Menu Utama

Fitnah Shopping, Kenapa Rosmah Tidak Saman…

DALAM masa beberapa hari kebelakangan ini, balaci pembangkang terpaksa menelan ‘kemaluan’ sekali lagi apabila tukang punya kedai yang konon Datin Seri Rosmah membeli belah itu tampil memberi kenyataan bahawa bukan Rosmah yang berbelanja beratus ribu, sebaliknya perbelanjaan seluruh anggota rombongannya.

Ini dosa besar tau, memfitnah orang baik-baik dan cantik macam isteri Perdana Menteri.

Rakyat Malaysia tidak mahulah fitnah-fitnah macam ini menjadi budaya pula, walaupun pembangkang mengangkat budaya memfitnah ini sebagai ‘method suci’ untuk memburukkan Datin Sri, rakyat tidak akan menerima sama sekali pendekatan tersebut.

Yang teruja dan tidak terkawal perasaan dengan fitnah yang macam ini ialah pembangkang dan macai-macai upahannya.  Pantang saja ada berita yang boleh diguna untuk menghentam Datin Seri, tak tangguh-tangguh lagi untuk disensasi.

Benar, akhbar luar negara itu yang siarkan tapi siapa pula yang sensasikan, siapa minta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk siasat?

Kalau bukan pihak pembangkang.  Dan siapa pula yang nak bertanggungjawab dengan komen-komen negatif yang dilemparkan dalam blog-blog dan portal berita belaan pembangkang terhadap Rosmah lanjutan dari ‘pensensasian’ berita tersebut?

Sebenarnya, lagi banyak yang buruk macai cakapkan tentang Rosmah, beliau makin steady penulis nampak.  Satu calar pun takde pada dirinya akibat dari relentless effort pembangkang untuk discredit Datin Seri.

Dalam soal saman ini begitu jugalah.

Buat apa Datin Seri menyaman wartawan Gay dan akhbar yang menyiarkannya bila berita tersebut sudah sah sah palsu oleh pemilik kedai sendiri?  Bila saman, berapa banyak pula wang yang perlu dibayar Datin Seri untuk khidmat guaman di Australia, tidak termasuk kos ulang alik ke negara tersebut untuk memberi keterangan di mahkamah?

Saksi-saksi lagi, pernahkah semua ini terfikir dalam kepala otak balaci pembangkang?  Nanti kalau saman, dipersoalkan pula dari mana datangnya kos, macam mana peroleh duit sebanyak itu dan sebagainya.

Tapi for sure, yang mempersoalkannya itu orang lain, yang mencadangkan orang lain.

Taktik semua ini dah ada dalam kepalalah.  Penulis dah lama tau pendekatan busuk dan buruk pembangkang.  Dia buat tuduhan, kita jawab, dia konar, kita jawab, dia konar lagi, kita jawab lagi dan entah sampai bila kesudahannya pun tak tau.

Penyakit ini biasa, cuma belum ada doktor atau jurnal perubatan yang mengesahkan ianya sebahagian daripada sakit mental atau gila, kalau tidak, dah lama ramai yang disumbat masuk ke hospital bahagia.

Lagipun penulis yakin, kalau ambil tindakan saman, Datin Seri terpaksa mengeluar duit sendiri.  Maklumlah, pemimpin UMNO dan ahli keluarga mereka bukan ada resmi bayar yuran guaman untuk kes peribadi guna wang rakyat macam mana kerajaan Selangor buat, bayar yuran guaman ke atas ADUN Sri Muda kerana menghina Sultan Selangor.

Peguam yang dibayar itupun juak-juak Pakatan harami juga.

Lagi baik duit yang ada diguna untuk keperluan yang lebih mendesak, ada juga faedahnya.






70 Komen to Fitnah Shopping, Kenapa Rosmah Tidak Saman…

  1. Yop Tulin says:

    Takat ni aku tak peronah dengo Najib serang bini Nik Aziz, Azizah, bini Karpal Singh, Lim Kit Sial, Guang Engong, nama bini2 diorang pun tak khatam..Sampai bila orang nak layan asyik serang bini PM je..

    • zakiah says:

      Najib tak serang binik2 pembangkang sebab diorg tu bersih n tak abiskan duit rakyat…

      • MenantuOrgFelda says:

        apa yang rosmah abis duit rakyat?

