Menu Utama

Nik Aziz kata ada ulama dan wartawan upahan !!! dalam PAS ker dalam UMNO

Nik Aziz kata kemungkinan wujudnya ulama upahan seperti juga wartawan upahan kerana tidak menjalankan tugas berlandaskan etika kewartawanan dan sebagai ulama upahan, mereka tidak menyampaikan dakwah yang betul kepada umat Islam sebagaimana ajaran agama sebenarnya. Mungkin telah terjadi dalam PAS sebab itu Nik Aziz berkata begitu
Tahun lalu, penulis blog kickdefella, Syed Azidi Syed Abdul Aziz mendedahkan dan mengakui Pas pernah memperuntukkan kira-kira RM4 juta untuk memburukkan nama Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi (kini Tun) dan Kerajaan Barisan Nasional. 
Nak komen orang tua ni lebih-lebih pun kesian pulak.Saya mencadangkan Nik Aziz berundur lah supaya zaman tua Nik Aziz lebih tenang sebab banyak sangat Nik Aziz buat hal , ramai orang dah naik muak tengok lakunan Nik Aziz dengan DAP.

Read more: http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2010/09/nik-aziz-kata-ada-ulama-dan-wartawan.html#ixzz0zwCAV8wK






6 Komen to Nik Aziz kata ada ulama dan wartawan upahan !!! dalam PAS ker dalam UMNO

  1. MenantuOrgFelda says:

    nik aziz tak bleh nak beza dakwah dengan propaganda politik PAS…bidang kewartawanan ni terikat kepada etika-etika tertentu bukan macam propaganda politik yang semuanya berkiblatkan kepentingan politik, salah betul tu belakang kira.

  2. Herotamil says:

    Lalalalalalala…Piawai Dewa Besar PIS nie..penganut pun terikut…

    Kalau sebelum nie PIS duk gebang kalau PIS salah..kenapa tiada Ulama’ yg tegur..Tapi, bila masa ada Ulama’ yang tegur PIS, tak semena-mena akan di label sebagai Ulama’ upahan.

    Sebenarnya Ulama’ bukan tak mahu tegur atau bersuara..hanya para Ulama’ tak mahu timbul fitnah yang lebih besar. Ulama’ tak mahu umat Islam bersengketa seperti beberapa Negara Islam..dimana berlaku pembunuhan sesama sendiri.

    Biarlah NICKY dgn Agama PIS dia.

  3. Kamal_Azlan says:

    Semua penyokong pembangkang pula, ulama dan wartawannya adalah pengikut syaitan yang direjam.

  4. Kaki Mesejid says:

    Ape la korang ni… marah sangat ngan Nik Aziz tu…dia tu kan ahli politik. Kalau korang kutuk dia pun dia bukan dengo pun…sebab korang nye blog ni bukan popular sangat. Kutuk kutuk orang ni tak elok boleh menambahkan dosa je. Kalau korang dah pandai sangat korang je la … jadi MB kelantan…ops silap…korang kena la bertanding dulu. Lagi pun stail penulis blog yang suka kutuk kutuk ni rakyat dah meluat dah. Buang masa korang je tulis blog ni. Korang nak lawan ngan tok nik kena pakai hadis atau quran jugak… sebab dia pakai hadis ngan quran. Korang pakai kutuk kutuk… macam tin kosong. Sapa nak dengar….baca boleh nak percaya susah sikitla. Sori la bang… jangan marah. Saya ni kaki mesejid.. cakap kosong ni tak main la. Tapi sayang kaki mesejid sekarang tak ramai…time posa je ramai.

    Kalau korang tak pandai hadis atau quran… korang ambil gambar nik aziz tengah ambil rasuah atau tengah gedik ngan anak dara orang. Tapi jangan gambar super impose… rakyat dah tau. Rakyat lagi pandai IT dari korang. Kalau korang buat super impose rakyat lagi meluat. Bila rakyat meluat … sapa lagi nak baca korang punya blog… last last buat peghabih boreih je…. Dunia tak dapat… Akhirat papa kedana… masuk api neraka. Sekian …. Hidayah dari Allah jua…saya hanya menyampaikan.

  5. Ikan Puyu says:

    kaki masejid…tolong bagi nas Quran atau hadith mengapa pas pun tak boleh nak laksanakan hudud….boleh kita sama-sama belajar

    • kaki sampuk says:

      apa la ko ni puyuuuu….kalau nak belajar hal ugama belajar lah dari yang arif mcm pak mufti…atau ustaz umno…mereka kan lagi arif. Jangan di tanya pada si kaki mesejid ni… ilmu dia belum tentu sahih lagi. Sebab tu la korang tak pandai pandai nak berhujah ngan nik aziz ni. Nak senang korang suruh je.. pak mufti atau ustaz umno atau ulamak muda bedebat ngan puak PAS.. buat live kat TV.. biar kita semua dengar dari mulut PAS hujah mereka… barulah adil dan telus…dok gitu…hamba ni kaki sampuk…jangan lak korang tersampuk dah lah jenuh pulak hamba nak membomohnye…la la la la

      p/s …. sebab dapat ilmu yang tak sahih lah menyebabkan banyak website merapu macam korang ni.

Leave a Reply