Menu Utama

ANGKARA VIDEO LUCAH, PAS YANG BERTERABUR

Tidak boleh dinafikan, kemelut video lucah yang didedahkan oleh Datuk T, bukan sahaja memporak-perandakan perancangan PKR dan Anwar Ibrahim, malah pada masa yang sama, telah menyebabkan PAS yang dipimpin oleh Abdul Hadi Awang turut terjebak dalam kemelut yang tidak berkesudahan.

Lebih malang lagi apabila kemelut dan provokasi tersebut berlaku pada saat-saat golongan ulama dalam PAS cuba mempertahankan kedudukan mereka daripada dirampas oleh golongan Erdogan dalam pemilihan yang akan dilangsungkan beberapa bulan dari sekarang.

Abdul Hadi Awang muncul sebagai pemimpin PAS yang menjuarai masalah ini dengan sokongannya yang tidak berbelah bahagi kepada Anwar Ibrahim. Pun begitu, ketua Dewan Ulama PAS, Harun Taib pula memberikan kenyataan yang sama sekali bertentangan dengan pendirian yang ditunjukkan oleh Abdul Hadi Awang.

Apabila pencalonan awal Mat Sabu sebagai Timbalan Presiden PAS dibuat oleh Kawasan Kubang Kerian yang diketuai oleh Exco Kanan Kelantan, Husam Musa, maka ia merupakan isyarat besar kepada Abdul Hadi Awang bahawa kepimpinannya berada dalam keadaan yang sangat merbahaya.

Husam Musa adalah bekas calon Timbalan Presiden PAS dalam pemilihan yang lepas bersama-sama Mat Sabu. Pertandingan tersebut akhirnya dimenangi oleh penyandang jawatan, Nasharuddin Mat Isa dengan undi majoriti yang agak besar.

Bukan rahsia lagi kepimpinan Abdul Hadi Awang tidak lagi menerima sokongan padu daripada akar umbi PAS. Bukan kerana Abdul Hadi Awang terlalu berpegang kepada dogma dan doktrin PAS dalam retorik Negara Islam dan Hukum Hudud mereka, sebaliknya kerana kekuatan Kumpulan Erdogan yang kini semakin membesar dan berpengaruh di dalam parti berkenaan.

Kumpulan Erdogan diketahui sebagai proksi utama Anwar Ibrahim di dalam PAS yang diketuai oleh bekas Setiausaha Agung PAS, Kamaruddin Jaafar.

Ketika para pemimpin utama PAS termasuklah Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat menutup mulut tentang video lucah Anwar Ibrahim, Abdul Hadi Awang dan Nasharuddin Mat Isa mengambil pendekatan yang berbeza.

Bacaannya cukup mudah. PAS berada dalam keadaan yang sangat tertekan di Sarawak. Satu-satunya kerusi yang pernah ditandingi oleh PAS dan kelihatan sedikit sinar adalah di Beting Maro. Biarpun PAS diberikan kepastian bahawa kerusi itu akan ditandingi oleh PAS, namun beberapa kerusi lain yang ingin ditandingi oleh PAS dalam pilihanraya negeri kali ini, berhadapan dengan kesukaran. Sukar bukan kerana PAS akan kalah dan hilang wang deposit, sebaliknya kerana PKR menjadi penghalang utama.

Justeru apabila Presiden dan Timbalan Presiden PAS memberikan sokongan mereka kepada Anwar secara terang-terangan, ia sebenarnya adalah usaha yang paling baik bagi PAS untuk memujuk Anwar bagi memberi laluan kepada PAS. Pada masa yang sama, PAS juga mengharapkan Anwar akan memujuk Azmin untuk berlembut dalam pembahagian kerusi yang ditandingi di Sarawak.

Perkembangan terbaru ini amat menarik untuk diperhatikan. Biarpun PAS sentiasa menunjukkan yang mereka adalah sebuah parti yang bersatu atau dalam erti kata lain, sangat faham tentang maksud berjemaah, namun hakikatnya, PAS juga adalah sebuah parti siasah yang pergolakan merupakan sebahagian daripada perkara yang perlu diredahi.

Persoalan yang mungkin timbul sekarang selepas pengumuman Harun Taib bahawa PAS akan keluar dari Pakatan seandainya video berkenaan benar-benar ‘dilakonkan’ oleh Anwar Ibrahim, apakah akan memberi kesan kepada kedudukan Abdul Hadi Awang dan Nasharuddin Mat Isa dalam pemilihan yang akan datang.

