Menu Utama

Beli Saham Syarikat Balak: Anak PM Pun Nak Hidup Juga

Beli Saham Syarikat Balak Anak PM Pun Nak Hidup JugaBeberapa blog pembangkang sejak semalam memainkan isu pembelian saham Harvest Court Industries Bhd bernilai RM 2.04 juta oleh anak kedua Perdana Menteri dengan bekas isteri pertama, Mohd Nazifuddin Najib.

Seperti yang dijangka, sejak anak Lim Guan Eng si Marcus terkantoi meraba buah dada seorang gadis, akan adalah pelbagai jenis tindak balas dari pakatan haram pembangkang ke atas anak pemimpin utama BN dengan Perdana Menteri mendahului senarai.

Bermula dengan pembohongan bertajuk anak Perdana Menteri bershopping sakan di Australia, ia kini menjalar kepada anak-anak beliau yang lain pula.  Sementara yang tuduhan bershopping itu sudah terbukti salah (pelakunya buat tak tahu macam tak ada apa yang berlaku), kini timbul isu lain pula.

Walaupun tiada dalam undang-undang pun yang menghalang anak Perdana Menteri untuk berniaga asal saja tidak melanggar peraturan yang ada, itu tidak menghalang pembangkang yang ketandusan isu mensensasikannya.

Semasa Anwar menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan pun, ahli keluarganya dari bapa hingga ke adik beradik, beli saham beratus ribu unit dalam IOI, Pengkalen Holdings Berhad, Nissan Industrial Oxygen Incorporated dan Penas Corporation tanpa ada apa halangan atau kecaman dari puak pembangkang.

Memang perbandingan itu kelihatannya tidak kena, anak dengan bapa dan adik beradik.  Tapi dengan anak Anwar paling tua pun (Nurul Izzah) baru berusia belasan tahun semasa Anwar dilantik Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan pada 1992 sehingga dipecat pada 1998, itulah perbandingan yang sesuai dalam konteks isu dibincang pun.

Balik pada isu yang menjadi tajuk.

Hanya kerana nilai pembelian saham tersebut mencecah jutaan ringgit, tidak langsung bermaksud ada penyelewengan yang berlaku.  Ada banyak bank dan syarikat kewangan dalam Malaysia yang boleh memberi pinjaman kepada mana-mana pemohon yang layak untuk membeli saham seperti yang pernah dilakukan oleh menantu bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Badawi yang meminjam sebanyak RM 9 juta untuk membeli saham ECM Libra pada tahun 2004.

UMNO tidak seperti parti pembangkang yang boleh saja mencalonkan isteri, anak-anak  Presiden/Ketua Umum/Penasihat sebagai Ahli Parlimen dalam pilihanraya sebagai kerjaya, jadi apa pilihan yang ada untuk mencari rezeki kalau bukan bekerja atau meniaga.  Mereka sama seperti manusia yang lain juga, perlu menyara diri sendiri dan keluarga, takkan selamanya nak  harap mak bapak sponsor?

Tambah pula dalam kes Mohd Nazifuddin , beliau memang ahli perniagaan dari mula, apa yang pelik bila beliau beli saham?

Kalau anak-anak pemimpin BN duduk sahaja dirumah kerana takut dikata macam-macam sekiranya keluar berniaga atau bekerja, nanti dituduh pula menghabiskan duit mak bapak, tak tahu memimpin anak macam mana nak memimpin negara dan sebagainya.

Gunalah akal sikit bila nak bercakap pun.  Tak usah ikut resmi kakak tua yang boleh berkata-kata tapi langsung tak faham apa yang dikatakan.



« (Previous News)



188 Komen to Beli Saham Syarikat Balak: Anak PM Pun Nak Hidup Juga

  1. C4 says:

    seronok lah jadi anak PM , senang jea dapat projek …

    itu sebab pemimpin UMNO….. mahu terus kekal dalam kekuasaan …

    senang bagi projek kat anak ….

  2. Ryu says:

    kalau bapak aku pegang malaysia .. aku pun major shareholder banyak company… beli lelap mata jer… fuhh best… takde duit .. pinjam lelap mata gak..gerenti lulus…

    • stingray says:

      ni lagi sorang….menyesal dpt bapak yg bodoh…tak pandai mcm najib…

      • C4 says:

        najib pandai ????? nak pecah perut aku dengar ……

        pergi mekah dok berdoakan mintak BN menang….PRU 13 ni..

        pope pun dah jumpa …….. sammy hindu dan sammy buddha bila pulak nak jumpa..????

        “Tidak agama yang boleh mendakwa agama nya lebih baik dari agama lain ” rais yatim…

        • stingray says:

          pandai la dari bapak ko…tu pasal bapak ko tak jd PM…kalau bapak bodoh, apatah lagi anak>>>>BANGANG…

        • pasdaplaknat says:

          C4.. ko ni bile start ckp bab agama je terus nampak ngok..failed!
          paderi mana yg ajar ko pasal Islam ni ha?
          Najib pegi Mekah… lantak dialah nk berdoa apapun.. itu hak dia dgn Allah!
          dan sewajibnya dia sbg pemimpin Islam WAJIB berdoa supaya UMNO BN menang.. takkan nk doa bg kalah atau tkmau doa.. itu tanda org yg sombong dgn Tuhan!

          dan yg ko bebal sgt pasal jumpa pope tu apehal? Hukum Islam mana yg larang kita jumpa pemimpin agama lain?

          lainlah mcm Anuwar..pegi jumpa Yahudi utk pelingkup Islam di Malaysia.. itu wajib lawanlah..

          bab rais yatim cakap aku tktahulah aku xdgr..lgpun org mcm Rais Yatim diaggap jahil agama.. kalau dia ckp xbetul pn org takkan ikut..

          masalah besar kalau org bertopeng agama mcm Ajis Nicky tu ckp..
          nama Allah boleh dikongsi dgn agama lain..?? itu blh murtad jawabnya!!!

