Menu Utama

Mubarak Dah Undur, Mesir Masih Bergolak, Why?

Dari malam semalam hingga sekarang, cerita kejayaan skuad muda negara merangkul pingat Emas bolasepak Sukan SEA masih berpanjangan.  Penulis nak kacau kong tengah-tengah pun fikir beberapa kali takut tak pasal dibelasah.

Apa nak dicakap lagi?  Semua ayat penghargaan, pujian yang ada dalam kamus bahasa kita sudah digunakan kepada wira-wira muda kita.

Dengan itu, izinkan penulis mengalihkan sedikit perhatian daripada kegembiraan berpanjangan dengan keadaan yang berlaku di Mesir.  Dilaporkan seramai 20 orang terbunuh dalam keganasan terbaru rakyat Mesir di Medan Tahrir semalam.

Dulu berhimpun dan terbunuh sebab mengharapkan Mubarak turun, sekarang Mubarak dah turun malah dihadapkan ke mahkamah, Mesir masih lagi bergolak dan terus menumpahkan darah rakyatnya.

Soalan penulis kenapa ini masih berlaku?  Kita jangan lupa, barisan lembu yang memimpin Pakatan haram pembangkang ini adalah penyokong kuat demonstrasi besar-besaran di Medan Tahrir dulu, malah bukan saja menyokong, mereka menjadikan perhimpunan tersebut sebagai contoh untuk mengadakan perhimpunan sama di jalan-jalan Kuala Lumpur pula.

Cuma yang di Mesir itu penuh, yang di Malaysia ini tak berapa nak penuh.

Syukur rakyat Malaysia majoritinya tidak termakan dengan dakyah pakatan haram pembangkang yang mahu menurunkan kerajaan menggunakan cara keganasan jalanan.  Sebab kalau itu berlaku, nescaya negara kita tidak akan kekal aman seperti mana yang berlaku kepada Mesir hari ini.

Mubarak dah jatuh tertiarap pun negara tersebut masih tidak aman.  Pakatan haram pembangkang dan portal berita peliharaannya tidak akan memberi publisiti besar-besaran kepada demo terbaru di Mesir ini kerana itu akan hanya menunjukkan mereka salah dan kita betul.

Apa yang berlaku di Mesir juga menunjukkan suatu yang nyata, perhimpunan jalanan bukan jawapan kepada kedamaian.  Mereka-mereka yang taksub kepada berhimpun di jalan menuntut perubahan adalah pihak yang salah dan patut ditolak, dibuang ke laut kalau perlu.

Kerajaan BN dan polis bertindak betul apabila menghalang perhimpunan Bersih 2.0 di Malaysia kerana kita sangat pasti bahawa keganasan yang bakal tercetus tidak akan berhenti tapi akan berterusan, tidak pedulilah siapa pun yang turun dan siapa pun yang ambil alih.  Lebih lagi bila perhimpunan tersebut dipimpin orang sama yang menyokong golongan gay dan lesbian hari ini.

Kalau nak mengubah kerajaan atau pemimpin, tempat yang paling sesuai ialah di peti undi.  Ini nak diadakan pilihanraya diugut untuk diadakan demo pula.  Sudahlah tu, beberapa kerajaan negeri yang dipimpin Pakatan takut untuk membubarkan DUN bagi membolehkan pilihanraya umum dan negeri diadakan serentak.

Jadi sementara belum terlambat, tetapkanlah pendirian itu agar tidak tersalah buat pilihan.  Jangan dipilih bulan yang tak berapa nak terang, roket yang tak boleh terbang, atau lambang pungkoq yang ditengahnya berlubang, pilihlah BN, rakyat selamat, negara hebat!!!



« (Previous News)



59 Komen to Mubarak Dah Undur, Mesir Masih Bergolak, Why?

  1. Mooohyideen says:

    Aku pun tak tahu berlaku. Kita sedih..

    Anyway untuk pengetahuan korang, Mubarak has ammased the country wealth through corruption and abused of power. inilah akibatnya kalau pemimpin yg zalim dan tidak adil.

