Menu Utama

Bersih 2 – Anasir Keganasan Dalam Penganjuran Perhimpunan

Semalam penulis dah jelaskan apa yang dikatakan ‘niat sebenar’ penganjuran perhimpunan haram Bersih 2, bukan dan takde kena mengena langsung dengan sistem pilihanraya dan amalan demokrasi, sebaliknya untuk mencetus kekacauan dengan niat menumbangkan kerajaan.

Ketua Pemuda PKR dah mengesahkan perkara itu (minit 6.12) melalui ceramah Rapat Anak Muda bahawa perhimpunan Bersih 9 Julai ini adalah untuk menumbangkan kerajaan melalui jalan raya, bukan pilihanraya.  Ayat yang digunakan “kalau pilihanraya tidak boleh jatuhkan kerajaan, jalanraya boleh jatuhkan kerajaan”.

Kalau boleh nak diulas sikit mengenai perkara ini, Shamsul Iskandar agaknya lupa, kalau jalan raya boleh menumbangkan kerajaan BN, jalan raya juga boleh menumbangkan kerajaan Pakatan.  Tamadun apakah, bangsa apakah yang setakat ini berjaya dengan menumbangkan kerajaan melalui jalan raya?

Mesir dan Tunisia pun akhirnya mengadakan pilihanraya juga, kerana apa?  Kerana itulah yang menggambarkan suara rakyat sebenar.

Balik pada cerita keganasan tadi, perhimpunan Bersih ini tadi.  Bila disebut nak menumbangkan kerajaan melalui jalan raya, itu bermaksud cara ganaslah.  Kalau nak cara elok-elok, sudah tentu melalui pilihanraya.  Dengan PKR, PAS dan DAP diketahui tidak menggunakan cara demokrasi untuk memilih ketua sebenar, maka kita yakin memang akan ada keganasan tercetus dalam perhimpunan Bersih 9hb Julai nanti.

Dilapurkan beberapa hari lepas, dalam sebuah bas penyokong PSM (Parti Sosialis Malaysia) yang ditahan polis bersama Ahli Parlimen Sungai Siput Dr. Jeyakumar, baju-baju yang mengagungkan kepimpinan komunis turut sama dijumpai.  Apa maksudnya ini?  Maksudnya, ada pihak yang cuba nak mengambil kesempatan menyebarkan idealogi depa pulak.

Ini yang kita bimbang tu sangat, bila puak Sosialis cuba hijack perhimpunan yang kononnya nak membersihkan sistem pilihanraya.  PSM ni parti sosialis berdaftar tapi entah kenapa dia menyuruk belakang PKR dalam pilihanraya umum yang lepas, mungkin dia tahu yang idealogi sosialis ni akan ditolak.  Dan menyangkakan Pakatan sedang dalam keadaan terbaik untuk menguasai Putrajaya, PSM cuba ambik kesempatan menyebarkan idealoginya melalui perhimpunan Bersih 2 ni.

Boleh jadi.  Itu yang Bersih warna kuning, dia pi bawak baju warna merah.

Orang PAS jangan lupa ya, Nik Aziz pernah cakap yang Sosialis adik komunis, sekarang dah masin mulut Nik Aziz dah, memang sosialis itu komunis.  Sifirnya mudah saja, kalau dah komunis tu, ganaslah.

Apa kaitan kanak-kanak dengan pilihanraya?

Pakatan sekarang punya sumber kewangan yang begitu besar melalui penguasaan di beberapa buah negeri dan ini membolehkan mereka menyalahgunakan dana ini demi kepentingan Pakatan dan acara anjurannya.

Semasa Kongress Nasional PKR berlangsung tahun sudah, terpampang bukti penyalahgunaan wang rakyat melalui MBI yang digunakan untuk menampung penginapan perwakilan Sabah di Hotel Armada.  Itu yang terdedah, yang tidak terdedah bagaimana?

Itu dana dari kerajaan negeri, bagaimana pula dana luar negara yang pernah diperoleh Ambiga dari NCI, NED dan OSI yang diketahui punya kaitan dengan CIA seperti diakuinya disini?

Kita takut, dana luar yang sebegini besar bukan setakat boleh digunakan untuk menampung perbelanjaan buat T-Shirt beratus ribu helai, membayar kos pengangkutan dan penginapan peserta bersih serta elaun RM 50 seorang (seperti yang diakui Nizar), malah juga boleh digunakan untuk membayar anasir luar untuk mencetuskan keganasan.