        • bujuk says:

          Isteri MB dan MP takda elaun macam Isteri PM. Siap ada elaun shoping ketika keluar negara…. ni Nazri Aziz bentang dalam parlimen. Siap ada FLOM lagi dalam JPM. Kak Ros juga pernah umumkan PERMATA, jadi wakil K’jaan ke luar negara(biasa menteri luar), wakil Menteri Pelajaran pada satu ketika malah wakil PM umumkan dasar k’jaan masa PM cuti sakit. Nampaknya Najib lebih percaya Rosmah dari Muhyidin..
          Perkara ni tak pernah berlaku masa 5 PM terdahulu.

  2. Waris Jebat says:

    Adamyan…, Rosmah kena tegas. Kalau perlu saman, saman je. Kalau tiada kenyataan tegas dari Rosmah rakyat akan keliru dan akan hilang keyakinan. Orang yang “on the fence” like me are fully aware that she is not the PM, kita tahu dan amat faham tentang itu. Kenapa time Tun Dr. Siti Hasmah dulu tak de pun cerita-cerita begini. Kesian Tok Jib and the BN too.

    • Moooohyideen says:

      Berani kak kak Mah saman???? Kat Malaysia dia berani..kat obesai dia tak berani la…tak der control..

      • selamber says:

        banyak la ko mooo…ko telan la telor kemaluan ko sdri..tak tahu malu..suka sgt buat tuduhan & fitnah..substance konon…tengok kemluan tu ade ke tak..kalau takde bg je kote tu anjing mkn..

    • MenantuOrgFelda says:

      itulah kau tak tahu, rosmah dah bagi kenyataan menafikan perkara tersebut. Cari dalam harakah memang tak jumpa punya.

  3. sham says:

    malaysia pernah ada 5 perdana menteri sebelum najib…semua ada isteri…tp x pernah ada issue bini pm belanjer melampau..kalau xde angin…pokok x kan bergoyang…at least have something yg mengayangkan pokok….tanye sama pokok..apa sebab goyang…yeh..yeah..

  4. sania says:

    tak yah la rosmah saman. isu tu sebenarnya nak divert isu anwar yang sokong gay. nanti isu rosmah berpanjangan isu anwar sokong gay orang lupa. dah tau dah taktik diaorang. tak berbaloi. cuma orang yang lurus sangat yang tak faham maksud game pembangkang ni.

  5. Moooohyideen says:

    Korang ingat Ustzah UMNO ni shopping satu kedai jer ke…

    Kalau dia saman pecah lah rahsia lain…

    • budakcuci says:

      abis tu kenapa dsai x nak saman org yg fitnah dia. takut pecah rahsia gak ker.

      • Waris Jebat says:

        It looks like Rosmah dan DSAI are in the same boat!!!!

      • bujuk says:

        mana 1 betul ni..? Anwar saman korang kata ahli politik kena sedia d fitnah dan d umpat. bila tak saman kata takut dan memang buat, untuk adil Anwar hanya saman perkara yg. banyak mudarat aje, yg. kecik2 dia kasi can macai2 ketuk tong kosong.

        • zarman says:

          Bujuk… ko dah termakan taktik politik sebenar cara yahudi. Anwar akan saman kalau kes yg bagi impact besar? sebenarnya dia buat taktik ‘tikam turut’. Jadi seolah nampak dia tak saman sebab tak terlibat atau tak salah, tapi sebenarnya dia nak memperdaya rakyat ramai. kalau dulu mungkin ada 4-5 orang saja macam ko (zaman mula Inggeris nak mula menjajah) tapi sekarang dah ramai, dah jadi sebuah parti (PKR).

          • bujuk says:

            tuan dah ada ke zaman Inggeris mula menjajah?
            Hebat ni, boleh dapat banyak ilmu dari tuan. tapi teknik tikam turut ni senjata TunM. Dulu kalau TunM sebut apa pun kemudian akan d sambut bertalu2 oleh menteri dan ketua2 pengarah dan media hingga berhari2. Termasuklah PPSMI, LIWAT1, Anwar Pengkianat, Jambatan bengkok, Laluan keretapi ke china… tapi banyak juga yg gagal selepas TunM jatuh.

    • paklang says:

      sah dia ni lembu … ada saja busuk dalam fikiran dia.

    • selamber says:

      Rosmah bukannya menteri..apehal susah hati sgt ni moo..Anwar tu pun balun bukan kat kak jijah je kan..mcm2 tempat dia balun..

