Menu Utama

Jangan pilih pemimpin Munafiq..

Sabda Rasulullah s.a.w yang maksudnya: Ada empat perkara, sesiapa yang melakukannya maka ia adalah seorang munafik tulen. Sesiapa yang melakukan satu daripada empat perkara itu, maka ia mempunyai salah satu daripada sifat munafik, hingga dia meninggalkannya . (Empat sifat itu ialah) apabila dipercayai ia khianat, apabila bercakap ia berdusta, apabila berjanji ia mungkir dan apabila bertengkar ia mengenepikan kebenaran. (Menegakkan benang basah ) – [Riwayat Ahmad]

Hadis diatas jelas menunjukkan kepada kita tentang ciri-ciri orang yang munafiq. Ramai dikalangan pemimpin-pemimpin Islam didalam negara ini patutnya berjaga-jaga dengan setiap percakapan serta perbuatan mereka untuk menghindarkan diri dari mendekati perkara-perkara yang boleh mendekatkan kepada sifat munafiq ini.

Jika kita amati dengan teliti.., janji-janji kosong adalah merupakan perkara yang sering menjadi amalan kepada seorang Ketua Umum pembangkang. Sudah banyak rakyat yang terpedaya dengan janji-janji manisnya sewaktu berlangsungnya Pilihanraya Umum ke 12 lalu.

Disebalik imej nya yang kononnya warak dan alim itu, apakah dia tak sedar yang dia sedang mendekatkan diri kepada perkara yang boleh menjadikan dirinya sebagai seorang yang Munafiq? Apakah dia tak takut dengan hukuman yang dijanjikan oleh Allah kepada golongan Munafiq ini?

Contoh yang paling jelas ialah ketika dia mendapat kepercayaan penduduk di satu perkampungan di Pulau Pinang untuk menyelesaikan masalah penempatan mereka. Janji ditabur dan amanah dipikul.., tetapi apa hasilnya selepas rakyat di kawasan tersebut memberikan undi mereka kepada pihak terbabit semasa pilihanraya? Penempatan mereka tetap di musnahkan.

Dalam kes tersebut sahaja sudah terdapat 3 ciri-ciri manusia yang Munafiq. Pertamanya dia diberi kepercayaan.., tetapi dikhianatinya. Kedua dia berjanji.., kemudiannya dimungkiri setelah undi diperolehi. Dan ketiga dia bercakap tentang perkara yang akan dilakukan untuk membela nasib rakyat terbabit…, yang akhirnya terbukti semuanya bohong belaka.

Cuma tinggal satu sahaja lagi baki ciri-ciri yang diperlukan untuk mengesahkan Ketua Umum tersebut sebagai seorang Munafiq tulen iaitu menegakkan benang yang basah. Apakah ini tidak dilakukan olehnya didalam memperjuangkan politik peribadinya didalam negara?

Kita teliti pula satu kes dimana klip video tentang perlakuan buruknya yang melanggan golongan pelacur. Video ini telah diSAHkan ketulenannya dan juga di akui tentang kesahihannya oleh pihak-pihak yang berkuasa dalam negara. Tapi apakah hujah yang diberikan oleh Ketua Umum tersebut untuk menafikan bahawa dalam video itu bukan dirinya? Dia cuma menyatakan yang perutnya tak sama dengan perut pelaku didalam video tersebut.

Bolehkah ini menjadi alasan untuk dipercayai kesahihan dakwaannya itu? Jika ya pun, sekurang-kurangnya tunjuklah perutnya sendiri yang dikatakan tidak buncit itu. Dan kenapa hanya perut? Kalau muka dan seluruh anggota badan yang lainnya boleh di klon kan kononnya, mengapa pula perut tak boleh ditiru jika benar pihak yang mendedahkan video itu hendak menganiayai Ketua Umum tersebut?

Ini sudah cukup untuk meletakkan Ketua Umum pembangkang itu sebagai seorang Munafiq tulen kerana sudah jelas segala ciri-ciri itu kepadanya. Apabila dipercayai ia khianat.., apabila bercakap ia berdusta.., apabila berjanji ia mungkir dan apabila berselisih dia mengenepikan kebenaran dan menegakkan benang yang basah.

Orang yang sudah jelas ciri-ciri munafiq nya tak wajar dipercayai oleh masyarakat. Ini disebabkan sifat khianat, sifat suka menipu, tak amanah dan juga tak menyebelahi kebenaran yang ada didalam dirinya. Dan orang munafiq juga tak wajar diangkat sebagai pemimpin. Dikhuatiri dia hanya akan membawa keburukan kepada rakyat yang dipimpinnya kelak.

Oleh itu, berhati-hatilah dengan percakapan dan perbuatan yang dilakukan oleh manusia-manusia munafiq tersebut. Janji-janji manisnya memang sedap didengar, tetapi ianya tak ubah seperti kabus yang tak mampu bertahan lama. Jika orang sebegitu diangkat sebagai pemimpin, yang ruginya adalah kita sendiri kerana kita menolak apa yang sudah diingatkan oleh cendikiawan Islam terdahulu.



« (Previous News)



144 Komen to Jangan pilih pemimpin Munafiq..

  1. mrSkandal says:

    Saya tidak mahu komen apa² melainkan saya SOKONG statement ini..

    Memohon maaflah kepada Dato Sri Anwar Ibrahim..anda tidak akan dapat meraih undi daripada saya..

  2. randomsee says:

    Malangnya Pakatan Rakyat dihuni dan dipenuhi oleh pemimpin munafik , yang tak munafik semuanya dah kena tendang keluar….

  3. Farid says:

    Kita org PR ni tak lah sekaya pemimpin BN. Most of us are professionals and not Superrich…Pemimpin2 UMNO semua superrich…keje lima tahun dah boleh buat banglo juta2…Kita memperjuangkan prinsip yg berasaskan Islam. Sebab tu UMNO hairan tgk level of support org2 PAS terhadap partinya. Dalam UMNO kalau nak buat kerje kena ada upahnya….

    • raplahjingaa says:

      heh….totok PAS buat keja sebab keno pembohong dek wali selipar kononnya dia ada brochure siap dengan tiket untuk mangkuk-mangkuk tu semua masuk syurga….IQ level meja kenduri…..yang macam dok ada ni….maka berduyun-duyun la hangpa semua buat keja bodo….hang jangan marah noo

      • C4 says:

        wali selipar pun boleh juga jadi imam sembahayang fardu atau jenazah…..

        najib boleh ke buat macam tu….. kalau tak boleh buat tak layak jadi pemimpin…

        hanya pemimpin munafik sahaja ….