Dan nanti bolehlah polis dan kerajaan dipersalahkan.

Rakyat Malaysia perlulah menolak pendekatan keganasan oleh Pakatan Rakyat ini.  Jelas tujuan perhimpunan untuk menjatuhkan kerajaan dengan cara yang tidak sah dan menolak pendekatan demokrasi yang diguna pakai di seluruh dunia.

 






43 Komen to Bersih 2 – Anasir Keganasan Dalam Penganjuran Perhimpunan

  1. C2 says:

    Today karpal Singh 71th birthday…
    Happy Birthday Karpal Singh… semoga panjang umur murah rezeki.

    Ikhlas Dari : UMNO (dulu, kini dan selamanya….. memperbodohkan melayu)

    • Karpal sinking hanya menunggu hari nak gol. Tuhan telah tarik nikmat berjalan sendiri dari nya maka dia berjalan ditolak kehulu kehilir kemana mana termasok lah untuk pergi berak buang isi perutnya dijamban.

      Orang laknat macam ini akan di tunjuk tuhan lepas satu, satu. Dengarnya dia sekarang sedang merawat mata buang selaput. Dia berkemungkinan buta sebelah mata sama macam ambiga betina laknat. Sakit buasir karpal yang dihidapi selama 42 tahun masih dideritai hingga kehari ini.

      Untuk buasir dia perlukan rawatan dari pelanggannya Nuar. Khabarnya Nuar akan merawat buasir karpal selepas 9 Julai nanti dan sebelum dia pindah rumah ke sungai buloh. Amennn.

    • Gen2Felda says:

      C2…jika ko Islam, apa justifikasi ko mendoakan seorang yg.terkenal keras penentangannya pada islam dan institusi diraja melayu supaya panjang umur dan murah rezeki…??

    • C2 says:

      lu mmg bodohhhh

    • 3036 says:

      enko ni gila lah C2? hahaha

  2. raplahjingaa says:

    Siapa nak tengok Thaipusam alaf baru singgah la ke KL pada 9 Julai nanti…..

    Pecacai-pecacai PAS lengkap berbaju kuning mengikut adat resam hindu….akan berarak di belakang keling mata satu mengelilingi dataran merdeka sambil di aluni gendang dan kecapi.

    well…well…well..well…

    p/s kalau nasib baik….dapat mandi manda lagi….heh..heh

    • Gen2Felda says:

      bagi dorang bawak kelapa untuk baling jalan raya..bukan baling batu pada polis dan FRU..
      suruh dorang arak dan usung nuar,mat sabu dan babiga diiringi muzik thaiposam.
      pastikan arah tuju demo tu berarak menghala batu cave bukan istana negara..

    • mamu says:

      politik jalanan yang di copy dan di pastekan oleh pakatan haram akan dilaknati Allah, sebab kepala dia adalah oarng yang anti Islam…..

  3. abu says:

    Ayat yang digunakan “kalau pilihanraya tidak boleh jatuhkan kerajaan, jalanraya boleh jatuhkan kerajaan” —artikel
    tapi tertinggal——- jangan cabar kita untuk guna cara jalan raya ———
    mungkin maksud nya
    jangan terlalu menekan, jika rakyat terlalu tertekan jalan raya pilihan terakhir bagi mengulingkan pemerintah dan sudah terbukti di kebanyakan negara, bila ini terjadi kerajaan sedia ada memang boleh digulingkan

    • Gen2Felda says:

      janjan bongkak dan takaboorr…

      kalau jalanraya tempat BN jatuh, jalanraya juga tempat si perampas tu jatuh…

      p/s: jangan fikir rakyat majoriti akan tengok saja kelaku haramjadah babiga dan pengikutnya..

    • raplahjingaa says:

      Perhimpunan haram ini sebenarnya hanya di wakili oleh golongan kecil rakyaat yang mengalami stress disorder akibat masaalah-masaalah peribadi yang tak berkesudahan…..kekecewaan demi kekecewaan…….mereka hadapi.

      Malah tidak keterlaluan kita katakan mungkin…mungkin semasa zaman kanak-kanak, mereka-mereka ini telah mengalami penderaan fizikal mahupun seksual hingga mengakibatkan mereka ini melihat dunia sebagai satu yang menekan…dan harus di kacau bilaukan…kesan saikologi yang mereka tanggung hingga meningkat dewasa.

