|Laman Utama| MyKMU Forum | MyKMU WebTV | MyKMU Mobile Apps | MyKMU Mobile Site | MyKMU RSS Feed| MYKMU E-MEL: mykmunet@gmail.com
Editor: Che_Wan | Diterbitkan pada: 24 November 2011| Kategori: Che_Wan,KOLUMNIS | 165 Comments »

Nik Aziz akan digugurkan dari senarai calon PRU13.

SAH !!! Menteri Besar Kelantan yang juga merupakan Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat atau lebih dikenali dengan panggilan manja Pok Nik, akan digugurkan dari senarai calon bertanding di Pilihanraya Umum akan datang.

Ini berikutan kenyataan dari Pok Nik sendiri yang mahukan wakil rakyat PAS yang tak memberi khidmat kepada rakyat dan parti, tidak akan diberi peluang untuk menjadi calon semasa Pilihanraya. Dan pastinya, kenyataan tersebut amat bertepatan dengan diri Pok Nik sendiri yang selama ini telah mengabaikan kebajikan rakyat Kelantan.

Dalam isu bekalan air bersih kepada rakyat Kelantan pun Nik Aziz tak mampu selesaikan selama lebih 20 tahun, apa lagi yang mampu diharapkan kepada PAS di negeri itu. Jangankan kata pembangunan, kebajikan rakyat pun sudah terbukti tak mampu dibela oleh Nik Aziz dan PAS Kelantan sendiri.

Dan jika benarlah sperti kata Nik Aziz yang mahu rakyat serta penyokongnya di Kelantan menghantar laporan berkenaan prestasi wakil-wakil rakyat mereka, nampaknya PAS Kelantan tak akan mempunyai seorang wakil pun pada PRU13 nanti. Apa taknya, hampir keseluruhan wakil PAS Kelantan terbukti lemah dalam memberikan khidmat kepada rakyat!

Cuba lihat peranan PAS Kelantan dari segi menyediakan rumah kepada rakyat negerinya. Sehingga ke hari ini, PAS Kelantan dianggap gagal didalam memenuhi keperluan rakyat yang mahukan kediaman mampu milik yang sempurna untuk mereka.

Menariknya, ada pula yang membuat dakwaan bahawa rakyat Kelantan tidak mahukan pembangunan kerana pembangunan hanya bersifat sementara sahaja. Ini adalah dakwaan yang tidak benar kerana sudah terbukti rakyat Kelantan sangat berharap negeri itu akan berubah wajah setanding dengan negeri maju yang lain.

Dari segi sosialnya pula, PAS Kelantan hanya menang sorak tetapi kalah didalam perlaksanaan menjadikan negeri itu sebagai sebuah model negeri Islamik. Apa guna slogan-slogan yang hanya sedap didengar, tetapi hancur secara realitinya.

Secara langsung, PAS telah mewujudkan imej buruk kepada negeri pentadbiran Islam apabila membiarkan Kelantan menjadi hub kepada gejala sosial seperti penagihan dadah, pembuangan bayi dan juga menjadi negeri yang mempunyai bilangan penghidap HIV tertinggi di Malaysia.

Jadi, wajarkah pemimpin-pemimpin PAS Kelantan mendabik dada bahawa merekalah pejuang Islam sebenar dan berjaya mengubah negeri-negeri yang mereka tadbir kepada negeri yang paling Islamik? Lihat sendiri realitinya di Kelantan yang berada dibawah naungan PAS selama lebih 20 tahun.

Kesimpulannya, bukan hanya wakil PAS tidak memberikan khidmat kepada rakyat di Kelantan, mereka juga sebenarnya memalukan rakyat di negeri itu dengan kerakusan mereka yang lebih gemar berpolitik 24 jam sehari. Mungkin mereka anggap, rakyat Kelantan akan kenyang dengan makan politik sahaja!

Ada 165 Comments setakat ini.

  • Moooohyideen
    November 24th, 2011 at 5:18 PM

    SPAN dalm laporanya mengatakan air palin tercemar ialah Perlis then Pahang, perak and Trengganu, lepas tu baru kelantan. nampaknya MB Perlis , Pehang, perak, trengganu kena resign du lah, then baru pok nik resign…

  • fazli
    November 24th, 2011 at 5:21 PM

    Kementerian kesihatan kata lain moooo….air Kelantan paling tercemar ngan e.coli…….e.coli tu apa mooo…..bukan coli perempuan ye mooo….kah…kah…kah……sengal

  • fazli
    November 24th, 2011 at 5:22 PM

    Nampaknya Pok Nik akan bertanding dalam kubur jek……kah…kah…kah….

  • fazli
    November 24th, 2011 at 5:26 PM

    https://www.facebook.com/photo.php?v=10150333188368472

  • Hussin
    November 24th, 2011 at 6:00 PM

    penulis mykmu low mentaliti suka buat penulisan tak berasas… artikle tangkap muat… pro-umno melompat2 sokong cerita palsu. realistik lah sikit.

  • fazli
    November 24th, 2011 at 6:12 PM

    Macam la penulisan hang tu berasas sangat….kalau berani….gelanggang debat sedia dibuka…..hang jangan jadi penakut….mai la berdebat ngan kami wahai penyokong pembangkang bernama hussin ngok ngek…..kalau hujah hang tu berasas sangat……silalah berposting disini…..setakat menempek bawah ketiak moo ngan bujuk……taraf pelacur jalanan lah hang hussin…..

  • Moooohyideen
    November 24th, 2011 at 6:17 PM

    Laaa…semenjak bila umno berani berdebat??? TV tu ada… kalau BN bagi PR a fair ground to debate, kami tak payah berceramah pasal parti ler sgt… Lagi eficient kat TV tu… dari dok siar drama2 bodoh dan AF, Mari Menari, raja Lawak…

  • Moooohyideen
    November 24th, 2011 at 6:24 PM

    Apa..ko ingat Tun Razak dan TAR Tun Hussein onn tgh bertanding kat kubur kah??

  • jebat
    November 24th, 2011 at 6:46 PM

    aku pernah berkelana 3 tahun dikelantan utk menyambung pengajian. Hakikatnya kualiti air amat mengecewakan. Usahkan utk minum hatta utk membasuh pakaian pun tak sesuai. Kekadang air amat keruh, ada ketika air terputus terus. Kini aku kembali menetap di kuantan.. Utk dibandingkan kualiti air dan pengurusan sumber air bagai langit dan bumi dengan kelantan. Alhamdulillah air di sini amat bersih dan tidak terputus2 spt di kelantan. Apa nak dibanggakan sgt tentang moto membangun bersama ulamak sekiranya perkara asas utk rakyatpun tidak dpt dilaksanakan. Kesimpulan nya kerajaan ‘islam’ kelantan hanya pandai bercakap..

  • fazli
    November 24th, 2011 at 6:49 PM

    Drama bodoh pun…puak hangpa yang banyak tengok punnn….Errrrr….moooo…nak tanya sikit….PR tu apa mooo…..kah…kah…kah…..

  • tengkudin
    November 24th, 2011 at 6:50 PM

    aku ingatkan kubur kata mari kat pork nik….elok la sangat nik ajis berambus dari kerusi MB sebab kerusi tu pun dah tak ingin kat dia lagi..jhehehhe

    air pun tak setel…inikan pulak negeri..heheheh

  • jebat
    November 24th, 2011 at 6:53 PM

    apa ko ingat org yg pandai berdebat tu bijak mengurus? He..he.. Ko silap besar la …org yg pandai berdebat lah yg pandai spin.. Tengok la selangor dek kerana pandai berdebat la rumah urut makin bertambah bukan berkurang… Kerana pandai berkata2 la fuziah salleh jadi YB Kuantan paling malas.. Makan tido je la puak pakatan haram ni…

  • fazli
    November 24th, 2011 at 6:53 PM

    Depa ada jugak ingat nak letak jawatan…..tapi tok gundu hang tu mooo…..signal rumah kata pergi….kubuq kata mari……tak lepaih lepaih gak jawatan tu…..nak pegang sampai bila mooooo…..dulu suruh Che Det letak jawatan…..nah….la ni tok gundu hang punya turn lah kena letak jawatan…..Rakyat dah meluat dah ni…..