      • bujuk says:

        Kak Ros bukan menteri tapi sikit atas. Bagitau aku menteri mana berani lawan cakap Kak Ros?
        Dia hebat, malah kalah KJ masa zaman Paklah kata orang UMNO. Aku pun tak caya, kita sama2 tunggu kalau Muhyidin ganti… pasti cerita sebenar akan timbul. Macam cerita KJ, lepas Paklah turun baru puak2 UMNO bising, masa Paklah jadi PM ikut je apa KJ cakap.

        • StinGray says:

          bujuk..ari ni ko tak pakai serban/tudung ke???…laju semacam jea fitnah ko…buat penat jea hang kutuk rosmah tu…dia bukan bertanding pun….tu jea ke modal puak2 hangpa ni nk attack najib & BN…x suspen langsung la bujuk…

          • bujuk says:

            Apa yg. fitnah bro?
            Aku takda kata dia mencuri, rasuah dan sebagainya….
            Siap puji lagi, dia lagi power dari menteri… fitnah ni benda tak betul, dan kalau ko kata ngumpat itu benda tak elok. Jadi aku bebas dari keduanya sebab aku sebut benda betul dan baik.

          • selamber says:

            bujuk2..baik punya lipat koner..kalau kitorng kata ‘anwar pun lelaki yg hebat laki & pompuan dia bole balun..jijah pun seorg isteri contoh paling hebat sbb terlalu setia kat laki dia kan ssh nak dpt bini mcm dia’..hehe..kitorng pun puji dia kan..

          • bujuk says:

            bab balun tu yg. tak baik dan fitnah… bab hebat 1 dunia tahu Anwar memang hebat, kalau tak camana Yahudi boleh tunduk kat dia dan dia boleh dampingi Ulamak2 dunia.
            Azizah memang setia sebagai seorang Isteri yg. beriman – no comment.

          • selamber says:

            ooo..kalu korang walau ada bukti yg nyata (video) korang akan kata benda tu fitnah ye..tp kalau belah sini walaupun cuma khabar angin & cerita penulis gay pun korang kata betul ye..hehe..bujuk2..kitorang dah faham sgt taktik korang ni..kanak2 bole la ko kencing..

  6. Moooohyideen says:

    Sekarang korang pertahan le si Imelda Marcos Malaysia ni…nanti bila umno bungkus…waktu tu baru ko salahkan si Mak Badak Air ni. Time tu dah tak guna dah……….

    • selamber says:

      takde ape yg pelik pun rosmah tu bukannya menteri..daripada pertahankan Anwar Penjubor..lepas tu anak beranak diorg nak buat hapa..sudahnya diorg sekeluarga yg berkuasa yg korang dok jd hamba je..lg tak guna

    • zarman says:

      Korang pula, sekarang ni bermati-matian korang sokong PR aka DAP, bila dah cina memerintah kelak (Jangan sebut PAS ada kuasa) menangislah ko waktu tu, baik-2 melayu dah tukar cina. Dia ubah perlembagaan, bawa masuk Cina dari China beratus ribu, kita nnti jadi minoriti, baru jadi macam singapore. Waktu tu ko pun betil-2 jadi Mooooooooooo macam lembu NFC…..

      • neutron says:

        mamak tarak kisa Cina perintah Malaysia… yang penting itu CINA ISLAM… dan terpenting ADIL…kalu MELAYU perintah tapi tarak ISLAM tarak guna juga kah..kah..

  7. Bulan Empat says:

    PM dan keluarga nya difitnah lebih 10 kali. Kesemua itu terbukti sebaliknya selepas pengakuan individu yang bertanggungjawab menyebarkan nya.

    Kita rasa kalau PM dan isteri sentiasa berniat untuk menyaman bagi tujuan membersihkan nama dan membuktikan yang mereka dipihak benar, mereka tak payah buat kerja lain kecuali berconference dengan lawyer mereka dan turun naik mahkamah saja.

    Kerja & tangungjawab terabai dan semua akan terabai.

    Atas alasan ini kita rasa mereka serahkan diri pada Allah dan pulangkan perkara itu untuk orng fikir sendiri. Nak percaya, silakan, tak percaya pun OK.

    Kita rasa macam itu.

  8. tony gunawan says:

    pemimpin umno dan keluarga mereka tiap-tiap tahun pun pergi melancomg ke luar negara,sayangnya kita hanya mampu melihat saja!

    • Moooohyideen says:

      Kak Mah satu malam RM100k semalam kat Dubai, korang boleh lawan ke??? Tu tak termasuk shopping kat NY dulu…
      Zahid Hamidi pi Haji naik Private jet. Korang mampu??

