Menu Utama

PAS yang bukan lagi PAS…

Semua pemimpin dan pengikut PAS serta PKR perlu sedar yang kerusi paling terbanyak dalam Pakatan di parlimen ialah DAP, iaitu 29 kerusi.. PAS dan PKR hanya umpama melukut di tepi gantang saja dalam Pakatan…

Jadi kalaulah ditakdirkan Tuhan bahawa Pakatan menang PRU 13 nanti.., dah semestinya DAP akan menerajui pemerintahan Malaysia.. Sebahagian besar jawatan didalam kabinet kerajaan adalah dijawat oleh pemimpin DAP.. Mungkin Anwar jadi PM.., tapi setakat PM sajalahh..

Ada satu persoalan yang kita patut tanya pada Pemimpin dan pengikut PAS semua.., macam mana nak meletakkan syariat dan undang-undang Islam kalau negara diperintah dan dikuasai pentadbiran oleh orang kafir?

Boleh ke nak laksanakan undang-undang syariah serta memperkasakan Islam didalam negara kalau semuanya terpaksa tunggu kelulusan dari puak-puak DAP? Mustahil Islam dapat berkembang kalau segala keputusan melaksanakannya terletak ditangan kafir..

Patut tanya juga kepada orang yang mengaku ahli dan menyokong PAS.., tahu tak apa tujuan PKR ditubuhkan? PKR ditubuhkan hanya untuk kepentingan Anwar Ibrahim… PKR ditubuhkan semata-mata untuk memusnahkan hak keistimewaan orang Melayu yang telah ada sekian lama…

Sekarang ni.., agenda PKR hanyalah untuk menaikkan Anwar sebagai Perdana Menteri… Dan kalau itulah tujuan PKR, apa benefit yang pemimpin dan pengikut PAS dapat? Takkan lah PAS tak teingin melihat pemimpin mereka juga memegang tampuk pemerintahan negara?

Jadi, apa gunanya PAS menjunjung perjuangan PKR yang mahu menjulang Anwar? Apakah PAS tak mempunyai hala tuju dan juga perjuangan mereka sendiri?

Masuk Pakatan bermakna PAS terpaksa ikut telunjuk DAP dan terpaksa dengar cakap DAP.. Masuk Pakatan bermakna lebai-lebai PAS terpaksa wala’ pada Anwar Ibrahim.. Adakah DAP dengar apa yang PAS perjuangkan? Apakah Anwar sanggup tunaikan impian dan cita-cita PAS?

Takkan lah pemimpin dan pengikut PAS tak tahu nak berfikir sampai sanggup gadaikan agama dan bangsa semata-mata hanya nak kan kuasa? Bukankah DS Najib sudah bersedia menerima PAS dalam BN.. Dan itu bermaksud, PM sanggup mempertimbangkan berkongsi kuasa dengan PAS..

Jadi…, kenapa PAS masih pilih DAP? Takkanlah PAS nak musnahkan semua hak dan kemudahan yang ada sedangkan orang Melayu sekarang ni jadi antara kumpulan yang paling mundur ekonominya dalam negara?

Jika PAS masih belum sedar hari ini.., mungkin satu hari nanti PAS akan hancur hanya semata-mata kerana Anwar dan DAP..






50 Komen to PAS yang bukan lagi PAS…

  1. Jeffry says:

    PAS = PELIWAT AGAMA SEDUNIA KEHKEHKEHKEH

  2. Muhammad says:

    Pas ni takde bende pun cuma parti suka buat ceramah fitnah sana sini lepas tu minta sedekah,kata jihad kahkahkahkah…

    Dari tua sampai yg muda kene kelentong ngan juak Pas pakai serban ni…..

    Pendek kata seumur hidup kene kencing ngan juak Pas ni kakahkakahkah….

    • Farid says:

      Kelentong ke…???? Laa…yg banyak professional join PAS hari ni rupanya parti kelentong….ish..ish…

      • mrSkandal says:

        Mana ada bro..get your facts right lah Farid..