  • fazli
    November 24th, 2011 at 6:57 PM

    Che Det dah lepas jawatan….Paklah pun sama…..Samy vellu pun sama…..Liong sik pun sama gak letak jawatan…..emmmm….asyik dari BN jek…..dari PAS….PKR….dan DAP…..bila lagi pemimpin hangpa nak letak jawatan…..agak agak nak sandang jawatan pun dari dalam kubur……Pok nik…..bila ni poknik…..rakyat dah meluat ni…..tak caye…tanya En Urban Mooooo……kah…kah…kah….

  • stingray
    November 24th, 2011 at 7:50 PM

    alahai…setakat tu jea ke bijaksananye hang ni hussin ooekk…emmmm standard C4 jea upenya….hehehehe….

  • TanahMelayu
    November 24th, 2011 at 8:06 PM

    hussin, insan bijaksana macam awak tidak seharusnya sekadar menyatakan sesuatu penulisan itu tidak berasas dan cerita palsu semata-mata. Lampirkan secara jelas penafian kau, sebelum dinilaikan kualiti penulis rencana tersebut. Hujah perlu dibalas hujah bukannya sekadar mukadimah.

    Jangan menuduh pihak lain menaburkan fitnah, sedangkan kau juga telah melemparkan fitnah, kerana kenyataan tanpa asas dari kau juga menjurus kepada fitnah. ini kah ‘ high mentality ‘ yang kau canangkan.

    Apakah asas penafian kau secara ilmiah terhadap rencana tersebut??

  • stingray
    November 24th, 2011 at 8:17 PM

    rilek la mooo….awat hang panik sgt ni pok nik digugurkan…..PAS x de pelapis ke??…….. susah2 sgt C4 pun bleh ganti.

    lg pun bkn susah sgt jd MB PAS kelantan ni..ari2 .bagi ceramah politik lpas tu huluq karong utk paw duit org2 miskin…

  • Mooohyideen
    November 24th, 2011 at 8:28 PM

    Bila Tun Razak letak jawatan??? Kami dari PR memang kami tak mau org BN pun…tak kisah lah che det ka, Pak Lah ka…

  • Mooohyideen
    November 24th, 2011 at 8:32 PM

    Laa..bukan kita berdebat daris segi intonasi macam pertandingan debat tu..kita debate dari segi point dan substance..dalam meeting pun kita argue..macam berdebat jugak,…buakn macam meeting kabinet, semua Yes Man! Tak percaya tanya Nazri Aziz. yg ko dok tengok tu pertandingan debat antara U. Yg tu olok2..mereka yg tak face realiti lagi…

    Bawah ni komen org BN suruh debat, lepas ko pulak kata tak payah debat..?? Apa ni??? Org BN tak sependapat ni???

    fazli says:
    November 24, 2011 at 6:12 PM

    “Macam la penulisan hang tu berasas sangat….kalau berani….gelanggang debat sedia dibuka…..hang jangan jadi penakut….mai la berdebat ngan kami wahai penyokong pembangkang bernama hussin ngok ngek…..kalau hujah hang tu berasas sangat……silalah berposting disini…..setakat menempek bawah ketiak moo ngan bujuk……taraf pelacur jalanan lah hang hussin…..”

  • Mooohyideen
    November 24th, 2011 at 8:33 PM

    MAsalah air tak settle?? Eh Laporan SPAN (Laporan professional/expert ) kata air paling kotor di Perlis, lepas tu Pahang, perak , Terengganu dan baru Kelantan… Ko dapat Laporan dari mana??? Utusan Meloya kah???

  • Mooohyideen
    November 24th, 2011 at 8:34 PM

    Yg meluat org BN jer..or PR kami support Pok Nik… kalau ko nak Pok Nik jatuh, mai lah join Pas , lepas tu ko vote against…

  • Mooohyideen
    November 24th, 2011 at 8:35 PM

    C4 memang ada standard comapre dgn forumers BN ni..tak ada substance..

  • Wan Danial
    November 24th, 2011 at 8:44 PM

    Rasa aku jawapan dia itu adalah merujuk kepada jawapan dari Husam (yang disertakan sekali dengan photocopy surat dari SPAN sebagai bukti)..

    Apa yang ironinya, menurut Husam (sepertimana Nik Ajih) – beliau kehairanan dengan data yang dikemukan oleh akhbar Utusan kerana menurutnya data yang dikatakan dirujuk kepada Panduan Industri Air Malaysia 2011 itu masih belum dikeluarkan dan hanya akan dikeluarkan kebiasaannya pada pertengahan tahun berikutnya iaitu sekitar bulan Jun 2011.

    Dari manakah Utusan Malaysia memperolehi maklumat yang masih belum dikeluarkan ini?

    Soal beliau ..

    Cuma aku pun rasa heran jugak la dengan si Husam ni (Pengikutnya tolak tepi sebab – semua tu cuma tukang angguk je), dia yang betul ke akhbar Utusan (yang dituduh sebagai akhbar yang tidak bertanggungjawab selama ini) yang betul ??

    Cuba rujuk sini :

    http://www.mwa.org.my/?page=publication&act=read&cat=4&id=48

    Report M’sia Water Industry Guide / Panduan Industri Air Malaysia 2011 – tu dah keluar la.. pelik je rasa..

  • stingray
    November 24th, 2011 at 8:57 PM

    mooo…jaga spelling tu….nanti hussin tempoyak tu sound hang, baru hang tau… jaga2 skit, dia tu intelektual….

  • stingray
    November 24th, 2011 at 9:00 PM

    PR lagi….pi la register dulu……geli nk dengor

  • stingray
    November 24th, 2011 at 9:15 PM

    sampai kat hang semua professional…..bila kena kat hang semua fitnah…..pelik aku mcm mana hang bleh hidup dgn jiwa mcm tu……

    cthnya…pakar dari korea dan u.s yg confirm kan ketulenan videoa tu hang kata penipu….sudah2nya puak hangpa ckp besi tak bleh percaya la plak…..dan yg paling lawak ada puak hangpa yg ckp 99.9% jea bukan 100%…….

    kesimpulannya mana ada istilah professional dlm perjuang hangpa, yg ada cuma penafian jea.

  • stingray
    November 24th, 2011 at 9:27 PM

    mooo..betui ka dkt umah tokgaru nik ajis ada Disco dut bawah pokok ceri…..hang dh tengok ke video tu…

  • yon76er
    November 24th, 2011 at 9:56 PM

    Mooooo a/l LEMBU , ko lebih rela Mat CD @ Kaki Jubor tu jadi PM ko diKerajaan Kayangan tajaan PAS Pok Nik

  • yon76er
    November 24th, 2011 at 10:01 PM

    Selama 20 thn nie pon tu ajer kerja Pok Nik ponkan…Beceramah siang dan malam. Tapi rating masaalah sosial K’ltan memang Champion….masaalah Kebajikan Raayat, entahlah camtu gak sejak 20thn dulu sama ajer….SiMoooo nie klu sayang sgt dgn Pok Nik kita syorkan pindah ajer ke K’ltan…

  • yon76er
    November 24th, 2011 at 10:07 PM

    MENGEJA pon tak betul , nikan nak berbahas>>>>SiMoooooo dapat kawan baru Hussain yg bolih tlg back up bila kena hentam KAW.KAW nya…..