        • jebat says:

          c4.. Islam tak ajar kita tuduh sebarangan.. Ko tau mane najib tak boleh jadi imam.. Anwar aljuburi boleh jadi imam yang sah ke?

        • ElectroMagneticPulse says:

          kalau jadi imam tapi niat tek betul tak gune jugak…
          agama pun diputar belit…
          jadi imam ikhlas ke atau hipokrit?
          belakon depan rakyat alim. tapi dlm hati penuh hasat dengki dekat umno…

    • shayzet says:

      ye la tak kaya….buat rumah 7 juta atas bukit……merayau dalam luar negara naik flight tu mana cari duit ? elaun MP berapa sangat…..siapa sponsor….yahudi jugak….

      • C4 says:

        kalau kau tanya puak UMNO dia kata mana video????

        man 4 saksi ????

        • ElectroMagneticPulse says:

          cakap orang PR pon same je… kne tuduh time tu la mintak saksi lah ape lah… dulu mintak video.. sekarang dah ade video takleh terima lak..
          lagi teruk… rumah orang PR takde cermin ke untuk cermin diri sendiri?

    • mrSkundel says:

      Professional mcm mana hang mengarut nie farid? Hang kerja dengan Cina ka hang kata ang golongan professional? Ang jadi pak turut ada ler..

      Janganlah kamu nak menggencing..melayu professional tidak akan bersama atau bersekutu dengan DAP..mudah sahaja..

      Lu pi tanya melayu² yg bekerja dengan MNC (Multi National Company) yg majoriti nya orang Cina..lu tanye kat melayu diaorang dilayan mcm mana,,,

      Dulu memang melayu² sokong DSAI..tapi selepas jer DAP kata mahu kurangkan melayu dalam GOMEN dan GLC..baru depa sedar…

      Kamu sedar tak..kalau dari dahulu lagi sewaktu 1969 dimana pembangkang menang, kamu rasa lah..nasib kita mcm mana?

      Hehehehe kamu tak takut pasal kamu pikir ada PAS..tapi kamu pernah fikir tak mengapa DAP boleh sailang segala-gala perjuangan PAS..tetapi DAP tidak mampu mensailang pejuangan UMNO?

      Sekarang ni DAP menggunakan PAS (melayu Islam) untuk menjatuhkan UMNO (melayu islam) dengan pertolongan DSAI (PKR)…

      Fikir betul² sebelum anda membuang undi

      • bujuk says:

        Apa masalah… semua melayu bagi undi pada PAS, sekarang siapa kuat, DAP atau PAS? Kalau PAS kuat takkan dia nak ikut cakap DAP, samalah macam UMNO dgn. MCA. Bila UMNO kuat MCA ikut cakap UMNO, tapi masa UMNO diharamkan berapa jawatan menteri yg. terpaksa UMNO bagi MCA dgn. gerakan? Masalahnya kalau melayu masih nak sokong UMNO tu terimalah padahnya, sama juga Najib bagitau pada cina, kalau nak wakil cina dalam k’jaan pastikan undi BN. Apa bezanya? Kalau kau nak sembang pasal kaum, malaysia tak boleh jadi negara maju, USA pun sekarang berPresidenkan Obama yg. kulit hitam.

        • raplahjingaa says:

          Semua melayu bagi undi pada PAS ?…hish ! pas tu semua melayu jadi kuda DAP macam PAS…..apa hang cerita ni bujuk….majorita melayu menyokong UMNO…..sebab tu lah Perdana Menteri kita dari UMNO…ringkas dan mudah…..

          Buka cerita Obama pulak dah…..

          • Gen2Felda says:

            dalam pasrael ada dewan himpunan penyokong pas…titik tolak pas kini ubah halatuju 360 darjah..Nampaknya dewan tu lebih berkuasa dari dewan olamak.

        • ElectroMagneticPulse says:

          nak buat ape bazir bagi undi kat PAS yang sekarang ni? pejuangan tak konsisten… dulu pejuangkn negara islam.. ttibe sekarang tukaq pejuangan nagara kebajikan lak. ingat main tukar baju ke?. sepa cakap negara islam tak ade disebut dlm Al-quran.. negara kebajikan ade…
          pasai ape dah lame perjuangkan negara islam dari dulu baru la ni nampak negara kebajikan tu ade dlm Al-quran? selama ni tak nampak ka? ahli pas baru katam Al-quran ka? pasai apa nak tukaq negara kebajikan? sebab nak tarik undi dari orang non-muslim ka?.
          sebab kalau kebajikan semua boleh trima… tepi kalau negara islam comfirm2 kne tendang dgn DAP… bak kate kapal sink… “over my dead body”… PAS hipokrit!!!

    • jebat says:

      nak tau pemimpin pakatan haram kaya tak kaya tanya anwar aljuburi ngan azmin..

      • bujuk says:

        Taklaaaa sekaya Taib Mahmud, sampai cerai edah anak dia rm300 juta. Maketyson bawa duit cash 6juta, malah semua MB UMNO aku yakin ada harta lebih rm10 juta. Tu Pak Lah yg. paling baik(mr.clean) dalam UMNO pun hebat, harta luar negara juta2 jugak. Aku tak kesah dia kaya tapi gaji YB dan MB, aku yakin tak boleh simpan puluh2 juta. Nak niaga diorang tak layak….

        • Tuan gedukngok says:

          Harta YB dan MB UMNO, campur tolak semua , agak-agaknya tak sampai la 13 biliun. Itu baru satu pemimpin PKR. Campur azmin punya lagi…..lepas tu pak brahim dan anak-anaknya yg lain yg bukan TPM dan menteri kewangan, mahu tambah sebiliun dua lagi kot! Depa semua tu layakkah dipangei peniaga?

    • kau jangan merapu lah farid harjah
      tengok lah realiti yang sebenarnya didepan mata anda

  4. Farid says:

    Aku rasa aku baca article adalam Mykmu.net mengatakan Anwar is a gone case…just forget about hi,..tapi article/postings yg ada asyik2 pasal Anwar…

    So apa bentuk Article yg appear kat Mykmu ni..??