        Tak banyak mana pun professional yg join PAS..yg professional pun setakat profession sahaja..

        Itu pun ramai yg berkerja dengan GLC dan Semi-Govt kakakakakakak

        GLC dan Semi-Govt ni kalau tak silap saya lah bukan ke UMNO yang start mengwujudkan supaya senang orang melayu yang beragama Islam diberi peluang untuk menjadi Professional…kakakakakakka

        Bukan daripada PAS kan? Kakakakakaka

        Come on lah bro..lawyer² yg masuk PAS pun diaorang punya law firm pun susah nak bayar hutang pasal cash-flow tak kuat..Come on lah Farid..get real lah

        Thats why I said, DAP controls PAS..PKR is just nothing it only has Anwar- cuba tgk lah Azmin Ali..look at him..do u think he can administer malaysia ke??

        Esok lusa FELDA diberi peluang pada Non Muslim sampai Muslim takleh nak cope baru korang tau betapa tingginya langit dan bumi ini tanpa BUMIPUTERA privilege..hahahahah

        Those so call PAS professional pun mostly are MARA sponsored which is created by then United Malays National Organisation specifically to help to lessen the gap between Non-Muslim’s professionals and Muslim professionals..

        Come on lah farid..setakat Nizar sahaja tak cukup itu pun he looks stupid or loss on each time whenever Ngeh Koh Ham doing press conference..COME ON FARID..dont be Melayu BODOH laaa

        • Telok_Blangah says:

          Itu andaian kalau DAP. Tapi bagi kami rakyat bawahan yang mengandaikan PAS GANTI UMNO. Mcmana? Pas = 100% Islam.Jadi, tiadalah masalahnya…

          • ElectroMagneticPulse says:

            pas 100%… ya… memang betul tu… tapi pas mampu ke buat macam ape yang UMNO buat?. kelantan dah 20 thun lebih PAS memerintah tapi masih macam tu jgk… UMNO pemimpinya adalah islam dan mampu membawa kepada kemajuan umat islam tu sendiri.

          • mrSkandal says:

            Masalahnya PAS jadi PAK ANGGUK kat DAP..

            Ko cuma orang bawahan yg menyokong..mana ada suara pun takat buang undi jer laaa

            Esok DAP kalau ckp kat PAS kata bagi FELDA kat Non Muslim ko nak cakap apa??? Angguk jugak kan pasal dah ko menyokong ketua yang pak angguk..mangkuk ayun betul lah kamu nie

  3. Telok_Blangah says:

    Jika dikatakan kalau PR berkuasa kelak di mana syariat Islam tidak dapat ditegakkan kerana DAP lebih berkuasa.

    Berbalik kpd situasi sekarang. Adakah pemerintah skrg yang ditunjangi oleh UMNO telah melaksanakan syariat Islam? Bagaimana pula dengan common law Inggeris yang menjadi teras undang2 negara? Mengapa tidak meletakkan mahkamah syariah ke tempat yang lebih tinggi. Contohnya membicarakan kes DSAI ? Kenapa mahkamah sivil menjadi tumpuan? Jadi, di mana komitmen pemerintah hendak melaksanakan syariat Islam dan memperkuatkannya??? Kuasa skrg berada di tangan skrg. Lakukanlah skrang…..Jika mengganggap PAS tidak berdaya melaksanakannya, jalankan tangungjawab dahulu sbg pemerintah yang diamanahkan oleh Allah. Tidakkira UMNO atau PAS, dua2nya majoriti Islam. PAS 100% Islam manakala UMNO mungkin 98% Islam….Maka, di sini merayu agar pemerintah UMNO dapat melaksanakan apa yg diperintah oleh Allah dan Rasul. Sekian

    • Farid says:

      UMNO lebih berkuasa dari MCA katanya, Islam kat Malaysia ni caca merba….tgk pemimpin2 UMNO cukuplah…
      Umno yg lebih berkuasa, tapi MCA yg lebih kaya..macam mana ni…sapa nak jawab???