  • mustaqim
    November 24th, 2011 at 10:07 PM

    mooo..malangnya nik aziz mmh munafik jika benarlah beliau kata jika mahathir letak jawatan hari nie esok saya akan letak jawatan…

    baca sini http://www.kelatekito.net/index.php?option=com_content&view=article&id=249%3Atok-guru-apa-hukum-mungkir-janji&Itemid=20

    knowing nik aziz..kalau berita nie salah n nik aziz tak kata gitu…dia dah saman dah cam dia saman utusan…

    apa2 je laa moo….aku kau n nik aziz akan jumpa ALLAH juga…dan tidak seperti janji manusia…..janji ALLAH adalah benar…

  • raplahjingaa
    November 24th, 2011 at 10:08 PM

    hang dari mana moooo….PR ?…PAS, PKR, DAP yang mana satu neh ?

    Mana ada PR….ianya hanya ujud dalam khayalan mimpi laila…..hehe….termasuk mimpi hang !

  • yon76er
    November 24th, 2011 at 10:10 PM

    Suruh kita orang joint PAS…!!!!!!!!!!!! kah…kah…..kah……..org BODOH tak berakal ajer jadi Ahli PAS tau……macam ko Mooooooo mcm LEMBU

  • raplahjingaa
    November 24th, 2011 at 10:12 PM

    alaaaaa moooo….kat sini pun hang aku tengok dok ketepi…ketengah….ada hati pulak nak ajak berdebat….tok sah la moooo oiii…..buat malu DAP jer hang ni…

  • raplahjingaa
    November 24th, 2011 at 10:13 PM

    heh..heh…heh…

  • yon76er
    November 24th, 2011 at 10:13 PM

    Dangdut ada tak?????SPA ada tak???? Mooooo mesti taunya….

  • raplahjingaa
    November 24th, 2011 at 10:17 PM

    hush ! hang sting…tak baik kata kat depa macam tu….aku terpaksa akui ada jugak professional nya depa ni…….tu haa… hang tak tengok ke….mati tergolek kena smoke bomb polis…….

    hidup-hidup aku percaya dia tu dah mati…..rupanya dia berlakon !! pelakon professional tu…..

  • raplahjingaa
    November 24th, 2011 at 10:19 PM

    professional taraf hangpa saja kotttt….hang ni mooo

  • raplahjingaa
    November 24th, 2011 at 10:24 PM

    hush ! nak join PAS ? minta simpang mooooo…..liwat meliwat bini di benarkan dalam PAS……ni mooo..aku nak tanya sikit….mak mentua hang tak kata apa ka kat hang jadi ahli PAS seumur hidup ?..hahahahahahahahaah

  • stingray
    November 24th, 2011 at 10:27 PM

    To bro slamber,fazli,yon,jebat&raplah….hangpa tau tak mana pi si hussin lempoyang ni……aku ingat bro rap jea yg kena tipu dgn mooo…..rupa2nya aku pun mati2 kena tipu dgn si hussin ngok ngek ni……ingatkan betui2 la intelektual, rupanya dgn sebaris komen pun dh tau standard dia……betui la hang tulis tu fazli……..

    hussin….rank hang bwh C4 jea…..mai la berforum…..jgn la malu2 kuching kurap….

  • raplahjingaa
    November 24th, 2011 at 10:46 PM

    aku tengok budak hussin tu macam tak cukup sekupang jer………sapa yang paham tu paham la nooo.

    maybe hes suffering from inferiority complex…or probably got sexually abused while he was a kid…..hmmm….the symptoms are there……clearly !!

  • selamber
    November 24th, 2011 at 10:53 PM

    Apa??..korang substance ke..?? hehe..moo pun sama standard gak nagn c4 ni..spin je lebih..pastu u turn pulak..hmmmm

  • Mooohyideen
    November 24th, 2011 at 11:17 PM

    Apa kata ko gi Kelantan pergi tengok sendiri…kalau aku cerita pun korang tak percaya kan…. seing is believing!

  • Mooohyideen
    November 24th, 2011 at 11:19 PM

    Macam ni ka quality hang pa debate????

  • raplahjingaa
    November 24th, 2011 at 11:22 PM

    alaaaa…mooo kena kat hang semua suruh tengok sendiri…..yang hang kelentong kata pegawai-pegaewai anti rasuah sanggup naik flight pi kelantan nak siasat rasuah RM10.00 tu hang tengok sendiri ke ?

    ke hang baca kat harakah ? hang ni moooo…..agak-agak laaa kalau nak bagi sedap fitnah pun

  • bujuk
    November 24th, 2011 at 11:24 PM

    bro… di Pahang takda tempat nak sambung pengajian ke sampai terpaksa p k’tan untuk menuntut ilmu. Itu tandanya K’tan adalah hub Ilmu.

  • raplahjingaa
    November 24th, 2011 at 11:24 PM

    kita debate kena tengok sasaran mooo……faham kan ?

  • stingray
    November 24th, 2011 at 11:25 PM

    biasa la mooo…..kami memang berkualiti…….kalau tak tak kan dah 6 PM malaya/malaysia semuanya dari parti umno……..

  • bujuk
    November 24th, 2011 at 11:28 PM

    Kenapa nak letak jawatan kalau rakyat suka. jawatan MB ni rakyat yg. bagi bukan UMNO bagi, kenapa nak ikut cakap UMNO pulak?
    Dalam PAS kami diajar jawatan itu tanggungjawab dan amanah. Selagi orang percaya dan harap pada kita, kenalah bertanggungjawab. Lagipun kerja adalah ibadah.

  • selamber
    November 24th, 2011 at 11:28 PM

    belum ‘debate’ la bro..baru nak jemput berdebat je..takkan ko tak reti bahasa melayu moo..takkan tak reti nak bezakan mana ayat2 debat n ayat2 tanya n ayat2 sindir…ape la ko ni mooo..nampaknya ko la yg takde kualiti..cian

  • bujuk
    November 24th, 2011 at 11:33 PM

    Nabi Nuh a.s berdakwah lebih 900 tahun dan hanya mempunyai pengikut seramai 80 orang, ko nak kata dia gagal ke?
    Dalam Islam, Allah tak tengok pada angka untuk mengatakan kamu gagal atau berjaya. Tapi apakah kamu jalankan tanggungjawab kamu sebagai hambanya yg. menuruti segala arahannya dan meninggalkan segala larangannya.

  • stingray
    November 24th, 2011 at 11:34 PM

    mooo…kelantan tu bkn sama jauhnya dgn nk pergi bulan…byk kali aku pergi dah…..kalau aku citer kang hang ckp aku fitnah……tang penjuru mana serambi mekah pun aku tak tau…..raksasa budha tengah berehat byk laa….sempoi jea dia duduk….

  • bujuk
    November 24th, 2011 at 11:37 PM

    TM ko dah baca habis ke karangan penulis ni?
    Memang takda fakta, semua cerita pasal pendapat dan imaginasi penulis semata. Habis camna…..

  • Santrang
    November 24th, 2011 at 11:41 PM

    Bro-bro tolong sahkan betul atau tidak di bawah PAS selama 20 tahun perkara-perkara berikut terjadi.

    1. Selama 20 tahun memerentah hanya 1 mesjid saja di bina.
    2. 20 tahun sistem peparitan dan saliran tidak banyak berubah.
    3. 20 tahun memerentah ramai penduduk Kelantan berhijrah mencari rezki di negeri di bawah BN.
    4. 20 tahun memerentah penambah-baikan jalan-jalan raya tak banyak berubah.
    5. 20 tahun memerentah bekalan air seperti di debatkan sekarang (Kualiti rendah)
    6. 20 tahun memerentah banyak lagi kekurangan dari segi ekonomi , agama dan sosial yang tidak meningkat.