      • Cfu says:

        Wahai Moooo, Zahid Hamidi pi haji naik Private jet kira ok la. Anwar pi Thailand naik private jet bantai china doll kau tak kisah pun

    • StinGray says:

      Aljuburi setahun lebih 65 kali melawat sambil meliwat kat luar negara hang tak perasan ke???…

      tony…passport hang dh renew ke???

  9. leemalay says:

    Okay la.. kalau betul satu rombongan ada brape org.. 10 atau 20 org?
    katakan 20 org bg 200k – 1 org belanja 10k. Kira byk jugak tu…. kerajaan sibuk suruh rakyat berjimat tp isteri pemimpin dok gi shopping. tambang sendiri byr ke?

    • MenantuOrgFelda says:

      shah reza ada dalam rombongan tu, laporannya dia yang belanja banyak pasal dia penganjur festival fesyen Islam dimana Rosmah jadi penaung

      • StinGray says:

        lee hang pakai calculator tak de bateri ke???…calculate semacam jea…

        meh tengok calculator solar aku plak…Aljuburi setahun 65 kali pi luar negara..

        Katakan 1 trip dia spend RM30k ( air ticket/ mkn minum / hotel / pelacur ) X 65 = RM1,950.000…perhhh byk tu..

        mana bekas banduan tu dapat duit…duit sapa tu…duit dari mana tu..?????

    • selamber says:

      lee lu mana maley..lu suka2 ckp hamtam saja..main pukul saja..kalau ko nak shopping sampai ratus ribu pun takde masalahnya..

  10. bluekang says:

    ….aku dah lost for words nak describe tahap kebodohan dan kemunafikan si Mooo ni…dia ni manusia ke atau pun lembu…dia punya level of thinking is so low…adik aku sokong PR gak tapi aku tengok bila dia argue tak de le pulak sebodoh & semunafik kau…

    • zarman says:

      Bluekang, aku pun sama macam ko. Tahap argument pencacai-2 PR dalam sini dah macam tahap Yahudi Madinah menafikan dakwah nabi zaman mula-2 islam dulu. Sampai dah peringkat kalau malaikat yang beri dakwaan pun diaorang tak boleh terima, tahap parah dah mentaliti diaorang nih.

  11. Sebile bile says:

    ape lu org dpt dok jage tepi kain org…klu lu org dok tmpt diaorg pun luorg mcm diaorg…

  12. bujuk says:

    Tak kesah la siapa yg berbelanja. kak Ros ke atau rombongan. Takda masalah mesti ada resit perbelanjaan masing2, mesti guna card kredit so apa masalah. Kalau memang cakap masjid… buktikanlah senarai barang yg. d beli dan harganya. Selesai masalah… tapi aku klasifikasikan isu ni dalam isu politik PR untuk lemah kan Najib. Najib terlalu kuat untuk PR serang, jadi kak ros adalah serangan mudah. Bergantung pada media dan macai nak highligh isu ni. Ia akan berlalu jika tidak d jawab.. lebih baik begitu. Tapi tak guna juga jika k’jaan diam sedang macai bising.

  13. tukul says:

    boleh gila kalau dilayan dgn balaci pr mmg gila

  14. lady_j says:

    pembangkang dok bising suruh rosmah saman klu benar. tapi senyap tang anwar yg bacul taknak saman bekas2 pengikutnya yg saban hari mendedahkan kejahatannya, datuk eskay yg bakal tunjuk video sex thailand dan mcm2 lagi.

  15. pasdaplaknat says:

    Aku kdg2 rasa MELOYA sgt nk baca komen balaci2 pembangang2 kt MyKMU ni..

    (tp atas dasar nk lwan FASYAR dan MUNGKAR…wajib lawan puak2 laknat ni)

    menipu bohong spin xjemu2..hari2 tkde keinsafan dan letih dari buat dosa fitnah, putar belit.. seolah2 Allah Ta’ala itu tidak wujud dlm ruang hidup mereka, seoalah2 tiada HISAB Allah buat mereka.. janji PUAS NAFSU!

    jenis buat xbetul tanpa jemu ni ustaz (bukan PAS) kata perangai IBLIS.. mcm mana SUMPAH Iblis pd Allah Ta’ala akan buat segala usaha untuk sesatkan (pesongkan) manusia-sehinggalah ke hari KIAMAT..

