Menu Utama

Anwar Terlepas Penjara Buktikan Dia Bukan Gay?

Memang benar Hakim Zabidin melepaskan Anwar dari kes liwat II. Namun, terlepasnya Anwar dari hukuman itu bukan membawa maksud menafikan dirinya tidak meliwat. Kerana rekod Anwar sebelum ini menunjukkan sebaliknya dan terbukti Anwar memang suka main bontot.

Lelaki yang main bontot atau suka seks sama jenis ni orang panggil “gay”. Tapi kalau lelaki pun dia layan, perempuan pun dia layan, dia boleh dianggap sebagai “biseksual”. Nampak gayanya, Anwar boleh dikategorikan kedua-duanya, mungkin? Saiful Bukhari dia sebat, China Doll pun dia balun, kan?

Jadi, memang betullah Anwar bukan Gay. Dia biseksual..! Jantan betina dia bedal serupa!

Kita dikejutkan dengan kenyataan Anwar yang di wawancara Bristish Broadcasting Corporation di Mumbai yang menyatakan bahawa akta perundangan yang termaktub di perlembagaan Malaysia berkenaan soal hak lesbian, gay, biseksual dan transgender sudah lapok. Katanya, ia perlu ditukar atau dihapuskan…

Dalam ertikata lain, Anwar mahu LGBT di”halal”kan di Malaysia dengan merujuk kepada alasan menjaga “hak asasi manusia”.

Tidak hairanlah Anwar begitu diminati oleh golongan dan kumpulan LGBT di seluruh dunia. Boleh dikatakan semua teman-teman rapatnya sependapat dengannya berhubung isu LGBT ini. Dan Anwar mahu LGBT diberikan hak untuk diamalkan di negara ini…

Malaysia merupakan sebuah negara Islam dan agama rasminya ialah Islam. Dalam ertikata lain, Islam diberikan keistimewaan tersendiri di negara ini dan tidak boleh diusik dari awal penubuhannya. Segala dasar haruslah berpaksikan kepada Islam dan tidak menyalahi dari segi hukum syarak. Itu fakta.

Justeru, apakah Anwar fikir Islam “menghalalkan” LGBT dan perlakuannya? Memang benar Allah ada mencipta golongan khunsa. Namun menurut syarak, golongan ini diberikan pilihan untu memilih jantina yang dominan di dalam diri mereka sebagai jantina tetap.

Namun, itu bukanlah satu tiket untuk menghalalkan hubungan luar tabii kejadian manusia. Dan ia bukalah satu tiket untuk menghalalkan LGBT di Malaysia. Ia bertentangan dengan Islam, moral dan budaya rakyat negara ini.

Beritahu saya, agama manakah yang menyatakan LGBT itu baik dan fitrah manusia. Ada? Tapi, Anwar Ibrahim tiba-tiba pula buat fatwa sendiri mahu memberikan hak LGBT di negara ini. Siapa Anwar? Dia PM, kah? Atau Anwar DYMM Yang DiPertuan Agong?

Saya ingin bertanya. Apakah Anwar mengambil kira fatwa agama Islam terlebih dahulu sebelum menyatakan pendiriannya di BBC baru-baru ini? Sekiranya dia benar-benar Pak Syeikh, sudah tentu dia akan merujuk kepada Islam terlebih dahulu untuk mengulas mengenai sebarang dasar.

Saya yakin, sekiranya Anwar berkuasa di negara ini, LGBT akan diberikan hak untuk diamalkan. Bukan saja ia boleh diamalkan oleh orang lain, malah dia akan mencipta undang-undang yang memberi hak untuk tidak mensabitkan amalan itu sebagai satu kesalahan dari sudut perundangan.

Justeru itu, Anwar tidak akan didakwa di mahkamah sekali pun sekiranya di meliwat sekali pun! Lepas ni, dia boleh liwat orang sana sini puas-puas…

Siapa Tan Sri Harussani untuk mengharamkan perbuatan LGBT ketika itu? Baru buka mulut, Anwar akan tutup mulut Harussani. Silap-silap, Mufti Perak itu akan dikatakan sesat dan diburu Majlis Agama Islam di seluruh negara. Biasalah, Anwar mampu menghalalkan yang haram, bukan?






34 Komen to Anwar Terlepas Penjara Buktikan Dia Bukan Gay?

  1. Wong Pin Ter says:

    Sedang menunggu fatwa daripada Nik Aziz berhubung kenyataan Anwar Ibrahim mengenai isu LGBT ini. Kemudian nak tengok apa pula kata para penyokong tegar Anwar dan PAS dengan dalil dan dalih mereka yang merapu dan merepek.