      Keling mata satu seekor ni melihat peluang untuk melorongkan mereka ke jalanraya dan melepaskam kekecewaan di sana…….percayalah 90% daripada mereka adalah orang Melayu yang beragama Islam……di mana silapnya mereka ini, mungkin pegangan agama Islam mereka begitu fragile hingaa mereka digunakan oleh anasir-anasir anti establishment yang berpaksikan neo zionist…..atau pun mungkin mereka-mereka ini di jadikan Allah swt sebegitu demi untuk menguji keimanan dan kesabaran kita.

      Marilah kita sama-sama mendoakan kesejahteraan mereka….moga-moga mereka cepat sembuh dan dapat di serapkan kembali kedalam masyarakat majmuk negara.

  4. abu says:

    baju-baju yang mengagungkan kepimpinan komunis turut sama dijumpai. Apa maksudnya ini?— artikel

    bgaimanakah pakain2 yg sama dijual di pasar2 malam dan lain2 tmpat, adakah mereka juga brmaksud mngulingkan kerajaan ? sebaiknya, tggu smpai selesai siasatan polis.

    • Gen2Felda says:

      abuToh…jangan segan mengatakan pas kini pro komunis…kami dah tahu lama dah…

    • peace says:

      abu…abu..kalu sorg pakai baju komunis bolehlah ko cakap..”dia jumpa baju tu kat pasor malam,cantik…pastu dia pakailah”…kalau dah satu bas pakai baju gambo komunis…pun ko n ak ckp diorg sesaje suka pakai sbb baju tu lawa…emmm…memang hampehlah ko…org mcm kolah yg akan menggadaikan negara…Ya Allah..selamatkanlah negara tercintaku daripada mereka2 ini…

  5. abu says:

    Tamadun apakah, bangsa apakah yang setakat ini berjaya dengan menumbangkan kerajaan melalui jalan raya?
    Mesir dan Tunisia pun akhirnya mengadakan pilihanraya juga, kerana apa? —artikel

    Mesir Thailand Filipina Indonesia dah melakukan
    pilihanraya dilakukan SELEPAS kerajaan sedia ada digulingkan

    • raplahjingaa says:

      hmmm….ni lagi satu sakit….mesir dan tunisia tidak di perintah oleh majoriti….kat sini majoriti yang memerintah……mudah dan senang di fahami kan ?…..

    • 3036 says:

      Abu,
      Kalau ko sibuk sangat nak tukar Kerajaan, tunggu je lah pilihanraya.. Masa itu yg paling sesuai untuk menunjukkan kuasa yang rakyat ada. Bukan melalui demonstrasi jalanan lagi murahan yang lebih kepada membawa kerosakan daripada kebaikan.

      Alhamdulillah Tun M pantas memintas dan mencantas Al-Juburi..
      Negara kita bukan sahaja terselamat, malah masih punya maruah & harga diri kerana kita berjaya menyelesaikan masalah kita mengikut cara kita sendiri, tanpa bergantung atau tunduk kepada sesiapa. Sudah tentu bukan dengan politik jalanan seperti yang dilakukan oleh PKR/PAS/DAP.

      Tidak dapat membayangkan keadaan Msia jika Anwar yg jadi PM… pasti tergadai Msia ini dibuatnye! Ketua songsang ko tuh hampir memusnahkan negara bila beriya-iya nak menerima ‘bantuan’ dari IMF bagi menangani krisis kewangan dan ekonomi 1998. Bayang apa akan jadi jika Msia guna IMF? Kita akan jadi hamba IMF selama-lamanya.

      • raplahjingaa says:

        3036…..mana depa nak tunggu pilihanraya…..depa dah tau rakyaat akan longkangkan depa….seteruk-teruk BN adalah semasa pemerintahan pak lah mat tidoq…..tu pun depa gagal nak rampas putrajaya….inikan pulak sekarang….

        Jenis barbarians ni……jalanraya la tempat depa….tidur,makan,mandi semua kat situ…..pendek kata semua kat tepi jalan…..P.Ramlee kata…no class !!