Meskipun Abdul Hadi Awang selamat berada di kerusi Presiden, namun tanpa orang kuatnya, Nasharuddin Mat Isa, Mustafa Ali yang sekarang ini merupakan Setiausaha Agung PAS, tidak akan mempunyai kekuatan lagi untuk bersuara. Apabila Mustafa Ali tidak mempunyai kekuatan untuk bersuara, bermakna Abdul Hadi Awang sekadar seorang Presiden tanpa kuasa yang segala cakapnya hanya tembus telinga kiri dan tembus telinga kanan.

Perlu diingat, Dewan Ulama PAS merupakan dewan yang paling berkuasa di dalam PAS sekalipun PAS mempunyai beberapa sayap lain. Dewan Ulama PAS yang akan membuat dasar dan Dewan ini jugalah yang akan menentukan siapa sebenarnya Presiden PAS. Presiden tanpa sokongan Dewan Ulama tidak akan mempunyai sebarang prioriti.


30 Komen to ANGKARA VIDEO LUCAH, PAS YANG BERTERABUR

 1. zakir says:

  Pergolakan merebut kerus di utk PRN Sarawak di antara PAS dan PKR (dan DAP) menunjukkan imej sebenar PR. Meskipun mereka ini dikatakan bersepakat sebagai satu entiti, tetapi sebenarnya mereka ini adalah triniti. Dalam satu ada tiga. Lebih malang lagi, ketiga2 kumpulan ini membawa hala tuju masing2 dan sebenarnya tidak sepakat sebaliknya mengutamakan parti sendiri. Ibarat jatuh ditimpa tangga, PAS yang selama ini kelihatan mengamalkan semangat setiakawan, disepak terajang oleh rakan2 sekapal bila semua ‘jasa’ PAS yang setia kepada rakan, membela rakan yang tersungkur (kes dna nuar, kes porno nuar) atau menjadi backup sebagai rakan setia (kes kalimah Allah DAP, kes bible melayu DAP) tidak dibalas sewajarnya oleh sekutu2nya.

  Fenomena ketersungkuran PAS ini berlaku kerana PAS masih berada jauh dibelakang dalam percaturan politik kontemporari tanahair. Corak pemikiran politik PAS masih berada di takuk lama dan masih mengamalkan politik kampungan. PAS masih mengamalkan ‘khusnul dzan’ tak bertempat pada rakan2 sekutunya. Oleh sebab inilah PAS dikesampingkan oleh dua rakan parti PR dalam apa jua situasi politik. Ini amat malang bagi PAS, yang suatu ketika dahulu merupakan pasti Melayu KEDUA terbesar dan berpenguruh selepas UMNO. PAS kini benar2 telah kalah dan mencorotkan diri sendiri apabila bermadu dengan PKR dan DAP. Lebih malang lagi, sudahlah dimadukan tanpa diberikan hak seadilnya, relanya PAS bermadu mengakibatkan orang2 melayu mula mempersoalkan hala tuju PAS sebagai parti Islam yang natijahnya undi orang melayu semakin mencorot dalam PRK2 yang sudah2. Kini di Sarawak, PAS masih tidak mahu mengaku yang dia telah kalah. Tunggu sahajalah bila PAS berkemungkinan sekali lagi kalah di Sarawak dan terus melukut bersama2 DAP dan PKR yang jauh lebih berani dan bijak mempercaturkan politik. PAS adalah parti kampungan yang dengan mudah diperbodoh2kan oleh DAP terutamanya dan PKR.

  • hala tuju Pas tidak saprti dulu lagi.sudah jaoh menyimpang dari landasan nya. dulu parti yg beridentitikan islam.sekarang parti yg tidak ada prinsip islam langsung.perosak utamanya nicholas tok aziz.bagi nya yg islam tulen penyokong pas shj.orang melayu yang lain semua kafir.selalu mengeluarkan fatwa2 yg bercanggah dgn ugama.contoh saperti Tuhan tu samseng, boleh mencarut,boleh kawan dgn iblis dll lagi.renungi dan fikir lah sendiri.

