Menu Utama

HAPRAK PAS!! ISLAM HANYA DAGANGAN, ULAMA CUMA JENAMA!!

Semakin hari semakin merapu puak Pas ni. Dari memperjuangkan agama, kini dah jadi pejuang kebajikan pulak. Sebenarnya yang mana satu Pas perjuangkan ni. Islam ke kebajikan?

Dulu Pas bermati-matian berjihad kononnya mahu hudud dan negara Islam. Sanggup mengkafirkan UMNO, sanggup berperang dengan UMNO yang kononnya dianggap kerajaan sekular dan berpelembagaan british. Kini apa dah jadi Pas? Di mana perjuangan asal mu? Di mana pendirian Pas selama ini?

Pertanyaan yang sebenarnya, dimana hilangnya Islam yang Pas perjuangkan?

http://kedahkekl.blogspot.com/2011/06/haprak-pas-islam-hanya-dagangan-ulama.html


7 Komen to HAPRAK PAS!! ISLAM HANYA DAGANGAN, ULAMA CUMA JENAMA!!

 1. xpaanx says:

  islam mengajar berkebajikan tuan. Pentadbiran kerajaan islam dari sahabat rasul hingga turki uthmaniyah pon memerintah dgn berkebajikan. Jangan la terlalu jumud kapitalis sehingga tutup ilmu nak sampai kat dada.

 2. Santrang says:

  Tak pa, kami rakyat bawahan sentiasa tengok putar belit pemimpin melayu khasnya PAS yang jual-beli islam sebagai dagangan politik, kita jumpa pada PRU 13, inshaallah telungkup PAS dan PR.

 3. chaca says:

  tuhan sebenarnya dah tunjukkan siapa pas dimata rakyat..apa yg difitnah selama ni dah tebalik kat diaorang.kita tunggu dah lihat ajer apa akan jadi seterusnya.

 4. zhaw says:

  Slm. PAS serba salah. Dulu dok canang negara Islam tapi tak dpt perintah negara. La ni negara kebajikan pula sbb. nak dpt sokongan org Cina. Hj Hadi tak berasa malu ke dekat rakyat, rasul dan Allah yg dulu keluar Amanat Haji Hadi, tiba-tiba la ni tak ada dalam Quran negara Islam. Sapa yg dok canang negara Islam kalau bukan Hj. Hadi. Aku berdoa kpd Allah yg. memiliki sekelian alam supaya selamatkan negara ini dpd ulama-ulama jahat dpd perintah negara ini. Amin

 5. takbai says:

  doa umat Islam yang akan menghancurkan PAS dah semakin dekat. insyaallah dengan bantuan Mat Sabu akan segera PAS di talkinkan pada PRU13 nanti. amin………

 6. bangKano says:

  Negara islam ka negara kebajikan ka itu tak penting tapi yang utama pengurusan negara dan rakyat menuju ke arah kesejahteraan,kestabilan ekonomi dan politik. Jangan dok gebang ini islam itu kebajikan
  pada hal semua nya sekadaq retorik politik murahan. Apa yang di amalkan adalah kezaliman,autotarian & tak demokratik di sebahagian negara islam.

 7. baya says:

  spin habis nak menghalalkan cara. itulah PAS

Leave a Reply