        • bangKano says:

          Mintak doa untuk kemenangan BN tak le ka..? Lagu mana Pok Nik gedebe sokmo buat semb ahyang hajat kat stadium mintak PAS menang & mohon pada Allah supaya Najib di tempa bala..? Tapi apa yang aku nampak Najib masih sehat ceria jerr la ni apa cerita hah..?

    • pasdaplaknat says:

      padanlah bapak ko xdpt pegang Malaysia.. anak perangai laknat!

      • yon76er says:

        Tuu pasalnya babak ko Ryu, x jd PM, silap2 ko & adaik beradik ko, suku sakat ko jual Malaysia nie………..betul gak kata yg lain tuuu…Bapak ko BODOH tak masuk UMNO tak kan bolih jadi PM

        • C4 says:

          tak payah ryu jadi PM….sekarang ni pun banyak tanah2 dah dijual oleh pemimpin UMNO pada bangsa lain….

          • pasdaplaknat says:

            ehh ko silap ko…perbetulkan sikit lagi C4..

            xpayah DAP perintah Malaysia..skrg ni byk dah Melayu kena jual jd pencacai bodoh kafir dan Islam di hina dan jatuhkan oleh parti ajaran sesat PAS…

            haaa itu baru tepat bro… bab2 tanah ni bangsa ajis pun gadai belambak kt Lojing nu.. ko je buat kayu C4.. al maklumlah pencacai tegar yg ngok.. (kalau ckp bodoh ko marah ke?)

            peacee… 🙂

        • ryu says:

          hahaha…. bapak aku pun ko nak main kan… dasyat

  3. Moooohyideen says:

    Memang la anak PM nak hidup jugak………… Tapi macam mana dia dapat duit sebanyk tu..share price has recorded 11 year high from 27 sen in sep 2000 and leapt to RM1.45 last Monday.

    Memang la nak hidup…hidup gaya mak dia la..beli cincin puluh2 juta. Bini aku pun ada bag..tapi tak der ler sampai RM300k lebih sebijik dan dia ada puluh2 bijik. Bini aku nak beli bag LV RM9k baru ni pun aku tak bagi walaupun mampu. Itu adalah riak…

    • Ryu says:

      woi.. gaya hidup mak tiri dia la… bukan mak dia…

    • Ryu says:

      pendapatan bulanan harian datin hajjah rosmah memang mampu kot beli berpuluh2 bijik beg mewah 300K tu..

    • C4 says:

      anak PM jea nak hidup …… orang lain tak payah hidup????

      • stingray says:

        salah kan la bapak ko, nape tak jd PM…kalau tak msti ko kaya raya kan…

        • C4 says:

          aku tak nak kaya ….. sekadar cukup untuk makan jea…..

          kalau kaya pun dari sumber yang haram buat apa…..

          • stingray says:

            kalau tak nk kaya, jgn bising kalau org lain kaya…dok diam2 dlm sari ambiga tu…

          • C4 says:

            aku dok diam dalam lobang puki hajjah rosmah mansor…..

          • pasdaplaknat says:

            hahahaha C4 dh sah dah… dah mulaa adahhh sakit otak diaaaaa

            aku heran sgguhlah.. cmna lah berok sekor ni boleh suka ckp2 lucah cmtu dgn Rosmah..

            aku tgk Rosmah tu sebaya Mak aku sj.. xgamak lah nk pikir kotor2

            Astaghfirullahaladzim.. C4..C4… kasihan ko kan… sakit ati dendam bapak ko kt Rosmah terbawak2 yer..

          • selamber says:

            bangang punye c4..xnak kaye konon tp hati penuh kedengkian..drpd mengayakn bangsa lain baik bangsa sendiri kaya..biar la pemimpin nampak kaya takkan nak selekeh..miskin..pastu kene hina ngan bangsa lain..hmmm bongok

      • pasdaplaknat says:

        apesal? ko rase nak mampos ke C4?
        makanan tk cukup?
        ke ko rase nak mampos sbb melahap rezki melimpah ruah dlm Malaysia ni?

        • C4 says:

          hei….bodo,…… kau ingat rezeki allah taala ni kat malaysia sahaja ke ????? buka lah sikit kepala hotak yang bodoh kau tu……

          • stingray says:

            berambus la…apa tunggu lagi…bye2 C4…

          • C4 says:

            berambus apa ….kau ingat malasyia ini kepala bapak kau punya ?????

          • pasdaplaknat says:

            kah..kah.. C4 yg bebal panas baran

            mcm kena rasuk hantu
            lain aku posting lain yg dia bebal..

            aku tnye ko rase nak mampos ke melantak rezeki kt Malaysia..

            ko jgnle sebut2 perkataan ‘allah’ klu sedap sgt mencarut.,. mulut kotor jijik mcm ko hina sgt aku tgk bila sebut nama2 mulia…

          • stingray says:

            kata rezeki bkn kat msia jea, cari la tempat lain…siang mlm menyalak jea…berambus la C4….