    • zach says:

      mengibkan orng.. dan fitnah

    • abu says:

      article tahap babun…..
      sbb mreka2 ni (pnyokong2) tegr UMNGOK
      hnya pnjilat segala kemungkaran dilakukan pemimpin2 mreka
      mreka bukanlah pembela kebajikan nasib Melayu/Cina/India dan lain2 rakyat Malaysia
      jauh sekali mmbela agama Islam

      mreka2 yg mndakwa bijak disini hnya psing2 kat isu yg
      sama tak kira lah ia fitnah / tuduhan jahat / mngaibkan orang / isu lapuk
      isu2 utama (permasalahan rakyat) hnya dibkul smpahkan
      oleh admin

      tak pasti bila mereka2 yg tuli ini akan mmbuka mata
      mlihat pnderitaan rakyat marhaen
      mlihat pmborosan wang oleh pemerintah
      mlihat korupsi2 mega
      dan mnilai kbijaksanaan pmimpin2 mreka mmperbodohkan rakyat

      • zach says:

        betol… blog omnok.. mmg xder class.. byk yg cerita ntah apa2.. patut xmaju

        • ElectroMagneticPulse says:

          hahahaha…biasa la kehidupan…ape je yang ade kaitan dengan musuh semua tak betul…sok2 dah terhantuk baru nak puji2….
          PR tu maju sangat ke? aku nak tanye korang betiga ni…
          ape kemajuan PR pada rakyat dan partinya? ape yang ade?
          haahaha….

    • ElectroMagneticPulse says:

      sebab anwar la melayu berpecah…
      yang pas pulak keje mangkapiorkan orang dan memecah belahkan umat islam sendiri…
      macam tu nak perjuang islam? tak payah la deeeee……

  5. neutron says:

    ASLKM, ADOI GELINYA BILA BACA APA YANG KO TULIS NI PAK LONG…. KALAU NAK KIRA PEMIMPIN MUNAFIK SAYA RASA UMNO/BN LAGI RAMAI MUNAFIK… BANYAK YANG DIA ORANG TAK BUAT WALAU PUN BERJANJI.. KALAU DAH ANGKAT SUMPAH MENEGAKKAN RUKUNNEGARA ATAUPUN PERLEMBAGAAN NEGARA TAPI TAK TEPATI DAH BOLEH KIRA RAMAI PEMIMPIN UMNGOK TU MUNAFIK PAK LONG WOII…

    LAGI SATU.. MEMANG LA KLIP VIDEO TU ORI… TAPI BELUM LAGI POLIS KATA PELAKUN TU ANWAR YANG ORI… SILAP SILAP PAKLONG PULAK YANG JADI MUNAFIK… SEBELUM APA APA BAGUS PAKLONG BERTAUBAT DULU KERANA TERLIBAT FITNAH ORANG… WASSALAM

    • abu says:

      Pak Long sngaja jer kuar kan artikel mcam ni
      sngaja nak mnyindir pemimpin2 UMNGOK
      dan mlihat ketaksuban pnykong2 UMNGOK
      yg rela diliwat akal dan fikiran mereka oleh pmimpin2 UMNGOK

      • Tuan gedukngok says:

        Ehh….sapa pemimpin yg suka meliwat ni haa? Ni kali kedua masuk mahkamah….rekod dunia tu! Yg keluar masuk mahkamah dan jel ni selalunya penjenayah tegar je, bukan orang taraf pemimpin. Tapi dia ni berlainan sikit, anugerah tuhe, beb!

        Memang lah dulu dia pemimpin UMNO, tapi ditendang keluar sebab suka sangat meliwat. Apa lagi habislah segala akal fikiran geng pembangkang di liwatnye pulak, terutama orang PAS (sebab bab ni yg senang: depa ni terlalu amat bodo)! Kihkihkihkih!!!!

        Meliwat dan munafiq: satu gabungan MANTAP!!!

        • zach says:

          hahaha.. otak keldai jgk… dh xbersalah panjang crita la… kalau betol dh lame masuk jel.. bodo

          • Tuan gedukngok says:

            Ko yg bodo…..memang patot dah lama masuk jel….tapi tangguh, tangguh dan tangguh lagi…time kena bela diri pun mintak tangguh lagi, divert isu lain pulak…..itu pun ko tak paham. Bodo!

          • ElectroMagneticPulse says:

            hahahaha..hambik ko kene bodoh… padan muke…
            kalau betul tak besalah pasai ape asik tangguh je….
            orang besalah macam tu la…
            banyak bunyik…lebih2…nyusahkan orang…

          • zach says:

            dh bukti xkukuh…

    • jebat says:

      selalunya bila pas mengata umno munafik aku harap pas tak munafik.. Tp kalau dah sama mana islamnya pas.. Bila kita kata org jahat maknanya kita mestilah baikk.. Dok gitu..

  6. C4 says:

    ciri munafik tu tak ada ke pada pemimpin UMNO ? aku rasa lebih banyak pemimpin UMNO yang munafik….

    • pasdaplaknat says:

      ya ciri MUNAFIQ tu jelas pada pemimpin2 PAS + PKR..
      manakalah yg tk mengaku ‘dewan ulama’ PAS pula dikenali sbg golongan SYAITAN BISU..

      • C4 says:

        golongan ulamak dalam UMNO dipanggil anjing banjingan bisu dan pekak

        • bujuk says:

          Cukup2 lah, jangan hina ulamak tak kira PAS ke UMNO. Mereka ada tugas dan tanggungjawab, mereka jawab depan Allah jika salah kerana mereka Alim. Kita bukan siapa2 untuk menghukum mereka…

          • Tuan gedukngok says:

            Yang mengaku ulamak tapi bukan ulamak, cuma ularmak politaik je yg patot dihina. Tak payah sebut nama depa kat sini, kita semua tahu. Kalo baru sekarang, selepas berpuluh tahun berjuang dan menghasut orang ramai yg kurang ilmu, baru tahu takda negara Islam dalam alQuran, ulamak ape ke bende nye….macam hardybesi tu le….oops tersebut jugak!

    • shayzey says:

      ciri2 munafik ada kat pas pkr dan dap……dah terang lagi bersuluh….mengaku je la kalau pemimpin korang banyak kerja2 munafik mcm si nizar gila talak tu…….video depan mata dah jelas lagi tak mau menagku….memang laknat korang ni….

    • jebat says:

      munafik tak kira sikit atau byk.. Munafik tetap munafik

  7. bujuk says:

    Ini cerita paku dulang paku serpih…. lalalalalalla. semua orang tau siapa munafiq sebenar. Korang nak tau pejuang dengan barua ialah pejuang berkorban harta, masa dan nyawa untuk perjuangan tapi barua bekerja untuk dapatkan harta dan keuntungan, ‘no money no work’. Masalah ni President UMNO sendiri cakap ahli UMNO takdak duit kerja tak jalan, tak macam PAS. Fikir-fikirkan……

    • pasdaplaknat says:

      bujuk..itu mungkin satu masa dahulu..dn sindrom itu sedang melanda Pakatan Haram Laknatullah termasuklah PAS yg sedang ‘GILA’ xsabar merebut GHANIMAH berbaki..
      GHANIMAH putrajaya itulah yg menyebabkan golongan MUNAFIQUN semakin kuat dan keras sehingga tertegaklah manusia2 bongok dan bodoh serta RAKUS NAFSU seperti Mat Sabut dan kwan2 semunafiqun nya..