      • mrSkandal says:

        kakakaka farid oh farid

        At least farid, Melayu ada kuasa bro..UMNO guardian of Malays right..and for that matter it also safe guard the Islam religion as act of official religion..

        Esok DAP kata “OK dengar sikalang, Islam dgn agama lain sama aja OK”..kamu nak kata apa?? Jadi pak angguk gak kan??

        Esok DAP kata “OK now if you dont feel satisfied as a muslim you can convert after 18 years old”…apa kata kamu? Angguk jugak kan..kerana apa? Nanti DAP akan ugut PAS suh keluarkan fatwa bahawa sesiapa yang berumur 18thn berhak untuk menukar agama mana yg dia suka…kakakakakaka Farid akan angguk gak hahahahahha

        • Telok_Blangah says:

          If u say that’s UMNO the guardian of Malays right. How about malay reserve land? If I’m not mistaken, initially, there is 3 million Ha of MRL but now unfortunately 1 point something only left. Suppose MRL is increase when UMNO ruled the country…

          Another one, is it true Islam is the official religion as stated in federal constituency? Please state in what sect or act? TQ

          • mrSkandal says:

            For at least there are still Malay reserve land if you would to look at Malaysia’s Map.

            But since DAP’s objective is to make Malaysian Malaysia means that there will be no more Malay Reserve Land isn’t it?

            Does your parents own a land? Can I say that it is a MALAY land because it belongs to your family..

            and now how about Nizar’s administration converted the lease land be into Freehold lands and given to Non Malays non other than Chinese or Indian for that matter..

            For your info with the current situation even so Malay controls the govt with all the so called privileges given from education till loan but still Malay couldn’t cope?

            What have you as a Malay done to help? Except for having ceramah up and down every now and then?

            And now you as a Muslim and at the same time also being borne as a Malay would want to share this tiny land of semananjung as compared to People’s Republic of China that has huge land..to share with others? Can I say it is like a Palestinian shared their land to a Jew lah..the different is that Jew using its economic power plus some guns and boom while here the non muslim uses its economic power and also “spinned” through our constitution..

            No thanks bro..

        • zach says:

          fikirin sempit… i2lah reality n metality org umno

          • ElectroMagneticPulse says:

            orang PR selalu merendahkan kemampuan orang UMNO. tapi kat luar sane kita dah boleh nampak. siapa sebenarnye yang berfikiran sempit dan singkat. orang PR la jawabnye. besela la. tak cermin diri dulu sblum cakap. memang macam tu.

          • jebat says:

            puak PR ada falsafah dan fatwa mereka sendiri.. Mana2 melayu yang berjaya dan kaya raya adalah bersumberkan rasuah.. Seolah2 islam mengharamkan umatnya menjadi kaya.. Apakah dizaman rasulullah dulu semuanya papa kedana. Dimana letaknya maruah islam sekiranya umat islam mundur. Jgn menyempitkan fikiran orang lain. Kamu yakin ke melayu kaya itu bersumberkan rasuah. Tidakah dikatakan fitnah sekiranya tidak disertakan dengan BUKTI2 seperti yg kamu laungkan bila berhujah kes2 melibatkan anwar ibrahim..

          • zach says:

            bila masa pulak kami ckp melayu yg kaya rasuah???? lebih kuah dari sudu nie… hahahahahaha… pemimpin yg rasuah ader la….

      • jebat says:

        kelakar la farid ni.. Berhujah mcm budak tadika.. Farid kata ‘umno berkuasa mca kaya’. Ko ambik fakta ni dari kitab mane? Hakikatnya majoriti cina tidak kira mca mahupun dap boleh dikatakan kaya.. Kenapa harus ada sifat dengki.. Ini lah melayu yg melaungkan islam tp busuk hati. Cina berjaya kerana usaha mereka. Ko tak pernah bergaul dgn cina ke? Tengokla sikap dan disiplin mereka bagaimana? Kenapa mesti mengaitkan kekayaan cina dgn pemerintah. Fitnah pada ko mcm bernafas kalau tak fitnah tak boleh hidup. Islam apa yg ko anuti. Kalau ko nak kaya pun boleh kalau ko cerdik dan rajin.. Tp..