          • pasdaplaknat says:

            C4 laknat.. mmglah Malaysia ni bukan bapak ko yg punya jugak
            jd janganlag ko samseng sgt mcm negeri ni bapak ko yg punya

            kt luar sana ramai lagi anak bapak2.. rileks la bro.. kalau xsuka boleh berambus jeeee..jeeee…
            pegile duduk Thailand.. ke.. Indonesia ke..
            baru tahu rasa bersyukur dan terima kasih..

      • yon76er says:

        selama nie ko mati tak makan dan nak mampos ker ….c4@ANAK HARAM JADAH

  4. Mek saboooooooo says:

    eh? binik ko isteri PM ke?
    ko PM ke?
    huhu
    ko bandingkan binik ko ngan binik n.ajis dah le…binik ko ade stesen petronas?

  5. Moooohyideen says:

    Bukan masalah bini keje ape..ini masalah riak. Ini adalah ciri2 yg perlu bagi sesorang pemimpin yg mukmin… Bag tangan 11 bijik dia, semua harga USD100k lebih, and she has more than 11 bags.

    Nampak sangat rosmah ni kaya sampai beli cincin juta2 pun korang tak kisah.

    Tapi kalau ahli umno tak kisah… maka tak hairan lah selalu kita akan ada pertelingkahan dari segi pendapat..

  6. ketuk-ketampi says:

    Nak tanya korang sikit la….kenapa bila melayu senang sikit je…macam-macam tohmahan yg dilemparkan tapi kalau bangsa lain tak da la pulak korang kutuk! heran aku memikirkannya. apa kah melayu ni memang keturunan busuk-hati?

    • Ryu says:

      bukan busuk hati, depa curious jer … duit tu dtg dari sumber mana… hehe

      lagi satu sebab dia melayu… kalau dia cina.. mesti bangsa cina dah kena kutuk.. hehe

      • Moooohyideen says:

        Ha apa lagi ketu ketampi…sekarang jugak ko kena suruh pemimpin2 ko tu ketuk ketampi..tapi berani ka…?? Ahli umno ni sanjung pemimpin macam Tuhan…

      • yon76er says:

        Rhu kenapa cina yg kaya2 dMalaysia dari hasil bumi Melayu ko tak dengki lak, ..Biasalah kan orng MELAYU dgn PHD terhadap bangsa sendiri………Ko jangan ingat Pok Nik ko tuu baik sangatlah…cuba korek betul2 harta dunia dia, entah2 lebih drp PM. Dia kan dah jadi MB lebih lama drp DS Najib jadi PM…….sapa tahu!!!!!

        • padi says:

          Kalau ada dah lama juak2 UMNO dedahkan, keluarga dia ada 2/3 biji kedai pun bisisng dulu. Kalau ada juta2 rasanya bukan takat m’sia, 1 dunia kecoh.

        • C4 says:

          korek lah harta nik aziz…..awat tak korek …….?????

          kalau ada makan rasuah dakwa dia …… makahmah, polis, SPRM ….kan BN punya ……??????

          • pasdaplaknat says:

            wow..wooo… C4 sudah diserang meroyan acute…
            hahaha ko ni pamerkan sikap bebal bahlol ke..
            rileks laa…
            apesal nk marah2 sgt ni

            org lain lg nak marah tau tgk posting ko yg menjilat2 bodoh tu… tp org lain SABARRR… sabar ye pakkk..

      • C4 says:

        hajjah rosmah mansor simpan duit sejak lahir lagi……

        itu pun puaka2 UMNO percaya …… kesian Melayu mudah kena tipu….

        • selamber says:

          hehe..bahlol punye c4..ko pun terang2 kene tipu ngan melayu anwar..nik ajis..yg bukan melayu lg la penipu n pembelit..tu pun ko matia2an percaya

    • C4 says:

      memang lah …. bila ada melayu kaya nak tahu juga macam mana dia kaya ……

      kalau kafir lantak lah….. dia bukan tahu halal atau haram…..

      pemimpin UMNO yang kononya islam…… pandai mengajar orang ….. supaya makan benda halal……

      mereka sendiri pun makam sumber haram….. apa beza nya makan babi dengan makan rasuah …… sama jea kan ?????

      kenapa permimpin UMNO tak makan babi ……tapi makan rasuah …..????

  7. Moooohyideen says:

    Kami suka kalau melayu kaya. Tapi kalau kaya tapi atas dasar ambik hak melayu lain, ini yg membuatkan kami marah.

    Projek tu ambik duit kjaan RM250 juta. Kalau bagi kat melayu lain yg pandai buat business pun dah lama projek tu maju dan profitable. Apa, korang ni semua senang kah?? Aku tgk melayu kat KL ni byk yg struggle, apatah lagi dgn gross house hold income below RM10k per month pun struggle…

    • Moooohyideen says:

      apatah lagi ambik hak yg tak sah ke atas mereka yg tidak berkemampuan ….

      • konceng says:

        AHHAKPOOOEEEEE.yg kau tpekek tlolong apahal,dia amek duit atok/nenek/bapa/emak kau ke bahlol!!!!!!