      UMNO bersifat jahil dan fasiq.. dn sifat fasiq ini mmg telah lama diamalkan oleh PAS.. so xyh ckplah UMNO itu fasiq.. sbb PAS TERGEDIK2 ckp bab ISlam.. tp MENIOPU BOHONG rakyat.. kat mana perlaksanaan Islam PAS? 20 tahun N.AJIS melacorkan Islam di Kelantan..itulah ‘tok guru’ MUNAFIQ paling besar dlm PAS..

      jangut dan jubah shj panjang..labuh..tapi HATI BUSUK macam BANGKAI!!
      Wal’iyyazubillah..

      • bujuk says:

        Najib cakap camtu, baru lagi… dalam masa sebelum PRU sarawak. Masa PRK sedang rancak. Anda tak dengar pemimpin PAS tikam belakang bila tak dipilih, tapi biasa jika pemimpin UMNO tak terpilih… itu bukti PAS tak kejar NGANIMAH. Mat Sabu sampai sekarang tiada gelaran Datuk…
        Tolong maklum aku apa yg. kau nak PAS buat untuk tunjuk PAS telah laksanakan Islam?
        Kau jangan hina pakaian Rasulullah, walaupun Abu Jahal pakai pakaian yg. sama. Aku cabar kau pergi jumpa Najib, tanya apakah TGNA seorang Ulamak.

    • mrSkundel says:

      Ya ya bujuk pastu PAS tunduk dan angguk dengan Democratic Action Party..

      DAP kata “OK melayu balik kampung tanam jagung, PAS pun akan menyeru orang Islam Malaysia balik kampung tanam jagung”

      DAP kata “OK melayu boleh convert hak kebebasan agama, PAS pun akan mengeluarkan fatwa kalau hati bukan kat Islam boleh convert- pilihan masing²”

      DAP kata “OK melayu sekarang sudah tak boleh beri loan, PAS pun akan kata takpe kita beri kebajikan RM100 setahun setiap orang melayu”

      DAP kata “OK melayu you tak boleh masuk University aahh..PAS pun akan kata kita boleh jadi Ulamak bukan Ulama’..”

      DAP kata “OK melayu pegi noreh getah atau jadi nelayan..PAS akan kata takpe asalkan halal”

      DAP kata “OK melayu tidak boleh jadi CEO GLC or Petronas, PAS akan kata takpe kita redha saja janji hadir ceramah”

      DAP kata “OK melayu ni cukai mesti mau tinggi sikit pasal kita semua satu bangsa..PAS akan kata takpe ni ujian kita..bayar saja lah janji dapat kebajikan sedikit”

      DAP kata “OK melayu jangan lagi laung-laugnkan HIDUP MELAYU ni tanah sudah jadi sama rata, PAS akan mengeluarkan fatwa jangan jadi Racist”

      DAP kata “OK kita tak mau negara Islam ok? U ok or not?? PAS kata OK no problemo..kami akan mengeluarkan fatwa atau statement mengatakan ni tiada konteks negara Islam dan juga ini negara kebajikan”

      DAP kata “OK melayu lu cuci saya punya kasut..PAS kata kita kena mula dari bawah”

      hahahaha begitu lah

    • jebat says:

      ada pemimpin pas tempat aku bila ceramah suruh islam berganding bahu tolong menolong satu sama lain.. Tapi aku tengok dia bila membeli tetap pergi kedai cina walau kedai melayu sebelah tu je.. Itu kira munafik la tu..

      • bujuk says:

        Kau pun apa kurangnya, suruh anak jangan merokok tapi kau hisap rokok juga kan? Manusia ni ada banyak kelemahan, bukan maksum macam Nabi. Tapi kita suka salahkan orang lain dan tak nampak kesalahan sendiri.

  8. Farid says:

    Tgk lah Pemimpin munafiq korang dalam Today’s StarMetro section page 13.

    Berbangga lah..!

    • pasdaplaknat says:

      farid..engko Munafiq besar dlm My KMU ni cmne ko boleh jumpe pulak geng munafiq di Star Metro? hebat ye sifat munafiq ko?

      • Farid says:

        Tidak yer pun..jangalah tutup mata..jamu lah selera tgk pemimpin2 anda ….
        Oh ya lupa…korang tiap2 hari baca Metro jer…

      • raplahjingaa says:

        Hush !! jangan kata macam tu kat mat farid !!……nanti dia merajuk….kat mana lagi aku nak menghiburkan diri….dia tu penghibur aku…hehe…. farid hang jangan dengar cakap depa tau…..hang ni bagoih, hahahahah

  9. Muhammad says:

    Adakah perjuangan Pas tuk islam?? siapa yg kata perjuangan pas ikut islam?? apa bukti Nik Aziz ikut islam??

    Semuanya tidak sama sekali,.. cerita perjuangn Pas tuk islam hanya cakap cakap kedai kopi Ah Seng yg menjual mknan tidak halal je…

    tiada bukti KUKUH pun ….. buat hukum hudud dan negara islam kat malaysia je ke…negara brunei,indonesia dan yg lain mcm mana?

    Kahkahkah buat lawak je semua pemimpin Pas…..

    TakDirr…takDirr…takDir

    • pasdaplaknat says:

      PAS ialah parti perjuangan ejen2 munafiq dan dajjal..
      tuggulah saat kehancuran PAS xlama lagi Insya Allah..
      siapa yg bermain2 dgn Islam utk jalan yang salah tunggulah saat kehancuran..

      ambillah iktibar jemaah apa yg tjadi pd jemaah Al-Arqam..

    • C4 says:

      apa maksud nya tiada bukti kukuh….. ????? maka tak payah buat lah ….????negara islam

      • jebat says:

        c4.. Kalau ko nak tanya pasal negara islam rujuklah pas.. Aku dulu dlm pas hidup2 ditipu pasal negara islam tp tak da dlm al quran rupanya..

        • bujuk says:

          Ko lagi tipu jebat, dulu zaman ko mana ada parti PAS. Ko kan hulubalang melaka?
          Sebab tu la ko kena belajar bukan ikut2, kan dah kena tipu. Yg. penting sekarang bukan negara Islam kerana negara tak disoal di Mahsyar, yg. kena soal ialah UMAT ISLAM cam kita. Kafir dah sah2 masuk neraka. Jadi kita kena pastikan apakah Islam kita diterima? apakah amalan kita diterima? Jadi kalau kita berforum kerana Allah dan Islam, insyaAllah amalan kita diterima sebagai ibadat dan diberi ganjaran pahala.