  • stingray
    November 24th, 2011 at 11:45 PM

    ooo..bila puak hangpa buat demo 10ribu yg mai, hangpa ckp 100ribu yg joint….sampai pelacur chow kit pun joint….Allah tengok angka puak hang ka???….emmmm

  • selamber
    November 24th, 2011 at 11:46 PM

    hehe..mcmni argument puak2 PR yg kononnya intelek..ape punya sempit pemikiran..mcmna yg dikatakan ‘Hub Ilmu’ kat kelantan tu moo..ce citer..

  • Brother_Borak
    November 24th, 2011 at 11:47 PM

    Salam. Sabda Rasulullah ” Tuntutlah ilmu walau ke negeri China”. Kalau Jebat nak belajar di Kelantan, Melaka dan mana-mana pun apa yang dikisahkan sangat. Isunya disini masalah bekalan air bukan ilmu. Kalau ada tempat pengajian di Kelantan pun atas usaha siapa?

  • selamber
    November 24th, 2011 at 11:48 PM

    ..hehe..bujuk ye

  • stingray
    November 24th, 2011 at 11:50 PM

    jawatan PM pun rakyat yg bagi bkn PAS/PKR?DAP….kenapa nk ikut ckp pembangang plak…….( Selagi orang percaya dan harap pada kita, kenalah bertanggungjawab. Lagipun kerja adalah ibadah.) – pinjam ayat spin hang yea bujuk…..halal yea..

  • stingray
    November 24th, 2011 at 11:54 PM

    bersetuju utk bersetuju……SAH….

  • selamber
    November 24th, 2011 at 11:56 PM

    ..amanah ye..tangungjwb ye..ibadah ye..kalau asik menfitnah n menanam kebencian sesama Islam..n membenci kerajaan..n ‘meletakkn sesuatu bukan pada tempatnya’…adakah sume tu IBADAH..!!

    ..kalau pemimpin Umno memegang jwtn lama sikit bukan main korang punya menyalak ye..tp pemimpin korang pegang jwtn sampai PADAM boleh je korang angguk2 ye..

  • antiPKr
    November 24th, 2011 at 11:57 PM

    Pok nik banyak pitih mampu pasang 8 penapis air diluar rumah dan 6 purifier dalam rumah. Air dirumah pok nik tetap maintain bersih. Air bertapis boleh terus minum tak payah dimasak.

    Pok nik bagi maintain kenyayokan nya bertazkirah kat rakyat kelantan yang daif bahawa kebaikan dunia bersifat sementara saja kerana yang kekal ialah penghidupan diakhirat. Maka didunia ini minum, mandi , ambil wudhu’ air keruh pun tak mengapa kerana air jerneh bertapis, tak perlu masak (macam kat rumah dia) akan tetap dapat dinikmati rakyat disyurga nanti.

    Kita tidak sangkal kenyataan pok nik itu tentang perihal sementara atau kekalnya nikmat Allah. Tentang kelebihan hidangan disyurga melebihi yang diberi didunia. Itu semua benar tidak ada yang salah.

    Arguement kita, yang mudah lagi simple….dimana lebih kyusuk solat , dibilik berhawa dingin atau dirumah beratap rumbia yang bila dongak bolih terus nampak bulan direct kerana bocor . Bila hujan tidur malam pun berpindah ruang untuk elak dari air hujan .

    Dunia walau bersifat fana, manusia tetap dituntut untuk mencari keselesaan yang termampu. Allah tidak menyukai kedaifan kerana kedaifan menjadikan manusia fasik. Daif boleh buat manusia berprasangka tentang ke Esaan Allah, keadilan Nya dan ke Pemurahan Nya. Oleh yang demikian manusia tetap dituntut memantapkan kemampuan didunia bagi hidup selesa sebagaimana perbanyakkan persediaan untuk akhirat.

    Pernahkan agaknya pok ni selitkan isi isi sebegitu didalam takzkirah nya pada rakyat. Jika pok nik tidak pernah menjelas sedemikian terbuktilah pok nik berdakwah secara prejudis dan menipu. Dia makan kari daging, stim kerapu dan chillie prawn sebepanjang 5 inci tiap hari. Rakyat disuruhnya makan ikan sepat kering sama ulam pucuk ubi.

    Dasar tok guru politik.

  • menyampok
    November 25th, 2011 at 12:08 AM

    99.9% betul

  • yeop
    November 25th, 2011 at 12:26 AM

    moo terkejut beruk dgn bro raplah tu…igt dia sorg je boleh speaking..hehe..

  • Brother_Borak
    November 25th, 2011 at 12:26 AM

    Salam. Ya, mendukacitakan. Dalam bab air ini Kelantan memang mendukacitakan. 20 tahun itu sesuatu yang lama. Bayangkan kalau pada masa itu seorang anak dilahirkan dia telah berusia 20 tahun. Dalam masa 20 tahun inilah dia telah terbiasa dengan masalah air. Kata pepatah “Alah bisa tegal biasa”. Begitulah juga dengan orang tua ni. Dia dah biasa dengan rintihan rakyat Kelantan. Dia buat tak tahu jelah. Kalau ada rakyat Kelantan yang tegas merintih dia akan ugut dengan agama. Mulalah dia merapu masa itu kata tak masuk syurgalah, dilaknat Allah Taala dan macam-macam lagilah yang boleh menakutkan rakyat Kelantan yang obses dengan dia ni. Cerita bab air ini masa orang tua ni dulu buat surat mohon dengan Al Juburi ( masa tu dia TPM ), Al Juburi ini buat tak layan. Lepas dia kena pecat ( Al Juburi ), Dr. Mahathir telah meluluskan serta merta geran bantuan sebanyak RM400 juta untuk projek air bersih negeri Kelantan. Dr. Mahathir tak tunggu pun surat rayuan dari orang tua tu. Tapi dia bagi juga RM400 juta. Masa tu orang tua ni belum pun 20 tahun memerintah tapi sampai sekarang ni dah 20 tahun apa hasilnya? Jawapan yang diberikan orang tua ni ialah tunggu lagi 17 tahun untuk bekalan air bersih di Kelantan. Dekat-dekat dengan 20 tahun lagi. Entah dia hidup, entah mati.

    SUDAHKAH ANDA MENDAFTAR SEBAGAI PENGUNDI? Jika belum… DAFTARLAH SEKARANG DENGAN SPR.

    BELILAH BARANGAN BUATAN MELAYU DIKEDAI MELAYU

    BOIKOTLAH BARANGAN CINA DAN KEDAI CINA

  • raplahjingaa
    November 25th, 2011 at 12:41 AM

    Sah dan yakin !!

    ada lagi satu yang hang tak sebut santrang…..selama 20 tahun jugak…..isteri-isteri penganut agama PAS di liwat oleh suami mereka sendiri…..PAS dah halal kan !!

    cheh ! seduit pun tak guna depa ni.

  • raplahjingaa
    November 25th, 2011 at 12:48 AM

    he..he…sekali-sekali bila tengok orang melayu dah macam yahudi mabuk cakap english…..saja nak sampok !!…hehe

  • yeop
    November 25th, 2011 at 12:48 AM

    jap, tanya upin ipin jap

    upin-ipin: betul…betul..betul…

  • yeop
    November 25th, 2011 at 12:51 AM

    bro, aku suggest hang buat kelas tuisyen english kt moo tu..bagi improve skit..bukan org lain..kawan2 kita jugak tu..hehe..

  • bujuk
    November 25th, 2011 at 1:02 AM

    bukan apa, che wan kata k’tan hanya hub perkara2 negative saja. Jebat dah buktikan k’tan juga adalah hub Ilmu….