        • Moooohyideen says:

          apalah bintit ko ni…. Ini duit tax payers..duit cukai yg dikenakan ke atas rakyat….kalau duit umporno aku tak kesah…..bebal betoi la ko ni

          • Ryu says:

            pemuja mak badak air restu pakai diorang…

          • yon76er says:

            Ko jangan lah nak tunjuk baik Rhu & LEMBU oooiIIII. If u are in their place pon ko akan takkan lepaskan peluang yg ada….jangan dok belakun mcm baik laaa…..ko selalu kata k;jaan guna duit raayat..memang betullah tuuu dan ko pon sama juga mengunakannya, So apa masaalahnya..!!!!!

          • padi says:

            yon76er dah akui sifat buruk Rosmah…
            tak tau la aku kalau dah tau sifat buruk camtu masih nak ambik jadi pemimpin atau isteri pemimpin. Nak panggil apa orang camni…

          • pasdaplaknat says:

            baik buruk rosmah usah lah ko muhasabahkan wahai Padi
            kalau bercakap lagak ‘warak’ tp dlm hati busuk.. itu tanda sifat2 org Munafiq

            skrg ni yg bermsalah ialah Anuwar-ajis. Rosmah ada atau tidak Malaysia tk pernah huru hara

            yg huru haranya sejak ada dua ekor makhluk tu slaing berbantu..bersama dgn skutu2 kafir laknatullah tu..

            jgnlag spin jauh sgt bro.. hudoh lerr.. bro..

        • C4 says:

          500 juta komisyen kapal terbang …….

          500 juta komisyen kapal terbang ……

          duit atok/nenek/bapa/emak rakyat malaysia

          • stingray says:

            fuyooo C4….bkn 50000000 juta ke…sumber dari harakah ke ni?…hemmmmm

          • pasdaplaknat says:

            kahh..kah… C4
            silap le 500,000,000 juta ler..
            bapak ko tepon aku td bgtau..
            bapak ko xnk ckp nilai sebenar..
            dia tau ko akan mengamok sakan kt Rosmah nnt..

      • stingray says:

        dia pakai duit tabung memali ke lembmoooo…….

  8. shahrul says:

    yg menulis kat atas ni semuanya mcm gila talak…..terang2 anak si babi guang eng to meraba tetek anak orang pastu sumbat pengetua dengan rm200,000 tu apa citer….taknak hebohkan ke ? kenapa diam….yang si kafir harbi tu gunakan orang melayu supaya berpecah belah semata2 nak kekalkan kuasa tu knp tak hebahkan…kenapa senyap…? menikus mcm takde telor ! bodoh, pr kat selangor bazirkan duit rakyat bayar gaji GM pkns to sampai tujuh ratus ribu lebih kenapa senyap ? belanja rm 600,000 untuk iklan papan tanda untuk mansuhkan ISA itu apa ke benda ? semua itu guna duit rakyat…. PASkenapa menikus ? pakatan haram ni memang bangang…boleh jahanam negara dibuatnya kalau jadi pemerintah….orang tak boleh buat…tapi mereka bila buat semuanya nak lindung pastu siap cakap orang lain pun nak hidup…..pppiiiirrrrahhhh…..

    • Ryu says:

      kekekekekhhhh… logik akal… semua yang merompak duit rakyat harus ditentang habis habisan… ponek kojo bayar cukai duit togadai…

      • zumazore. says:

        Nik Ajes ngan menantu dia pun dah boleh cerita sampai pagi…
        al-juburi merangkap al-banduani ngan azmin & samsidar leh cerita sampai hujung bulan tak abis cerita…
        mahposss mr. bean ngan cerita anak tak terajar cara islam oleh bapak dia tu boleh wat cerita sampai pagi esok pun masih boleh cerita lg..
        mat sabut / al- mat sabu cerita pasal membutuh akan membuahkan cerita sampai tahun depan..
        LGE punya cerita ..perghh…
        cerita M.B SELANGOR YG BENGAP akan timbul cerita sampai tahun 2013 pun tak abis-abis..
        RATU PORN ELIZEBERT MATA SEPET akan meronton jiwa sampai esok subuh..

        • yon76er says:

          Baik puyo lah Bro………..tuuu semua Moooo@siLEMBU, c4@ANAK HARAM JADAH dan Ryu@????? nti aku fikir2kan, mana dia orng nampak salah …yg dia tahu FITNAH sana sini pd PM & Isteri….

          • pasdaplaknat says:

            fitnah yg xde ujung pangkal bro
            tp hakikatnya tanda2 kekalahan besar PR akan berlaku
            bila isu yg mereka penyet2kan hanyalah brupa fitnah..

            majoriti rakyat tgh sokong DS Najib skrg…Insya Allah..culaan terbaru..

    • Moooohyideen says:

      minah tu ada gambar dia main chess kat US. dia pun tak pernah mai Msia.
      Gaji RM700, buktikan!! Tapi tak der le byk sgt if u take into consideration of performance bonusses.

      INI RM250,000,000.00!
      PKFZ RM12,500,000,000.00!
      Commission scorpene: RM500,000,000.00
      crooked bridge: RM296,000,000.00

    • pasdaplaknat says:

      shahrul..pencacai2 PR ni semua kena ‘tulah’ Anuwar
      sbb tu idup mati meroyan dgn DUIT-WANG-RASUAH…

      semua hal lain jgn peduli.. wpun meliwat atau meraba..

      Pakatan Raba Amoi..