        • 3036 says:

          Actually.. derang memang sengaja nak provoke police and all.. sengaja nak menimbulkan kekacauan.. bile ade yg cedera + tertangkap.. mereka akan war-war kan kerajaan zalim.. yang aku tak boleh blah tuh.. rakyat2 yang PEMALAS nak bekerje & cari rezeki.. hidup melepak dan mengabiskan harta mak bapak yg banyak sokong Pakatan nih.. lepas tuh bile life dah takde value, dah teruk, takde duit.. depa pi salah kan kerajaan sbb zalim + tak bertimbang rase.. padehal peluang dah banyak diwujudkan.. tetapi meraka jek PEMALAS!!!!!!

  6. abu says:

    BERSIH DITAJA OLEH KRISTIAN, PULAK DAH !! SIAPA KATA? UTUSAN…
    Oleh: WFAUZDIN NS

    SATU lagi tuduhan baru terhadap BERSIH setelah semuanya tidak berjalan. Seperti biasa akhbar yang menjadi Utusan dan lidah syaitan punya kerja. Kali ini dituduhnya Pertubuhan Kristian salurkan dana untuk BERSIH. Baca di sini.

    “Biskop Katolik Dr Paul Tan Chee Ing hari ini mengecam apa yang dilabelnya sebagai tindakan “Hentam Kristian” berikutan laporan di Utusan Malaysia yang mendakwa dana bagi perhimpunan BERSIH 2.0 dibiayai oleh pertubuhan Kristian. Beliau yang juga presiden Catholic Bishops Conference of Malaysia berkata akhbar milik Umno itu seolah-olah mempunyai lesen bagi menerbitkan dakwaan liar serta tanpa bukti bagi mengeruhkan hubungan masyarakat Kristian dan Islam di negara ini.”

    Ertinya, modal mereka kering kontang untuk menggagalkan Perhimpunan aman oleh BERSIH. Berbagai cara telah digunakan termasuk cara malam tadi di mana ada ugutan mahu mahu membakar Ibu Pejabat PKR di Tropicana. Ramai yang telah ditahan kerana memakai baju kuning BERSIH termasuk yang baca puisi berkaitan BERSIH.

    Mereka sanggup mainkan sentimen kaumn dan agama demik mempertahan sang Penguasa. Pihak yang kita bantah, SPR terus membisu dan menjadi penonton `pergelutan’ di antara kebenaran dan kebathilan ini, sedangkan mereka lah punca semua ini. Tidakkah mereka merasa berdosa? Tidak mungkin, ini adalah kerana mereka mempunyai jiwa yang terlalu kecil dan kehidupan mereka tidak ubah seperti robot.

    Tidak masuk akal langsung perhimpunan BERSIH ini dibiayai. Rata-rata yang akan hadir nanti mereka semua gunakan wang poket sendiri. Mereka beli baju BERSIH bukan diberi percuma seperti baju 1 Malaysia atau `Patriot’. Justeru itu, akhbar Utusan ini sudah sampai masanya untuk dikuburkan. Selagi ada akhbar pencacai yang pernah menghina hukum Allah ini, negara tidak akan aman./wfauzdin.blogspot.com

    • raplahjingaa says:

      Logic jugak….there are possibilities…..possible…possible…possible
      pasal makan duit yahudi ni….PR dah sinonim sangat….rakyaat semua tahu.

    • Gen2Felda says:

      WAKIL EJEN ASING TAJA BERSIH 2.0?

      (1) AIDCNews (26/06/11) – Laman web National Democratic Institute atau ringkasnya, NDI mengesahkan bahawa yayasan demokrasi itu menaja dan menyokong Bersih di Malaysia.

      “Program-program NDI di Malaysia ditaja oleh National Endowment for Democracy atau ringkasnya NED”, lapor laman NDI, http://www.ndi.org.

      NDI adalah salah satu daripada empat cabang operasi NED.

      Selain NDI, tiga cabang NED lagi adalah IRI (International Republican Institute), ACILS (the American Center for International Labor Solidarity) dan CIPE (Center for International Private Enterprise).

      Allen Weinstein, penggubal dasar undang-undang NED mengesahkan operasi NED adalah seumpama operasi CIA yang pernah dilakukan sebelum ini.

      Anwar Ibrahim dari Malaysia, merupakan salah seorang pemikir NED, badan yang bertopeng demokrasi didalangi Yahudi itu. Klik http://www.anwaraidc.com/?p=1229 dan http://www.anwaraidc.com/?p=12122.

      Muhamad Rahimi Osman, bekas Setiausaha Sulit Anwar sebelum ini pernah menunjukkan bukti surat Ketua Umum PKR itu memohon dana daripada NED untuk menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-12.