 2. kaki_lempang says:

  PKR merupakan parti kukubesi yang gilakan kuasa. Andainya mereka berkuasa jangan harap amalan demokrasi yang dinikmati sebelum ini akan berkekalan. DAP lagilah dengan parti perkauman yang mementingkan kaum Cina dan jangan haraplah mereka ini akan menegapkan demokrasi selagi diktator Lim Kit Sial berkuasa jgn harap Kaum-kaum lain akan menikmati kesaksamaan melainkan sedikit. PAS lagi satu parti yang tak berguna hanya membawa perpecahan sesama ISlam dengan fatwa-fatwa mengarut malah sanggup menegap benang yang basah jika terdesak malah boleh sampai menjual maruah bangsa seperti mana mereka menjual dasar perjuangan mereka selama ini demi untuk berkuasa.

  • UMNONGOK SAY says:

   MEMANG DASAR UMNO PARTI GILA SEKS MOTIFNYA UNTUK NAK PORAK PERANDA PR MAKA DIADA2 KAN FITNAH2 YANG BOLEH MEMECAH BELAH PR TERUTAMANYA UNTUK MEMBUNUH KERIER POLITIK ANWAR SUPAYA SENANG MEREKA BERMAHARAJA LELA MEROMPAK HARTA KEKAYAAN RAKYAT JELATA OLEH KERANA TIADA LAGI HULUBALANG YG MENCABAR KERAKUSAN MEREKA.

   • A nwar semasa dlm Umno tak ada buat apa2 pon.shamsidar juga yg kaya.nothing special lah anwar ni.cuba fikirkan iaitu Adolf hitler hanya seorang kpl shj tetapi dgn cara berpidato yg berapi api boleh memperdayakan raayat jerman dan kesudahan nya apa dah terjadi negara jerman hancur.adakah kita mahu tertipu saperti orang jerman.lu fikirlah sendiri.

 3. Santrang says:

  Rasa leteh pikiran memikirkan politik Pas, di ajak bersama-sama mempertahan bangsa dan agama, banyak sangat fatwa yang di keluarkan menghalang perpaduan umah dan bangsa, ingatkan cerdek berpolitik, tapi sebaliknya kerap kena kelentong, kena kuda bagi menghancurkan perpaduan umah dan bangsa, baik-baik nak berjinak-jinak dengan pahaman PAS, tawar hati dan perasaan, mau tak mau kena sukung UMNO yang konsisten dalam perjuangannya.

  • UMNONGOK SAY says:

   UMNO MASA TERSEPIT CKP MCM TU LA PERPADUAN LA MASA SENANG TAK INGAT DH ISLAM KE APA KA SUSAH NAK PERCAYA ORG MUNAFIK CKP

   • BarcaElBarca says:

    Sudah-sudahla UMNONGOK … kau yg bongok sbenarnya.. kau tu kuda tunggangan DAP dan PKR.. Kuda bila tersepit cakap mcam tu laaa…

 4. PAS dan DAP sedar mereka tidak memiliki tenaga dan mechanisme yang diperlukan untuk meneraju. Walau pun hakikatnya nafsu mereka memang besar kearah mencapai impian itu. Nafsu sahaja tidak cukup tanpa tenaga.

  Setelah munculnya insan yang barangkali lahirnya memang untuk menderhaka, ini memberi kuasa baru yang membantu memberi kesinambungan pada angan2 mereka yang disimpan sekian lama. Walau pada hakikatnya mereka tahu siapa dia dan jenis manusia apa dia ini.

  Justeru itu diangkatlah dia dipersada tinggi dimana tersimpannya cita cita itu dan dilantik menjadi seorang penyelamat. Seolah2 dialah saja yang bakal menyelamat. Menyelamat kan negara yang kononnya berada ditahap terlalu tenat (???)

  Didalam keadaan insan ini sedang begelut, berjuang untuk menyelamatkan diri sendiri, sempatkan dia untuk berbuat yang lain selain dari memikirkan bagamainan cara untuk melepaskan diri. Apa yang kita tengok dia sendiri sebenarnya telah kesuntukan masa untu bertindak menyelamatkan diri. Maka apa cara untuk dia menjadi penyelamat negara yang yang sedikit pun tidak pernah berada ditahap yang tidak selamat.