      • Moooohyideen says:

        pedulik apa aku dgn anwar…..yg aku risau bila harta rakyat dirogol oleh umporno….senang senang je buat macam harta sendiri…..cukup cukup la korang dilembukan oleh umno….

        • stingray says:

          konon..pedulik apa dgn anwar…..siang malam jilat jubur dia, peduli ape konon….cacai2…

          • pasdaplaknat says:

            kah..kah..peduli apa aku dgn anuwar? kata si mooo? hahaha
            konon kann…
            ala gayboy stail mmg cmtu.. depan macho..
            blakang kalu merayu2.. pencacaiii…
            uweeeeeekkk…

        • yon76er says:

          ko sibuk bab UMNO tapi napa pula ko tak sibuk bab DAPigs kat Penang tuu???????. yg menyebat harta dan hak org MELAYU setiap ari….klu ko kata UMNO melembukan org melayu, ko tu sedar tak ko diBABIkan olih DAPigs dan PKR.

  9. tengkudin says:

    menantu nik ajis lagi kayoooo!!! hehehe

  10. Moooohyideen says:

    umnoupcoyahudicopandikuttyco

  11. Moooohyideen says:

    Teka, siapa yg akan menginap kat Condo tu?:

    a. Shahrizat and Famili
    b. Penyokong umno haprak yg dok defend pem9mpin depa
    c Rakyat marhein
    d. Lembu2 kaki empat
    e. atau kesemua di atas

    teka, apa jawapannya??

    • Ryu says:

      jawapan sonang la bai…

      a dengan d : sharizat tetek lembu duduk dgn lembu2 nya yg kaki empat..

      utk jawapan c, tu Penyokong umno haprak yg dok defend pem9mpin depa tu layak duduk kandang lembu jer.. bagi can sharizat dan lembu2 duk condo.

      rakyat marhaein tertipu duit bayar cukai bagi sharizat beli lembu ngan kondo utk duduk sama2 kat kondo tu..

      • zumazore. says:

        Hasil ajaran Pok Nik … PAS= PARTI ISLAM SEMALAYSIA / P.I.S

      • pasdaplaknat says:

        haha ryu pun sudah terjangkit virus meroyan pencacai PR ??
        cuba lah baca balik ryu n moo (lembu) oii.. ape yg korang merepek ni..??
        no sense lah kalau level ni punya pencacai nk tumbangkan BN ke? hehehe.. kasihannyeeerr..

        come on lah bro… Pork Nick dh offer tiket SOORGA sblm dia expired nnt.. jilat lah molek2 sket.. cpt2..!

        • C4 says:

          ada juga pok nik nak offfer tiket ke syurga……

          najib laknatullah ada offer tiket ke syurga ke ?????

          • pasdaplaknat says:

            org yg suka pancing benda dunia guna agamalah kita gelar laknatullah..
            mcm Pork Nik Laknatullah dan mcm ko jg C4..
            C4 laknatullah yg suka menyelit2 carut marut, hadith Nabi (konon paste dr mana).. sebut pktaaan Allah.. jijik le perangai!

      • yon76er says:

        Ryu ko suka guna binatang LEMBU……nti kwn ko SiMoooooooo kecil hati tau

    • stingray says:

      jawapannye F..Lembmoooo yg bagi soalan tu.

    • tengkudin says:

      g: menantu nik ajis dan besan nik ajis..

  12. ketuk-ketampi says:

    emmm….busuknya hati korang ni ye…

  13. pasdaplaknat says:

    org hati busuk nilah konon nk tegak ISLE? kah..kah..kah.. syaitan tipu hidup2.. guna beberapa ekor dajjal berkepala manusia..

    • Moooohyideen says:

      Ooo…org curi duit kita, ko marah pulak kat aku yer…??? …pandai betoi ahli umno..memang seswai ko dok dalam umno…

      • Moooohyideen says:

        ye lah…korang mmg pejuang isle sejati….sebab tu bila marina mahathir jadi pengerusi seksualiti merdeka korang senyap…..mungkin ni hasil didikan ulamak besar umno…tun dr matahik…..hipokrit tahap laknak korang ni…..mana korang masa marina jadi pengerusi….sekarang pun dia bela ambiga….mana korang….mana korang…..tuiihhh

    • C4 says:

      ini bukan soal hati busuk ….. nabi dulu memperkaya kan anak bini dia ke???

      macam pemimpin UMNO yg memperkayakan anak bini dan kroni????

  14. edd_usm says:

    baghal sunggoh….dah kalau kita senang…takkan nak utamakan org yang jauh2 dulu kot….

    mestila anak beranak…adik beradik dulu..saudara mara…pastu kawan baik…kawan jauh…kawan yang baru ja berkawan…so on and so forth….itu normal…no issue la…

  15. pasdaplaknat says:

    Secara prinsipnya, tidak salah anak PM mengkayakan dirinya dengan jalan yang telus, tidak melibatkan salah guna kuasa dan pengaruh ayahnya.

    Tapi jika perniagaan itu mungkin men datangkan syak dan masalah propaganda buruk /fitnah. eloklah bawa diri buat bisnes yg tiada kaitan dgn harta negara seperti jual KUACI, CUCUR BADAK, AIR TEBU.. hahaha.. puas kot hati kan..

    tapi hakikat sebenarnya pulak..