      Surat bertarikh 18 Jun 2007 yang ditandatangani oleh Anwar Ibrahim dengan alamat AIA di 585 Grove Street, Suite 135, Herndon, Virginia, 20170 dihantar kepada NED beberapa bulan sebelum PRU-12. Klik http://www.anwaraidc.com/?p=11672 dan http://www.anwaraidc.com/?p=11627.

      Hal ini diperkukuhkan lagi bantuan demi bantuan dari salah satu cabang NED, NDI yang membantu memperkasakan parti-parti pembangkang dan NGO-NGO Malaysia pro Anwar Ibrahim.

      “Pada bulan Februari 2005, NDI melancarkan program di Malaysia untuk menggalakkan perbincangan terbuka mengenai perkara-perkara perundangan dan kerajaan serta untuk menggalakkan parti-parti politik supaya lebih telus, demokratik dan komunikasi dalam hubungan mereka dengan orang ramai.

      “Program ini memupuk dialog antara parti-parti politik dan masyarakat awam (civil society) berkenaan isu-isu reformasi ke arah memperbaiki parti konstituen, mesej pembangunan dan kemahiran berkomunikasi,” lapor cabang NED itu.

      NDI mengakui pihaknya telah mengadakan bengkel-bengkel dengan kerjasama sebuah NGO Malaysia yang dinamakan REFSA, salah satu NGO yang menjadi anggota Bersih untuk melatih kepimpinan dan pengurusan organisasi Bersih itu.

      Latihan NDI dijalankan secara berkala di Malaysia, mulai dari tahun 2005, 2006 dan 2007 untuk menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) Malaysia pada tahun 2008.

      REFSA adalah nama singkatan kepada Pusat Penyelidikan Untuk Kemajuan Masyarakat (Research for Social Advancement), sebuah NGO Malaysia yang beralamat di 4A, Jalan Sepadu, Taman Bersatu, Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur yang dianggap badan pemikir DAP, diketuai oleh YB Liew Chin Tong, Ahli Parlimen DAP, Bukit Bendera, Pulau Pinang. Klik http://refsa.org/index.html dan http://en.liewchintong.com/?cat=13.

      Selain REFSA, badan-badan NGO yang menganggotai Bersih adalah Amnesty International Malaysia (AIM), All Women‘s Action Society (AWAM), Centre for Independent Journalism (CIJ), Komuniti Masyarakat (KOMAS), Persatuan Kesedaran Komuniti Selangor (Empower), Suara Rakyat Malaysia (Suaram), Women‘s Aid Organisation (WAO), Writers’ Alliance for Media Independence (WAMI), Majlis Peguam dan lain-lain.

      Kebanyakan badan NGO di atas ditaja oleh dana Yahudi, NED dan Open Society Institute (OSI), kepunyaan penyangak matawang Yahudi, George Soros. Klik http://www.anwaraidc.com/?p=12272, http://www.anwaraidc. com/?p=13003 dan http://www.anwaraidc. com/?p=12615.

      “Pada bulan Julai 2005, NDI menganjurkan bengkel peringkat kebangsaan kepada pemimpin parti untuk reformasi pilihan raya. NDI telah menjalankan bengkel-bengkel di seluruh Malaysia untuk menggalakkan reformasi pilihan raya dengan kerjasama REFSA, salah satu NGO yang menjadi urus setia Bersih.

    • AisMan says:

      Maaf lah ye kata2 kepala kristian tu tak leh msk kepala. Biskop boleh bihong pasal kes kat penang dulu… terang2 belakon tak mustahil. Penndakwah Kristian sanggup bagi apa saja. percayalah.

  7. Mooohyideen says:

    Apasal UMNO taku sangat dgn demokrasi. Kat Bukit bintang and Petaling Street penuh dgn pelcuran dan gangsterism. apasal tak nak deploy polis je kast situ….???

    Apasal bila rakyat nak berhimpun cara aman, mereka panik??

    Tak paham aku…

    • raplahjingaa says:

      Tu dia spin 360 darjah………kerajaan takut demokrasi ke….hangpa yang tak boleh nak terima demokrasi…..kalau dah kalah…tapi tak boleh terima….nak menang jugak….pas tu menang..tapi tak cukup nak jadi kerajaan….tak boleh terima jugak !! nak menang semua !!