    Cerita benar dari pendakwah yg pergi ke palestin, semenjak kejatuhan, penhantaran makanan dan ubat2an kepada saudara kita di Palestin menjadi semakin mudah disebabkan sekatan yg berkurangan kerana rejim Mubarak menghalang dari bantuan sampai ke Palestin. Ingat yer…bukan org Palestin tapi dari org yg mengaku dia Islam…

    Nak ubah pemimpin dari peti undi??? Ya betul, tapi di Malaysia media is being control, so rakyat at large tak dapat sumber info dari pelbagai sudut untuk membuat keputusan untuk mengundi, peresempadan semula is being control. Contoh kat Putrajaya pengundi circa RM5,000 yg byk penyokong BN ada satu kerusi, sebab depa dah tahu akan memihak kepada BN. Tapi Parlimen seperti Batu di KL, pengundi about 40,0000 yg majoritinya dalah kepada PR pun satu kerusi. Jadi adil kah macam ni??? Kalau by popular vote, PR menang, tapi sby rejim BN yg pandai kelentong

    • pasdaplaknat says:

      dlm dunia syariat Islam..hukum rasuah je ke yg ada dlam kitab parti ko?
      hukum ghibah xde ke?hukum fitnah? menipu? bohong? hukum Munafiq?

      “Kalau by popular vote, PR menang, tapi sby rejim BN yg pandai kelentong”

      kaki kelontong mcm ko ni..hidup xde berkatlah.. hidup menipu dan menghalalkan cara yang haram.. menghasut..fitnah sana sini.. hati sendiri pun xbetul.. kotor.. nk dtg iman apa mcm ni? dh xde iman nk tegakk Islam dari mana?

      suluh le diri dulu wei.. otak sekular..hidup just ber’paksi’kan TOGHUT!

      • bujuk says:

        Hukum Allah tu lengkap, UMNO je taknak terima pakai.

        • stingray says:

          menghukum sesama islam kafir dan murtad ada hukum dan hukuman dari Allah jugak..

          • bujuk says:

            Kalau sebut batang tubuh salah, tapi kalau sebut perbuatan atau perkataan yg. menjatuhkan syahadah boleh dan dituntut. Contohnya kata ” jatuh murtad seseorang yg. tidak mempercayai walau satu ayat dari Al-Quran” atau ” syirik jika kamu minta pertolongan dari kubur keramat”.

    • stingray says:

      analisa syok sendiri by mooooo….pala hotak hang la media di control…..harakah & suara keadilan yg buat fitnah ari2 tu apekejadah……malaysiakini dan byk lg media alternatif bengong puak hangpa tu ape citer…….moooo kalau by popular vote, tinggal hang dua tiga ekoq jea yg sokong@jilat pembangang ni……….kalau puak hang yg cakap, fitnah pun jadi benar!!!!…….tok sah nk belit2 la mooooo…..terbelit hang nanti….

    • takbai says:

      aku ni tak lah sebijak mooo, tapi kalau gunakan akal sendiri pun bolih difikirkan.
      kenapa selepas Mubarak jatuh Mesir masih tak aman?
      aku ulang lagi sekali.
      kenapa selepas Mubarak jatuh Mesir masih tak aman?
      aku ulang lagi sekali.
      kenapa selepas Mubarak jatuh Mesir masih tak aman?

      jawapannya dari aku yang tinggal di rumah ‘end lot’ dan pakai moto ‘kris’.

      ramai bodoh bangang seperti ‘mooo’ yang pandai cakap merapu. suruh bagi jawapan yang ada ‘substance’ pun dia tak bolih jawab.

      • bujuk says:

        Keamanan dan kesejahteraan milik Allah bro….
        Apakah M’sia AMAN? mungkin ye atau mungkin tidak bergantung pada siapa yg. tak pernah kena curi, rompak, rogol, pukul, ugut, bunuh dan sebaliknya. Majoriti kata tak aman sebab suratkhabar tak pernah lupa siar berita jenayah setiap hari.

        • stingray says:

          bujuk…pasal tu la Allah cipta syurga dan neraka…..dari zaman nabi adam a.s dulu dah ada jenayah…….

        • takbai says:

          Malaysia akan jadi tidak aman disebabkan segelintir manusia bodoh yang tak bersyukur dengan nikmat yang ALLAH beri. yang hanya tahu buat sembahyang hajat utk melaknat sesama Islam. kenapa PAS tak buat sembahyang hajat melaknatkan Anwar yang menutuh ‘amoi cinadoll’.

          • bujuk says:

            PAS tak pernah solat hajat melaknat sesama Islam tapi PAS buat solat hajat balasan Allah pada pemimpin yg. menzalimi rakyat sendiri.