  • selamber
    November 25th, 2011 at 1:05 AM

    Setujuuuuuuu..!!!…sahhhh..!!!…..tp cukup ke tu..sikit je

  • stingray
    November 25th, 2011 at 1:07 AM

    jejaka ‘ urban’ tu bro……

  • bujuk
    November 25th, 2011 at 1:09 AM

    terima kasih En.stingray kerana guna semula ayat aku. Kalau PM rasa dia yg. terbaik memang wajib atas dia kekal disitu. Kalau sebaliknya dia juga tau apa yg. patut dia buat. Sebagai pembangkang adalah normal untuk minta PM turun jika ada masalah tidak dapat diselesaikan, tapi tak bermakna dia kena ikut cakap pembangkang.
    Namapun politik, siapa lebih cekap berhujah dan mentadbir dialah hero.

  • bujuk
    November 25th, 2011 at 1:11 AM

    hang silap kut…. itu ulasan utusan bila cerita pasal perhimpunan yg. PM hadir.

  • selamber
    November 25th, 2011 at 1:28 AM

    masa PM hadir kat kl central tu mmg la ramai bro..kene ambil kira bilangan tu bro..100ribu.ramai tu kalau nak dibandingkan dengan bersih 2..cuma 1000 orang je..hehe

  • stingray
    November 25th, 2011 at 1:30 AM

    contoh ke 2 bujuk…hang kata “Dalam Islam, Allah tak tengok pada angka untuk mengatakan kamu gagal atau berjaya”.( pinjam lagi ayat power hang )….

    tapi masa HIMPUN dulu, bkn main seronok puak2 hangpa canang yg HIMPUN tu tak dapat sambutan….5 ribu jea yg datang, capasity stadium 100 ribu org…..

    apa gelaran dlm islam yg sesuai utk hang ni bujuk???

  • selamber
    November 25th, 2011 at 1:36 AM

    …MUNAFIQ le jdnye

  • bangKano
    November 25th, 2011 at 2:00 AM

    Terbukti la ni pemimpin hamPASasau Kelantan sebagai tidak bertamadun. Sanggup menafi kan hak rakyat untuk hidup lebih sempurna hanya sanggup biaq kan depa hidup melarat.. Ni sebahagian dari Malaysia Boleh kunun…!!!!

  • bujuk
    November 25th, 2011 at 2:57 AM

    berbeza bro antara dapat sambutan dengan berjaya(kebenaran). dapat sambutan maknanya ramai orang datang. Kejayaan sesuatu program pulak adalah manafaat yg. dihasilkan dari program tersebut.
    Dalam HIMPUN adalah benar kurang sambutan, tapi ia adalah kejayaan bagi NGO penganjur kerana ini adalah himpunan terbesar mereka. Apapun aku sokong HIMPUN.

  • C4
    November 25th, 2011 at 7:55 AM

    kalau rakyat kelantan nak ….. nak buat macam mana????

  • anti pembangkang msia
    November 25th, 2011 at 8:27 AM

    kat kuantan punya la byk pusat pengajian.bengong betul la ko bujuk

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 8:45 AM

    Itu respons official dari MACC sendiri.

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 8:48 AM

    Kalu Pok Nik resign pun tak ade nye org Berlakon jadi Neng Yatimah kat atas stage tu…leaps Org tua tu habis kuasa dia tikam balik…bukan dia sorang, semua org atas satge. Itu adat umno, hany memuja mereka yg berkuasa..

    Ko tak ingat waktu tu, Tun asyik kena condemn kat dalam media??? Awat???

    Tu budaya korang….
    Bab air mendukacitakan??? memang… Tapi paling mendukacitakan ikut Laporan SPAN is Perlis, then Pahang, followed by Peraka, Trengganu then baru Kelnatan.

    Patutlah korang bodoh..sebab bersumberkan Utusan Malaysia.

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 8:50 AM

    Semenjak bila org masuk umno nak menentang slah guna kuasa??? (Tranungkite.net):
    Bekas Ketua Polis Daerah pula sertai PAS

    TAIPING, 18 Nov: PAS Perak menerima keahlian baru daripada tokoh besar apabila Bekas Ketua Polis Daerah Slim River, Tn Hj Abdullah Omar bertindak menyertai pati itu.

    Menurut beliau, penyertaan ke dalam PAS baru-baru ini dibuat atas dasar kesedaran dan tanggungjawab sebagai seorang hamba Allah.

    Hj Abdullah berkata, beliau mahu berjuang bersama PAS untuk menentang penyelewangan, salah guna kuasa, rasuah dan sebagainya yang sudah menjadi barah dalam pentadbiran kerajaan.

    “Saya tahu wajah BN sebenar, hanya bermuka-muka di depan rakyat sedangkan parti itu sungguh teruk dan busuk,” katanya ketika memberi ucapan di Liqa’ Fikri PAS Perak di Air Kuning, Taiping.

    Turut serta pada program itu Pasuruhjaya PAS Perak Ustaz Abu Bakar Husin dan Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat Nik Abduh Nik Abdul Aziz.

    “Saya berazam akan berjuang bersama PAS bagi memperjuangankan Islam hingga ke akhir hayat,” ujarnya lagi.

    Kini beliau bersama-sama PAS Perak dalam Program ‘Jom Masuk PAS’ menjelajah seluruh negeri bagi menarik masyarakat khususnya bekas kakitangan kerajaan.

    Sebelum ini, PAS Perak menerima ahli baru daripada dua tokoh yang dikenali iaitu bekas Pengarah Pendidikan negeri, Datuk Adnan Ibrahim dan bekas pegawai tinggi TLDM Laksamana Pertama (B) Mohamad Imran Abd Hamid.

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 8:53 AM

    Star Hari ni: 130k loan defaulter of PTPTN is barred from going out to oversea.

    Komen: Yang curi billion/ratus2 juta tu boleh la pulak????

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 9:03 AM

    Berdosa kah cakap omputih?? UMNO buka United Malay…. tu bahasa pae??? Aku tgk anak allyarham Kadar Shah nama Edward, la…semua nama omputih…

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 9:05 AM

    Laa……rakyat Kelantan hidp melarat..?? Yg aku tgk kat KL pun berlambak…

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 9:06 AM

    Patut ler..mentaliti korang camni..rupanya dok tgk upin…

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 9:07 AM

    Laa.. Itu laporan SPAN

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 9:42 AM

    Aku rasa Pemimpin ko canangkan 1 Malaysia. Tapi ko suruh boikt pulak???

    Macam kami support barangan mukmin. Kalau lembu fidlot tu ko yg beli. AKu beli kat kg lembu sekor RM2,600, (besar lah jugak) tapi lembu fidlot sekor RM4,600. Tapi size nya besar sikit daro lembu aku (sebab kos tinggi, lembu fidlot tinggal dalam condo, lemu yg aku beli dok kat kandang).

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 9:43 AM

    Kalau macam tu…, Mak Badak air pulak mandi, makan, masak, siram pokokpakai mineral water Perrier dari French Alps.

  • C4
    November 25th, 2011 at 10:02 AM

    TEMPAT DIMANA UMNO MENANG BERTAHUN2 PUN SAMA JUGA ……..

    MARI AKU TUNJUKKAN ……….

  • antiPKr
    November 25th, 2011 at 10:18 AM

    Orang kelantan tidak terlalu melarat sebenarnya . Orang kelantan ramai yang kaya raya . Tetapi dek image daif negeri kelahiran mereka, mereka terpaksa menumpang negeri lain untuk menikmati kekayaan mereka. Mereka kena belanja duit diluar.