    Pencacai dan pemimpin PR sbnrnya mahu Cina dan India kaya, lagi bagus kalau Cina2 anak2 pemimpin DAP kaya..run byk2 rumah2 urut, import byk2 china doll (ready stock utk pemimpin2 PR), bukak ladang2 khinzir byk2..distribute syabu byk2.. manopoli kan perniagaan2 keperluan selama2nya, tutup kedai 1M..yes itu baru kerajaan BN bagus..

    Kalau Melayu kaya itu pro-BN.. cantas dia sampai mengelupur, sabotaj cukup2 bersama Cina2 kafir laknat..yes br PUAS dan PADAN muka UMNO! itulah penyakit2 umat akhir zaman…

    haha so jgn heranlah Cina maju dlm semua bidang termasuklah bidang MEMBAHLOLKAN penyokong PAS!

    • C4 says:

      kepala butuh kau lah ….. kalau bukan anak PM …kau ingat senang ke nak dapat projek????

      • stingray says:

        he he he…jaga2 semua…..pejuang islam dah start mencarut…last2 kang kuar lah semua hadis plak….emmmmm..

        • C4 says:

          bercakap macam orang bodoh ….. padan muka kena carut ….

          • stingray says:

            bila nk kluar kan hadis plak C4…cepat la…fitnah sudah, maki dan mencarut pun sudah…

          • pasdaplaknat says:

            aku tak sangka posting aku yg bersahaja telah berjaya menaikkan nafsu marah C4.. power ekk smpai ko panas2!!

            hahaa manusia MAKHLUK mcm ni ke nk sokong Islam? Hudud? bawak Hadith? adoiiii… laknatnya ko C4… aku rasa bangkai khinzir itu lebih mulia dr ko C4..

            ko mencarut mcm org sakit mental lepas tu ko ckp aku yg pdn muka? aku tkdk masalah ape.. Alhamdulillah lah aku kena carut.. semoga Allah tentukan balasan lah… itu je..

            sbb tu aku ckp ko ni MUNAFIQ.. kalau ko certia bab agama.. haram di ikuti!

      • pasdaplaknat says:

        Alhamdulillah…aku kena carut buat kali pertama selepas peperangan lalu..

        tahniah C4.. syaitan dan tonggengkan ko..

    • C4 says:

      sapa yang bagi Vincent tan, Lim Goh Tong, YTL, anda krishnan dll kaya-raya ????

      • stingray says:

        papa kedana sgt ke hang ni C4….tu la, sapa suruh malas belajar masa skolah dulu…xpe2…bulan dpn kerajaan UMNO yg mesra rakyat lagi bertanggungjawab akan bg rm500 kat hampa semua…tu blum masuk rm100, utk setiap anak hang…sabar2.

        • C4 says:

          aku bukan bangsat dan kebuluran sangat degan RM100 …..

          bukan macam ahli2 UMNO…… RM10 pun boleh dibeli ….

          • stingray says:

            jgn ikut hati sgt C4…cian la skit dgn anak bini hng tu…depa nk idup gak…najib x marah klau hang amik pun…

          • C4 says:

            aku tak nak pun …sekadar RM500 tu ….. rezeki datang dari allah dan aku mampu cari……

          • pasdaplaknat says:

            binatang C4 ni lepas die ‘inzal’ mencarut… cepat2 dia cover sebut perkataan ‘allah’?

            ko mmglah makhluk yg sgt keji.. lebih keji dr bangkai C4..

            hahaha.. otak panas baran mcm ni mmg mudah dibahlolkan org musuh2 Islam!

  16. C4 says:

    sepatutnya isu2 macam ni kena keluar masa PRU nanti ……

    simpan2 dulu …… rakyat kampong tak percaya ….rakyat pekan percaya cerita macam ni …..

  17. bujuk says:

    Seperti kata penulis, anak Najib tak salah beli sykt. balak atau apa jenis perniagaan pun. Yg. salah bila salahguna kuasa untuk tolong anak dia dapatkan sykt. balak dan lesen balak. Sama macam khairi dulu hingga jual semula saham kerana dapat pinjaman mudah bank sedangkan pendapatan beliiau tak layak.
    Dulu anak PakLah(kamarudin) antara 10 orang paling kaya di M’sia, sekarang bila PakLah Jatuh tak tau nombor berapa. sekarang antara top rangking adik Najib dan anak TunM. Rasanya nama2 ni akan tenggelam bila Najib jatuh, mungkin keluarga Muhyidin akan ambil tempat jika dia jadi PM. Apa semua ni…? apakah rakyat terlalu bodoh untuk fikir bahawa mereka bukan jutawan sebenar tapi jutawan yg. dilantik PM, bila semua projek2 mega dihimpunkan kepada mereka. Semua kementerian bagi projek pada mereka bila ada surat sokongan PM? Mereka takkan jadi top 10 jika sekadar satu dua projek, malah rakyat tak mmarah kalau setakat satu dua projek, tapi kalau semua projek mereka sapu dan dapat komisyen apa nak jadi dengan negara. Tu projek kapal selam yg. tak boleh menyelam… siapa punya angkara? stadium roboh, siapa punya projek? makmal komputer runtuh siapa makan rasuah? apa tindakan k’jaan supaya perkara macam ni tak berlaku, berapa orang yg. didakwa sebab pecah amanah?
    Bukan tak boleh kaya, tapi biarlah dengan usaha sendiri dan bukan sebab ada tangan ghaib yg. menolong.