 5. nonbal says:

  Taat membuta tuli, itulah sikap PAS di dalam persahabatan mereka dalam PR. Kini sebenarnya PAS telah hilang punca dan akan tersepit dek kerana percaturannya menyertai PKR dan DAP. Perlu diingatkan bahawa menangnya tiga serangkai ini didalam PRU12 adalah semata-mata merosotnya pengaruh Paklah serta fitnah yang dibuat kepada Tun M. Kini kemelut dalaman PR pula mengambil tempat. Bersedialah mereka untuk kalah teruk dalam PRU13, insyaAllah.

  • UMNONGOK SAY says:

   PAS BOLEH BERSAMA PKR N DAP SELAGI TIDAK MENGADAI PRINSIP PERJUANGAN, KALAU PAS BERJUANG SENDIRI PUN TAK HERAN. BUKAN MCM PEMIMPIN UMNO TERHEGEH2 NAK BERSAMA MCA N MIC HINGGA SANGGUP LEPAS APA YG SUDAH ADA KEPADA ORG MELAYU KERANA KEMARUK KUASA. KALAU TGK SEKECIL2 PEMIMPIN UMNO SANGGUP BERGADUH BEREBUTKAN KUASA POLITIK DAN YG JADI MANGSA PENYOKONG2 MELAYU HAPRAK. OLEH KERANA MEDIA PERDANA DIKUASAI UMNO MAKA BOLEH LA DITUTUP DARI PENGETAHUAN RAKYAT TAPI BAU BUSUKNYA TETAP ADA. MCM MANA PAS NAK PERCAYA KEPADA PARTI UMNO

   • 3036 says:

    ..dan apa kelebihannya PAS berbanding UMNO??
    Hanya kerana PAS ada Nik Aziz??
    ..dan aku tak paham apa significant-nya Nik Aziz tuh..
    Sultan sendiri sakit di Spore tak lawat, tapi Lee Kuan Yew, boleh pulak datang berjabat tangan bagai.. So, what’s the different?? Owhhh hanya kerana Ex-Sultan K’tan tak sebulu dgn si Tuan Guru? Ataupun PAS hanya ingin mengambil hati DAP yg rata2 nya berbangsa Cina? *kompius*

    • UMNONGOK SAY says:

     APA KELEBIHAN UMNO PULA BERBANDING PAS SELAMA BERPULUH TAHUN MEMERINTAH BERBAGAI KEROSAKAN TERHADAP BANGSA MELAYU YG MEREKA LAKUKAN BERBANDING PAS

   • matahati says:

    Sebusuk-busuk UMNO…PAS seribu kali lebih busuk…habih camno nak sokong. mintak maap yo lah….

 6. Gen2FeldaJohor says:

  dulu pas begitu extrem dengan perjuangan Islam mereka termasuk nak laksana hudud sehingga mereka menghukum haram kepada umno.

  kini bila mereka dah kena liwat ngan P Gay R dan di ;lembu cucuk hidung’ oleh dog and pig party, maka pas kini adalah parti zombi yg.ada jasad tapi tak ado Roh…perjuangan mereka lebih kepada nak dapat undi untuk menikmati kuasa jadi pak menteri dengan membelakangkan hak melayu dan merosakkan islam.

 7. siberangan says:

  Yang baiknya parti PAS niii… terlalu pandai dan licik menyorok penyakit barah dan jantung berlubang yang sedang hebat berlaku didalaman parti. Cuma yang nampak ada penyakit barahnya apabila parti ini memilih pemimpin atasan. Timbalan Presiden, Naib-Naib Presiden, Ketua Pemuda dan Ketua Wanitanya bertanding kita akan nampak sadikit kekacauan. Tidak akan nampak samasekali isu-isu peribadi yang menghentam antara satu sama lain, walau dalam akhbar Harakah sendiri. Cakap-cakap kedai kopi pun tak akan kedengaran cakap-cakap perselisihan faham antara satu sama lain. Inilah diantara lain keunikan PAS bahawa orang lain dari ahli mereka tidak akan tahu keparahan barah dalam badan PAS itu sendiri. Itulah dari awal tadi saya telah mengatakan PAS adalah sabuah parti yang licik, rahsia pergaduhan dalaman parti samasekali jangan diketahui oleh orang ramai, terutama penentang mereka.