    Mereka balik sekali kali terutama pada hari raya haji jumpa sedara mara. Lepas itu mereka pun keluar dengan aktibiti mengumpul harta.

    Sejak dari dulu aku sentiasa teruja dengan orang kelantan yang very enterprising dan productif. Mereka penuh dengan idea dan pandai bisnis.

    Yang pasti kelantan perlu peneraju baru tidak lagi team lapok ketinggalan zaman.

  • jebat
    November 25th, 2011 at 10:34 AM

    he..he..tak boleh terima fakta ke bujuk..

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 10:47 AM

    KL is capital centre…so semua akan flock ke Kelantan. Terlalu byk polotik dan sandiwara yg dimainkan oleh kjaan BN dekat Kelantan. Contoh, kat Kelantan ada oil&Gas dan mineral. Tapi kjaan tak nak explore??? Sebab- tak nak bayar royalti kepada kejaan kelantan. Sebb Federal tak nak Kjaan Negeri handle kan wang royalty, mereka hendak mereka sendiri atau org mereka yg handle. Sbb tu betapa jahatnya annuar Musa menulis surat kepada kjaan Pusat untuk menahan dana dari pusat ke Kelantan dgn kata lain menafikan hak kepada rakyat Kelantan. Parti mana kah annuar musa ni?? Parti BN lagi.

    Bila Annuar Musa disabitkan dgn salahguna kuasa amanah Ikhtiar (Tabung untuk org temiskin), beliau disiasat dan kereta Merc S-Class S500 beliau ditahan di lokap MACC. Pelik..tapi inilah datangnya dari kjaan yg kununnnya nak membantu org melayu.

    Kami dah lama tinggalkan umno. Kami sedar, islam adalah asas paling kukuh untuk membuat sebarang keputusan.

    Pikir2 lah…

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 10:48 AM

    Ooopss aku pun merantau dari Kedah…

  • selamber
    November 25th, 2011 at 10:52 AM

    bujuk kata..apa ada pd angka..hehe..

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 10:53 AM

    Kalau korang perhatikan ..aku tak ada mencarut, cuma ada kala mengeluarkan perkataan yg kurang enak seperti bodh.

    I am arguing my point here. Tak salah tapi aku tak appreciate korang argue dgn menggunakan perkataan carut/lucah- sbb aku rasa hujah tu hanya emosi dan kosong.

    Aku pun dulu ahli umno..until one year Pak Lah pegang tampuk… waktu tu aku boleh terima rasuah sbhgn dari pengurusan pimpinan. Tapi aku rasa byk masalah punca dari rasuah. Just follow ajaran Islam, itu ciptaan Tuhan. perfect. It is the only yardstick to be used.

    Kebanyakan punca sbb apa negara Islam didunia tak maju ialah rasuah/salah guna kuasa. Dgn kata lain tidak mengikut ajaran islam sebenarnya.

  • selamber
    November 25th, 2011 at 10:55 AM

    kat ‘urban’ bnyk yg melarat ke..kesian ye

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 10:56 AM

    Tengok lah angka apa yg dia maksud kan… tapi apa argument ko kat sini???

  • selamber
    November 25th, 2011 at 10:57 AM

    Nakkan perubahan…..undi la BARISAN NASIONAL..tak susah mana pun

  • selamber
    November 25th, 2011 at 11:01 AM

    itu maknanya UMno tak seperti mana yg korang sangkakn..pemimpin yg tak betul kte tegur..mana2 perkara yg rakyat tak setuju kita suarakan..bukan mcm korang..semua kecut telur dgn boss2 korang..mengagung2kn boss2 korng yg kononnya mulia sgt..padahal hampehhh!!!

  • selamber
    November 25th, 2011 at 11:08 AM

    nak beli tak sudah..but ibadah pun nak kecoh2 org2 urban mcmni kot ye..pastu kutuk sana sini..takyah la buat

  • yeop
    November 25th, 2011 at 11:13 AM

    hehe..moo2..tgk upin ipin pun salah..takde sense of humor langsung la ko ni.. kartun malaysia tuh..hihi..:)

  • yeop
    November 25th, 2011 at 11:14 AM

    moo sedang meluahkan perasaannya…

  • yeop
    November 25th, 2011 at 11:21 AM

    tak salah aih..cuma..kalau boleh jgn la duk campur2 rojak byk sgt..ada sikit apa kata org tu..? meluat..

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 11:39 AM

    So…Ko tgk balik responses ko:

    yeop says: November 25, 2011 at 12:26 AM

    moo terkejut beruk dgn bro raplah tu…igt dia sorg je boleh speaking..hehe..

    yeop says: November 25, 2011 at 11:21 AM

    tak salah aih..cuma..kalau boleh jgn la duk campur2 rojak byk sgt..ada sikit apa kata org tu..? meluat..

    yeop says: November 25, 2011 at 12:51 AM

    bro, aku suggest hang buat kelas tuisyen english kt moo tu..bagi improve skit..bukan org lain..kawan2 kita jugak tu..hehe..

    eop says: November 25, 2011 at 12:51 AM

    bro, aku suggest hang buat kelas tuisyen english kt moo tu..bagi improve skit..bukan org lain..kawan2 kita jugak tu..hehe..

    yeop says: November 25, 2011 at 12:48 AM

    jap, tanya upin ipin jap

    upin-ipin: betul…betul..betul…

  • raplahjingaa
    November 25th, 2011 at 11:47 AM

    he..he..moooo…moooo

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 11:55 AM

    Kat mana substance nye response2 ko ni??

  • raplahjingaa
    November 25th, 2011 at 12:12 PM

    Awat moooo ? meluahkan perasaan nampak ? tak pe la mooo….sekurang-kurangnya lega la sikit hang rasa…….bagoih la tu…ada jugak kebaikan untuk hang

  • raplahjingaa
    November 25th, 2011 at 12:16 PM

    hang cerita sat…kat mana oil and mineral kat kelantan tu…?

  • raplahjingaa
    November 25th, 2011 at 12:21 PM

    komen : ialah moooo….anwar boleh pulak ?????

  • C4
    November 25th, 2011 at 1:01 PM

    YANG LOAN SAMPAI 250 JUTA BOLEH PERGI KEMANA?

    HEBAT UMNO…… MAHU UNDI BN LAGI KE???

  • C4
    November 25th, 2011 at 1:03 PM

    undi BN lagi susah …… akan banyak lagi orang yang macam laki sharizat tu

  • C4
    November 25th, 2011 at 1:07 PM

    Tun Razak dan Tuanku Abdul Rahman, Tun Husien Onn…..

    mereka sedang berkempen untuk jawatan Presiden Kubur2 satu malaysia

  • C4
    November 25th, 2011 at 1:08 PM

    porah lah banyak benda yg kau tak boleh jawap….

  • C4
    November 25th, 2011 at 1:08 PM

    apa standard aku ????

  • C4
    November 25th, 2011 at 1:09 PM

    bagi lah video tu ….. awat tak edarkan PRU 13 nak dekat ni…..

  • C4
    November 25th, 2011 at 1:14 PM

    porah lah macam lah debat kau tu hebat sangat …..

    taraf jamban dan longkang jea

  • C4
    November 25th, 2011 at 1:15 PM

    mari pulak aku tunjuk kawasan yg UMNO dah perintah 50 tahun ….

    habuk pun tarak…………

  • raplahjingaa
    November 25th, 2011 at 1:26 PM

    2 NOV 2011, LAPORAN DARI PANCHOR GUNUNG BACUK KELANTAN

    ” Ismail Abdul Rahman, 63, dari Kampung Panchor, Gunung berkata, 100 bekas ahli dan penyokong Pas yang hadir pada pertemuan itu adalah ketua keluarga yang akan membawa lebih banyak sokongan kepada UMNO pada pilihan raya akan datang.