    • PAS nak kan hudud sampai UMNO dikafirkan pasal kononya “tolak hudud”..

      tapi sekarang ni, pemimpin pakatan yang antara sekutunya adalah pas sendiri ckap
      “perundangan yang termaktub di perlembagaan Malaysia berkenaan soal hak lesbian, gay, biseksual dan transgender sudah lapok. Katanya, ia perlu ditukar atau dihapuskan…” pulak dah….

      ah sudahhh…ape jadi ni?…

      aku rase puak2 diorang ni cume bediam diri je…jadi bisu..buat2 tak tau…

      ape lagi reason rakyat nak bagi sokongan kat Anwar ni?.. dari dulu sampai sekarang, takde satu pun sumbangan die pada rakyat… perjuangan palsu…dari dulu sampai sekarang gunekan rakyat untuk kepentingan peribadi…

      • bujuk says:

        Dulu dalam UMNO korang angkat dia sampai jawatan Pemangku PM. Semua sokong, semua baik…. tiba2 sekarang kata tak berguna?
        Memangla tak berguna pada UMNO, tapi pada Rakyat banyak gunanya.

        • jebat says:

          dulupun anwar dikatakan sebagai penipu,peliwat,kaki betina tp kini dipuja dan dipuji..apa kes??? bujuk..bujuk..dulu..

          • bujuk says:

            Anwar dah buktikan dia bukan seperti yg. dikata. jadi kami terima dia seadanya. nak kata puja jauh sekali…. sebab dia bukan tuhan untuk d puja. Puji sikit2 boleh la….

        • bangKano says:

          Dulu memang UMNO dok pakat nok lantik hamlau ni jadi PM tapi dia dah buar onar pakat main pungkok jantan. Jadi jadi kensel la cadangan tu. Tu buat Anwaq dah naik sasau sampain la ni…!!!

          • bujuk says:

            Mengaku je lah… TunM tendang Anwar sebab takut Anwar rebut jawatan presiden UMNO. Waktu tu memang dah ada ura2 orang bawahan minta Anwar lawan TunM sebab pemilihan sebelumnya Ghafar tersungkur d kaki Anwar.

    • pasdaplaknat says:

      org tua kutuk tu xblh pakai dah..krn dialah punca perpecahan besar umat Islam, dia jd alat nafsu Anuwar bodohkan org Islam n Melayu!

    • bujuk says:

      TGNA dah jawab, “hamba dengar dia kata lain”. Jadi UMNO dan media perdana tolong siar sepenuhnya wawancara BBC tersebut untuk rakyat nilai sendiri, sebelum d cop pemfitnah.

    • ex-umno says:

      Cakap banyak pun tak guna, Dr M pun sendiri dah ngaku aniaya DSAI.

  2. ni la pemimpin sanjungan penyokong pembangkang… rupenye buruk perangai…

    patut la yang sokongya pon perangai cam beruk… beruk pon gelak tengok…

  3. HeroTamil says:

    kami tidak meggalakkan Homo secara terbuka…diam diam boleh lah …tak gitu….

    • selamber says:

      BONGOK punya mooo…maksud nuar tu secara ttak langsung menyokong la jdnya..secara tak langsung meggalakkn la jugak jdnya..BODOHnya mamat Moo ni..pusing je pandai tp makin bodoh

      • pasdaplaknat says:

        bkn pe..die mgkin dh plan nk tangkap kontrek National GAY Center..nk gantikan National Feedlot,sbbtulah dia meroayan skan menjatuhkan NFC..

        duit punya [pasal maa..org PR xkn melalak klu xde bayar duit..diorng tgh ‘LAPAR’ skrg..

  4. jebat says:

    hanya gay menyokong gay..

  5. Bulan Empat says:

    Pada usia 64 tahun biasanya manusia dilihat telah slowdown dalam banyak perkara. Kalau dia sportsman sudah tentu dia tidak lagi aktif dan hanya melakukan sedikit pergerakan untuk keep fit. Berjoging juga kurang sesuai pada usia ini kerana joging akan memberi stress pada lutut dan jantung.

    Sebagai orang beragama islam dalam usia begini mereka akan dilihat aktif dalam aktibiti kemasyakatan anjuran surau atau masjid dan mereka akan lebih kerap berjemaah dari melakukan ibadah sendirian.

    Usia ini adalah usia emas. Kemana mereka pergi mereka diberi diskaun. Termasuklah dizoo atau train bukit bendera di Pulau Pinang.

    Ternyata yang seorang ini ketika mengecapi kenikmatan usia lanjut yang berkilauan golden tengah aktif mengejar cita cita peribadi. Mengejar sehingga dilihat terlalu kemaruk atau keen untuk mendapat apa yang dicita.

    Tidak mengapa, itu sifat yang baik kerana tidak give up selepas terlepas atau tersasar dari mendapatkan nya sedekad lepas.

    Tapi tentunya dia dilihat terlalu pelik dalam usia begini dia masih mahu memperjuangkan kehendak nafsu ganas membaranya sejak dari muda. Macam Idi Amin pulak.

    Jadi, jika diberi peluang, JIKA bukan pasti, dia berjaya gapai cita cita nya kita bayangkan sendiri macam mana suasana kediaman nya di putra jaya.