          • Tuan gedukngok says:

            Lawak la ko ni..kahkahkah, jebat hulubalang Melaka! Jebat kita ni hulubalang mykmu daa! Dulu ya, dia ahli biasa PAS….tapi bila tersedar dia macam tipah tertipu, terus jadi wira kat sini. Tapi nkorang, macam enjoy pulak terus-terusan kena tipu!!!

          • jebat says:

            pulok doh.. Dulu aku diajar oleh ustaz pas negara islam wajib.. Lepas tukar kepimpinan kain pulok.. Mana satu betul ni..

  10. pasdaplaknat says:

    farid.. dgn ilmu agama ko yg dengkal..cedok2.. nk kenal hadith pun tunggang langgang.. entah ko belajar dari syaitan mana yg pakai jubah (mcm N.AJIS/ Anu-war Laknat) pastu go bergedik2 hujah yg dangkal kt sini..

    So..kalau bab RM..DUIT..MONEY..TENDER..BILLION..MILLION..wah2..bukan main laju je ko ‘kencing’ pembaca dlm ni..

    tp bila ko ckp bab agaam SKET jer..ptuihhh… zero..mindless..nonses..

    so moralnya..xusahlah ko mengabdikan diri ke jalan bodoh lg sesat..
    lebih baik ko pegi belajar agama.. buat sifat GILA DUIT ko tu.. kenal ISLAM cara yg betul..
    bukan cara sesat mcm BOB TOMAN tu…

    • Farid says:

      apa salah mcm Bok Lokman..oh kalau nyanyi, terkinja2 atas stage tak pe..tapi kalau nak ajak org ke arah kebaikan, korang tentang. Patutlah org munafik ni nerakanya lagi bwh dari org kafir.

      • raplahjingaa says:

        haaaa ? kebaikan mai kot mana tu farid………

        • Gen2Felda says:

          kita cabar bob lokman tolak duit royalti tiap bulan hasil seni dia selama ini..Tiap ceramah dia hina dunia seni tapi masih hisap duit royalti…

          • bujuk says:

            Bro.. hina dengan berdakwah berbeza.
            Salah kau hina pelacur kata makan hasil lendir…..
            Tapi tak salah kalau kau kata ‘ada banyak lagi kerja halal selain jadi pelacur, rezeki Allah ni luas. Allah akan lindung kita kalau kita benar2 berserah pada Allah’.
            Kalau kau cakap camtu pun dia rasa dihina, memang dia patut dihina.

          • Gen2Felda says:

            ko paham bahasa melayu tak? ade aku cerita bab pelacur? apa sinonim ngan bob lokman tu?

      • Muhammad says:

        Klau nak ajak ke arah kebaikan ok gak…

        tapi Bob lokman menyalahkan org lain atas kebodohan diri dia dulu….

        jngn ingat juak dlm Pas semua ikut islam….

        ada yg ikut pasal tak dpt projek kerajaan,merajuk masuk Pas….

        kalu mati tuk islam takpe tapi mati tuk ‘Islam Nik Aziz’ buat apa….

        Islam terpecah 2…

        1. Islam Nabi Muhammmad s.a.w

        2. Islam cara Nik Aziz

        • C4 says:

          soal perpecahan bukan benda baru….

          itu alasan bahawa UMNO sudah goyah ………..

          • pasdaplaknat says:

            siapa engko yg lebih berani mengatasi dalil Allah terhadap kesatuan umat?
            sama ada UMNO itu cmne, hal yg benar dlm Al-Quran ialah bersatu..umat Islam xboleh berpecah sehingga bagi jalan pada kafir laknatullah (DAPig).. untuk meliberalkan Islam di tanah Melayu ini..
            so jgn ckp ikut sedap nafsu je.. isu perpaduan bukan isu UMNO.. itu masalah umat..

          • raplahjingaa says:

            heh…heh…..yang goyah la ni…ulul amri hangpa…..pak liwat !!

        • bujuk says:

          Sebab tu Allah tak pandang amalan kamu tapi hati kamu. Ada satu ketika dalam peperangan, sahabat memuji2 seorang yg. mati dalam pertempuran itu, tapi Nabi kata celakalah orang ini kerana dia berperang untuk mendapat nama.
          Allah juga tak pandang parti mana kamu untuk masukkan kamu ke syurga. Tapi keimanan dan keikhlasan kamu perjuangkan Islam.

          • Tuan gedukngok says:

            Ko ni tentu dah miss tiket ka sorga yg porkinicky issue tu, ke dah kena tarik balik?

      • shayzet says:

        bob lokman tu bangang ….sendri bodoh…..bila masuk pas bertambah bodoh…..suka menyalahkan orang lain…kononnya dia tu alim…bersih….butuh la….kutuk mengutuk orang sana sini bagus ke……bercerita bagai nak rak….habuk pun tara…..belah lu hamlau….

        • C4 says:

          apa yang kau sakit hati sangat …..

          kalau dia nak kepada islam ????

          • pasdaplaknat says:

            C4 siapa pulak sakit hati kalau dia nk pada Islam?
            jgn berlidah cabang dua mcm biawak wahai C4..
            kita ckp pasal dia pilih jalan longkang..

            lepas tu dgn riaknya mengutuk2 org lain.. sbb apa sbb dia belajar dr ahli politik longkang (PAS)..

            kalau dia nk kenal Islam sbb dia jahil dan buat maksiat bnyk2 dulu bukan dgn duduk di pentas PAS.. PAS bukan jemaah islam.. PAS hanyalah parti org MUNAFIQ.. ko paham tk?

          • C4 says:

            apa masalah nya dengan kau ni kalau org tu nak sokong PAS???

          • Gen2Felda says:

            kalau dia nak islam, bukan masuk pas cari rezeki ceramah hina orang seni lepas tu masih terima duit royalti..kerana pas dah tolak negara islam dan hudud …tiada apa dalam islam kecuali parti politik gila kuasa bertopeng agama

      • pasdaplaknat says:

        sbb tu aku ckp ko ni munafiq Farid..
        org munafiq ni die berpura-pura dan berbelit2..

        ADA AKU CAKAP PASAL TERKINJA2?
        ANTARA TERKINJA2 MENYANYAYI TAPI HATI DIA MULIA TAK KUTUK ORG.. DIA SOLAT, DIA JAGA AURAT..MANA LAGI BETUL??

        Farid..ko jgn ckp bab agama yg ko sendiri JAHIL dan BODOH..
        lagi ko ckp lagi menyesatkan kepala otak ko sendiri..

        mcm BOB TOMAN..die nk kenal Islam tp dia masuk dlm saluran longkang..penuh busuk..lepas tu die ckp org lain busuk..??

