!! dia nih sama dengan pemberita harakah jerrr..

    • Bulan Empat says:

      Sama saja. Mereka perlu isu bro. Isu sebaris hendak dijadikan 2 muka surat. Isu 2 helai perlu dijadikan satu buku.

      Isu lembu NFC pun sudah nak habis siasat. Setakat ini SPRM hanya nampak gempak saje lebih. Semua fakta direka, diadun dicanai baru nampak baiiik bro.

      Yang kurang kena kat situ (kalau mahu ditafsir begitu) ialah projek itu kebetulan hak suami kepada seorang menteri dan ongkosnya diberi pinjam gomen. Yang kurang kena lagi projek itu belum sampai sasaran/objektif. Itu biasa bro, berniaga ada untung ada rugi. Nak untung pun selalu nya bagi projek besar yang berkonsep serupa perlu 3 tahun keatas baru boleh nampak hasil.

      Lagi pun rugi dalam apa apa perniagaan bukan satu jenayah. Bukan seleweng bukan rasuah. Asalkan dana yang diperolehi digunakan untuk membena bisnis, tidak untuk benda lain memewahkan individu tertentu.

      Dia orang semua ni akai tak dak bro. Nak gempak saja lebih.

  11. jebat says:

    pembangkang malaysia ni memang bodoh tahap lembu..pencacai pun duk angguk2 geleng2 sambil menjilat..

    • pasdaplaknat says:

      plg boodh pencacai2 yg berlambang bulan tu (PAS), bodoh sgt2 wpun tahu hukum..stil jilat hnya kerana dendam-benci pd UMNO..
      syaitan tipu mereka smbil gelak TERBAHAK2..

  12. tengkudin says:

    eeeii goliden…semua yang tabuq fitnah kat PM..keturunan kote suka kote la…GAYY!!
    kat Malaysia dah ada RAJA GAY…eiii goliden..

  13. amir says:

    aku skang tgk isu gay ni macam dah sebati dengan pemimpin yang pr banggakan iaitu nuar ngn ambigak.xkan pemimpin and orang yang gay ni yang orang2 pr banggakan?aku tgk orang2 pr ni suke menyokong bende atau berita yang xpasti.contohnye pasal bende nilaah.terima bulat2.last2 sekali rupanya journalist tu gay rupenyer.xkan itu pemimpim pr nak sokong?

  14. yeop says:

    sat lagi puak2 ni mesti kata twitter tu besi..takleh caya..haha..

  15. takbai says:

    bujuk dan C4 tengah plan nak ‘spin’ ke criter lain. biasalah ahli ‘kelab pusing tujah kat belakang’. hahahaha ‘gay’ community.

  16. pasdaplaknat says:

    dah sah si GAY Aussie tu akan protect Nuar, xde pasal2 die nk bcking up kalau xde kaitan dgn diorng!

    TP, mcm mana pn bukti ‘balun depan belakang’ pun, pencacai2 ngok BUTAHATI, especillay 2-3 ekor kt MyKMU ni tkkn percaya-so diorng akan lipat gandakan lgi putar belit..besi lah, cincing 24juta lah, lembu lah… divert xhabis2.. mcmlh org nk caye..

    mcm bujuk, kita tahu dah..dia jenis ‘kering’ punya fitnah.. jnis kulit tebal xtau malu punya ayat..

    manakala bujuk pulak skrg mngkin tengah mengarang bait2 mencarut-maki hamun utk Rosmah dn Najib…

    pencacai2 2-3 ekor ni xjemu2 repeating idiot things..jilat lg dan lg…

    • pasdaplaknat says:

      *manakala C4 pulak skrg mngkin tengah mengarang bait2 mencarut-maki hamun utk Rosmah dn Najib…

      heheh sory le bujuk ter quote nick ko kt statement C4 haha.. (mgkin org yg sama kot..?)

  17. djray says:

    pemimpin suci? elok bagi dia award : The worst pemimpin suci..

  18. Anti Ungrateful Immigrants says:

    PR ngan anjing & babi takda beza pun

  19. neutron says:

    Ahaks… sukanya cacai Ameno bila cakap bab BONTOT… Mamak tarak kisah juga kalau Rosmah mau shopping pasal itu dia punya duit juga… cacai PR jangan marah Rosmah… baik sangka… jangan buruk sangka sama Rosmah dan cacai Ameno jangan la fitnah Anwar juga… mamak takut kamuworang termasuk golongan?????

    Kita boleh bantah bantah juga tapi biar itu fakta ikut Islam juga…

    • Bulan Empat says:

      Bila bercakap pasal Anwar istilah fitnah sudah tak boleh digunapakai. Pasal apa saja yang diceritakan mengenai Anwar, perbuatannya, amalannya, kesukaannya, hobinya, favouritenya ADALAH BENAR belaka.

      Anwar berhak diberi penganugerahan selain augerah yang sedia ada diberi bini dia.

      Anwar berhak dipanggil manusia paling busuk, kotor, jijik dan paling di-benci yang masih hidup sampai kehari ini kerana sifat pukimak dia.

      Pasal apa… pasal dia manusia tanpa pegangan, ada agama tapi tiada amalan.

Leave a Reply