    Dari sekarang pun dia sudah bayangkan suasana kediaman PM Itali Bescoloni yang dipecat kerana tabiat menggemari sukaria berlebihan dan seks bebas dalam parti social liar yang sering diadakan dikediamannya.

    Itu lah yang sedang dibayangkan Nuar agaknya. Kerana sebagai PM dia tak perlu lari kedutaan Turkey lagi jika tuan punya buntut buat report polis.

  6. raja kongkiak says:

    Yang kata nafsu HAWAQ! Dia bukan keghaaa dahhhhhh…jantan kaaaa betina kaa janji ada bunyi “auuuuuwww” gamaknya. Beribu manusia di dunia nih yang sengakatan dengan apa yang dilakukan oleh pemimpin anugerah ini. Dekat aloq setar berdozen yang anak berbaris tetapi masih suka main lobang taik jantan@pondan..Tak caya mai tengok. sama laa dekat lorong kulit di penang sana nuuuuuuuh. yang kita heghannnnn,,,awatlaaa tok gughuuu depa boleh terimaaaaa…dianiah sebagai pemimpin nombot satu depaaaa…??Allah katop hati depaaaaa untuk tengok kelih luaq dalam manusia yang satu nihhh!! Puak GayLong boleh kenai dan hingaq satu donia yang “anugerah” ini memang peminat jantan..Tok gughuuuu tak boleg faham lagik..apa depa nak tunggu sampai ponggong depa kena tajiii dulu baghu nak percayaaa?/ Loghatttttttttttttt laaaaaaa

  7. cecibo says:

    mmg die bkn gay… die bkn straight die nie dlm kategori yg lg hebat dr gay, die BISEXUAL!!!

  8. tony gunawan says:

    kebanyakkan LGBT di malaysia adalah orang melayu,apa sudah jadi kepada sistem pendidikan kita ! muhidyin orang yang perlu bertanggungjawab!

    • jebat says:

      memang dasar pakatan haram menuding jari bila berlaku sesuatu musibah..

    • StinGray says:

      bengong betul mat indon ni….bapak segala bapak Bisexual di malaysia ni adalah bapak Anwar Bin Ibrahim, atau lebih mesra dipanggil BABI dinegara hang…masa BABI tu sekolah dulu muhyiddin ke menteri pelajaran…

      hang bg tau kat sini, sekolah mana yg ada subjek yg menggalakan perbuatan Bisexual..ni soal nafsu syaitan seseorang la ngok…

      tu la hang…suruh pi sekolah tak mau..dah sampai ke tua pun bengong…

  9. Azan Hussin says:

    Jangan cuba menegak benang basah.

    • Bulan Empat says:

      Ye, untuk tegak benang basah satu kerja paling susah. Tapi kalau jam omega milik nya ditemui orang dan dihantar kepolis, pun dia bolih cakap jam ada pada dia. Video yang disahkan 99.9999% ketulinan pun dia bolih nafikan itu bukan dia. Apa lagi kita nak cakap.

      Dan yang terbaru dalam interview BBC memang sah dia kata undang undang sodomi dimalaysia sudah lapuk dan perlu diubah. Lagi pencacai dia bolih nafikan, ??? So pencacai jenis apa ?? Pencacai bertaraf cibai lah tu.

  10. bluekang says:

    apalah bebal nya si moo ni…“we do not promote homosexuality within the public domain, and we do not need to make apologies for that.”…kau beritahu aku mana country yg allow in public domain…negara yg benarkan aktiviti homo ni semua tak benarkan in public domain…but kat rumah boleh…anwar suruh kita adopt “don’t ask don’t tell policy”..if you don’t tell it is o.k nak menyondol jantan…Mangkuk Berayun betul le…tulah kau senang diperbodohkan oleh nabi kau tu..

  11. bluekang says:

    …kita anggap le si moo and kawan2 dia ni adalah setan yg di turunkan untuk menguji keimanan dan kesabaran kita..

  12. pasdaplaknat says:

    semakin hari semakin tidak ketahuan hala Pak Syeh Al-Jubr, sejak tidak sangka dibebaskan..

    modal besar dh hilang..meroyan tgk PM sakan bertemu rakyat di khalayak awam..xsempat nk rekayasa penipuan baru, Azmin plak tgh bengang rmai sgt pemuja Anuwar mengatasi kasih pdnyha..

  13. bujuk says:

    Aku cadang K’jaan @ UMNO buat wawancara khas atau FORUM tajuk LGBT ni, dan panggil Anwar sebagai tetamu. Buat LIVE supaya semua rakyat M’sia boleh tahu isi sebenar wawancara Anwar d luar negara. Dengan cara cut&paste 2/3 patah perkataan tak menunjukkan isi sebenar perbualan. Rakyat dah cop media k’jaan sebagai pemfitnah, jadi siar seluruhnya wawancara tersebut atau buat wawancara baru dan siar cara langsung untuk rakyat menilai, ada berani?

  14. UU.. says:

    Nuar bkn gay…ini hnya menan politik..

Leave a Reply