    Menurutnya, pendekatan pemimpin UMNO yang berusaha menyelesaikan pelbagai masalah rakyat termasuk menyalurkan pelbagai bantuan diperlukan tanpa mengira fahaman politik, menjadi penyebab utama mereka mengambil keputusan meninggalkan Pas.

    “Banyak perkara dan keperluan rakyat diselesaikan oleh pemimpin UMNO tanpa ‘memilih bulu.’ Wakil rakyat Pas tidak pernah berbuat demikian apa lagi menziarahi rumah penduduk miskin kecuali apabila mahu memancing undi setiap kali menjelang pilihan raya.

    “Kempen mereka hanya melibatkan slogan sahaja tanpa ada usaha untuk membantu menyelesaikan masalah rakyat berbanding pemimpin UMNO,” katanya.”

    Kalau kita miskin dan perlukan sedikit bantuan wakil rakyat Pas menggunakan alasan ia adalah takdir dan ketentuan,” dakwanya

    hehe…alaaaa mooo sorang sokong PAS….beratus yang keluar PAS….

  • ElectroMagneticPulse
    November 25th, 2011 at 1:40 PM

    disebabkn jebat kata die belaja kat kelantan, ko terus cakap kelantan hub ilmu…

    cube ade orang mohon U… ttibe rezeki, dapat lak… tpi dekat kelantan…
    mamat ni duk johor… ko rase die boleh ke ckap kat universiti “taknk, aku nak kat johor jugak”… ape die ingat u tu bapak die punye?…

    kalau kelantan hub ilmu, nak buat ape budak2 kelantan p bekajar samapi johor sane…. baik diorang belajar kat negeri sendiri je…

  • ElectroMagneticPulse
    November 25th, 2011 at 1:42 PM

    bile mase jebat buktikan pon tak tau…. jebat ckap die belajar kat kelantan je….. so kalau ade orang kelantan cakap die belajar kat perlis, so kirenya perlis tu hub ilmu pulak ke?…

    ni ke style budak PR buat konklusi?..

  • ElectroMagneticPulse
    November 25th, 2011 at 1:44 PM

    alah….
    cakap dalam ni boleh la…
    sebab orang dalam bukan kenal pon ko tu sape…..
    kang dah ade kat depan2… bile ajak p tengok macam2 alasan kau bagi…
    macam pok nuar tu la…ckap ade 10kotak bukti….bile mintak haram samapi sekarang takdak gak….

    jam omega kate ade….. haram sampai sekarang tak tunjuk….haram jadah tul..

  • C4
    November 25th, 2011 at 1:46 PM

    apa2 pun puak2 UMNO semua kena tipu …..

    laki Sharizat boleh buat pinjaman 250 juta ….9 juta beli apartment….

    kau boleh ke pinjam banyak itu ?????

    perhimpunan agung UMNO….. adalah perhimpunan perompak2 dan penyamum satu malaysia ….

    mereka akan berpantun …berseloka….. bergelak ketawa ……

    apabila melihat pencacai UMNO mempertahankan mereka…..macam jebat, stingray,yeop,raplah ….

  • ElectroMagneticPulse
    November 25th, 2011 at 1:47 PM

    tun M dulu rakyat suka jugak…..
    satu malaysia suke die….
    kecuali totok PR… tapi die letak juga jawatan sebab nak bagi laluan pada orang baru….dulu die duk lame2, kau orang kate die gile kuasa la ape la… tapi this time bile poknik sampai sekarang jadi MB… kau kate bia la rakyat suke….

    hang ni cakap macam orang bodo…

  • ElectroMagneticPulse
    November 25th, 2011 at 1:51 PM

    “Nabi Nuh a.s berdakwah lebih 900 tahun dan hanya mempunyai pengikut seramai 80 orang, ko nak kata dia gagal ke?
    Dalam Islam, Allah tak tengok pada angka untuk mengatakan kamu gagal atau berjaya. Tapi apakah kamu jalankan tanggungjawab kamu sebagai hambanya yg. menuruti segala arahannya dan meninggalkan segala larangannya.”…….. bro… ko tengok balik kat Anwar, ape dia layak ke?…. ko tengok balik kat pok nik?… ape die layak ka bile janji hanya tggal janji, bila kebajikan rakyat pon takboleh nak selesaikan….. siapa yang lebih bertanggungjawab pada rakyat kalau kau tengok sekarang?… BN dan UMNO la….
    bukan nak ckap kosong… tapi memang dah terbukti….

    majoriti rakyat memilih BN sebab diorang tau BN boleh…..tapi yang sokong PR ni semua macam hang, semua dah diracun minda…

  • ElectroMagneticPulse
    November 25th, 2011 at 1:52 PM

    ha ha…. lawaknye….

  • ElectroMagneticPulse
    November 25th, 2011 at 1:55 PM

    Hussin…… tak berasas ke?….. owh…. low mentaliti?… ow yeke….. PR duk buat fitnah tak berasas tu macam mane pulak?… mentaliti tahap ape tu?… sebenanye yang dapat info & cerita palsu kauorang…. kami hidup dalam realiti la sebab tu kami sokong…. lain la macam kau orang… duk dibuai mimpi pakatan….

  • ElectroMagneticPulse
    November 25th, 2011 at 1:58 PM

    ala…. orang yang sokong PR semua kau anggap ade standard… walaupun sebenaye buat lawak bodoh je…. tu pun kau kate ade substance….. agak2 la kalau nak backup kawan baek pon…. nak banggakan sangat dengan substance… bukan taknak bagi subtance,,, cuma kadang2 malas, sebab disuap dengan fact ape pon… kau orang takkan terima… yang korang terima hanya cerita bohong pakatan haram…. nak buat cane… bengong…

  • yeop
    November 25th, 2011 at 2:09 PM

    bro..moo tgh marah tu..tunggu dia cool dulu..hihi..

  • bujuk
    November 25th, 2011 at 2:11 PM

    Menuntut ilmu dimana pun boleh, masalahnya penulis kata K’tan hanya ada perkara -ve dan jebat dah buktikan ada perkara +ve d k’tan. Yg. korang meraban sampai jokor & perlis apasal?

  • yeop
    November 25th, 2011 at 2:12 PM

    dia dah maih dah…jaga2 hgpa semua..hihi

  • bujuk
    November 25th, 2011 at 2:16 PM

    Hang P tanya TunM sebab apa dia letak jawatan? Tolong la kalau dia nak bagi PakLah jadi PM senang2. Takkan selepas dia lantik PakLah dia paksa Paklah letak jawatan walaupun sokongan pada Paklah waktu tu lebih tinggi dari yg. dia dapat? Sebenarnya ada kajian BN akan kalah kalau TunM terus jadi PM masa tu. Buktinya rakyat kembali sokong BN bila paklah ambil alih.

  • bujuk
    November 25th, 2011 at 2:19 PM

    Awatnya..? Anwar dah jadi PM ke? akai ada ke, macamana nak tunai janji kalau belum jadi PM.

  • C4
    November 25th, 2011 at 2:22 PM

    Negeri Johor pun sama juga ….. sebuah negeri yang kaya raya …..

    tapi kenapa rakyat nya masih mahu berkerja ke Singapura….????

    sanggup beratur dari pukul 5 pagi lagi di Tambak Johor nak berkerja ke Singapura ????

  • bujuk
    November 25th, 2011 at 2:24 PM

    Yg. penting adakah apa yg. korang sebut tu melanggar perintah Allah?
    Kejayaan sebenar bukan di Dunia tapi di Akhirat. Walaubagaimanapun manusia hendaklah berusaha meningkatkan kualiti hidup selagi tak melanggar larangan Allah.