  Contohnya di Kedah, pertelingkahan antara pemimpin, iaitu antara Ustaz Azizan dan Exco-Exconya serta kepimpinan dibawahnya, tidak lagi boleh dianggap kudis, tetap sudah boleh dianggap barah. Kerana sekarang ini Ustaz Azizan tidak lagi memberi peluang kapada pemimpin-pemimpin sinior saperti Amiruddin, Taulan Rasol dan Fahrulrazi untuk merancang membangunkan negeri Kedah. Mereka saolah-olah dipinggir. Sebaliknya Ustaz Azizan memberi peluang kapada Dr Ismail Alor Mengkudu, Ghani Air Hitan dan Dr Hamdan Tanjung Dawai memainkan peranan serta menonjol kehadapan. Suasana ini jelas, kerana banyak KCS yang bercakap kapada orang ramai. Namun demikian Ustaz Azizan tetap menafikannya. Ini kelicikan pemimpin PAS. Memang, dalam hal beggini Ustaz Azizan amat pandai bersilat. Cuma yang dia tak pandai bersilat, apabila dia panas baghan, semasa peristiwa banjir. Samad RTM jolok dia terus ditumbuknya Samad “BUAT KERJA CARA ISLAM SIKIT LAH….”

  • UMNONGOK SAY says:

   MEMANG TAK ADA PUN KALAU ADA AKAN HEBOH SATU MALAYSIA UMNO CANANG LAIN LA UMNO KALAU BUAT PEMILIHAN PERINGKAT CAWANGAN PUN AKAN MELAYANG LA KERUSI MEJA OLEH KERANA MEDIA DIKUASAI UMNO MAKA TAK HEBOH LA TAPI ADA JUGA BAU2 BUSUK KELUAR. INILAH PEMIMPIN2 YG ORG UMNO AGUNG2 KAN

  • UMNONGOK SAY says:

   SAMAD MAJID TU AKU TENGOK SPESIS KELING MANA NTAH MUKA CM CIBAI ORG2 UMNO MEMANG SUKA KENA KELENTONG DGN KELING NI

   • matahati says:

    cara menulis ayat pun dah menggambarkan hati yg busuk-rentung…macamana nak kamceng?…

    • UMNONGOK SAY says:

     MEMANG HATI BUSUK PUN SAMAD MAJID TU BUKAN SETAKAT KENA TUMBUK JE MALAH BOH PENENDANG SEKALI DASAR KELING BETUL NAK AUTA ORG KEDAH KONON

    • UMNONGOK SAY says:

     KERJA DGN KERAJAAN GAJI DIBAYAR HASIL CUKAI RAKYAT TAPI BUAT KERJA UTK UMNO MEMANG PATUT PUN KENA TENGKING DGN AZIZAN

   • anaklangkawi says:

    astaghfirullah halaziim….takkan la begini perkataan yg diluahkan oleh seorang penyokong parti isle kot…tak menggambarkan nilai yg baik langsung…kalau penyokong DAP sekalipun tidak layak..mana mungkin jadi pengikut ‘khalifah lim guan eng’

 8. bila pahat berbunyi says:

  kesian balaci passesat cuba menegak kebenaran

 9. GenuangMan says:

  KEPADA SAHABATKU SEISLAM SESUNGGUHNYA PEMIMPIN POLITIK MALAYSIA HARI NI BANYAK MENJADIKAN RAKYAT SEBAGAI BOLA UNTUK CITA2 POLITIK MEREKA.BERSATU LAH DIATAS NAMA ISLAM TOLAK SEMUA PEMIMPIN YANG MELAKUKAN MAKSIAT SEPERTI MENDEDAHKAN AURAT DSBNYA.JIKA KITA TERUS BERGADUH SESAMA KITA PASTI ALLAH AKAN MENGHANTAR BALA MUNGKIN BERUPA TSUNAMI,GEMPA BUMI ATAU ORANG KAFIR MENJAJAH KITA.INSAF WAHAI SEMUA.TOLAK KETAKSUBAN PADA BN & PR PILIH PEMIMPIN YANG SOLEH@WARAK MESKIPUN CALON BEBAS.