      Kalau rakyaat dah tak menangkan hangpa….nak buat macam mana ? itulah demokrasi….ada pemerintah…ada pembangkang…

      BN memerintah….DAP pembangkang….kan itu demokrasi…

      .errr..PAS,PKR ?….parti budak suruhan DAP jer….. unit gulling-guling makan tar…wakakakaka

    • zumazore says:

      SEJARAH EMBUKTIKAN BERSIH 1.0 MEMANG TAK BERSIH= HURU HARA.. ADA BACA KA DEY?

  8. hadi says:

    c2 yang banggang

  9. randomsee says:

    padanlah nik ajiz dah berambus ke uzbek…..dia sendiri pun x sanggup berketuakan ambiga…tinggal balaci syiah bawah naugan mat sabu jek sanggup

  10. SAYAmelayuISLAM says:

    BANGSAKU…
    Hargai lah keamanan yg masih kita miliki hingga saat ini..di mana kita hidup penuh dengan kebebasan, dapat melakukan urusan harian dgn sempurna, melakukan kerja dengan gembira, makan pakai kita masih selesa walau x semewah mana, hidup bergembira dengan keluarga tercinta, dapat mengamalkan anutan agama masing² tanpa paksaaan dari mana² pihak… jangan hanya kerana kita ingin mempertahankan segelintir ”orang” yg angkuh dengan laungan sorak ke’ADIL”an, maka kita harus korbankan segala apa yg kita miliki selama ini.

    BERSIH tidak akan sesekali bersih selama ia didalangi oleh pakatan yg KOTOR…Sedar lah org Melayu, di mana bumi dipijak, disitu langit di junjung…jgn terus²an begitu mudah diperkotak-katikkan oleh ”mereka” yg mengaku sebagai pemangkin suara keadilan. Renung kembali sejarah silam bagaimana pahit dan kelatnya para perjuang terdahulu menentang ”musuh” untuk mendapatkan kemerdekaan. Dahulu ”musuh²” ini menggunakan kekejaman dan keganasan utk menindas tanah air kita, sekarang mereka menggunakan ideologi @ perang saraf yg lebih dahsyat untuk melumpuhkan bangsa kita…sayang sekali istilah ”tali barut” yg dahulunya dipegang kemas oleh bangsa melayu ketika era pemerintahan kejam sang penjajah kini masih lagi tebal di galas oleh bangsa yg sama..kecewanya saya apabila melihat bangsa sendiri masih tidak berubah terus²an ”menikam dari belakang” saudara seagama mereka sendiri, cuma bezanya kini ideologi mereka lebih canggih mengikut peredaran zaman.

    Sedarlah bangsaku, kesempatan bakal diambil oleh musuh² mu jika kamu semua masih lagi leka dengan langkah tari musuh²mu itu demi memenuhi cita² mereka..tiada guna membenci sesama bangsa malah seagama hanya semata² ingin melunaskan cita² musuh²mu itu, musuh² mu kini sekarang ternyata sedang bersiap sedia untuk bersorak-sorai gembira kerana sejarah runtuhnya tamadun melayu melaka kini mungkin hampir berulang semula, disaat itu menangislah air mata darah yakni buta sekalipun, pasti kita sudah terlewat untuk mengubah segalanya…..

    • 3036 says:

      TEPAT SEKALI!!!!

    • Anti Pakatan Rakyat says:

      awesome !

    • AisMan says:

      Genap tujuh hari lagi akan berlaku satu peristiwa yang bakal mencacatkan lagi sejarah tanahair ku ini. Sebelum langkah diatur menuju kiri atau kanan renungkanlah sejenak, marilah kita kesali akan nasib yang akan menimpa bangsa melayu. Mari kita tangisi langkah pertama menuju 9 july kerana pada masa itu kita akan berhadapan dengan saudara seagama, sebangsa senegara dan mungkin juga ada yang sedarah. Bersedihlah wahai orang melayu, bersedih bukan kerana takut tapi bersedih lah kamu kerana pada ketika ini di hari yang sama pada minggu hadapan melayu akan ditertawakan , senyum sinis akan dilemparkan kepada bangsa yang pada suatu ketika dulu adalah suatu bangsa yang agong . Kejayaan besar ini (klimaks kepada perpecahan bangsa Melayu) akan disambut meriah tanpa kita sedari.

      Hari ini menitis air mataku, menitis air mata melayu menitis air mata bangsa ku………….