      • jebat says:

        yang melalaikan aku dulu bob lokman la dgn lawak bodoh dia..

  11. Farid says:

    biasalah dah jadi drah daging puak umno sokong maksiat, bila ada org nak bek kepadaebaikan, depa tentang. selama ni Jom heboh, Metor, ada depa tentang.

    • Muhammad says:

      Bro maksiat ada dimana mana termasuk dikelantan …… Di selangor PR memerintah buktikan pada rakyat yg juak Pas,Pkr boleh halang maksiat…..klau Umno dulu silap diselangor buktikan skrg apabila PR memerintah……jngn nak tuduh org lain klau pemimpin PR sendiri yg lemah…..

      • Farid says:

        Bukankah kita semua ni hasil dari sistem sekolah oleh Kjaan Perseketuan berdasarkan sistem sekular??? (sikit je yg belaja berdasarkan sekolah agama)

        • zero007 says:

          hahahaha … tipikal jawapan org PR ,,, bila dah takde modal nak jawab .. maka kerajaan laa jadik tmpt ditunjukkan ..

          Tapi betul laa jugak .. semua yg tak betul ni semua org UMNO buat … runi liu kata rumah urut banyak UMNO … maksiat banyak sebb UMNO itu kata org PKR la .. lagi best … HARI INI KITA TAWAN SELANGOR…ESOK KILANG ARAK DITUTUP .. ini pun salah UMNO jugak sbb tak baca ayat habis .. dia tak cakakp nak tutup semua kilang … yg dia maksudkan .. nak tutup …… KILANG ARAK DITUTUP PINTU JAMBANNYA…. ini yg maksud tersirat … korang ni … tak paham2 ker … pr kan golongan parti maksum .. mana bleh buat silap …. kalau silap tu mesti org UMNO nyer .. betulkan farid … dun worry .. ramai org akan BERDIRI DI BELAKANG MU .. piss

        • pasdaplaknat says:

          yang sekular tu engko wahai farid..
          kt sekolah ada pembelajaran yg lengkap dr Tauhid, Feqh, Tassawur, Akhlak (Tasawwuf).. aku juga sekolah kerajaan..
          jgn suka menyalahkan org lain kalu ko yg xfhm Islam.. sbb ko tu mata duitan.. mata dunia..

          • C4 says:

            mata duitan ….. aku rasa pemimpin UMNo lagi mata duitan …

          • abu says:

            buat akaun facebook 1.8mil
            brani tak si laknat ni nak komen

            Semakan terakhir mendapati ada hanya 20,308 peminat di laman Facebook kementerian. Secara bandingan laman Facebook ‘Visit Penang’, yang mana kerajaan negeri Pulau Pinang tidak membelanjakan satu sen pun tetapi mendapat 100,000 peminat.

            Kenapa belanja RM1.8 juta? kalu bnde ni bleh buat secara percuma ? syarikat mana yg di tawarkan ? ape pakej yg di sertakan ? bila dibuat tender nyer ? brape tahun tnder nye ?
            ape faedah tuk rakyat kbnyakan trutama mreka dikmpung2 ?

            1.8juta, bleh cover lain2 subsidi
            knapa dibazirkan tuk bnde yg bleh dibuat scra percuma ????

    • raplahjingaa says:

      MTV kat I city….hang ada bantah tak ? he..he…farid…farid

      • pasdaplaknat says:

        hahaha farid kan sekular + munafiq.. mana boleh bantah.. die pun syok nak terkinja2 (farid ajar word ni) jg..

      • Gen2Felda says:

        pas bukan saja menjilat anuar membabi buta..
        menta’ati lim kit siag..menurut karpal singh..
        tapi kini menjadi pengikut si keling ambiga manikasagam yg.mengetui demo.bersih2.Siapa ambiga?

        Pengurusi Perhimpunan BERSIH pd 9hb Julai 2OII. Beliau adalah Bekas Presiden Majlis Peguam, seorg wanita Hindu yg terlibat:

        I. Pembela dan Peguam yg paling kuat Mempertahankan Kes Lina Joy

        2.Pendokong dan Pengerak IFC(Interfaith Comission)

        3.Kuat Mempertahankan Kes2 Murtad

        4.Menyeru Rakyat Sarawak Bangkit dan Berhimpun saperti Rakyat Mesir d Tahrin Square..

    • jebat says:

      umno sokong maksiat? Tak da beza pas sokong maksiat.. diselangor tu apa.. Bukan setakat sokong maksiat dok pelihara peliwat lagi…

  12. Tuan gedukngok says:

    Cakap macam mana pun, mereka tetap akan pilih pemimpin munafiq, penzina dan peliwat. Bukan apa, mereka tersangat senang ditipu hidup-hidup oleh seorang yg pandai bermain dengan kata-kata, walaupun kosong macam mana pun. Terlalu banyak contoh: Stalin, Hitler, Mussolini, Mao Zedong, Kemal Atatürk, Nicolae Ceauşescu, Mátyás Rákosi, Saparmurat Niyazov, Ho Chi Minh, Muammar Gaddafi, Kim Il-Sung, Kim Jong-Il, François Duvalier, Juan Perón, Rev. Jones and Rev. Moon. Tak lupa juga porkinicky, ayah pin dan beberapa orang lagi pemimpin tempatan yg tak sempat dikenali ramai, dah gol! Apa mantra diorang? 4saksi, 4saksi,4saksi,4saksi,4seksi,4seksi….tu je lah tak habis-habis!!!

    • Farid says:

      ko cuba menyenda hukum2 Tuhan. Aku hari ini doakan agar ko diberi peringatan olehNya.

      • Tuan gedukngok says:

        Oops aku nak kata “personality cult” kat atas tu, tu yg aku sebut nama-nama mereka yg didewakan oleh pengikut-pengikutnya berdasarkan kepada pengaruh personaliti yg tersangat “overwhelming” keatas pemoja mereka – cam si farid ni.

        Oh ya satu lagi, ko tak habih berlajar lagi, sebab tu ko cakap aku menyenda hukum Allah, kesiaannn!! Aku doakan supaya Allah swt akan memberi hidayah kepadamu, amin!

      • zero007 says:

        Aku pun berdoa moga farid diberi peringatan olehNYA…. eh silap lagi .. dia golongan maksum … mana bleh buat silap .. minta mahap ass-sheikh tuan gulu al-faridddd

      • fabao says:

        doakan skali Anwar ye?dia tu nak jd PM..

        • Farid says:

          Janji org yg jadi PM tu memperjuang kan Islam, amanah dan competent. Sape pun tak per…

          • pasdaplaknat says:

            janji org tu memperjuangkan Islam??
            Anu-war loqlaq munafiq tu perjuangkan Islam ke?
            kalau tak..mengapa sokong dia?

            kalau dlm UMNO yg dimusuhi PAS, ada pemimpin yg sedang mahu dan melaksanankan Islam..mengapa di tentang?