    Islam perintahkan bersatu atas Agama..merekalah pecah belah kan hari2..
    Islam perintahkan berakhlak dlm sampaikan dkwah, tp merekalah paling buruk akhlak..

    Islam larang berdemonstrasi-mereka lah RAJA pendemo-malah Paderi sesat mereka ckp solat itu demonstrasi pd Tuhan (astgahfirullahaladzim! sesatnya mereka- Solat itu adalah penghambaan, pengabdian dan mempersujud diri dgn hinanya pd Tuhan..)

    golongan iblis berkepala manusia mcm beberapa ekor dlm MyKMU inikah yang kita hendak ikut? ikut kumpulan yg melahirkan kesesatan mereka?

    Usahlah kita ‘cari pasal’ NASIb kita di Akhirat dengan ‘perjudian’ mereka yg MENIPU ini (PR).

    Janganlah kita terpedaya dgn terlalu banyak songsangan-semakin lama semkain jauh dgn fitrah Islam dan kejadian manusia..

    Usahlah kita sokong puak2 ini (Pakatan Rakyat) yg sgt byk membawa kita jd manusia yg kufur-angkuh-somong dgn Allah Ta’ala, Rasul dan umat..

    Dikala usia kita semakin dekat dengan KEMATIAN, amalan kita pun tidak tahu sebanyak mana yg Allah terima atau tidak, mahukah kita tambah lagi dengan menyokong agenda2 penyesat2 ini yg janjikan ‘bulan’ dan ‘bintang’?

    Semoga kita jauhi diri dr menyertai atau menyokong (dpt saham dosa jua) golongan sesat Pakatan Rakyat (HARAM lanatullah ini..dgn segala2 bukti kesesatan yg ada) ini..semoga bahagia kita dunia dan akhirat-dipelihara pemerintah skrg supaya diperbaiki kelemahan supaya diredhoi Allah..

    AMIN YA ROBBAL A’alamin..

    (muak..loya dgn game BASI dan karut puak2 iblis Pakatan Rosak)

    • neutron says:

      KAh..kah… balaci Ameno cepat jump to konklusion…. Baca itu yang digaris saja tapi tarak mau paham keseluruhan … Ini la cacai Melayu Ameno…bangsa yang suka petik separuh separuh… yang penting untung… Hukum agama pun ambik separuh juga…

      Macam Alim tapi gelar mamak Islam seorang HINDU PARIA… memfitnah orang berzina dan sbgnya…

      • pasdaplaknat says:

        tk kisah lah aku digelar cacai UMNO-sbb dgn izin Tuhan, UMNO lah juga yg membuat dasar2 sehingga aku dan keluarga aku jd celik ilmu dan, dr susah jd mewah, dr jahil sehingga kenal Tuhan..

        jd balaci dan lembu2 Pakatan Haram, espcially Anuwar..ape faedah? kena jd lembu utk jilat maksiat nuar, jd alat utk hura hara.. last2 sekali Murtad pun jd kebebasan asasi?

        sorylah kalau upah aku RM100 juta pn aku tkkn jd balaci kafir-Pakatan Haram.

        biar aku miskin didunia dr aku GAGAL di akhirat di depan Allah..nauzubillah dr aku memberikan apa2 sumbngan kpd puak2 Paksi Kejahatan-PR Laknatullah ini..

        • sanija says:

          betoi ka hang x nak RM100 juta..kalu aku RM1 juta pun aku tibai bro.

        • admiral says:

          boleh ko terangkan lebih lanjut ttg: UMNO lah juga yg membuat dasar2 sehingga aku dan keluarga aku jd celik ilmu dan, dr susah jd mewah, dr jahil sehingga kenal Tuhan.

          dl keluarga ko semua buta ilmu? umno tlg celikkan mcm mn? dl ko susah? umno bg kemewahan mcm mn? yg tak boleh tahan…umno bantu ko mengenali tuhan? aku nak tau mcm mane? sekadar gebang aku pun nak post mcm ko jugak. citer lebih lanjut pls..