    • C4 says:

      masa aku kerja kat kementerian dulu pun…..semua tangan2 ghaib yang banyak menolong…..

      tak layak pun nak juga …sebab anak menteri…..

      • stingray says:

        toksah buat citer la C4 kalau dh xde fakta…kerja kat kementerian konon…kalau darah penipu, buat ape pun menipu..

        • pasdaplaknat says:

          hahaaha keje kementerian ke keja angkat najis khinzir di ladang DAP?
          malu lah weii.. mengaku keje kementerian.. otak sakit mcm ni kalau wujud pun lama le kena Medical Board..

          nnttk pasal2 mencarut maki hamun ketua jabatan!

        • C4 says:

          apa pulak nak tipu nya …….. tanya org lain juga ,……

          duit PPRT diguna untuk meraih sokongan politik ……

          kau tak tahu ke??? tu lah lain kali membaca

    • stingray says:

      mana hang tau dia tak berusaha…..sebenarnya.. hakikatnya.. faktanya.. puak2 hangpa ni memusuhi kerajaan, tu jea..so x payah la nk tulis pjg2…tanye dalam hati tu, ikhlas ke bg komen ni incik bujuk….

      • bujuk says:

        Bro… pi tanya Khairi kenapa dia layak dapat pinjaman juta2 masa beli ECM Libra? Bagi satu dulu…
        lagi satu jawab aku kemana Kamaludin Abdullah hilang dari lelaki terkaya Melayu?

        • stingray says:

          tambi…kau yg menuduh ko suruh org lain pergi siasat…hang yg patut tunjukkan bukti kat sni…tulis semua org bleh tulis….hang takut nk bg bukti ke, hang tak de bukti…stakat ckp2 pok nik kata fitnah tau..

          • bujuk says:

            Masalahnya ko tak nak percaya siasatan aku, jadi siasat sendiri untuk puaskan hati ko.

          • pasdaplaknat says:

            bujuk xpyh lah sibuk2 sgt..pasal ECM Libra.. dah dlm perbicaraan pun.. sabar ler..

            ni ha..

            ECM Libra: Tiada salah laku pengurusan kewangan

            KUALA LUMPUR 10 Nov. – Bekas Timbalan Pengerusi New Straits Times Press (NSTP), Datuk Seri Kalimullah Masheerul Hassan hari ini menafikan bahawa ECM Libra Bhd. (ECM Libra) telah menyimpang dalam pengurusan kewangan syarikat itu sebagaimana yang didakwa oleh bekas Setiausaha Politik Tun Dr. Mahathir Mohamad, Matthias Chang dalam satu sidang akhbar pada 2006.

            sambungan di utusan.com.my

          • pasdaplaknat says:

            bujuk..negeri Pok Nik ni lah sbrnya kena siasat byk2..sbb ramai yg ‘segan’ kt Tok Guru Selipar ni…

            sila baca

            10 PERKARA KEGAGALAN KELANTAN URUS AIR

            1. Kerugian terkumpul AKSB bagi tahun berakhir 2011 dijangkakan mencecah RM11 juta. Uuntuk itu, pengguna bakal dibebankan dengan cadangan kenaikan harga tarif air yang baru pada 2012 bagi menampung kerugian tersebut.

            2. Kegagalan Projek Air Tidak Berhasil (Non Revenue Water/NRW) yang menelan kos RM130 juta. Projek yang bermula pada Julai 2008 dan berakhir pada Ogos 2011 gagal menterjemahkan sebarang kesan positif terhadap sistem bekalan air secara menyeluruh.

            3. Kegagalan projek penukaran meter air kepada smart meter berjumlah 80,000 unit dalam Projek NRW, melibatkan kos hampir RM12 juta, namun penukaran hanya setakat 40,000 unit sahaja, setelah diakui kegagalan fungsi meter tersebut.

            4. Kegagalan projek pembinaan Telaga Jejari di Jajahan Jeli, yang dicanangkan teknologi terkini, dan diuar-uarkan jajahan tersebut akan tiada lagi masalah bekalan air. Namun hasil sebaliknya berlaku, di mana masih terdapat kawasan di Jeli yang dicatu bekalan air.

            5. Kegagalan mengatasi krisis kecemasan bekalan air secara menyeluruh dan bayangkan, AKSB hanya mempunyai enam lori tangki air untuk digerakkan dalam satu-satu masa kecemasan atau ketika berlakunya krisis bekalan air.

            6. Kualiti dan tekanan air yang masih membelenggu rakyat secara amnya, malah di kawasan bandar juga masih terdapat kualiti dan tekanan air yang tidak memuaskan.

            7. Kekerapan kerosakan pam di loji-loji air utama, seperti Loji Rawatan Air Bukit Remah di Tanah Merah, Loji Rawatan Air Pahi di Kuala Krai dan Loji Rawatan Air Merbau Chondong namun kegagalan tersebut diletakkan ke atas pihak lain untuk mengalih perhatian pengguna/rakyat.

            8. Hutang tertunggak dianggarkan RM12 juta, namun tiada tindakan agresif untuk mendapatkan semula bayaran bil tertunggak ini. Mungkin pengurusan tertinggi AKSB sibuk dalam mencapai misi peribadi untuk terus berkuasa dan bertelagah sesama sendiri.