  • C4
    November 25th, 2011 at 2:24 PM

    Islam pada UMNO sembahayang, puasa dan zakat jea ……

    rasuah tak apa …….

  • C4
    November 25th, 2011 at 2:26 PM

    apa pulak …. tak boleh komen ke ????

  • C4
    November 25th, 2011 at 2:28 PM

    berhati masa pehimpunan agong UMNO…..

    banyak lembu2 tak cukup makan ….

    sebab duit beli rumput dah beli condo…..

  • selamber
    November 25th, 2011 at 2:29 PM

    takde standard pun..pusing2 je

  • bujuk
    November 25th, 2011 at 2:30 PM

    Macamana kata kat k’tan melarat sedang negeri paling miskin adalah terengganu yg. pendapatan tahunan dia mungkin antara negeri terkaya…. kenapa yeee?
    Salahsatu sebab ialah buat monsoon cup untuk orang luar, buat stadium runtuh, buat masjid untuk pelancong bukan untuk ibadat.

  • selamber
    November 25th, 2011 at 2:33 PM

    tujuk je la dri td asik menyalak je..xde org layan ke c4..cian..ha tujuk2..tunjuk..ye

  • selamber
    November 25th, 2011 at 2:40 PM

    ok la..laki kak ijat xde la melarat..agaknya ko suka melayu hidup melarat ye..pastu sebok dok ckp bangsa lain kaya n kene hina dgn diorg..mcmtu yg ko nak ye

  • Moooohyideen
    November 25th, 2011 at 2:46 PM

    Pembetulan bukan RM9.8 juta tapi RM6.9 juta….tapi depa beli dua unit RM6.9 x 2..he..

  • bujuk
    November 25th, 2011 at 2:47 PM

    OK la…. air d k’tan tak memuaskan hati penduduk. Boleh tak korang bagi cadangan membina macamana nak selesaikan masalah yg. dah berlarutan 20 tahun ni? Dan korang tahu tak apa sebab/ punca kegagalan projek air bersih d k’tan?
    Mintak orang k’tan bagi pandangan sebab org. luar tak tau hal sebenar d sana. Harap takda cadangan tukar k’jaan sebab rakyat k’tan masih percaya pada PAS dalam menguruskan negeri. Cuma isu air ni boleh lah kata gagal.

  • selamber
    November 25th, 2011 at 2:48 PM

    dgar tu..diorg sdri dah mengaku..pemimpin2 Umno yg dpt membantu mnyelesaikn masalah mereka tanpa ‘memilih bulu’ w/pun berbeza fhm politik..korang jgn ‘BERBULU’ pilak ye..terima la kenyataan bahawa sokongan rakyat kepada PR SEMAKIN MEROSOT..berubah la wahai org2 suruhan PR

  • selamber
    November 25th, 2011 at 2:51 PM

    masti mahu..nanti diorang pulangkan la tu..sabar ye c4

  • selamber
    November 25th, 2011 at 2:56 PM

    larrr…merantau ye..org kmpung la ni ye..hui hri tu bukan main belagak sombongnya org ‘urban’ konon..umah koner lot..kete camry..tp asal kampung jugak..hmmm…dasar tak sedar diri

  • stingray
    November 25th, 2011 at 5:57 PM

    C4…yg keje kat singapore tu bkn rakyat johor majoritinye, tp rakyat kelantan, depa sewa rumah kat JB…aku slalu prgi singapore sebab adik aku kerje di kedutaan msia di sana…bila aku sembang2 dgn org msia yg keje kat situ majoriti speaking loghat kelante…hang ni mcm bob lokman la, x abih2 buat lawak….

  • raplahjingaa
    November 25th, 2011 at 5:59 PM

    BN tetap di hati……hehe

  • stingray
    November 25th, 2011 at 6:05 PM

    bujuk ko silap post la komen ni……patutnye hang post kat msiakini…..kami bkn barua pok nik mcm puak2 hangpa tu..MB hang tu mkn gaji buta ke suruh org lain pikirkan??…lu pikir la sendiri…

    Bujuk nama portal ni MYKMU….BUKAN HARAKAH DAILY/MALAYSIAKINI…juk jgn buang sampah merata rata yea…plzzzzz

  • raplahjingaa
    November 25th, 2011 at 6:10 PM

    dah bagi dah 600 juta bujuk oii….

  • raplahjingaa
    November 25th, 2011 at 6:27 PM

    dok tak dok hang mengata kat mooo…..sian dia, apa dosa dia kat hang c4 ?

  • Santrang
    November 25th, 2011 at 10:24 PM

    Bagi makluman Bob Lokman ( Ustaz Under Trainning ) berbelas ribu pekerja Malaysia menyeberang ke Singapore berkerja adalah warganegara Malaysia berketurunan cina, jumlah mereka 80 %, yang melayu hanya sedikit sahaja. Tauke-tauke cina di Singapore lebih suka mengambil pekerja mereka dari kuturunan cina Malaysia, Orang-orang cina Malaysia kebanyakannya datang dari Negeri Perak, Pulau Pinang dan Wilayah Persekutuan. Mereka tinggal di Johor Baharu membawa pahaman pakatan rakyat ( PR ) yang di ketuai Anuar Ibrahim. Maaflah Bob Lokman orang Johor mungkin lebih baik kefahaman agama berbanding kamu.

  • Wan Danial
    November 25th, 2011 at 10:58 PM

    Maaf kerana terdapat kekhilafan..

    Sebenarnya kenyataan yang dimuatkan dalam blog Husam itu telah dipetik dari Kenyataan akhbar “Tuan Guru Dato’ Bentara Setia Nik Abdul Aziz Nik Mat” – terhadap laporan Mingguan Malaysia pada 20 November 2011 : “Air Kelantan Terkotor?”

  • jebat
    November 25th, 2011 at 11:52 PM

    tertekan ke moooo… Lebih baik layan upin n ipin dr mengadap muka2 penceramah PAS yg kuat fitnah dan kaki maki sambil berzikir..

  • jebat
    November 25th, 2011 at 11:56 PM

    sah..sah..sah..sah…

  • bujuk
    November 26th, 2011 at 12:16 AM

    Kata UMNO pejuang melayu?
    Kan rakyat kelantan >90% melayu…. nampak sangat korang ni bukan pejuang melayu tapi pejuang kebendaan. Kalau PKR dan PAS boleh bagi kesenangan, bagi rm, bagi itu/ini korang akan berubah. Aku harap sangat BN kalah dan kita sama2 tengok apakah UMNO bisa bangun tampa bantuan k’jaan.

  • bujuk
    November 26th, 2011 at 12:17 AM

    Aku mintak pendapat, kajian dan seumpamanya… bukan cerita rm600 juta. Yg. tu 1m’sia dah tahu.

  • yeop
    November 26th, 2011 at 7:49 AM

    kitab jingga hgpa tak cerita ke pasal air kelantan?

  • yeop
    November 26th, 2011 at 10:04 AM

    kajian mana ni bujuk..? hg ni..takat kajian harakah tu tak laku la kt sini..

  • yeop
    November 26th, 2011 at 10:06 AM

    janji 16 september amacam bujuk..? janji satu dunia tu..

  • yeop
    November 26th, 2011 at 10:09 AM

    hehe..simpan la koleksi2 komen aku tu moo..eksklusif utk hang..hehe

  • yeop
    November 26th, 2011 at 10:12 AM

    ada..aku simpan dlm almari hg..p cari…hehe..

    p/s: walaupun jwpn ni agak “kurang substance”, untuk level moo dh memadai..

Apa Pendapat Anda ?, Komen disini!

© MYKMU.NET. All Rights Reserved. Sign up for entries RSS and for the comments RSS.

Powered by WordPress. MyKMU.NeT theme by Jebon.