    • TUBIR says:

      Bodoh la kau ni mooo……..kau ni makan babi terlalu banyak agaknya ,atau pun tertelan tahi lembu NFC.kalau tak telus masakan 4 negeri dimenangi oleh parti pro pembangang .sendiri mau ingatla moooo bangang.masa PR menang kau tak pulak bising dan kata SPR tak adil dan telus .Tapi bila kalah mulalah buat bising …..puak macam kau ni memang sial lah mooo…..Kau ni sepatutnya tingal dan hidup kat indon aja …sebab orang indon tu tak ada temadun sama macam kau dan puak puak PR

  2. pasdaplaknat says:

    Yang inilah dipanggil kesesatan dan penipuan akhir zaman tetapi dijulang oleh org2 yang konon perjuangkan Islam! modelnya sama shj mcm BERSHIT.. menipu dan ditipu oleh golongan kafir+sekular+ularmak politik!

    Di Mesir bukan berlaku revolusi Islam..tetapi revolusi kebebasan humanitarian yg ditaja oleh Yahudi dan Nasrani!

    konsep inilah juga dijulang oleh manusia2 otak politik sesat bertopeng Islam di Malaysia ini sbg ejen hasutan..konon demokrasi..

    • Mooohyideen says:

      So Kalau Menjatuh kan pemimpin seperti Mubarak yg menyekat saudara kita di Palestin tu baik kah???

      • pasdaplaknat says:

        habistu menyokong pemimpin kafir harbi seperti LGE, Karpal yang terang2 lebih jahat dr Mubarak..yang nak mengkuburkan pengamalan Islam di Malaysia ini itu betul kah?

        • bujuk says:

          Sorrylah pada aku, manusia yg. mengaku Islam tapi menghalang bantuan kepada umat Islam, dalam masa yg. sama bekerjasama dengan yahudi laknatuAllah untuk menjatuhkan penegak agama Islam adalah golongan MUNAFIK. Zaman Nabi ada manusia seperti ini iaitu Abdullah bin Ubai yg. membantu orang yahudi dalam masa sama menentang Islam secara sembunyi. Jadi adalah lebih baik ada musuh yg. nyata dari musuh yg. sembunyi.

          • takbai says:

            lebih mulia LGE kerana meruntuhkan gerai2 Melayu Islam di Penang.

          • bujuk says:

            Orang melayu Islam mesti percaya bukan LGE yg. bagi rezeki pada mereka, tapi Allah yg. bagi rezeki. Dan rezeki Allah luas dimuka bumi ni….

        • stingray says:

          statement ko tergantung la bujuk…..Allah hanya akan bagi rezeki kepada mereka2 yg berusaha……rezeki bukan datang bergolek mcm tu jea…

          • pasdaplaknat says:

            kamu silap….

            yang tak berusaha juga allah beri rezeki… itu nama nya ujian.. sama ada bersyukur atau tidak.

      • stingray says:

        yg berjubur tu baik sangat…..yg berzina dlm tren mulai sgt…..yg bwk bini org kat hotel tu islam sgt…..

    • Mooohyideen says:

      UMNO kan tak suka ulamak2 ni.artis2 suka lah…sebab tu korang tagged kat berita pasal artis kat website ni… he…he…pecah lobang!

  3. Mooohyideen says:

    http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=News&file=article&sid=10464

    Laporan SPAN- Air di Kelantan lebih bersih dari Pahang, Perak dan Perlis . perlis terkotor. nampak sangat Utusan sekali lagi menipu!

    Berikutan dari laporan Khas Mingguan Malaysia Ahad lalu yang melaporkan data rasmi Panduan Industri Air Malaysia 2011 mengenai bekalan air bersih di seluruh negara mendapati Kelantan menduduki tempat paling bawah sehingga dilabelkan sebagai negeri yang memiliki air kurang selamat dan berisiko.

    Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed menggesa Kerajaan Pas Kelantan mengambil tindakan segera untuk mengatasi masalah kualiti air yang digunakan oleh rakyat di negeri ini kerana ia mengancam kesihatan dan nyawa pengguna.

    Betulkah Kelantan menduduki tempat paling bawah sehingga dilabelkan sebagai negeri yang memiliki air kurang selamat dan berisiko?

    Perhatikan laporan dari Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) dibawah ni..

    Photobucket

    Photobucket

    Dari laporan di atas negeri mana yang airnya paling kotor?

    Baca apa komen TG Nik Aziz berkenaan propaganda Lidah Rasmi UMNO ini..

    “Air Kelantan Terkotor?”