            9. Kos tinggi menaik taraf Loji Rawatan Air Pintu Geng, yang menelan kos RM58 juta dan difahamkan kos sebenar hanyalah RM35 juta sahaja. Kenaikan mendadak kos ini telah pun dipersoalkan di peringkat tertinggi AKSB, namun terdapat tangan-tangan ghaib yang menidakkannya.

            10. “Masalah Air Di Kelantan Selesai Pada 2027” itulah kenyataan yang dibuat oleh Exco Perumahan, Kerjaraya, Utiliti & Alam Sekitar Negeri pada April 2011. Untuk memaklumkan kepada seluruh rakyat Kelantan bahawa, rakyat terpaksa menunggu selama 16 tahun lagi untuk melihat 100 peratus liputan air bersih di seluruh negeri terlaksana oleh AKSB.

            haaa yg ni banyak kes rasuah yg mungkin boleh dikupas oleh ‘geng tok guru’.

            wow.. punoh kawe..

          • bujuk says:

            Kalau ECM libra takda kes nampaknya dulu TunM fitnah KJ dan Paklah le.. kan? Sampai 5 negeri jatuh dan Paklah letak jawatan, antara isu ECM libra ni. Tak dengar pun korang kutuk TunM.
            Ni pasal K’tan dah berapa kali SPRM siasat tak jumpa2 salahlaku k’jaan negeri. Baik siasat stadium runtuh dulu…

          • pasdaplaknat says:

            en bujuk oiii..
            bace tk entry to… KES ECM tu DLM PERBICARAAN!!

            Saksi terlibat yg ckp menafikan ada penyelewengan..
            kes masih berjalan..bukan TAMAT..
            bujuk jgn spin le.. xbaik laa..

            mana yg salah pasti dihukum..Ling Liong Sik yg besar pn kena dakwa.. Mendiang Eric Chia pun..mati dlm perbicaraan jugak.. UMNO bkn mcm PAS.. lindungi manusia rosak mcm Mat Sabu tu..

          • pasdaplaknat says:

            siapa kata SPRM siasat xjumpa apa2?
            tp dh melibatkan Pok Nik ni rmai org SPRM Kelate ni mcm ‘segan’.

            Stadium runtuh pn kita siasat AIR Kelantan lglah wajib siasat sbb negeri Serambi Mekah konon tp penyelewengan sakan jugak.

            Air ni sumber hidup.. stadium tu kehendak je.. jgn spin byk2 bujuk.. xde air mutlak cmne ko nk wudhu, istinjak?

          • bujuk says:

            Kenyataannya… tak pernah polak dengar rakyat kelantan tayammum sebab takda air.
            Lagi satu boleh ke kata pemimpin UMNO tak kena dakwa sebab pegawai SPRM segan nak ambil tindakan pada menteri?
            Ikut pendapat ko ni, semua penjawat awam tak telus dan tak boleh dipercayyai kerana memilih mangsa, camtu?

    • MelayuBersatu says:

      Betul tu. Kita Melayu perlu bersatu. Kita tak boleh Presiden2 UMNO mengaut keuntungan untuk adik dia, menantu dia atau anak dia atau bini dia.

      Dulu Melayu naive percaya kepada pemimpin tetapi mereka ini semua lanun.

      Mereka cuma minat untuk berkongsi kekayaan dengan Cina dan Keling.

      Mahathir s/o Iskandar Kutty @ Mahathir Mohamed beri lesen IPP kepada Keling Ananda Krishnan, lesen Satelite, mobile, judi semua kepada Ananda Krishnan. AirAsia diberi kepada keling Tony Fernandex.

      Dengan adanya internet kita tahu kerakusan keling2 ini dibantu oleh keling Presiden UMNO sendiri.

      Masih belum terlambat. Walaupun mengambil masa untuk membawa mereka ke adilan, Melayu akan terus berjuang.

      Malay Spring sudah sampai masenya.

  18. pasdaplaknat says:

    Regim Pok Nik Ajis menyeleweng sakan jugak ye kes AKSB ni.. kalaulah soheh spt yg di atas.. alahai PUNOH!! ambo nak amik pitih mano lg nok kasi ko ariffahmi.. huhuhuu…

  19. randomsee says:

    alaaa….anak ketua menteri dapat projek raba nenen harga 200k , tak plak depa kecoh..umo baru 16..agaknya biudak seawal umur tu apa yang dia lakukan wang sebanyak itu…heheheheheehehehhee

  20. C4 says:

    dalam politik UMNO ….. menteri UMNO tak akan guna duit sendiri…. nak meraih sokongan politik …

    tambah sekarang ni …rakyat bukan percaya lagi dengan pemimpin UMNO…..

    duit macam ni lah yg digunakan untuk diberi kepada pengundi2…..

    • stingray says:

      rakyat yg ko maksudkan ada 4@5 org jea..( ko, bujuk,mooo,padi & rhu)..rakyat sbnar msia ada 27juta..ciannn cacai

      • pasdaplaknat says:

        hahaha betul2!!
        beberapa ekor rakyat yg mencacai sepanjang hayat..
        4-5 ekor / 27 juta.. hahaha..

      • bujuk says:

        nevermind…. jangan nyesal atau buat rusuhan selepas PRU13 bila UMNO/BN kalah sudah. Macam berlaku di perak bila UMNO kalah, lepas tu ugut ADUN dan rampaskuasa. Kalau betul rakyat suka tak perlulah rampas kuasa kannnnn…..

Leave a Reply