Menu Utama

Bicara Dr Khir: Malaysiakini Buat Laporan Bohong – Mahkamah

Perbicaraan Dr. Mohamad Khir Toyo hari ini dikejutkan dengan perkara berbangkit mengenai laporan bohong oleh Malaysiakini.com.

Seperti dilaporkan oleh Facebook: Live Perbicaraan Dr Khir Toyo, peguam bela Dr Khir telah membangkitkan isu laporan bohong oleh Malaysiakini mengenai perbicaraan semalam, “PKNS: Shamsuddin’s firm given ‘rare’ treatment”.

Pendakwaraya kemudiannya memaklumkan kepada Hakim Datuk Mokhtaruddin Mohd Baki bahawa beliau telah menyemak transkrip perbicaraan dan mendapati tiada soalan dan jawapan seperti yang ditulis oleh Malaysiakini dalam tajuk berita dan juga para 8 berita tersebut.

Berita para 8 Malaysiakini.com tersebut:

“But questioned by the judge, Justice Mohtaruddin Baki, he admitted that the move to scrap the performance bond was “rare” for PKNS.”

Hakim kemudiannya merujuk nota beliau dan menyatakan beliau hanya bertanyakan dua soalan kepada Datuk Harun Salim yang salah satunya ialah mengenai tanah tersebut milik siapa, PKNS atau Kerajaan Negeri.

Hakim kemudiannya memberi amaran kepada Malaysiakini agar tidak memutarbelitkan prosiding mahkamah. Hakim juga mengingatkan semua wartawan agar melaporkan dengan tepat prosiding mahkamah.

Wartawan Malaysiakini terbabit berada di dalam mahkamah tetapi hanya mendiamkan diri.Wartawan terbabit tidak hadir dalam prosiding awal keterangan Datuk Harun, beliau hanya hadir ketika keterangan Datuk Harun hampir berakhir iaitu sesi sebelah petang.






29 Komen to Bicara Dr Khir: Malaysiakini Buat Laporan Bohong – Mahkamah

  1. Tuan gedukngok says:

    Itulah standard pembangang…..bohong dulu (cerita sebenar pun tak tahu), lepas tu bohong lagi nak cover yg dulu punya, dan seterusnya pembohongan demi pembohongan bertali arus……ad nauseum!

    Malaysiakini anak didik mahagooroo sivaji the liar!

    • kajangmari says:

      kalau prosiding mahkamah pun boleh bohong macam mana dengan berita-berita yang lain. tak tahulah berapa banyak pembohongan yang telah dibuat oleh malaysiakini milik pembangkang ni. kalau rakyat nak percaya dengan malaysiakini ni nanti jadi luncailah – luncai terjun dengan labu-labunya. pembangkang kata biarkan-biarkan. Pas terjun dengan labunya berisi negara islam – kata dap dan pkr biarkan biarkan.

  2. RAJA KONGKIAK says:

    PEMBERITA@WARTAWAN Malaysiakini semuanya pecacai!! Tiada intergriti malahan tiada etika sebagai wartawan. Laporan seperti itu bukan yang pertama kali ..Dah berpuluh kali pemberita mahu pun editor depa buat cerita sesuka hati mak bapak tiri toknyang depaaaa!!. Tapi inilah kebebasan media menurut kaca mata media KULUP BANA…tersebut. Sebab tuhh laaaaa kalau puak-puak yang menjilat atau pun menelan duit gaji hasil kerja HARAM ini tidak ada tempat di mana-mana media samada dalam negara mahu pun di dalam hutan sekali pun. Pemberita Malaysiakini dan juga beberapa media cap ayam lain yang kononnya hebat di alam cyber semuanya kelas tadikan tahan SATU …Tapiii pemberitaan pesen pelaq inilah kesukaan Harakah, insider,roket mahu pun yang entah apa ke jadah punya nama lagi. Nasib baik laaa hakim tuh baguih. Makalau aku…TOBAT malaysiakini tarak tempat di dalam mahkamah hatta di ujung pagaq mahkamah sekali pun.. Depa nih layak pi buat liputan di kandang tenok dengan beghok sajaaaa…

  3. Muhammad says:

    juak Pas,Pkr,Dapig mmg kaki kencing termasuk HaraMkah dan malaysiakini….

    • asam says:

      kelemahan kerajaan ialah membiarkan perkara sebegini sekian lama…sekali sekala tu saman lah sampai bankrup macam lky buat.baru org respek…..