            MENGAPA DITENTANG?
            ckp putar belit..last2 belit tengkuk sendiri puak2 pencacai PR ni!

          • Farid says:

            Yg loqlaq tu da org nak reka2…simple thing macam tu pun pening nak proof. Kalau benda simple thing berlaku…senang jer.

            Mcm Khir Toyo, korang kata dia tak tipu..tapi bagi org yg bijak mcm kami ni..once big transaction is carried on using CASH..that would raise a lot of question. Why dia tak ader banker kah??? Org macam ni selalu akan diruskan oleh personal Relationshp Banker. Dia Pakat Cheque atau TT jer

    • C4 says:

      termasuk peraba dan perogol ????

      • pasdaplaknat says:

        4 saksi dlm yg PAS duk bsing2 ni bukan krn lain tp kerana POLITIK!!
        kalau yg kena tangkap atau ada video china doll tu mirip muka DS Najib.. sure heboh lah sah penzina wpn xde saksi..
        maka Hadi Bawang pn akan ckp kamera tu adalah saksi yg ADIL.. bkn besi..

        bongoklah puak2 PAS ni!

      • jebat says:

        perogol dan peraba tu aljuburi.. Dah tengok video? Kalau nak bg tau yek c4.. Member aku budak pas pun duk tengok gak..

  13. Farid says:

    Masalahnya bila kau tgk…muka dia mirip anwar, tapi bukan anwar. Ko ingat tak ade org kah muka yg mirip aku???

    Macam kes Chua Soi Seks..senang jer nak cam…tak der masalah…

    • Tuan gedukngok says:

      Kepada ko, kalau memang anwar pun ko akan kata bukan anwar!

      Mana ko tau bukan anwar? Ko ada kat situ ke?

      Ada orang yg mukanya mirip ko nak buat apa? Berlakun dalam beribu video porno pun sapa nak kesah, ko bukan nak jadi PM! Kalo nak jadi pong langsung tak layak!

      • Farid says:

        Dalam islam..kalau kita was2 it is better not to jatuhkan hukuman. Dia jawab kat Tuha. Tapi masalahnya terang2 nampak bukan Anwar. kalau anwar dah lama kita tolak.

        • Tuan gedukngok says:

          Kalo dah was-was tu watpe nak biarkan dia jadi PM? Baik orang yg kita Masaalah dan tuduhan yg dia hadapi terlalu banyak….kes liwat, video sondol chinadoll, rasuah, songlap duit berbiliun-biliun hantar oversea, mintak sedekah dari yahudi sponsor PKR, kutuk negara kat oversea, sokong pluralisma agama, dan bermacam-macam lagi. Strauss Kahn, Wiener dan ramai lagi baru kena tuduh satu kes dah resign dan tarik diri dari public ofis. Yang ni buat muke tembok slumber dek je. Ko orang sokong dia, sama la cam dia, muka tembok!!

        • jebat says:

          kenapa bila tuduh umno tak da was2 tp kene batang hidung sendiri datang was2?

  14. WHAT ?????
    ANWAR AS OUR LEADER ????????

    OH NO, NO, NO ………… NOT IN MY WILDEST DREAM.

  15. C4 says:

    DALIL MEGAPA NAJIB TIDAK BOLEH JADI MENTERI, TIMBALAN PERDANA MENTERI DAN PERDANA MENTERI

    1.Skandal pembelian kapal peronda persisiran pantai yang bernilai RM6.75 billion dalam Laporan Audit Negara 2006 yang akhirnya menimbulkan kesangsian terhadap Kementerian Pertahanan yang diterajui oleh Najib Tun Razak. Dalam satu ulasan Pengerusi PAC Dato’ Shahrir Samad berkata ‘ rekod-rekod tertentu berkaitan dengan urusan pembelian enam kapal peronda persisiran pantai yang bernilai RM6.75 biilion telah ‘dimusnahkan’.

    2.Kos untuk baki kapal peronda persisiran pantai tersebut yang masih dalam pembinaan kosnya telah bertambah sebanyak RM1.4 billion.

    3.Bagaimana pula dengan komisyen Najib terhadap pembelian Shukoi melalui Syarikat milik Adib Adam bekas Menteri kabenit Barisan Nasional ?

    4.Najib menyalahkan ‘kesilapan juruterbang’ sebagai punca helikopter Nuri Tentera Udara Diraja malaysia yang terhempas diGunung Bunga Buah, Genting Sempah pada 13 Julai 2007 sebagai menutup kelemahan Najib yang tidak akan mengganti helikopter baru. Najib tidak mahu bertanggungjawab terhadap nahas helikopter, hanya menyalahkan kesilapan juruterbang.

    5.Najib menpunyai skandal yang tersediri ditangkap di Port Dickson kerana berkhawat dengan penyanyi Ziana Zain, yang tidak pernah didedahkan dimata umum.

    6.Najib sendiri telah diketahui umum bahawa beliau adalah seorang yang ‘lemah’ dengan perempuan. Kerana itu Najib mudah tergoda dengan Rosmah Mansor yang merupakan perempuan ‘sundal’ yang mempunyai skandal dengan Rahim Thamby Chik dan juga Sabaruddin Chik satu ketika dulu. Rosmah merupakn seorang kakitangan di Island Penisular sebagai Business Development Manager. Rosmah mula mengenali Najib apabila syarikat Island Penisular ingin mendapatkan tanah-tanah di negeri Pahang dan sekitar Kuala Lumpur untuk projek perumahan.

    7.Oleh kerana Najib merupakan seorang” kaki betina” Najib sanggup membayar pampasan kepada bekas suami Rosmah,(kakitangan di TNB) kerana hanya untuk mendapatkan “lubang puki Rosmah”. Isteri yang solehah hanya untuk suami yang solehah, isteri yang jahat macam Rosmah hanya untuk suami yang jahat macam Najib”

    8.Isterinya Datin Rosmah Mansor pernah satu ketika mempengerusikan satu mesyuarat di Kementerian Pertahanan yang mana Najib sepatutnya mempegerusikan mesyuarat Kementerian.

    9.Isterinya Datin Rosmah Mansor juga ‘membolot’ kontrak-kontrak bekalan dari projek PLKN.

    10.Sesiapa yang pernah terlibat dengan BAKAT tahu akan perilaku Rosmah. Kebanyakan ahli-ahli BAKAT cukup meyampah dengan telatah Rosmah Mansor.