  4. jebat says:

    pas.. Kami melayu islam masih menyayangi mu.. Kami juga sayangkan umno yg byk manabur jasa kpd melayu cuma dek kerana petualang dalaman menjadikan umno busuk.. Marilah kita bersatu. Bersatu tidak bererti bergabung. Lakukan lah apa sahaja yg penting islam dan melayu terjamin dr segi keselamatan dan keselesaan dibumi sendiri.. Kami tidak mahu kekayaan tp kebahagiaan dunia dan akhirat.. Kita pun tidak mahu bermusuh dgn agama dan bangsa lain. Bila islam itu mekar dibumi malaysia insyaAllah agama dan bangsa lain pun turut selesa dan bahagia dibumi bertuah ini.

    • Farid says:

      Kalau nak bersatu, mari lah masuk PAS…apasal Pas pulak kena masuk UMNO baru bersatu…? Kita tak nak MCA..

      • ElectroMagneticPulse says:

        tau pon tolak MCA (cina). habis kenape dulu taknak tolak DAP sebelum join PR?
        UMNO parti yang dominan. kalau masuk PAS yang hanya diperkudakan saja, habis lah UMNO diperkudakan jugak.

        • ElectroMagneticPulse says:

          kenape korang nak tolak MCA sedangkan dalam mase yang same PAS sedang tidur sekatil dgn DAP yang terang2 komunis tu? kalau korang tolak MCA, kenape DAP korang boleh terima yep?.

  5. Anti Ungrateful Immigrants says:

    Kalau dah dasar barua tu, barua jugak PAS ni. Dulu elok jer perjuangkan Islam, sekarang dah sesat…

  6. Telok_Blangah says:

    Sbg Orang Islam, yang mana satu dahulu kita utamakan bangsa kah atau agama kah?

    • jebat says:

      apa guna hanya lidah yg mengatakan utamakan islam.. Tetapi perilaku jauh dr kehendak islam.. Maki hamun, fitnah,menyalahkan org lain, sering melaga2kan sesama umat islam..

  7. Telok_Blangah says:

    Dalam pemikiran, kenapa golongan yg berilmu spt Dato’ Harun Din Al Hafiz, Dato’ Ismail Kamus, Ustaz Taib Azamuddin, Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man, Prof Shahnon Ahmad dan ramai lagi yang berjuang di dalam PAS? Kenapa mereka semua tidak berjuang di dalam UMNO? Adakah apabila mereka berjuang di dalam PAS lantas menjadi kaya raya? Apa yang dilihat realitinya, kekadang mereka yang tidak mempunyai kelayakan dan ilmu yang tinggi dan memegang jawatan di dalam UMNO boleh menjadi kaya raya sekelip mata. Ini bukan soal cemburu tapi hakikatnya adalah realiti yang berlaku. Sbg orang Islam, tidak perlu ada rasa cemburu jika saudara kita menjadi kaya tetapi biarlah dgn cara yang betul……

    • Farid says:

      Memang dalam PAS byk yg berjaya sebab byk yg berniaga/business/professional…tapi tak der lah SuperRich macam dalam UMNO yg tak tahu mana originated kekayaannya tu..

      Last week aku tgk TV rancangan CASA pasal rumah kat astro ria. Pengacara Anita Swak pergi ke rumah sorang pemimpin wanita UMNO sabah. Collection bag dia ada 6,000 dan semua branded dan byk yg limited edition. Beg2 bukan murah…kalau ambik RM6,000 x average price kata lah RM4,000…dah berapa harga nya…lepas tu baru ni dia berebut bag dgn penyanyi Beyonce, tapi company tu, tak silap aku LV, award bag ni kat Mak Cik UMNO, sbb trach record dia. Pemimpin umno memang ada kelas!!!