    1. Saya telah ditanya pagi tadi selepas Mesyuarat Koridor Ekonomi Wilayah Timur (ECER) pagi tadi berkenaan laporan muka hadapan Mingguan Malaysia pada 20 November 2011 yang membawa tajuk “Air Kelantan Terkotor?”. Saya pada mulanya beranggapan tidak perlu untuk memberikan respon terhadap laporan akhbar Utusan Malaysia (Keluaran hari Ahad : Mingguan Malaysia) yang sudah diketahui umum sebagai akhbar yang tidak bertanggungjawab terhadap fakta dan seringkali melanggar etika kewartawanan. Saya kira masih ramai yang belum lupa bagaimana Utusan Malaysia pernah memainkan isu “Kristian Agama Rasmi Negara” satu ketika dahulu yang terbukti kemudiannya sebagai satu pembohongan semata-mata.

    2. Namun, dibimbangi isu yang dimainkan ini menimbulkan polemik yang berpanjangan, saya telah mengarahkan Pengerusi Jawatankuasa Perumahan, Kerja Raya, Utiliti dan Alam Sekitar Negeri Kelantan Dato’ Mejar ( B ) Md Anizam Abd Rahman untuk memberikan kenyataan menjelaskan perkara yang sebenar. Bagaimanapun, sebagai respon awal sebelum kenyataan lanjut dikeluarkan, saya ingin menarik perhatian terhadap beberapa fakta sebenar yang disorok dari pengetahuan umum oleh Utusan Malaysia.

    3. Pertamanya, sukalah saya merujuk kepada surat yang dihantar oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) kepada Pengurus Besar Air Kelantan Sdn. Bhd (AKSB) yang bertarikh 30 Oktober 2011 yang memaklumkan prestasi kurang memuaskan beberapa buah negeri seperti yang termaktub di dalam Laporan Pencapaian Pematuhan Kualiti Air Terawat Bagi Parameter QAP Seluruh Negara bagi tempoh Januari hingga Julai dan Januari hingga Ogos 2011 yang disediakan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia Putrajaya.

    4. Negeri-negeri yang menunjukkan prestasi kurang memuaskan itu ialah Kelantan, Pahang, Wilayah Persekutuan Labuan, Perak dan Perlis. Berdasarkan lampiran yang diberikan, kandungan E-Coli yang terdapat di dalam air terawat yang dibekalkan oleh AKSB dinilai sebanyak 0.88%. Ia lebih rendah jika dibandingkan dengan negeri Pahang (1.12%), Perak (0.90%), Perlis (1.21%) dan Wilayah Persekutuan Labuan (1.01%). Saya sedia maklum bahawa tahap yang dianggap tidak memuaskan ialah jika melebihi 4%, namun untuk dikatakan kandungan air terawatt di Kelantan sebagai yang tertinggi E-Coli ialah satu tuduhan rambang yang berniat jahat.

    • pasdaplaknat says:

      kah..kah..xde sape lah nak bace ko punya copy-paste -shit-based citation tu..
      hello..xde sape nk percaya dgn laman web blog anjuran DAJJAL sedunia tu yer.. thun 2000 dulu bleh le tapau org..skrg hahah..org PAS pn kutuk weii
      appear je nama tu..sorry le.. xde lah aku nak bersubahat nk bace cerita2 fitnah bohong oleh pencacai murahan PR ini..

      • Mooohyideen says:

        Memang org umno memang terbukti kurang membaca pun..yg tu kami dah tahu pun..kalau byk membaca, dah lama tak sokong umno…

        • selamber says:

          sepatutnya kalau dah banyak membaca jd kte bnyak ilmu..bila dah banyk ilmu tentu jd pandai berfikir..tp kalau konon bnyak membaca tp dah mcm org yg tak berilmu nak buat ape..tak reti nak berfikir..pandai buat provok negatif je…pandai sangat la tu..

      • bujuk says:

        Air d k’tan mungkin tak 100% bersih tapi air yg. paling tercemar adalah d Perlis. Ada statistik dan laporan SPAN. Tak taulah kalau korang lebih percaya pada utusan fitnah berbanding badan berwajib yg. ada autoriti. Mungkin utusan belum puas d saman….. takpalah.

        • takbai says:

          Kelantan mencatit jumlah tertinggi pesakit ‘HIV.

          • bujuk says:

            Kebanyakan pesakit HIV d k’tan adalan penyokong parti cap Keris.