    11.Najib mempunyai penyakit warisan dari bapanya Tun Razak iaitu leukemia. Perkara ini belum pernah didedahkan kepada orang ramai. Kalau tanya Najib sendiri sudah tentu beliau menafikanya.

    12.Semasa menuntut diluar negara Najib dan kaum keluarganya dibiayai oleh Yayasan Mohd Noah yang mendapat peruntukan dari Genting Highland. Yayasan Mohd Noah ditubuhkan bagi membantu pelajar-pelajar miskin, akan tetapi sumbangan yang diberikan oleh Genting Highland telah digunakan untuk membiayai pembelajaran anak-anak Tun Razak dan anak-anak Tun Hussein Onn. Pengecualian cukai yang diberikan oleh LHDN terhadap sumbangan Yayasan ini telah pun dibatalkan pengecualian nya oleh LHDN. Bila makan sumber yang haram … sudah tentu jauh dari rahmat islam.

    13.Najib selalu menafikan hubungan dia dengan pembunuhan Altantuya Saribu, tapi bagaimana Razak Baginda boleh mendapatkan khidmat anggota Polis dari kalangan polis yang mengiring Najib, kalau tanpa mendapat restu dari Najib sendiri?.

    14.Najib merupakan seorang yang jahil dalam bidang agama, semasa menjadi Menteri Kebudayaan Belia dan Sukan dahulu, beliau tidak tahu bersembahyang langsung. Yang mengajar cara-cara bersembahyang adalah Setiausaha Politik nya Zahid Hamidi.. Najib selalu mengelak dari menjawap isu-isu yang berkaitan dengan agama. Mungkin Tun Razak dulu tidak mempunyai masa untuk mengajar anak-anak tentang agama, sehingga menyebabkan Najib dan ahli keluarga nya jahil. Lagi pun Tun Razak bukan lah seorang pemimpin yang memetingkan Islam… Beliau boleh berbangga dengan pencapaian dalam bidang ekonomi tetapi tidak dalam hal keagamaan.

    Kalau ada yang nak tambah boleh tambah lagi……

    • Farid says:

      Ish…ko ni C4…ko tau dia…mamat ni dah jadi macam ‘next-to-God’ to org2 UMNO. ASYIK2 video klip mamat yg nampak macam Anwar tu jugaaakk yg paling depa benci. Aku tgk gambar pun tau bukan Anwar, yes some that is lookalike, i agree. Pelik ke tak, PDRM sampai hari ni tak dapat meneyelsaikan kes simple macam tu…

      Depa ni kecik2 mengaji sekolah omputih..lepas tu mesti ngaji England…Sbb tu semua org melayu yg kononya elitis mengikut pandangan masyarakat kapitalisme ni kebayankannya sekular.

      Tapi tak pa…UMNO tetap sokong.

      Depa tak tau rakyat sekarang bukan rakyat 30-40 tahun dulu….Rakyat dah berubah…sape yg tak berubah.???? Pengikut2 UMNO dan Mykmu.net…

      • C4 says:

        bila dah makan banyak benda haram ….. kebenaran tertutup

        • Gen2Felda says:

          C4…nuar al-juburi dah berlori-lori ada kes jenayah salahlaku moral yg.dasyat, pernah kena penjara kerana salah guna kuasa, hampir bangkrapkan negara dengan tiru IMF pada 1997, gadai kalimah Allah pada kristian, mengiktiraf pluralisma agama, sokong hak lina joy..

          pas pula dengan jenayah akidah seperti ‘amanat hj.hadi’ dan ‘tuhan mencarut’ dan ko HARAP kan ahli Umno membenci pemimpin mereka dengan skrip fitnah tanpa bukti, tuduhan melulu dan berniat jahat seperti posting kat atas?

      • Bebas Sokmo says:

        kenapa Utusan Malaysia minta maaf kat TG nik aziz pasal berita fitnah dan meminta utk penyelesaian luar mahkamah. mujur org tua tu tak berdendam. setuju ngan permintaan Utusan. ikut kata geng2 mykmu utusan adalah akhbar paling betul sekali dlm malaysia ni……….kenapa tak berani lwn TG Nik Aziz di court sdgkan kalau lwn dan menang, UMNO juga akan naik nama…….

        • Tuan gedukngok says:

          Kalo dah silap mintak tu maap la, bukan susah. Bukan macam dewa ko porkinicky tu dah buat silap tak nak mengaku.

          Tak berdendam ko kata? Tu yg dia benci sangat kat UMNO sebab tendang PAS keluar BN dulu apa cerita? Sebab nak balas dendam sanggup jadi anjing DAP, budusss!!!

        • raplahjingaa says:

          Buang masa ja….wali selipar tu tahun depan dapat kot pi haji free lagi sekali….utusan sponsor…hahahahahah….its win and win situation….satu dapat menderma….satu lagi dapat makan angin..

        • abu says:

          aku tak setuju ngan TGNA “memaaf” kan utusan meloyar
          sbb utusan meloya ni jnis melayu bangsat
          bila dah trsepit mintak maaf guling2 atas tanah
          esok lusa mereka akan buat jahat lagi

          spttut nyer diteruskan jer saman ke atas utusan meloyar
          biar jadi pngajaran kat awang selamat

          • Tuan gedukngok says:

            Apa kata ko je guling-guling depan pejabat utusan, atau lagi best depan kedai yg jual utusan. Kan guling-guling tu sebanar-banarnya budaya orang PAS…..kahkahkah!

          • hadi says:

            utusan aku tetap baca dari menatap kejijikan haramkah,suara keadilan tu…awang selamat pada pihak yang benar..

          • Gen2Felda says:

            hARAKah dah bergolak….pekerja dan editorial mengaruk layanan pentadbiran terhadap mereka..gaji ciput. Claim bayar separuh..

      • Tuan gedukngok says:

        PDRM tak dapat menyelesaikan kes simple macam tu?? Hahahaha….ko jangan underrate PDRM…..itu time-bomb la tu yg depa simpan tu. Kena timenya meletop lah dia hancuss nkorang suma especially dewa liwat yg kamu poja tu… dengan c4 sekali tak nampak batang hidung lagi…..berkecaaaii!!!!

      • raplahjingaa says:

        heh..heh…sejak bila hang jadi jurucakap rakyaat malaysia ni farid…..hang ni. Apa pulak 30-40 tahun dulu…tak sampai 4 tahun dulu pun rakyaat dah longkangkan PR dari menjejak kaki ke Putrajaya…..hang ni buat-buat lupa.

        Sebut pasal Putrajaya….teringat aku kisah 16 september…..hahahahahahaha….we got the numbers !!!

    • raplahjingaa says:

      Ni kes dok nga-nga depan markas PAS baca harakah la ni…..siannn

Leave a Reply