      • Telok_Blangah says:

        Sebab tu lah rakyat menilai yang mana kaca dan yang mana intan. Perkara ini perlu disedari oleh kita semua sbg rakyat supaya pengagihan kekayaan negara mestilah diagihkan kepada seluruh rakyat secara adil dan saksama selari dgn kehendak polisi negara Islam…Jika pemerintah UMNO melakukan dgn cara yang betul, kami sbg rakyat akan menyokongnya…Tapi malangnya, apa yg berlaku adalah sebaliknya….

        • ElectroMagneticPulse says:

          korang sendiri tak tahu dari mane datangnye duit mereka, korang pandai2 buat andaian negatif. apebende la. kalau ye pon… ade ke bukti?
          jangan main cakap base on ape yang korang tengok je…

    • jebat says:

      allah maha mengetahui segala2nya.. Kita hidup dengan keredhaan allah.. Sekiranya allah tidak redha sekelip mata kita musnah.. Sekiranya benar ada pemimpin umno yg kaya raya hasil haram kita mendoakan agar mereka kembali ke jalan yang benar.. Tp aku heran ada seorang artis yg dulu begitu asyik dengan dunia maksiat. Rezeki bersumberkan maksiat. Hidup pun kaya. Tetapi pada hari ini begitu lantang mengutuk,menghina,mengeji dunia artis sekarang.. Pada masa yg sama masih menjamah rezeki yg dikeji dan dihina.. Hanya dengan berserban kemudian berceramah dipentas pas maka dosa2 lalu
      seolah2 ghaib.. Walau insaf pun takk perlu la kita menyalahkan org lain yg menyebabkan kita sesat dahulu.. Itukan pilihan kita. Jgn ingat masuk je pas kita menjadi putih bersih.. Pas itu bukan agama.

  8. Farid says:

    UMNO ke yg nak sedarkan Pas….hello??? Pi buat fielem porn banyak lagi, tak cukup, mintak bantuan Ummi, idola2 UMNO tu…

    • ElectroMagneticPulse says:

      filem porn tu UMNO ke yang buat? jangan suke tuduh kalau takde proof tu memang keje UMNO. semua bende yang tak menyebelahi orang PR semua nak cakap UMNO buat.
      ko ni memang minded anwar la. nak soal pasal video making, tu… orang yang buat adegan lucah dlm video tu sape?. semua orang tau la tu anwar. dah jelas dah… korang je buta hati.
      pas bersekongkol dengan PKR yang dipimpin oleh orang yang dah hilang kredibiliti. hahahaha….. dah lame dah.. kenape orang tue tu masih tak sedor2 lg? asik nak menyudu je… PAS nak tolak MCA. dalam mase same bersekongkol dengan DAP..hahahahahaha…
      lain la kalau PAS tu bediri sendiri, boleh la jugak nak tolak MCA if nak join UMNO.

      • ElectroMagneticPulse says:

        eh….kalau taknak join UMNO pon takpe la… atleast keluar la dari PR. jangan terus diperkudakan. kenape? tak berani nak bediri sendiri ke? kate PAS banyak golongan professional…

        • zach says:

          yg menyibuk sal cuoh pas keluar dri pr knp??? xpnh pn puak2 pr cuoh umno keluar bn… sudah2 la…. 3 lawan 3 la..

  9. Spin1001 says:

    ada rasional penulisan che wan… farid dan orang2 sepertinya tidak mempunyai pandangan yang jauh… besar kemungkinan biler kafir memerintah orang melayu akan ditindas… kes biasiswa contohnya jangan harap lar anak2 kiter dapat biasiswa dengan polisi2 DAP… kalu farid berbangsa melayu lar, saya amat berharap tuan fikir sejenak dan bayangkan kalu pemerintah adalah DAP… saya pasti mimpi ngeri lebih teruk dari sekarang… tolong jangan gadaikan aper yang kiter ada sekarang walaupun sikit dimusnahkan dengan sekelip mata… tengok sekeliling kerajaan negeri PR sekarang pun sudah cukup dengan contoh2 polisi dan cara kepimpinan yang berbau perkauman ataupun tidak professional… jangan gadaikan masa hadapan anak2 cucu kita kerana taksub dengan janji2 manis pihak pembangkang… kalu pemimpin BN kita yang sekarang ni ada masaalah, aper salahnya tegur diforum2 tertentu… saya percaya pemimpin kita adalah lebih professional dari pakatan dan akan lakukan apa yang betul… modal pihak pembangkang aper dia kalu tak “fitnah UMNO atau kerajaan”… mereka sudah tidak relevan dan PAS yang dulu saya hormati sudah hilang punca kerana anwar…