 10. Alyabu says:

  PAS sangat teguh dan konsisten memegang janji..1978 UMNO yang tendang PAS dari BN..Semangat 46 yang membubarkan parti mereka sendiri daripada Angkatan Perpaduan Umah…jadi kalau anda nak harapkan PAS mengubah pendirian terhadap PR eloklah anda semua jadi monyet dan kera dihutan macam orang2 UMNO..keluar saja nama Rahim Tambi Chik orang semua geleng kepala..Dengan izin ‘He is worst than a liar’..UMNO dah mula canang bahawa mereka tak terlibat..kenapa?..Dengan izin ‘BACKFIRED’..ceramah2 DSAI dinanti2 diseluruh negara dengan kehadiran yang ramai..dan terpaksa menggunakan polis untuk membatal dan menyuraikannya…

 11. RAJA KONGKIAK says:

  APA PENTING SGT VIDEO SEKS TUHHHH…hahahahah yang penting kita nak tengok apa akan terjadi dengan DNA yang ada di dalam mahkamah tuhh ..Haaaa kita nak tau apakah benar DNA Y itu adalah pak sheikh…Adalah bukan Palo Sheikh yang toron itu montot!! Itu sajaaaaa…ahahahahah tak payah nak spit sejuta darjahhhh….kita nak tau kes LIWAT sajaaaaaaa….BUKTIKAN bahawa bukan air mani dia yang tersimpan di dalam lortong najis tersebut..Habis ceritaaaaaaa!!!! Tak payah konerr tak payah buat stage show laaaaa…Taktik stage show sebab dia nak pihak berkuasa tangkap dia..heheh lama dah plan kotoq macm tuhh…tungguuuuuuuu DNA tuhh sajaaaa…sabaq noooo…

 12. maharaja says:

  Ha..rasanya video anwar ni cerita ciptaan dia sendiri…coz kalau benar tu video dia..dah lama dah dia kena mcm CSL…tgk CSL..org senang2 aje edar dvd dia…ha..anwar boleh undur diri lah..jgn la rosakkan negara..

 13. kutakutee says:

  Ku Li yakin rakyat tolak tuduhan video seks Anwar
  Harakahdaily

  KUALA LUMPUR, 2 Apr: Vateran Umno, Tengku Razaleigh Hamzah turut menyelar pihak yang menggunakan video lucah sebagai senjata politik menyerang pihak lawan.

  Mengulas isu yang sedang memangsakan Datuk Seri Anwar Ibrahim, Tengku Razaeligh yang lebih dikenali ‘Ku Li’ berkata, tindakan tersebut bukan sahaja keji dan jijik malah ianya bukan budaya Melayu apatah lagi ianya bercanggah dengan ajaran Islam.

  “Rakyat Malaysia punya tamadun dan budaya yang baik, kenapa kita hendak ikut budaya tak baik’ kata Ku Li.

  “Apatah lagi bagi orang Melayu Islam, tak patut kita lakukan benda yang jijik yang dipandang rendah oleh orang. (Apa guna) kita buat perkara yang hina di sisi masyarakat,” tegas beliau dalam temubual dengan TV Selangor.

  Bagaimanapun, beliau yang juga mantan Naib Presiden Umno, yakin cubaan untuk memburukkan Anwar dengan taktik itu tidak akan berhasil memandangkan kaedah hampir sama diguna terhadap Ketua Umum PKR itu pada tahun 1998, namun gagal.

  Pihak yang bertanggungjawab terhadap video itu juga katanya sebenarnya mengamalkan ‘politik longkang’ dan telah tersalah langkah kerana orang Melayu Islam tidak boleh menerima tuduhan sebegitu apatah lagi ianya didedahkan dengan penuh persoalan yang tidak dijawab.

  “Saya tak fikir rakyat terima hal (video seks) ini. Kalau tengok kes Anwar yang pertama tahun 1998, rakyat tidak terima. Usung tilam, bantal semua, tak ada orang terima. Saya masih ingat semasa saya adakan majlis dialog di Gua Musang. Orang cakap. Ni Melayu ke ni? Malulah,” kata beliau.

  “Saya rasa (video seks) ini salah langkah. Jika berpolitik sebegini, kalau kita menang pun, tidak ada maruah, tidak ada nilai, jadi tidak guna kita menang pun kalau kita guna cara buruk dan keji untuk mendapat tempat. Saya rasa rakyat pun tak dapat terima dengan baik,” tegas beliau.

  Semalam, Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar membuat pengumuman mengejutkan apabila mengisytiharkan video itu adalah tulen namun tidak mengulas sama ada pelakunya dikenal pasti.

  Beliau berkata hasil siasatan sudah di fasa terakhir dan akan diserahkan kepada Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail dalam tempoh terdekat

Leave a Reply