          • selamber says:

            ..tp di dalam negeri yg diperintah oleh kerajaan yg ada logo bulan

          • bujuk says:

            Dalam quran sebut lebih kurang..
            Wahai Muhammad tugas kamu menyampaikan berita buruk kepada orang yg. syirik serta melakukan maksiat dan berita gembira kepada orang yg. menurut mu. Janganlah kamu runsing jika mereka menolak dakwah mu kerana kamu tidak dihukum atas kerja maksiat dan syirik mereka.

    • pasdaplaknat says:

      aku xpyah nk tunggu laporan lab mane2 lah… member2 aku melambak org Kelantan..
      axpyhlah le nk hujah serupa budak hingusan PASTI nk cerita air Kelantan molek? hahaha… org Kelantan sndiri pn dh meluat.. tunggu le PRU 13 nnt..ckp banyak tamau laa…

      Insya Allah PAS pasti tumbang!

      • bujuk says:

        Yelah ko sorang ada member d k’tan. bro.. ko takda member d Perlis ke? ce adu tanya air d perlis apa khabar? Orang kata tanya pada orang buta pasal gajah, alamatnya sesat infolah.

    • stingray says:

      mooooo….sapa nk percaya lagi ckp manusia yg lebih baik berkawan dgn syaitan tu…..syaitan dan kuncu2nye jea yg percaya…..hang frame jea la statement org giler tu dlm jamban kat umah hang…..

  4. semerahcili says:

    Salam, kepada tuan punya blog mohon jasa baik linkkan blog saya di blog tuan…
    saya sudah berbuat demikian di blog saya….nice to noe u!~…

  5. Tuan COPY PASTE says:

    BN MASIH RELEVAN :PM – berita hairan

    Najib Razak berkata, jenama Barisan Nasional (BN) masih relevan dan diterima rakyat, khususnya di kalangan generasi muda tetapi usaha mesti diteruskan bagi memastikan pengisian produk dan perkhidmatannya memenuhi kehendak dan keperluan golongan berkenaan.

    “BN masih mendapat sambutan tetapi bergantung kepada produk dan perkhidmatan yang dikaitkan dengan BN. Jika ada pihak yang sangsi BN tidak boleh dipasarkan lagi, ia tersasar dan meleset kerana BNYJF mendapat sambutan.

    “Oleh itu untuk mendapat sambutan pada tahap tinggi, maka kena kaitkan jenama itu dengan produk dan perkhidmatan yang baik,” katanya.

    KAH KAH KAH
    KAH KAH KAH
    KAH KAH KAH

    woit…. INI SUDAH PERIT…. kah kah kah..

    kah kah kah…INI SUDAH SAKIT… kah kah kah..

    kah kah kah..INI SUDAH NAZAK…. kah kah kah..

    woit…. KALAU KENYATAAN SEPERTI INI KELUAR DARI PERDANA MENTERI …APA MAKNANYAA?…. kah kah kah..

    kah kah kah…MAKNANYA JENAMA INI TELAH KEHILANGAN PELANGGAN…. kah kah kah..

    kah kah kah… TAK CAYA. KE?… kah kah kah…

    kah kah kah… PERNAH DUNHILL CAKAP BRAND DUNHILL MASIH RELEVAN?…. kah kah kah..

    kah kah kah..PERNAH HONDA KATA BRAND HONDA MASIH RELEVAN?…. kah kah kah…

    kah kah kah…PERNAH HUGO BOSS KATA BRAND HUGO BOSS MASIH RELEVAN?….. klah kah kah

    kah kah kah…PERNAH GUCCI KATA BRAND GUCCI MASIH RELEVAN?….. kah kah kah….

    woit…HANYA JENAMA YANG TAK RELEVAN YANG KATA BRAND MEREKLA MASIH RELEVAN…kah kah kah…

    kah kah kah…HANYA SATU YANG BOLEH SELAMATKAN GEROMBOLAN…. kah kah kah..

    kah kah kah…KENA REBRANDING…. kah kah kah

    kah kah kah…UNTUK REBRANDING SILA PERGI MEKAH SEKALI LAGI…. kah kah kah..

    kah kah kah…KALI INI NAIK HAJI BETUL BETUL…. kah kah kah

  6. anggun says:

    xtahu nak pilih sapa. Allah, Kau berilah petunjukMu dan selamatkanlah Negara Malaysia dari sebarang malapetakaMu Ya Allah.amin ya rabbal alamin..

Leave a Reply