    • Farid says:

      Ko memang kaki Spin….

      • Spin1001 says:

        saya tak kutuk Tuan Farid… maafkan saya sekiranya tuan rasa begitu… hanya saya risau dengan masa hadapan kita semua… pimpinan BN kita sekarang walaupun tidak semuanya sempurna… dari segi penguatkuasaan dll, tapi masih yang terbaik untuk bangsa kita… tegur jangan tak tegur kerajaan BN kita supaya negara dan rakyat lebih makmur, lebih Islam, kurang korupsi dan lain-lain lagi… tetapi janji-janji manis pakatan seperti dalam buku jingga mereka sudah semestinya akan menghancurkan negara kita… teliti lar sendiri kalu tak percaya… PAS yang sudah hilang hala tujuan perjuangan Islam mereka adalah amat menyedihkan lebih2 lagi setelah dipengaruhi oleh anwar dan kuncu2 nya… siapa yang akan untung dari semua ini apabila umat Islam, bangsa Melayu berpecah belah dinegara ini? saya harap tuan Farid faham apa yang saya ingin sampaikan…

        • zach says:

          bagaimana umno nk pertahankan melayu andai pemimpin ramai yg rasuah… yg rasuah ratus2 ribu2 diorng siasat la… yg juta2.. buat2 xtahu je

          • ElectroMagneticPulse says:

            PR langsung takde rasuah ke?. owh… bile rasuah, diorg cover la kan… p ceramah duk canang BN UMNO rasuah. dlm mase yang same cover sendiri punye perbuatan. konon2 PR tu clean and clear dari rasuah. hahahaha… orang busuk hati macam tu la…

          • jebat says:

            zach.. Jgn terlalu menuduh.. Ko cakap pasal islam tp dimana penghayatan kamu.. Betul ke ada rasuah dikalangan pemimpin umno.. Aku cabar ko buat aduan.. Sertakan bukti2. Kamu kata islam nak kan bukti2 yg kukuh sebagaimana yg kamu bangkitkan sewaktu mengulas isu anwar.. Jgn kerana tuduhan keatas pemimpin kamu maka pelbagai bukti diinginkan tetapi bila kamu membuat tuduhan tiada bukti dikemukakan.. Inikah islam yang kamu laungkan..

          • zach says:

            rasuah byk ketegori bai…. bkn dgn wang ringgit saja… dgn kroni pn boleh…. cuba lihat kes perwaja… lihat kes rafidah aziz… dan bagaimana pula kes kapal selam?? heboh kes harta taib mahmud.. knp ini xdisiasat?? buat pe lapor… kalu korang buat dek je

          • zach says:

            dlm pr pn ader rasuah.. tgk diselagor.. kan dah ada yg kne tangkap… tp xseramai dlm bn… dlm pr rasuah ribu2 pn dh diambil tindakkan…

          • zach says:

            ini utk jebat.. tgk saje bila pr buat laporan ttg sumber kwangan balakrisnan kot la.. aku pn xtahu sgt… yg ke;uar pr… tp ada x kerajaan ambil tindakan???