  16. mustaqim says:

    aku tatau ngn korang….

    tapi aku mmg tak setuju ngn cara rosmah yg terlalu menonjol..dulu aku skeaping omputih smpai ada penyokong umno dalam nie ckp mental aku rendah(umno xgalakkan perbezaan pendapat ker?)

    senario rosmah berbelanja nie macam menteri pendidikan sibuk ckp sekolah kebangsaan bagus, U bagus…tapi anak dia sume sekolah obersea….sama juga ngn pak lebai yg sibuk berdakwah ckp anak menteri tue ini sume salah…anak sendiri keja kelab malam….

    sama cam najib….sibuk buat kedai 1malaysia…bantuan…harap dapat bantu rakyat…tapi bini shoping sakan….

    sbnrnya “hada aku kisah” rosmah nak shooping duit dia lantak laaa…cam anak menteri pelajaran tadi…dia ada duit…suka hati la nak anta anak belaja mana…tapi sbg pmimpin dan juga bn yg dalam “baikpulih” keyakinan undi cina dan melayu….tindakan rosmah nie sbrnya menyusahkan….

    dalam hal nie aku tak leh nak pertahankan rosmah(untuk pengetahuan org umno aku bangkang org panggil rosmah puaka dulu-aku note menda nie sbb ada komenter dalam nie suka bodek, asal aku komen against umno je meracau)….

    ramai pejuang yg perjuangkan umno jalanan, murahan, bayaran, free…yg dibayar xmo ngaku, yg x dibayar sapa nak baca cam kadir jasin…isu rosmah suka berbelanja nie xkira la duit sendiri atau jumlah x tepat…menyukarkan kami memulih keyakinan rakyat teruatama cina…..

    isu dia bukan soal duit rosmah, rosmah manusia, rosmah ada hak bla2…isu dia suami dia berjuang stgh nyawa untuk tonjolkan imej keprihatinan, susah bersama rakyat, bantu rakyat jimat….so the image is important untuk rosmah jaga…sama spt menteri pelajaran/pendidikan anta anak g sekolah/U bukan kerajaan tapi gesa rakyat anta anak ke sekoalah /u kerajaan….

    kalau korang je yg undi takper..ni org kampung…dia cuma suka tgk zuraidah, wan azizah, izzah, isteri khalid ibrahim….nampak selekeh jer….pada org kampung yg undi ABU…..dia ABU sbb perbuatan isteri pemimpin nie seiring dengan perjuangan suami depa(secara luaran)….

    last…maaf la yer kalau aku dah sakitkan hati penjilat rosmah dalam nie…but this isu merugikan umno dan memenatkan(kadang2 fed up) kami untuk pertahankan umno…

    • sanija says:

      Saya setuju dengan kenyataan awak mustaqim.
      Sebenarnya kalau ditanya pd satu satu rakyat di bumi melayu ni..saya rasa rata rata memang masih atau ingin agar UMNO terus menerajui negara ini.. setelah 50 lbh 50 tahun UMNO lah yg terbukti mampu memertabatkan bangsa melayu. Takkan senang senang nak bagi PR take over and delete the record kot. Come on UMNO.

    • bujuk says:

      Dalam UMNO bukan takat Isteri je yg. bermasalah… pemimpin pun 2 x 5. Rumah sorang2 ngalahkan Istana, kereta dan hiasan jangan cerita semua IMPORT. Naik proton waktu pergi raih undi je, 2 hari duduk dgn. orang kampong, noreh getah, naik basikal habis ngundi langsung tak jengah. Dulu2 boleh la tipu, sekarang maklumat d hujung jari.

  17. melayu_islam says:

    kepada yang tuduh LGE komunis tu toubatla…die dah menang kes ni kat court haritu…nk tanye…ade ke penang tu jd negeri komunis…mse Koh su kon jd KM dulu ade ke die bela melayu..sye bkn anti cina…kite semua makhluk tuhan..ade juga cine islam..jgn bangga dgn kaum tp bangga lah dgn agama kite..krana bangsa tidak disoal dlm kubor nanti..berhujahlah guna akal dan fakta yang TEPAT!!!jgn guna emosi..kes Datin Rosmah tu..biar diela nk belanja sakan keape ke..asal duit die..kalau die gne duit rakyat..saye sebagai rakyat malaysia yang bekrja berhempas pulas menyara hidup tidak akan meredhoi setiap sen pon yang dibelanjakan oleh sesiape pon untuk kegunaan diri..x kire DAtin ke Pemimpin kerajaan ke, pemimpin pembangkang ke..tapi hari ni kes banyak menunjukkan pemimpin sekarang byk gne diut rakyat…fikir2lah…jgn sampai jd Pk kadut sudahlah..menang sorak kampung tergadai..

  18. Khalifah says:

    oOOoowwhhh bangsaku… :\'(

Leave a Reply