  4. wau says:

    malaysiakini dan suara keadilan serta harakah semua adalah penyebar fitnah dan media2 sbgini cukup jelas sekali HARAM dibaca mnurut dato haron din. sdgkn Utusan smemangnya tidak haram krn haron din sendiri membacanya. tp malangnya PAS kelantan pimpnan nik aziz mengharamknnya pula. inilah perjuangan dan ajaran songsang PAS yg makin sesat. yg haram dibenarkan, yg halal ditegah…..

  5. abu says:

    Bancian ‘Star’ – 99% sokong himpunan BERSIH

    Sejumlah 99 peratus daripada lebih sejuta responden menyokong perhimpunan BERSIH pada 9 Julai ini dalam bancian yang dijalankan oleh The Star Online.

    Jumlah sebenar bilangan responden tidak dapat disahkan apabila portal berita berkenaan menghentikan banciannya kira-kira tengahari tadi.

    Menurut skrin yang dirakamkan oleh seorang pengguna Facebook, jumlah responden mencecah 1.3 juta pada jam 12.25 tengah hari berbanding 527,330 yang dicatatkan pada jam 6.11 pagi ini, yang dirakamkan menerusi laman Google Cache.

    Soalan yang dikemukakan berbunyi ‘Apa pandangan anda berhubung perhimpunan BERSIH 2.0 pada 9 Julai?, 1,312,917 responden menjawap ‘Ia sepatutnya dibenar diteruskan’ pada 12.25 tengahhari.

    Manakala pilihan satu lagi – ‘Ia harus dibatalkan’ – hanya dipilih oleh 14,222 responden.

    • kajangmari says:

      puak-puak mata sepet ni memang ramai layari star online tu. mereka bersatu. kini mereka semakin yakin. mereka yakin akan menang pru 13 ni. formula mereka senang je. melayu berpecah belah jadi tiga empat kumpulan. mereka satu. mereka menang. bancianThe Star Online ini jelas menunjukkan mereka bersatu-padu. macam simen kalau dah bersatu tidak mudah untuk dipecahkan. apakah kita melayu akan mengensot lagi.

      • Yang pastinya beliau yang menggelarkan dirinya sebagai ‘abu’ juga melayu. Melayu yang dilihat sentiasa galak, ghairah dan bernafsu sekali melayan idologi kearah jalan yang bolih memecah belahkan bangsa nya sendiri.

        Pembangkang dinegara kita , pengikut, penganut atau pencacai mereka terdiri dari manusia yang kecewa. Tentu sekali ‘abu’ seorang yang kecewa atau pernah kecewa.

        Satu yang pasti dengan melawan arus begini ‘abu’ akan berterusan kecewa.

        Selamat kecewa ‘abu’

    • zumazore says:

      1 ORANG UNDI SAMPAI 100 KALI SAPA YANG NAK TELITIKAN?…

    • Tuan gedukngok says:

      Apa kena mengena dgn perbicaraan Khir toyo, ko ni sah bebal. Anyway, orang bebal memang senang ditipu. Kena kelentong, STAR sendiri yg cakap – “poll manipulated” (ko paham ke speaking inggeris?). Hahahahahaha…….99% kunun, BAHLOL!

      • Moooohyideen says:

        EH setahu aku…kat website ni..apa2 topic pun akhir sekali org UMNO pasti kan bwk jugak kisah Anwar Ibrahim. Tak pe la pulak????? Oh lupa…org UMNO kalau buat ape pun tak per…org kain taj bukeh…………

        Anyway any polls kat intenet ni memang susah nak validate, tapi pls do not be in denial, to a smart guy, it should raise eyebrows. To lame ass UMNO member…they cannot read between the lines..as usual.

        Anyway ko gi ziarah seorang bekas Timbalan Menteri dari BN yg telah meletakkan jawatan in the last 2 years due to AIDS. Dia kat Canada skg.

        Anyway…org UMNO bukan tahu apa2 pun….dok bwh tempurung lah kata kan…

        • Tuan gedukngok says:

          Orang bermasaalah moral (kalo itu maksud ko) kita tak pertahankan…..bukan budaya UMNO! Usahkan timbalan menteri, timbalan perdana menteri pun kita tak bole terima!

          Sebab tu anwar (ko yg start) kena tendang keluar. Dan la ni terbukti dia memang bermasaalah – liwat2 dan chinadoll, yg kita tahu! Dah ko nak sangat tanggung ko tanggunglah! Ko ambik dia, junjung di atas batu jemala(petaka) ko, dan ko jilat konek dan lobang cirit dia.

          Kalo setakat raise eyebrows, nuthin’ doin’ la ngok!