          • bangKano says:

            He ele sekadaq cakap tu bole la tapi bab mau bikin banyak susah ma.. Kalo betoi ada bukti lengkap pemimpoin UMNO rasuah apa lagi bikin lepot sama SPRM. Jangan hang pa dok gebang pihak tertentu tak siasat masaalah nya tida bukti untuk dakwa depa tuh. hang ingat ini mahkamah kedai kopi ka dok asyik taboq fitnah dengak cakap orang lain tapi bukti belum pasti lagi. Apa punya bodo kaki lalok PR ni.

  10. RAJA KONGKIAK says:

    Sapa kata PR ada rasuahhh takdak aihhhhhh!!! Tuh duit sedekah tuhhh hehehee..kalau dalam bahsa niaga duit “komisyen tuhhh”…mana ada istilah RASUAH..dalam Pakatan RAKYAT..heheheehhahahah…nak ghasa terkincit bila sebut takdak rasuah dalam parti nih…benak laaa penyokong PR…sampai kiamat pun mana depa nak tulih dalam HARAKAH .MALAYSIAKINI, SYARA KEADILAN ,ROKET…pi baca dalam surat habaq nyamokk tuhhh…mana nak adaaaa…heheh..hahahaha..Lotihhhhhhhhhh!!!

  11. RAJA KONGKIAK says:

    Sapa kata PR ada rasuahhh takdak aihhhhhh!!! Tuh duit sedekah tuhhh hehehee..kalau dalam bahsa niaga duit “komisyen tuhhh”…mana ada istilah RASUAH..dalam Pakatan RAKYAT..heheheehhahahah…nak ghasa terkincit bila sebut takdak rasuah dalam parti nih…benak laaa penyokong PR…sampai kiamat pun mana depa nak tulih dalam HARAKAH .MALAYSIAKINI, SYARA KEADILAN ,ROKET…pi baca dalam surat habaq nyamokk tuhhh…mana nak adaaaa…heheh..hahahaha..Lotihhhhhhhhhh!!! Bos depa takut puak-puak nih tauuu depa sughuh jangan baca surat habaq lain baca yang tuhhh sajaaa….hahah

  12. kadiology says:

    alaaa PAS selalu cakap dia melebihkan Islam dan bukannya bangsa. tapi korang pernah nampak BANGLA tak dalam PAS? takde la kot. tapi perangai macam bangla tu ada la. terencat akal.

  13. kadiology says:

    kamon la PAS. nak bersatu tak semestinya bergabung. UMNO dan PAS bersatu dalam kepentingan yg melibatkan orang2 melayu dan Islam. bukannya UMNO + PAS tukaq jadik UMPAS. takde la weh. kami tak kesah kalau tak bergabung. tapi BERSATU tu yg penting. nak bersatu pon susah, tak usah sembang la nak bawak benda besar2 macam hudud. dengan DAP pon korang tak larat nak angkat muka. DAP tu pandang PAS sebelah mata aje. esok depa perintah tahu la langit tinggi ke rendah

  14. raplahjingaa says:

    Alaaaa..Che Wan tak yah tanya soalan-soalan macam tu kat bebudak PAS….buat buang masa ja, dia oarng ni, minta maaf nak cakap….tak ada intelligence nak jawab soalan-soalan tu….yang depa tau….biar orang melayu lingkup…biar agama Islam lingkup…..janji depa puas hati…UMNO dilenyapkan…biarlah kit siang memerintah pun…..depa ni a very typical melayu kuno….sakit hati, dengi, dendam dok berserabut dalam otak depa….tengok lah perangai nik aziz tu…..macam tu la bebudak PAS…..tak ada kesudahan…..makin lama makin kronik…

  15. Rindu Damai says:

    Tahniah Mat Sabu menang …….. baru le betul sekarang ni PAS seperti seekor gajah yang berkepala.
    Kalau tidak Parti PAS seperti seekor gajah yang tidak berkepala…… betul tak

  16. bangKano says:

    PAS hanya berani dengan melayu UMNO tapi menikus dengan kegarangan PKR apa lagi dengan kelicikan cina DAP menyebabkan PAS sentiasa terkedu dan membisu. Ini lah dia Jaguh Kampung Pisang…!!!

Leave a Reply

Threesome