  11. C2 says:

    ler…. bersih kan tuntutan pilihanraya yang adil. fullstop.

    yang budak2 UMNO ni merepek tak tentu hala apsal? apsal takut sangat..?

    tak paham aku…

    • raplahjingaa says:

      heh…heh….memang kau tak faham…..dan tak kan boleh faham….kena up sket level baru boleh nampak…..boleh kan ?

    • peace says:

      aah dia ni memang spesis yg memang xboleh dan xakan phm…cakap dajjal ambiga jer dia phm….xsiapa nak kecoh kalu korg wat kat stadium ker…petaling street..bukit bintang yang kwsn DAPig tu…….lantakla korg nak wat tuntutan papepon…kalu ni pon xphm baik masuk sek tadika blkla ko nih..

    • 3036 says:

      ini bukan masalah takut C2.. ini masalah ketenteraman negara. Kami cintakan kedamaian, keharmonian.. bukan hendak bertuankan lelaki songsang dan rendah moralnya.

      PKR/PAS sanggup menjadi balaci DAP. Sanggup diperkudakan.. sanggup menjilat ludah demi membela seorang lelaki bernama Anwar Ibrahim?

      Apa significant nya lelaki ini? Kelebihan yang ada padanya hanyalah pemutar-belit fakta, memporak-porandakan keamanan Negara.. Menyebabkan ketidak harmonian sesama kaum. Kemudian dia (anwar) mahu muncul sebagai jaguh??

    • zumazore says:

      C2..
      BERSIH SANGAT KE PKR TU= PEMILIHAN YANG LEPAS PENUH DENGAN BALING KERUSI MEJA, GADUH, TIPU UNDI….
      PAS BERSIH SANGAT KER? = BAU HANYIR MAKSIAT PEMIMPINYA…HUTAN HABIS DIBERI PADA CINA N SINGAPORK…. BERSIH SANGAT KER
      DAP… SANGUP TIPU (AMALAN NENEK MOYANG MEREKA) BANGSA MELAYU SEBAB NAK KUASA.. KES TEO B.H AKHIRNYA KENA KAT BATANG HIDUNG SENDIRI GAK SEBAB NAK TUTUP KES RASUAH SANGGUP KASI KAMBING HITAM MATI KATAK … BERSIH SANGAT KER?…. SAMA JE KO..
      C2 = C2WA (SI TUA NYANYUK)

  12. yuyun says:

    Ekekekekeke bodoh nye sape yg sokong bersih

  13. yuyun says:

    Asalamualaikum Ini lah salah 1 ramalan 2012 peberontakan di malaysia pkr ini tujuan asas pkr peberontakan dlm senyap pkr milik yahudi sebenarnye dah lame di rancang oleh yahudi nk porak perande kan malaysia .byk agenda yg tersenbunyi dlm bersih+pkr+dap+pas nk agong kan peliwat??? Wakakakakaka lau anuar jd pm nti kwang akan sambut lah hari gay 1 malaysia mcm isreil nk ke???? Ekekekekeke bgox! Owang yg sokong anuar same lah mcm sokong dajjal + nwo bestke?. 2012 tggu lah malaysia berubah . Pkr di biaya yahudi betol 2 coz pkr anjing yahudi yg sokong pkr best ke jd anjing menyalak
    Sane sni??? Tujuan utame yahudi skang NK HANCUR KAN NUNSANTARA AND CINE .NWO + PERANG DUNIA KE 3 DAH X LAME LG X CAYE???
    TGGU ANTARE 2012 TILL 2020 PERANG AKAN BELAKU .
    Aku x sokong pon mane2 parti kerajaan or bebas yg aku sokong malaysia di perintah oleh yg di petuan agong aku anak malayu . agame mate 1 ni tedapat dlm wallet kwang so yahudi akan gune kan agame die utk tarik kwang join dwang xpaham.elaun angote bersih rm50 sape x nk???? Duit lah skang ekonomi dunia yahudi pegang kwang blh buat ape???? CKAP X PADE BERSIH!! .KWANG TGOK INDON HUTANG PD IMF KWANG NK KE JD MCM INDON? Duit malaysia x de nilai??
    Tgok jek rakyat indon k .tanda2 kiamat Janji2 allah swt pasti belaku islam vs yahudi dah x lame wasalamualaikum

Leave a Reply

Threesome