        • OrangBukit says:

          Gini lah Mooooo (the cow sound),
          Pertahankanlah…org bermasalah moral tu…namakanlah org lain apa-apa pun…lom ada bukti lagi…tapi org bermasalah moral ni…dah jelas ada tiga empat bukti. Kalo betul-betul gah…beri bukti…dan tunjukan sapa kao…barulah kao ni lame ass Anwar….hehehe

    • In less than a day, it drew more than a million responses which caused the team to suspect that the results were being MANIPULATED. The Star Online polls attract an average of not more than 30,000 responses over several day.

      read more @ http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/6/21/nation/20110621194755&sec=nation .

      Ada pihak guna automated script. Tak munasabah 1,000,000 hits datang dari satu IP 😀 haha.,

  6. […] Wartawan Malaysiakini terbabit berada di dalam mahkamah tetapi hanya mendiamkan diri.Wartawan terbabit tidak hadir dalam prosiding awal keterangan Datuk Harun, beliau hanya hadir ketika keterangan Datuk Harun hampir berakhir iaitu sesi sebelah petang. -MYKMU- […]

  7. Itulah orang Melayu..memang selalu tak sedar diri..yg menyokong tulah orang suka tengok org melayu berpecah belah..macam angan2 Mat Jenin..akhirnya ‘kampungnya’ tergadai..itulah nasib orang melayu kalau masih tak faham apa tujuan sebenarnya nak buat tu sume..
    Menyesal kemudian tak berguna…sendiri mahu fikir la..
    Aku setuju dengan Kajangmari .. memang mereka tu bersatupadu..kita ini masih diulit mimpi ..harga minyak turun 16 sen.. bla bla..percuma..bla bla turun…

  8. […] perbicaraan Dr. Khir.  Dan pembohongan laporan Msiakinibabi juga telah disahkan oleh Mahkamah. KLIK SINI Mgkin Dr. Khir sudah boleh berkira-kira untuk mengambil tindakan ke atas Msiakiniababi, selain […]

  9. maula says:

    “hazlan zakaria tu musti orang UMNO , dibayar oleh UMNO dan dikonspirasikan oleh UMNO” .. spin anwar n the crew ..

    huhu

  10. bangKano says:

    Aku nak gelak pada portal BERSIH melalui Facebook aku pernah beri pendapat yang mengkrtiik perhimpunan. Tak sampai 20 minit semua entri aku dah kena delete dengan alasan aku beri pendapat bohong menyokong UMNO dan kerajaan kunun nya takm bersih kat depa. Ini menunjuk kan depa ni tak telus,adil,bersih dan semua entri yang tersiaq semua nya menyokong BERSIH. Yang membangkang macam aku ni kena padam selalu. Buat tuduh pembangkang BERSIH rasis la,penjilat UMNO la apa bala lagi. Mungkin depa takut semua tulisan aku akan mempengaruhi akai orang yang waras dalam portal tersebut.

    • pasdaplaknat says:

      sybas bro.. rupanya mereka pengecut yer..
      takut dgn suara kebenaran..
      tp bkn main belagak masuk blog UMNO mau 100% previllage, BEBAS mcm berok..maki hamun org UMNO..

      celakalah siapa yg join BERSIH 2 nanti..semoga Allah bg pengajaran dn hidayah supaya meninggalkan perjuangan sesat dan karut PR itu!!

  11. pasdaplaknat says:

    hahaha percaya lagi kepada perkhabaran org MUNAFIQ..MELOYAKINI.com..
    malaysiakini adalah contoh Munafiq dan Kafir moden merosakkan pemikiran manusia..

  12. AKU says:

    PELIK AKU … ISU LEBIH PENTING DS MAHATHIR MENYOKONG KAMAL ATTATURK…DS NAJIB KALUNG BUNGA KUBUR KAMAL ATTATURK…BACALAH PENGAKUAN MEREKA SENDIRI DALAM BLOG…. HMMMFH PIKIRLAH LAH SENDIRI ….

  13. wahai para pencaci ,meriahnya gelanggang ko ni,gelanggang pencaci ,adakah ko ni di hidupkan sebagai pencaci ,berapa gaji ko dibayar sebagai pencaci dan bunus lainya dan yang tergelak denga ko pencaci atau tak merasa rugi ko sebagai pencaci

  14. […] Lihat sahaja cara Malaysiakini membuat liputan yang kadang-kadang bukan sahaja memihak malah berbohong untuk memihak kepada parti yang mereka […]

Leave a Reply

Threesome